Dağ Bisikleti Alacaklara 8 Öneri

Advertisements

Outdoor Türkiye

Türkiye’nin Outdoor sayfası olarak ekstrem sporlar ile ilgili serimize devam ediyoruz. Bu yazımızda ekstrem sporlardan bir hayat tarzı olan enduro sporunu tanıtmaya devam edeceğiz. Bir Yaşam felsefesi: Enduro ve enduro motosiklet özelliklerini tanıttığımız yazılarımıza ve Enduro Dağ bisikleti ile ilgili tanıtım yazımıza ve enduro bisikleti türlerini tanıttığımız ve Dağ Bisikleti Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar yazılara da göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

İlk Dağ Bisikletinizi Satın Almak İçin 8 İpucu

Bisiklet modelleri kullanıldığı arazi koşulları ve kullanım amaçlarına bağlı olarak farklılıklar göstermektedir. Şehir içinde ulaşım ve kısa gezinti amacı ile kullanılacak ise şehir bisikleti ile trafik sıkıntısı yaşamadan hem zinde kalabilir hem de ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Günlük ulaşım ihtiyaçlarında ve hafta sonu gezilerinizde kullanabileceğiniz şehir bisikletleri ile hafta içi bilgisayarınızı, hafta sonu piknik malzemelerinizi, bisikletinize ekleyeceğiniz sepet kısmına koyarak taşıyabilirsiniz. Şehir bisikletlerinin bir özelliği ağırlıklı olarak trafik içerisinde kullanımı nedeniyle trafik kontrolü için tam dik bir oturma yapısına sahip olmasıdır.

Dağ bisikletinde yeniyseniz veya toprağa çarpmanın ve yoldan çıkmanın heyecanını arayan bir yol sürücüsüyseniz, doğru dağ bisikletini bulmak söz konusu olduğunda neye bakmanız gerektiğini bilmek kullanışlıdır. Bu nedenle, yola hazır hale gelmek için mükemmel sürüşü nasıl bulacağınızla ilgili en iyi ipuçlarımıza göz atın.

1. Doğru bedeni alın

Öncelikle, her şey doğru çerçeve boyutuna göre ikincildir. Ancak belirtilen boyuta güvenmeyin – birçok şirket giderek artan yanlış sayılar yerine küçük, orta ve büyük boyutlara geçerken (koltuk boruları çerçeveler uzadıkça bile küçülüyor), örneğin neyi oluşturduğuna dair standart bir fikir yoktur. büyük. Bir markanın büyüklüğü, diğerinin aracıyla eşleşebilir.

Bisiklet Parçaları

Bunun yerine, bisikletinizin size uygun olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Erişim (seleden çubuklara olan mesafe) ve istifleme (krankın merkezinden orta kafa borusuna olan mesafe) ölçümlerini arayın (ve kontrast) ve bir yol bisikletinden daha uzun gitmekten korkmayın. Uzun ön üçgen, aksı daha ileri götürür ve ilk çarpışmada çubukların üzerinden düz gitme riskine girmeden onu ağırlıklandırmanıza (kavrama için) izin verir. Ayrıca ön tekerleğinizi dik tutarak tırmanmaya yardımcı olur.

Yeterince uzun sürmesin, bekleme izni yok. Sadece birkaç santimetreye ihtiyacınız var. Kısa bir sele borusu, iyi bir duruş ve en büyük manevra alanı sağlar, ancak koltuk direğini fazla uzatmadan yine de tam pedal yüksekliğine sahip olabileceğinizden emin olun. 29 kişinin ön kısımlarının daha uzun olduğunu ve bu sürüş pozisyonunun alternatif gövdeler, çubuklar ve koltuk direkleriyle önemli ölçüde ayarlanabileceğini unutmayın.

2. Bir tekerlek boyutu seçin

Çaplar, 27,5 inç (650b, agresif iz ve yokuş aşağı) veya 29 inç (XC ve iz) gibi kolay, ikili bir seçeneğe yerleşmiştir. Bununla birlikte, geniş kenarlı Plus boyutları ve 29 inçlik yokuş aşağı tekerleklere yönelik son trend, suları bulandırıyor.

Güçlü, sert ve hafif (ish) 29ers kuşkusuz önümüzdeki birkaç yıl içinde – uygun lastikler ve şasilerle birlikte – daha yaygın hale gelecek olsa da, şimdilik seçim büyük ölçüde aynı kalmaktadır: büyük miller için daha büyük çemberleri veya daha küçük, daha güçlü olanları tercih edin. müthiş yollar. Büyük bedenler sert kuyruklarda gerçekten işe yarayabilir, ancak lastik basıncına karşı hassastırlar ve gerçekten kalmak için burada olup olmadıkları konusunda bazı sorular vardır.

3. Hardtail veya full-suss seçin

Arka amortisör, yataklar, bağlantı ve tam süspansiyonun ekstra üretim karmaşıklığı maliyetlidir. Sonuç olarak, aynı fiyata tam kapsamlı bir motosiklet yerine bir hardtail üzerinde daha iyi bir parça spesifikasyonu almanız olasıdır. Daha az bakım ve daha az sorunla karşılaşacaksınız.

Öte yandan, tam kapsamlı bisikletler artık her zamankinden daha gelişmiş, bu nedenle avantajları hala dezavantajlarından ağır basabilir. İkisini de göz ardı etmenize gerek yok, ancak “büyük bir bisiklet” almadan önce sert kuyrukta “öğrenmeye” ihtiyaç duymayı unutun – bu bir efsanedir. Gerçekten, bu tercihtir.

Bisiklet Tercih Rehberi

4. Kilo konusunda takıntılı olmayın

Ağırlık önemlidir, ancak arazide güç marjinal olarak daha önemlidir. Flimsy’nin rastgele kayaların, köklerin ve kanalların sizi her açıdan yakalayabileceği bir yeri yoktur – direksiyon hassasiyeti, viraj alma ve kendine güven, hızınızı düşürür. Fazladan birkaç kilo taşımak ve bisikletinizi çitlerden uzak tutmak daha iyidir.

5. Gösterişli ıvır zıvırlara dikkat edin

Güzel bir arka mekanizma (vites değiştirici) sizi yanıltmasın: Bunların motosikleti satmaya yardımcı olacak şekilde yükseltilmesi yaygındır. Kaliteli bir mekanik önemlidir, ancak vites değiştiriciler ve aynakollar da önemlidir – aynakol dişlileri bile çok geride değildir. Düşük özellikli bileşenlerin daha ağır, daha ilkel olduğunu ve prim ödemeye değmediğini unutmayın, bu nedenle gelecekteki yükseltmeler için planınızı hesaba katın. FSA, çeşitli kaliteli MTB bileşenlerine sahiptir.

6. Süspansiyon kalitesini seçin, miktarı değil

Bakmakta olduğunuz bisikletin üzerindeki çatalların ve şokların (tam anlamıyla) incelemelerini kontrol edin ve tam modelleri almak için üreticinin sitesini kullanın. OE (orijinal ekipman) birimlerinin benzer görünümlü satış sonrası olanlardan farklı (genellikle daha düşük) bir özellik olabileceğini unutmayın. Kaliteli sönümleme ve düzgün bir hava yayı sizin için herhangi bir ekstra seyahatten çok daha fazlasını yapacaktır.

7. Geleceğe hazır tasarım arayın

Mevcut / popüler aks çaplarını ve aralıklarını, ayrıca kulaklık, orta göbek ve hatta sele direği çaplarını kontrol edin – örneğin, en küçük çapta giderek daha popüler hale gelen damlalık direğini (hareket halindeyken sele yüksekliğini değiştirmek için) elde etmekte zorlanacaksınız. “Gizli” damlalıklar için dahili yönlendirme de arzu edilir, ancak görünüşte iç dişli kabloları / fren hortumları ne kadar kazanç sağlarsa, gürültü ve bakım kolaylığında kaybedilebilir.

Bisiklet Alımı

8. Bütçenin bir kısmını geride tutun

Daha geniş kapsama alanı, daha güçlü yapısı ve düzgün zirvesi ile özel bir arka kasktan yararlanacaksınız. Ayrıca bir sırt çantası ve uçan pisliği önlemek için gözlük isteyebilirsiniz. Ayrıca düz pedallar için yapışkan ayakkabılar veya dağ bisikletine özel ayakkabılar, kramponlar ve klipssiz pedallar var.

Ayrıca arazinize uygun yeni lastikler isteyebilirsiniz veya OE lastikleri, satış sonrası adaşlarına göre daha sert, daha ucuz bileşikler ve / veya daha ağır çelik boncuklar kullanabilir. Ayrıca vitesinizi ayarlamak ve neredeyse kesinlikle kokpitinizin şeklini ve boyutunu özelleştirmek isteyebilirsiniz. Tersine bakarsak, bunların hepsi hala bisikletinizi yükseltmek olarak sayılıyor!

Outdoor Türkiye denilince akla gelen ilk site, Türkiye’nin Outdoor Sayfası http://www.turkeyoutdoor.org. Outdoor ile ilgili üretmeye devam ediyoruz. Her türlü görüş, düşünce, öneri, istek ve geri dönüşleriniz bizim için değerlidir, lütfen yazınız. 

Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Advertisements

One thought on “Dağ Bisikleti Alacaklara 8 Öneri

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et