Doğa Yürüyüşü 3 / En Güzel 30 Yürüyüş Rotası

Advertisements

Hiking Rotaları Nasıl Ortaya Çıktı:

Doğa yürüyüşünün amacı nedir? Doğa yürüyüşlerinde neleri hedeflemeliyiz? Doğa yürüyüşü nasıl yapılır? Gibi soruların cevapları üzerine düşünmeye ve yazmaya devam ediyoruz. Hiking spor amaçlı doğa yürüyüşüdür. Bu yürüyüşün yapılacağı önceden belirlenmiş parkuru ya da yürüyüş esnasında belirlenen bir rotası olmalıdır. Hiking boş ve amaçsız yürüyüş değil kişisel ya da küçük de olsa bir hedef içeren doğa yürüyüşüdür.

Hiking de hedefler zaman, mesafe veya ulaşılacak nokta odaklı olabilir. Zaman hedefli hikingde yürüyüşçü 2-3-4 veya daha fazla saat yürümeyi kendisine hedef seçer ve zaman odaklı olarak doğa yürüyüşünü yapar. Mesafe hedefli doğa yürüyüşünde ise yürüyüşçü kendisine km bazında bir hedef tayin eder ve 4-5-6 km veya daha fazla mesafeyi zaman şartına bağlamaksızın yürür. Benim şahsi tecrübelerim içinde 12, 13 km’lik yürüyüşler bulunmaktadır. Uzun yürüyüşler insana gerçekten zevk, haz ve mutluluk verir.Ulaşılacak nokta/menzil odaklı yürüyüşlerde ise önemli olan zaman veya km değil menzildir. Önceden belirlenen rotalarda kulüp ve guruplarca yapılan hiking ve trekking etkinlikleri çoğunlukla varış noktası odaklı yürüyüşlerdir.

Dünyada ve Türkiye’de hiking ve trekking çoğunlukla öncen belirlenmiş rotalarda yapılmaktadır. Özellikle facebook, instangram ve sosyal medyanın yaygınlaşması sonrası bazı rotalar ve menziller ilgi görmüş ve birçok kişinin doğa yürüyüşü yaptığı moda parkurlar ortaya çıkmıştır.

En İyi Doğa Yürüyüşü Parkurları:

Peki dünyada en iyi doğa yürüyüşü parkurları nelerdir? En iyi trekking parkurları, en güzel hiking rotaları neredir? En iyi Trekking rotaları nelerdir? Bu yazımızda dünyada popüler olan rotalardan bahsedeceğiz.

20. yüzyılın sonlarında, resmi ve gayri resmi uzun mesafe rotalarında bir artış olmuştur. Bu da yürüyüşçülerin artık uzun mesafeli bir yol ve patikaları kullanmaya başlamalarına sebep olmuştur. Günümüzde uzun mesafeli yürüyüşler (yürüyüş turları) genellikle korumaya alınmış ulusal parklarda ve belirlenmiş rotalarda yapılmaktadır.

Özellikle İngiltere ve Galler’deki Ulusal parklar ve içlerinde bulunan yaya yolları, (İsveç ve ABD’de bulanan ulusal yürüyüş/gezi yolları, Fransa, Hollanda, Portekiz ve İspanya’daki uzun mesafeli parkurlar popülerlikleriyle öne çıkmaktadır. Avusturya, Slovenya, İsviçre, Almanya, Fransa ve İtalya Alplerinde, kapsamlı bir dağ kulübeleri sistemi kullanılarak ‘kulübeden kulübeye’ yürüyüş turları bulunmaktadır.

Dünyada uzun mesafeli yolların ilk örnekleri, Amerika’daki Appalachian Gezi Yolu (Appalachian Trail) ve İngiltere’deki Pennine yollarıdır (Pennine Way).

Bunların yanında Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Nepal ve daha az sayıda da olsa Türkiye, İsrail ve Ürdün gibi diğer ülkelerde önemli ve popüler doğa yürüyüşü parkurları bulunmaktadır.

Asya’da Büyük Himalaya Yolu, Himalayalar boyunca bir yoldur. Yolun orijinal konsepti, Nepal’in doğu ucundan batı ucuna kadar toplamda yaklaşık 1.700 kilometredir.  Düzenlenen yeni yollar ile Nepal’in dağlık bölgesinin daha az keşfedilmiş turizm noktalarını birbirine bağlanması planlanmaktadır.

Latin Amerika’da Peru İnka Yolu, Şili Patagonya parkuru ve Afrika’da da Tanzanya’da bulunan Kilimanjaro Dağı çeşitli doğa yürüyüşü parkurları ve yolları bulunmaktadır. Hindistan, Malezya, Çin, Japonya, İran ve Rusya’da hiking destinations/ doğa yürüyüşü parkurları bulunmaktadır. 

Dünyanın 30 En İyi Yürüyüş Parkuru:

1.            İngiltere / Pennine Way

Derbyshire Peak District’ten İskoçya sınırlarına kadar 428 mil uzanan Pennine Way, Birleşik Krallık’ın en ünlü uzun mesafe yoludur. Yürüyüşün tamamı, Hadrian Duvarı’nın antik sınırını geçmeden ve İskoçya’ya doğru ilerlemeden önce, Manchester’ın doğusundaki vahşi bozkırların üzerinden ve resimli kartpostal Yorkshire Dales’in içinden geçerek yaklaşık üç hafta sürer. Açık hava fanatikleri, kamp meraklıları ve harika İngiliz havasının değişkenlikleriyle başa çıkabilecekler için en iyi ve popüler yürüyüş yoludur.

2.            İspanya /Camino de Santiago de Compostela

Tek bir yolu takip etmek yerine, Aziz James Yolu olarak da bilinen Camino, aslında hepsi Santiago de Compostela’daki katedraldeki elçi St. James’in tapınağında biten bir dizi farklı hac yoludur. En popüler modern rota, Kuzey İspanya boyunca Fransız Pireneleri’nden geçen bir çizgiyi takip ediyor.

Bazıları yol boyunca manastırlarda kalmayı tercih ederken, pek çok operatör otelde konaklama ve bagaj transferleri sunuyor. Pura Aventura, Galiçya’dan geçen, butik hanlarda konaklayan ve her gün gönderilen çantalarla 11 günlük bir geziye sahiptir.

3.            Amerika Birleşik Devletleri / Appalachian Trail

2.200 mil boyunca uzanan Appalachian Trail, dünyadaki en uzun yürüyüş yolu olarak bilinmektedir.

Georgia’daki Springer Dağı’ndan Maine’deki Katahdin Dağı’na kadar uzanıyor ve Amerika Birleşik Devletleri’nin en uzak eyaletlerinin bazılarından geçiyor.

Bu rota, ya sonsuz tatil ödeneğine sahip olanlar ya da klasik bir rotanın küçük bir kısmını yapmak isteyen yürüyüşçüler için bir girişim olduğu anlamına gelir.

İyi işaretlenmiş yollar ve kamp alanları, tek başına üstesinden gelinebileceği anlamına gelir. Ancak konfora meraklı olanlar, parkurdaki en iyi manzaralardan bazılarına ev sahipliği yapan Virginia’daki muhteşem Shenandoah Ulusal Parkı’nda önceden rezerve edilmiş orman evi ve paketli öğle yemeği sunan şirketleri kullanabilir.

4.            Japonya / The Basho Wayfarer

Japonya, çok sayıda antik patikaya, birbirine bağlı tapınaklara ve şehirlere sahiptir. Bu kendi kendine rehberli gezi, şair Matsuo Basho’nun 300 yıl önce izlediği bir rotayı takip ediyor. Altı günlük yürüyüş Sendai’de başlar ve Natagiri dağlarına gitmeden önce UNESCO Dünya Mirası Hiraizumi ve antik Dewa Kaido yolu boyunca kayın ve kiraz ormanlarıyla geçerek kuzey Tohoku bölgesinden geçer. Yamadera tapınağında bir araya gelip bitirilir.

5.            Arjantin / Refugio Frey and Cerro Catedral

Arjantin’in Göller Bölgesi’ndeki Bariloche çevresindeki bölge, birkaç çarpıcı yürüyüşe ev sahipliği yapmaktadır. Ancak sınırlı zamanı olanlar için, Refugio Frey ve Cerro Catedral’e bir günlük yürüyüşü geçmek zordur.

Villa Catedral’e giden bir otobüs, geniş, iyi işaretlenmiş bir yolun başlangıcında durur ve ağaçların arasından geçerek ağaçların arasından geçerek muhteşem, yükselen zirveler dünyasına girer. Gözü pek ziyaretçiler, ya kulübede ya da arazisinde kamp yaparak Refugio Frey’de kalabilir.

6.            Fas / Toubkal Dağı

Kuzey Afrika’nın 4,167 metrede en yüksek zirvesi, Toubkal Dağı’nın tepesine yapılan bir yürüyüş, yüreksizler için değildir. Yukarı doğru giden yol, Sidi Chamharouch’daki tapınaktan aniden yükselmeden önce kuru bir nehir yatağının üzerinden geçerek Imlil köyünden yükselir ve büyük bir dağ kulübesine doğru devam eder. Burada bir gecede geçirdikten sonra yürüyüşçüler kramponları giyerler ve Atlas Dağları’nın açıldığı ve manzaraların durmak bilmediği zirveye doğru karla kaplı alanı kurarlar.

7.            Çin / Çin Seddi

Badaling’in turistik etkin noktasında Çin Seddi’nde yürümek stresli bir deneyim olabilir, kalabalıklar ve seyyar satıcılar onu neredeyse dayanılmaz hale getirir.

Pekin’in 140 mil kuzeydoğusunda bulunan Jinshanling, bu gerçek Çin ikonunun dik, dolambaçlı ve nispeten zarar görmemiş bir bölümünü keşfetmek için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Simatai’deki duvara giden rota kapalıdır, ancak bu bölüm boyunca ileri geri yolculuk, gerçekten muhteşem manzaralara sahip yorucu bir egzersiz yapar. Pekin’deki oteller turlar ve transferler düzenleyebilir.

8.            Hong Kong / Ejderha Sırtı

Hong Kong, yükselen gökdelenleri ve dar sokaklarıyla tanınıyor olabilir, ancak anakara ve adalar, en ünlüsü Ejderhanın Sırtı olan sayısız yürüyüş parkuruyla doludur. Hong Kong şehir merkezinden otobüsle kolayca ulaşılan yol, Shek O Peak’i beyaz kumlu plajlar, yemyeşil tepeler ve tropikal adalar üzerinde manzaralarıyla ölçeklendirmeden önce, Shek O Yolu üzerindeki gölgeli bir ağaç tünelinde başlıyor. Rota, yürüyüş sonrası dalış için mükemmel olan ılık suları olan Big Wave Koyu’ndaki plajda sona eriyor.

9.            İrlanda / The Dingle Yolu

111 mil boyunca uzanan Dingle Yolu, İrlanda’nın güney batısındaki vahşi County Kerry’nin derisinin altına girmenin en iyi yolunu sunan dairesel bir yoldur.

Tralee kasabasından başlayarak, saat yönündeki yol, boreens olarak bilinen dar yolları takip eder, Inch Strand’da geniş kum taramasına girer, Dingle kasabasının dışındaki uçurumlardan geçer ve en yüksek zirve olan Brandon Dağı’nın kenarına doğru ilerler.

10.            Butan / Trego La Trek

Resmi adı Butan Krallığı olan Bhutan, Doğu Himalayalar’da yer alır. Batısında ve güneyinde Hindistan, kuzeyinde Çin ile komşudur. Butan’ın görece erişilmezliği ve turist geçişlerine olan ihtiyaç, parkurlarının bozulmamış ve keşif için olgun olduğu anlamına geliyor. Haa Vadisi’ndeki Tergo-La Trek, ülkenin daha az bilinen rotalarından biridir. Butan tur operatörü Blue Poppy’nin bu rehberli yürüyüşü, dünyanın üçüncü en yüksek zirvesi olan Kanchenjunga manzarasına sahip, huzurlu orman yollarından ve vahşi dağ yollarından geçerek 3.500 metreden 4.135 metreye yükseliyor. Yak çobanları kampları ve uzak köyler, başka bir dünyada olma hissine katkıda bulunur.

11.           Amerika Birleşik Devletleri / Tahoe Rim Gezi Yolu 

Tahoe Rim Havzası çevresinde 165 millik bir döngü olan bu ikonik parkur 1981’de kuruldu ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en iyi yürüyüşlerden biri olarak kabul ediliyor. Kaliforniya ve Nevada’yı birbirine bağlayan topraklarda altı ilçeden ve dört ulusal ormandan geçen Tahoe Rim Trail, Sierra Nevada ve Carson sıralarını keşfetmenin en iyi yoludur.

Gözü pek gezginler, en iyi Temmuz ve Eylül ayları arasında yapılan 11 günlük bir gezide bir çadır toplayıp doğaya geri dönebilirler.

12.           Ermenistan / İpek Yolu

Kolayca gözden kaçan Ermenistan, Avrupa’nın en iyi yürüyüş parkurlarından bazılarına sahiptir. 11 günlük Ermenistan ve İpek Yolu gezisi, UNESCO tarafından koruma altına alınan Sanahin ve Haghpat manastırlarını birbirine bağlayarak, kireçtaşı tepelerinden ve yemyeşil ormanlardan geçerek vahşi Geghama Dağları’nda yürüyüş yapma imkanı sunar.

13.           Avusturya ve Almanya / Lechweg Yolu

Bavyera’nın Fussen kasabasından başlayan bu dokuz günlük rota, Lechweg nehrini Avusturya’nın Vorarlberg eyaletindeki kaynağına kadar takip ediyor. Almanya, Bavyera Kralı II. Ludwig’in kraliyet kalelerini ve kristal berraklığındaki gölleri geçen parkur, yemyeşil çayırlar, turkuaz su ve dağ keçisi ile korunan bir alan olan Tiroler Lech Ulusal Parkı’ndan geçiyor. Yol kendi kendine yönlendirilse de, Walks Worldwide konaklama ve yemek ayarlayabilir, bu da ziyaretçilerin yalnızca her sabah botlarını ve sırt çantalarını giyme konusunda endişelenmeleri gerektiği anlamına gelir.

14.           Hindistan / Himalayalar, İndus Vadisi

Bir Himalaya yürüyüşü her zaman büyülü olsa da, İndus Vadisi’ndeki bu üç günlük uzak gezinti biraz dayanklılık ister. Lüks operatör Shakti Himalaya’nın bölgeye yedi günlük güzergahının bir uzantısı olan yürüyüş, Moncarmo köyünden ayrılıyor ve Matho Phu ve Shang Phu’ya gidiyor. Phu, yaz meraları olarak tercüme edilir, yani bu yemyeşil zemin, çevredeki zirvelere ve buzullara bakarken keyifli bir yürüyüş sağlar. Gezi, rahat bir gece uykusu için her akşam kubbe çadırlarının kurulduğu yerel çay evlerinde durakları içerir.

15.           Uganda / Bwindi İmpenetrable Ormanları Gorilla Trekking

Yaban hayatı yürüyüşleri, bölgenin dağ goril nüfusu ile yakından ve kişisel olarak uyanabileceğiniz Uganda’nın Bwindi Aşılmaz Ormanı’na yapılan bir geziden daha etkileyici olamaz. Sarı Zebra Safarileri, daha geniş bir güzergahın parçası olarak, insanların varlığına alışkın gorillerle tanışmak için ziyaretçilerin ormanda yürüyüşe çıktıkları yürüyüşler sunar. Gruplar tipik olarak sekiz kişiyle sınırlıdır.

16.           Kanada / West Coast Yolu 

Kanada’nın vahşi doğası ve büyüklüğü, gerçekten şaşırtıcı yürüyüş parkurları ile kutsanmış olduğu anlamına gelir. Klasik West Coast Trail , Bonilla Point’teki çarpıcı okyanus manzarası ve Owen Point’teki erişilebilir deniz mağaraları ile güney Vancouver Adası çevresinde 76 millik bir alanı kapsıyor.

Yürüyüş, merdivenleri tırmandırmayı, nehirlerden geçmeyi ve çamurlu parkurlarda savaşmayı içerir, ancak muhteşem açık arazide kamp yapabilme imkanı sunar. Kendi kendine rehberlik etmelerine rağmen, yürüyüşçülerin yılın başında parkurda yer ayırmaları gerekir ve alanlar oldukça kısıtlıdır.

17.           İtalya / Maira Vadisi, Percosci Occitani

Cottian Alpleri boyunca uzanan bir antik patika ağı, Percorsi Occitani’de bir yürüyüş, zamanda geriye gitmek gibidir. Maira Vadisi’nin uzaklığı onu kuzey İtalya’nın en bozulmamış köşelerinden biri haline getirirken, birçok yerli hala Oksitan dilini konuşuyor. Mezraları ve köyleri birbirine bağlayan bu dokuz günlük kendi kendine rehberli rota, geleneksel dağ sığınaklarında konaklayarak, yeşil vadilere dalarak bölgenin daha zorlu tepelerinden bazılarını ölçeklendiriyor.

18.           Peru / Lares ve Kraliyet İnka Yolu

Macchu Picchu’ya giden İnka Yolu, tartışmasız Güney Amerika’nın en büyük yürüyüşlerinden biridir. Aynı zamanda, bu mükemmel alternatifin devreye girdiği yer olan zaman zaman taşma da hissedebilir.

Lares bölgesinde üç günlük rehberli bir yürüyüş olan Lares ve Royal Inca Trail , yükselen Veronica Dağı’na bir göz atma şansı ile Andean ormanlarında, Huchayccasa geçidinde ve Huacahuasi köyünde eski bir İnka yolunu takip ediyor.

Yürüyüşçüler, bir kez bittiğinde, İnka Yolu’na giden bir trene binebilir ve bulut ormanının içinden ve ünlü kalıntılara doğru son süreç işlemini tamamlayabilir.

19.         Kosta Rika / Monteverde Bulut Ormanı Koruma Alanı

Kosta Rika’nın zengin biyolojik çeşitliliği, en iyi Monteverde’nin yüksek bulut ormanlarında keşfedilir. Rezerv, bölgenin çarpıcı kuş yaşamını ve florasını çok günlük bir yürüyüşe çıkmak zorunda kalmadan yakından görme şansı ile kolay bir yürüyüşe meraklı olanlar için ideal olan bir dizi iyi işaretlenmiş yola sahiptir. Orkideler, eğrelti otları ve yosunlar, ağaçların üzerinde uçmakta olan parlak renkli bir quetzal görme şansı ile bol miktarda bulunur.

20.          Türkiye / Likya Yolu

Fethiye’den Antalya’ya kadar Türkiye’nin güney sahilinde 300 millik bir alanı kaplayan Likya Yolu, yürüyüşçülere eski Likya krallığını keşfetme şansı veriyor. Sidyma antik kentinden ve hayalet kasaba Kaya’dan geçen rota, uzun bir günlük yürüyüşün ardından serinletici bir dalış şansı ile suya açılıyor. Rota iyi işaretlenmiştir ve rehber olmadan takip edilebilir.

21.         Arnavutluk ve Karadağ / Balkan Dağları

Alpler, klasik Avrupa yürüyüşleriyle ünlü olsa da, Balkanlar’ın güzel dağları, kalabalıktan uzaklaşmayı tercih edenler için mükemmel bir alternatif oluşturuyor.

2.487 metrede Karadağ’ın en dikkat çekici zirvelerinden biri olan Kucki Kom, Komovi Dağları’nın muazzam manzaralarıyla ödüllendirilen zirveye tırmanışla tek başına gezmeye değer.

Daha uzun bir yürüyüşten sonra olanlar, Ramblers Holidays’in Karadağ ve Arnavutluk’un en iyi yürüyüş parkurları boyunca Kotor’dan başlayıp Tiran’da biten 14 günlük rotası için rezervasyon yapabilirler.

22.          Laos / Bulut Ormanı Yolu

Laos’taki Houaphan’ın ücra bölgesi, Çinhindi’nin son vahşi kaplanlarına ev sahipliği yapıyor. Asya’nın Bulut Ormanı Yürüyüşü , yürüyüşçülere, kamera tuzakları kurma ve izleme şansı ile bu yakalanması zor yaratıklara bir göz atma fırsatı veriyor.

Laos’un üçüncü en yüksek dağı olan Phou Louey’in zirvesine yapılan bu çok günlük rehberli gezi, bambu kulübelerde geceleme ve Poung Nied Salt Lick’te vahşi yaşamı izlemek için harcanan zamanı da içerir.

23.          Avustralya / Cape’den Cape’ye Track

Cape Naturaliste’deki deniz fenerinden başlayıp, Avustralya ana karasının en güneybatı noktası olan Cape Leeuwin’deki deniz fenerinde 76 mil ötede biten bu parkur, Avustralya’daki en güzel manzaralardan bazılarını görmenin en iyi yoludur. Yürüyüşçüler, rota boyunca kamp yapabilir veya Friends of the Cape’den Cape Track’e konaklama ayarlayabilir. Cape Cape Track rota iyi terminalini, ancak kılavuzları alan ve plajlarına ve ormanlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için kullanılabilir.

24.          Şili / El Circuto

Yürüyüş: Buz gibi soğuk ve ıslak olabilir. Rüzgarlar saatte 100 km’nin üzerinde patlayabilir. Ancak Torres del Paine’nin Patagonya parkının muhteşem granit kulelerini, gıcırdayan buzulları, aynalı gölleri ve muhtemelen pumaları içine alan bir turu biraz havaya değer. Yürüyüş çok sert değil ve asla 1.200 metreyi geçmez.

Burada zor olan bu vahşi doğada çok uzun süredir devam etmektir – eğer bağımsız olarak trekking yapıyorsanız, bu taşıyacak çok şey vardır. Daha kısa, sadece çok az etkileyici bir versiyon olan W’yi (60 km; beş ila yedi gün) denenebilir.

25.         Ekvator / İngapirca Yolu

Yürüyüş: Peru’nun İnka yollarında tekeli yok – bu yürüyüş, bir zamanlar Cusco ve Quito’yu birbirine bağlayan Latin medeniyetinin Kraliyet Yolu’nun bir bölümünü takip ediyor; Ekvador’un Ingapirca’nın kale kompleksi Machu Picchu’nun kendi versiyonunda sona eriyor. Patika, buzlu dağların ve parıldayan lagünlerin üzerinden yüksek irtifa manzarasına sahip Andean páramo üzerinden uzanır. Yolda birkaç İnka harabesi var, ancak başka pek az şey var – sadece siz, katırcınız (önerilen ekstra) ve tarihin battığı yaylalar.

26.         Brezilya / Pati Vadisi

Dünyanın en iyi günübirlik yürüyüşü burada yapılabilir. Alternatifler için popüler bir mekân olan Vale do Capão’dan Guiné köyüne giden rota, yemyeşil Chapada Diamantina’nın en iyilerini barındırır.  Burada, Jurassic tarzı masa üstü dağları, bir Conan Doyle romanındaki gibi görünüyor. Bitki örtüsü yaygındır, şelaleler bol, yüksek yayla manzaraları geniş ve diğer insanlar azdır.

27.         Dominik Cumhuriyeti / Waitukubuli Yolu

Yerli Carib-Kalinago, adanın dağlık omurgasından sonra Dominica ‘Waitukubuli’ (‘vücudu uzun’) olarak adlandırılır. O halde, bu kıyıdan kıyıya yürüyüşün – Karayipler’in ilk uzun mesafeli parkuru – Dominika’nın bol yeşil ve volkanik olarak sarp topraklarında yılan gibi kıvrılan bu adı taşıyor. Yedi km ila 15 km arasında değişen 14 erişilebilir bölüme bölünerek, yürüyebilir veya etapları seçebilirsiniz: belki Morne Crabier’de yürüyüş (birinci bölüm), yüksek tepelerin ve kükürtlü havuzların etrafında gezintiler (dördüncü bölüm) veya Fort Shirley. Deniz meltemleri, mango ağaçları ve yerel Carib topluluklarıyla karşılaşmalar bekleyin.

28.          Guatemela / Cuchamanates Dağları

 Guatemala’da tırmanılacak birçok volkan ve etrafta dolaşacak göller var, ancak uzaktaki Cuchamatanes boyunca yapılan bu yürüyüş, en iyi seçenek. Sadece dört gün uzunluğunda, üç Maya dil bölgesini geçiyor ve yaklaşık 4.000 metreye ulaşıyor. Çiçeklerle kaplı ovaları, çam ormanlarını ve çorak platoları geçerken, bakış açıları uzaktan patlayan zirveleri görebilir. Aile yanında kalmak, yerel kültür hakkında da fikir verir.

29.         Meksika / Gümüş Patika

18. yüzyılda İspanyollar, Batopilas Kanyonu’nun derinliklerinde bulunan gümüş madenlerine erişmek için bir yol açtı. Bugün bu uzak yol yalnızca yerel Tarahumara Kızılderilileri (uzun mesafeli koşu yetenekleri ile ünlü), birkaç cesur yürüyüşçü ve yük taşıyan burrolar tarafından kullanılıyor. Burası sınır bölgesi, kayalık yamaçlarda yürüyüş, ormanlık geçitler, serin havuzlar ve mağaralar; Ayrıca yolda Tarahumara çiftçileriyle tanışma imkanı var.

30.Güney Afrika / Titsikamma Yolu

Güney Afrika’nın ilk resmi yürüyüş parkuru bir zevktir. Geçitler, fynboslar ve Tsitsikamma Dağları’ndan geçen rota test ediliyor, ancak her gece donanımlı bir kulübede sona ererken, bir hamal hizmeti yükünüzü hafifletebilir. Öne çıkan özellikler arasında Nature’s Valley’den okyanus manzaraları, Bloukrans River Gorge’a bakma ve bulbullardan ve çakır kuşlarından leoparlara kadar vahşi yaşam yer alıyor.

Her türlü görüş, düşünce, öneri, istek ve geri dönüşleriniz bizim için değerlidir, lütfen yazınız. http://www.turkeyoutdoor.org

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Yararlanılan Kaynaklar:

https://edition.cnn.com/travel/article/best-hiking-trails-world/index.html

https://www.wanderlust.co.uk/content/the-worlds-best-walking-routes/

Advertisements
error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et