Amasya Kamp Alanları Listesi
12 Kabaoğuz Yaylası Kamp Alanı

- Amasya Kabaoğuz Yaylası Kısa Tanıtım:
- Amaya Gümüşhacıköy ilçesine bağlı bir yayla, anayoldan ayrıldıktan sonra yaklaşık 30 km çıkış sonucu ulaşılabilen piknik ve dinlenme alanıdır.
- Gümüşhacıköy Amasya ilinin en batıdaki ilçesidir.
- Kabaoğuz Yaylaları: Tavşan Dağı’nın batı tarafındadır. Denizden Ortalama Yüksekliği 1.400 m civarında olup yılda bir kez Kabaoğuz şenlikleri düzenlenmektedir.
- Kabaoğuz Yaylası yöre halkının söylemiyle Aphaz(Apaz) Çayırı Kabaoğuz Derneği’nin her yıl temmuz ayında düzenlediği yayla şenliklerinin yapıldığı yerdir.
- Bademli, Çal, Dumanlı, Kağnıcı, Kızık, Kızılca, Kutluca, Obruk, Pusacık ve Saraycık köylerinin ortak adı Kabaoğuz diye geçer. Bu köylerin ortak özellikleri dağ köyleri olması ve Bademli köyü hariç tüm köylerin yaylasının olmasıdır.
- Kabaoğuz Köyleri Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesine bağlı olan 10 köye verilen genel isimdir. Buraya gelenler Oğuz Türkleri’dir ve o yüzden bu isim verilmiştir.
- Bölge olarak Osmancık, Çorum ve Vezirköprü arasında yer alır.
- Kabaoğuz Yaylasında yaz aylarında geniş katılımlarla festival düzenlenmektedir.
- Kabaoğuz Yaylası, ormanlar içerisinde yemyeşil bir ortamda huzur bulmak isteyen kamçıları beklemektedir.
- Kabaoğuz Yaylası piknik, doğa yürüyüşü, çadır kampı, karavan kampı, kuş gözlemciliği gibi outdoor aktiviteleri içim uygundur.
- Bölge bakir bir alan olduğundan herhangi bir tesis ya da işletme bulunmamaktadır.
- Bölgede konaklama imkanı yok ancak çadır alanı, içme suyu, mescit, ve lavabo mevcuttur.
- Amasya Kabaoğuz Yaylası Diğer Bilinmesi Gerekenler: Burada kamp yapmadan önce bütün ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz.
- AmasyaKabaoğuz Yaylası Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
- Amasya Kabaoğuz Yaylası Adresi: Unnamed Road, Dumanlı/, 05700 Gümüşhacıköy/Amasya
- Amasya Kabaoğuz Yaylası web-sosyal medya sayfaları: –
- Amasya Kabaoğuz Yaylası İletişim Bilgileri: –
- Amasya Kabaoğuz Yaylası Harita (GPS) Koordinatları: Kabaoğuz Yaylası (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Amasya Kamp Alanları Listesi
13 Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı
- Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
- Kızkayası Kanyonu Merzifon’un Çaybaşı ile Balgöze köyleri arasında. M.Ö 2000-1500 Yılları arasında yaşam olan bölgedir.
- Bir dönem İskitlerin ve daha sonra Amazonların yaşadığı sanılmaktadır.
- Giriş kısmında Amozonların kurban kestikleri bir tapınak vardı. Tapınağın güney tarafında İskit dönemine ait olduğu tahmin edilen kaya mezarları bulunmakta.
- Çıkışında Doğu Roma dönemine ait bir köprü vardır. Hemen bitiğinde kullanılmayan 2 eski değirmen ve bir Eski kireç ocağı vardır.
- Bu kanyonda kayalar içerisinden berrak temiz sular çıkıyor , çok yaşlı ağaçlar var muhtemelen mehlep ağacı, kanyonun son kısmında tarihi 2 tane taş değirmen ve roma döneminden kalma kesme taş bir köprü bulunuyor.
- Kanyona adını veren Kızkayası ise kanyonun başlangıç kısmında bulunan devasa bir kaya, vadinin ortasında bulunan ve gizli tünelle üst tarafına çıkılan bir yolu bulunuyor, biraz tehlikeli olabilir dikkat etmek gerekiyor.
- Milattan önceki yıllarda hattiler veya hititler döneminde baraj olarak kullanıldığı düşünülüyor, roma dönemindede kullanılmış olabilir, eski adı Löşdüğün’dür.
- Kanyon etrafında irili ufaklı mağaralar ve dehlizler bulunuyor.
- Eski tarihlerde eşkıyanın geçiş noktası olarak bilinen kanyon müthiş doğa güzelliği, mağarası, dağın dibinden çıkan kaynak suları ile tabiat ananın bizlere sunduğu bir harikadır.
- Köprü yakınlarında 2 eski değirmen ve kireç ocağı vardır.
- Kızkayası kanyonu yaklaşık 3 Km. uzunluğundadır.
- Mutlaka köy içinden gidin navigasyonun gösterdiği yoldan her araç inemez ,insede araca yazık yol çok ama kötü.
- Merzifon’a yaklaşık 25 km uzaklıkta yer alan Çaybaşı Köyü’nden (Löşdüğün) başlayıp Kız Kayası Kanyonu’nda tamamlanan doğa yürüyüşleri yapılabilmektedir.
- Kızkayası kanyonu tarihi ve doğal güzellikleri sebebiyle doğaseverler ve özellikle kampçılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Huzurlu ve sakin ortamı çadır ve karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Oldukça geniz bir arazi olan Kızkayası kanyonunda istenilen ve uygun görülen her noktaya kamp kurulabilir.
- Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı hem doğa sevenlerin hem macera tutkunlarının seveceği bir yapıya sahiptir. Kızkayası Kanyonu Kamp Alanında kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor.
- Kızkayası kanyonu kamp alanı, mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden biridir. Huzuru ve dinginliği arıyorsanız mutlaka gidip çadırınızı kurup kamp atmalısınız. Bölgede birçok kamp alanı bulunmaktadır. İstediğiniz bir alanda kampınızı atabilir ve çadırınızı kurabilirsiniz.
- Kanyon yaklaşık 3 Km. uzunluğundadır. Merzifon’a uzaklığı 18 Km.dir.
- Kızkayası kanyonu hakkında detaylı bilgiyi https://turkeyoutdoor.org/2021/10/30/amasya-gezilecek-yerler/4/ yazımızdan okuyabilirsiniz.
- Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kızkayası kanyonunda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden elektrik, aydınlatma, gıda vb. ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.
- Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
- Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı Adresi: Unnamed Road, 05300, Çaybaşı/Merzifon/Amasya
- Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
- Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı İletişim Bilgileri: –
- Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Amasya Kamp Alanları Listesi
14 Önce Vatan Piknik ve Kamp Alanı
- Amasya Önce Vatan Piknik Alanı Kısa Tanıtım:
- Önce Vatan Piknik Alanı Amasya merkeze 47 km uzaklıktadır. Merzifon ilçesinde bulunmaktadır.
- Amasya’nın Merzifon ilçesinin hemen yanı başında yer alan piknik için düzenlemiş ağaçlık alandır.
- Merzifon başta olmak üzere yakın civardan halkın özellikle hafta sonları yoğun olarak tercih ettiği piknik alanlarından birisidir.
- Sık aralıklarla yapılmış çeşmeleriyle, aynı zamanda tuvaletleriyle rahat edebileceğiniz piknik alanıdır.
- Doğrudan kamp alanı ya da kamp tesisi olmayan Önce Vatan Piknik Alanında çadır kampı veya karavan kampı yapabilirsiniz.
- Bölgede herhangi bir tesis ya da işletme bulunmamaktadır.
- Su ihtiyacı için çeşmeler, WC bulunmaktadır.
- İhtiyaçlarınızı çok yakın olan Merzifon merkezinden temin edebilirsiniz.
- Amasya Önce Vatan Piknik Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Burada kamp yapmak için hafta içi günler tercih edilirse daha rahat edersiniz.
- Amasya Önce Vatan Piknik Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
- Amasya Önce Vatan Piknik Alanı Adresi: Yunus Emre, 05300 Merzifon/Amasya
- Amasya Önce Vatan Piknik Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
- Amasya Önce Vatan Piknik Alanı İletişim Bilgileri: –
- Amasya Önce Vatan Piknik Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Önce Vatan Piknik Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Amasya Kamp Alanları Listesi
15 Tekke Gölü Kamp Alanı
- Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
- Tekke Gölü Kamp Alanı Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alan ücretsiz kamp alanlarından birisidir.
- Tekke gölü Taşova ilçesinde Tekke köyü yakınlarındadır.
- Amasya’ya 50 kilometre mesafede yer alan göl mesire alanı olarak kullanılmaktadır.
- Bu alan bölgede mesire alanı olarak kullanılmakta ve kamp yapmak isteyenlerin rahatlıkla gelip kamp kurabileceği bir alandır.
- Taşova bölgesinde mesire alanı olarak kullanılan alanlardan biri olan Tekke gölü kamp yapıp keyifli vakitler geçirmek isteyenler için güzel fırsatlar sunuyor.
- Bölgeye bir havuz yapılmış, kapalı alanı ve dinlenme tesisi olarak hizmet vermektedir.
- Tekke Gölü Kamp Alanında piknik yapmak isteyenler için çardaklar, masalar, yürüyüş yolları, çadır ve karavan kampı yapılabilen birçok alan bulunmaktadır.
- Yöre halkının piknik yapmak için sıkça ziyaret ettiği bölge çadır ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlar barındırıyor. Çadır ve karavan kampı içinde uygun yerlerden birisidir.
- Kamp alanı hafta sonları aşırı derecede kalabalık olduğundan hafta içi günleri tercih edebilirsiniz.
- Bölgede kampçıların ve buraya piknik için gelenlerin yaralanabileceği bir tesis bulunmamaktadır. Bu yüzden bölgeye gelmeden önce şehir merkezinden ihtiyaçların temin edilmesi gerekiyor.
- Mesire alanı olarak kullanılan bölgede WC ve su bulabilirsiniz, ancak diğer kamp ihtiyaçlarınızı önceden temin etmeniz gerekmektedir.
- Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Piknik alanı olduğundan hafta sonlarında yoğun olmaktadır, kampçılar hafta içi günleri tercih edebilirler.
- Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
- Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı Adresi: Akınoğlu Köyü Yolu, 05800 Akınoğlu/Taşova/Amasya
- Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
- Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı İletişim Bilgileri: +905358218047
- Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Amasya Kamp Alanları Listesi
16 Uluköy Barajı Kamp Alanı
- Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
- Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alan Uluköy barajı şehir merkezine 60 km mesafede yer alıyor.
- Uluköy Barajı, Amasya ‘da, Derebey Deresi üzerinde, sulama amacı ile 1977-1983 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
- Bölge özellikle yaz aylarında sıcakların bunaltıcı havasından uzaklaşmak isteyenler için tercih edilen serin, ferah bir alandır.
- Uluköy Barajı Kamp Alanı, Amasya’nın Taşova ilçesinde, Amasya- Tokat sınırı üzerinde yer alır.
- 1978 yılında Devlet Su İşleri tarafından sulama amaçlı yapılmaya başlanan barajdır.
- Kamp alanı ücretsiz olup hem çadır kampı,hemde karavan kampı için uygun kamp alanlarından birisidir.
- Amasyalılardan daha fazla olarak Tokat’a yakın olan ve Tokat halkının tercih ettiği bölge çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygundur.
- Kamp alanında doğa yürüyüşleri, piknik, çadır ve karavan kampçılığı, olta balıkçılığı, gibi birçok aktivite gerçekleştirilebilmektedir.
- Kamp alanı doğal olup doğada kamp yapmak isteyenler için tercih edilebilir. Kamp alanında wc, duş, elektrik, market veya restoran bulunmamaktadır.
- Bölgede kamp yapmak için açılmış herhangi bir tesis veya işletme bulunmamaktadır.
- Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Çeşme, tuvalet ve banyo ihtiyacının karşılanacağı bir alan bulunmamaktadır.
- Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
- Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı Adresi: 05802 Uluköy/Taşova/Amasya
- Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
- Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı İletişim Bilgileri: –
- Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Uluköy Barajı Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Amasya Kamp Alanları Listesi
17 Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı
- Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
- Yedikır Baraj Gölü ya da diğer adıyla Yedikuğular Kuş Cenneti Suluova ilçe sınırları içinde Amasya il merkezine 35 kilometre, Suluova’ya 8 kmilometre Merzifon’a ise 12 kilometre uzaklıktadır.
- Amasya merkeze sadece 7 kilometrelik bir mesafede bulunan Yedi Kuğular Kuş Cenneti, Yedikır Barajı üzerinde yer almaktadır.
- Sulama amaçlı kurulan baraj, Tersakan Çayı’ndan beslenmektedir. 600 hektarlık bir alana yayılmaktadır.
- Yedikır Barajı Yaban Hayatı Koruma Sahası yaklaşık 900 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Sahanın 600 hektar kadarını göl oluşturur. Geri kalan kısmı, içinde sosyal tesisler ve piknik alanlarını barındıran sazlık ve ağaçlandırma alanıdır.
- Türkiye’nin en önemli kuş gözlemciliği noktaları arasında 57. sırada yer alan Yedi Kuğular Kuş Cenneti’nde özellikle göç dönemlerinde harika doğa manzaraları ortaya çıkmaktadır.
- Yaban ördeği, kuğu, yaban kazı, karabatak gibi sayıları 34’ü aşan kuş türünün uğrak noktası konumunda olan bölge Amasya gezinizde ziyaret edebileceğiniz mekanlardandır.
- Bahar ve yaz ayları boyunca bölgede yaşayanların ve Amasya’da ziyaret amaçlı bulunanların uğrak yeri haline gelen Yedikır, etrafındaki yürüyüş parkurları, basketbol ve tenis kortu gibi sportif alanları, ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını zahmetsizce karşılayabilecekleri piknik alanlarıyla doğanın tam kalbinde bir gün sunar.
- Detaylı bilgiyi https://turkeyoutdoor.org/2021/10/30/amasya-gezilecek-yerler/6/ yazımızdan okuyabilirsiniz.
- Barındırdığı kuşlar ve yaban hayvanları bakımından oldukça zengin olan bölge Türkiye’de “Önemli Kuş Alanı” statüsüne sahip yerlerden biridir.
- Bazı kaynaklara göre 100’den fazla kş türünün yaşadığı Yedikuğular Kuş Cenneti’nde görülebilen kuşların bazıları küçük batağan, bahri, karabatak, gribalıkçıl, büyükbalıkçıl, küçükbalıkçıl, sakarca, boz kaz, angıt, fiyu, boz ördek, çamurcun, yeşilbaş, kılkuyruk, elmabaş patka, büyük tarakdiş, sakarmeke, kervan çulluğu, büyük karabaş martı, karabaş martı ve turnadır.
- Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Yedikuğular kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken hazırlıklı gitmek gerekiyor.
- Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
- Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı Adresi: 05500 Cürlü/Suluova/Amasya
- Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
- Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı İletişim Bilgileri: –
- Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Outdoor Türkiye
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.
Özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.
Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
Amasya’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Amasya kamp alanları, Amasya mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.
- Amasya Gezi Rehberi 1. Yazımız: Amasya Tanıtım ve Gerekli Bilgiler
- Amasya Gezi Rehberi 2. Yazımız: Amasya Gezilecek Yerler
- Amasya Gezi Rehberi 3. Yazımız: Amasya’da Kültür Sanat
- Amasya Gezi Rehberi 4. Yazımız: Amasya Kamp Alanları Listesi
- Amasya Gezi Rehberi 5. Yazımız: Amasya Outdoor ve Doğa Aktiviteleri
- Amasya Gezi Rehberi 6. Yazımız: Amasya Yemek Rehberi
Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.
Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz.
Etiketler: Amasya Gezilecek yerler, Amasya Gezi Rehberi, Amasya gezilecek yerler listesi, Amasya gezi, Amasya gezecek yerler, Amasya gezi yazısı, Amasya turizm, Amasya turizm bürosu, Amasya tarihi yerler, Amasya ne yenir nereler gezilir. Amasya ne yenir nerede yenilir, Amasyada ne yapılır, Amasya otelleri, Amasya Gezilecek Yerler, Amasya Gezi Rehberi, Amasya Gezilecek Yerler Listesi, Amasya Gezi, Amasya Gezecek Yerler, Amasya Gezi Yazısı, Amasya Turizm, Amasya Turizm Bürosu, Amasya Tarihi Yerler, Amasya Ne Yenir Nereler Gezilir, Amasya Ne Yenir Nerede Yenilir, Amasya’da Ne Yapılır, Amasya Otelleri, Amasya’da Gezilecek Doğal Yerler, Amasya Gezilecek Yerler, Amasya Gezilecek Çarşı, Amasya Gezilecek Yerler Doğa, Amasya Gezilecek Doğal Yerler, Amasya Gezilecek Doğal Yerler Haritası, Mersin Gezilecek Yerler, Amasya’da Gezilecek Mekanlar, Amasya Merkezde Gezilecek Yerler, Amasya’da Gezilecek Tarihi Yerler, Amasya Gezilecek Yerler, Türkiye’nin En Geniş Gezi Rehberi, Amasya Seyahat Rehberi, Amasya Şehir Gezi Rehberi, Türkiye Gezi Rehberi, İstanbul Gezi Rehberi, Amasya Görülmesi Gereken Yerler, Amasya Turizm Rehberi, Türkiye Gezi Ve Tatil Rehberi, Doğa Ve Kültür Turları, Amasya Turizm Ve Tanıtım, Amasya Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler, Amasya’da Nereye Gidelim?, Amasya’da Bir Günde Ne Yapılır?, Amasya İlinin Doğal Güzellikleri Nelerdir?, Amasya Merkezde Neler Var?, Amasya Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler, Amasya’da Ne Yenir?, Amasya Gezilecek En Popüler Yerler, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye, #instagood, #travelphotography, #holiday, #kamp, #photo, #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden, #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #antalya, #fotoğraf, # Amasya, #seyahatblog, #seyahatname,#seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography,#seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetmeklazim, #seyahatetmesanati, #seyahatacentasi,#seyahatkonsept, #seyahatfotografciligi, #seyahatrehberim, #seyahatfoto, #seyahatimvar, #Amasya #seyahatcantasi, #seyahatetmek, #Amasya, #kamp, Amasya Alçak Köprü, Amasya Arkeoloji Müzesi, Amasya Kalesi, Amasya Kaplıca ve İçmeleri, Amasya Saat Kulesi , Amasya Aynalı Mağara, Amasya Baraklı Şelalesi, Amasya Bayezid Paşa Cami, Amasya Bimarhane (Darüşşifa), Amasya Borabay Gölü, Amasya Burmalı Minare Camisi ve Cumudar Türbesi, Amasya Çağlayan Köprüsü, Amasya Çakallar Tepesi, Amasya Çelebi Mehmet Medresesi ve Saat Kulesi, Amasya Çilehane Camisi, Amasya Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi ve Su kanalı, Amasya Fethiye Camii, Amasya Gök Medrese ve Gökmedrese Cami, Amasya Gümüşlü Cami, Amasya Halifet Gazi Kümbeti, Amasya Haliliye Medresesi, Amasya Harşena Dağı ve Pontus Kralları Kaya Mezarları, Amasya Hazeranlar Konağı Müze Ev, Amasya İmaret Kültür Merkezi, Amasya Kadılar Türbesi, Amasya Kapı Ağa (Büyük Ağa) Medresesi, Amasya Kız Kayası Kanyonu, Amasya Kızlar Sarayı, Amasya Küçük (Ayas) Ağa Cami ve Külliyesi , Amasya Künç Köprü, Amasya Magdinus ve Helkıs Köprüleri, Amasya Mehmet Paşa Camii ve Külliyesi, Amasya Merzifon Bedesteni ve Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, Amasya Minyatür Amasya Müzesi, Amasya Saraçhane Camii, Amasya Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi, Amasya Sultan II. Bayezid Külliyesi, Amasya Şehzade Yolu ve Şehzadeler Müzesi, Amasya Şeyh Hamdullah Yazı Tarihi ve Hüsn-i Hat Müzesi, Amasya Taşhan ve Bakırcılar Çarşısı, Amasya Terziköy Kaplıcaları, Amasya Torumtay Camii ve Türbesi , Amasya Yalıboyu Evleri, Amasya Yedikuğular Kuş Cenneti (Yedikır Baraj Gölü), Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı, Akdağ Yaylası Kamp Alanı, Baraklı Şelalesi Kamp Alanı, Belevi Akpınar Kamp Alanı, Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı, Çal Yaylası Kamp Alanı, Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı, Destek Barajı Kamp Alanı, Esençay Şahin Yaylası Kamp Alanı, Gındıra Gölü Kamp Alanı, Gürsu Göleti Kamp Alanı, Kabaoğuz Yaylası, Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı, Önce Vatan Piknik Alanı, Tekke Gölü Kamp Alanı, Uluköy Barajı Kamp Alanı, Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı,