ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim


Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

64    Ankara Haymana Kaplıcaları

Ankara Haymana Kaplıcaları
  • Ankara Haymana Kaplıcaları Kısa Tanıtım:
  • Haymana Kaplıca alanı Ankara İlinin güneyinde yer alan Haymana İlçe merkezindedir.,30 ülkeyi kapsayan ve Uluslarası Şifalı Su Kaynakları Araştırma Merkezi’nce yapılan araştırmada Haymana Kaplıcası’nın Fransa’da bulunan Vişi Kaplıcaları’nın ardından dünyanın en şifalı kaplıcası olduğunu ortaya koymuş, dolayısıyla Haymana Kaplıcaları yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada tanınan şifa merkezlerinden biri durumundadır.
Haymana Kaplıcaları
  • Tesisler ile ilgili bugüne kadar yapılan yorumlar arasında çok olumsuz olanları da bulunmakta olup, ziyaret edeceklerin gidecekleri tesis ile önceden irtibat kurmaları ve yorumları okumaları tavsiye olunur.
  • Haymana Kaplıca alanı Ankara İl merkezine 73 km., Esenboğa Havaalanına yaklaşık 100 km. uzaklıktadır. Ankara’dan Haymana ilçesine düzenli olarak sefer yapan toplu taşım araçları bulunmaktadır.
  • Birçok farklı hastalığın tedavisinde etkili olan Haymana Kaplıcaları yıl boyunca binlerce insanı kendine çekiyor ve kelimenin tam manası ile şifa dağıtıyor.
  • Ankara’nın Haymana ilçesinde bulunan Haymana Kaplıcaları sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli şifa kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor.
  • Binlerce yıldır faydası bilinen Haymana şifalı suları birçok farklı hastalığın tedavisinde etkili. Yapılan araştırmalar sahip olduğu şifalı sular sebebiyle Haymana ilçesinin milattan önce 25’li yıllarda Romalıların güzellik ve şifa merkezi olduğunu ortaya koymuş.
  • İlçede bulunan şifalı sular inflamatuvar romatizmal hastalıklar, kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi eklem hastalıkları, miyozit, travma, tendinit gibi yumuşak doku hastalıkları, ortopedi operasyonları, beyin ve sinir ameliyatları sebebiyle uzun süre hareketsiz kalma gibi durumların ardından tekrar hareketlilik kazandırma, nörolojik hastalıklarda, cerebral palsy gibi hastalıklarda rehabilitasyon için, deri hastalıkları, boyun, sırt, bel ve tüm eklem ağrıları, böbrek ve safra kesesi taşlarının, kumlarının dökülmesi konularında ciddi faydalar sağlıyor. Ayrıca Haymana şifalı sularının sağlıklı zayıflamaya yardımdı olduğu, stres bozukluklarının tedavisi konusunda da fayda sağladığı biliniyor. 
  • Bölgede çeşitli gelir gruplarına hitap eden kamu ve özel sektöre ait çok sayıda tesis bulunmaktadır.
  • Seyran Kaplıcası, Hititlerden beri bilinen, üzerinde Romalıların tesis yaptığı, 1927 yılında yeniden inşa edilen, değişik zamanlarda da tadilattan geçen Merkez Kaplıcası ve Medrese Kaplıcası Haymana Belediyesi tarafından işletilmektedir.

Ankara Haymana Kaplıcaları Adresi: Seyran, Haymana Devlet Hst., 06860 Haymana/Ankara

Ankara Haymana Kaplıcaları Harita: Haymana Kaplıcaları (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankara gezecek yerler, ankara gezi, ankara gezi rehberi, ankara gezi yazısı, ankara gezilecek çarşı, ankara gezilecek doğal yerler, ankara gezilecek doğal yerler haritası, ankara gezilecek tarihi yerler, ankara gezilecek yerler, ankara gezilecek yerler doğa, ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, ankara kalesi, ankara merkezde gidilecek yerler, ankara merkezde ne var, ankara ne yenir nerede yenilir, ankara ne yenir nereler gezilir, ankara otelleri, ankara seyahat rehberi, ankara tarihi, ankara tarihi yerler, ankara turizm potansiyeli, ankara turizm rehberi, ankara turizm ve tanıtım, ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, ankara şehir rehberi, ankara’da bir günde ne yapılır?, ankara’da gezilecek doğal yerler, ankara’da gezilecek mekanlar, ankara’da ne yapılır, ankara’da ne yenir, ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetme, Ankara Haymana Kaplıcaları,