Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Bingöl ilinin zengin tarihi ve benzersiz turistik yerlerini keşfedeceğiz. Doğunun gizemli incisi Bingöl, bin bir renge sahip doğal güzellikleri ve zengin kültürel dokusuyla büyüleyici bir destinasyon sunuyor. Yemyeşil vadileri, berrak gölleri ve etkileyici dağlarıyla Bingöl, doğa tutkunlarının ve macera arayışındakilerin hayallerini süsleyen bir cennet.

Tarihin izlerini taşıyan antik kalıntıları ve tarihi yapılarıyla geçmişle günümüzü harmanlayan şehir, sıcakkanlı insanlarıyla da unutulmaz anılar sunuyor. Bingöl, keşfedilmeyi bekleyen eşsiz bir turizm deneyimi vadediyor.

Bingöl’de Bulunan Göletler

Bingöl’ün Doğal Güzellikleri

Doğa yürüyüşleri sırasında göletler olukça rastlanır. Elips biçimli olanlar göze çarpar. Özellikle Güneş Dağı yamaçları, göletler açısından oldukça zengindir. Bingöl İlindeki göletlerden bazıları şunlardır:

Bingöl’ün Eşsiz Güzelliğini Yansıtan Göller

Bingöl’de Bulunan Göller

Bingöl’de bulunan göller, genellikle krater gölleri olarak bilinir. Bu göller, volkanik patlamaların ardından dağların zirvelerinde oluşmuş eşsiz oluşumlardır. Bingöl’ün büyülü göllerinden bazıları şunlardır:

Gerendal Gölü: Bingöl’ün Merkez ilçesinde bulunan, kalp şeklindeki krater gölüdür. 2.371 metre yükseklikte yer alan göl, 1988 yılında Tabiat Anıtı olarak tescil edilmiştir.

Belli Göl: Bingöl’ün Yayladere ilçesinde yer alan, 1.750 metre yükseklikteki bir krater gölüdür.

Karlı Göl: Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yer alan, 2.400 metre yükseklikteki bir krater gölüdür.

Çili Göl: Bingöl’ün Kiğı ilçesinde yer alan, 2.500 metre yükseklikteki bir krater gölüdür.

Sarıçiçek Göl: Bingöl’ün Solhan ilçesinde yer alan, 2.300 metre yükseklikteki bir krater gölüdür.

Metan Göl: Bingöl’ün Solhan ilçesinde yer alan, 2.300 metre yükseklikteki bir krater gölüdür.

  • Avcılar Göleti (Yaylaovası)
  • Aşağı Göleti (Yaylaovası)
  • Yukarı Göleti (Yaylaovası)
  • Çalkara Göleti (Genç-Çalkara)
  • Çanakçı Göleti (Yaylaovası)
  • Gölcük Göleti (Genç-İğdir Yolu)
  • Akıncı Göleti (Yaylaovası)
  • İncesu Göleti (Genç)
  • Arıcak Göleti (Kiğı)
  • Karacaören Göleti (Solhan-Büyükkızılcakıran)
  • Kuzören Göleti (Genç-Kuzören)
  • Melet Göleti (Solhan)
  • Olukman Göleti (Genç)
  • Sırçalı Göleti (Solhan)
  • Buzluk Göleti (Kiğı-Soğukpınar)
  • Sarıkaya Göleti (Solhan-Hacıağaç)
  • Soğukpınar Göleti (Kiğı-Soğukpınar)
  • Üçkaya Göleti (Solhan)
  • Sütlüce Göleti (Solhan)
  • Su Göleti (Kiğı-Akpınar)

Karlıova İlçesinin Kala Tepesi’nde Güneşin Doğuşu’nu görmek ayrı bir güzellik. Özellikle piknik yapmak için uygun şelaleler, doğa güzellikleri ile örülü güzergâh boyunca doğa gezileri yapabilirsiniz. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü bu ilçede hafta sonları aileler piknik yapmaktadır.

Bingöl’de Bulunan Göller

Bingöl, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Bu bölgenin doğal zenginlikleri içerisinde, çeşitli yaban hayvanları ve engin bitki örtüsü ile birlikte, birbirinden özel doğal güzelliklere ev sahipliği yapar. Bu doğal güzelliklerden biri de Bingöl’ün gurur kaynağı olan gölleridir.

Bu göllerin Bingöl’ün eşsiz doğasını yansıtan güzellikleri, doğa yürüyüşleri, kampçılık, piknik ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler için mükemmel bir ortam sunar.

Bingöl İli sınırları içinde büyük göllerin sayısı azdır, ancak Gölbahri, Kerkis Gölü, Zırlır Gölü, Sar Gölü, Kuş Gölü, Harem Gölü, Er Gölü, Kıllı Göl, Manastır Gölü, Belli Göl, Karlı Göl, Çili Göl ve İçme Gölü gibi küçük sirk gölleri bulunmaktadır. Bu göller, Bingöl’ün doğal güzelliklerini yansıtan önemli parçalardır.

Bingöl’ün eşsiz doğal güzellikleri içindeki göller, doğa tutkunlarına ve keşfe çıkmayı sevenlere unutulmaz anlar sunar. Gelin, Bingöl’ün büyülü göllerini keşfedin ve doğanın içinde huzurlu anlar yaşayın.


Etiketler: “Bingöl bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Bingöl görülmesi gereken yerler, Bingöl gezecek yerler, Bingöl gezi, Bingöl gezi rehberi, Bingöl gezi yazısı, Bingöl gezilecek çarşı, Bingöl gezilecek doğal yerler, Bingöl gezilecek doğal yerler haritası, Bingöl gezilecek tarihi yerler, Bingöl gezilecek yerler, Bingöl gezilecek yerler doğa, Bingöl ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Bingöl kalesi, Bingöl merkezde gidilecek yerler, Bingöl merkezde ne var, Bingöl ne yenir nerede yenilir, Bingöl ne yenir nereler gezilir, Bingöl otelleri, Bingöl seyahat rehberi, Bingöl tarihi, Bingöl tarihi yerler, Bingöl turizm potansiyeli, Bingöl turizm rehberi, Bingöl turizm ve tanıtım, Bingöl ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Bingöl şehir rehberi, Bingöl’de bir günde ne yapılır?, Bingöl’de gezilecek doğal yerler, Bingöl’de gezilecek mekanlar, Bingöl’de ne yapılır, Bingöl’de ne yenir, Bingöl’de nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, #Bingöl #Bingölmağaraları #mağara #mağaraturizmi #outdoor #Bingöoutdoor #ekoturizm #turkeyoutdoor #outdoor #outdoorlife

#BingölGezisi #BingölDoğası #BingölKeşif #BingölTur #BingölMacerası #BingölRota #BingölGüzellikleri #BingölManzaraları #BingölYolculuk #BingölKeşfet #BingölKeyfi #BingölAktiviteleri #BingölYürüyüş #BingölKamp #BingölDoğa #BingölMacera #BingölGeziRehberi #BingölKültür #BingölTarihi #BingölYemekleri #BingölAnıları #Bingölİzlenimleri #BingölGezgin #BingölGözlemler #BingölKeşfedilmeyiBekliyor

https://turkeyoutdoor.org/