Çok Amaçlı Outdoor Aletleri

Advertisements

Outdoor Türkiye

Türkiye’nin Outdoor Sayfası outdoor sektöründe yer alan firmaların ve doğada vakit geçirmeyi seven kişilerin outdoor ile ilgili bilgi ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Outdoor Bıçakları tanıttığımız serimize devam ediyoruz.

Outdoor bıçak çeşitlerini tanıttığımız yazımızda Çoklu aletler olarak da bilinen yardımcı bıçaklar, pense, şişe açacağı, makas, tırnak törpüsü vb. Gibi diğer aletlere ek olarak birkaç bıçak içerebilir. “İsviçre Çakısı” olarak da bilinen çoklu aletler, her zaman bir bıçak olarak hareket etmekten daha fazla işleve sahip olmaları bakımından benzersizdir. Günümüzde çok amaçlı aletlerin çoğunda bir bıçak, pense veya makas, çeşitli tornavida başlıkları ve en azından bir konserve açacağı bulunmaktadır. Tüm bu araçlar görevlerini yerine getirirken, onları uygun bir yerde bulundurmanın değiş tokuşu, kullanımlarının genellikle tam boyutlu versiyonlara göre daha zor olmasıdır. Hafif işler için en iyisi olan çoklu aletler, kamp alanındaki görevler için mükemmeldir.” demiştik.

En İyi Çok Amaçlı Aletler

Bu yazımızda İngilizce olarak yayınlanan (https://www.outdoorhub.com) sitesinden birebir çeviri yoluyla elde ettiğimiz makaleyi sunuyoruz.

Çok Amaçlı Aletler

Başınıza gelebilecek her şeye hazırlıklı olduğunuzu bilmekten gelen çok fazla iç huzuru vardır. Evdeki kırılma veya beklenmedik projelerle başa çıkmak için araçlara ve teknik bilgiye sahip olmak son derece değerlidir. Yine de tüm aletleriniz yanınızda değilse, know-how ne işe yarar? Sizi zorlu yollardan uzaklaştıran ve eşyalarınızdan uzaklaştıran maceradan hoşlanıyorsanız, olabileceklere nasıl hazırlanırsınız? Çoklu aracı girin. 12, 15, hatta 20’den fazla aleti kullanışlı küçük cep boyutunda bir pakete sığdırabilme özelliği ile çok amaçlı alet, yürüyüşçüler, sırt çantalı gezginler, bisikletçiler, avcılar, olta balıkçıları veya bulabilecek herkes için bir zorunluluktur. Kendileri çok çeşitli araçlar kullanmaya ihtiyaç duyarlar, ancak gittikleri yere çok çeşitli araçları götüremezler.

Boyuta karar vermek

Herhangi bir iyi bıçak ustası, çoğu insanın gerçekte olduğundan çok daha büyük bıçaklara ihtiyaçları olduğunu düşündüğünü söyleyecektir. Rambo veya Crocodile Dundee gibi bir bıçağı paketlemek sizi havalı hissettirse de, gerçek şu ki, o büyük bowie bıçakları çok sayıda işi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırabilir. Elk boyutuna kadar gelen temizlik dahil genel amaçlar için, işi halletmek için 4”-5” aralığında bir bıçak yeterli olacaktır.

Backcountry için araçlar

İhtiyacınız olan araçlar büyük olasılıkla sahaya yanınızda ne götürdüğünüz tarafından belirlenecektir. Vidalı veya cıvatalı başka donanımınız varsa, paketiniz veya çok amaçlı aletinizle birlikte sürücülerin ve anahtarların dikkate alınması gerekebilir. Bu tür bir şey vites listenizin bir parçası değilse, gerçekten temel hayatta kalma araçlarına bakıyorsunuz demektir. Biraz ticaret beceriniz varsa, bıçaklar ve testereler gibi şeyler uzun bir yol kat edebilir.

Çok amaçlı alet taşımak yasal mı?

Kısa cevap evet, çünkü bıçak ağızları 3 inç’in altında. Ancak, emin olmak için bulunduğunuz yerin kesin yasalarını bilmek sizin sorumluluğunuzdadır. Örneğin, okullar genellikle hareketsizdir.

En iyi multitool’u kim yapar?

Şahsen, Leatherman’i severim. Ancak, hangisinin sizin için en iyi olduğuna karar vermek size kalmış. Hangi araçlara ihtiyacınız olduğuna ve bunların nasıl katlandığına bakın. Garantiyi de hesaba katın. Bu birçoğumuz için büyük bir şey.

En İyi Outdoor Çok Amaçlı Aletler

 1- Leatherman Signal Çok Amaçlı Alet

Leatherman, çoklu aletlerin Kleenex’idir. Çoğu kişiye bir çoklu alet tutun, onlara ne olduğunu sorun ve muhtemelen “Deri Adam” diyeceklerdir. Bu itibarı kazandılar. Signal, yenilikçi ve yaratıcı ürün tasarımlarını sergileyen kemerlerindeki bir başka çentiktir. Herkes bir çoklu aracı aynı şekilde kullanmaz ve Signal herkes için çalışabilirken, tasarımı taşraya giden insanlar için mükemmeldir ve bu yüzden Editörün Seçimi’ni kazanmıştır. Toplamda 19 araç içeriyordu ve çoğu beklediğiniz gibi olsa da, dördü gerçekten öne çıkıyor; çıkarılabilir kalemtıraş, demir çubuk, çekiç, güvenlik düdüğü. Şebekeden uzak olmaya hazırlanmanın bir kısmı, orada beklenenden çok daha uzun süre kalmaya hazırlanmaktır ve bu üç araç, bunu en iyi seçim yapan benzersiz ve potansiyel olarak hayat kurtarıcı eklemelerdir.

Amaca yönelik tasarlanmış arka ahşap çok amaçlı alet olarak dahil edilen araçlarla

  • Artıları / Yasal yenilik
  • Eksileri / Çok amaçlı bir araç için hala oldukça makul olsa da, bu listedeki en pahalı seçenektir
  • Son Söz / Bir dolandırıcı bulmak oldukça zordu – bu iyi düşünülmüş bir çok amaçlı araç

Gerber Truss Çok Amaçlı Alet

Gerber’in Truss çok amaçlı aleti, tatlı noktayı birkaç şekilde bulur. 17 araç işlevselliği arasında gerçekten güçlü bir denge sağlarken, yine de nispeten kompakt kalır. Aynı zamanda yerleşmek için harika bir fiyat noktası da bulur. Truss, aletleri saklamak için bilinen katlanır pense sapı tasarımını kullanır ve iskeletleştirilmiş pense kulplarının çantanızda ağırlık ve ağırlıktan tasarruf etmenize yardımcı olduğunu görebilirsiniz. O kadar büyük veya hantal görünmeyen tam boyutlu bir araçtır. 17 araçlık ürün yelpazesi, şaşırtıcı eklemeler veya çıkarmalar olmadan, çok amaçlı bir araçta bulmayı umduğunuz şeydir. Genel olarak, bütçesi olanlar için sağlam bir seçim.

  • Artıları / Karşılığında çok şey var
  • Eksileri / Sıkıcı olmasa da listedeki diğer seçeneklere göre daha ağır seçeneklerden biridir.
  • Son Söz / Sizi oraya ve geri götürmek için fazlasıyla yeterli araç

SOG PowerPint Çok Amaçlı Alet

Ağırlık ve boyut konusunda gerçekten endişeleniyorsanız veya günlük taşımanızın çok amaçlı bir parçası olmak istiyorsanız ve cebinize kolayca sığabilecek bir şey istiyorsanız, kendi çanta cebine veya kılıfına ihtiyaç duymayan bir şey istiyorsanız. kemer, işte burada. SOG’nin PowerPint’i, bu listedeki diğer seçeneklerden bazılarının tam YARIM ağırlığıyla gelir ve yine de hızlı dağıtım için 18 araç sunar. PowerPint ile sınırlı olan tek şey boyutudur. İşlevsellik tamamen tam boyutludur. Yine, alet çeşitleri sıra dışı bir şey değil, PowerPint’i diğerlerinden ayıran şey, SOG’nin tüm bu aletleri içine sığdırabilmesidir. İhtiyaçlarınıza uyacak kompakt bir çoklu alete sahip olmanız gerekiyorsa, işte bu.

  • Artıları / Az yer kaplar ve sadece 4,2 ons ağırlığında
  • Eksileri / Kompakt harika, ancak daha küçük takım boyutu, üstesinden gelinmesi zor işler için bir sorun olabilir
  • Son Söz / Boyut için çılgınca bir araç miktarı

Havalon Evolve Çok Amaçlı Alet

Havalon’un Evolve çok amaçlı aracı, çok amaçlı bir araç arayan avcılara yönelik kesin bir eğilime sahiptir. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, avcı olmasanız bile tam olarak aradığınız şey olabilir, ancak tasarımı kesinlikle avcıyı göz önünde bulundurur. Evolve, Havalon Piranta hızlı değiştirme tertibatını kullanır, böylece bıçaklar hem bıçak hem de testere için kolayca değiştirilebilir. Ayrıca oyunu temizlemek için sabit bir bağırsak kancasına sahiptir. Ayrıca, ek bitler için depolamaya sahip bit sürücüsü gibi oldukça kullanışlı olan geleneksel avcı olmayan seçenekleri de içerir. Avcı olmayanlar kesinlikle Evolve’u net bir seçenek olarak bulacaklardır ve bazı avcılar ihtiyaçları için farklı bir çoklu alet seçebilirler, ancak Havalon Evolve sizi kamyonunuzdan ve aletlerinizden daha fazla uzağa götüren avlar için kesinlikle uygundur. olmak isterdin.

  • Artıları / Değiştirilebilir bıçaklar kavramadır
  • Eksileri / Şahsen bu tarz karabina klips entegrasyonunun hayranı değilim
  • Son Söz / Avcı dostu ve gerekli araçlarla dolu

Victorinox Swiss Army Swisstool Spirit X Çok Amaçlı Alet

Cep boyutunda çok işlevli aletlere öncülük eden efsanevi İsviçre Çakısı olmasaydı, bugün çok amaçlı bir alet muhtemelen var olamazdı. İsviçre Ordusu bıçağını kim icat etti? Victorinoks. Bu nedenle, Victorinox’un çok amaçlı alet fikrini icat ettiğini söylemek güvenlidir. Satın alabileceğiniz en iyi çoklu aletlerin bazılarını geliştirmek ve inşa etmek için hala çok çalışıyorlar ve Swiss Tool Spirit X bunun kanıtı. Bu listedeki en yüksek araç sayısı ile 24 araç seçeneği ciddi bir donanımdır, ancak yine de her şeyi nispeten kompakt 4,1 inç ve 7,4 onsluk bir pakete sığdırmayı başarır. Araçların tümü, diğer üreticilerin yalnızca 15-19’a sığabileceği bir platforma 24 aracı getirmesi dışında, gerçek bir sürpriz olmaksızın çoklu araçlar için oldukça standart seçeneklerdir. Miras orada, bakım ve işçilik de öyle.

  • Artıları / 24 araç. Yirmi. Dört.
  • Eksileri / 24 araç ile diğer bazı seçenekler kadar kompakt değil
  • Son Söz / Orada olmayan bir şeyi bulmada iyi şanslar…

Bu yazı (https://www.outdoorhub.com/best-multitool/) İngilizce makaleden birebir çeviri yoluyla elde edilmiştir.

Bütün outdoor aktivitelerinde güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video doğru eğitim ve deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi kendiniz ön planda tutun. Her durumda doğadan taraf olun.  Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

Advertisements

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et