Türkiye’deki Kanyon ve Vadiler / 1

Advertisements

Outdoor Türkiye

Canyoning hakkında her şey bu yazı dizimizde sizinle. Bu yazı dizimizde

  • Canyoning Nedir?, Kanyon geçişi Nedir? Kanyon Sporu Nedir?
  • Canyoning Nasıl Yapılır?, Kanyon geçişi Nasıl Yapılır? Rafting Nasıl Yapılır?
  • Canyoning İçin Gerekli Ekipman Nelerdir?
  • Kanyon Geçişi (Canyoning) İçin Gerekli Ekipman ve Beceriler Nelerdir?
  • Kanyoning Hangi Mevsimlerde Yapılır?
  • Kanyoning Türkiye’de Nerelerde Yapılır?
  • Türkiye’nin En güzel kanyonları hangileridir?
  • Canyoning / Kanyoning Türkiye’de Nerelerde Yapılır?
  • Rafting Türkiye Nerede Yapılır?
  • Dünyanın En güzel kanyonları hangileridir? sorularının Türkçe bir kaynakta en geniş ve doyurucu cevaplarını bulacaksınız. Canyoning hakkında her şey bu yazı dizimizde. Canyoning – kanyon geçişi sporu hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizin için derledik. Türkiye’nin outdoor sayfası outdoor ekstrem sporlar ile ilgili yayınlarına devam ediyor. Bu yazı dizimizde outdoor ekstrem sporlardan Canyoning hakkında bilgi vermeye devam ediyoruz. Bu ve devam eden yazımızda Türkiye’de kanyon geçişi canyoning/kanyoning yapılan kanyonlar, kanyoning kulüpleri ve kanyoning eğitimi veren kurumları tanıtacağız.

Canyoning hakkındaki bu yazımızda Türkiye’deki kanyonlar hakkında en geniş bilgiyi veriyoruz. Kanyonun tanımı ve Kanyon nedir sorusunun cevabı ile başlayan yazı dizimizde canyoning sporu hakkında yerli ve yabancı birçok kaynaktan derlediğimiz bilgileri paylaştık. Anadolu coğrafyası oldukça zengin doğası ile bünyesinde çok sayıda kanyon barındırıyor. Kanyonlar Türkiye’de çok sayıda var. Elimizde şimdilik Türkiye kanyon Haritası olmasa da Türkiye’nin görülmesi gereken kanyonlarını en geniş haliyle bulacaksınız. Türkiye’nin en güzel kanyonları, özellikle outdoor ekstrem spor yapanlar ve macera turistleri için tavsiye edilen Türkiye’nin görülmesi gereken en güzel kanyonlarını sizin için derledik.

Kanyon Vadi Yürüyüşü

Önemli Hatırlatma: Türkiye’de canyoning yapmak istiyorsanız ya da dünyanın başka bir yerinde canyoning yapmayı planlıyorsanız ve arama motoru sizi bu yazımıza getirdiyse kişisel güvenliğiniz için

Türkiye’deki baş döndüren kanyonlar

Türkiye 1132 m’lik ortalama yükseltisi, 5000 m’yi aşan yükseltileri ve üç tarafının denizlerle çevrili olmasından dolayı çok zengin yer şekillerine sahiptir. Türkiye yükseltisi fazla olması ve doğa olaylarının da etkisini görmesi sebebiyle kanyon oluşumunun çok fazla rastlandığı bir ülkedir. Bu yüzden Türkiye için kanyon cenneti benzetmesi yaparsak yanlış olmaz.

Akarsu yatağında meydana gelen aşınma iki şekilde olur. Bunlardan korrozyon, akarsu yatağının suyun kayaları çözerek aşınması, korrazyon ise akarsu yatağında taşınan katı parçaların darbe tesiri ile yaptıkları aşındırmadır.

Akarsu aşındırma şekillerinin en yaygın olanı vadilerdir. Bilindiği gibi vadiler sürekli inişi bulunan, deniz ve/veya göl kıyılarındaki delta düzlüklerine kadar devam eden, delta oluşmamış kıyılarda ise deniz ve/veya göl kıyısında sona eren uzun çukurluklardır.

Türkiye’nin Coğrafi Yapısı ve Kanyonlar:

Türkiye’de mevcut vadi sistemi, ülke arazisinin orojenik hareketler ile kıvrılarak ve yükselerek Tetis denizinin yüzeyine çıkmasından sonra oluşmaya başlamıştır.

Eğimin fazla olduğu yamaçlarda, dik yamaçlı ve tabansız vadiler bulunur. Bunlara “V” vadiler, kertik vadiler adı verilir. Dağların ve Platoların yamaçlarında bunların örneklerine sıkça rastlanır. Eğimin az olduğu yerlerde ise, vadilerin tabanı genişler. Akarsuların içinde salınımlar yaparak aktığı bu vadilere tabanlı vadiler denir. Ülkemizde, iki alçak düzlük arasındaki yüksek araziye gömülmüş bulunan vadiler olan yarma vadilere de çok fazla örnek göstermek mümkündür. Boğaz olarak da adlandırılan bu vadilerin Kızılırmak ve doğu Anadolu’daki ırmaklar üzerinde güzel örnekleri mevcuttur.

Türkiye’deki kanyonlar muazzam manzaraları ile yerli ve yabancı turistleri büyülüyor. Sadece Türkiye’li turistler değil yabancı turistler de Türkiye’nin en büyük kanyonu nerede, nasıl manzaraya sahip çok merak ediyorlar.

Önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz gibi akarsu yataklarının değişmesi ve yeryüzünün aşındırası ile yüzyıllar süren doğal bir oluşumun neticesi olarak kanyonlar oluşuyor.

Türkiye Coğrafi Yapısı ve Dağlar

Türkiye Kanyon Haritası

Türkiye, tarihi olduğu kadar doğal güzellikleriyle de benzersiz bir ülke. Bunların başında da suyun kayaları binlerce yılda oymasıyla oluşan kanyonlar geliyor. Ülkemizde sarp kayalıkların ortasında akıp giden su ve çevresindeki dağların muhteşem uyumunu izleyebileceğiniz çok güzel kanyonlar var. Henüz Türkiye’deki kanyonların tamamını gösteren bir haritaya rastlayamadık. Muhtemelen askeri amaçlar için kullanılan kanyon haritaları olsa da sivil kullanıma açılmış bir harita bulamadık. Dar ve dolambaçlı yapıları ile zaman zaman ürkütücü olsalar da bu doğa harikası derin vadiler aynı zamanda eşsiz bir görsel şölen sunmaktadır. Türkiye’nin Outdoor Sayfası, Türkiye’nin en çok ziyaretçi çeken kanyon ve vadilerini sizler için derledik.

Bu kanyonlar illere çok büyük turizm geliri sağlarken doğal oluşumlarla meydana gelen güzellikler de korunuyor. Upuzun nehirler üzerinde yükselen vadilerin oluşturduğu Türkiye’deki kanyonlar muhteşem karelerle yazımızda.

Terör ve Turizm

Hakkari Cehennem Vadisi

Türkiye’deki kanyonların listesi en geniş halinde bu yazı dizisinde bulunmaktadır. Ancak şunu ifade etmek gerekiyor ki google haritalar programı kullanarak bütün Türkiye’nin kanyonlarını ve vadilerini inceledik ancak aşağıdakinden daha fazla vadi ve kanyonu içeren bir liste hazırlayamadık, çünkü Türkiye’de neredeyse her il ve ilçede vadiler bulunmaktadır. Bu vadi ve kanyonların hepsinde teknik anlamda kanyoning sporu ve rafting gibi ekstrem sporlar yapılmasa da neredeyse tamamında çeşitli outdoor aktiviteleri yapılmaktadır. Outdoor ekstrem sporlar sonuçta bir kültürdür. Oudoor ekstrem sporlar ilgili federasyonların denetimindeki kulüp ve organizasyonlar tarafından düzenlendiği için zamanla Türkiye’de kanyon sporunun ve kanyon kulüplerinin sayılarının artacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Normal koşullarda bütün ekstrem sporların hakkını verilerek yapılabileceği Hakkari, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl… gibi şehirlerimizde turizm pek fazla gelişmediği için bu illerdeki kanyon ve vadiler hakkında detaylı bilgiler bulunmamaktadır.

Terör sorunu aşıldıkça Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin dağ, ova ve vadilerinin turizme açılmasıyla bu coğrafyanın Türkiye’de kanyoning yapılabilecek en güzel bölgelerden olacağını şimdiden öngörebiliriz.

Yazımız aşırı uzun olduğu için tek yazıda yazma imkanı olmadığından yazı dizisi şeklinde yazıyoruz. Yazımızı daha anlaşılabilir olması için düz yazı şeklinde değil de her kanyon ile ilgili madde madde bilgiler vermek suretiyle hazırladık. Türkiye’de doğa turizminin gelişmesi için derli toplu “Türkiye Kanyon ve Vadileri Listesini” okuyucu ve outdoor sektör temsilcilerinin kullanımına sunuyoruz.

Adana Kapıkaya Kanyonu

Adana Gezilecek Yerler, Adana Doğa Turizmi: Kapıkaya Kanyonu Adana İlinde Nerede? Kapıkaya Kanyonuna Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Midir? Kapıkaya Kanyonu Nerede? Kapıkaya Kanyonu Özellikleri, Kapıkaya Kanyonu Hakkında Bilgileri sizin için derledik.
  • Kapıkaya Kanyonu yol tarifi
  • Karaisali Kapıkaya Kanyonu yol tarifi
  • Adana Kapıkaya Kanyonu arası kaç km
  • Kapıkaya Kanyonu piknik alanı
  • Kapıkaya Kanyonu Giriş Ücreti
  • Kapıkaya Kanyonu kamp
  • Karaisalı Kapıkaya Kanyonu yol tarifi
  • Kapıkaya Kanyonu Nasıl Gidilir
Adana Kapıkaya Kanyonu

Son zamanların en çok turist alan noktası olan Kapıkaya Kanyonu, ülkemizin nadir güzelliklerinden biridir. Gezilecek yerler listenizde bulunması gereken bu kanyon gittiğinizde asla pişman olmayacağınız bir yer.

  • Adana Karaisalı ilçesinde bulunan kanyonu, Seyhan Nehri’nin Batı kolu olan Çakıt Deresi şekillendirmişir.
  • Karaisalı ilçesi sınırları içerisinde Kapıkaya Köyü’nde yer alan Kapıkaya Kanyonu Adana’ya 72 km, Karaisalı ilçe merkezine 5 km uzaklıkta yer almaktadır.
  • Yaklaşık 200 metre yüksekliğinde olan kanyonun ortasından Niğde-Ulukışla’dan doğan Çakıt Çayı geçmektedir.
  • Kapıkaya Kanyonu doğa yürüyüşü, yamaç tırmanışı ve fotoğraf meraklılarının mutlaka görmeleri gereken doğal bir güzelliktir.
  • 7.250 metre yürüyüş güzergahı bulunan kanyonun dört yüz metresinde güvenlik amaçlı korkuluk bulunmaktadır.
  • Kapıkaya Kanyonu nerededir? Nasıl gidilir? Adana’da yer alan bu kanyona Karaisalı ilçesinden gitmek mümkündür.
  • Varda Köpürüsü’ne ise 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Özel araç ile belirli bir noktasına kadar ulaşmak mümkündür. 

Adana Dokuzoluk Kanyonu

Adana Gezilecek Yerler, Adana Doğa Turizmi: Dokuzoluk Kanyonu Adana İlinde Nerede? Dokuzoluk Kanyonuna Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Midir? Dokuzoluk Kanyonu Nerede? Dokuzoluk Kanyonu Özellikleri, Dokuzoluk Kanyonu Hakkında Bilgileri sizin için derledik.
  • Dokuzoluk Kanyonu yol tarifi
  • Karaisali Dokuzoluk Kanyonu yol tarifi
  • Adana Dokuzoluk Kanyonu arası kaç km
  • Dokuzoluk Kanyonu piknik alanı
  • Dokuzoluk Kanyonu Giriş Ücreti
  • Dokuzoluk Kanyonu kamp
  • Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu yol tarifi
  • Dokuzoluk Kanyonu Nasıl Gidilir
Adana dokuzluk-kanyonu
  • Adana Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu Adres Merkezboztahta, Merkezboztahta Köyü Yolu, 01770 Karaisalı/Adana
  • Burası aynı zamanda bir piknik alanıdır. Eşsiz bir doğaya sahiptir. Alan, Karaisalı Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü’nce düzenlemesi yapılmış.
  • Adana Karaisalı’da Dokuzoluk Kanyonu Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başaran kanyon 9 ayrı oluktan akan sulardan dolayı bu adı almıştır.
  • Burası için Adana’nın saklı cenneti diyebiliriz Irmak üzerinde bulunan vadideki gölet yaz aylarında dolup, taşıyor. Sıcaktan bunalan kendini buraya atıyor.
  • Adana Dokuzoluk kanyonunda buz gibi suyun içinde yüzüp, serinleyebilir ardından alanda piknik ve mangal yapabilirsiniz.  Bol oksijenli ve doğayla iç içe olan atmosferde güzel bir gün geçirmenin keyfini yaşayın.
  • Yollar sıkıntılı neredeyse hiç tabela yok. Kanyonun muazzam güzelliği bu sıkıntıyı unutturuyor. Kendinizi suya bıraktığınız da soğuktan dolayı hemen kaskatı oluyorsunuz.

Ağrı Diyadin Kanyonu

Ağrı Gezilecek Yerler, Ağrı Doğa Turizmi: Diyadin Kanyonu Ağrı İlinde Nerede? Diyadin Kanyonuna Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Midir? Diyadin Kanyonu Nerede? Diyadin Kanyonu Özellikleri, Diyadin Kanyonu Hakkında Bilgileri sizin için derledik.
  • Diyadin Kanyonu yol tarifi
  • Ağrı Diyadin Kanyonu yol tarifi
  • Ağrı Diyadin Kanyonu arası kaç km
  • Diyadin Kanyonu piknik alanı
  • Diyadin Kanyonu Giriş Ücreti
  • Diyadin Kanyonu kamp
  • Diyadin Kanyonuna Nasıl Gidilir
Ağrı Diyadin Kanyonu
  • Adres: Atatürk, 04900 Göğebakan/Diyadin/Ağrı
  • Diyadin Kanyonu ilçe merkezinin batısında yer almaktadır. Yüksekliği 50 metreyi bulan kanyon ortasından geçen Murat Nehri ile birlikte her mevsim görsel bir şölen sunmaktadır. Mesire alanlarının da olduğu kanyonda keyifli vakit geçirebilirsiniz.
  • “Doğunun Ihlara Vadisi” olarak bilinen Ağrı Diyadin Kanyonu, doğal güzellikleri ve manzarasıyla her mevsim tercih ediliyor.
  • Ağrı’ya 50 kilometre uzaklıktaki Diyadin Kanyonu, doğal güzellikleri, manzarası ve doğal yapısıyla, doğaseverlerin yanı sıra doğa sporcularının da dikkatini çekiyor.
  • Diyadin Kanyonu, bitki örtüsü, akarsuları, şelaleleri, sarp kayalıkları ve bu kayalıkların üzerine kurulan yerleşim alanlarıyla, kış aylarında olduğu gibi yaz aylarında da tüm güzelliklerini misafirlerine sunuyor.
  • Diyadin Kanyonu “İçinden nehir geçen ender kanyonlardan biri”
  • Doğaseverlerin trekking yürüyüşü yapabilecekleri enteresan bir alan. Aynı zamanda fotoğrafçıların da ilgisini çekebilecek doğal bir güzelliğe sahip.
  • Bölgeye gelip de turizm faaliyetinde bulunan turist ve doğaseverlerin bu kanyonu mutlaka görmelerini ve bu doğal güzelliği yaşamalarını öneriyoruz.”
  • Diyadin Kanyonu, kışın oluşan metrelerce uzunluktaki buz sarkıtları, manzarası ve doğal yapısı ile doğaseverlerin yanı sıra doğa sporcularının da dikkatini çekiyor.
  • Bitki örtüsü, akarsuları, şelaleleri, sarp kayalıkları ve bu kayalıkların üzerine kurulan yerleşim alanları ile yazın olduğu gibi kış aylarında da görsel güzellik sunan Diyadin Kanyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescillendi.
  • Yazın olduğu gibi kış aylarında da görsel güzellik sunan Diyadin Kanyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescillendi.
  • Diyadin Kanyonunun eni 30, yüksekliği ise 50 metre arasında değişiyor. Uzunluğu 30 kilometre olan bir yer. Burası karavan, doğa tutkunlarına, çadır kuracaklara, yürüyüş yapacaklara muhteşem bir alan.

Aksaray Ihlara Vadisi

Aksaray Gezilecek Yerler, Aksaray Doğa Turizmi: Ihlara Vadisi ve Kanyonu Aksaray İlinde Nerede? Ihlara Vadisi Kanyonuna Nasıl Gidilir, Giriş Ücretli Midir? Ihlara Vadisi Kanyonu Nerede? Ihlara Vadisi Kanyonu Özellikleri, Ihlara Vadisi Kanyonu Hakkında Bilgileri sizin için derledik.
  • Aksaray Ihlara Vadisi yol tarifi
  • Ihlara Vadisi Kanyonu yol tarifi
  • Aksaray Ihlara Vadisi Kanyonu arası kaç km
  • Aksaray Ihlara Vadisi Kanyonu piknik alanı
  • Ihlara Vadisi Kanyonu Giriş Ücreti
  • Ihlara Vadisi Kanyonu kamp
  • Aksaray Ihlara Vadisine Nasıl Gidilir
Aksaray Ihlara Vadisi
  • Ihlara Vadisi, Hasandağı volkanından püskürtülen lavların akarsu aşındırması sonucunda oluşan kanyon vadidir.
  • Melendiz Çayı, milyonlarca yıllık bir sürecin sonunda, 14 kilometre uzunluğunda ve yüksekliği yer yer 110 metreye ulaşan kanyon görünümlü bu vadiyi meydana getirmiştir. Bu çatlaklardan yol bulan kanyonun bugünkü halini almasını sağlayan Melendiz Çayı’na ilk çağlarda Kapadokya Irmağı anlamına gelen “Potamus Kapadukus” denilmekteydi.
  • 14 km uzunluğundaki vadi Ihlara’dan başlar, Selime’de son bulur. Melendiz Çayı kanyon içinde menderesler çizerek akar.
  • Ihlara ve Selime arasında 26’dan fazla menderes çizen akarsunun kuş uçumu boyu 8 km iken gerçekte 13 km’ye ulaşmaktadır. Vadinin yüksekliği yer yer 100 –150 m dir.
  • Vadi boyunca kayalara oyulmuş sayısız barınaklar, mezarlar ve kiliseler bulunmaktadır. Ihlara Vadisi’nde kiliselerdeki süslemeler 6. yüzyılda başlayarak 13. yüzyılın sonuna kadar devam etmiştir.
  • Bazı barınaklar ve kiliseler yeraltı şehirlerinde olduğu gibi birbirine tünellerle bağlantılıdır.
  • Standart yürüyüş rotasına göre ise Selime’ye gelmeden Belisırma Köyü’nde çıkılıyor ki, bu şekilde toplam uzunluğu 14 km olan vadinin içinde ortalama 6 km yürünüyor. Melendiz Çayı’nın her iki yakası da yürüyüş için uygun, dilerseniz başladığınız noktaya da geri dönebiliyorsunuz.
  • Bu kanyonu diğer kanyonlardan ayırmak gerekiyor çünkü burası aynı zamanda dünyada insanların yaşadığı en büyük kanyon özelliğine sahip.
  • Eğer rotayı Belisırma Köyü’nde bitirmezseniz vadi içinden Selime’ye kadar da gidebiliyor ve yaklaşık 5 saatte vadinin tamamını yürüyebiliyorsunuz.
  • Yürürken tatlı şırıltısıyla eşlik eden Melendiz Çayı’na ilk çağlarda ‘Potamus Kapadukus’ yani Kapadokya ırmağı, vadinin eski sakinlerine ise ‘dönerek akan suyun halkı’ anlamına gelen ‘Peristremma’ deniliyormuş. 
  • Asırlardır vadinin sırdaşı olan bu küçük çay, vadi boyunca yaklaşık 30 menderes çiziyor ve vadi her ne kadar 14 km olsa da çizdiği mendereslerle 18 km’lik bir uzunluğa erişiyor.
  • Melendiz, kuzeybatıya doğru Selime, Yaprakhisar, Belisırma köylerine uğruyor, Aksaray yakınlarında Uluırmak adını alıp Tuz Gölü’ne dökülüyor.
  • Ihlara Vadisi’nin cılız bitkili bozkırın içinde yeşil bir vaha gibi saklanmasını sağlayan da, işte bu akarsuyun yarenliği olsa gerek. Bahar ve kış aylarında en yüksek su seviyesine ulaşan Melendiz Çayı’nın yanında, vadide şifalı su kaynakları da var.
  • Vadinin bitiş noktasına yakın Yaprakhisar’a 3 km. mesafede bulunan Ziga Kaplıcası’nın banyo kürleri kadın hastalıklarına ve romatizmaya iyi geliyor. İçme kürünün ise karaciğer, safra kesesi, mide ve bağırsak hastalıklarına şifa olduğu söyleniyor.
  • Dünyada, içinde insan yaşayan en büyük kanyon olduğu söylenen Ihlara, gerçekten de bir zamanlar en güzel atların yetiştiği büyük bir çiftlikmiş.
  • 14 km uzunluğundaki vadinin yüksekliği, yer yer 100-150 metreyi buluyor ve vadi boyunca kayalara oyulmuş sayısız barınaklar, mezarlar ve kiliseler bulunuyor. Bazı barınaklar ve kiliseler ise, yeraltı şehirlerinde olduğu gibi birbirine tünellerle bağlantılı.
  •  Tarihi kaynaklardaki adı Peristremma olan Ihlara Vadisi; bitki örtüsü, kilise ve şapelleriyle doğa, tarih, sanat ve kültür olgusunun bir araya geldiği nadir alanlardan.
  • Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ihlara Vadisi dünya üzerindeki kanyonlar arasında önemli bir yere sahip. 18 km uzunluğunda, ortalama 150 metre derinliğinde, 200 metre genişliğinde, bünyesinde yaşam alanı bulunan Ihlara Vadisi diğer kanyonlardan farklı olarak geçmiş dönemlerde içerisinde insanların yaşadığı dünyanın en büyük kanyonu olma özelliğini taşıyor.
  • Vadiyi çevreleyen kayaçların kolay yontulmasıyla oluşturulmuş yüzlerce kilise ve kaya oyma mekanları Ihlara Vadisi’ni dünyanın en önemli kültür ve medeniyet merkezlerinden biri haline getirmiştir.
  • Kapadokya’nın başlangıç noktası olan Aksaray’da yerli ve yabancı turistler, özellikle güneşin doguş saatinde balonla yolculuk yapıyor. Ihlara Vadisi ve Selime Katedrali ile bölgedeki tarihi ve doğal güzellikleri kuşbakışı seyreden turistler, bölgeye hayran kalıyor.
  • Ihlara Vadisi Nerede, Nasıl Gidilir? Ihlara Köyü’nden başlıyor ve Selime’de son buluyor. Aksaray’a 40 kilometre mesafede bulunduğu için Aksaray- Nevşehir yolunun 11. kilometresinden sonra saparak vadiye ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer otobüs ile ulaşım sağlayacaksanız bu durumda Aksaray’dan seferler düzenleniyor onları tercih edebilirsiniz.

Not: Listemiz devam edecek.

Bütün outdoor aktivitelerinde güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video doğru eğitim ve deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi kendiniz ön planda tutun. Her durumda doğadan taraf olun.  Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. http://www.turkeyoutdoor.org

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Advertisements

2 thoughts on “Türkiye’deki Kanyon ve Vadiler / 1

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et