ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim


Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

79    Ankara Meteoroloji Müzesi

  • Ankara Meteoroloji Müzesi Kısa Tanıtım:
  • Meteoroloji müzesi; Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir kurum tarihi ve bilim müzesidir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne bağlı olup denetimi Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğünce yapılmaktadır.
  • Kuruluşundan bugüne kadar meteoroloji alanında Türkiye’deki gelişmeleri sergilemek ve gelecek kuşaklara nereden nereye geldiğimizi göstermek amacıyla Meteoroloji müzesi kurulmuştur.
  • Türkiye’deki meteoroloji alanında yaşanan gelişmeleri kronolojik olarak sergilemek amacıyla kurulan müze, iki ana sergi salonundan oluşur. İlk bölümde yazılı ve görsel tarihi dokümanlar sergilenirken, ikinci kısımda ise meteoroloji biliminde kullanılan yüzden fazla teknolojik alet ve cihaz bulunur.
  • Müze, Meteoroloji Teşkilatı’nın kuruluşundan bugüne kadar, meteoroloji alanında Türkiye’deki gelişmelerin izlenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla yüzlerce alet ve belgeyi sergilemektedir.
  • Dünyadaki az sayıda meteoroloji müzesinden biri olup Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren tek müzedir.
  • Meteoroloji müzesi iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde yazılı ve görsel tarihî dokümanlar ve belgeler, ikinci bölümde ise meteorolojik alet ve cihazlar sergilenmektedir.
  • Müze envanterinde Mart 2003 Tarihi itibariyle 140 adet alet, cihaz, kitap, defter ve belge kayıtlıdır.
  • Meteoroloji müzesi Hafta içi hergün mesai saatleri içinde randevu alınarak, rehber eşliğinde ziyaret edilebilir.
  • Müze tarafından kullanılan bina; 1908 yılında, bugün Ankara Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte olan Ziraat Mektebi için inşa edilmiştir. Türk Kurtuluş Savaşı yıllarında Halide Edip Adıvar tarafından kurulan Anadolu Ajansı da ilk faaliyetlerine burada başlamış; daha sonrasından Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından altı ay boyunca karargah olarak kullanılmıştır.
  • Müze kurulduktan sonra, Atatürk’ün kaldığı ve harp planlarını hazırladığı oda; kullandığı çalışma masası, kömür sobası, halı ve diğer eşyalar ile birlikte korunup “Atatürk Odası” adıyla ayrı bir bölüm haline getirilmiştir.

Meteoroloji müzesi: Ziyaret Saatleri: 09:00-18:00

Meteoroloji müzesi Tatil Günleri: Cumartesi-Pazar (Diğer günler randevu alınarak rehber eşliğinde gezilebilir.)

Meteoroloji müzesi Giriş Ücreti: Ücretsiz 

Ankara Meteoroloji Müzesi Adresi: Kalaba, 4, Kütükçü Alibey Cd., 06120 Keçiören/Ankara

Ankara Meteoroloji Müzesi Harita: Meteoroloji Müzesi Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankara gezecek yerler, ankara gezi, ankara gezi rehberi, ankara gezi yazısı, ankara gezilecek çarşı, ankara gezilecek doğal yerler, ankara gezilecek doğal yerler haritası, ankara gezilecek tarihi yerler, ankara gezilecek yerler, ankara gezilecek yerler doğa, ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, ankara kalesi, ankara merkezde gidilecek yerler, ankara merkezde ne var, ankara ne yenir nerede yenilir, ankara ne yenir nereler gezilir, ankara otelleri, ankara seyahat rehberi, ankara tarihi, ankara tarihi yerler, ankara turizm potansiyeli, ankara turizm rehberi, ankara turizm ve tanıtım, ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, ankara şehir rehberi, ankara’da bir günde ne yapılır?, ankara’da gezilecek doğal yerler, ankara’da gezilecek mekanlar, ankara’da ne yapılır, ankara’da ne yenir, ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetme, Meteoroloji Müzesi,