Ankara Tekke Dağı Tabiat Parkı Tanıtımı

Advertisements

ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim

Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

98    Ankara Tekke Dağı Tabiat Parkı ve Teke Yaylası

Ankara Tekke Dağı Tabiat Parkı
  • Ankara Tekke Dağı Tabiat Parkı Kısa Tanıtımı:
  • Beypazarı ilçesi sınırlarında yer almaktadır. 2011 Yılında Tabiat Parkı olarak tescil edilmiştir. 100 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. 
  • Doğal Orman dokusu, Yayla ekosistemi sahanın başlıca kaynak değeridir. 
  • Çadırla Kamp, izcilik, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, yıldız gözlemi imkânı bulunmaktadır.
  • Beypazarı’na 10 km. uzaklıkta bulunan Tekke Yaylası piknik alanı olarak elverişli olması amacıyla orman içi parkı şeklinde düzenlenmiştir.
  • Her yıl geleneksel olarak “Piknik ve Güveç” günü kutlanan yayla; temiz havası ve suyuyla şehrin gürültüsünden uzak kalmak isteyenler için doğal bir güzellik.
  • Sahanın büyük bölümünde kara çam (pinus nigra)Alt tabakada ise; alıç, ahlat, üvez, kuşburnu ile meşe ve ardıç türlerine rastlanmaktadır. 
  • Beypazarı’nın doğal güzellikleri arasında dikkat çeken yerlerden biri de ilçeye yaklaşık 15 km mesafede yer alan Tekke Dağı Tabiat Parkı. 2011 senesinde Tabiat Parkı olan ve tertemiz bir havaya sahip olan Tekke Yaylası’nda piknik yapmanın keyfini mutlaka yaşamalısınız.
  • Tekke Dağı Tabiat Parkı’nda her yıl geleneksel olarak kutlanan Piknik ve Güveç Günü’ne denk gelirseniz, oldukça keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
  • Tekke Dağı Tabiat Parkı’nda, mis gibi bir doğanın içinde Tilki, Tavşan, Yaban Domuzu, Kurt ve yılkı atlarıyla dolu bir tabiatta adrenalin seviyesi yüksek bir geziyi kaçırmak istemiyorsanız, bu şahane yeri Ankara gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.
  • İzcilik ve kampçılık gibi açık hava aktiviteleri için Ankara’da işaret edilen bir diğer lokasyon; 2011 yılında milli park statüsüne kavuşan Tekke Dağı Tabiat Parkı olarak gösterilebilir.
  • Sahanın büyük bölümü kara çam ile çevrilmiştir. Ayrıca meşe, ardıç ve kuşburnu ağaçları da bulunmaktadır.
  • Yaban hayvanları bakımından zengindir. Eğer şanslıysanız Yılka atlarını da görebilirsiniz. Parkta sevenleri için yıldız gözlemi yapma imkânı vardır. 
  • Saha, yaban hayvanları bakımından zengindir. Yaban Domuzu, Kurt, Tilki, Tavşan, Ayrıca bölgede Yılkı Atları ve kara akbaba gurupları da görülmektedir.
  • Yaban hayatı bakımından ziyaretçilerine oldukça zengin seçenekler sunan Tekke Dağı Tabiat Parkı’nda; gece saatlerinde yıldız gözlemciliği ya da gündüz saatlerinde doğa fotoğrafçılığı gibi alternatif aktiviteler de ilk kez denenebilir.
  • Saha içerisinde Bekçi kulübesi 42 m2, WC 3 adet 96 m2, Yağmurluk 3 adet 90 m2, otopark, gibi tesisler bulunmaktadır.
  • Saha işletmeciliği ihale ile müstecire devredilmiştir.
  • Ankara’ya 120 km. Beypazarı’na 20 km mesafedeki Sahanın mülkiyeti Orman arazisidir.
  • Giriş ücretlidir, 2022 yılı araç giriş fiyatı 15 TL’dir.

Ankara Tekke Dağı Tabiat Parkı Adresi: Kozalan, 06730 Beypazarı/Ankara

Ankara Tekke Dağı Tabiat Parkı Harita: Tekke Dağı Tabiat Parkı (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankara gezecek yerler, ankara gezi, ankara gezi rehberi, ankara gezi yazısı, ankara gezilecek çarşı, ankara gezilecek doğal yerler, ankara gezilecek doğal yerler haritası, ankara gezilecek tarihi yerler, ankara gezilecek yerler, ankara gezilecek yerler doğa, ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, ankara kalesi, ankara merkezde gidilecek yerler, ankara merkezde ne var, ankara ne yenir nerede yenilir, ankara ne yenir nereler gezilir, ankara otelleri, ankara seyahat rehberi, ankara tarihi, ankara tarihi yerler, ankara turizm potansiyeli, ankara turizm rehberi, ankara turizm ve tanıtım, ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, ankara şehir rehberi, ankara’da bir günde ne yapılır?, ankara’da gezilecek doğal yerler, ankara’da gezilecek mekanlar, ankara’da ne yapılır, ankara’da ne yenir, ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram, #photooftheday, #traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefter, Ankara Tekke Dağı Tabiat Parkı, Tekke Dağı Tabiat Parkı, Teke Dağı Tabiat Parkı,

Advertisements

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et