Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır. Yazılarımızda özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği tatil beldelerinden birisidir. Değişen tatilanlayışıyla birlikte Antalya Merkez Kamp Alanları aramaları da artmıştır.

Antalya, berrak denizi ile ünlü olduğu kadar muhteşem doğasıyla da pek çok insanı kendine çeker. Deniz ve sahil tatili bakımından dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya tarihten kültüre, gastronomiden doğa turlarına, milli parklardan kanyonlara ve şelalelere kadar pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin outdoor sektörünün önemli kısmını Antalya’da düzenlenen outdoor etkinlikleri oluşturmaktadır. Kampçılıktan safariye, doğa yürüyüşlerinden dalmaya, bungee jumpingden bisiklet rotalarına kadar neredeyse bütün outdoor aktiviteleri Antalya’da yapılmaktadır.

Özellikle Antalya Ücretli Kamp Alanları ve Antalya Ücretsiz Kamp Yerleri hakkında birçok insan güncel ve güvenilir bilgi aramaktadır. Antalya çadır Kamp yerleri ve fiyatları hizmet alınan tesise ve aldığınız hizmet durumuna göre değişmektedir. Antalya’da nerede kamp yapılır? sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişebilmektedir. 

Bize çeşitli sosyal medya kanallarından ulaşan okuyucularımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de “Halk plajında kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet halk plajında kamp yapmaya hukuki olarak bir engel yoktur, ancak çadırlar ve karavancıların sayısı artıp da halk plajları kullanılamaz hale geldiğinde yerel yönetimler müdahale etmekte ve plajlara kurulan çadır ve karavanlar kaldırılmaktadır.  Antalya Konyaaltı plajına çadır kurulur mu? sorusununcevabı “Çok kalabalık olmayan mevsimlerde başka insanları rahatsız etmemek koşuluyla kurulabilir.” olacaktır.  

Bu yazımızda ve içerikte verdiğimiz bağlantılarda bilgi Antalya hakkında daha fazla edinebilir, Antalya’daki en iyi kamp alanlarını ücretli ve ücretsiz, kamp tesisi veya milli park, deniz kenarı park veya orman kampı gibi kriterlere göre ayırarak tüm detaylarıyla birlikte Antalya Kamp Alanları listemizden faydalanabilirsiniz.

Kampçılık
  1. Antalya Kamp ve Karavan Alanları Tam Liste
  2. Antalya Kamp Alanları
    1. Antalya Karavan Kamp Alanları
    2. Antalya Merkez Kamp Alanları
  3. Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
    1. Kamp Uyarıları
    2. Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
    3. Sahillerde Kamp Kurmak Yasak mı?
    4. Çadır Kurmak Yasak mı?
    5. Çadır Kurmak için izin gerekir mi?
    6. Çadır Kurma cezası ne kadar?
    7. Kamp yasağı var mı?
    8. Sahile çadır kurulur mu?
    9. Plajda kamp yapmak yasak mı?
    10. Kamplar kapalı mı?
    11. Antalya’da Karavan Yasak mı?
    12. Kamp için izin belgesi nasıl alınır?
  4. Antalya’da Kamp Yaparken Bilinmesi Gerekenler
    1. Antalya Kamp Yerleri
    2. Antalya Kamp Haritası
    3. Antalya Kamp Alanları ve Karavan Alanları
    4. Antalya Ücretsiz Kamp Alanları
    5. Antalya Kamp Alanları 2023
    6. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi
    7. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Koyların Listesi
    8. Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesi konularında geniş bilgi almak için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız: Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir.  Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız. Kamp Yapmadan Önce İzin Almak Zorunlu mu? Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.

Kamp Uyarıları

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.
Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.
Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

www.turkeyoutdoor.org

Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi, Antalya’da Çadır Kampı Yapılabilecek Koyların Listesi ve Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesini görmek için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz. Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7

Antalya Gazipaşa Tanıtımı

Gazipaaşa, Antalya ilinin en doğudaki ilçesidir. Akdeniz kıyısında yer alan ilçe, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çekmektedir. Gazipaşa, kamp yapmak, doğa yürüyüşü yapmak, su sporları yapmak ve tarihi yerleri gezmek için ideal bir yerdir.

Gazipaşa Kamp Alanları: Gazipaaşa’da birçok kamp alanı bulunmaktadır. En popüler kamp alanları arasında;

  • Adrasan Kamp Alanı
  • Çamaltı Plajı Kamp Alanı
  • Kızılçam Ormanı Kamp Alanı
  • Kumluca Kamp Alanı
  • Mavikent Kamp Alanı

Gazipaşa Outdoor: Gazipaaşa, outdoor aktiviteleri yapmak için ideal bir yerdir. En popüler outdoor aktiviteleri arasında;

  • Doğa yürüyüşü
  • Dağcılık
  • Bisiklet turu
  • Su sporları
  • Rafting

Gazipaşa Gezilecek Yerler: Gazipaaşa’da birçok gezilecek yer bulunmaktadır. En popüler gezilecek yerler arasında;

  • Adrasan
  • Çamaltı Plajı
  • Kızılçam Ormanı
  • Kumluca
  • Mavikent
  • Adrasan Kalesi
  • Adrasan Müzesi
  • Kızılçam Ormanı Tabiat Parkı
  • Kumluca Müzesi
  • Mavikent Müzesi

Gazipaaşa, Antalya’nın doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken bir ilçesidir. Kamp yapmak, doğa yürüyüşü yapmak, su sporları yapmak ve tarihi yerleri gezmek için ideal bir yerdir.

www.turkeyoutdoor.org

ANTALYA

Antalya Gazipaşa Zeytinada Kamp Alanı

Zeytinada Kamp Alanı, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bulunan bir kamp alanıdır. Ada, Akdeniz’in mavi suları ile çevrili olup, yemyeşil bir bitki örtüsü ile kaplıdır. Zeytinada, kamp yapmak için ideal bir yerdir. Ada üzerinde birçok kamp alanı bulunmaktadır. Kamp alanları, temiz ve güvenlidir. Kamp alanlarının çoğunda, duş, tuvalet, elektrik ve Wi-Fi gibi imkanlar bulunmaktadır.

Zeytinada’da kamp yapmak, doğa ile iç içe olmak ve huzurlu bir tatil geçirmek için harika bir fırsattır. Ada üzerinde, birçok aktivite yapmak mümkündür. Yüzme, şnorkel, dalış, balık tutma, yürüyüş ve bisiklete binme gibi aktiviteler yapılabilir. Zeytinada’da ayrıca, birçok tarihi ve kültürel mekan bulunmaktadır. Ada üzerinde, Bizans döneminden kalma bir kale, bir kilise ve bir manastır bulunmaktadır.

Zeytinada Kamp Alanı, Antalya’da kamp yapmak için en iyi yerlerden biridir. Ada, temiz, güvenli ve huzurlu bir tatil için harika bir fırsattır.

Google Maps Yorumları

  • “Zeytinada Kamp Alanı, kamp yapmak için harika bir yer. Ada, temiz, güvenli ve huzurlu. Kamp alanlarının çoğunda, duş, tuvalet, elektrik ve Wi-Fi gibi imkanlar bulunmaktadır. Ada üzerinde, birçok aktivite yapmak mümkündür. Yüzme, şnorkel, dalış, balık tutma, yürüyüş ve bisiklete binme gibi aktiviteler yapılabilir. Zeytinada’da ayrıca, birçok tarihi ve kültürel mekan bulunmaktadır. Ada üzerinde, Bizans döneminden kalma bir kale, bir kilise ve bir manastır bulunmaktadır.”
  • “Zeytinada Kamp Alanı, Antalya’nın en güzel kamp alanlarından biridir. Ada üzerinde kamp yapmak, doğa ile iç içe olmak ve huzurlu bir tatil geçirmek için harika bir fırsattır. Ada üzerinde, birçok aktivite yapmak mümkündür. Yüzme, şnorkel, dalış, balık tutma, yürüyüş ve bisiklete binme gibi aktiviteler yapılabilir. Zeytinada’da ayrıca, birçok tarihi ve kültürel mekan bulunmaktadır. Ada üzerinde, Bizans döneminden kalma bir kale, bir kilise ve bir manastır bulunmaktadır.”
  • “Zeytinada Kamp Alanı, Antalya’da kamp yapmak için en iyi yerlerden biridir. Ada, temiz, güvenli ve huzurlu bir tatil için harika bir fırsattır. Kamp alanlarının çoğunda, duş, tuvalet, elektrik ve Wi-Fi gibi imkanlar bulunmaktadır. Ada üzerinde, birçok aktivite yapmak mümkündür. Yüzme, şnorkel, dalış, balık tutma, yürüyüş ve bisiklete binme gibi aktiviteler yapılabilir. Zeytinada’da ayrıca, birçok tarihi ve kültürel mekan bulunmaktadır. Ada üzerinde, Bizans döneminden kalma bir kale, bir kilise ve bir manastır bulunmaktadır.”

Maps Koordinatları

  • 36.846825, 32.037038

Zeytinada Kamp Alanı’nda Yapabileceğiniz Aktiviteler

  • Yüzme
  • Şnorkel
  • Dalış
  • Balık tutma
  • Yürüyüş
  • Bisiklete binme
  • Tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etme

Zeytinada Kamp Alanı’nda Kamp Yapmanın Faydaları

  • Doğa ile iç içe olmak
  • Huzurlu bir tatil geçirmek
  • Birçok aktivite yapmak
  • Tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etmek
  • Sakin ve sessiz bir ortamda olmak
  • Ekonomik bir tatil yapmak

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA