Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır. Yazılarımızda özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Kampçılık
  1. Antalya Kamp ve Karavan Alanları Tam Liste
  2. Antalya Kamp Alanları
    1. Antalya Karavan Kamp Alanları
    2. Antalya Merkez Kamp Alanları
  3. Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
    1. Kamp Uyarıları
    2. Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
    3. Sahillerde Kamp Kurmak Yasak mı?
    4. Çadır Kurmak Yasak mı?
    5. Çadır Kurmak için izin gerekir mi?
    6. Çadır Kurma cezası ne kadar?
    7. Kamp yasağı var mı?
    8. Sahile çadır kurulur mu?
    9. Plajda kamp yapmak yasak mı?
    10. Kamplar kapalı mı?
    11. Antalya’da Karavan Yasak mı?
    12. Kamp için izin belgesi nasıl alınır?
  4. Antalya’da Kamp Yaparken Bilinmesi Gerekenler
    1. Antalya Kamp Yerleri
    2. Antalya Kamp Haritası
    3. Antalya Kamp Alanları ve Karavan Alanları
    4. Antalya Ücretsiz Kamp Alanları
    5. Antalya Kamp Alanları 2023
    6. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi
    7. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Koyların Listesi
    8. Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesi konularında geniş bilgi almak için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği tatil beldelerinden birisidir. Değişen tatilanlayışıyla birlikte Antalya Merkez Kamp Alanları aramaları da artmıştır.

Antalya, berrak denizi ile ünlü olduğu kadar muhteşem doğasıyla da pek çok insanı kendine çeker. Deniz ve sahil tatili bakımından dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya tarihten kültüre, gastronomiden doğa turlarına, milli parklardan kanyonlara ve şelalelere kadar pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin outdoor sektörünün önemli kısmını Antalya’da düzenlenen outdoor etkinlikleri oluşturmaktadır. Kampçılıktan safariye, doğa yürüyüşlerinden dalmaya, bungee jumpingden bisiklet rotalarına kadar neredeyse bütün outdoor aktiviteleri Antalya’da yapılmaktadır.

Özellikle Antalya Ücretli Kamp Alanları ve Antalya Ücretsiz Kamp Yerleri hakkında birçok insan güncel ve güvenilir bilgi aramaktadır. Antalya çadır Kamp yerleri ve fiyatları hizmet alınan tesise ve aldığınız hizmet durumuna göre değişmektedir. Antalya’da nerede kamp yapılır? sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişebilmektedir. 

Bize çeşitli sosyal medya kanallarından ulaşan okuyucularımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de “Halk plajında kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet halk plajında kamp yapmaya hukuki olarak bir engel yoktur, ancak çadırlar ve karavancıların sayısı artıp da halk plajları kullanılamaz hale geldiğinde yerel yönetimler müdahale etmekte ve plajlara kurulan çadır ve karavanlar kaldırılmaktadır.  Antalya Konyaaltı plajına çadır kurulur mu? sorusununcevabı “Çok kalabalık olmayan mevsimlerde başka insanları rahatsız etmemek koşuluyla kurulabilir.” olacaktır.  

Bu yazımızda ve içerikte verdiğimiz bağlantılarda bilgi Antalya hakkında daha fazla edinebilir, Antalya’daki en iyi kamp alanlarını ücretli ve ücretsiz, kamp tesisi veya milli park, deniz kenarı park veya orman kampı gibi kriterlere göre ayırarak tüm detaylarıyla birlikte Antalya Kamp Alanları listemizden faydalanabilirsiniz.

Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız

Kampçılık

Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kamp Uyarıları

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.
Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.
Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

www.turkeyoutdoor.org

UNUTMAYIN KAMPÇILIK, GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADAN İCRA EDİLİRSE TEHLİKELİ OLABİLECEK BİR AKTİVİTE OLABİLİR.

Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir.  Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız.

Kamp İzinleri

Kamp Yapmadan Önce İzin Almak Zorunlu mu? Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir.

Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.


Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi, Antalya’da Çadır Kampı Yapılabilecek Koyların Listesi ve Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesini görmek için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7

Aksu Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı

Aksu Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı

Antalya-Mersin karayolunun 15’nci kilometresinden sola dönülerek 7 kilometre daha gidince zengin florası olan, 33 hektar alana sahip, 18 metre yükseklikten dökülen, Kurşunlu Şelalesi‘ne ulaşılır. Yedi adet küçük göletin küçük şelaleciklerle birbirine bağlandığı 2 kilometrelik bir kanyon içindeki şelale 1986 yılında ziyarete açılmıştır.

5960 dekar büyüklüğe sahip olan Tabiat Parkı şehir merkezine yakınlığından dolayı da yoğun olarak ziyaretçi akınına uğramaktadır. Kızılçam ağaçlarının ormanlık alanları oluşturduğu ve maki bitki örtüsünün hâkim olduğu Tabiat Parkı içerisinde; su bitkileri ve bitki tünelleri de bulunmaktadır.

Aksu Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı

Burada balta girmemiş bir ormanda şelale ve muhteşem bir görsel şölen sunan bir şelale bulunur. Antalya’nın Aksu ilçesi sınırlarında bulunan Kurşunlu Şelalesi aynı bu filmlerdeki bu sahneleri aratmayan güzellikte bir doğal görsel şölen sunan bir Tabiat Parkı içerisinde bulunuyor.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı‘na giriş yaptığınızda geniş bir mesire alanı çıkıyor karşınıza. Bu bölge esasında piknik alanıdır, kamp alanı değildir.

Kendi yiyeceğinizi getirerek piknik alanında bulunan piknik masalarında kahvaltı yapabilir, öğle yemeğinizi yiyebilirsiniz. Alan oldukça geniş, isterseniz çocuğunuzla top bile oynayabilirsiniz. Diğer şelalelerden farkı, giriş yaptığınızda doğayı hissedebiliyor olmanız. Şelaleye ulaşabilmeniz için bir süre doğanın içinden yürümelisiniz ki bu durum doğaseverlerin pek hoşuna gidecektir.

Çevresindeki zengin flora ve fauna, burayı doğa yürüyüşü, bitki ve hayvanları gözlemleme gibi eko turizm faaliyetleri açısından öncelikli konumlardan biri haline getirmiştir. Tabiat Parkı içinde yürüyüş yaparken tavşan, sincap, ağaçkakan, kaplumbağa ve diğer küçük hayvanlarla karşılaşmak mümkündür. Temiz havası ve büyüleyici manzarasıyla Tabiat Parkı, birçok ziyaretçiyi günübirlik dinlenme ve piknik için tercih edilir. Ziyaretçiler için seyir terasları, oyun alanları, araç parkı ve diğer imkanlar da mevcuttur.

Suyunun yedi ayrı küçük gölete ulaştığı şelale aynı adla anılan oldukça geniş bir Tabiat Parkının içinde bulunuyor. Şelalenin ilk döküldüğü ve burada oluşturduğu gölün adı Nilüfer Gölü olarak biliniyor. Bu gölün bağlandığı yedi ayrı küçük gölet, bazılarında ise mini ahşap köprüler bulunuyor. Doğa yürüyüşü seviyorsanız 15-20 dakika dolaşabileceğiniz yürüyüş yolu var. Şelalenin yüksekliği 17 metre. Derinliği 40 metreye dayanan, uzunluğu 2 km olan bir vadi içerisinde yer alıyor.

Kurşunlu Şelalesini besleyen akarsu debisi yaz aylarında azalıyor. Ancak hiç bir zaman kesilmiyor. Tabiat Parkına sonbahar ve ilkbaharın ilk zamanlarında gidilmesi durumunda gürül gürül akan şelaleyi izleyebiliyorsunuz. Yaz aylarında bu su azalmasına yakın zamanda Aksu Barajından yapılacak olan hat ile dereyi besleme ile çözüm bulunacağı belirtiliyor.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Özellikleri Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı içerisinde çok sayıda ağaç görebilmek muhtemeldir. Ormanların yanı sıra çok sayıdaki bitki türünü de bu bölgede görebilmek muhtemeldir.

Suyla kayanın bütünleşmesinden ötürü eşsiz manzaraları da bu alanda görebilirsiniz. Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı içerisinde kızılçamlar yaygın olarak görülmektedir. Bunun yanında az da olsa defne, doğu çınarı, harnup, yaban zeytini, sakız ağacı, söğüt ve incir de bölgede bulunmaktadır. Mersin, alıç, zakkum, ladin, kekik, kayıt, eğrelti ve sarmaşıklar da bu bölgede yer alan diğer bitki türleridir. Su yüzeyinde ise topalak, kamış, algler ve nilüferleri de görebilmek söz konusu olabilmektedir.

Aksu Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı

İki kilometrelik bir kanyonun içinde yer alan Kurşunlu Şelalesi’nde 7 küçük gölet birbirine bağlıdır. Tilki, tavşan, sincap, ağaçkakan gibi birçok hayvanı, doğal harikası yeşillikleri ve 18 metre yükseklikten dökülen şelalesiyle 1986 yılında park alanı haline getirilerek ziyaretçilere açılmış ve 1991 yılında Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı olarak korumaya alınmış.

Şelale suyu yaklaşık 18 metre yükseklikten dökülüyor. Giriş ücretini ödedikten sonra taş merdivenlerden aşağı doğru bir süre iniyorsunuz. Yaklaşık 100 basamak.  Şelalenin bütün çevresini saran patika yollar ve yürüyüş için yapılan ahşap platformlarda yürüyerek muhteşem doğanın ve eşsiz şelalenin tadını çıkarabilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi’nin yanı başında 200 yıllık su değirmenini görmeden oradan ayrılmayın. Bu değirmen hala faaliyetine devam ediyor. Yanından geçerken değirmenin dönüp işlediğini görebilirsiniz.

Otopark ücretiz. Tabiat Parkının giriş kapısının bulunduğu noktada yol üzerinde otopark bulunuyor. Aracınızı buraya bırakarak Kurşunlu Şelalesini görmek için yaya olarak giriş yapmanız gerekiyor. Şelale çevresini patika yollar üzerinden gezmek için 1 saat oldukça yeterli oluyor. Sonrasında dinlenmek için içeride bulunan kafelerde oturabilir veya kendi getireceğiniz yiyecek içeceklerinizi uygun bir yerde oturarak yiyebilirsiniz.

Park içerisinde bulunan akarsu içerisindeki balıkları görebilecek temizlikte. Birçok balık çeşidi bu akarsu içerisinde barınıyor.  Suya yüzme amaçlı girmek yasaktır.

Tabiat Parkı içerisindeki yeşillik genelde som kızılçam ormanlarından ve maki elemanlarından oluşmaktadır. Çocuklar için oyun alanları, seyir terası bulunuyor. Şelalenin yanı sıra mesire alanlarını da kapsayan 33 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuştur. İçerisinde manzara izleme noktaları, çocuk parkları, restoranlar, otopark, patikalar ve tuvaletler bulunmaktadır.

Kurşunlu Şelalesi’nde hamak keyfi, doğa yürüyüşü, manzara seyri, doğa fotoğrafçılığı, günübirlik gezi, piknik, yabani hayvan gözlemciliği, yaban hayatı fotoğrafçılığı yapabilirsiniz.

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı içerisinde; bungalov, ahşap ev, pansiyon ve kır evi gibi konaklama imkanları bulunmazken, kamp yapılmaya da müsait değildir. Eğer kamp kurmak istiyorsanız parka girmeden önce buradaki ormanlık araziye kurabilirsiniz.

Park içerisinde market, tuvalet gibi imkânlar var. Farklı bir bölge tercih etmek isterseniz Kurşunlu ile Burgaz arasında yer alan bir kamp alanı daha var. Özel mülk olup, denize sıfır olan bir zeytinlik içerisinde kamp yapabilirsiniz.  Bölgede şelale, kafe, kır kahvesi, akarsu köprüsü, gözleme satışı, dondurma satışı, piknik alanı, tuvalet imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Kamp yapmak isteyenler giriş kontrol noktasında görevli personelden bilgi alarak günübirlik aktivite için çadır kurabilir ancak konaklamalı olarak kamp yapılmamaktadır. Şelaleye yakın olmak, orada vakit geçirmek istiyorsanız bu alternatifi değerlendirebilirsiniz.

Antalya Kurşunlu Şelalesi Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Burası doğrudan kamp alanı değil, tabiat parkıdır. Dolayısıyla kamp atarken ve ateş yakarken en azından izin alınması gerekebilir. Bölgedeki özel işletmede izin alarak kamp yapabilirsiniz.
Antalya Kurşunlu Şelalesi Kamp Alanı Giriş Ücretli mi? :
Tabiat parkı giriş ücreti var.
Antalya Kurşunlu Şelalesi Kamp Alanı İletişim Bilgileri: 02424332218 & 03122075000
Antalya Kurşunlu Şelalesi Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: http://kursunluselalesi.tabiat.gov.tr/
Antalya Kurşunlu Şelalesi Kamp Alanı Adresi: 
Kursunlu Şelalesi, 07119 Aksu/Antalya
Antalya Kurşunlu Şelalesi Kamp Alanı
Harita (GPS) Koordinatları: Kurşunlu Şelalesi (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz)

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7

Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık. Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA

  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. 
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. 
  • Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini (Polis: 155 ve Jandarma:156 numara) arayarak yapacakları doğa aktivitesi ile ilgili bilgi vermeleridir. 
  • Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
  • Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

https://turkeyoutdoor.org/