Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.


Popüler tatil ilçesi Kaş, Antalya’nın batı ilçelerinden biridir. Denizi, doğası, sakinliği ve tarihiyle ön plana çıkan Kaş’a ulaşımın zor olması, turistik açıdan geç keşfine sebep oldu. Ulaşıma rağmen bir gelenin defalarca gelmeye devam etmesiyse ne kadar güzel olduğunun adeta kanıtıdır.  Kaş; begonvil çiçekleriyle kucaklaşan tarihi dokusu, eşsiz mavi bayraklı plajları, yerleşik Yörük- Türkmen kültürünü yansıtan dağ köyleriyle; Antalya ve ülkemiz turizminde farklı bir yeri vardır.  

Bu yazımızda Antalya’nın Kaş ilçesine gittiğinizde gezip görmek isteyebileceğiniz bütün tarihi ve turistik yerlerin kısa tanıtımlarını yapacağız. Bu yazımızın içeriği genel olarak Kaş Belediyesi‘nin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı broşürlerden (www.antalyakulturturizm.gov.tr) alınmıştır. Bu yazımızda aşağıdaki başlıklarda bilgi ve tanıtımlar bulunmaktadır.

Kaş Gezi Rehberi yazımızda tanıttığımız Kaş’a gittiğinizde görmek isteyeceğiniz yerlerin GPS koordinatlarını Kaş Gezi Rehberi haritamızda bulabilirsiniz.


Bu yazımızda aşağıdaki konu başlıklarında bilgiler vereceğiz.

Kaş’ta Yapılabilecek Outdoor Doğa Aktiviteleri

Son yıllarda Kaş, dünyanın önemli turizm amaçlı sualtı dalış merkezlerinden bir tanesi olmuştur. Yat limanında bulunan dalış kulüpleri, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste, Akdeniz’in en eski batıklarını göstermek için olanak sunarlar. 1986 yılında başlayan sualtı dalışları, Kaş için ideal koşulların buluşması olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde Kaş’ın Akdeniz’deki en büyük rakibi Kızıldeniz olmuş, yarışır hale gelmişlerdir. Denizin temiz ve dalışa uygun olması, sualtı flora ve faunanın zenginliği, kayalık dip yapısı, yaz mevsiminde 40-50 metreye ulaşan görüş mesafesi, Kaş’ın haklı olarak zirveye ulaşmasını sağlamıştır.

Kaş’ta Dalış Yapabilirsiniz

Kaş’ta Dalış

Kaş, koylarının güzelliği, sualtı fauna ve florasının zenginliği, batık gemi ve mağaraları ile Akdeniz bölgesinin en önemli dalış merkezlerindendir. Sayısı 10’u geçen dalış okullarıyla yılın her döneminde dalış yapma imkânı vardır.

Scuba dalışının en yoğun olduğu dönem, mart-kasım ayları arasıdır. Türkçe, Almanca, İngilizce ve Fransızca düzenlenen kursların ardından yapılabilen bu dalışlar için alınacak ders saatleri dalma mesafesine göre değişmektedir.

Kaş’ta Batık Dalışı Yapabilirsiniz

Dünyanın en eski batığı olan Uluburun (III) en favori sualtı dalış alanları arasındadır. Dünyanın, özellikle sualtı hayranlarının ve dalgıçların bölgeye ilgisinin artması üzerine Uluburun ’un yeniden canlandırılması fikri doğar. Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, 360 Derece Tarih Araştırmaları Çalışma Grubu ve bölgede bulunan dalış merkezleri, Uluburun Gemisi’ni yapmak için ortak çalışma başlatırlar.

Kaş’ta Batık Dalışı

Tekne ustası Hayrullah Kes orijinaline uygun olarak gemiyi yapar ve ‘’Uluburun III’’ ismiyle 29 Ekim 2006 tarihinde büyük bir coşkuyla, Kaş yakınlarındaki Hidayet Koy mevkiinde deniz dibine indirilir. Uluburun III önce 18 m derinlikte sabitlenir, kopan halatlar ve akıntının şiddetinden dolayı 32 m derinliğe kayar. Daha sonra karaya bağlanan halatlar sayesinde sabitlenir. Uluburun III, sualtı arkeolojisinin, tarihin ve sualtı dokusunun olağanüstü gizemlerini Kaş’ın derinliklerinde tatmanızı sağlayacaktır.

Kaş ve civarında birbirinden etkileyici deniz mağaraları bulunmaktadır. Bu mağaralara teknik donanımlı dalışlar yapmak ve bazılarında yüzmek mümkündür. Mağaralara mutlaka uzmanlar eşliğinde ve onların verdiği uyarılar dikkate alınarak gidilebilir. Bunlar: Kekova Adası Deniz Mağarası, Aşırlı Adası Deniz Mağarası, Güvercin İni Deniz Mağarası ve en ünlüsü Mavi Mağara’dır. Kaş’a 19 km., Kalkan’a ise 6 km. mesafede olan Mavi Mağara bir deniz mağarasıdır.

Kaş’ta Kano Sporu Yapabilirsiniz

Kaş’ta Kano

Kaş, doğal dokusu ile nehir ve deniz kanosu için keyifli olanaklar sunmaktadır. Kızılcadağ’ın gizemli bir mağarasının içinden doğan Eşen Çayı, tüm Likya kentlerini ve büyüleyici güzellikleri yararak ilerliyor. Sularında barındırdığı hızı, sükuneti ve gücü, Kaş’ta sizlerle nehir kanosunda paylaşmak istiyor. Kaş’a 45 km. mesafede bulunan Eşençayı, nehir kanosu için oldukça uygundur.

Bölgenin seyahat acentaları, macera dolu kano turları düzenlemektedir. Tur, Kınık Beldesi’nde başlar ve yaklaşık 15 km’lik mesafe kanolarla geçilerek, Patara kumsalına ulaşılır. Eşen Çayı’nın oldukça sakin akması nedeniyle, herhangi bir tehlike yoktur. Nehir çevresinin manzarası ve bitki örtüsü etkileyicidir. Tur sırasında, yemek, yüzme ve çamur banyosu molası verilir. Birbirinden neşeli ortamlarda geçen aktiviteler, şarkılar ve danslar eşliğinde yapılır ve anılarınızı ölümsüzleştiren fotoğraflarla sizlere sunulur.

Kaş’ta hava sıcak, deniz serin ve turkuaz; bu güzelliğin içinde kanonuzla süzülmeniz sizi özgürleştirecek. Denizde yapılan kano sporu için, Kaş’tan arabalarla Üçağız köyüne gidilir. Yaklaşık 4 saat süren tur, oldukça renkli ve keyifli geçer. Burada kanolara binilerek, eşsiz koylar, tarihi güzellikler, Batık Şehir, Simena gezilir. Kano eşinizle birlikte uyum ve mücadele ruhunu yansıtacağınız aktivitede, denizde keyifle süzülerek mutluluğu tadarsınız. Tatlı yorgunluğunuzu koylarda verilen yemek molalarıyla giderir; deniz ürünleri ya da lezzetli yöre yemekleriyle enerjinizi tazelersiniz.

Kaş’ta Deniz ve Nehir Kanosu (rafting) Yapabilirsiniz

Kaş’ta Rafting

Son yılların en gözde aktivitelerinden birisi olan deniz kayağını, Kaş’ın yakın çevresinde ve ÜçağızKekova bölgesinde yapabilirsiniz. Hem spor yapma hem Akdeniz’in maviliklerinde geziye katılma fırsatı sunan bu aktiviteyle, karadan ulaşamayacağınız koyları ve antik kalıntıları yakından görebilirsiniz. Deniz kanosu bütün bir yıl boyunca yapılabilir.

Eşen Çayı’nda 15 km’lik nehir güzergahı boyunca yapılan nehir kanosu, doğanın kucağında Patara Plajı’na kadar uzanır. Bu yolculuk sırasında çamur banyosu da yapılabilir.

Kaş’ta Yamaç Paraşütü Yapabilirsiniz

Kaş’ta Yamaç Paraşütü

Yemyeşil dağlar, Pırıl pırıl gökyüzü ve turkuaz deniz…Bu davetkar tanımlamalar sizi yamaç paraşütüyle buluşturabilir. Son dönemlerde yapılan araştırmalar Kaş’ın yamaç paraşütü için yeryüzü şekilleri ve iklim açısından Türkiye’nin en uygun yerlerinden bir tanesi olduğunu göstermiştir.

Kaş’ı havadan görmenin tek yolu olan yamaç paraşütü, 590 metre yükseklikteki Kırdavlı Tepe’den uzman pilotlar eşliğinde yapılır. Kaş’ı koyları ve adacıklarıyla, havada süzülerek yaşamak, bunu deneyimleyenler tarafından “her insanın hayatında en az bir kez yaşaması gereken bir macera” olarak anılır.

Uçuşlar donanımlı malzemelerle, uzman kişilerin kontrollerinde gerçekleşmektedir. Profesyonel kulüplerin uzmanları sizleri yapacağınız atlayışla ilgili bilgilendirip, eğitime tabii tutuyorlar. Özel ulaşım araçlarıyla keyifli bir yolculuk yaparak, atlama noktasına geliyorsunuz.

Modern ve güvenilir ekipmanlar ve tecrübeli eğitmenlerle, yamaç paraşütünü her isteyen yapabilir. Hava koşulları elverişli olduğu takdirde, yamaç paraşütü yıl boyunca gerçekleştirilebilen bir aktivitedir.

Yamaç paraşütünün başlangıç aşamasını oluşturan atlama noktanız 650 metre yükseklik veren Kırdavlı Tepesi’dir. Kendinizi hazır hissettiğinizde, eğitmen partnerinizle birlikte gökyüzüne teslim oluyorsunuz. Siz içinizdeki tatlı heyecan duygularıyla Kaş’ın doyumsuz manzarasını kuşbakışı izleyebilirsiniz. Bulunduğunuz ortamın keyfinin yanında, rengârenk paraşütünüzle havada süzülmeniz de Kaş’ın ziyaretçilerini büyüleyecektir.

Kaş’ta Kamp Yapabilirsiniz

Kaş’ta Kamp

Kaş, yerli ve yabancı turistler tarafından sevilen ve sıkça ziyaret edilen capcanlı ve şirin bir tatil beldesidir. Kaş’ın hemen her bölgesinde kişisel olarak kamp yapabilirsiniz. Tepe üzerinde yer alan Kaş’ın bütün coğrafyası muhteşem deniz manzaraları sunmaktadır. Kaputaş ve Büyükçakıl gibi plajlarda güneşin ve denizin tadını çıkarabilir, Likya ve Patara’da doğa ile bütünleşebilirsiniz.

Günün sonunda ise yine doğayla iç içe olabileceğiniz bütçenize uygun kamp yerlerinden birinde kalarak tatilinizi verimli kılabilirsiniz. Birbirinden ışıltılı plaj ve koylarının yanı sıra doğal alanlarıyla da rahatlayıp açık havanın keyfini sürebileceğiniz mükemmel bir karışım sunar.

Kaş’ta Doğa Yürüyüşü Yapabilirsiniz

Kaş’ta Doğa Yürüyüşü

Kaş’ta, Likya şehirleri birbirine oldukça yakındır. Arkeolojik merkezleri görmek isteyenler, yürüyüş güzergâhlarında bu kentleri gezebilir ve tanıyabilirler. Yarımada, Limanağzı, Gedife Tepesi, Çukurbağ Köyü, Pınarbaşı Köyü, Phellos Antik kenti, Yeniköy, Gökçeören, Asaz Dağı ve Gömbe Yaylası, Yeşil Göl, Uçarsu Şelalesi, Subaşı Yaylası alternatif yürüyüş parkurlarıdır. Trekking rotaları rahatlıkla yürünebilir patikalarıyla doğaseverlerin favorisidir.

Sedir ormanlarının kapladığı tepeler, etkileyici görseller sunan kanyonlar, tarihi ve arkeolojik mekanlar, keçiler, koyunlar, sincaplar ve buram buram kekik kokuları arasında sağlık ve huzurla buluşursunuz.

Rotanızda bulunan köyler misafirperverlikleri ile sizleri konuk ederler.

Yöre yemeklerinin ve soğuk ayranların eşlik ettiği mola anları unutulmazdır. Dünyanın sayılı Yürüyüş rotalarından biri olan Likya Yolu’nun önemli bir bölümü Kaş İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Likya Yolunda yürüyen yerli ve yabancı konuklar hem tarihi kentleri ziyaret etmekte hem de doğanın kucağında, şehrin gürültüsünden uzakta kendilerini doğa ile baş başa hissetmenin zevkine ulaşmaktadırlar.

Kaş Likya Yolunda Trekking Yapabilirsiniz

Kaş Likya Yolunda Trekking

Doğası, coğrafi konumu ve tarihsel mekanları ile Kaş ve çevresi, yürüyüşçüler için eşi bulunmaz olanaklar sunar. Likya’nın tam merkezinde yer aldığı için hem doğu hem batı yönünde inanılmaz güzellikte, değişik zorluklarda yürüyüş rotaları bulunur.

Pazday Times’ın “Dünyanın En İyi 10 Yürüyüş Yolu” olarak seçtiği, 500 km uzunluğundaki Likya Yolu, son dönemde doğa ve tarih meraklısı yürüyüşçülerin ilgisini çekmektedir. Likya Yolu’nu anlatan rehber kitapla ya da yürüyüş turları düzenleyen acenteler aracılığıyla gerçekleştirilebilecek bu çok özel macera, kaşiflerini beklemektedir.

Her mevsim yürüyebilecek bir güzergâh bulabileceğiniz Kaş çevresinde, sahil bölgeleri için en uygun yürüyüş zamanı ekim-mayıs ayları arasıdır. Akdeniz’in dağlarının güzelliğini yaşamak, kekik, adaçayı ve birçok yabani bitki örtüsü kokuları içinde antik şehirlere yürümek, Akdeniz’in kıyı ve koylarını seyretmek, insana bambaşka bir dünyada olduğu duygusunu verir.

Kaş’ta Mavi Yolculuk Yapabilirsiniz

Kaş’ta Mavi Yolculuk

Kaş, ‘Mavi Yolculuğun’ önemli duraklarından ve başlama yerlerinden bir tanesidir. Denizle olan beraberliğinizin başladığı Mavi Yolculuk, denizin tadını çıkarırken, doğanın güzelliğini doyasıya hissetmenizi de sağlayacaktır.

Tekneler ve yatlarla yapılan keyifli yolculuk, cennet koyları, doğanın bakirliğini, limanları, denizin zengin faunasını keşfetmenizi sağlayacaktır. Mavi Yolculuk 3 gün 3 gece ve 7 gün 7 gece gibi alternatifler sunmakta olup, tercih sizindir.

Yatlarda sunulan lezzetli Akdeniz Mutfağı’nın yanı sıra, demirlenen limanlardaki balıkçı restoranlarının mönüsünden de tadabilirsiniz. Kaş Yat Limanı’nda konaklayan teknelere donanımlı teknik olanaklar yetkili uzmanlarca sunulmaktadır.

Kaş’ta Balıkçılık Yapabilirsiniz

Kaş’ta Balıkçılık

Kaş, Akdeniz’in en temiz ve berrak sularının bulunduğu, kirlenmenin olmadığı bir ilçedir. Bu yüzden, balık ve deniz ürünleri avcılığı gelişmiştir. Mercan, ıstakoz, palamut, kefal, kaya sokarı, orfoz, ahtapot, barbunya en çok avlanan balık türleridir.

Son yıllarda, Gömbe, İslamlar köyü ve Saklıkent’te alabalık çiftlikleri kurulmuş olup, ziyaretçilere hizmet vermektedir.

Kaş’ta Kanyon Turu Yapabilirsiniz

Kaş Saklıkent Kanyon Turu

Tırmanma, yüzme, yürüyüş gibi aktivitelerle bir kanyonda karşılaşılan zorlukların aşıldığı bu spor türü için insanın doğayla mücadele etmeyi sevmesi ve dayanıklı olması gerekiyor. Saklıkent Kanyonu’nda yapılan bu aktivite birkaç gün sürdüğü için, kamp yaşantısını deneyimlemek isteyen ziyaretçiler için kaçırılmayacak bir fırsattır. Turlar talebe göre bütün yıl boyunca yapılabiliyor. Kıbrıs ve Hacıoğlan kanyonları da ilgi çekicidir.

Kaş’ta Kıyı Yürüyüşü Yapabilirsiniz

Kaş’ta Coasteering Kıyı Yürüyüşü

Kaş’ın dik tepe ve kayalıkları, görece yeni yeni tanınmaya başlayan bir spor olan tırmanma için müthiş fırsatlar sunar. Yeni başlayanlardan uzman derecesindeki tırmanıcılara kadar pek çok farklı parkurun bulunduğu Kaş’ta, şeklinden ötürü Uyuyan Dev adıyla anılan tepeye tırmandığınızda muhteşem bir manzarayla karışılacaksınız. Kaş’ta kış aylarında da yürüyüş ve hafif kar-buz tırmanışlarından oluşan turlar düzenlenmektedir.

Coasteering deniz ve macerayı buluşturan en eğlenceli sporlardan bir tanesi. Falezleri biraz kaya tırmanışı, biraz da yüzerek geçmeyi içeriyor. Zorluk seviyesi rotaya göre değişiyor, Kaş’taki turlar yeni başlayanlara uygun ama her şekilde su ve yükseklik korkusu olanlara önermiyoruz çünkü 1 metreden denize atlamakta zorlanan birisi oldu mu bütün gruptaki diğer insanların programı aksıyor.

Kaş’ta Dağ Bisikleti Yapabilirsiniz

Kaş’ta Dağ Bisikleti

Dağ bisikletiyle Toroslara çıkmak demek; anayoldan çıkıp kır yollarını, vadileri, kanyonları, köyleri ve Likya dönemi kalıntılarını keşfetmek demektir. Temiz dağ havasını içinize çekerek pedal basarken kıyının girinti ve çıkıntılarını tüm ayrıntılarıyla, panoramik bir tablo gibi izleyebilirsiniz.

Kaş’ta Jeep Safari & At Safari Yapabilirsiniz

Kaş’ta Jeep Safari & At Safari

Çok fazla fiziksel çaba harcamadan doğanın keyfini sürmek isteyenler için jeep ve at safari, ideal bir fırsattır. Yıl boyunca düzenlenen jeep safari turlarına katılarak dağlık bölgeleri, kırsal alanları, köyleri ve insanları daha geniş bir alanı gezerek keşfetmek mümkündür.


Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA

Detaylı bilgi almak için yukarıdaki bağlantıların üzerine tıklayarak ilgili ve detaylı yazımıza ulaşabilirsiniz.

Etiketler: :Antalya bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Antalya görülmesi gereken yerler, Antalya gezecek yerler, Antalya gezi, Antalya gezi rehberi, Antalya gezi yazısı, Antalya gezilecek çarşı, Antalya gezilecek doğal yerler, Antalya gezilecek doğal yerler haritası, Antalya gezilecek tarihi yerler, Antalya gezilecek yerler, Antalya gezilecek yerler doğa, Antalya ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Antalya kalesi, Antalya merkezde gidilecek yerler, Antalya merkezde ne var, Antalya ne yenir nerede yenilir, Antalya ne yenir nereler gezilir, Antalya otelleri, Antalya seyahat rehberi, Antalya tarihi, Antalya tarihi yerler, Antalya turizm potansiyeli, Antalya turizm rehberi, Antalya turizm ve tanıtım, Antalya ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Antalya şehir rehberi, Antalya’da bir günde ne yapılır?, Antalya’da gezilecek doğal yerler, Antalya’da gezilecek mekanlar, Antalya’da ne yapılır, Antalya’da ne yenir, Antalya’da nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, Kaş’ta Gezilecek Yerler, Antalya Kaş Phellos Tanıtımı, Kaş Myra ve Aziz Nikolas Kilisesi (Demre) Tanıtımı, Antalya Kaş Kasaba Nasrettin Camii, Antalya Kaş Kekova Tanıtımı, Antalya Kaş Yeşilköy Ova ve Kınık Gezi Rehberi, Kaş’ta Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler, Antalya Kaş Plajları, Antalya Kaş Kalkan (Kalamaki) Gezi Rehberi,  Antalya Kaş Patara (Gelemiş) Gezi Rehberi, Patara’da Caretta-Carettalar, Antalya Kaş Xanthos Gezi Rehberi, Antalya Kaş Saklıkent Gezi Rehberi, Antalya Kaş Üzümlü ve İslamlar-Bezirgân Gezi Rehberi, Antalya Kaş Gömbe ve Yeşil Göl Gezi Rehberi, Antalya Kaş Meis Gezi Rehberi,  Antalya Kaş Deniz Turizmi ve Yat Limanı, Kaş Marinası,