Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Antalya Kemer Tanıtımı

Bu yazı dizimizde Antalya Kemer’e gittiğinizde gezip görmek isteyebileceğiniz bütün tarihi ve turistik yerlerin kısa tanıtımlarını yapacağız. Bu yazımızın içeriği genel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı broşürlerden (www.antalyakulturturizm.gov.tr ve https://visitkemer.net/ adreslerinden) alınmıştır.


Antalya Kemer Gezi Rehberi

Bu yazımızda aşağıdaki konu başlıklarında detaylı bilgiler veriyoruz.

Antalya Kemer Tanıtımı

Antalya Kemer Gezi Rehberi

Kemer, Akdeniz kıyısında, Antalya‘ya 40 kilometre uzaklıkta olan bir ilçesidir. Kemer Türkiye’nin güney sahilinde, Antalya’nın batısında yer alır. Türkiye’nin dünya çapında en bilinen tatil beldelerinden birisidir. 1980’li yılların başına kadar küçük bir köy iken son 20 sene içinde açılan tesislerle Türk turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Kemer‘in antik dönemdeki ismi Likya‘nın bir şehri olan Idryos’tur. Tam olarak Phaselis‘in kuzeyinde Kemer yerleşim yerinin güneybatı bölümünde yer almaktadır. Buralarda yer alan dönemsel antik eserlerden bazıları şöyledir:

Antik Kilise: Bazilika planında olan kilise, ortada apsisli bir orta nef, narteks, eksonarteks, güneyinde bir şapel, kuzeyinde baptisteryum ve çevresindeki diğer yapılarla kompleks bir yapı özelliği göstermektedir. Tabanı iri taneli mozaiklerle süslüdür.

Gözetleme yeri: Marinanın kuzeyinde bulunan yüksek tepenin güney ucunda, etrafı poligapol örme tekniğinde yapılmış duvarlarla çevrili, güney yönünde iki kule ile bir giriş, kuzeydoğu yönünde de bir kule bulunmaktadır.

Antalya Kemer Tarihi

Kemer’in tarihinin M.Ö. 690 yılına kadar uzandığı bilinmektedir. Kemer merkezine 15 km mesafede bulunan Phaselis antik kenti M.Ö. 690 yılında I. Oleios tarafından kurulmuştur. Şehir sürekli el değiştirmekle birlikte tarihte önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak bilinmektedir.

Antalya Kemer Gezi Rehberi

Şehrin kalıntıları günümüze kadar ulaşmıştır. Yine Gedelma Kalesi Romalılar döneminden günümüze kadar ulaşmıştır. İlçe merkezinde bulunan İdropolis kalıntıları da M.S. III yüzyıldan itibaren Kemer’in önemli denizcilik ve ticaret merkezi olduğunu göstermektedir.

Kemer, 12. yüzyılda Türklerin eline geçmiştir. 1900’lü yılların başında göçerlerin yerleşmeye başladığı Kemer 1910 yılından itibaren yeniden yerleşim yeri kimliğini kazanmıştır. Kemer 1968 yılında nahiye, 1986 yılında yapılan seçimler sonucunda ise belde olmuştur. 20.05.1990 gün ve 29523 sayılı resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren 3644 sayılı kanunla Kemer ilçesi kurulmuştur.

Antalya Kemer’in Coğrafi Yapısı

Kemer‘in başta gelen çekiciliklerinden birisi doğal güzelliğidir. Deniz, orman ve dağlar bir noktada birleşmektedir. Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği, deniz dalgalarının çam ağaçlarına kadar uzanması ve çam ağaçlarının plajlarda gölgelik olarak kullanılması oldukça cazip hale getirmektedir.

Antalya Kemer Gezi Rehberi

Kemer‘de bulunan Ayışığı Parkı, Liman Caddesi, Çalıştepe ve Yat Limanı mutlaka görülmesi gereken yerlerden bazılarıdır. Beldibi mevkiinden başlayarak Tekirova’ya kadar olan tüm kıyı tamamen doğal plajdır. Girintili çıkıntılı kıyılarında birçok koy ve küçük doğal limanlar bulunur. 

Antalya Kemer Ulaşım – Kemer’e Nasıl Gidilir?

Kemer’e en yakın havaalanı Antalya Havaalanı (Antalya Havalimanı Telefon: 0 242 444 7 423) olup Antalya’ya yaklaşık 13 km., Kemer’e ise 57 km. mesafededir. Antalya’ya yakın bir mesafede bulunan Kemer, rahat ve kolay ulaşılabilen tatil beldelerinin başında gelir. Yerli ve yabancı turistler yurt içinden ve yurt dışından direk olarak Antalya’ya uçup, buradan da 1 saatlik transfer sonrasında Kemer’e ulaşabilmektedir.

Kemer’e ulaşım için en pratik ve kolay yol olan uçak ile ulaşım için özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’dan tüm büyük hava yolu şirketleri ve özel hava yolları Antalya’ya sayısız seferler düzenlemektedir. Antalya Havalimanı’ndan Antalya merkeze Havaş Otobüsleri ile transfer mümkündür. AntalyaKemer arası uzaklık sadece 40 km’dir ve mükemmel bir manzara yolculuğunuz boyunca sizlere eşlik eder. Yaz sezonunda 10 dakikada bir Kemer’e giden ilçe minibüsleri bulunmaktadır. Bunun yanında, terminalde bulunan taksiler de size zamandan tasarruf ve konfor sağlayacaktır.  Ayrıca Antalya şehir merkezinden Kemer’e denizyoluyla 45 dakikalık yolculuk sonrasında ulaşmak mümkün.

Antalya Kemer

Kemer’e ulaşım için çok sayıda alternatif mevcuttur. Uçak ile ulaşım için Antalya havalimanı kullanılmakta. Antalya havalimanı, Antalya’ya 13 km. mesafede, doğuda. Antalya havalimanı ile Kemer arası mesafe ise yaklaşık 57 km.

Antalya Otogarı’ndan ise düzenli otobüs ve minibüs seferleri ile Kemer ve tatil beldelerine ulaşım sağlanmaktadır. Her on dakikada bir Antalya Otogarı’ndan Kemer”e araç bulunabilmektedir.

Karayolu ile Kemer’e Ulaşım: Yaz mevsiminde Kemer’e Türkiye’nin hemen her yerinden tüm otobüs firmaları seferler koymaktadır. Sene içinde de birçok otobüs firmasının doğrudan Kemer’e ulaşım sağlayan seferleri bulunmaktadır. Kemer’e kara yolu ile ulaşım da son yıllarda yollarda yapılan düzenlemelerle çok rahat ve konforlu hale gelmiştir. Gerek özel aracınızla gerekse İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çok sayıda ilimizden Kemer’e düzenli otobüs seferleri yapılmaktadır.

Antalya Kemer Plaj ve Kumsalları

Kemer merkezinde bulunan plajlar halk plajı, yat limanı yanında bulunan Ayışığı Plajı‘dır. Antik kentin hala ayakta durduğu ve milli park olan Phaselis plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girmek mümkündür. Konaklama tesislerinin havuz ve plajlarından da ücret karşılığı yararlanmak mümkündür. (Başka bir yazı ile kumsallar ve plajlar detaylı olarak tanıtılacaktır.)

Antalya Kemer Plaj ve Kumsalları

Kemer’in yakınında bulunan Olympos ve Phaselis antik kentlerine ulaşmak ise son derece kolaydır.  Kemer, 320 yat kapasiteli modern marinasıyla yat turizminde de önemli bir yer teşkil eder. Marina ve 52 km’lik sahil şeridi Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEK)’in belirlediği kriterleri sağlayarak Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır.

Antalya Kemer Turizm Potansiyeli

Türkiye’nin en popüler tatil yerlerinden birisi olan Antalya’ya bağlı Kemer, muhteşem denizi, doğal güzellikleri, çam ormanları, tabiat parkları, koyları ve plajları, lüks tatil köyleri, otel ve resortları, restoranları, gece kulüpleri ve alışveriş imkanları ile tatilcilere unutulmayacak bir tatil imkanı sunar.

Antalya Kemer Turizm Potansiyeli

Kemer bölgesi turistik dönem boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Kemer; Phaselis Sanat Etkinlikleri,  Redbull “Sea to Sky” Uluslararası Extrem Enduro Yarışı, Down Olympos, Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, Yaza Merhaba Şenliği, Cankurtaran Yarışları, Altın Nar Kültür Festivali, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Yelken Yarışları gibi bir çok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Kemer, deniz, dağlar ve çam ormanlarının birleştiği muhteşem doğal güzelliklere sahip bir tatil beldesidir. Uzun sahil şeridi, güzel denizi, koyları ve plajları, gece hayatı, alışveriş imkanları, restoranları, su ve doğa sporları, günübirlik tekne ve çevre yerlere gezi turları ve kaliteli konaklama imkanları ile Türkiye’nin en popüler turizm merkezlerinden birisi olan Kemer, aynı zamanda Antalya bölgesinin de en büyük tatil merkezidir. Batı Toros Dağları’nın eteklerinde ve 52 kilometre kıyı şeridi boyunca uzanan Kemer ilçesi, Türkiye‘nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. 

1960’lı yıllara kadar kara yolu olmadığı için, ulaşımı sadece deniz yolundan sağlanan Kemer, 1980 sonrasında uygulanan Güney Antalya Turizm Projesi kapsamında yol ve diğer altyapı değerlerine kavuşarak hızla gelişmiş ve bugün Türkiye‘nin en gözde turizm merkezlerinden birine dönüşmüştür.

Antalya Kemer’de Konaklama İmkanları

Antalya ve çevresinde en fazla tatil köyü, otel, pansiyon ve bungalow barındıran Kemer’de konaklama imkanları çok iyidir. Kemer‘in başta gelen çekiciliklerinden birisi doğal güzelliğidir. Deniz, orman ve dağlar bir noktada birleşmektedir. Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği, deniz dalgalarının çam ağaçlarına kadar uzanması ve çam ağaçlarının plajlarda gölgelik olarak kullanılması oldukça cazip gelmektedir.

Antalya Kemer’de Konaklama İmkanları

Kemer, özellikle Almanya, Rusya, Ukrayna, Hollanda ve İskandinav ülkelerinden gelen yabancı turistlerin Türkiye’de deniz ve doğa tatili için en çok tercih ettiği tatil beldesidir.

Antalya Kemer’de Yeme İçme

Kemer’de yeme ve içme imkanları çok çeşitli ve seçmesi zordur. Kemer merkezinde neredeyse her cadde ve sokakta cafeler ve restoran bulunur. Kemer sahili boyunca ve merkez çevresinde damak zevkinize uygun ve dünyanın pek çok mutfağından her çeşit restoran vardır. Sizin de damak tadınıza uygun restoranlar bulunduğu gibi yeni lezzetler tatmak isteyenler Kemer yeme içme sektöründe aradıklarını bulabileceklerdir.

Antalya Kemer

Antalya Kemer’de Alışveriş İmkanları

Turistik bir merkez olan Kemer’de alışveriş imkanları da çok çeşitli ve alternatif sınırsızdır. Kemer merkezdeki mağazalar, çarşılar, AVM’ler ve dükkanlar tüm gün yerliş ve yabancı turistlerle ile doludur ve ihtiyacınız olan her şeyi bulabilirsiniz.

Antalya Kemer’de Gece Hayatı

Kemer, Antalya’nın turizm merkezleri içinde eğlence ve gece hayatı ile de ünlüdür.Turistik bir merkez olan Kemer’de gece hayatı doğal olarak çok hareketli ve canlıdır. Bölgede çok sayıda dünya çapında disko, gece kulübü, canlı müzik bar ve cafeleri, karaoke dans barları bulunur. Ayrıca Kemer’de size hitap edecek her türlü müzik keyfini tatmak da mümkündür.

Antalya Kemer

Şehirde yer alan disco, bar ve cafeleri ile misafirler eğlencenin doruklarına çıkabilirler. İstenen bütçeye göre de eğlence mekanları açısından alternatifler bulunmaktadır. Kemer’in disco ve gece kulüpleri dünya standartlarındaki yapısı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıdır.

Bu eğlence mekanları düzenledikleri parti ve konserlerle misafirlerini eğlencenin doruğuna çıkarmaktadır.  Kemer’in bar ve cafeleri de daha sakin eğlence arayanlar için birebirdir. Canlı müzik ve dünya standartlarındaki hizmet kalitesi ile dikkat çeken bar ve cafeler farklı ülkelerden misafirlerin buluşma noktası haline gelmektedir.


Kemer’de Yapmadan Dönmeyin

  • Tekne turları ile turkuaz koylarda akdenizin tadını çıkarın.
  • 2365 m Tahtalı Dağına teleferik ile çıkıp tüm batı Antalya’yı kucaklayın.
  • Liman Caddesinden başlayıp marina ve Ayışığı Parkına kadar yürüyüş yapıp şehrin bir parçası olun!
  • Dağların zirvesinden Akdenize kadar ilerleyen bisiklet parkurlarında dağ bisikleti keyfini sürün.
  • Phaselis Antik kentinde eski medeniyetlerin izlerini sürün ve geçmişte yolculuğa çıkın.
  • Enfes restoranlarda Akdeniz mutfağının ve yöresel lezzetlerin mutlaka tadına bakın.
  • Jeep safari turları ile Toros dağlarını ve yaylaları keşfe çıkın.
  • Yanartaş’da binlerce yıldır sönmeyen Chimera’nın ateşini yakından görün.
  • Dalış tutkunuysanız dünyaca ünlü Paris Batığında ve Üç Adalar da dalış keyfini yaşayın.
  • Göynük ve Kesme Boğazı Kanyonunun buz gibi sularında kanyon yürüyüşünü deneyin.
  • Yörük Çadırlarında yörük yaşamını yakından görüp, bir birinden nefis gözlemelerin tadına bakın.
  • Doğa yürüyüş rotalarını takip ederek eşsiz güzellikteki Beydağlarını ve yaylaları keşfe çıkın.
  • Tatilinize Adrenalin katıp Dünyanın en yüksek yamaç paraşütü noktası olan 2365 m den atlamaya ne dersiniz?
  • Kemer Cumhuriyet meydanında Saat Kulesi ile öz çekim yapın.
  • Kemer gece hayatını keşfedin ve ünlü gece kulüplerinde sabaha kadar eğlenin.

Bu yazı dizimizde Antalya Kemer’e gittiğinizde gezip görmek isteyebileceğiniz bütün tarihi ve turistik yerlerin kısa tanıtımlarını yapacağız. Bu yazımızın içeriği genel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı broşürlerden (www.antalyakulturturizm.gov.tr, https://visitkemer.net/) alınmıştır.


Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA

Detaylı bilgi almak için yukarıdaki bağlantıların üzerine tıklayarak ilgili ve detaylı yazımıza ulaşabilirsiniz.

Etiketler: :Antalya bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Antalya görülmesi gereken yerler, Antalya gezecek yerler, Antalya gezi, Antalya gezi rehberi, Antalya gezi yazısı, Antalya gezilecek çarşı, Antalya gezilecek doğal yerler, Antalya gezilecek doğal yerler haritası, Antalya gezilecek tarihi yerler, Antalya gezilecek yerler, Antalya gezilecek yerler doğa, Antalya ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Antalya kalesi, Antalya merkezde gidilecek yerler, Antalya merkezde ne var, Antalya ne yenir nerede yenilir, Antalya ne yenir nereler gezilir, Antalya otelleri, Antalya seyahat rehberi, Antalya tarihi, Antalya tarihi yerler, Antalya turizm potansiyeli, Antalya turizm rehberi, Antalya turizm ve tanıtım, Antalya ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Antalya şehir rehberi, Antalya’da bir günde ne yapılır?, Antalya’da gezilecek doğal yerler, Antalya’da gezilecek mekanlar, Antalya’da ne yapılır, Antalya’da ne yenir, Antalya’da nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası,