Ankara Kocatepe Camii Tanıtımı

Advertisements

ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları oluştururken temel olarak merkezi ve yerel Valilik ve belediyelerin şehir tanıtım yayın ve broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim


Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

71    Ankara Kocatepe Camii

Ankara Kocatepe Camii
  • Ankara Kocatepe Camii Kısa Tanıtım:
  • Kocatepe Camii, Ankara’nın Kocatepe semtinde 1967’de inşaatına başlanan ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1987’de inşaatı tamamlanan camidir. Kocatepe Camide Cumhuriyet ilan edildikten sonra inşa edilmiş olan camilerden birisidir.
  • Ankara’nın sembol camilerinden bir tanesi, İbadet için de, gezip görmek için de ziyaret edilebilecek, hem konumu hem büyüklüğü ile muhteşemdir.

Kocatepe Camii Resimleri
  • Kocatepe Camii yaklaşık olarak 70 yıllık bir tarihi bulunmasına karşın bu cami sürekli olarak ziyaret edilmekte ve bölgenin en önemli camilerinden birisidir. Kocatepe Camii arama motorlarında mimari özellikleri ve caminin lokasyonu en çok araştırılanlar arasına girmiştir.
  • Caminin inşasına 1967 yılında başlanmıştır. Yaklaşık olarak inşası 20 sene sürmüştür ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı caminin tüm mal varlığını satın almıştır. Caminin tam olarak inşası ise 1987 yılında tamamlanmıştır.
  • Kocatepe Camii Ankara’nın Çankaya ilçesinin Kocatepe semtinde yer almaktadır. Son derecede merkezi bir konumda olmasından dolayı Kocatepe Camiye ulaşım kolaydır. 
  • Kocatepe Camii daha önce mimar Vedat Dalokay’ın hazırlamış olduğu projeye göre tasarlanacaktı. Fakat bu proje beğenilmeyince son anda inşa temelinden vazgeçildi ve yeni mimarların çizmiş olduğu projeye göre inşa edildi.
  • Kocatepe Camii Turgut Özal döneminde tamamlanmış ve o dönemde açılmıştır. Kocatepe Camii şehrin merkezi bir konumunda yer almaktadır. Bundan dolayı da ulaşım son derecede kolaydır.
  • Caminin inşaatında betonarme kullanılmıştır. Kubbe kasnakları ve minareler brüt beton olarak inşa edilmiş, minare şerefe stalaktitleri yerde parça parça hazırlanarak yerlerine monte edilmiştir.
  • Cami cepheleri suni taşla, cami içinde fil ayakları ve mahfil cepheleri Konya traverteniyle kaplanmış, merdiven yan şebekeleri, balkonları ve mahfil korkulukları Afyon mermerinden yapılmıştır.
  • Mahfil kemerlerini taşıyan sütunlar Anadolu’nun çeşitli yörelerinden getirilen mermerlerden imal edilmiş; mihrap, minber, müezzin mahfili ve vaaz kürsüsüyle son cemaat yeri ve caminin dış yüzlerinde ise Marmara mermeri kullanılmıştır.
  • Kocatepe Camii Özellikleri
  • Kocatepe Caminin dört tane minaresi bulunmaktadır.
  • Caminin minare yüksekliği ise tam olarak 88 metredir.
  • Kocatepe Camii dört yarım kubbeden meydana gelmektedir.
  • Minarelerin şerefelerine ise asansör yardımı ile ulaşım sağlanabilmektedir.
  • Caminin avizeleri ve süslemeleri özel olarak tasarlanmıştır ve üretilmiştir.
  • Çini yardımı ile süslemeler tamamlanmıştır.

Ankara Kocatepe Camii Adresi: Kültür, Dr. Mediha Eldem Sk. No:67, 06420 Çankaya/Ankara

Ankara Kocatepe Camii Harita: Kocatepe Camii (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankara gezecek yerler, ankara gezi, ankara gezi rehberi, ankara gezi yazısı, ankara gezilecek çarşı, ankara gezilecek doğal yerler, ankara gezilecek doğal yerler haritası, ankara gezilecek tarihi yerler, ankara gezilecek yerler, ankara gezilecek yerler doğa, ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, ankara kalesi, ankara merkezde gidilecek yerler, ankara merkezde ne var, ankara ne yenir nerede yenilir, ankara ne yenir nereler gezilir, ankara otelleri, ankara seyahat rehberi, ankara tarihi, ankara tarihi yerler, ankara turizm potansiyeli, ankara turizm rehberi, ankara turizm ve tanıtım, ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, ankara şehir rehberi, ankara’da bir günde ne yapılır?, ankara’da gezilecek doğal yerler, ankara’da gezilecek mekanlar, ankara’da ne yapılır, ankara’da ne yenir, ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetme, Ankara Kocatepe Camii,

Advertisements

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et