En İyi Trekking Uygulamaları

Advertisements

Outdoor Türkiye

Profesyonel outdoor aktivitelerinde genellikle telefonu eve bırakıp doğaya çıkmak anlaşılsa da outdoora katılan kişilerin %95’inin amatör sporcular olduğu dikkate alındığında akıllı telefonun genellikle alındığını söyleyebiliriz. www.turkeyoutdoor.org sitesi olarak https://besthiking.net sitesinden yaptığımız birebir çeviriyi sunuyoruz.

Kampçılıkta Kullanılan 10 Uygulama için,

En Popüler 20 Outdoor Uygulaması

En İyi 15 Outdoor Uygulaması

Doğa aktiviteleri için GPS cihazı seçimi ve

Doğa Yürüyüşü kıyafet seçimi başlıklı yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Aşağıdaki programların hepsini doğrudan kullanmadım, ancak yerli ve yabancı sitelerde önde gelen programlar olduğunu söyleyebilirim. Bazı programların Türkiye’de tam olarak çalışmayabileceği, Türkiye altyapısı olmayabileceğini göz önünde bulundurunuz. Ayrıca aşağıdaki doğa yürüyüşü programlarının kendi sitelerinden çeviri yaptığımız için hepsinin kendini “harika, en iyi, mükemmel, bir numara..” gibi ifadelerle tanıttığını belirtelim.

2020’nin En İyi Yürüyüş Uygulamaları

Bir yürüyüş uygulaması, parkurlar boyunca kolayca gezinmenize ve varış noktanıza giden en iyi rotayı hızla bulmanıza olanak tanır. Ayrıca yürüyüş uygulamaları, yürüyüşlerinizi izleyebilir ve her yürüyüşle ilgili süre, mesafe, çıkış, uygunluk gibi ayrıntıları gösterebilir. Bazı yürüyüş uygulamaları, bulunduğunuz yere yakın yürüyüşleri kolayca bulabilmeniz için önceden yüklenmiş parkurlarla birlikte gelir.

Yürüyüşlerimizde navigasyon için çoğunlukla Suunto Ambit 2 saatini kullanıyoruz, ancak sözde yürüyüş uygulamalarını denemeye karar verdik. Son birkaç haftadır, Google Play’de en beğenilen 8 yürüyüş uygulamasını test ediyoruz. Bunlardan en iyi beşini seçip burada gözden geçirdik. Yalnızca ücretsiz olarak gelen ve Android işletim sistemi için kullanılabilen yürüyüş uygulamalarını test ettik. Ancak, bu uygulamaların birçoğu iOS için de mevcuttur (aşağıdaki tabloya bakın), ancak iOS cihazımız olmadığı için bunları yalnızca bir Android cihazda test ettik.

Trekking uygulamaları

Hangi özellikleri zorunlu olarak değerlendirdik?

Bize göre her yürüyüş uygulaması GPS navigasyonu ve GPS takibi sağlamalıdır. GPS navigasyonu ile, uygulamanın mevcut konumunuzu ve yönünüzü bir harita üzerinde gösterebileceğini ve GPS izlerinin içe aktarılmasını destekleyebileceğini kastediyoruz. GPS izleri, yürüyüş için çok kullanışlıdır çünkü onları çevrimiçi hale getirmek kolaydır ve yürüyüşler sırasında navigasyonu kolaylaştırırlar. GPS parkurları hakkında daha fazla bilgi edinmek için GPS parkurları nedir ve bunları yürüyüş için nasıl kullanacağımız makalemize bakın. Haritalara gelince, seçici değildik, ancak gerçekten de çevrimdışı haritaları ve / veya topografik haritaları bir avantaj olarak değerlendirdik.

Ayrıca bir yürüyüş uygulamasının size yürüyüşleriniz hakkında bazı bilgiler vermesi gerektiğini düşündük. Örneğin, süre, toplam mesafe, toplam çıkış, toplam alçalma, en alçak nokta, en yüksek nokta vb. Ayrıca, bir harita üzerinde nereye yürüdüğünüzü de göstermelidir.

Not: Neden GPS izlerine bu kadar odaklandığımızı kendinize sorabilirsiniz. Bunun nedeni, onları her zaman kullanmamızdır. Örneğin, Fransa’ya seyahat edersek ve bir dağa tırmanmak istersek, o dağ için çevrimiçi olarak kullanılabilen herhangi bir GPS izi olup olmadığını kontrol ederiz – ve genellikle vardır. Bu, seyahatlerimizi planlamak için ihtiyacımız olan zamanı büyük ölçüde azaltır.

Neyi test ediyorduk?

Özellikleri, doğruluğu, kullanım kolaylığını ve pil tüketimini test ediyorduk. Suunto Movescount’ta geçerli bir GPX rotası oluşturarak ve bunu her uygulamaya aktararak navigasyon işlevini test ettik. Test için, tüm uygulamaların eski cihazlarda da çalışmasını sağlamak için bir OnePlus One Android cihazı kullanıldı. Her uygulamayı aynı kısa iz üzerinde test ettik ve artılarını ve eksilerini dikkatlice not ettik. Yalnızca ücretsiz özellikleri test ettiğimizi unutmayın – örneğin, bazı uygulamalar çevrimdışı haritalar sunar, ancak bunları satın almanız gerekir. Böyle bir durumda, bu özelliği yok olarak işaretledik.

Önemli uyarı

Hiçbir zaman yalnızca akıllı telefonunuza güvenmemelisiniz (yürüyüş uygulamasından bağımsız olarak) çünkü işlevselliği pil ömrü ve GPS sinyalinin kullanılabilirliği ile sınırlıdır. Bunun yerine, bilmediğiniz bir arazide yürüyüş yaparken her zaman yanınızda bir pusula ve uygun bir topografik harita getirmeniz önerilir.

En İyi Trekking Uygulamaları:

1. Green Tracks

Kullanılabilir: Android, Web sitesi: Google Play

Green Tracks

İlk seçimimize giren yürüyüş uygulamalarına kısa bir genel bakış sırasında, Green Tracks uygulamasının ilk sırada yer alacağını asla düşünmedik – uygulama olumlu bir şekilde değil, grafik tasarımıyla öne çıktı. Ancak, uygulamayı dikkatlice test ettikten sonra, kullanımının çok kolay olduğunu anladık. Ayrıca, muazzam miktarda ücretsiz çevrimdışı topografik harita ile birlikte gelen tek yürüyüş uygulamasıdır. GSM sinyalinin uzak veya dağlık bölgelerde her zaman mevcut olmadığını ve bu nedenle çevrimdışı haritaların gerçekten çok kullanışlı bir özellik olduğunu unutmayın.

Green Tracks yürüyüş uygulaması ayrıca en az 11 tür çevrimiçi harita (yol, uydu ve topografik vb.) Sunar ve yürüyüşünüzle ilgili birçok canlı veri (çıkış, mesafe, yükseklik grafiği vb.) Gösterir. GPS parçalarını kullanmak için bunları akıllı telefonunuzun depolama alanına (kablo, Google Drive, e-posta vb. Yoluyla) aktarmanız ve bunları uygulama ile açmanız gerekir. Bu uygulamayla ilgili hoşumuza gitmeyen şey, haritaya dokunursanız, yeniden ortala düğmesine tekrar basana kadar konumunuzu güncellemeyi durdurmasıydı. Umarım geliştiriciler bu hatayı yakında düzeltir.

Artıları:

  • Çevrimdışı haritalar
  • Birçok farklı harita
  • Topografik haritalar aslında gerçekten çok iyi
  • Kullanımı kolay
  • GPS izlerini içe aktarmak kolay

Eksileri:

  • Görünüşe göre 90’lardan kalma
  • Hata – konum güncelleniyor

2. Gaia GPS

Kullanılabilir: Android ve iOS Web sitesi: Gaia GPS

Gaia GPS

Gaia GPS yürüyüş uygulaması, biz yürüyüş yaparken canlı verilerle bizi etkiledi – bu incelemedeki başka hiçbir uygulama yürüyüşünüz hakkında size bu kadar çok bilgi göstermiyor (hız grafiği, yükseklik grafiği, en yüksek nokta ve diğer tüm önemli bilgiler). Uygulamanın kullanımı da çok kolaydır ve harika bir topografik harita ile birlikte gelir. Ayrıca, Gaia GPS uygulaması uydu haritasını ve yol haritasını destekler. Ancak, internete (ücretsiz sürüm) bağlı değilseniz bu haritalar çalışmaz ki bu gerçekten bir dezavantajdır. GPS izlerini uygulama ile kolayca kullanabilirsiniz – bunları akıllı telefonunuzun deposuna aktarmanız ve uygulama ile açmanız yeterlidir. Siz yürüyüş yaparken, uygulama aynı zamanda harita üzerinde bir kırıntı izi çizer (not: bu seçimdeki tüm uygulamalar bu özelliğe sahiptir). Green Tracks uygulamasının tasarımını eski bulan veya bir iOS cihazı olanlara Gaia GPS yürüyüş uygulamasını öneriyoruz (Green Tracks uygulaması iOS için mevcut değildir). Gaia GPS uygulaması, burada incelenen tüm uygulamalar arasında en iyi topografik haritaya sahiptir.

Artıları:

  • İyi arayüz
  • Yürüyüşle ilgili birçok veri
  • Harika topografik harita

Eksileri:

  • Çevrimdışı haritalar abonelik gerektirir.

3. AllTrails

Kullanılabilir: Android ve iOS Web sitesi: AllTrails

All Trails

AllTrails yürüyüş uygulaması iyi bir arayüze sahiptir ve yukarıda bahsedilen Gaia GPS uygulaması gibi yol, uydu ve topografik harita ile birlikte gelir. Ancak AllTrails uygulaması, yürüyüşünüz hakkında Gaia GPS uygulamasından çok daha az bilgi sağlar ve daha az karmaşık bir topografik haritaya sahiptir. Bunun yanı sıra, kullanımı nispeten kolaydır ve hatta maalesef yalnızca internete bağlıysanız işe yarayacak önceden yüklenmiş yollar ile birlikte gelir. Uygulama ayrıca aktivitelerinizi takip eder ve size her ay ne kadar yürüyüş yaptığınızı gösterir. GPS izlerini uygulamaya almak oldukça güçtü – kesinlikle bu seçimdeki diğer yürüyüş uygulamalarından daha karmaşıktı. İşte GPS parkurlarının uygulamayla nasıl kullanılacağına dair bir kılavuz. Ayrıca GPS parkurlarının uygulamadan nasıl dışa aktarılacağını da çözemedik.

Artıları:

  • Kullanıcı dostu arayüz
  • Önceden yüklenmiş yollar

Eksileri:

  • GPS izlerini içe aktarmak zor
  • Çevrimdışı haritalar abonelik gerektirir
  • GPS parkurlarını dışa aktaramıyorum.

4. Komoot

Kullanılabilir: Android ve iOS Web sitesi: Komoot

Komoot

Komoot uygulaması, grafik tasarım ve arayüz söz konusu olduğunda kazanır. Uygulamanın kullanımı çok kolaydır ve birçok kullanışlı özellikle birlikte gelir. Böyle bir özellik, adım adım sesli navigasyondur – evet, yürüyüş parkurlarında bile! Ayrıca, uygulama aynı zamanda sizin için varış noktanıza en uygun rotayı da hesaplar; Haritadaki bir noktaya dokunursanız, uygulama size o noktaya en uygun rotayı oluşturacaktır. Komoot uygulaması ayrıca faaliyetlerinizi takip eder ve dünyadaki diğer yürüyüşçülerle bağlantı kurmanıza olanak tanır. Hayal kırıklığı, uygulamanın yalnızca yeterince yakınlaştırılamayan bir topografik haritayla gelmesidir. Bu nedenle, daha fazla harita türünün mevcut olduğunu görmek isteriz. Bunun yanı sıra, Komoot uygulaması yürüyüşçüler, yürüyüşçüler ve sırt çantalı gezginler için harika bir seçenektir. Ayrıca, Komoot web sitesi aracılığıyla bir GPS izini kolayca içe aktarmanıza olanak tanır.

Artıları:

  • Kullanıcı dostu arayüz
  • Adım adım sesli navigasyon
  • GPS izlerini içe aktarmak kolay

Eksileri:

  • Sadece topografik harita
  • Haritayı yeterince yakınlaştıramıyorum
  • Çevrimdışı haritaların satın alınması gerekiyor

5. A-GPS Tracker

Kullanılabilir: Android Web sitesi: Google Play

A-GPS Tracker

A-GPS Tracker yürüyüş uygulaması, Green Tracks uygulamasının daha az karmaşık bir sürümü gibi görünüyordu. Uygulamanın kullanımı bu nedenle kolaydır ve GPS izlerini sorunsuz bir şekilde içe aktarmanıza olanak tanır – bunları akıllı telefonunuza aktarmanız ve uygulama ile açmanız yeterlidir. Ancak, A-GPS Tracker uygulaması maalesef topografik haritaları desteklemiyor ve izleme doğruluğundan da biraz hayal kırıklığına uğradık (sağdaki resme bakın). Ayrıca, yürüyüşünüz hakkında bu incelemedeki diğer uygulamalardan daha az bilgi gösterir. Yine de gezileri için basit ve hafif bir navigasyon uygulaması isteyenler için iyi bir seçenektir.

Artıları:

  • Kullanımı kolay
  • GPS izlerini içe aktarmak kolay

Eksileri:

  • Topografik harita yok
  • Hatalı izleme
  • Grafik Tasarım
  • Yalnızca çevrimiçi haritalar

Kaynak: https://besthiking.net/

6. Wikiloc Doğada Yön Bulma GPS

Playstore’dan 1 milyondan diğer uygulama mağazalarıyla birlikte 20 milyondan fazla indirilen programın Türkçe yorumlarının genel olarak olumlu olduğu görülmektedir. Türkiye’de outdoor alanında yoğun olarak kullanıldığı ve genel olarak kullanıcıların yorumlarının olumlu olduğu söylenebilir.

Wikiloc

Dünyadaki milyonlarca açık hava rotasını keşfedin. Yürüyüş, koşu, bisiklet, dağ bisikleti, kano, kayak veya 70 farklı aktivite türü arasından tercih yapın.
Harita üzerinde kendi rotalarınızı kaydedin, ara noktalar ekleyin, seyahat programınız boyunca fotoğraf çekin ve bunları telefonunuzdan Wikiloc hesabınıza yükleyin.

Kapsam alanı dışında veya hücresel veri olmadan kullanabilmeniz için dünyanın her yerinden ücretsiz çevrimdışı topografik haritaların keyfini çıkarın. İnternet bağlantınız yokken ya da dağlardayken harika bir seçenek!

Açık hava deneyimlerinizi daha da ileriye taşımak ister misiniz? Wikiloc Premium ile şunları gerçekleştirebilirsiniz:

– Cep telefonunuzu GPS navigasyon cihazına dönüştürün. Akıllı telefonunuz navigasyon sırasında yoldan çıkmanız durumunda sizi uyaran bir uyarı işareti ve sesli uyarılarla size rehberlik edecektir.

– Canlı İzleme. Rotayı izlerken konumunuzu aileniz ve arkadaşlarınızla gerçek zamanlı olarak paylaşın.

– GPS cihazınıza gönderin: Rotaları Wikiloc’tan doğrudan Garmin veya Suunto’na indir. Özellik, uyumlu cihazlarda kullanılabilirdir.

– Geçiş Alanına Göre Ara: Seçtiğiniz belirli alanlardan geçen parkurları bulun.

– Mükemmel bir açık hava etkinliği için hava durumu tahmini alın.

-Gelişmiş arama filtrelerine erişin.

Milyonlarca doğa, seyahat ve spor tutkununun gezegendeki en popüler gezi rotasından en uzak keşiflere kadar, tüm maceralarını paylaştığı bir topluluk olan Wikiloc.com’a katılın.

7. Samsung Health

Playstore’dan 1 milyardan fazla indirilen (samsung telefonlarda yüklü olarak bulunmaktadır) programın Türkçe yorumlarında olumlu ve olumsuz olanları vardır. Programı şahsi etkinliklerimizde kullanmaktayız ancak playstore yorumlarının okunarak karar verilmesini tavsiye ediyoruz.

Samsung Health

Samsung Health, fiziksel aktivite, diyet ve uyku gibi insan sağlığına katkıda bulunan günlük yaşamın çeşitli yönlerini takip etmeye yarayan, Samsung tarafından geliştirilen ücretsiz bir mobil uygulamadır. 

Samsung Health, vücudunuzu zinde ve sağlıklı tutmak için temel özellikler sunar. Başarılı bir diyet sürdürmenize ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmenize yardımcı olmak için günlük aktivitelerinizi ve alışkanlıklarınızı kaydedecek ve analiz edecektir.

İster yürüyün, ister koşun, yürüyüş yapın veya bisiklete binin, ister kapalı alanda ister açık havada spor yapın, çeşitli yerleşik izleyicileri kullanarak tek bir adımda çeşitli fiziksel egzersizler ve aktiviteler ekleyebilir ve takip edebilirsiniz.

Samsung Health, yiyecek, kafein ve su alım ayrıntılarınız gibi çeşitli bilgileri kaydederek dengeli bir yaşam tarzı modeli oluşturmanıza yardımcı olur.

Günlük atıştırmalıklarınızı, yiyeceklerinizi, su ve kafein alımınızı sağlayın ve uyku ve stres izleyiciyi kullanarak rahat kalırken hareket halindeyken diyetinizi ve kilonuzu izleyin. Günlük aktivitelerinize bir bakışta göz atın! Ölçmek istediğiniz öğeleri kolayca ekleyebilir ve kayıtları Samsung Health’in Ana ekranına ekleyebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla yarışın ve sıralamanızı kontrol edin. Samsung hesabınız kaydedildikten sonra arkadaşlarınızla rekabet edebilirsiniz. Özelleştirilmiş haber akışı ile tercih ettiğiniz günlük sağlık haberlerini kontrol edin. Sağlık profesyonellerinin sunduğu ipuçları ile vücudunuzu güçlü ve sağlıklı tutun. (Yalnızca bazı ülkelerde mevcuttur) Samsung Health ile bağlanabilecek en iyi sağlık ve fitness uygulamalarını keşfedin. ‘Technogym’ ve ‘MyFitnessPal’ dahil birçok sağlık uygulaması Samsung Health ile bağlanabilir.

Samsung Health, özel sağlık verilerinizi güvenli bir şekilde korur. Ağustos 2016’dan sonra piyasaya sürülen tüm Samsung Galaxy modelleri, Knox özellikli Samsung Health hizmeti sunulacak. Lütfen Knox’un etkin olduğu Samsung Health hizmetinin köklü mobil cihazlarda kullanılamayacağını unutmayın.

Outdoor Türkiye denilince akla gelen ilk site, Türkiye’nin Outdoor Sayfası http://www.turkeyoutdoor.org. Outdoor ile ilgili üretmeye devam ediyoruz. Her türlü görüş, düşünce, öneri, istek ve geri dönüşleriniz bizim için değerlidir, lütfen yazınız. 

Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Advertisements
error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et