Kamp Tecrübeleri ve Kampçılık İpuçları:

Yeni Başlayanlar İçin Kampçılık

camping wallpaper ile ilgili görsel sonucu
Yeni Başlayanlar İçin Kampçılık

Kamp yapmak eğlenceli bir eğlencedir ve aynı zamanda temel bir beceridir; Dışarıda rahat, güvenli ve güvenli bir şekilde nasıl yaşayacağınızı bilmek, hem kısa hem de uzun yolculuklarda vahşi doğaya doğru yola çıkmanız için gereken güveni verebilir, hem barınak hem de kendiniz için hazırlık sağlayabileceğinizi bilirsiniz.

Kampın popülaritesi hiçbir zaman azalmadı, ancak daha önce hiç kamp yapmaya gitmemiş pek çok hazırlayıcı da dahil olmak üzere nüfusun hala önemli bir kısmı var. Yüzeyde kulağa kolay geliyor; Tek yapmanız gereken bir yer seçmek ve çadır kurmak, değil mi? Evet, kağıt üzerinde bu kadar basit, ama bundan biraz daha fazlası var ve çoğu deneyimli kampçı, talihsizlik ve talihsizlikle dolu ilk gezileri hakkında size birçok hikaye anlatabilir.

Deneyim en iyi öğretmendir, ancak bilge bir kampçı başkalarının deneyimlerinden öğrenir, bu yüzden kendileri için zor yoldan öğrenmeleri gerekir. Bu yazıda, yeni başlayanlar için ilk kamp gezilerinizin herhangi bir aksaklık olmadan devam etmesini sağlayabilecek, zaman içinde test edilmiş 20 kamp ipucu vereceğiz. Öyleyse çantanızı kapın, çadırı yükleyin ve başlayalım.

İlk Kamp İçin Gerekli Tüyolar:

Doğa Kampına Hazırlık

1. Kamp İçin Bir “Uçuş Planı” oluşturun

Bu listede vereceğimiz en önemli ipucu, kamp yapmaya gitmeden önce bir uçuş planı hazırlamanız için bilgece tavsiyedir. Bir uçuş planı, sadece bir günlük, bir not veya bıraktığınız bir mesaj, hatta maceranıza gitmeden önce biriyle yaptığınız bir konuşmadır.

camping wallpaper ile ilgili görsel sonucu
Kampçılık Tecrübeleri

Uçuş planınız nereye gideceğinizi, ne zaman ayrıldığınızı, ne zaman dönmeyi beklediğinizi ve genel olarak varış noktanızda ne yapacağınızı gösterir. Bu, acil bir duruma düşerseniz veya kaybolursanız en iyi hayat sigortanızdır.

Herhangi bir uzak bölgede kamp yapıyorsanız bir uçuş planı gereklidir, ancak bir kamp alanında kamp yapıyorsanız da önemlidir; Ne de olsa, sadece oraya ulaşmak için nadiren gidilen bazı yollarda epeyce seyahat etmeniz gerekebilir!

Kendinizi ve grubunuzu koruyun: Gitmeden önce güvendiğiniz bir kişiye bir uçuş planı hazırlayarak veya en azından evinize araştırmacıların bulabileceği bir not bırakarak kendinizi ve grubunuzu güvende tutun.

2. İlk Kamp Gezinizi Kısa Tutun

Kamp yapma konusunda hevesli pek çok insan, vahşi doğada uzun, çok günlük yolculuklar yapmayı, orayı sertleştirmeyi, gerçekten zaman geçirmeyi ve doğanın ihtişamıyla derin su içmeyi hayal eder. Kabul etmelisiniz, bu fikir, özellikle işlerimiz veya diğer taahhütlerimiz sayesinde her gün yeterince temiz hava ve güneş ışığı almayanlarımız için ciddi bir çekiciliğe sahip. Ancak hevesinizi azaltın: Deneyimli bir kampçı değilseniz fikir ne kadar heyecan verici olursa olsun, kamp gezilerinizi en fazla bir gün ve bir gece veya birkaç tam günden fazla olmamak üzere kısa tutmalısınız.

Mantık basittir: Uzun bir keşif gezisinde işler ters giderse, sonuçlarla daha uzun süre uğraşacaksınız. Yalnızca kısa bir atlama için dışarıdaysanız, işler biraz ters gittiğinde bile, uzun süre gitmeyeceğinizi bilerek daha kolay bir zaman geçireceksiniz. Buna ek olarak, dışarıda uzun yolculuklar için planlama lojistiği, genellikle hızlı, oraya ve gece yolculuğuna kıyasla çok daha karmaşık hale geliyor.

3. ilk Kampınızda Evinize Yakın Olun

camping wallpaper ile ilgili görsel sonucu
Kampçılık tecrübeleri

Deneyimli, sert kampçılar bu tavsiyeyle kesinlikle alay edecekler, ancak kampta yeni başlayanlar için iyi bir tavsiye kalır. İlk başta kamp gezilerinizi eve yakın tutun. Sadece evin çok uzakta olmadığını bilmek bile büyük bir güven arttırıcıdır ve önemli bir şeyi unutursanız kamp gezinizi bile kurtarabilir.

Dönüş yolculuğunu yapmadan önce eşyalarınızı almak için yarım saat boyunca evinize gidebilmek, gününüzün çoğunu ve tüm geceyi dört gözle bekleyeceğiniz anlamına gelir. Ek olarak, işler ters giderse, kuyruğunuz bacaklarınızın arasında olacak şekilde dışarı çıkarken çok uzağa gitmeniz gerekmez!

Evinize bir saatlik sürüş mesafesinde veya bir metropol bölgesinde yaşıyorsanız şehir sınırları içinde bir saatlik sürüş mesafesinde kalmanızı tavsiye ederim.

Nerede yaşarsanız yaşayın, bu aralıkta çok sayıda kamp alanı ve uzak kamp yeri vardır ve tercihlerinize uygun bir tane bulmakta zorlanmayacaksınız. Evden ne kadar uzakta olursanız olun her şey daha karmaşık hale gelir ve eğer yeni bir kampçıysanız, ana üssünüzden yüzlerce mil uzakta olduğunuzu bilmenin yanı sıra endişelenmeniz gereken yeterince şey vardır.

4. Kampa Gitmeden Dışarıda Uyuyun

Bu ipucu bir öncekiyle örtüşüyor. Arka bahçede pratik yapmak, kamp gezisi yapmak, kemerinizin altında çok fazla kamp yapma deneyiminiz yoksa harika bir fikirdir.

Dışarıda uyumak artık hemen hemen herkes için bir norm değildir ve ilk kez denerseniz ne kadar endişeli ve rahatsız edici olabileceğine şaşıracaksınız. Bir arka bahçe alıştırma çalışması, bu değişikliklerin çoğunu kontrollü bir ortamda deneyimlemenizi sağlar.

Örneğin, çadırınızın çok sıcak veya çok soğuk olup olmadığını, yatak örtüsü veya uyku yastığınız çok cılızsa, böcek ilacınızın işe yarayıp yaramadığını ve hamakınızı en iyi nasıl asacağınızı bileceksiniz.

Uzak bir yerde veya kamp alanında kamp yaparken yapacağınız hemen hemen her şeyi kendi arka bahçenizde yapabilirsiniz. Elbette, komşular size komik bir görünüm verecek ama kimin umurunda! Bu aynı zamanda, bu etkinliğin yeniliği onları heyecanlandıracağından, çocuk sahibi olmaya aday kampçılar için özellikle eğlenceli bir etkinlik olabilir.

5. İyi Havalarda Kamp Yapın

Hoş olmayan, çirkin veya tehlikeli havalarda kamp yaparak kimseye bir şey kanıtlamanız gerekmez. Tanrı aşkına, evinizden ayrılmadan önce hava durumunu kontrol edin ve kampa gitmeden önce iyi bir mevsimde ılıman havayı bekleyin! En azından deneyimlenene kadar.

Bunu hafifçe söylemiyorum, çünkü bu kısmen bir güvenlik meselesi: İnsanlar dışarıdayken maruz kalma en büyük katillerden biridir ve kendinizi tehlikeli bir duruma sokmanız kaza veya talihsizlik şeklinde çok fazla zaman almaz. iyi havalarda bile durum. Hava kötü olduğunda başını belaya sokma şansın çok çok daha yüksek.

Ve bir kargaşaya girmeseniz bile, hava berbatsa perişan olma ihtimaliniz olduğunu düşünün. Becerilerinizi geliştirerek eğlenmeniz ve öğrenmeniz gerekiyor. Bu bakımdan kesinlikle koşmadan önce yürümek istersiniz ve sert havalarda kamp yapmak kesinlikle ileri bir beceridir. Bu doğru, ancak her geçen fırtınayı veya her bulutlu günü tahmin edemezsiniz, ancak modern hava tahmini oldukça iyi bir hale geldi, bu yüzden kampa gitmeden önce bundan faydalandığınızdan emin olun.

6. Su Geçirmez Dış Katman Alın

Ne tür bir hava bekliyor olursanız olun, tahmin ne kadar net olursa olsun, yanınıza su geçirmez bir dış katman ve tercihen kamp yapacağınız iklime uygun bir dış katman alın.

Sizi, yeteneklerinize göre sırılsıklam olarak kapılardan dışarı çıkmış olmaktan daha mutsuz edecek hiçbir şey yoktur. Bir kez daha, ılıman bir iklimde bile, hipotermiye giden asfalt yoldaki ilk taş bu.

camping wallpaper ile ilgili görsel sonucu
Kampçılık Tecrübesi

7. İyi Ayakkabı Bir Zorunluluktur

Kamp için ayakkabı seçimi önemli bir konudur. Doğa yürüyüşlerinde kıyafet seçimi başlıklı detaylı yazılarımıza göz atın. Elbette, sadece kamp ateşi günü içki içmek için tembelce dinlenmek için kamp kurabilirsiniz, ancak kampa gidiyorsanız en azından biraz yürüyüş, keşif ve başıboş dolaşma ihtimaliniz vardır. İlk kamp baskınınız, kamp alanınıza yürüyüş yapmanızı bile içerebilir.

Bu nedenle, uygun ve sağlam ayakkabılar giydiğinizden emin olun. Halihazırda kırılmış olan iyi ayakkabılar, su toplamasını önleyecek ve harika dış mekanların bazen tehlikeli arazisinde yerinizi tutmanıza yardımcı olacaktır.

Dahası, zaten rahat ve esnek olan ayakkabılar uyumak için uygundur, nerede kamp kurduğunuza ve nasıl kamp yaptığınıza bağlı olarak yapmak isteyebileceğiniz bir şey. Çıkarılan ve rahatça yerleştirilen ayakkabılar, bazen gecenin ortasında, banyoyu kullanmanız veya çalılıklarda o hışırtının nedenini araştırmanız gerektiğinde o kadar kolay bulunmaz.

Ek olarak, pek çok yaratık, gece için ayakkabılarınızla bir pit stop yapmaktan çok mutludur ve kesinlikle ayakkabınız veya botunuz doluyken ayak parmaklarınızı oraya sokmak istemezsiniz!

8. İyi Bir Kamp Alanı Seçin

camping wallpaper ile ilgili görsel sonucu
Kamp tecrübesi

Bu, bazen yeni kampçıları geride bırakan mazoşizmi önlemeye yardımcı olmayı amaçlayan başka bir ipucudur, eğer acı çekmezseniz gerçekten kamp yapamazsınız. Çadırınızı kurmadan veya hamakınızı asmadan ve uygun şekilde kamp kurmadan önce, kamp yaptığınız her yerde iyi bir kamp yeri seçmek için zaman ayırın. Bu, keyifli bir gezi ile uzun süreli sefalet arasındaki farkı yaratabilir.

İyi bir kamp yeri, iklime bağlı olarak düz, gölgeli veya güneş ışığına maruz kalan, herhangi bir olası yağış yolunun dışında ve içeri girip çıkması oldukça kolay olan bir kamp alanı olacaktır.

Nasıl uyuyacağınıza bağlı olarak, zemin ya bir çadır kurup üzerinde uyumak için uygun olmalı ya da hamakınızı asmak için doğru aralıklarla ve sağlam ağaçlara sahip olmalıdır. Zemin enkazdan arındırılmış olmalı ve bir kamp ateşinin inşası için kontrol edilmesi kolay olacak ve aşırı bir kaza sonucu yayılma riski taşımayacak yeterli alana sahip olmalıdır. Bu basit ipuçlarını izleyin ve kısa sürede evinizden uzakta bir eviniz olacak!

9. İlk Defa Bir Kamp Yeri Düşünün

Bazen ciddi, uzun süreli kampçılar tarafından alaya alınsa da, kesinlikle ilk gezinizi uygun bir kamp alanında yapmayı düşünmelisiniz, birinde banyo ve duş gibi yakındaki birkaç olanakla. Tekrar sürün, sonra yürüyün, sonra koşun.

Ticari veya halka açık kamp alanları, kamp alanınıza nasıl gideceğiniz, kamp alanınızı nasıl seçeceğiniz ve kamp yaparken hangi aktiviteler yapacağınız gibi endişelerinizin birçoğunu tek seferde halledebilir.

İyi donanımlı kamp alanları, yararlı tesisler sağlamanın yanı sıra, genellikle yakınlarda genel mağazalara sahiptir, deniz taşıtları kiralama hizmeti, iyi işaretlenmiş ve iyi haritalanmış yollar ve deneyimli, sert kampçıların çok iyi olduklarını düşündükleri diğer olanakları sağlar. Bu insanlara hiç aldırış etmeyin! Kendinizi başarıya hazırlayın, özellikle de yeteneklerinizle ilgili çekinceleriniz varsa ve ilk birkaç geziniz için bir kamp alanına gidin. Farkına varmadan sen de yaşlı, tuzlu bir usta olacaksın!

10. Kamp Alanınıza Erken Varın

Nerede kamp yapıyor olursanız olun ve ne tür bir kamp yeri seçmiş olursanız olun, erken gitmeye çalışın. Siz ışık kaybetmeden ya da soğumaya başlamadan önce kamp alanınıza günün çok geç saatlerinde geldiğinizi görecek gecikmeler, sapmalar ve dikkat dağıtıcı şeylerle karşılaşmanız asla başarısız olmaz.

Kampınızı kurarken iyi bir sıçrama yapmak, gün geçtikçe arkanıza yaslanıp rahatlamanıza veya evinizin hazır olduğunu ve siz yokken sizi beklediğini bilerek başka aktivitelere başlamanıza izin verecektir.

İlk birkaç kez kampınızı sadece yorulduğunuzda ve her dakika soğuduğunda sadece lamba ışığını kullanarak kurmaya çalışmanın eğlenceli bir deneyim olmadığını ve sizi kamptan tamamen uzaklaştırabileceğini söylediğimde bana güvenin. Bu önemli bir beceridir ve bazen ideal olmayan koşullarda kamp kurmanız gerektiğinde işler olur ama bunu biraz sonraya saklamaya çalışalım, değil mi?

camping wallpaper ile ilgili görsel sonucu
Doğa kampı İpuçları

11. Böceklerin ve Sürüngenleri Unutmayın

Ne zaman kamp yapmaya gidersen dışarıda olacaksın, çünkü belli ki. Buna göre, bu açık alanı orijinal sakinleriyle paylaşacaksınız: memeliler ve sürüngenler, böcekler ve eklembacaklılar.

Çoğu zararsızdır ve sizinle hiçbir şey yapmak istemez, ancak bazıları size zarar verebilir ve hatta birkaçı sizi öldürebilir. Buna göre, hangilerini güvenle görmezden gelebileceğinizi, hangilerinin sizi rahatsız edecek ve hangilerinin size zarar vereceğini tazelediğinizden emin olmak istersiniz.

Arılar ve eşekarısı, çeşitli örümcekler ve akrepler gibi, daimi bir sorundur. Ayılar ve dağ aslanları gibi büyük memeliler asla küçümsenmemelidir. Sağladıkları sıcaklık ve barınma olanakları nedeniyle genellikle insan kamp alanlarına ilgi duydukları için yılanları özellikle araştırmalısınız.

Kamp ateşinizle ısınan kayalar veya toprak, hatta yürüyüşle geçen uzun bir günün ardından çıkarılan botlar, her türden yılan için çok çekici barınaklar oluşturur. Pek çok kampçı sizi uyku tulumlarına giren, ayakkabıların içinde gizlenen ve genellikle kampın etrafında ayak altında olan yılanların yer aldığı korku hikayelerini yeniden canlandırabilir.

Ayrıca yürüyüş yaparken özellikle dikkatli olmalısınız ve hareketsiz bir yılanı rahatsız etmemek için ayaklarınızı veya ellerinizi koyacağınız herhangi bir yeri görebildiğinizden emin olmalısınız! Zehirli bir yılandan gelen bir ısırığın uzaktayken anlamlı bir şekilde tedavi edilmesi çok zordur ve hayatı tehdit eden bir olaydır!

camping wallpaper ile ilgili görsel sonucu
Kampçılık İçin Hazırlıklar

12. Yemekleri Basit Tutun

Kamp yaparken ne kadar basit yaşarsan o kadar mutlu olursun ve daha az iş yapman gerekir.

Pek çok insan kamp yaparken açık ateşte pişirilen güzel ve doyurucu yemeklerin tadını çıkarır ve bu inkar edilemez bir şekilde eğlenceli değildir, ancak birçoğu soğutma gerektiren çok sayıda malzemeyi paketlemek, yalnızca lojistik yükünüze ve kargo ağırlığınıza katkıda bulunacaktır.

Sadece birkaç günlüğüne dışarı çıkacaksanız, gerçekten, gerçekten istemediğiniz sürece yanınızda tam boyutlu bir buz sandığı taşımamalısınız. Çoğu kampçı bu durumu benimser ve yanlarında kurutulmuş kamp yemekleri gibi tamamen rafta dayanıklı ve minimum hazırlık gerektiren hafif yiyecekler taşır.

Taze yemek istiyorsanız, asgari düzeyde hazırlık gerektiren ve bozulma konusunda sizi endişelendirmeyecek şeyleri yanınıza almaya çalışın. Kurutulmuş veya başka türlü korunmuş etler, meyveler, kuruyemişler ve bu türdeki şeylerin hepsi iyi seçeneklerdir. Kamp yaparken mükemmel yemeklerin tadını çıkarmaya kararlıysanız, eğlencenizi durdurmama izin vermeyin, ancak kiler ve buzdolabının yarısını yanınızda taşımanın yükünüzü büyük ölçüde artıracağını unutmayın!

13. Bir Su Filtresi Alın

Kamp yaparken yüksek verimli su filtresi alarak su ağırlığındaki yükünüzü azaltabilir, kamu su altyapısına olan bağımlılığınızı azaltabilirsiniz.

Bulunan su kaynaklarından yararlanmak daha iyidir, ancak suda saklanan her şeyi yutarak hastalanmak istemediğiniz için, içinde görünmez bir şekilde gizlenen kalıntıları, mikropları ve parazitleri taramak için bir su filtresi kullanmalısınız. Su.

Modern su filtreleri olağanüstü derecede etkilidir ve en iyisi, inanılmaz derecede saf olan suyu ortaya çıkarabilir, hepsini hiçbir güç gerektirmeden yapabilir ve her yere yanınızda götürebileceğiniz kadar küçük ve hafif bir ayak izine sahip olabilir. Bu dahiyane cihazlardan birine sahip olmamanın hiçbir mazereti yoktur ve kamp yapmak, nasıl çalıştığını ve kullandıktan sonra suyunuzun nasıl görüneceğini ve tadına bakmanız için mükemmel bir fırsattır.

camping meals ile ilgili görsel sonucu
Kamp Yemeği

14. Çakmak Kullanın

Adından da anlaşılacağı gibi kamp ateşi yakmak, kamp yaparken sanal bir gerekliliktir. Bir kez daha sert kampçılar ve hazırlayıcılar, geleneksel yöntemleri kullanarak veya en azından ilkel araçları kullanarak yangın çıkarmanız gerektiğini iddia ediyorlar.

Bu iyi bir fikir ve evet, acil durumlarda bu hayati becerileri uygulamak için kamp yapmak ideal bir zamandır. Ama yangının zamanında çıkmasını istiyorsanız, neden çağımızın araçlarına güvenmiyorsunuz? Yanınızda her zaman birkaç ortak çakmak taşımalı ve bunları ateşinizi başlatmak için kullanmalısınız.

Sert dış mekan türleri için sapkınlık gibi gelebilir, ancak yeni bir kampçı olarak muhtemelen bir yangını inşa etme veya yakma konusunda çok fazla deneyime veya gerçek beceriye sahip değilsiniz ve bu yeterince zor olacak. İş için doğru aleti kullanmakta yanlış bir şey yoktur. Ateşi söndürmek savaşın sadece yarısıdır; ona bakmak ve sizin isteklerinize göre davranmasını sağlamak diğer yarısıdır. Alevlerin yanması için çakmağınızı hafifçe vurarak iş yükünüzü azaltın.

15. Uyku Pedi Zorunludur

Yeni başlayan kampçıların çoğu, ilk kez dışarı çıktıklarında uyku pedi veya başka türden yoğun, yastıklı zemin örtüsünü ihmal etme hatasını yapar. Bu, birkaç nedenden dolayı korkunç bir hatadır.

İlk olarak, toprağa ısı kaybını önlemek için sizinle zemin arasında kalın (veya en azından aşırı derecede yalıtıcı) bir şey olmasını istersiniz. Dünyanın kendisinin sizden bir ton ısı emeceğini ve sizi en ideal koşullar dışında herhangi bir durumda titremeye bırakacağını söylediğimde bana güvenin.

camping wallpaper ile ilgili görsel sonucu
Kamp İçin hazırlık

İkincisi, uyku tulumunuz ilk başta rahat hissedebilir, ancak onunla çadırınızın kağıt ince zemini arasında yerdeki her dal, çakıl taşı ve dalgalanmayı hissetmeniz çok uzun sürmeyecek, baskı noktaları ve rahatsızlık yaratacaktır. Bugün piyasada ultra yoğun (ancak ince) köpük rulolardan kompakt şişirilebilir yataklara kadar yaklaşık bir milyon uyku pedi seçeneği bulunmaktadır. Kendinize uygun olanı seçmelisiniz, ancak gerçekten kamp yapmaktan zevk alıyorsanız köpük çeşidini düşünebilir, hatta bölgenizde kullanıma uygunsa bir hamak seçerek sorunu tamamen atlayabilirsiniz.

16. Yedek Işık Taşıyın

Dışarıda olduğunuzda ve insan yerleşimi tarafından üretilen herhangi bir artık ışıktan uzak olduğunuzda geceleri ne kadar karanlık olabileceğini abartmak zordur. Özellikle aysız, bulutlu bir gecede gölgelik altındaki ormanda kamp yapıyorsanız, tam anlamıyla elinizi yüzünüzün önünde göremeyeceksiniz. Sanki bir şişe mürekkep içinde yüzüyormuşsun gibi!

Bir kamp ateşi, kampınızın yakınında size bol miktarda ışık sağlayacaktır, ancak her zaman ateşe ihtiyaç duymazsınız ve buna ihtiyaç duymazsınız ve bazen karanlıkta seyahat etmeniz gerekir. Hayatınızı bir huysuz olarak yaşamayın; yanınıza el fenerleri ve fenerler ve bol miktarda götürün.

Ordu tarafından verilen, ikinin bir ve birinin hiç olmadığı şeklindeki eski tavsiyesini hatırlayın; Işık kaynaklarınızdan birinin gücü biterse, kırılırsa veya kaybolursa, bir yedek aldığınız için memnun olacaksınız.

Acil bir durumda özellikle önemli hale gelebileceklerinden, ışıklarınızın kalitesi ve kapasitesi konusunda da cimrilik etmeyin ve yanan mum gücü kadar mum gücü sağlayan küçük, küçük bir ışıkla etrafta dolaşmak istemezsiniz. eşleşme. Yedek pil getirmeyi unutmayın!

17. Asla İlk Yardım Çantası Olmadan Gitmeyin!

Evinize ne kadar yakın olursanız olun, kamp alanınız ne kadar sakin ve yaya olursa olsun, harika açık havada vakit geçirirken kazalar ve yaralanmalar yaşanacaktır. Bir arı soktuğunda, bazı dikenlerden bir sıyrık aldığınızda veya kıyı şeridi boyunca saklanan o cam parçasına bastığınızda, hasarı hafifletmek için bir ilk yardım çantanız olduğundan memnun olacaksınız.

camping first aid ile ilgili görsel sonucu
Kamp İlk Yardım Çantası

İlk yardım çantanız, küçük bir boo-boo’ya rağmen, onu paketlemek ve yardım istemek veya kendinizden ve gezintinizden zevk almaya devam etmek arasındaki fark anlamına gelebilir. Her türlü ilk yardım çözümünü gerçekten zor durumda olduğunuzda doğaçlama yapabileceğiniz doğru, ancak her zaman söylediğim gibi doğaçlama hazırlık yapmayanların görevi.

Unutmayın, kamp yaparken ne kadar uzağa giderseniz, işler ciddileştiğinde zamanında yardım alma olasılığınız o kadar düşük olur, bu yüzden asla ilk yardım çantanız olmadan gitmeyin!

18. Akıllı Aletler Taşıyın

Ve ben akıllı telefonunuzdan bahsetmiyorum, ancak çoğumuz onlardan zorlukla ayrılabiliyoruz. Hayatınızı kolaylaştıracak, dışarıda gezintinizi daha keyifli hale getirecek kamp araçlarının taşınmasından bahsediyorum.

İyi ve sağlam bir bıçak zorunludur, ancak biraz dev, Rambo benzeri bir hayatta kalma bıçağı taşımanıza gerek yoktur. Kordonu kesmek ve yakacak odun işlemekten biraz zevkli kırbaçlamaya kadar, bıçak vazgeçilmezdir.

Ayrıca, yakacak odun işlememe veya aceleyle bir kamp alanını temizlememe yardımcı olabilecek hafif bir katlanır testere ve nereye gittiğime bağlı olarak genellikle e-alet olarak adlandırılan küçük bir balta veya hafif bir katlanır kürek taşımayı seviyorum.

Atışlarınız için bir kedi deliği kazma veya yangının düzgün şekilde söndürülmesini sağlama zamanı geldiğinde e-alete sahip olduğunuzdan memnun olacaksınız. Yoğun ormanlık bir alanda kamp yapıyorsanız veya onu katlanır testereye tercih ediyorsanız, bir balta her zaman kullanışlıdır, ancak biraz daha tehlikelidir, bu yüzden dikkatli olun!

19. Yükseklik Değişikliklerine Karşı Dikkatli Olun

Seçtiğiniz kamp alanına giderken veya sadece eğlenceli ve heyecan verici bir yürüyüşe çıkmak için kamptan ayrılırken, yükseklik değişikliklerine karşı dikkatli olun. Ne kadar yükseğe giderseniz, hava o kadar soğur ve ıslanmanız ve daha sonra yüksek rakımlarda soğuk bir çırpınma ile karşılaşırsanız, hipotermi söz konusu olamaz.

Ek olarak, yokuş yukarı veya aşağı inmek, aşağı yukarı aynı türde arazide seyahat etmekten daha fazla enerji gerektirir ve birçok yükseklik değişikliğine sahip nispeten kısa yürüyüşler, beklediğinizden çok daha fazla çaba gerektirebilir. Tersi de bir dereceye kadar doğrudur, ne kadar aşağıya giderseniz bir alan o kadar sıcak olur, her şey eşittir. Hem aktiviteleriniz hem de seçtiğiniz kamp alanı için yükseklik değişikliklerini dikkate aldığınızdan emin olun.

20. Bir Kontrol Listesi Yapın

Kontrol listeleri nükleer denizaltıların fırlatılması, çalıştırılması ve yanaşması için yeterince iyiyse, bunlar sizin için yeterince iyidir! Kamp alanınıza gitmeden önce ve ayrıca eve dönmeden önce mutlaka bir kontrol listesine güvenmelisiniz. Kontrol listeniz, prosedürlerin yanı sıra hayati unsurları ve ekipmanları içermelidir.

Örneğin, kalkış öncesi kontrol listenizde, uçuş planınızı doldurarak, gerekli teçhizatı paketleyerek, veya gerekli malzemeleri paketleyerek, kamp alanına gidip gelmek için yönlendirdiğim hava durumu raporunu alabilirsiniz.

Eve dönmeden önce, kontrol listenizde hiçbir şeyin geride kalmamasını veya kaybolmamasını sağlamak için ikinci bir öğe ve ekipman listesi, kamp ateşinizi düzgün bir şekilde söndürmeniz için bir hatırlatma vb. Olabilir. Beyniniz birkaç günlük çaba ve eğlenceden sonra bulanıklaşabilir, ancak kağıt hatırlayacaktır, bu nedenle kamp gezinizi sorunsuz bir şekilde yürütmenizi sağlamak için ona bağlı kalın.

İlk Kamp İçin Bilinmesi Gerekenler: Sonuç

Kimse bilmesi gereken her şeyi bilerek vahşi maviye doğru yola çıkmadığı için, herkes kamp yapmaya gelince bir yerden başlamak zorundaydı.

Kamp yapmak zor olmak zorunda değildir ve gerekli becerilerin çoğunu öğrenmek zor değildir, ancak ne yapmanız gerektiği ve nasıl yapmanız gerektiği konusunda herhangi bir referans çerçeveniz olmadığında olduğundan çok daha zor olabilir. İlk birkaç maceranızın sorunsuz ve keyifli deneyimler olmasını sağlamaya yardımcı olmak için bu ipuçları listesine güvenebilirsiniz ve umarım yıllar içinde ilk gelenler de olur!


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu