Ankara 30 Ağustos Zafer Parkı Tanıtımı

Advertisements

ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim

Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

103    Ankara 30 Ağustos Zafer Parkı

Ankara 30 Ağustos Zafer Parkı
  • Ankara 30 Ağustos Zafer Parkı Kısa Tanıtımı:
  • 30 Ağustos Zafer Parkı Ankara’nın Yenimahalle İlçesinde Söğütözü mevkinde AŞTİ’nin yakınında kurulmuştur. Atatürk Orman Çiftliği’ne yakın oln park bölgenin önemli dinlenme alanlarından birisidir.
  • Ankara’nın ortasında doğa ile iç içe nefes alabileceğiniz muhteşem bir park. Şehrin göbeğinde bambaşka bir dünya, 30 Ağustos Zafer Parkı her hafta binlerce Başkentliyi ağırlamaya devam ediyor.
  • Ankara Büyükşehir Belediyesince 166 bin metrekarelik alan üzerine kurulan 30 Ağustos Zafer Parkı 2019 yılında açıldı.
  • Toplam alanı yaklaşık 60 bin metrekareyi bulan ve Anadolu rock müziğinin güçlü sesi Haluk Levent konseri ile açılışı gerçekleştirilen Zafer Park’ta; çocuk oyun alanları, spor sahaları, yürüme yolları, kafeler, restoranlar, WC, Wi-Fi, bisiklet yolları, güvenlik binası bulunuyor.
  • Park içerisinde koşu ve yürüyüş yapılabilecek 1500 metrelik parkur var.
Ankara 30 Ağustos Zafer Parkı
  • 4 girişine konan tagları ve bin 384 metrekarelik biyolojik göleti ile de Çankaya’nın prestij parkları arasında yerini alan Zafer Park, 2 basketbol sahası, voleybol ve tenis sahası ve koşu yolu ile vatandaşlara geniş spor alanları imkanı sunuyor.
  • Ankara’ya 40 bin 500 metrekare daha yeşil alan kazandıran Zafer Park bölge her yaştan insanın tüm isteklerine cevap verecek nitelikte yaşam alanına dönüştü.
  • Zafer Parkında ateş yakmak ve mangal yapmak yasaktır. Bisiklet kiralayıp uzun parkurda hoş vakit geçirebilirsiniz.
  • İçerisi çok geniş ve ağaçlık bisiklet yolu ve yürüme yolu birbirinden ayrı yol üzerinde musluklar var elinizi yıkayabilirsiniz.
  • Parkın içinde tuvaletler de bulunuyor içerisinde banklar ve oturma alanları var ve elektrikli sandalyeler için şarj istasyonu var.
  • Yeteri sayıda güvenlik var.
  • Gece 12’de park kapanıyor. Bisiklet kiralama olanağı mevcut. Çocuklar için park ve büyük satranç takımı var.
  • Kişisel araçla gelecekler için parkın hemen girişinde bir otopark mevcut.
  • Hafta sonu akşam ve akşama doğru vakitlerde otopark ve etraftaki sokaklar çok kalabalık oluyor. Bu sebepten dolayı park yeri bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz.
Ankara 30 Ağustos Zafer Parkı
  • Çocuk parkı var, yemek yiyebileceğiniz uygun fiyatlı bir kafesi var ve bisiklet kiralayan bir işletme de var. Bisiklet kiralama ücreti gayet uygun.
  • Bisikleti alabilmek için kimliğinizi bırakmanız gerekiyor.
  • Hem asfaltlı yol hem de kumlu koşu yolu var.
  • Parkta umumi tuvaleti bulunmaktadır. Mescit ve abdest almak için yerde var. Mescid dışında parka çok yakın yürüme mesafesinde cami de var.
  • Pakistan papağanlarına da ev sahipliği yapan park, 166 bin metrekarelik alana kurulu.
  • Bisiklet, yürüyüş ve koşu yolu ile oturma gruplarının da yer aldığı parkta vatandaşlara ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunuluyor.

Ankara’nın Çankaya İlçesinde Kızılay, Atatürk Bulvarı üzerinde daha küçük ve şehir içinde kalmış başka bir Zafer Parkı daha bulunmaktadır.

Ankara 30 Ağustos Zafer Parkı Adresi: Söğütözü, Söğütözü 30 ağustos parkı girişi, 17. Sokak, Çankaya

Ankara 30 Ağustos Zafer Parkı Harita: 30 Ağustos Zafer Parkı (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: :Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Ankara görülmesi gereken yerler, Ankara gezecek yerler, Ankara gezi, Ankara gezi rehberi, Ankara gezi yazısı, Ankara gezilecek çarşı, Ankara gezilecek doğal yerler, Ankara gezilecek doğal yerler haritası, Ankara gezilecek tarihi yerler, Ankara gezilecek yerler, Ankara gezilecek yerler doğa, Ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Ankara kalesi, Ankara merkezde gidilecek yerler, Ankara merkezde ne var, Ankara ne yenir nerede yenilir, Ankara ne yenir nereler gezilir, Ankara otelleri, Ankara seyahat rehberi, Ankara tarihi, Ankara tarihi yerler, Ankara turizm potansiyeli, Ankara turizm rehberi, Ankara turizm ve tanıtım, Ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Ankara şehir rehberi, Ankara’da bir günde ne yapılır?, Ankara’da gezilecek doğal yerler, Ankara’da gezilecek mekanlar, Ankara’da ne yapılır, Ankara’da ne yenir, Ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram, #photooftheday, #traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefter, 30 Ağustos Zafer Parkı,

#ankara, #aniyakala, #antalya, #camping, #doğa, #fotoğraf, #gezgin, #gezi, #gezilecekyerler, #holiday, #instagood, #instagram, #instatravel, #istanbul, #kamp, #manzara, #nature, #objektifimden,  #photo #photography #photooftheday #seyahat #seyahatacentasi #seyahataski #seyahatblog #seyahatblogger #seyahatblogu #seyahatcantasi #seyahatdefteri #seyahatet #seyahatetmek #seyahatetmeklazim #seyahatetmesanati #seyahatfoto #seyahatfotografciligi #seyahatimvar #seyahatkonsept #seyahatname #seyahatnotlari #seyahatrehberim #seyahatseverizbiz #seyahattutkusu #tatil #türkiye #travel #travelgram #traveling #traveller #travelphotography #trip #turkeyankara,

Advertisements

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et