outdoor türkiye

Outdoor Ne Demek?

Advertisements

 Outdoor ne demek?

Outdoor Ne Demek?

Herkes birbirine soruyor: Outdoor Ne Demek? Outdoor diyerek ne demek istiyorsun, Outdoor Nedir? Outdoor’un Tdk kelime anlamı nedir? Neden Türkçe konuşmuyorsun?

Outdoor Ne demektir? Outdoorun ne demek olduğunu Türkçe’de tam olarak söyleyemiyoruz. Outdoorun ne demek olduğu ile ilgili en bilinen tanımlar doğa yürüyüşleri ve kampçılık olarak algılansa da outdoor bu tanımlardan çok fazlasıdır.

Outdoor ne anlama geliyor sorusunun linguistik ve hata dair cevapları değişebilir. Outdoor ne demektir sorusuna verilecek cevaplar nereden baktığımıza ve ne aradığımıza göre değişebilecektir.  

Outdoor hakkında bilgi sahibi olmanız için outdoor ne demektir sorusunun cevabını veriyoruz.

Maalesef İngilizce’de outdoor olarak bilinen kelimenin Türkçe karşılığı tam olarak yok. Mimaride dış mekan, normal kullanımda kapının dışı anlamlarına geliyor outdoor.

Outdoor kelimesi Türkçede olduğu gibi kullanılıyor ve birçok kişi tarafından ne anlama geldiğine dair merak konusu haline geldi. Pek çok kişi bu kelimenin anlamını öğrenebilmek için internet üzerinden araştırma gerçekleştiriyor.

“Outdoor” veya Türkçe karşılığıyla “açık alan”, esasen bireyin ‘her şeyden uzak’ olma hissini kendisinde gerçekleştirebildiği bütün yerleri tamamen kapsayan bir terimdir.

Peki, Outdoor ne demek? Outdoor nedir? Outdoor TDK kelime anlamı hakkında bilinmesi gerekenler.

Outdoor Türkçe’de Ne Demek?

Türk Dil Kurumu’na göre outdoor kelimesinin Türkçe karşılığı olarak ‘dış mekan’ ya da ‘açık hava’. Ama kullanılan dilde Türkçe şeklinde gündelik yaşamda daha çok doğa sporları veya kapalı mekanda yapılmayan spor anlamlarına gelmektedir. Doğanın sporlaya da sporun doğayla buluştuğu yere/ana outdoor denilebilir.

Hiking, nature walking, trekking, dağcılık, yamaç paraşütü, rafting, doğa yürüyüşü, su altı dalgıçları ve konusu gibi pek çok alternatif spor outdoor olarak adlandırılabilmektedir.

Açık hava macerasında ister acemi ister daha deneyimli olun, katılabileceğiniz çeşitli açık hava etkinlikleri vardır. Gölde yelken ve kano yapmaktan, tepelerde midilli gezintisine, kaya tırmanışına veya bir uçurumdan aşağı inmeye kadar var. 

Sıkılmak için zaman yok!

Bunların yanında;

Her türlü dış hava koşuluna karşı daha çok sportif ölçekli ve korumaya yönelik giysilere outdoor denmektedir. Bu giysi çeşitleri kullanıcıların hem performansını arttırmakta hem de konforlu şekilde kullanım imkanı sağlamaktadır. Yapılacak olan doğal sporuna ya da yürüyüşe bağlı olarak, aynı zamanda kadın ve erkek şeklinde birçok farklı outdoor giyim çeşitleri bulunduğunu söylemek mümkün.

Outdoor denilince bunların yanında vahşi yaşam, doğal çevre, doğa koruma, açık havada yapılan sporlar, yenilenme, tazelenme, canlanma, rekreasyon ve outdoor edebiyatı da anlaşılabilmektedir.

Advertisements

28 thoughts on “Outdoor Ne Demek?

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et