Türkiye’nin Outdoor Sayfası yerli ve yabancı kaynakları, siteleri, akademik yayınları ve basılı eserleri inceleyip outdoor sevenlerin ilgilisine ve bilgisine sunmaya devam ediyor. Doğada hayatta kalma olarak Türkçeye çevrilen bushcraft/survivor hakkında yeni yazımız aşağıdadır.

Doğada Hayatta Kalma Bushcraft ne demektir? Tıpkı outdoor gibi bushcraft kelimesinin de Türkçe’de tam olarak karşılandığı bir kelime yoktur. En temel olarak Bushcraft, doğal ortamda hayatta kalmak ve gelişmek için becerilerin kullanılması ve uygulanması, bilgi ve anlayış edinilmesi ve geliştirilmesidir.

Bu yazımızda doğada hayatta kalma survivor ile ilgili doğada iken hayatta kalmanıza yardımcı olabilecek 20 farklı malzeme hakkında bilgiler vereceğiz.

Aliminyum Kutu

Hayatınızı Kurtarabilecek 20 İlginç Hayatta Kalma Öğesi

Bir hayatta kalma durumunda veya kıyamet koşullarının üstesinden gelmek için ihtiyaç duyacakları beceri ve teçhizatı biriktirmek için herhangi bir zaman harcayan çoğu hazırlayıcı, görev için gerekli olan ekmek ve tereyağı öğelerine aşinadır: Yiyecek, çadır, su filtresi, çalı bıçağı vb.

Bunlar, günü kurtarabilecek teçhizatı düşünürken en çok düşünülen öğelerdir. Ancak, aynı derecede önemli hale gelebilecek mütevazı bir hayatta kalma teçhizatı sınıfı var, çoğu insan bir hayatta kalma bağlamında kullanımlarını asla düşünmeyecektir.

Bazı ortak eşyalar ve hatta çöp olarak atacağınız şeyler, doğru koşullarda hayati hayatta kalma araçlarına dönüşebilir.

Bu ilginç ve karakterli öğelerin bazıları, amaçlanan amaçlarının ötesinde kullanımlara sahiptir, diğerleri ise amaca yönelik ekipman bulunmadığında, kaybolduğunda veya yıprandığında doğaçlama olarak kullanılabilir. Ne olursa olsun, bu şaşırtıcı derecede faydalı eşyalar, kitinizde bir yeri hak ediyor.

Aşağıda, fişler azaldığında hayatınızı kurtarabilecek ve birçoğu hiç beklemediğiniz şekillerde kullanılabilecek 20 ilginç hayatta kalma öğesinin bir listesini bulacaksınız. Bunların her birini setinize dahil etmek zorunda değilsiniz, ancak hepsini nasıl kullanacağınızı kesinlikle öğrenmelisiniz. Hemen aşağıdaki listeye gireceğiz.

1. Kalemtıraş (Survivor Kalemtraş Kullanımı)

Mütevazı kalemtıraş, belirli bağlamlarda şaşırtıcı derecede faydalı bir hayatta kalma aracıdır. İnce dallı veya ince dallı bir kalemtıraş ve hatta ister inanın ister inanmayın, çeşitli ahşap nesneler üzerinde sivriltilmiş noktalar oluşturmak için kalemleri ve hatta bazılarını kullanabilirsiniz.

Keskin bir sopanın faydası tartışmaya açık değildir, ancak birkaç kıkırdamaya neden olabilir. Bazen, keskinleştirilmiş bir çubuk iş için tam da doğru araçtır!

Kalemtıraş tarafından üretilen sivri uçlar, tuzak tetiklerinden olta kancalarından mızrak, konser ve ok gibi silahlara kadar her türlü yapıda kullanışlıdır.

Güvenli bağlama noktaları ve diğer yapılar için bir kazık olarak keskinleştirilmiş bir çubuk bile kullanabilirsiniz. Üstteki kiraz gibi, kalemtıraş tarafından üretilen kağıt benzeri ince talaşlar, kısa ömürlü olsa da mükemmeldir.

Kitinize bir kalemtraş eklemeyi planlıyorsanız, dayanıklı bir kalem için yay.

Doğadaki Kalemtraş

2. Diş ipi (Survivor Diş İpi Kullanımı)

Diş ipi, ağız hijyeninin yanı sıra uzun süreli hayatta kalma durumunda bile dişlerinizi temiz ve sağlıklı tutmak için kesinlikle çok faydalıdır ve başka bir hayatta kalma gücüne sahiptir; Kusurlar, maliyetine ve çapına oranla bazı mükemmel ve bedensel olarak güçlü bir halat oluşturur.

Diş ipi, ok ve mızrak başlıklarının şaftlara sabitlenmesi dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için mükemmel bir bağlama sağlar. Ayrıca, örüldüğünde veya daha güvenli başka malzemelerle kullanıldığında daha ağır yükleri bağlamak için bazı faydalara sahiptir.

Diş ipi ayrıca daha küçük oyunlar için oldukça iyi bir tuzak teli veya tuzak yapar. İkinci uygulamada hiçbir özen gösterilmemelidir, çünkü yakalanan hayvan ulaşabilirse kolayca çiğneyebilir.

Diş ipi o kadar kompakt ve çok hafiftir ki, kitinize bir veya iki makara koymamanız için neredeyse hiçbir neden yoktur.

3. Diş macunu (Doğada Diş Macunu Kullanımı)

Banyo malzemelerinin hayatta kalma şaşırtıcı kullanımlarını diş macunu ile devam ettirebilir.

Tıpkı diş ipi gibi, bir hayatta kalma durumunda dişlerinize dikkat etmek, özellikle uzun süreli veya belirsiz süreli bir olayda yaşarken, günlük yaşam kadar önemlidir. Ancak diş macunu, inci beyazlarınızı en iyi şekilde tutmaktan daha fazlası için iyidir.

Diş macunu, onu şaşırtıcı derecede iyi bir metal cilası yapan hafif aşındırıcı bir kalitedir ve bu cilalama kalitesini, kendinizi yansıtıcı bir sinyal aynası veya alüminyum meşrubat kutusunun dibinde parlatmak için kullanabilirsiniz. bir ateş.

Diş macunu, ellerinizden veya dişlilerinizden daha sonra suyla kolayca yıkanabilen iğrenç, yapışkan pislikleri gidermenize yardımcı olacak doğaçlama bir temizlik maddesi olarak da işe yarar.

Diş İpi

4. Kurutucu Tiftik

Kurutucu tiftiği, eski okul hazırlayıcılarının bildiği o garip hayatta kalma malzemelerinden biridir, ancak zaman geçtikçe yeni nesil ya onu atlamış ya da tamamen unutmuş gibi görünüyor.

Kurutucu tiftikinin çoğu insan için bir amacı yoktur ve yalnızca çöp tenekesi için bağlıdır, eğer birisi onu toplayan bir garip değilse! Onlarla birlikte bize tuhaflar deyin, sanırım, çünkü kurutucunuzun bir kısmını da saklamalısınız!

Kurutucu tiftik, çok sıcak ve çabuk yanan mükemmel bir ateşleme malzemesidir. Kurutucu tüylerini toplamanız ve sıkıştırmanız gerekir, böylece kolay saklama ve koruma için küçük bir kapsüle sığabilir.

Eski moda film kutuları bu görev için mükemmeldi, ancak makul derecede su geçirmez olan her şeyi kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, üzerine bir alev koymadan önce biraz kabartmak ve anında alev alacaktır.

5. Cam Şişeler (Survivor Cam Şişe Kullanımı)

İçeriği boşaltıldıktan sonra bir cam şişenin bir amacı olmadığını düşünebilirsiniz, ancak yanılıyorsunuz. Bir cam şişe çeşitli hayatta kalma senaryolarında kullanılabilir, bunlardan en önemlisi vahşi bir darbe ve yırtılma silahı değildir.

Kırık bir cam şişeden kaynaklanan kötü parçaların savunmada veya hücumda yakın mesafeden nasıl korkunç bir şekilde kullanılabileceği konusunda kimsenin herhangi bir talimata ihtiyacı yoktur.

Bunun da ötesinde, cam şişeden toplayabileceğiniz cam parçaları, sert bir yüzeye serpilerek ses çıkaran ve takılırsa erken uyarı sistemi olarak görev yapabilmektedir.

Bir insan düşman tarafından tespit edilse bile, onları sessizce geçmek için yavaşlamak zorunda kalacaklar veya onları hareket ettirmeye çalışacaklar ve size zaman kazandıracaklar. Fareler gibi küçük oyunlar için doğaçlama bir çukur tuzağı olarak geniş tabanı yukarı bakacak şekilde kesilmiş bir cam şişeyi de gömebilirsiniz.

6. Doğada Alüminyum / Çelik Kutular Kullanımı

Hayatta kalma durumunda kaliteli bir metal kaynağını kaçırmak için asla çok hızlı olmamalısınız, özellikle de hangi malzeme ve teçhizata erişiminiz olduğu konusunda zaten çok sınırlı olduğunuz bir durumda. Sıradan, mütevazı çorba konservesi veya soda kutusu, her türlü yararlı cihaza dönüştürülebilir veya hammaddesi için yeniden kullanılabilir.

Özellikle çorba kutuları ve diğer çelik kutular, ısıtmak ve pişirmek için kolayca küçük ocaklar halinde hazırlanabilir ve biraz zaman ve sabırla katlanarak silahlar da dahil olmak üzere çeşitli faydalı şekillerde kesilebilir.

Daha ince, daha esnek alüminyum kutular, balık yemlerine, gerdanlık tarzı kancalara, ok uçlarına ve daha fazlasına dönüştürülebilir.

Yukarıda bahsedildiği gibi, tabanlar, bir yangını başlatmak veya hatta sinyal vermek için yararlı olan bir tür içbükey mercek halinde cilalanabilir. Kutuyu yoldan aşağı tekmelemek için bu kadar çabuk olma! Yararlı bir kaynağı çöpe atıyor olabilirsiniz.

Fare Tuzağı

7. Kitaplar

Ve ben de faydalı hayatta kalma kılavuzlarından ve diğer hazırlık odaklı kitaplardan bahsetmiyorum! Yeni veya eski, yumuşak kapaklı veya ciltli, büyük veya küçük başka herhangi bir kitaptan bahsediyorum. Her türlü şaşırtıcı ve ilginç hayatta kalma kullanımı için kitapları yeniden düzenleyebilirsiniz.

En sevdiğim tekniklerden biri, ondan güvenli bir kitap oluşturmak, değerli eşyaları veya hassas malzemeleri göz önünde bulundurarak saklayabilen bir bölme.

Özellikle salgın sırasında çok önemli hale gelebilecek bir başka kullanım, tuvalet kağıdı olarak kullanmak için sayfalarının yırtılmasıdır. Sayfayı yumuşatmak için birkaç kez buruşturun ve açın ve kelimenin tam anlamıyla gitmeye hazır olacaksınız.

Aynı kağıt aynı zamanda ateş yakmaya yardımcı olur ve arka arkaya birden fazla kitabı istiflemek veya düzenlemek isterseniz, silah ateşine karşı şaşırtıcı derecede iyi doğaçlama zırhlar bile yaparlar. Evinizdeki stratejik bir dar noktadaki eski kitaplarla dolu bir kitaplık sizi mermilerden koruyabilir!

8. Fare Tuzakları

Hayatta kalma stoğunuza fare kapanları eklemeyi düşünebilirsiniz ve sadece zararlıları zulanızdan ve barınağınızdan uzak tutmak için değil, ancak bunu ürpertici bir verimlilikle yapacaklar.

Bir fare kapanı mekanizması, tasarım gereği, çeşitli amaçlara yönelik diğer tuzaklar için yeniden kullanabileceğiniz son derece verimli ve hassas bir tetikleyicidir Bir kişi veya büyük bir hayvan, tuzak teline çarparsa, tuzak çatlamasını etkinleştirecek ve anlık ışığı aydınlatacaktır.

Ayrıca farelerin ve diğer kemirgenlerin, hayatta kalma durumları sırasında yiyecek için yaygın ve az değer verilen bir hayvansal protein kaynağı olduğu unutulmamalıdır.

Daha büyük oyun için daha az enerji ve daha büyük tuzaklara göre daha yüksek bir geri dönüş şansı için bir fare tuzağı filosunu yemleyip kurabileceğinizi düşünün. Kalori yakalama “hızlı nikel” okulunu takip etseniz daha iyi olabilir.

9. Tebeşir (Survivor Tebeşir Kullanımı)

Bir hayatta kalma durumunda mutfak eşyaları yazmanın faydasını küçümseyen çok az hazırlayıcı var, çünkü notları, önemli bilgileri, haritaları çizmeyi ve çok daha fazlasını karalayacaksınız.

Ancak hazırlayıcıların hafife aldığı şey, belki de doğal malzemeler veya doğaçlama yazı hizmetleri üzerine mesajlar bırakma gerekliliğidir. Tebeşirin işe yaradığı yer burasıdır.

İster okulda ister okul dışında herkes çocukluğunun bir noktasında tebeşir kullandı; kaldırımda karalama, bir problem çözme veya bir karatahta üzerinde bir egzersizi tamamlama ve daha fazlası.

Hayatta kalma durumunda tebeşirle de aynısını yapabilirsiniz ve en kalıcı işaretleme biçiminden uzak olmasına rağmen, aşındırma veya kazıma işleminden çok daha hızlıdır.

Ayrıca mesajınızın veya işaretlerinizin suya ve rüzgara maruz kalmadan sonunda tamamen kaybolacağını bilerek içiniz rahat olabilir. Tebeşir aynı zamanda bir kurutucu görevi görecek şekilde öğütülebilir ve insanların veya küçük yaratıkların geçişine ilişkin görsel bir gösterge sağlamak için düz bir yüzeye serpilebilir.

Doğada Tebeşir Kullanımı

10. Doğada Külotlu Çorap Kullanımı

Külotlu çoraplar hayatta kalmak için gerçekten garip bir öğedir, ancak ne kadar şüphe uyandırsa da, yaptıkları malzemeye sahip olabileceğiniz benzersiz bir şekilde belirli görevleri yerine getirebilir.

Birincisi ve en önemlisi, külotlu çorapların yapıldığı ultra ince elastik ağ, suyu ön filtrelemek veya hatta ikinci veya son aşama filtreyi doğaçlama bir su arıtma düzeneğine dahil etmek için harika bir seçenek haline getirir.

İkincisi, harika bir böcek veya balık ağı yapar. Bir sivrisinek ağı veya noseeum gibi en küçük böcekleri bile bloke edebilen bir ağ olarak birkaçını bir araya getirmek için zaman ayırabilirseniz, külotlu çorapların da bazı faydaları vardır.

Son olarak, külotlu çoraplar kabarcıkların önlenmesinde şaşırtıcı bir şekilde ustadır ve özellikle zor işler sırasında ayaklarınızı kabartmaktan endişeleniyorsanız ya da olması gerektiği gibi ileride zorlanıyorsanız, ayaklarınıza biraz daha fazla koruma sağlamak için çoraplarınızın altına bir çift kaydırabilirsiniz ve Kendinize biraz daha iyi kilometre kazanın.

Unutmayın: İstediğiniz kadar gülün, ancak kabarcıklar şov durdurucu olabilir, gerçek bir hayatta kalma senaryosu sırasında karşılayamayacağınız bir şey!

11. Çelik Yün (Survivor Çelik yün)

Çelik yünü, hazırlayıcılar için alışılmadık bir hayatta kalma ürünüdür. Elbette, tipik amacı olan pası gidermek, her türlü metalden başka istenmeyen tortular oluşturmak için kullanılabilir, ancak aynı zamanda 9 volt veya AA pil ile birlikte çok iyi bir yangın başlatıcı da yapar.

Yapmanız gereken tek şey, çelik yününüzü almak, sert bir boru şekline getirmek ve ardından rulonun uçlarını her iki tarafta da ince bir sivrilen bölüme çekmek.

Yakacak odununuzu hazırlayın ve cımbızınızı yerine oturtun, ardından çelik yününün bir ucunu pilin negatif kutbuna ve diğer ucunu artı kutbuna dikkatlice dokundurun.

Sıcak bir kömür gibi parıldayan çelik yününün parçalarını hiçbir zaman görmeyeceksiniz, hoş olmayan koşullarda bile cürufunuzu sürdürecek kadar sıcak.

Bu, genellikle herhangi bir ilkel ateş başlatma yöntemini kullanmaya çalışmaktan çok daha hızlı ve daha güvenilirdir, bu nedenle hurda yolunda çok şeyiniz varsa, ancak uygun hayatta kalma teçhizatı konusunda çok azınız varsa bunu kullanmayı unutmayın!

12. Survivor Trampet Teli

Trampet teli, amaçlanan amacı için hayatta kalma alet çantanıza bir başka iyi ektir, küçük ve orta büyüklükteki yaratıkları yakalamanın yanı sıra, aşınmaya direnecek ve hatta erken uyarı sistemleri için bir tuzak teli olarak kullanılabilecek yüksek mukavemetli kordon olarak ek kullanımları için.

Trampet teli, ok uçlarını veya mızrak uçlarını şaftlarına bağlamak için çok güzel çalışır ve onunla kesebilecek bir bıçağa sahip olduğunuz sürece çok az güçlükle çalışabilirsiniz.

Trampet teli kesmek, çok amaçlı aletinizde tel kesicilerin bulunmasının veya bıçak kılıfınızın içine yerleştirilmesinin kesinlikle işe yarayacağı bir uygulamadır. Bu, birincil bıçağı biraz kötüye kullanımdan kurtaracaktır.

Külotlu Çorap

13. Zip Bağları

Zip bağları, hiçbir hazırlayıcının onsuz gitmemesi gereken kullanışlı bir bağlama bileşenidir. Her türlü şeyi başka bir şeye sabitlemek, kabloları yönlendirmek veya asmak için hızlı döngüler oluşturmak, benzer boyutta bir dizi öğeyi sabitlemek, dişli üzerinde aceleci bağlantı noktaları oluşturmak ve daha fazlası için hızlı ve etkilidirler.

Bunlar, tuzak bileşenlerini sabitlemek veya kırılırsa veya zorlanırsa kurcalama veya geçiş kanıtı gösterecek geçici engellemeler oluşturmak için güzel bir şekilde çalışır. Etkili bir kelepçe takozu olarak küçük bir fermuarın sivriltilmiş ucunu bile kullanabilirsiniz.

En büyük çeşitler, dikkatli kullanıldığında kırık kemikler için geçici atel oluşturmaya da yardımcı olabilir. Hafif ve orta ağırlıktaki uygulamalar için hızlı ve gerçekten güvenli bir bağlantı noktası olarak zip bağları yenilemez ve hayatta kalma kitinize çeşitli boyutları dahil etmeniz akıllıca olacaktır.

14. Sigaralar (Doğada Hayatta Kalmak İçin Tütün Kullanımı)

Birçoğumuzun stresli hayatta kalma işi sırasında sinirlerimizi sakinleştirmeye yardımcı olmak için bir sigara içmek isteyeceği mantıklıdır, ancak size biraz can vermenin ve sinirlerinizi yatıştırmanın yanı sıra, sigaraların hayatta kalmanın başka yararları da vardır.

Birincisi, özellikle bu koşullar altında nikotin fiksasyonunu alamayan kişiler için mükemmel bir takas yemidirler ve tütün, hatta işlenmiş tütün, uygun tıbbi malzemelerden yoksunsanız işe yarayabilecek hafif analjezik özelliklere sahiptir.

Ayrıca, bir sigaranın hemen hemen tamamının sürekli yanacak şekilde tasarlandığını ve özellikle biraz daha yavaş yanan bir sigaraya ihtiyaç duyduğunuzda yarı yarıya iyi bir ateş başlatıcı yaptığını unutmayın.

Ayrıca, nikotin uzun süreli kullanımın sağlık tehlikelerine rağmen, dikkat çeken bir zihinsel uyarıcıdır ve zahmetli bir görev için veya önünüzdeki uzun bir yürüyüş için ciddi bir tavır almaya ihtiyacınız varsa, sigara içmek kendinize biraz moral vermenin bir yoludur. ve olumsuz çağrışımlara rağmen yine de sosyal bağ kurma etkinliği olarak iyidir.

15. Likör / Alkol

İçki, görünüm ne kadar kötü olursa olsun, bir hayatta kalma durumunda muhtemelen düzenli olarak özümsemek istemeyeceğiniz başka bir kötülüktür. Keskin ve ayık olduğunuzda elinizden gelenin en iyisini yapacaksınız, ancak bu, likörün hayatta kalma zulanıza ait olmadığı anlamına gelmez.

Sigaraya çok benzer şekilde, yüksek dayanımlı likörler mükemmel ticaret malzemeleridir çünkü şu anda yaşadıkları denemelerin ve travmaların acısını uyuşturmak isteyen pek çok insan olacaktır.

Ve şimdi, yıllar geçtikçe, likörlerin dezenfektan olarak bazı faydaları var ve açık bir yarayı bir çimdikçe durulamaktan, ayağınızdaki kötü mikropları ve diğer hafif enfeksiyonları temizlemeye kadar her şey için kullanılabilir.

Ayrıca, boşuna değil, alkolün 80 veya üzeri bir kanıtı olduğunda, 100’den fazla dayanıklı yanma ile güvenilir bir şekilde tutuşması beklenebilir. Unutmayın: Çoğu alkol mavi bir alevle yanar ve hatta bazıları neredeyse görünmez bir şekilde yanar, bu nedenle alkolünüzün yanmadığı görülüyorsa unutmayın.

Çengelli İğne

16. Çengelli İğneler (Survivor Çengelli İğne Kullanımı)

Çengelli iğneler, ciddi hayatta kalma amaçları için ihbarın altında görünen başka bir zararsız öğedir, ancak yine de işi bir tutamda yapabilirler. Çengelli iğnelerden üretilen yay çeliği, olta kancası olarak mükemmel çalışır ve dikiş iğneleri gibi biraz şekillendirilir.

Bir avuç emniyet pimi, kuşlar ve küçük oyunlar için bir gösteri veya ok başı olarak kullanılmak üzere sağlam bir çubuğa kolayca takılabilir. Emniyet pimleri ayrıca, durum gerektiriyorsa, geçişler gibi çeşitli tuzak bileşenlerine dönüştürülebilir.

Ayrıca, başka şeylere, özellikle kumaşa bir şeyler takmak için emniyet pimlerinin faydasını da unutmayın. Emniyet pimleri, kırılmış fermuarların ve düğmelerin geçici onarımları için harika çalışır ve kumaşta bir yarık tutmak için bir seri halinde kullanılabilir.

Çengelli iğneler genellikle kendi adlarına veya güvenilir bir şekilde iletişim kuramayan mağdurlara veya hastalara kaza raporlarını veya diğer önemli tıbbi bilgileri yapıştırmak için kullanılır. Bazen mevcut durum için en güvenilir iletişim şekli, görünür bir şeye tutturulmuş yazılı bir not olacaktır.

17. Tamponlar (Doğada Tampon Kullanımı)

Tamponlar, başka bir benzersiz yetenekli hayatta kalma aracıdır, ancak düşündüğünüz nedenlerden dolayı değil. Eski, söylenceler bize tamponların ateşli silah yaralarını tedavi etmek için harika bir araç olduğunu söyler, ancak bu gerçek olmaktan uzaktır çünkü bir tamponun kurşun yarasının neden olduğu kanamayla başa çıkmasının bir yolu yoktur.

Ancak tamponların yapabileceği şey, bulunan su kaynaklarından içmek için temel bir filtre pipeti olarak çalışmak ve içtiğiniz sudan daha büyük ve daha kirli parçacıkları uzak tutmaktır.

Suyu filtrelemek için bir tampona ihtiyacınız yoksa, içinde bulunan pamuklu dolgu oldukça yoğun, liflidir ve kolayca yanar, bu da onu kullanışlı bir parça kiri yapar.

Tamponun plastik deliği ayrıca doğaçlama yapımda çeşitli kullanımlara sahiptir. Çoğu kadın onsuz gitmeye istekli olmayacağından, tamponları her zaman uzun vadeli bir şebeke kesintisi durumunda yem ticareti olarak kullanabileceğinizi unutmayın.

Şişeler

18. Mantarlar (Survivor Mantar Kullanımı)

Şarap şişesinden veya mantar panelinden olsun, sıradan mantar, bilgili kurtulanlar için çeşitli kullanımlara sahiptir. Mantar harika bir balık avı sopası yapar, bu yüzden hayatta kalma balık tutma kitinize bir şarap mantarı eklemek harika bir fikirdir.

Mantar, sesi kısmak için de mükemmeldir ve seyahat ederken ses imzanızı azaltmak için gürültülü kapların içini kaplamak için kullanabilirsiniz.

Son olarak, mantar panellerin delinmesi kolaydır (muhtemelen bildiğiniz gibi) ve bir deri veya tuzak üzerine bir tür kamuflaj kapanı yapmak için yerel alanda yeşillik ve diğer döküntülerle bir mantar paneli dahil etmek kolay bir şeydir.

İdeal değildir, ancak herhangi bir yanıcı sıvıya batırılmış mantar kolayca yakılabilir ve bir süre sürekli yanar, bu da inatçı bir yangının çıkması için harika bir yardımcıdır.

19. Prezervatifler

Profilaktikiniz (Çağdaş Yunanca’da koruyucu anlamına gelen “profilaktikos” sıfatından türemiştir. Prezarvatif sözcügü için de türevi olan profilaktiko sözcügü kullanilir. Viral enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan ilaç veya araç. prophylactic olarak geçer. Prezervatif için de sıkça kullanılır.) olmadan asla evden çıkmayın! Ne zaman bir prezervatife ihtiyacınız olabileceğini asla bilemezsiniz, ancak umarım büyük bir SHTF durumunun ortasında rastgele bağlantılardan endişelenmezsiniz. (SHTF ne demek: “Shit Hits the Fan”, “stuff hits the fan”, S.H.T.F. olduğunda, bir şeyin daha kötüye gittiği anlamına gelir.)

Buna rağmen, prezervatif sizi aynı şekilde çok fazla kederden kurtarabilir. Lateks ve diğer sentetiklerden yapılan prezervatifler inanılmaz derecede esnektir ve aslında spermisit ile tedavi edilmedikleri sürece hassas su keseleri durumunda etkili olabilirler.

Ayrıca, doğaçlama bir kantin görevi görebilecek bir şişe veya sürahi üzerindeki kayıp bir kapağı değiştirmek için bir prezervatif kullanabilirsiniz ve ayrıca yağmur, çamur ve kumun sızmasını önlemek için uzun silahların ağızlıklarını örtmek için harikalar yaratırlar.

Tampet Teli

20. Çöp Torbaları

Bir bütçeyle ya da erzak tükendiğinde hayatta kalıyorsanız, çöp torbaları hazırlık yapan bir süperstar. Ortak çöp torbaları ve özellikle ağır hizmet tipi teneke kutu tipi, su toplama, barınak oluşturma, yer kaplaması, pançoya dönüştürülme ve hatta uyku tulumuna dönüştürülme dahil olmak üzere her türlü hayatta kalma görevini üstlenecektir.

İkincisi, birçok soğuk iklimde yaşayan evsizlerin iyi tanıdığı bir numaradır. İki büyük teneke kutu tarzı çöp torbası alırsanız, bunları büyük bir çantaya yapıştırmadan önce altını kesin ve içini gazete ile doldururken nemi ve soğuğu dışarıda tutacak şaşırtıcı derecede etkili bir uyku tulumunuz olacak.

Bazı uygun soğuk hava kıyafetleri ile birleştirildiğinde, bu, her şey başarısız olduğunda sizi hayatta tutabilir. Kitinizde birkaç çöp torbası olmadan hiçbir yere gitmeyin ve bu yararlı çantaların bir rulosuna sahip olduğunuz sürece her türlü şeyi yapabileceğinizi unutmayın!

Sonuç

Hayatta kalmak riskli bir çabadır, en iyi şekilde doğru teçhizat ve malzemelerle yaklaşılır. Ancak bazen, kaza veya sadece şanssızlık yüzünden, doğru vitese sahip olamazsınız veya kaybedersiniz veya tükenirsiniz.

Biraz yaratıcılık sağlayabilirseniz, yeniden kullanılan veya atılan öğelerin günü kurtarabileceği yer burasıdır. Bu listeyi gözden geçirmek için zaman ayırın ve bu öğeleri hafızaya alın, böylece ihtiyacınız olduğunda iyi bir “B Planı” elde edebilirsiniz!

Kaynak: https://modernsurvivalonline.com


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu