11 BİLECİK

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Bilecik ilinin zengin tarihi ve benzersiz turistik yerlerini keşfedeceğiz. Bilecik, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan eşsiz doğal güzelliklere ve tarihi hazinelere sahip bir ilimizdir. Her köşesinde farklı bir hikaye ve doğal güzellik barındıran Bilecik , tatilcileri tarihin derinliklerine ve doğanın kucaklayıcı kollarına davet ediyor.

Çiçekli Yayla Kamp Alanı: Rengârenk Doğanın Kalbinde Ücretsiz Kamp Deneyimi

Bilecik Çiçekli Yayla Kamp Alanı

Bilecik’in en yüksek yaylası olarak öne çıkan Çiçekli Yayla Kamp Alanı, 1906 metre rakımıyla doğa severlerin rüyalarını süsleyen bir destinasyon. Bilecik ve Kütahya illeri sınırlarında konumlanan bu eşsiz yayla, Karagöl Yaylası’na sadece 4 kilometre uzaklıktadır.

Aynı zamanda Kömürsu Yaylası yolundan ilerleyerek Domaniç Yaylaları’na da ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanamasa da özel aracınızla rahatlıkla bu doğal güzelliklere ulaşabilirsiniz.

Bilecik Çiçekli Yayla Kamp Alanı

GPS Koordinatları: [KOORDİNATLAR].

Çiçekli Yayla, herhangi bir tesisin olmadığı ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşımın mümkün olmadığı bir yerdir. Ancak bu eşsiz doğa harikası, sakinliği ve doğal güzellikleriyle her türlü zahmete değer bir deneyim sunmaktadır.

Bilecik Çiçekli Yayla Kamp Alanı

Çiçekli Yayla Kamp Alanı Özellikleri:

  • Konum: Çiçekli Yayla, Bilecik ve Kütahya illerinin sınırında, GPS Koordinatları: [KOORDİNATLAR]
  • Rakım: 1906 metre
  • Ulaşım: Toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanamamaktadır. Özel araçlarınızla bölgeye rahatlıkla gelebilirsiniz.

Çiçekli Yayla, doğanın mucizesini tüm renkleriyle sunan rengârenk çiçeklerle ünlüdür. İlkbahar aylarında yayla boyunca açan bu çiçekler, yaylaya adını da vermiştir. Ziyaretçiler, doğanın bu canlı renklerle bezenmiş manzarasına tanık olmak için buraya akın etmektedirler.

Bilecik Çiçekli Yayla Kamp Alanı

Yakınlarda bulunan Camili Köyü de yayla faaliyetleri için tercih edilmektedir. Çiçekli Yayla’nın büyüklü küçüklü göletleri, bol oksijeni ve doğal güzellikleri ile Bilecik yöresinin en popüler mekânlarından biridir. Doğa yürüyüşleri, günübirlik piknikler ve uzun süreli kamplar için ideal bir tercihtir.

Bilecik Çiçekli Yayla Kamp Alanı

Herhangi bir tesisin bulunmadığı bu alanda kamp yapacaklar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmelidir. Tuvalet, çeşme ve banyo gibi olanaklar da bulunmamaktadır. Bu nedenle ziyaretçilerin ihtiyaçlarını önceden hazırlıklı bir şekilde getirmeleri gerekmektedir.

Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran ve ücretsiz olarak hizmet veren Çiçekli Yayla Kamp Alanı, şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak ve doğanın kalbinde huzur dolu anlar yaşamak isteyenler için ideal bir seçenektir.

Kampçılık Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kamp yapmadan önce, seçtiğiniz bölgenin kurallarını ve yönergelerini dikkatlice okumak önemlidir. Ayrıca, çevreye saygılı bir şekilde kamp yapmak, doğayı koruma ve gelecek nesiller için bırakma sorumluluğunu içerir.

TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi

Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu kampçılık rehberi tüm yazılar

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.

Bilecik’te kamp, doğa yürüyüşü, dağcılık, bisiklet gibi outdoor aktiviteleri için aşağıdaki listemizi kontrol edebilirsiniz.

Bilecik’te Kamp, Karavan, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Bütün Alanlar

Bilecik Küçükelmalı Tabiat Parkı Kamp AlanıBilecik Kınık Şelalesi Kamp AlanıBilecik Kömürsu Yaylası Kamp Alanı
Bilecik Kurtköy Bölgesi Kamp AlanıBilecik Pelitözü Göleti Kamp AlanıBilecik Sofular Yaylası Kamp Alanı
Bilecik Sarıdayı-Uzuncam Yayla Kamp AlanıBilecik Turbin Mesire ve Kamp AlanıBilecik’te Yapılabilecek Outdoor ve Doğa Aktiviteleri
Bilecik’te Bulunan ŞelalelerBilecik’te Bulunan Kamp AlanlarıBilecik Bozcaarmut Göleti Kamp Alanı
Bilecik Büyükelmali Göleti Kamp AlanıBilecik Çavuşköy Göleti Kamp AlanıBilecik Çiçekli Yayla Kamp Alanı
Bilecik Dodurga Barajı Kamp AlanıBilecik Günyurdu Barajı Kamp AlanıBilecik Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı Kamp Alanı
Bilecik’te Bulunan Doğal GüzelliklerBilecik’te Dağ ve Doğa YürüyüşüBilecik’te Bulunan Dağ, Yayla ve Akarsular
Bilecik Mesire Yerleri ve Kamp AlanlarıBilecik Yenipazar TanıtımıBilecik Suuçtu Şelalesi Tanıtımı
Bilecik Pelitözü Göleti ve Gölpark TanıtımıBilecik Rıza Paşa Göleti TanıtımıBilecik Küçükelmalı Tabiat Parkı Tanıtımı
Bilecik Kamçı Yaylası TanıtımıBilecik Kömürsu Yaylası TanıtımıBilecik İnhisar Mağarası ve Şelalesi Tanıtımı
Bilecik Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı TanıtımıBilecik Bozcaarmut Göleti TanıtımıBilecik Kent Ormanı Tanıtımı
Bilecik Kamp, Karavan, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Alanlar

Etiketler: #BilecikKampAlanları #BilecikDoğaYürüyüşü #BilecikOutdoor #BilecikTabiatYürüyüşü #BilecikKampKeyfi #BilecikDoğaKeşfi #BilecikDoğaAktiviteleri #BilecikKampHayatı #BilecikMacera #BilecikAçıkHavaEtkinlikleri #BilecikDoğaGüzellikleri #BilecikDoğaTurları #BilecikKampçılık #BilecikYabanHayatı #BilecikDogaCenneti

Bilecik bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Bilecik görülmesi gereken yerler, Bilecik gezecek yerler, Bilecik gezi, Bilecik gezi rehberi, Bilecik gezi yazısı, Bilecik gezilecek çarşı, Bilecik gezilecek doğal yerler, Bilecik gezilecek doğal yerler haritası, Bilecik gezilecek tarihi yerler, Bilecik gezilecek yerler, Bilecik gezilecek yerler doğa, Bilecik ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Bilecik kalesi, Bilecik merkezde gidilecek yerler, Bilecik merkezde ne var, Bilecik ne yenir nerede yenilir, Bilecik ne yenir nereler gezilir, Bilecik otelleri, Bilecik seyahat rehberi, Bilecik tarihi, Bilecik tarihi yerler, Bilecik turizm potansiyeli, Bilecik turizm rehberi, Bilecik turizm ve tanıtım, Bilecik ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Bilecik şehir rehberi, Bilecik’de bir günde ne yapılır?, Bilecik’de gezilecek doğal yerler, Bilecik’de gezilecek mekanlar, Bilecik’de ne yapılır, Bilecik’de ne yenir, Bilecik’de nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, #Bilecik #Bilecikmağaraları #mağara #mağaraturizmi #outdoor #Bilecikoutdoor #ekoturizm #turkeyoutdoor #outdoor #outdoorlife

https://turkeyoutdoor.org/