Outdoor Bot Türleri ve Özellikleri Nelerdir?

Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu olarak hazırladığımız doğa yürüyüşü (hiking, trekking) kıyafetleri yazı dizimiz aşağıdadır.

  1. Doğa Yürüyüşünde Kıyafet Seçimi: Bu yazı, doğa yürüyüşlerinde uygun kıyafet seçiminin önemini ve hangi durumlarda hangi kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini anlatıyor. Mevsime ve hava koşullarına göre katmanlı giyinmenin avantajlarını vurguluyor.
  2. Doğa Yürüyüşü Kıyafetleri 2: Doğa Yürüyüşünde Kıyafet Seçimi: Bu yazının ikinci bölümünde, doğa yürüyüşleri için kıyafet seçiminin detaylarına iniliyor. Özellikle iç, orta ve dış katmanların nasıl seçilmesi gerektiği üzerinde duruluyor.
  3. Outdoor Pantolon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?: Bu yazı, outdoor pantolon seçiminde dikkat edilmesi gereken faktörleri ele alıyor. Malzeme, su geçirmezlik, nefes alabilirlik ve hareket kabiliyeti gibi konularda bilgi veriyor.
  4. Outdoor Pantolon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?: (Bu yazı aynı içerikle tekrar verilmiş. İlk bağlantıyla aynı bilgileri içeriyor.)
  5. Outdoor Ayakkabı Seçiminde Göz Önünde Bulundurulması Gereken 10 Özellik: Outdoor ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gereken 10 önemli özellik bu yazıda açıklanıyor. Konfor, dayanıklılık, su geçirmezlik ve taban yapısı gibi unsurlar detaylandırılıyor.
  6. Outdoor Bot Türleri ve Özellikleri Nelerdir?: Bu yazı, farklı outdoor bot türlerini ve her birinin hangi koşullarda daha uygun olduğunu anlatıyor. Trekking botları, dağcılık botları ve günlük yürüyüş botları gibi çeşitler ele alınıyor.
  7. Outdoor Ayakkabı Cmtın Alma Kılavuzu: Outdoor ayakkabı satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında kapsamlı bir kılavuz sunuluyor. Farklı zeminler ve aktiviteler için ideal ayakkabı tipleri tartışılıyor.
  8. Outdoor Ayakkabı Alma Kılavuzu: (Bu yazı, “Outdoor Ayakkabı Cmtın Alma Kılavuzu” ile aynı içeriği taşıyor. Aynı rehber ve öneriler sunulmuş.)
  9. Outdoor Ayakkabı Alma Kılavuzu: Bu yazı, outdoor ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken temel unsurları ele alıyor. Ayakkabıların genel yapısı, malzeme türleri ve kullanım alanlarına göre uygunlukları gibi konular detaylandırılıyor.
  10. Outdoor Ayakkabı Yapısı: Outdoor ayakkabılarının yapısal özellikleri hakkında bilgi veren bu bölümde, taban, üst yüzey ve iç astar gibi farklı bölümlerin nasıl olması gerektiği anlatılıyor. Dayanıklılık ve konfor açısından önem taşıyan yapı özellikleri açıklanıyor.
  11. Outdoor Ayakkabı Alma Süreci: Outdoor ayakkabı satın alırken izlenmesi gereken adımları anlatan bu bölüm, ayakkabı deneme ve uygunluğu test etme gibi pratik öneriler sunuyor. Alışveriş sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar vurgulanıyor.
  12. Outdoor Ayakkabı Alma Kılavuzu: (Bu bölüm, “Outdoor Ayakkabı Alma Kılavuzu” başlıklı genel yazının bir parçasıdır. Genel olarak outdoor ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri özetler.)
  13. Outdoor Ayakkabı Malzemeleri: Outdoor ayakkabılarda kullanılan malzemeler hakkında bilgi veren bu bölüm, deri, sentetik ve su geçirmez malzemelerin avantajlarını ve dezavantajlarını açıklar. Farklı malzeme türlerinin performans üzerindeki etkileri değerlendirilir.

Outdoor bot seçimi ile ilgili yazmaya devam ediyoruz.

Yıllar geçtikçe, sektör standart bir açık hava spor ayakkabı tanımı yapmadı. Pek çok kişi arazi ayakkabılarını, dağcılık ayakkabılarını, trekking ayakkabılarını vb. doğrudan ve genellikle önyargılı “yürüyüş ayakkabısı” olarak sınıflandırır.

Açık hava sporlarının farklı türleri nedeniyle outdoor sporlarının özelliklerine göre outdoor spor ayakkabılarının tasarımı ve imalatı özeldir. Ayaklarınızın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve ayaklarınızı en üst düzeyde korumak için lütfen dahil olduğunuz dış mekan sporlarına göre ilgili dış mekan ayakkabı ve botlarını seçin.

Outdoor Ayakkabılarının Sınıflandırılması

Açık hava sporlarının farklı özelliklerine göre, kitlesel açık hava gruplarının temel özellikleriyle birleştiğinde, sıradan giyim ortamını ve genel dış mekan sporlarının özelliklerini göz önünde bulundurarak, outdoor ayakkabılarını aşağıdaki kategorilerde özetlenebilir.

Hafif Yürüyüş (Hiking) Ayakkabısı:

Hafif yürüyüş ayakkabıları genellikle düşük irtifa dağ ve orman arazisi, 1-2 günlük hafif yürüyüş ve açık hava etkinlikleri için uygundur, düşük zorluk katsayılı dağ tırmanışı ve sıradan spor aktiviteleri için uygundur, ayrıca günlük eğlence kıyafetleri için de uygundur. Bu tür yürüyüş ayakkabısı, en çok giyilen outdoor ayakkabısıdır. Hafif yürüyüş ayakkabılarının temel özellikleri şunlardır.

Hiking Bot

Ayakkabı modeli genellikle alt veya orta üst kısım, tam deri ve nefes alabilen aşınmaya dayanıklı naylon kumaş kullanan üst malzeme, aynı zamanda tamamen naylon örgü malzemedir. Bu tür yürüyüş ayakkabılarının hava geçirgenliği daha iyidir. Büyük tabanlar orta derecede yumuşak ve sert dereceye, sığ gölgeye, sığ dişlere, yoğun aralıklara, iyi kayma direncine ve ayakkabıların iyi yastıklama performansına sahiptir.

Bazı ayakkabıların tam su geçirmezlik işlevini yerine getirmek için su geçirmez filmi vardır. Ayak başlığına genellikle tekme önleyici lastik blok takılır. Ayakkabıların genel kalitesi hafif ve hafiftir. Orta taban genellikle daha iyi darbe direncine sahip olan ve ayakkabıların deformasyonunu bir dereceye kadar engelleyebilen plastik iskeletli yüksek yoğunluklu mikro gözenekli köpük malzemeden yapılır.

Ağır Yürüyüş (Trekking) Ayakkabıları:

Ağır yürüyüş ayakkabıları genellikle düşük rakımlı dağ ortamları ve karmaşık engebeli arazi aşınmaları için uygundur. Uzun mesafe, trekking, kolay tırmanma ve diğer açık hava etkinlikleri için uygundur. Bu aynı zamanda outdoor spor gruplarımızın daha sık giydiği bir ayakkabı çeşididir.

Ağır yürüyüş ayakkabılarının temel özellikleri şunlardır. Ayakkabılar genellikle orta ve yüksek topukludur. Deri, genellikle üst kısımda kullanılır. Bazı ayakkabı modelleri ayrıca hava geçirgenliğini artırmak ve ağırlığı azaltmak için deri ve naylon aşınmaya dayanıklı kumaşlardan yapılmıştır.

Bu tür yürüyüş ayakkabılarının nefes alabilirliği hafif yürüyüş ayakkabılarından daha iyi değildir ve ayakkabı tabanı ağır ve serttir. Kavrama performansını ve yük taşıma destek performansını artırmak için, büyük alt çizgiler daha derindir ve dişler daha kalındır, ancak kaymayı önleyici performans yeterli değildir.

Trekking Bot

Ağır ayak ayakkabıları, insan ayağı için daha iyi desteğe ve orta derecede yastıklamaya sahiptir. Üst kısım bileği daha iyi koruyabilir. Ayak parmaklarına tekme önleyici kauçuk takılmıştır ve bazı ayakkabı modelleri, ayakkabının zorlu ortamlara uyumluluğunu artırmak için aşınmaya dayanıklı malzemelerle 360 ​​derece üst kısımlardan yapılmıştır.

Trekking ayakkabıların genel kalitesi ağırdır (bazı markalar artık gelişmiş orta taban iskeletleri, yüksek yoğunluklu köpük malzemelerin artan kullanımı ve bağlı aşınmaya dirençli kauçuk tabanlar kullanıyor ve böylece ayakkabıların toplam ağırlığını büyük ölçüde azaltıyor). Ayakkabı serisi, tam su yalıtımı amacına ulaşmak için çoğunlukla su geçirmez ve nefes alabilen bir filmdir.

Off-Road Koşu Ayakkabıları

Orta ve alçak irtifa ortamında genellikle off-road koşu, hafif yürüyüş, günlük açık hava etkinlikleri ve kentsel gündelik giyim için uygun olan arazi koşu ayakkabısı ile hafif yürüyüş ayakkabısı arasında bazı benzerlikler vardır. İç ve dış mekan sporları için bile bu tür ayakkabılar en çok giyilen outdoor ayakkabılardan biridir.

Büyük miktarda egzersizin özelliklerine uyum sağlamak için, arazi koşu ayakkabıları genellikle alçaktır. Üst malzemeler çoğunlukla hava geçirgen ve aşınmaya dayanıklı naylon kumaşlardan yapılmıştır ve bazıları deri ve naylon malzemelerle eklenmiş deriden yapılmıştır. Off-road koşu ayakkabılarının geniş tabanları yumuşaktır, gölgeleme sığ ve yoğundur, hava geçirgenliği güçlüdür, kaymayı önleme performansı genel olarak iyidir ve ayakkabıların yastıklama performansı iyidir.

Outdoor Bot

Ayakkabıların bir kısmı su geçirmez ve nefes alabilen film ile donatılmıştır, ayakkabı başlığında tekme önleyici kauçuk kaplama bulunur. Taban genellikle TPU çerçevesi, yüksek yoğunluklu mikro gözenekli köpük malzemesi ve aşınmaya dayanıklı kauçuktan oluşur. TPU iskeleti ve yüksek yoğunluklu EVA, ayakkabıların destek performansını ve darbe direncini artırmak için tasarlanmıştır ve tabanın yastıklama özellikleri bu tasarımla geliştirilmiştir.

Geniş taban hatları genellikle tanecikli, T-şekilli ve sürekli olukludur; bu, ayakkabıların daha iyi yerden kavrama performansına ve kayma önleyici performansa sahip olmasını sağlamak içindir.

Off-road koşu ayakkabıları, araziye nispeten güçlü uyum sağlar. Bununla birlikte, arazi koşu ayakkabıları çamur performansından yoksundur, çamurlu yol koşullarına uygun değildir. Sadece balık ve ayı pençelerinin ikisinin birden olamayacağını söyleyebilirsin.

Dağcılık Ayakkabıları:

Yüksek dağ botları olarak da bilinen dağcılık ayakkabıları, hafif ve ağır olarak sınıflandırılabilecek yüksek irtifa teknolojili tırmanma ayakkabılarına aittir. Genellikle kar ve kayalık arazide karışık tırmanışta kullanılır. Temel özellikleri, ayakkabının orta ve yüksek saya ile tasarlanmış olması ve üst malzemenin deri, naylon, plastik ve hatta karbon vb. malzemeden oluşmasıdır. Tırmanma ayakkabılarının destek performansı çok güçlü ve koruyucu performans da çok yüksektir. Büyük dip çoğunlukla büyük dişler ve gölgelendirmedir.

Outdoor Bot

Dağcılık ayakkabılarının güçlü termal performansı vardır, bazı tasarımlarda sökülebilir yalıtım tabakası vardır. Su geçirmez kabukları (katmanlar) yağmur ve karın istila etmesini önlemek için tasarlanmıştır. Yüksek irtifa tırmanışına uyum sağlamak için, çoğu buz tutucu yuvası ile donatılmıştır.

Profesyonel Outdoor Ayakkabıları

Çok sayıda açık hava sporu var ve bunlara karşılık gelen ayakkabılar da nehir izleme ayakkabıları, kaya tırmanma ayakkabıları, buz tırmanma botları, çöl botları, bisiklet ayakkabıları, arazi sürüş ayakkabıları ve çeşitli açık hava spor ayakkabıları gibi çok sayıdadır.

Açık hava sporlarının gelişmesiyle birlikte, marka tüccarları ayakkabı pazarını alt bölümlere ayırdıkça, daha fazla göze çarptıkça ve daha fazla iş fırsatı için çabaladıkça, daha fazla yeni ayakkabı ve yeni ayakkabı piyasaya sürülecektir. Outdoor ayakkabılarının da sınır ötesi olduğu söylenebilir. Bununla birlikte, isim nasıl değiştirilir ve stil nasıl değiştirilirse değiştirilsin, outdoor ayakkabının temel işlevi ayakkabının ana işlevinden ayrılamaz.

Outdoor Ayakkabıları Nasıl Seçilir?

Outdoor ayakkabı çeşitlerine kısaca bir göz attıktan sonra nasıl satın alacağımızı görelim. En rahat giyme etkisini elde etmek için açık hava sporlarımızın ihtiyaçlarına göre ilgili ayakkabıları seçmeliyiz. Ayakkabının cinsini belirledikten sonra önce kendi stilini ve renk uyumunu seçiyoruz ve bu temelde ayakkabı malzemeleri ve diğer yönlerden uygun bir çift dış mekan ayakkabısı seçmeye başlıyoruz.

Outdoor Bot
  • Ayakkabı Malzemesi

Üst malzeme Üst malzemeler genellikle sığır derisi, PU deri (suni deri) ve naylon kumaş ve diğer malzemelerdir. Ayakkabı seçerken, kaliteli ayakkabının üst kısmının, belirgin kırışıklıklar olmadan pürüzsüz olması, üst dikişte katlanma olmaması, deri yüzeyindeki gözeneklerin düzgün ve yakın dağılması gözlemine çok dikkat etmeliyiz. Deride belirgin bir kırışıklık ve köpük yoktur (Kumaşta küçük bir hasar olup olmadığına ve dokuma yüzeyin çözgü ve atkısının naylon saya için tutarlı yoğunlukta olması gerektiğine dikkat edin).

  • Su geçirmez katman (film)

Su geçirmez işlevli outdoor ayakkabıları seçerken, su geçirmez çorapların dikiş hattının düz olup olmadığını ve yapıştırmanın kompakt olup olmadığını gözlemlemek gerekir. Ayakkabıların su geçirmezlik işlevi gözlenemez, bu da gerçek kullanımda su geçirmezlik işlevinin test edilmesini gerektirir.

Outdoor Bot

Su yalıtım membranı, çeşitli su yalıtım özelliklerine sahiptir. Bazı marka su yalıtım membranları güçlü su yalıtım özelliklerine sahip olsalar da temelde sızdırmazdırlar ve Gore kişisel tavsiye için ilk tercihtir. Çünkü su yalıtımı ve hava geçirgenliğinin genel dengesi sektördeki en iyisidir.

  • Taban

Taban genellikle sırasıyla orta taban ve büyük taban olarak adlandırılan iki katmana sahiptir.

Orta taban genellikle yoğun köpüklü malzemelerden ve naylon iskeletlerden (çıplak gözümüz görünmez) oluşan karışık bir yapıdır. Tabii ki, arazi koşu ayakkabısı ve hafif yürüyüş ayakkabılarının tabanlarında görülebilen, büyük tabanlarla karıştırılmış orta tabanlar var.

Taban için çok fazla malzeme var, ancak şu anda çoğu marka Vibram markasının ürettiği kauçuk tabanı seçiyor. Sekizgen sarı V-alt işareti için özel bir tercihiniz olduğuna inanıyorum. Birçok markanın kendi bağımsız kauçuk sentetik taban formülü olmasına rağmen, her zaman Vibram tabanın görünürlüğüne direnemez. Ayakkabı seçerken ve satın alırken tabanların kauçuk şekillendirme kurallarına dikkat etmeliyiz.

  • Görünüm detayları ve aksesuarları

Dikiş ipliği, iyi yapılmış bir çift dış mekan ayakkabısı için kumaşların kesimi ve kesimi çapaksız olmalı, dikiş hattı düz ve pürüzsüz olmalı (en iyisi çift çizgi olmalıdır), hattın kenarı ve kumaşın bir belirli bir mesafe ve atlama çizgisi ve eğri çizgi olmamalıdır.

  • Taban özellikleri

Taban viskonun üst ve orta tabanları çok sıkı ve dikişsiz olmalıdır, böylece çıplak gözle görülebilir dökülmeler olmamalıdır.

  • Tekme önleyici başlık

Mümkün olduğunca, tekme önleyici başlığı geniş olan ayakkabılar seçin ve sert plastik malzemeden (donması ve çatlaması kolay) ayakkabılar seçmeyin. Biraz kalın kauçuk malzeme seçmeli, tekme önleyici kafa (tırnak presi belirli bir esnekliğe sahiptir). Ayakkabıları denerken, ön avuç içi bükülmüş olarak ayakkabının bükülmesine dikkat edilmelidir. Tekme kafasının yan kenarını ayakkabının kıvrımına yerleştirmeyin; aksi takdirde eklem kolayca kırılır.

Outdoor Bot
  • Ayakkabı bağı kancası (delik)

Ayakkabı seçiminde ayakkabı bağı kancası malzemesi kalın, elektro kaplama teknolojisi, çapaksız pürüzsüz yüzey seçilmesi gerektiğinde, bağcık kancasının göz ardı edilmesi nispeten kolaydır. Uzun ömürlü üst malzemenin aşınmasını önlemek için delikli bağcıklı ve pulsuz ayakkabılar seçmemeye çalışın.

  • Ayakkabı pedi (Tabanlık)

İyi bir çift ayakkabı, iyi bir çift tabanlık hattına sahiptir, bu nedenle lütfen ayakkabı astarı kalitesini seçerken de odaklanın. Birleştirilmiş standart olmayan iç tabanı seçin. Ancak iyi tabanlıkların bazı temel özellikleri vardır. Örneğin yüksek yoğunluklu köpük malzemeden yapılan tek seferlik kalıplama teknolojisine sahip iç taban, insan ayağı şeklinin özelliklerine göre prefabrike hale getirilmektedir. Ergonomik iç taban tabanı giymek için rahattır ve taban ile birlikte kullanılır. Belirli darbe kuvvetlerine direnebilir, daha iyi yastıklama performansına sahiptir ve ayrıca ayak yorgunluğunu daha iyi hafifletebilir.

Söylendiği gibi, “ayakkabılar sadece ayaklara uygundur.” İnsan vücudundaki farklılıklar nedeniyle her kişinin ayak tipi de farklıdır. Örneğin, ayaklarım nispeten geniş ve ayaklarımın tabanı nispeten yüksek. Herkese uygun bir marka ya da bir çift ayakkabı talep ederek outdoor ayakkabı seçemeyiz ve iyi olduğu söylendiğinde bir çift ayakkabı alamayız. Ve ayakkabının kalıcı olmasını sağlamak için kullanılan her outdoor ayakkabı markası veya üreticisi farklıdır. Bu nedenle, kendi ayakkabınıza uygun bir çift dış mekan ayakkabısı seçmek için lütfen unutmayın, tek standart denemektir!

Outdoor Ayakkabı Nasıl Denenir?

Bir çift outdoor ayakkabıyı denerken orta kalınlıkta çoraplar giymelisiniz. Bunları giydikten sonra, önce ayakkabı bağlarını çok sıkı veya çok gevşek değil ayarlamalısınız. Ayakta standart olarak herhangi bir baskı veya gevşeme hissi olmadan, ayakkabı bağcığı nasıl sıkıca bağlanır ve aşağıdaki yönlerden nasıl hissedilir.

1. Ayakkabı, tüm ayak paketi için mükemmel hissediyor mu? Bazı ayakkabılarda, ayak bileğini daha iyi sarabilen ve destekleyebilen, üst kısmın iç kısmına ayak bileği kıvrımına uyan ayak bileği pedleri bulunur.

2. Boşluğun etrafındaki ön ayak, üstteki hafif basınca daha iyi uyacak şekilde büyük olmamalıdır. Ayağın tüm tabanı ayakkabı içinde ileri geri kaymamalıdır.

Outdoor Bot

3. Bir ayağın ön tabanıyla merdiven basamağında veya yol kenarında dik durmak. (Ön avuç içi sürekli olarak yükseltmek için de kullanılabilir). Şimdi tabanların vücudu destekleyecek kadar iyi olup olmadığını hissetmek için ileri geri sallan.

4. Ayakkabılarınızın ayaklarınızla rahat olup olmadığını ve gevşek hissedip hissetmediğinizi kontrol edin? Ayakkabılar ve ayaklar bütünü daha iyi anlıyorsa, bu iyidir.

5. Koşullar izin verirse, ayakkabıları test etmek için birkaç adım yürüyün veya bir yükle yukarı ve aşağı gidin. Tabanların ayakları ve vücudu destekleyecek kadar güçlü olup olmadığını ve ayakkabıların yastıklama performansının yeterince iyi olup olmadığını hissedin (arazi koşu ayakkabıları bu teste dahil değildir).

6. Arazi koşu ayakkabıları, yüksek atlama ve çömelme ile yastıklama performansını test etmek için giyilebilir. Ayakların ve topukların belirgin bir etkisi yoktur, hafifçe yere iner ve zemin açıkça sert değildir.

7. İnsan ayağının kıvrımına uyan ve ayağı daha rahat ve güvenli hissettiren asimetrik bağcık sisteminin seçilmesi önerilir.

8. Gerçek ayakkabı testinde dinlemeye de dikkat etmeliyiz, anormal gürültü çıkaran ayakkabıları seçmemeliyiz.

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra, genel duygu iyiyse, bu çift ayakkabı sizin için çok uygun olacaktır.

Outdoor ayakkabılarının ve diğer dış mekan ekipmanlarının seçimi, dış mekan ortamına göre, ayakkabılarının kendi ihtiyaçlarına uyum sağlamak için outdoor aktivitelerini seçmek için “pratiklik zor gerçektir” ilkesine dayanmalıdır. Outdoor ayakkabı seçerken, outdoor sporları ile uğraşan genç arkadaşların, daha uzun ürün gamına sahip markada değil, profesyonel ayakkabı yapımı markasında seçim yapmalarını öneririm.

Umarım açık hava ayakkabısı giyme konusundaki deneyimlerimin bir kısmı size dış mekan ayakkabılarının nasıl seçileceği konusunda biraz referans verebilir.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu