Gezginler İçin Güvenlik Uygulamaları

Advertisements

Outdoor Türkiye:

Türkiye’nin Outdoor Sayfası Türkçe’de çok fazla kaynak olmayan bir alanda daha yayın yapıyor. En iyi outdoor uygulamaları nelerdir, yürürken hangi programı kullanmalıyım, trekking rota seçimi, rotanızı kaydedip paylaşma gibi çeşitli özellikler sunan outdoor uygulamalarının önde gelenlerini önceden tanıtmıştık, bağlantıları tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Outdoor Uygulaması Nedir?

Outdoor uygulamaları doğada yön bulma, aktiviteyi ve rotayı kaydetmeye ve paylaşmaya yarayan GPS tabanlı programlardır. Profesyonellerce çeşitli yüksek nitelikli aygıtlar kullanılmakta ise de cep telefonlarının yaygınlaşması sonrası artık binlerce outdoor uygulaması kullanılmaktadır.  Sadece yürüyüş (walking) için olan uygulamalar ayrıca tanıtılacağı için bu yazıda GPS tabanlı outdoor uygulamaları tanıtılmaktadır. Ayrıca En İyi 15 Outdoor Uygulaması başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz. Bağlantısı verilen makalede temel outdoor telefon uygulamalarını incelemiş ve bilgi vermiştik. Bu makale İngilizce bir siteden birebir çeviri yoluyla Türkçe’ye aktarılmıştır. Türk okuyucuya bilgi vermesi açısından sitemizde yayınlıyoruz.

Outdoor Gezi Güvenliği

Aşağıdaki programların hepsini doğrudan kullanmadım, ancak yerli ve yabancı sitelerde önde gelen programlar olduğunu söyleyebilirim. Bazı programların Türkiye’de tam olarak çalışmayabileceği, Türkiye altyapısı olmayabileceğini göz önünde bulundurunuz.

Ayrıca Kampçılar İçin En İyi 10 Mobil Uygulama başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir. Bu yazımızda özellikle bütün dünyada seyyahlar ve gezginler tarafından kullanılan GPS tabanlı gezi güvenlik uygulamalarından en popüler olanları tanıtacağız.

Sürekli Seyahat Edenler için En İyi 5 Ücretsiz Güvenlik Uygulaması

Tüm seyahat planlarınız tamamlandı ve yolculuğunuza çıkmaya hazırsınız. Seyahat eden herkes, belirsizliklerin her seyahat planının bir parçası olduğunu bilir.

Bu nedenle önceden plan yapmak ve bu öngörülemeyen olaylara hazır olduğunuzdan emin olmak önemlidir. Seyahat ederken güvende olmanın birçok yolu vardır. Seyahat sigortası yaptırmak, seyahatiniz sırasında hırsızlık, yanlış yerleştirilmiş bagaj, iptal ve diğer durumlardan korunmanızı sağlamanın bir yoludur. Başka bir yol da akıllı telefonunuza güvenlik uygulamaları yüklemektir. Güvenliğinizi korumanıza yardımcı olacak, Apple iPhone veya Android cihazınıza indirebileceğiniz mevcut uygulamalar vardır. İşte sık seyahat edenlere fayda sağlayacak en iyi ücretsiz güvenlik uygulamalarından 5 tanesinini tanıtımı:

Sitata Güvenlik Programı

Sitata Güvenlik Programı

Sitata, özelleştirilebilir güvenlik bildirimlerine sahip bir seyahat uyarı uygulamasıdır. Bu güvenlik uygulaması, yolcuların dolandırıcılıklardan kaçınmasına, hastaneleri bulmasına ve seyahatleri aksatabilecek gerçek zamanlı uyarılarla bildirimler almasına yardımcı olur. Sitata’nın en iyi özelliklerinden biri, belirli bir durumda “ne yapmalı” tavsiyesidir. Sitata ayrıca, gezginlerin deneyimlerini paylaşabilecekleri bir topluluk panosuna da sahiptir. Bu ücretsiz uygulama dünya çapında 200’den fazla ülkede kullanılmaktadır.

TripWhistle Gezi Aplikasyonu

TripWhistle

196 ülkede mevcut olan bu ücretsiz güvenlik uygulamasında 70’ten fazla acil durum numarası vardır. Bu sizin uluslararası SOS yardımınızdır. Dünyanın neresinde olursanız olun, polis, itfaiye veya tıbbi yardıma ihtiyacınız olması durumunda yerel acil durum numarasını arayabilirsiniz.

TripIt Gezi Programı

TripIt

Bu ücretsiz mobil gezi planlayıcı, Android, Blackberry, Windows Phone 7 ve iOS cihazlarda kullanılabilir. Uçuşlar, oteller ve diğer ilgili bilgileri içeren gezinin tüm detayları tek bakışta görülebilir. Seyahat planlarınızı mobil takviminizde senkronize ederek ve seyahat planlarınızı sosyal medya profillerinizde paylaşarak insanları nerede olduğunuz konusunda bilgilendirebilirsiniz. Acil durumlarda insanların sizi kolayca bulabilmesi için seyahat planlarınızı paylaşabilirsiniz.

bSafe Gezi Güvenlik Aplikasyonu

bSafe Güvenlik Uygulaması

bSafe, kadınların güvenliği göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir konum uygulamasıdır. Kullanıcının gerçek zamanlı konumunu bir arkadaş, aile veya iş arkadaşı ağıyla paylaşmasına olanak tanır. En iyi özelliklerinden biri, eve yürüyen kullanıcının adımlarını izlemek için telefonun GPS’ini kullanarak çalışan “Beni İzle” dir. Kullanıcıların ağı daha sonra onları gerçek zamanlı olarak takip edebilir. “Buradayım” seçeneği, takipçilerinizin eve güvenli bir şekilde geldiğinizi bilmesini sağlar.

Acil Durum: Amerikan Kızıl Haçı Tarafından Uyarılar

Kızılhaç

Bu uygulama, dünyanın neresinde olursanız olun şiddetli hava koşullarında sizi güvende tutmaya yardımcı olacaktır. Kullanıcı ayrıca bölgenizin veya sevdiklerinizin bulunduğu bölgenin koşullarını da izleyebilir. Sevdiklerinize güvende olduğunuzu da bildirebilirsiniz. Doğal afetler durumunda, uygulama size en yakın Kızıl Haç barınaklarının nerede olduğunu bildirecektir.

Sık seyahat edenler, yoldayken güvende olmanın çok önemli olduğunu bilir. Yolculuk sırasında, en büyük varlıklarınızdan biri akıllı telefonunuzdur. Seyahat ederken yardıma ihtiyacınız olursa, bu 5 faydalı uygulama hayatınızı kolaylaştırabilir. Cihazlarınızı güvende tutmak ve seyahat risklerinden kaçınmak için önceden plan yapmak ve gadget seyahat sigortası yaptırmak en iyisidir. Güvenliğiniz her zaman en önemli öncelik olmalıdır.

Türkiye’de outdoor aktivitesi ya da macera seyahati yapıyorsanız resmi kurumlara nasıl ulaşmanız gerektiğini bilmiyorsanız:

  • Polis İmdat (Yerleşim sınırları içerisinden sorumludur): Tel: 155
  • Jandarma (Kırsal kesimden sorumludur) : Tel: 156
  • İtfaiye (Yangın ihbarlarından sorumludur) : Tel: 110
  • Ambulans (Hastalık ve yaralanmalara bakar) : Tel: 112
Jandarma 156

Ayrıca Türkiye’de dağcılık başta olmak üzere macera turizmi, ekstrem spor ve her türlü outdoor faaliyeti için önceden izin alınması gerekmektedir. Doğa ile ilgili sporlarda (outdoor) devlet kurumlarının bir düzenleme ihtiyacı duyduğu ve 2020 yılının Ekm ayında bu ihtiyacın bir Genelgeye’ye dönüştüğü görülmektedir. Doğa yürüyüşlerinde alınması gereken güvenlik önlemlerini anlatan Outdoor genelgesi veya outdoor yasakları da denilebilecek bu belgeyi bütün outdoor camiasını bilgilendirme amaçlı yayımlamıştık.

Bütün outdoor aktivitelerinde güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video doğru eğitim ve deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi kendiniz ön planda tutun. Her durumda doğadan taraf olun.  Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Aşağıdaki düğmelerden “BEĞEN“ tuşuna basarsanız mutlu oluruz. Yazımızı “PAYLAŞ“ butonuyla paylaşırsanız bizi motive edersiniz.

Advertisements

One thought on “Gezginler İçin Güvenlik Uygulamaları

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et