Özellikle dağcılık ve tehlikeli-ekstrem outdoor aktivitelerine katılmak 2020 yılında bir genelge ile kolluk (polis, jandarma, sahil güvenlik) iznine bağlanmıştı.

2021 yılının Temmuz ayında ülkemizin birçok yerinde orman yangınları çıktı. Valilikler önlem olarak Orman ve Milli Parklara girişleri yasakladı.

Ormanlara Girişler Yasaklandı

Ormanlarla ve milli parklara girişler valiliklerce yasaklandı. Valilikler resmen duyurdu! Yasak haberleri peş peşe geliyor, hafta sonu ve hafta içi…

Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay,  İstanbul, İzmir,  Kahramanmaraş,  Karabük, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Mersin, Niğde,  Sakarya, Samsun,  Şanlıurfa,  Tekirdağ ve Uşak’a Orman ve Milli Parklara BÜTÜN GİRİŞLER YASAKLANDI. Yasakların detayları için Valiliklerin resmi internet sitelerini takip edin. DİĞER İLLERDE DE YASAK KARARLARI ALINIYOR.

Ormanlara Girişler Yasaklandı

Ormanlık alanlarda kamp yasak mı? Kamp yasağı ne zamana kadar sürecek?

Ülke genelinde devam eden orman yangınları sonrası valilikler birçok tedbir ve önlem almaya başladı.

Orman Yasakları Ne Zaman Bitecek?

Ülkemizde Ormanlarla ve milli parklara girişler valiliklerce yasaklandı. Bu yasaklar ilden ile değişse de genel olarak  1 Eylül 2021 tarihine kadar orman ve milli parklara girişler yasaklandı.

Son dakika yasak kararları peş peşe geliyor. Birçok ilde valilikler duyurdu. Tamamen girilmesi yasaklandı. Ülke genelinde devam eden orman yangınları sonrası valilikler birçok tedbir ve önlem almaya başladı. Bu kapsamda bazı illerde 30 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında ormanlara girmek, orman çevresinde ve içinde mola vermek, orman alanlarında piknik yapmak yasaklandı. Bu açıklamanın ardından Ormanlık alanlarda kamp yasak mı? Kamp yasağı ne zamana kadar sürecek? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.

Ormanlık Alanlarda Kamp Yasak Mı? Türkiye’de üç gün içinde 81 noktada çıkan orman yangınlarından sonra birçok illde önlem alınmaya başlandı. Ülkemizde meydana gelen orman yangınları sonrası valilikler ormanlara giriş yasağı getirmeye başladılar.

 Bu kapsamda birçok ilde 30 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında ormanlara girmek, orman çevresinde ve içinde mola vermek, orman alanlarında piknik yapmak yasaklandı. Türkiye, birçok noktada orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Valilikler tarafından alınan karar doğrultusunda birçok ilde ormanlık alanlara giriş yasağı getirildi.

Bu açıklamalarnın ardından Ormanlık alanlarda kamp yasak mı? Kamp yasağı ne zamana kadar sürecek? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar…

Ormanlara Girişlerin Yasaklandığı İller

Ormanlara Girişler Yasaklandı

Yangınların önüne geçmek için valiliklerce birçok ilde ormanlık alana giriş yasağı getirildi. İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın Çanakkale, Gaziantep, Niğde, Gümüşhane, Kırklareli, Uşak, Hatay, Edirne, Denizli, Karabük, Samsun, Tekirdağ ve Kilis’te ormanlara giriş yasaklandı.

Başta Balıkesir, İstanbul ve Çanakkale olmak üzere çeşitli illerde ormanlara giriş yasağı getirildi.

Başta Antalya, Mersin ve İzmir olmak üzere bir çok ilimizde onlarca yangınla mücadele ettiğimiz günlerde, şehir valiliklerinden bir bir ormana giriş yasağı haberleri geliyor. Valilikler tarafından alınan kararla ormanlarda piknik yapmak, kamp yapmak, semaver ve ateş yakmak tamamen yasaklandı.

Yasak süreleri her valilik itibariyle ayrı ayrı belirlense de ortalama bir ay süre ile orman girişleri tamamen kapatıldı. Ormanda piknik yapmak yasak mı? Ormanda kamp yapmak yasak mı? gibi soruların cevabına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz.

İstanbul Orman Giriş Yasağı

İstanbul ili sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler, 30 Temmuz 2021-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9. ve 66. maddeleri uyarınca yasaklanmıştır. İstanbul İl sınırları içerisinde tüm ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaktır. Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır.

Çanakkale Orman Giriş Yasağı

Çanakkale Valiliği, “6831 Sayılı Orman Kanunu’nun ‘Orman idaresinin göstereceği lüzum üzerine mahallerinin en büyük mülkiye amirleri, kuraklık veya yangın olup da henüz söndürülmüş fakat sirayet ihtimalleri tamamen bertaraf edilmemiş olmak gibi fevkalade zamanlarda muayyen bir müddet için ormanlara girmeyi men ve oralardaki her türlü işlerin tatilini emredebilirler’ hükmüne uygun olarak Çanakkale ili dahilindeki ormanlık alanlara görevliler dışında 31 Temmuz-30 Ağustos 2021 tarihleri süresince ormana görevliler haricinde girişler, Çanakkale Valiliği’nin 30/07/2021 tarih ve 1745725 sayılı emirleriyle yasaklanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Bir diğer açıklama da Çanakkale Valiliği’nce yapıldı. Yazılı açıklamada yangınların önüne geçilmesi için il genelinde ormana giriş yasağı getirildi.

Ormanlara Girişler Yasaklandı

Çanakkale Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “6831 Sayılı Orman Kanunu’nun ‘Orman idaresinin göstereceği lüzum üzerine mahallerinin en büyük mülkiye amirleri, kuraklık veya yangın olup da henüz söndürülmüş fakat sirayet ihtimalleri tamamen bertaraf edilmemiş olmak gibi fevkalade zamanlarda muayyen bir müddet için ormanlara girmeyi men ve oralardaki her türlü işlerin tatilini emredebilirler’ hükmüne uygun olarak Çanakkale ili dahilindeki ormanlık alanlara görevliler dışında 31 Temmuz-30 Ağustos 2021 tarihleri süresince ormana görevliler haricinde girişler, Çanakkale Valiliği’nin 30/07/2021 tarih ve 1745725 sayılı emirleriyle yasaklanmıştır” denildi.

Kocaeli Orman Giriş Yasağı

Vali Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olası orman yangınlarına karşı önlem alındığını belirtti. Hava sıcaklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesinin, ateş yakılmasının ve havai fişek atılmasının ikinci bir emre kadar yasaklandığını aktaran Yavuz, “Lütfen kurallara uyalım. Ormanlarımıza sahip çıkalım.” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, hava sıcaklarının artması ve yangın riski nedeniyle il genelinde ormanlık alanlara girilmesinin yasaklandığını bildirdi.

Balıkesir Orman Giriş Yasağı

Ormanlara Girişler Yasaklandı

Balıkesir Valiliği tarafından alınan karar ile yangınların önlenmesi için belirlenen mesire alanları haricinde il genelindeki tüm ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Yarın başlayacak olan yasaklar, 31 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. Balıkesir Valiliği’nde yapılan açıklamada, mesire yerleri ve tabiat parklarının dışında ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı. Aynı durum İzmir’de de geçerli. Aydın’da da Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na girişler yasaklandı.

Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklama ise şu şekilde; “Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahmini raporlarında sıcaklık değerlerinin artacağı belirtildiğinden, önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle, mevsimsel veya insani faktörlere dayalı olarak orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, 30 Temmuz 2021 tarihinden itibaren ormanlık alanlarda meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı giriş çıkışların yasaklanması kararlaştırılmıştır.

Gaziantep Orman Giriş Yasağı

Vali Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ormanların giriş ve çıkışlara kapatıldığını açıkladı. Herkesi kurallara uymaya davet eden Vali Gül, “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyir etmesi ve diğer sebeplerden dolayı Gaziantep genelinde ormanlara giriş çıkışlar 15.08.2021 tarihine kadar valilik tarafından yasaklanmıştır. Lütfen kurallara uyarak şehrimizi ve ülkemizi koruyalım” dedi.

Orman Bölge Müdürlüğünce yangın yönünden tehlikeli alanlarla, mutlak korunması gerekli kıymetli alanlara giriş çıkışlar, 6831 Sayılı Yasanın 74. maddesi uyarınca Valilik oluru alınmak suretiyle kısıtlanacak veya yasaklanacaktır.”

İzmir Orman Giriş Yasağı

Milli Parkalara ve Ormanlara Girişler Yasaklandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de ormanlara girişlerin Valilikçe yasaklandığı açıkladı. Yukarda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır.

Bursa Orman Giriş Yasağı

Piknik alanlarında 19.00 ile 07.00 arası mangal yasak. Bursa’da da 1 ay boyunca ormanlık alanda, mola vermek, piknik yapmak vb. aktiviteler yapılmayacak. Kurallara uymayanlara ceza kesilecek.

Buna göre Bursa merkez ve ilçelerinde 1 Ağustos – 1 Eylül arasında yerleşik köy halkı hariç ormanlara gezi amaçlı giriş çıkışlar yasaklanırken, orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet gibi araçlarla sportif amaçlı her türlü faaliyet ve çadırlı-çadırsız kamp yapmalarına müsaade edilmeyecek. Ayrıca Bursa merkez ve ilçelerinde yine 1 ay süreyle bütün piknik ve mesire alanlarında 19.00’dan sabah 07.00’ye kadar mangal, semaver ve ateş yakılamayacak.

Buna göre Bursa merkez ve ilçelerinde 1 Ağustos – 1 Eylül arasında yerleşik köy halkı hariç ormanlara gezi amaçlı giriş çıkışlar yasaklanırken, orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet gibi araçlarla sportif amaçlı her türlü faaliyet ve çadırlı-çadırsız kamp yapmalarına müsaade edilmeyecek. Ayrıca Bursa merkez ve ilçelerinde yine 1 ay süreyle bütün piknik ve mesire alanlarında 19.00’dan sabah 07.00’ye kadar mangal, semaver ve ateş yakılamayacak.

Uludağ’da ormana girmek yasak. Uludağ Milli Park sahası içindeki mangal yakmaya izin verilen piknik alanlarında da 19.00 ile sabah 07.00 arası mangal yakılması yasaklandı. Ayrıca, Çobankaya-Bakacak arasında yol boyunca araç park etmek, kamp yapmak ve ormana girmek 1 ay boyunca tamamen yasaklandı.

Niğde Orman Giriş Yasağı

Ormanlara Girişler Yasaklandı!

Niğde’de 15 Eylül’e kadar yasak. Niğde Valiliğince, çıkabilecek orman yangınlarıyla mücadelede kapsamında turizm bölgeleri ve izinli hayvan otlatılan alanlar hariç, orman bölgelerine girişler 15 Eylül’e kadar yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Vekili Cemil Kılınç başkanlığında toplandı. Toplantıda, ilde çıkabilecek orman yangınlarıyla mücadelede alınan kararlara ek olarak, orman idaresince gerçekleştirilen faaliyetlerde görev alanlar, izin almak koşuluyla orman alanlarında hayvan otlatanlar, ilgili kurumların izni dahilinde faaliyette bulunanlar, orman içi ve bitişiğinde tarımsal faaliyette bulunlar hariç merkez Dündarlı beldesi, Ulukışla ilçesi Horoz, Çiftehan, Alihoca, Maden (Karagöl turizm bölgesi hariç), Kılan, Darboğaz, Yeniyıldız ve Emirler köyleri ile Çamardı ilçesi Elekgölü (Aladağlar Milli Parkı Bölgesi hariç) ve Yelatan köyleri sınırlarında bulunan ormanlık alanlara girişlerin yarından itibaren 15 Eylül’e kadar yasaklanması kararlaştırıldı.

Orman içi ve bitişiğinde görülen duman ve yangınlarla sabotaj ihtimaline karşı ormana giriş yapan yabancı ve şüpheli kişilerin tespiti halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapılması için yangına hassas bölgelerdeki muhtarlıklar ve camilerde anonslar yapılarak vatandaşların bilgilendirilmesine karar verilen toplantıda, ormanlık sahaların mıntıkasında olduğu Çamardı ve Ulukışla ilçelerinin belediye başkanlıklarınca, itfaiye araçlarının bakım ve kontrolleri yaptırılarak hizmete hazır tutulması da karara bağlandı.

Yalova Orman Giriş Yasağı

Yalova’da da ormanlara girmek ve piknik yapmak 1 ay boyunca yasaklandı.

Şanlıurfa Orman Giriş Yasağı

Şanlıurfa Yasaklar

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, hava şartlarının yanı sıra  gerek tedbirsizlik ve dikkatsizlik gerekse yasalarda öngörülen kurallara uymama  ve ihmaller nedeniyle meydana gelebilecek orman yangınlarının önüne geçmek  amacıyla, piknik ve mesire yerleri dışında kalan orman alanlarına giriş ve  çıkışların ikinci bir emre kadar yasaklandığı belirtildi.

Alınan karar ve önlemlere aykırı davrananlar hakkında yasal işlem  yapılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Orman Genel Müdürlüğünün programlı çalışmalarının aksatılmaması için  ormanlık sahalarda çalışan iş sahiplerinin kontrollü şekilde giriş çıkış  yapmaları ve iş sahiplerinin en yakın Orman İşletme Şefliğine bilgi vermeleri  gerekmektedir. Ormanların çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında  mola verilmesi ve piknik yapılması, mangal, semaver ve ateş yakılması  yasaklanmıştır. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar  tarafından, hatların özellikle ormanlık alandan geçen bölümlerinde, gerekli  bakımın gerçekleştirilmesi, yangın riskine karşı her türlü tedbirin alınması ve  gerektiğinde enerji kesintisinin uygulanması gerekmektedir. Tüm belediyelerimizin  yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulundurmaları, Orman Bölge  Müdürlüğünün koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan  denetim ekiplerince etkin gözetim ve denetim yapılması kararlaştırılmıştır.”

Kahramanmaraş Orman Giriş Yasağı

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada, yangınların  önlenmesi  amacıyla ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması hakkında 10 maddelik tedbir  kararı alındığı bildirildi.

Bu kapsamda, Kahramanmaraş sınırlarındaki tüm ormanlık sahalara 30  Temmuz-31 Ağustos’ta yetkililer haricindeki vatandaşların girmesinin yasaklandığı  ifade edilen açıklamada, ormanlarda piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş  yakmak, orman yakınında havai fişek ve dilek balonu gibi yanıcı maddeleri  uçurmanın da yasaklandığı belirtildi. Açıklamada, avcı ve çobanların ateş yakmasının önlenmesi için  ormanlara giriş çıkış yasağının uygulanması ve kontrolünün Kahramanmaraş Orman  Bölge Müdürlüğü, jandarma ve mahalle muhtarlarınca müştereken sağlanmasına karar  verildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

 “Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere anız veya  bitki örtüsü (tarla, bağ, bahçe, zeytinlik, ot, dal) yakılmasına kesinlikle  müsaade edilmeyecek. Ormanlık alanlara yakın yerlerdeki düğün ve benzeri  organizasyonlarda, orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu  gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecek. Karar ve önlemlere aykırı  hareket edenlere ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda adli ve idari işlem  yapılacak.”

Milli Parkalara ve Ormanlara Girişler Yasaklandı

Batman Orman Giriş Yasağı

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte oluşan meteoroloji  şartları dikkate alınarak, ormanlık alanlara giriş çıkışların kontrol altında  tutulması ihtiyacının doğduğu belirtildi.

Piknik ve mesire yerleri dışında ormanlara giriş ve çıkışların ikinci  bir emre kadar yasaklandığı ifade edilen açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünün  programlı faaliyetlerinin aksatılmaması için ormanlık sahalarda çalışan iş  sahiplerinin kontrollü giriş çıkış yapacağı ve en yakın Orman İşletme Şefliğine  bilgi vereceği kaydedildi. Bu kararın il ve ilçelerde belediyelerce, köylerde ise ilçe  müftülüklerince halka duyurulacağı belirtilen açıklamada, tedbir ve yasaklara  uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu gereği işlem yapılacağı bildirildi.

Edirne Orman Giriş Yasağı

Edirne Valiliği’nce, ormanlık alanlara girişin 31  Ağustos’a kadar yasaklandığı bildirildi.  Valilikten yapılan açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla  ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması hakkında tedbir kararı alındığı  belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Önümüzdeki günlerde beklenen aşırı sıcak hava koşulları nedeniyle,  ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla 30 Temmuz, 31 Ağustos tarihleri  arasında il sınırları içerisinde tüm ormanlık sahalara yetkili ve izinli kişiler  dışında girişler yasaklanmıştır.”

Kırklareli Orman Giriş Yasağı

Kırklareli Valiliği, bugünden itibaren il genelinde ormanlık alanlara girişlerin bir ay süreyle yasaklandığını açıkladı. Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarıyla bölgede mevsimsel sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle, ilde orman yangınlarının artabileceği değerlendirilerek, milli servet olan ormanları korumak amacıyla kararla alındığı belirtildi.

Hatay Orman Giriş Yasağı

Hatay Valiliğince, mesire yerleri ve tabiat parklarının dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 31 Ekim’e kadar yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulanacak. Buna göre 31 Ekim’e kadar mesire yerleri ve tabiat parklarının dışındaki ormanlık alanlara girilemeyecek.

Milli Parkalara ve Ormanlara Girişler Yasaklandı

Uşak Orman Giriş Yasağı

Uşak Valiliği, ormanlık alanlara giriş çıkışların 2 ay boyunca yasaklandığını duyurdu. Uşak Valiliği sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, orman yangınları tedbirleri kapsamında bir takımın önlemlerin alındığı belirtildi. Mangal, semaver, ateş yakılabilecek mesire yerleri ile tabiat parkları dışında ormanlara giriş çıkışların 30 Eylül’e kadar yasaklandığı bildirildi.

Samsun Orman Giriş Yasağı

Samsun’da 30 Eylül’e kadar ormanlık alanlara vatandaşların girişinin yasaklandığı bildirildi.

Denizli Orman Giriş Yasağı

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamda da il genelinde mangal, semaver ve ateş yakılabilecek mesire yerleri ile tabiat parklarının dışında, ormanlara giriş çıkışların yarından itibaren 31 Ekim’e kadar yasaklandığı belirtildi.

Kilis Orman Giriş Yasağı

Kilis’te 30 Eylül’e kadar ormanlık alanlara giriş yasaklandı.

Karabük Orman Giriş Yasağı

Karabük’te ormanlık alanlara girişlerin 1 Eylül’e kadar yasaklandığı bildirildi.

Orman Yasaklarında Piknik Yapmak Yasak mı ?

Kamp Yapmak Yasaklandı

Aşağıda listesini yayımladığımız şehirlerimizde, orman yakından geçen yollarda mola vermek, ormanda piknik yapmak, mangal, ateş ve semaver yakmak yasaklandı. Kolluk kuvvetleri ve görevli memurlar dışında tüm vatandaşların yasaklanan illerdeki ormanlara giriş ve çıkışları yasaklanmıştır.

Kamp yapmak yasaklandı mı?

İstanbul, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Bursa ve Antalya başta olmak üzere ormanda kamp yapmak yasak mı? Orman yangınlarından dolayı kamp yapmak yasaklandı. Yasaklar valiliklerin belirlediği süre boyunca devam edecek. Kamp yapmak yasaklansa da bu süreçte kamping işletmelerinde kamp yapmaya devam ediliyor.

Tesisler genellikle ormana giriş yasağı dışında kalıyor. Kamp yapmak yasak mı sorusunun bir kez daha gündeme geldiği günlerde, kampçıların tesislerde dahi ateş yakarken dikkatli olması gerekiyor.

Kamp Alanı Tesislerinde Kamp Yapmak Yasak mı?

Meteoroloji’nin yüksek sıcaklık uyarısı ve çıkan orman yangınları nedeniyle kamp yapmanın yasaklandığı bu süreçte, Valilikler tarafından özel bir madde eklenmez ise tesisler misafir kabul etmeye devam edebilecek.

Valilik kararları ile işletmelerin, yasal olarak uyulması gereken tüm yangın önlemlerini uygulaması gerektiği bildiriliyor. Kamp alanı tesisi içerisinde yeteri kadar yangın tüpü, yangın musluğu, yangın hortumu gibi tesisler için hayati önem taşıyan yangın önlemlerini alması gerekmektedir. Kamp alanları için zorunlu olan önlemlere ek olarak işletmeler, ateş, mangal ve semaver yakmayı yasaklayabilir veya kısıtlayabilirler. Bu süreçte kamp planı yapan doğaseverlerin tüplü ve kartuşlu ocakları kullanmasını tavsiye ederiz.

Orman ve Milli Parklara Girişlerin Yasaklandığı İller

Orman ve Milli Parklara Girişlerin Yasak
  1. Adana,
  2. Antalya,
  3. Aydın,
  4. Balıkesir,
  5. Batman,
  6. Bursa,
  7. Çanakkale,
  8. Denizli,
  9. Edirne
  10. Gaziantep,
  11. Gümüşhane,
  12. Hatay,
  13. İstanbul,
  14. İzmir,
  15. Kahramanmaraş,
  16. Karabük,
  17. Kırklareli,
  18. Kilis,
  19. Kocaeli,
  20. Mersin,
  21. Niğde,
  22. Sakarya,
  23. Samsun,
  24. Şanlıurfa,
  25. Tekirdağ,
  26. Uşak,

NOT: YASAKLAR 48 İLDE UYGULANACAK: Orman yasağı olan illerin listesi için tıklayınız:

48 İlde Ormanlara ve Milli Parklara Girişler Yasaklandı


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu