Adıyaman’da Kültür ve Sanat

Adıyaman’da Bulunan Kültür Ve Sanat Kurumları

  • Arsemia Kültür Ve Sanat Merkezi
  • Pale Kültür Sanat Merkezi
  • Rengimiz Sanat Atölyesi
  • Adıyaman Bilim Ve Sanat Merkezi
  • Adıyaman Musıki Derneği
  • Doremi Sanat Merkezi
  • Adıyaman Akademi Resim Kursu
  • Sanat Evi 02
  • Adıyaman Belediyesi Konservatuarı
  • 9 Nefes Neyzenler Derneği
  • İl Turizm Müdürlüğü

Adıyaman’da Yapılan Festivaller

Adıyaman Festivalleri

Adıyaman Uluslararası Müzik Festivali:

18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 5. Adıyaman Uluslararası Müzik Festivalinde (ADUMFEST) piyanonun sultanları sevenleriyle buluşacak.

Adıyaman Flarmoni Derneği Koordinatörlüğünde Sanat Yönetmeni Özgür Oğuz, 18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında 5. Adıyaman Uluslararası Müzik Festivalinin (ADUMFEST) gerçekleştirileceğini söyledi.

Festival toplamda 5 etkinlikten oluşuyor. Açılış konseri klasik müziğin dünyaca tanınmış Türk Piyanisti Solist Gülsin Onay’ı, Şef Özgür Oğuz yönetiminde 18 Mart’taki konseriyle buluşturacak. Adıyaman Flarmoni Orkestrası Afo’nun eşlik edeceği konser Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konser Salonunda saat 20: 30’da başlayacak. Zeki Müren’den Rachmaninoff’a uzanan geniş bir repertuarla Prof. Serla Balkarlı’nın vereceği Piyano Resitali ise 28 Mart’ta Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konser Salonunda Saat 20: 30’da başlayacak.

Adıyaman Festivalleri

Adıyaman Çiğköfte Festivali:

12-14 Ekim tarihleri arasında Adıyaman Altınşehir Mansur Yardımcı Stadyumu’nda gerçekleşiyor. Adıyaman Belediyesi tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ‘Çiğköfte Festivali’ için hazırlıklarını tamamladı.

Her ne kadar Şanlıurfa’nın yöresel lezzeti olsa da patentini almayı başaran Adıyaman, bununla da yetinmedi. Belediye, çiğköftenin tanıtımını yapmak için festi,val yapılması kararı aldı. Kararı kısa sürede hayata geçiren Belediye, tüm hazırlıklarını da tamamlayarak festival programını ortaya çıkardı.

Geleneksel Jari Şenlikleri:

Adıyaman Festivalleri

Geleneksel Jari Şenlikleri her yıl Ağustos ayında Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde düzenlenmektedir. Geleneksel Jari Şenlikleri; Adıyaman bölgesinin  en yüksek yeri olarak bilinen, 2 bin 700 metre rakımlı, Akdağ’dan akan ve birçok hastalığa şifa olduğu söylenen soğuk Jari Suyunun turizme kazandırılması ve bölgenin tanıtılması amacıyla düzenlenmektedir.

Bal Kültür ve Turizm Festivali:

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen Bal Kültür ve Turizm Festivali her yıl Ağustos ayında gerçekleşiyor.

Ağustos ayında Çelikhan Kaymakamlığı, Çelikhan Belediyesi ve Arıcılar Derneğinin birlikte tertipledikleri bu festival ulusal düzeydedir. İlçenin en büyük gelir kaynaklarından birisi olan Çelikhan Balı’nın ulusal düzeyde tanıtmak üreticileri teşvik etmek, ürün için pazar bulmaktır. 3 gün süren festival kapsamında birçok etkinlik yapılmaktadır.

Adıyaman Festivalleri

Besni Eğitim ve Kültür Festivali:

Her yıl Eylül ve Ekim ayları içerisinde Kutlanan Besni Eğitim Bayramının başlangıç ve bitiş tarihleri düzenleyen komite rarfından yıl içerisinde yapılan toplantılarda belirleniyor. Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni eğitim Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşımaktadır. İlçe merkezinde bulunan parkta kermes ve resim sergileri düzenlenir. Festival kortej yürüyüşüyle devam eder. Seminer ve konferanslarla sonlandırılır.

Arsemia Müzik Festivali:

Arsemia Müzik Festivali, Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Filarmoni Orkestrası Derneği tarafından her yıl Haziran ayında düzenlenen kültürel bir etkinliktir.

GölFest:

Adıyaman Gölbaşı

Gölfest Tarım, Kültür, Sanat, Turizm, Eğitim, Spor ve Yardımlaşma Festivali Eylül ayında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde düzenleniyor. Gölfest Tarım, Kültür, Sanat, Turizm, Eğitim, Spor ve Yardımlaşma Festivali her yıl Eylül ayında Gölbaşı Kaymakamlığı, Gölbaşı Belediye Başkanlığının birlikte düzenlediği festival ulusal düzeyde yapılan bir festivaldir. İlçenin tarım girdisi olan ve ülkemizin en güzel üzümlerinden “Peygamber Üzümü”nü tanıtmak, üreticileri teşvik etmek, desteklemek amaçlanmaktadır.

Zerban Şenlikleri:

Zerban Şenlikleri Adıyaman’da her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında düzenlenmektedir. Kutsal sayılan Zerban Suyu çevresinde Alevi kesim tarafından düzenlenen Zerban Şenlikleri’nde Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde hep birlikte eğlenerek, birlik ve beraberlik mesajı verilir.

Adıyaman Festivalleri

Adıyaman Tut Yamaç Paraşütü Şenliği:

Yamaç Paraşütü Şenliği her yıl Haziran ayında Adıyaman’ın Tut ilçesinde düzenleniyor. Adıyaman Valiliği, Tut Kaymakamlığı, Tut Belediye Başkanlığı ve Tut Hava Sporları Kulübü ortaklığında 31 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında Tut’ta düzenlenmektedir. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve Türkiye’nin çeşitli illerinden onlarca sporcunun katıldığı Yamaç Paraşütü Şenliği tüm meraklıların ilgisini çekmektedir ve geçen seneye göre daha fazla ilgi göreceği tahmin edilmektedir.

Uluslararası Kahta Kommagene Festivali:

Adıyaman Festivalleri

Uluslararası Nemrut Kommagene Festivali her yıl Haziran ayında Adıyaman Kahta’da düzenlenmektedir. Kâhta Kaymakamlığı, Kâhta Belediye Başkanlığı tarafından Eylül tarihleri arasında Uluslararası Kâhta Kommagene Festivali düzenlenmektedir. Festivalin amacı; Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Nemrut Dağı’ndaki Kommagene Krallığına ait tarihi ve kültürel varlıkları tüm dünyaya tanıtmak, bir turizm cazibe merkezi olan ilimizi yurt içinde ve yurt dışında tanıtmaya çalışmaktır.

Tut’ta Dut Festivali:

Adıyaman Festivalleri

Tut’ta Dut Festivali her yıl Adıyaman’ın dutuyla ünlü Tut ilçesinde gerçekleşiyor. “Tut’ta Dut Festivali” Adıyaman’ın adını duttan alan Tut ilçesinde Tut Kaymakamlığı ve Tut Belediyesi işbirliği ile Temmuz ayında düzenleniyor. Dut meyvesinin yetiştiği en önemli bölgelerden biri olan Tut’ta gerçekleşen festival kapsamında; konserler, sergi ve söyleşiler, yamaç paraşütü uçuş gösterileri gibi birçok etkinlik yapılıyor. Bunun yanı sıra dut meyvesinin önemini vurgulamak ve dünyada markalaşmasını sağlamak amacıyla, akademisyenlerin katılacağı Ulusal Dut Çalıştayı de düzenleniyor. Dut ürünlerinin yer alacağı yöresel ürünler pazarı kuruluyor.

Ayrıca en iyi pekmez ve dut yarışmaları yapılıyor. Yarışma sonucunda dereceye giren üreticilere çeşitli hediyeler veriliyor. Festivalde ayrıca taş üzerinde tokmakla dut, ceviz ve badem dövülüyor.


Adıyaman’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Adıyaman mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

http://www.turkeyoutdoor.org

Etiketler:  Adıyaman Gezilecek Yerler,  Adıyaman Gezi Rehberi,  Adıyaman Gezilecek Yerler Listesi,  Adıyaman Gezi,  Adıyaman Gezecek Yerler,  Adıyaman Gezi Yazısı,  Adıyaman  Turizm,  Adıyaman Turizm Bürosu,  Adıyaman Tarihi Yerler,  Adıyaman Ne Yenir Nereler Gezilir,  Adıyaman Ne Yenir Nerede Yenilir,  Adıyaman’da Ne Yapılır,  Adıyaman Otelleri,  Adıyaman’da Gezilecek Doğal Yerler,  Adıyaman Gezilecek Yerler,  Adıyaman Gezilecek Çarşı,  Adıyaman Gezilecek Yerler Doğa,  Adıyaman Gezilecek Doğal Yerler,  Adıyaman Gezilecek Doğal Yerler Haritası, Mersin Gezilecek Yerler,  Adıyaman’da Gezilecek Mekanlar,  Adıyaman Merkezde Gezilecek Yerler,  Adıyaman’da Gezilecek Tarihi Yerler,  Adıyaman Gezilecek Yerler, Türkiye’nin En Geniş Gezi Rehberi,   Adıyaman Seyahat Rehberi,   Adıyaman Şehir Gezi Rehberi,  Türkiye Gezi Rehberi,  İstanbul Gezi Rehberi,  Adıyaman Görülmesi Gereken Yerler,  Adıyaman Turizm Rehberi, Türkiye Gezi Ve Tatil Rehberi,  Doğa Ve Kültür Turları,   Adıyaman  Turizm Ve Tanıtım,  Adıyaman Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler,   Adıyaman’da Nereye Gidelim?,  Adıyaman’da Bir Günde Ne Yapılır?,  Adıyaman İlinin Doğal Güzellikleri Nelerdir?,  Adıyaman Merkezde Neler Var?,  Adıyaman Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler,  Adıyaman’da Ne Yenir?,  Adıyaman Gezilecek En Popüler Yerler, Abuzer Gaffari Türbesi, Adıyaman (Hısn-ı Mansur) Kalesi, Adıyaman Müzesi, Adıyaman Ulu Camii, Altınlı Köprü, Aresemia Ören Yeri, Atatürk Barajı, Besni İçmeler, Besni Kalesi, Beşpınar Vadisi Mesire Alanı, Beştepeler Tümülüsü, Cendere Köprüsü (Roma Dönemi), Çarşı Camii, Çelikhan Vali Halil Işık İçmesi, Demirciler Pazarı, Derik Kutsal alanı (Heroon), Dikilitaş (Sesönk) Tümülüsü, Eski Besni Ören Yeri, Eski Kahta-Yeni Kale, Eskisaray Camii, Gerger Kalesi (Fırat Arsemia’sı), Göksu Köprüsü, Gümüşkaya Mağaraları, Haydaran Kaya Mezarları ve Yazıtı, Kab Camii, Karadağ Tümülüsü, Karakuş Tümülüsü, Kotur İçmesi, Kurşunlu camii, Mahmut El Ensari Türbesi, Malpınarı Kaya Yazıtı, Musalla Camii, Nemrut Dağı, Oturakçılar Pazarı, Palanlı Mağarası, Perre Antik kenti ve Kaya mezarları, Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi, St. Petrus ve St. Pavlus Kilisesi, Sugözü Mesire Alanı, Şeyh Abdurrahman Erzincani Türbesi, Şeytan Köprüsü, Turuş Kaya mezarları ve Yazıtı, Üç Tuz Hanı, Üçgöz (Sofraz) Kül Şehri Harabesi, Yel Baba Türbesi, Zey Mağaraları, Arsemia Müzik Festivali, Besni Eğitim ve Kültür Festivali, Zerban Şenlikleri, Geleneksel Jari Şenlikleri, Adıyaman Çiğköfte Festival, Bal Kültür ve Turizm Festivali, Adıyaman Gastronomi Turizmi, Adıyaman’da Bulunan Kültür Ve Sanat Kurumları, Arsemia Kültür Ve Sanat Merkezi, Pale Kültür Sanat Merkezi, Rengimiz Sanat Atölyesi, Adıyaman Bilim Ve Sanat Merkezi, Adıyaman Musıki Derneği, Doremi Sanat Merkezi, Adıyaman Akademi Resim Kursu, Sanat Evi 02, Adıyaman Belediyesi Konservatuarı, 9 Nefes Neyzenler Derneği, İl Turizm Müdürlüğü, Adıyaman’da Yapılan Festivaller, Adıyaman Av Turizmi, Adıyaman Doğa Turizmi, Adıyaman Kültür Turizmi, Hısn-ı-Mansur Kale Efsanesi, Adıyaman Kırsal Alanda Yaşam Biçimi, Hasat Oyunu, Oyuna Davet, Düz oyun, Sal Oyunu, Ağırlama, Hızlı Üçleme, Yavaş Üçleme, Goftan, Çep, Rışko, Ağır Sımsımi, Hızlı Sımsımi, Dik, Kadın Halayı, İki Ayak, Barış, Dingi, Düz Oyun, Göçer Oyunu, Hallaç Oyunu, Hasat Oyunu, Heilli Can, Kaynana Oyunu, Kımıl Oyunu, Sal Oyunu, Türkan, Pehlivan, Adıyaman El Sanatları, Adıyaman’da Takılar, Adıyaman’da Giyim Kuşam, Adıyaman Türkü Ve Manileri, Adıyaman Kültür ve Sanat, Kımıl oyunu,Göçer oyunu, Helli can,Ağırlama, Hallaç Oyunu, Türkan, Dingi, Adıyaman Efsaneleri, Yediyaman Efsanesi, Samsat Kalesi Efsanesi, Adıyaman İnanç Turizmi, Adıyaman Uluslararası Müzik Festivali, Adıyaman Sağlık Turizmi, Adıyaman Tut Yamaç Paraşütü Şenliği, Uluslararası Kahta Kommagene Festivali, Tut’ta Dut Festivali, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp, #photo,  #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,   #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #antalya, #fotoğraf, # Adıyaman, #seyahatblog, #seyahatname,#seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography,#seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetmeklazim, #seyahatetmesanati, #seyahatacentasi,#seyahatkonsept, #seyahatfotografciligi, #seyahatrehberim, #seyahatfoto, #seyahatimvar, # Adıyaman #seyahatcantasi, #seyahatetmek, #Adıyaman, #Nemrut, #Nemrutdağı, #Komagene,

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.