En İyi Yürüyüş Botları

Advertisements

Outdoor Türkiye:

Outdoor ayakkabı seçiminin incelikleri ile ilgili olarak yazmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin Outdoor Sayfası outdoor üzerine düşünmeye ve yayın yapmaya devam ediyor. Doğa yürüyüşü kıyafetleri seçimi ile ilgili serimize devam ediyoruz. Doğa yürüyüşü ile ilgili ilk yazımızda doğa yürüyüşü tanımını içeren hiking ve trekking kavramlarını açıklamıştık. İkinci yazımızda doğa yürüyüşüne (hiking-trekking) hazırlık aşamasında yapılması gerekenleri, sonraki yazılarımızda ise doğa yürüyüşü kıyafetleri seçilirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylı olarak yayınladık. Dördüncü yazımızda outdoor pantolon seçiminde dikkat edilecek hususları , beşinci yazımızda outdoor bot seçimi ile ilgili bilgileri, son yazımızda ise outdoor ayakkabı seçilirken dikkat edilmesi gereken 10 özelliği yayınladık.

Eğer outdoor ayakkabı almak istiyorsanız aşağıdaki yazılarımıza da göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Değerli outdoor ve doğa sever! Outdoor Bot Erkek Bot almak istiyorsun ama karar veremiyorsun. Outdoor ayakkabı seçimi zor bir seçimdir ve tecrübe ister. Outdoor bor alımı ile ilgili son yazımızda yazdıklarımızı da mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Bu yazımızda https://www.outdoorhub.com/ adresinden çeviri yoluyla elde ettiğimiz yazıyı beğeninize sunuyoruz.

Outdoor Ayakkabılarda  Su Geçirmezlik

Su geçirmezlik ne kadar su geçirmezdir?

Islak ayaklar en kötü şey olabilir. Çoğu yürüyüş botu su geçirmezdir, ancak onları ne kadar uzağa itmelisiniz? Islak çimlerde ve su birikintilerinde yürüyüş yapmak bir şeydir, nehirde yürümek tamamen farklı bir şeydir. Aslında uzun süre akarsular ve nehir olacaksanız, yine de ıslak ayaklara sahip olacaksınız. Bu tür bir maruz kalma, dikişsiz lastik çizmeler gerektirir ve bu tür ayakkabılar genellikle uzun yürüyüşler için neredeyse rahat değildir. Botlar su geçirmez dese bile, çıplak ayak veya lastik çizmeler için sığınağı saklayın.

Doğru Outdoor Çorap

Outdoor Çorap

Yürüyüş için özel çoraplara ihtiyacım var mı? Kesinlikle yaparsın. İyi bir çift yürüyüş çorabı, ayağınızdaki nemi uzaklaştırmaya yardımcı olacak, ayrıca rahatsızlığa ve hatta kabarcıklara neden olabilecek topaklanmayı veya kaymayı azaltacaktır. Yürüyüş botlarına yatırım yapacaksanız mutlaka kaliteli yürüyüş çoraplarına ek yatırım yapmalısınız.

Outdoor Yürüyüş Botları Nasıl Seçilir?

Yürüyüş botlarınızın tam oturup oturmadığını düşünmek çok önemlidir. Sıkı oturmalı ama sıkı olmamalıdır. Botların içinde ayak parmaklarınızın ötesinde herhangi bir ayak hareketi istemezsiniz çünkü bu, her ikisi de kötü olan iki şeye yol açabilir. Ayağınız terlediğinde ve ayakkabınızın içine sürtündüğünde kabarcıklar oluşur ve ayağınızda kabarcıklar varsa, bu deneyimi tekrarlamak isteyeceğinizden şüpheliyim.

Outdoor Yürüyüş Bot Seçimi

Hareket ayrıca kararlılığınızı ciddi şekilde etkileyebilir. Özensiz oturan bir bot, ayağınızın kaymasına neden olarak vücut ağırlığınızın değişmesine neden olabilir. Dik bir tepeden aşağı iniyorsanız, ufak bir vardiya bile sizi beğenmediğiniz bir şekilde tepeden aşağıya doğru yelken açmaya sevk edebilir.

Ayak parmaklarında hava hareketi için yer olan boyut ve genişliğe sadık çalışan bir bot arayın. İlk denediğinizde, yürüyüş yaparken giyeceğiniz çorapları kullanın. Uyumu kontrol edin ve ayağınız için doğru olduğundan emin olun. Ancak, iyi yürüyüş botlarının biraz alıştırma süresi gerektirdiğini ve ayağınızın şekline daha da fazla uyum sağlayacağını da bilin. Düzgün bir şekilde kırılan ve tam oturan bir yürüyüş botu, ayağınızın bir uzantısı gibi hissedecektir.

Outdoor Bot Seçimi

Ayaklarınız o gün hayatta kalmazsa, dışarıdaki harika bir gün mahvolabilir. Botlarınız ayaklarınızı ağrırsa, kuru tutmuyorsa veya koşullarınızın gerektirdiği destekten yoksunsa, kendinizi umduğunuzdan çok daha erken arabaya geri dönerken bulabilirsiniz. İş, spor salonu veya spor için özel ayakkabı seçmeyi kimse iki kez düşünmez, ancak her yıl insanlar evin etrafında giydikleri aynı eski tenis ayakkabılarıyla parkurlara ve harika dış mekanlara yönelirler. Arazide gidiyorsanız, ayakkabılarınız göreve hazır olsa iyi olur.

Aşağıdaki liste bağlantıdaki siteden çeviri yoluyla elde edildiği için reklam içerebilir, dolayısıyla sadece bilgi verme amaçlıdır. Alışverişlerinizde başka marka ve modelleri de inceleyip, kendinize en uygun yürüyüş ayakkabısını seçin.

En İyi Outdoor Yürüme Botları

Ayakkabı koleksiyonunuza ekleyebileceğiniz en iyi yürüyüş botlarından bazılarının ayrıntılarına girelim.

1. Lowa Renegade GTX

En İyi Outdoor Botlar

Yıllar boyunca yürüyüş botlarının adil payımdan fazlasını yaşadım, ancak Lowa Renegade GTX hepsinden daha uzun ömürlü oldu. Yapının kalitesi, ellerinizi bir çift Lowa botunun üzerine koyduğunuz andan itibaren bellidir ve ayağınızı onlara koyduğunuzda, fikriniz sadece iyileşir. Dış kısım, destek sağlayan su geçirmez bir Nubuk deridir, ancak tırmanırken veya hareket halindeyken bileğinizi tam olarak ifade etmenize izin verecek kadar güç ve üstün çekiş için bir VIBRAM Evo taban. Çoğu zaman sağlam bir bot, bir çivi yatağının tüm rahatlığını sağlar, ancak Lowa, dışarısı kadar kramponun içini de düşünür. Sonunda, koruduğu kadar iyi performans gösteren bir bot elde edersiniz.

  • Artıları / Rafine konfor ve sağlam dayanıklılığın mükemmel dengesi
  • Eksileri / Tüm bütçelere uymayabilir
  • Sonuç olarak / Titiz tasarım ve detaylara gösterilen özen, giymek için gerçekten keyifli bir bot sunar

2. Columbia Crestwood Mid Waterproof – Bütçe Seçimi

En İyi Outdoor Botlar

Farklı yürüyüşçüler ve farklı yürüyüşler farklı botlara ihtiyaç duyar. Akan sudan üç gün uzakta ve en yakın yoldan bir avuç milden fazla uzakta olma fikri biraz ürkütücüyse, ancak yine de dışarı çıkıp biraz vahşi doğanın tadını çıkarmak istiyorsanız, Columbia Crestwood mükemmel bir denge. Sadece cüzdanda kolay olmakla kalmaz, aynı zamanda file, deri ve sentetik üst kısım, ayağınızı yormayan hafif bir yürüyüş kabini sunar. Bu tasarımla su geçirmezlikten vazgeçmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz, ancak yanılıyorsunuz. Omni-Grip, iz bırakmayan tutuşlu kauçuk taban, listelenen diğer botların bazıları kadar agresif değil, ancak sert koşullar ilerlemeyi biraz daha zorlaştırsa bile, ılımlı parkurlar için fazlasıyla yeterli.

  • Artıları / Hafif, ancak çok fazla performansı harika bir fiyat noktasına sığdırır
  • Eksileri / Diğer seçeneklerden bazıları kadar agresif bir şekilde “arazi” değil
  • Sonuç olarak / Arka bölgeye 15 millik yürüyüşler için herkesin bir yürüyüşçüye ihtiyacı yok, sadece biraz daha fazla arazide dolaşmak için bir şeye ihtiyacınız varsa, işte bunlar

3. Irish Setter Canyons Waterproof – Denge Seçimi

En İyi Outdoor Botlar

Irish Setter’den Canyons yürüyüş botları serisi, doğru yapılmış ürün tasarımına harika bir örnektir. Canyons yürüyüş botları, ScentBan teknolojisi, bir Vibram dış taban ve su geçirmez yapı gibi altı millik bir yürüyüşle başa çıkmak için istediğiniz tüm özellikleri size sunar. Bu botların öne çıktığı yer, size aynı zamanda şık tasarımlar, hafızalı köpük tabanlıklar ve tüm gün süren yürüyüş kadar rahat bir gece için cazip hale getiren Cushin rahat dil teknolojisi gibi yaratık konforlarını da sunmalarıdır. İrlandalı Setter ürünlerinin kaya gibi sağlam itibarındaki faktör ve çok yönlü bir yürüyüş botu seçerken sağlam bir yarışmacınız var.

  • Artıları / Tasarımın hiçbir yerinde ciddi bir zayıflık olmaması, ürünün gücünün klasik bir örneğidir.
  • Eksileri / Yarım yamalak koşullarda yürüyüş yapmak için en agresif çıkıntı modeli değil
  • Sonuç olarak / Kentsel ve gerçek ormanların üstesinden gelmek isteyen yürüyüşçüler için harika bir çok yönlü seçenek

4. Merrell Phaserbound 2 Uzun Suya Dayanıklı – Ağır Hizmet Tipi Seçim

En İyi Outdoor Botlar

Merrell, yürüyüş ayakkabılarında oradaki herhangi bir şirketten daha fazla çeşitliliğe sahip olabilir ve Phaserbound 2, onların en off-road teklifidir. Uzun üst kısımlar, uzun yürüyüşlerde veya çok fazla teçhizat yüklediğinizde yürüyüşlerde çok fazla destek sağlar. Su geçirmez, ancak nefes alabilir ve kanca ve halka kombinasyonu, güvenli bir şekilde bağlanıp bağlanabilmenizi sağlar. Bu tür yürüyüşler genellikle dinlenmeden uzun günler anlamına gelir. Bu, bazı gerçekten agresif kokuların botlarınıza sızması için mükemmel bir fırtına olup, iç mekanlara geri döndüğünüzde onları düpedüz saldırgan hale getirir. M Select FRESH antimikrobiyal ajanlar, ayakkabı kokusunu gidermeye yardımcı olur, bu nedenle, sahada geçirdiğiniz tam bir günün ardından botlarınızı geride bırakma eğiliminde olmazsınız.

  • Artıları / Agresif çıkıntılar harikadır, M Select FRESH antimikrobiyal ajanlar kokunun çok agresifleşmesini önler
  • Eksileri / Bunlar daha ağır tarafta çalışacak
  • Sonuç olarak / Merrell, kaliteli teçhizatın nasıl üretileceğini biliyor

5. Timberland Garrison Trail Suya Dayanıklı Orta – Stil Seçimi

En İyi Outdoor Botlar

Timberland ürünleri son kuşakta bazı ana akım moda çekiciliği bulsa da, şirketin kökleri sağlam dış mekan performansına dayanıyor ve Garrison Trail yürüyüş botları bu zengin mirasın mükemmel bir kanıtı. Bununla birlikte, dağlık bölgeye biraz stil getiren bir yürüyüş botunda yanlış bir şey yok. Su geçirmez deri saya, modern stillerinin yanı sıra, tüm günlük gezilerde bile destek ve rahatlık sağlar. Tırmanma dereceli kauçuk burun tamponu ve topuk parçası, TimberGrip çekiş kauçuk çıkıntı dış tabanlar ile eşleştirilmiş, çeşitli koşullarda ayağınızı koruyabilmenizi sağlar. İyi görünmeleri sadece bir bonus.

  • Artıları / Çizmeler, performans ve stil açısından artı kategorisinde
  • Eksileri / Materyal göz önüne alındığında, tavsiye ettikleri su ve leke tutucuyu kullandığınızdan emin olmak isteyeceksiniz.
  • Sonuç olarak / Son moda odağına kapılmayın, 

Yararlanılan Kaynak: https://www.outdoorhub.com

Bütün outdoor aktivitelerinde güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video doğru eğitim ve deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi kendiniz ön planda tutun. Her durumda doğadan taraf olun.  Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Aşağıdaki düğmelerden “BEĞEN“ tuşuna basarsanız mutlu oluruz. Yazımızı “PAYLAŞ“ butonuyla paylaşırsanız bizi motive edersiniz.

Advertisements

13 thoughts on “En İyi Yürüyüş Botları

  1. Kullanacağınız yere ve beklentinize göre değişiklik gösterir. Hafif hiking ile trekking arasında çok fark eder.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et