Ankara Bala Kesikköprü Kamp Alanı Tanıtımı

Advertisements

ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara kamp alanları listesini en geniş şekliyle yazımızda paylaşıyoruz. Ankara’da aileniz ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Ankara ücretli kamp yerleri ve Ankara ücretsiz kamp yerleri listesini derledik.

Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Listemizde sadece ruhsatlı kamp işletmeleri/tesisleri değil kamp çadırı kurulabilecek, karavan ile konaklanabilecek yerler de bulunmaktadır. Bu hususu kamp yapacağınız yeri seçerken göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.


Ankara Kamp Haritası

Ankara Kamp Alanları yazımızda yer alan diğer mekanların GPS koordinatlarını da haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Harita Adresi: https://goo.gl/maps/SkdCpSH2mFzS7v747


Bu yazı Ankara Kamp Alanları yazımızın eki mahiyetindedir. Ankara’da yer alan diğer kamp alanlarının listesini ve tanıtımlarını görmek için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.


Ankara Kamp Alanları Listesi         

4   Ankara Bala Kesikköprü Kamp Alanı

Bala Kesikköprü Kamp Alanı

Ankara Bala Kesikköprü Kamp Alanı Tanıtımı:

1248 yılında Anadolu Selçuklular tarafından yapılan Kesikköprü hem tarihi geçmişi ve güzelliği ile hem de doğal ortamı ile tercih edilen kamp alanlarından biri olmuştur.

Kesikköprü kamp alanı her iki şehrin doğa ve kamp severleri tarafından tercih edilen yerlerden biridir.

Ankara ve çevre illerin tercih ettiği kamp alanında hem yüzebileceğiniz hem de balık avlayabileceğiniz temiz bir göl bulunmaktadır. En büyük turna balıkları bu gölge bulunmaktadır. Piknik yeri olarak da kullanılan yer yazın birçok kişiyi kendine çekmektedir.

Ankara şehrinin Bala ilçesinde yer alan bu kamp alanı il sınırına yakın bir noktada konumlanmıştır. Kesikköprü Kamp alanı Ankara’nın Bala ilçesi ve Kırşehir il sınırları arasında yer alan bulunmaktadır.

Yaklaşık 30 metre derinliğe sahip olan baraj gölünde yüzülebilir, sörf, kayak ve dalış gibi su sporları yapılabilir.

Gölbaşı’nı geçtikten sonra Bala yönüne dönüp, Beynam Ormanları tabelası yönünde gidilerek göle ulaşılır. Göl kıyısında belediyenin tesisleri ile bir de büfe bulunmaktadır. Ankara’dan yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta yer alır.

Kamp alanı hem çadır kampı, hem de karavan kampı için uygun yerlerden birisidir. Kesikköprü kamp alanı şehrin doğa ve kamp severleri adına uygun bir yerdedir.

Kesikköprü Kamp Alanı özellikle ilkbahar aylarında enfes manzaralar sunuyor. Restoranların bahçelerinde cüzi ücret ödeyerek kampınızı kurabilir veya uygun bulduğunuz bir düzlüğe ücretsiz bir şekilde de kamp atabilirsiniz.

Kamp alanı çevresinde balık restoranları, karavan kamp parkı ve çadırınızı kurabileceğiniz işletmelerde bulunmaktadır. Bu işletmelerde wc ve duş gibi ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Ayrıca hemen yakındaki köyden bütün alışveriş ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

Bala Kesikköprü Kamp Alanı

Göl yüzmek için olduğu kadar su sporları için de elverişlidir. Sörf, su kayağı ve dalma gibi eğlenceli sporları deneyebilirsiniz.

Derinliği 29 metreye kadar ulaşan Kesikköprü’de göllerin çoğunda bulunan dip balçığı yoktur. Su sıcaklığı Temmuzda 18 derece oluyor. Baraj gölünün kıyısında Ankara Belediyesi’nin tesisleri var.

Ağaçlık sadece küçük bir bölümde var. Burada yer bulamayacağınızı düşünerek güneş şemsiyesi götürmenizde yarar var.

Kesikköprü Kamp alanında balık tutabilir, piknik, mangal, çadır ve karavan kampçılığı, bisiklet turları, tarihi geziler ve yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz. Bölge balık tutma,off-road ve trekking içinde elverişlidir.

Aynı zamanda alan içerisinde temiz suyu olan bir göl vardır ve balık tutmaya da uygundur. Burada kamp deneyimi gerçekleştirebileceğiniz gibi gölde rahatlıkla yüzebilirsiniz.

Bölgedeki işletmelerin bahçelerinde çadır kurmaya uygun alanlar vardır. Aynı zamanda alanda tuvalet ve restoran gibi yerlerde vardır.

Alanda masalar, piknik üniteleri, restoran, bisiklet parkurları bulunmaktadır.

Bala Kesikköprü Kamp Alanı

Kamp olanakları: Bölgede karavan park yeri bulunmaktadır. Ancak kamp alanında yemek yiyebileceğiniz restoran da bulunmaktadır, tuvalet ihtiyacının karşılanacağı bir alan bulunmaktadır.      

  • Ankara Kesikköprü Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kesikköprü Kamp alanında herhangi bir nitelikli kamp tesisi bulunmadığı için gıda ve kamp ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin edilmesi gereklidir.
  • Ankara Kesikköprü Kamp Alanı Giriş Ücretli mi? : Ücretsiz
  • Ankara Kesikköprü Kamp Alanı İletişim Bilgileri: 
  • Ankara Kesikköprü Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
  • Ankara Kesikköprü Kamp Alanı Adresi: Kesikköprü, 06720 Balâ/Ankara
  • Ankara Kesikköprü Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Bala Kesikköprü Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

1Ayaş Asartepe (Çanıllı) Barajı Kamp Alanı
2Ayaş Kirazdibi Göleti Kamp Alanı
3Bala Beynam Atatürk Ormanı Kamp Alanı
4Bala Kesikköprü Kamp Alanı
5Beypazarı As Balıkçılık Kamp Alanı
6Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı
7Beypazarı Kamp Bozayı Kamp Alanı
8Çamlıdere Çamkoru Tabiat Parkı Kamp Alanı
9Çubuk Ay Kayası Mesire Ve Kamp Alanı
10Çubuk Karagöl Milli Parkı Kamp Alanı
11Çubuk Yaylak Göleti Kamp Alanı
12Güdül Sorgun Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı
13Kazan Kurtboğazı Barajı Kamp Alanı
14Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı
15Kızılcahamam Alicin Kültürel Jeositi, Alicin Manastırı
16Kızılcahamam Gebeler Köyü Yaylası Kamp Alanı
17Kızılcahamam Işık Dağı Kamp Alanı Karagöl Jeositi
18Kızılcahamam Kurumcu Göleti Kamp Alanı
19Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Kamp Alanı
20Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı
21Kızılcahamam Yayla Mocamp Kamp Alanı
22Mamak Bayındır Barajı (Mavi Göl) Kamp Alanı
23Mamak Güney Kamping Kamp Alanı Kayaş
24Mamak Kıbrıs Köyü Kanyonu Kamp Alanı
25Nallıhan Çayırhan Gölü Kamp Alanı
Ankara Kamp ve Karavan Alanları

Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.

Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

http://www.turkeyoutdoor.org

Etiketler: :Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Ankara görülmesi gereken yerler, Ankara gezecek yerler, Ankara gezi, Ankara gezi rehberi, Ankara gezi yazısı, Ankara gezilecek çarşı, Ankara gezilecek doğal yerler, Ankara gezilecek doğal yerler haritası, Ankara gezilecek tarihi yerler, Ankara gezilecek yerler, Ankara gezilecek yerler doğa, Ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Ankara kalesi, Ankara merkezde gidilecek yerler, Ankara merkezde ne var, Ankara ne yenir nerede yenilir, Ankara ne yenir nereler gezilir, Ankara otelleri, Ankara seyahat rehberi, Ankara tarihi, Ankara tarihi yerler, Ankara turizm potansiyeli, Ankara turizm rehberi, Ankara turizm ve tanıtım, Ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Ankara şehir rehberi, Ankara’da bir günde ne yapılır?, Ankara’da gezilecek doğal yerler, Ankara’da gezilecek mekanlar, Ankara’da ne yapılır, Ankara’da ne yenir, Ankara’da nereye gidilir?, Ankara ücretsiz Kamp Alanları, Ankara Kamp Alanları 2022, Ankara ücretli Kamp Alanları, Bolu Kamp Alanları, Bayındır Barajı Kamp alanı, Ankara karavan Kamp Alanları, Kesikköprü Kamp alanı, Gölbaşı Kamp alanı, Asartepe (Çanıllı) Barajı Kamp Alanı, Kirazdibi Göleti Kamp Alanı , Beynam Atatürk Ormanı Kamp Alanı, Kesikköprü Kamp Alanı, As Balıkçılık Kamp alanı, Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı, Kamp Bozayı Kamp Alanı, Çamkoru Tabiat Parkı Kamp Alanı, Ay Kayası Mesire Ve Kamp Alanı, Karagöl Milli Parkı Kamp Alanı, Yaylak Göleti Kamp Alanı, Sorgun Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı, Kurtboğazı Barajı Kamp Alanı, Akyar Barajı Kamp Alanı, Alicin Kültürel Jeositi, Alicin Manastırı, Gebeler Köyü Yaylası Kamp Alanı, Işık Dağı Kamp Alanı Karagöl Jeositi, Kurumcu Göleti Kamp Alanı, Soğuksu Milli Parkı Kamp Alanı, Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı, Yayla Mocamp Kamp Alanı, Bayındır Barajı (Mavi Göl) Kamp Alanı, Güney Kamping Kamp Alanı Kayaş, Kıbrıs Köyü Kanyonu Kamp Alanı, Çayırhan Gölü Kamp Alanı, Yeşildere Mesire ve Kamp Yeri,

anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram, #photooftheday, #traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefter,#ankara, #aniyakala, #antalya, #camping, #doğa, #fotoğraf, #gezgin, #gezi, #gezilecekyerler, #holiday, #instagood, #instagram, #instatravel, #istanbul, #kamp, #manzara, #nature, #objektifimden,  #photo #photography #photooftheday #seyahat #seyahatacentasi #seyahataski #seyahatblog #seyahatblogger #seyahatblogu #seyahatcantasi #seyahatdefteri #seyahatet #seyahatetmek #seyahatetmeklazim #seyahatetmesanati #seyahatfoto #seyahatfotografciligi #seyahatimvar #seyahatkonsept #seyahatname #seyahatnotlari #seyahatrehberim #seyahatseverizbiz #seyahattutkusu #tatil #türkiye #travel #travelgram #traveling #traveller #travelphotography #trip #turkeyankara,

Advertisements

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et