Doğada Nasıl Rahat ve Sıcak Kalınır?

İster kamp yapmak, ister sırt çantasıyla seyahat etmek veya buna benzer başka bir aktivite olsun, dışarıda uyumak bazıları için zorlu bir çile olabilir. Ve çoğu kişi yaz aylarında bunun gerçekten kolay olduğunu söylese de, bu her zaman doğru değildir. Dışarıda uyurken rahat ve sıcak kalmak genellikle göründüğünden daha zor olabilir ve bu, mevsime ve kamp yerinin türüne rağmen olur.

Rahat Kamp Yapmak

Bununla birlikte, kendinize birkaç önemli donanım parçası alırsanız, aslında sizin için çok daha kolay hale getirebilirsiniz. Bu, işleri daha rahat hale getirecek, ateşinizi korumanıza yardımcı olacak ve dışarıda uyumayı bir angarya haline getirerek gerçekten zevk aldığınız bir aktiviteye dönüştürecektir.

Kamp İçin Uyku Tulumu

Dışarıda uyuyacağınız zaman almanız gereken ilk şey, iyi bir uyku tulumudur. Uygun fiyatlarla satın alıp kullanabileceğiniz çok kaliteli ve dayanıklı çantalar bulunmaktadır. Burada harika bir koleksiyona göz atabilirsiniz ve kesinlikle size uygun olanı bulacaksınız, ancak önceden dikkatlice düşünmeniz gereken birkaç başka şeyi de ele alalım.

Her şeyden önce malzemeyi ve yalıtımı kontrol edin. Ya kuş tüyü bir uyku tulumu ya da sentetik bir tane alacaksınız. Kuş tüyü uyku tulumları, hafif oldukları, ısıyı çok daha iyi tuttukları ve paketlenip taşınmaları daha kolay olduğu için biraz daha kaliteli kabul edilir. Öte yandan sentetik torbalar daha ucuzdur ve dışarısı ıslandığında performans açısından çok daha iyi olabilir. Çoğu durumda her şey kamp koşullarına bağlıdır, ancak genel olarak kuş tüyü çantalar daha iyidir.

Daha sonra uyku tulumunuzun sıcaklık derecesini dikkate almalısınız. Çantaların çoğu ya üç mevsimlik ya da kışlık çantalar olacak. Üç mevsimlik çantalar normal hava koşulları için yapılmıştır, ancak dışarısı soğuk olursa muhtemelen gece donacaksınız. Öte yandan bir kış uyku tulumu sıcaklığı çok daha iyi korur, ancak kış olmadığında bir tane kullanın ve rahat olamayacak kadar sıcak olacaksınız.

Kamp Yapmak

Kamp İçin Mat:

Çantayı Uyku Matıyla Destekleyin. Uyku matı, uyku tulumunuza mükemmel bir ektir. Bu sadece daha rahat bir uyku yeri sağlamakla ilgili değil, aynı zamanda uyku tulumunuz ile zemin arasına ek bir katman ekleyerek, gece boyunca soğuk havanın çoğu oradan geldiği için sıcaklıklara çok yardımcı olur.

Bir uyku matı alırken, biraz rahatlık sağlayacak kadar kalın olduğundan, ancak çok kalın olmadığından emin olmalısınız, böylece ağır ve hantal olduğu için taşıyamayacaksınız. Uyku tulumları genellikle köpük benzeri bir malzemeden yapılır ve uyku tulumu ile aynı uzunluktadır. Yine de, hareket için size biraz alan sağlamak için biraz daha genişler, ki bu güzel.

Kamp İçin Çadır:

İyi Bir Çadır Kapın. Kamp yaparken daha iyi uyku Çadır, uyku tulumundan sonra en önemli ikinci şeydir. Bunun nedeni, sadece bir uyku tulumunda rahat bir şekilde uyuyabilmenizdir, çadır olmadan, ancak uyku tulumunuz yoksa çadırda gerçekten uyuyamazsınız – üşüyorsunuz ve rahat olmaktan çok uzak olacaksınız.

İyi bir çadır, rüzgar ve soğuktan korunma sağlayacaktır. Ne kadar barınak sağladığı çadırın kendisine bağlıdır, ancak en hafif çadırlar bile sizi rüzgardan koruyan ve kamp yapma konusunda ilham veren malzemelerden yapılmıştır. Daha ağır çadırlar da daha iyi ısı yalıtımı sağlayacaktır ki bu özellikle kış aylarında önemlidir.

Çadır seçerken dikkat etmeniz gereken bir şey de kurulum kolaylığıdır. Çadırlarda bu, “onu yere atıp kendi kendine kuruyor” dan tüm parçaları bir araya getirmek için bir saate ihtiyaç duymanıza kadar uzanır. Bazı durumlarda, bu çok önemli olmasa da, bazen kendinizi zamanında sıkışık bulursunuz ve hızlı bir şekilde kurup parçalarına ayırabileceğiniz bir çadır sahibi olmak bir nimettir.

Oh, ve kesinlikle göz önünde bulundurmanız gereken diğer şey boyuttur. Bir çadırdayken, tüm eşyalarınızı da içine koymanız ve biraz boş alana ihtiyacınız olacağını unutmayın. Gitmenin yolu, içinde uyuyacak kişi sayısından bir kişiye daha fazla sığabilecek bir çadır almaktır. Bu sadece konfor eklemekle kalmaz, aynı zamanda tüm donanımınız için yeterli alana sahip olmanızı sağlar.

Kamp İçin Çanta ve Hamak

Kamp Çadırı

Yaz ayları için bir başka ilginç önerimiz de uyku matı ve çadır yerine kendinize daha sıcak bir uyku tulumu ve bir hamak almaktır. Tabii ki, eğer ormandaysanız bir böcek ağı mutlak bir zorunluluktur, ancak bu, sıcak ve rahat kalarak dışarıda uyumanın şaşırtıcı derecede düzgün bir yolu olabilir.

İyi bir hamak inanılmaz derecede rahat bir şeydir ve bir uyku tulumu eklediğinizde sıcaklığı ve konforu da arttırmış olursunuz. Hafif seyahat etmeniz gerektiğinde en iyi seçimdir ve az sayıda sırt çantalı veya kamp yapıyorsanız, işleri basit tutmanın harika bir yoludur.

(Kaynak: https://www.inspiredcamping.com)

Bütün outdoor aktivitelerinde güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video doğru eğitim ve deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi kendiniz ön planda tutun. Her durumda doğadan taraf olun.  Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz.