Bir Vegan Olarak Seyahat

Advertisements

Outdoor Türkiye

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak sadece kendi yayınlarımızı değil, outdoor sektöründe yazılan yerli ve yabancı bütün yayınları tarıyor ve gerekli izinleri aldıktan sonra bütün outdoor sevenlere duyuruyoruz.

Bu yazımızda (https://www.campingforwomen.com) adresinden birebir çeviri yoluyla elde ettiğimiz makaleyi paylaşıyoruz. Dilerseniz yazının orijinalini (https://www.campingforwomen.com/solo-travel-as-a-vegan-everything-you-need-to-know/) adresinden okuyabilirsiniz.

Vegan Outdoor ve Seyahat

Yalnız seyahat etmenin en büyük zevklerinden biri, keşif ve keşif şansıdır. Nereye gideceğiniz, ne yapacağınız ve ne yiyeceğiniz üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız – böylece gerçekten tatmin edici bir deneyim yaşayacağınızdan emin olacaksınız! Vegan olarak yalnız seyahat edenler, özellikle şehirlerin ötesini keşfetmek isteyenler için yalnız seyahat ederken dikkate alınması gereken birkaç faktör var.

Burada bilmeniz gereken her şeyi konuşacağız.

Vegan Outdoor

Vegan Olarak Kültürel Farklılıkların Farkında Olun

Gezginler olarak, deneyimin bir kısmının kendinizi farklı bir kültüre kaptırmak olduğunu biliyoruz. Ancak veganlar için yurtdışında uygun mutfak seçenekleri bulmak bazen zor olabilir.

Veganlığın azınlıkta olduğu pek çok ülke var ve bu nedenle vegan diyetlerine hitap eden yerler bulmak daha zor. Örneğin, Japonya’da nüfusun sadece %2,1’i vegandır ve bu da süpermarketlerde vegan yiyecek satın almayı ve restoranlarda vegan seçenekleri bulmayı zorlaştırmaktadır.

Oysa İsrail’de nüfusun %5,2’si vegandır ve birçok gezgin oradaki vegan yemeklerinin lezzetlerini bildirmektedir. Benzer şekilde, BAE, Umman ve Kuveyt gibi Körfez İşbirliği Konseyi (Körfez İşbirliği Konseyi) içindeki ülkeler, mutfak kültürlerinin bir parçası olarak hazır bulunan falafel gibi lezzetli vegan seçeneklere sahiptir.

Vegan seçenekler bulmanın ne kadar zor veya kolay olduğunu anlamak için seyahat etmek istediğiniz ülkeleri araştırmaya her zaman değer.

Vegan Olarak Hazır ol

Vegan Outdoor

Ziyaret etmeyi seçtiğiniz ülkelerde veganlığa yaklaşım ne olursa olsun, vegan yemek bulmanın daha zor olduğu koşullara hazırlıklı olmak önemlidir. Şehir merkezlerinde vegan seçenekler bulma olasılığınız daha yüksek olsa da, alışılmışın dışında ne kadar ileri giderseniz, kendi malzemelerinize o kadar çok ihtiyacınız olur.

Eğer kamp yapıyorsanız, tabii ki yemeğinize daha fazla hakim olabilirsiniz. Ancak, dışarıdaki harika yerleri keşfetmek için şehirlerden ayrılmadan önce süpermarketlerde ve şarküterilerde stok yapmak iyi bir fikirdir.

Vegan atıştırmalıklar, meyve ve sebzelerden oluşan bir zulaya sahip olmak, kendinizi bir restoran veya kafede tam bir vegan seçeneği bulamasanız bile, üsse geri döndüğünüzde kendi lezzetli seçeneklerinizin tadını çıkarabileceğiniz anlamına gelmelidir.

Kamp yapmıyorsanız, bulaşık alırken et ürünlerinin çıkarılmasını kibarca istemekten çekinmeyin.

Vegan Olarak Gideceğiniz Yerin Dilini Öğrenin

Yurtdışında vegan yiyecekler bulmak için yerel dilde anahtar ifadeler öğrenmek çok önemlidir – aksi takdirde kafa karışıklığı çok kolay olabilir! Sonuçta, özellikle aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla yemek yoksa, yiyebileceğiniz vegan yemeklerin adlarını bilmek önemlidir. Ve tavsiye ve talimat istemek için yeterince dil bilmek de her zaman kullanışlıdır.

Bu pratik düşüncelerin yanı sıra, başkalarını İngilizce konuşmaya zorlamak yerine, dili mümkün olduğunca çok öğrenmek kibarlıktır. Yerliler ekstra çabayı takdir edecek ve vegan yolculuğunuzda size yardımcı olmak için ekstra yol kat etme olasılıkları daha yüksek olacaktır.

Vegan Olarak Kendin pişir kendin ye düşün

Vegan Yemeği

Kendin pişir kendin ye seçenekleriyle konaklama bulmak her zaman mümkün olmayabilir, ancak yol boyunca kendi vegan yemeklerinizi yapmak istiyorsanız bu kesinlikle dikkate değer. Ayrıca her gece restoranlarda yemek yemekten çok daha ucuz olacak – malzemeler süpermarketlerden ucuza satın alınabilir, bu da seyahatinizdeki diğer harcamalar için bütçenizin daha büyük bir kısmı kalacağı anlamına gelir.

Her gece kendin için yemek pişirmenin pek eğlenceli olmadığına karar verebilirsin ve yine de yerel vegan lezzetleri denemeye hevesli olabilirsin, ama en azından bir süre kendi kendine yemek yapma seçeneğine sahip olmak her şeyi değiştirebilir.

Vegan Olarak Meraklı ol

Kendinizi şehir merkezlerinde yönlendirmek için bir veya iki gün ayırın, oradaki vegan restoranları bulun ve ardından şehir dışında yemek yiyebileceğiniz diğer yerler için tavsiyelerini isteyin. Nereye giderseniz gidin işinize yarayacak tanınmış yerel yemekler önerebilirler. Örneğin, salatalık ruloları veya kappamaki, çoğu suşi restoranında bulunan çok popüler bir suşi seçeneğidir.

Yolculuğunuz boyunca vegan beslenmeye hitap edeceğini bildikleri restoranlar da önerebilirler.

Son olarak, yemek seçenekleri konusundaki gerginliğin seyahat sevginizin önüne geçmesine izin vermeyin. Yine de bazı olağanüstü kültürel ve mutfak deneyimleri yaşayabilir ve anlatacak harika hikayelerle geri dönebilirsiniz!

http://www.turkeyoutdoor.org 

Uyarıyor!

Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Advertisements

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et