Bolu’da Outdoor ve Doğa Yürüyüşü Rotaları

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Bolu ilinin benzersiz doğal güzelliklerini ve zengin turistik yerlerini keşfedeceğiz. Bolu, Karadeniz’in etkisi altında bulunan bir coğrafyada yer almasıyla birlikte doğanın büyülü dokusunu en iyi yansıtan destinasyonlardan biridir. İçinde barındırdığı doğal zenginlikler, tarihi mekanlar ve etkileyici manzaralarıyla Bolu, hem dinlendirici hem de keşif dolu bir tatil deneyimi sunuyor.

Bolu Harita

Bolu‘nun göz alıcı doğal güzellikleri, özellikle Abant Gölü ve Gölcük Tabiat Parkı gibi noktalarla kendini gösteriyor. Bu bölgeler, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelmiş durumdadır.

Bolu Doğa Yürüyüşü Parkurları

Bolu Doğa Yürüyüşü Rotaları

Doğa, turizmin önemli bir cazibe merkezidir ve Türkiye, farklı turizm türlerine ev sahipliği yapan zengin bir ülkedir. Bu çeşitliliğin temelinde, ülkenin farklı coğrafyalarında bulunan yeşil alanlar, çeşitli yeryüzü şekilleri ve iklim özellikleri yer almaktadır. Bu nedenle Türkiye, doğa güzellikleri bakımından önemli bir turistik destinasyon konumundadır.

Batı Karadeniz Bölgesi’nde, doğal güzellikleriyle öne çıkan şehirlerden biri de Bolu’dur. 2020 yılında Akyurt Kurnaz tarafından yapılan bir çalışmaya göre, Bolu denildiğinde akla gelen kelimeler doğa, yeşil ve göldür.

Bolu Doğa Yürüyüşü Rotaları

Yürüyüş yolları, katılımcılara ruhsal rahatlama, farklı bitki örtüsü ile karşılaşma ve diğer insanlarla iletişim kurma fırsatı sunan doğa turizmi aktivitelerinden biridir. Bu yollar, uzman rehberler eşliğinde gezilmeli ve gerekli malzemeler yanlarında bulundurulmalıdır. Ayrıca parkurların zorluk derecelerine göre hazırlık yapılmalıdır.

Bolu Belediyesi, 2011 yılında başlattığı “Tabiatın Kalbi Bolu” projesi kapsamında Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları oluşturmuştur. 2019 yılında, projeyi daha etkili hale getirmek ve kapsamını genişletmek amacıyla Başkanlık Makamının kararıyla proje “Doğayı Seviyorum” adı altında sürdürülmüştür. http://www.dogayiseviyorum.com/

Bolu Doğa Yürüyüşü Rotaları

Yeni projede parkur adetleri basitleştirilmiş ve artık parkur bilgilerinin dijital olarak paylaşılması kararı alınmıştır. Parkur detay sayfalarını açarak parkurların dijital versiyonlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca, parkur başlığından Wikiloc App versiyonlarına (iPhone, Android), GPX, TCX, KML ve Garmin veya Apple Watch için indirme yapma seçenekleri sunulmaktadır.

Bolu Doğa Yürüyüşü Rotaları

Doğayı Seviyorum” projesi, Bolu Belediyesi Proje Yönetim Birimi tarafından yürütülmektedir. Proje ile ilgili her türlü şikayet, öneri ve tebriği 444 26 58 çağrı merkezine, 444 26 58 WhatsApp Destek Hattına, 4442658@bolu.bel.tr adresine veya Bolu Belediyesi İstek-Şikayet bildirim formuna, “Doğayı Seviyorum Projesi” konu başlığını işaretleyerek iletebilirsiniz. Formu doldurduktan sonra cep telefonunuza gelen takip numarası ile başvurularınızı takip edebilirsiniz.

Bolu Doğa Yürüyüşü Rotaları

Yazımızda kullanılan resimler ve bilgiler https://bolu.ktb.gov.tr/Eklenti/76149,yeni-kitapcik-yuruyus-yollari-2019pdf.pdf?0 adresinden alınmıştır.

Bolu Doğa Yürüyüşü Rotaları

Bolu Doğa Yürüyüş Parkurları

Parkur AdıUzunlukZorluk DerecesiÖzellik
Bolu Kent Ormanı Parkuru12 km.6/3Bolu şehir merkezine yakın mesafede bulunan parkur kolay bir güzergaha sahiptir. Tamamen orman içinde yer alır. Yabani hayvanlar bulunabilir.
At Yaylası – Hayrettin-i Tokadi Parkuru12 km.6/3Bolu merkeze yakın mesafede bulunan parkur, doğada yaşayan yılkı atlarına ev sahipliği yapar. At yaylaları ve şifalı kaynak suları bulunur.
Gölcük – Üçgöl Yolu Parkuru8 km.6/3Bolu merkezine 14 km. mesafede bulunan Gölcük Tabiat Parkı’ndan başlayan parkur orman içinden geçer ve göletleri görmenizi sağlar.
Gölcük – Demirciler Köyü Parkuru10 km.6/3Gölcük Tabiat Parkı’ndan başlayan parkur orta zorlukta bir iniş parkurudur ve Çamyayla ile Demirciler köylerinde sonlanır.
Kökez Tabiatı Koruma Alanı – Gölcük Parkuru12 km.6/5Bolu merkeze 20 km. mesafede bulunan Kökez Tabiatı Koruma alanından başlayan parkurda, Susızdı Şelalesi ve gölcüklere ulaşabilirsiniz.
Araştırma Ormanı Parkuru7,5 km.6/3Bolu merkezine 22 km. mesafede bulunan parkur, bölgenin zirve kısmında yer alır ve küçük bir göleti içerir.
Aladağ Yaylaları Parkuru6/3Kızık Yaylasından başlayıp yine aynı yaylada sona eren parkurda, Değirmenözü, Okçular Yaylası, Örencik ve Demirciler yaylaları bulunur.
Kartalkaya – Karapınar Yaylası – Aladağ Parkuru14,5 km.6/3Bolu şehir merkezinin 38 km. güneydoğusunda bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi oteller bölgesinden başlayan parkurda, zirveden devam edilerek, Karapınar Yaylası ve Aladağ yaylaları bölgesine iniş yapılır.
Kartalkaya – Kındıra Yaylası Parkuru7 km.6/3Kartalkaya oteller bölgesinden başlayan parkur, dere içinden devam ederek Kındıra yaylasında son bulur.
Yedigöller Yolu Ayıkaya – Tuzak Yayla Parkuru7 km.6/4Yedigöller yolu üzerinde bulunan Ayıkaya Tabiat Parkından başlayan parkur 1790 metre yüksekliğe çıkar ve yer yer uçurumlar bulunur.
Yedigöller Kapankaya – Anıt çam – Gülenkayalar Parkuru6 km.6/4Yedigöller Milli Parkı’nın 5 km. kuzeyinde bulunan Kapankaya mevkiinden başlar ve Gülenkayalar mevkiinde son bulur. Manzarası etkileyicidir.
Yedigöller Eltendere Parkuru10,5 km.6/4Yedigöller Milli Parkı içinde alternatif bir ulaşım yolu olan Eltendere güzergahı üzerindedir. Çoğunlukla çıkış parkurudur.
Efsunlubalık – Gökbuladan – Sarıçam Parkuru22 km.6/4Bolu’ya 24 km. mesafede Yığılca yolundan başlayan parkur, Karakaya yaylasından geçer ve uzun bir parkurdur.
Abant Tepesi – Çetmi Yaylası – Yamaç12 km.6/3Bolu merkeze 34 km. mesafede bulunan Abant Gölü Tabiat parkından itibaren Mudurnu istikametine giden 3 km. mesafeden başlayan parkur üzerinde Abant Gölü kuşbakışı olarak görülebilir. Yamaç paraşütü yapılabilir ve parkur sonunda Abant Gölü girişinde bulunan Tabiat Müzesi ziyaret edilebilir.
Bolu Doğa Yürüyüşü Rotaları
Parkur AdıUzunlukZorluk DerecesiÖzellik
Mudurnu Alpagut Köyü ve Yaylası – Abant Gölü14 km.6/3Alpagut Köyü’nden başlayan parkur, 861 metreden 1500’lü rakımlı Alpagut Yaylası’na çıkar ve Çepni yaylası istikametinden Abant Gölü’ne iner.
Akçaalan – Dereceören – Feruz Yaylası – Abant Gölü21 km.6/4Akçaalan Köyü’nden başlayan parkur 21 km uzunluğundadır ve çıkış parkurudur. Dereceören Köyü, Feruz Yaylası ve Abant Gölü’ne ulaşılır.
Mudurnu Merkez – Karaarslan Parkuru7,5 km.6/3Mudurnu şehir merkezinden başlayan parkur, Mudurnu kalesi kalıntılarına uğrar ve Karaarslan haziresinden geçer. Mudurnu şehir girişinde sona erer.
Taşkesti Sarot – Ilıca Parkuru22 km.6/5Sarot kaplıcası mevkiinden başlayan parkur 22 km uzunluğundadır. 1500’lü rakımlara çıkılır ve Ilıca köyünde tarihi Sarot hamamı bulunur.
Göynük Çubuk Gölü – Sülüklü Göl – Tavşansuyu22 km.6/4Çubuk Gölü’nden başlayan parkur 1400’lü rakımlı Çubuk Yaylası’na ulaşır ve Sülüklügöl Tabiat Parkı’ndan kuşbakışı manzaralar sunar.
Göynük Soğukçam – Şelale – Çatak Hamamı14 km.6/3Soğukçam Köyü’nden başlayan parkur “Su Harladı Şelalesi”ne uğrar ve Çatak hamamı mevkiinde sona erer.
Seben Taşlıyayla Gölü Parkuru (Yürüyüş – Bisiklet)23 km.6/4Taşlıyayla göletinden başlayan parkur, göl çevresini dolaşır ve yayla yerleşimlerine uğrar.
Muslar Kaya Evleri – Nevruz Tepe – Solaklar Kaya Evleri12 km.6/4Solaklar Köyü’nden başlayan parkur Alpagut Köyü’ne çıkar ve Nevruz tepesinde sona erer.
Yayla Çayırı – Çeltikdere – Kınıkçı Kanyonu23 km.6/5Yaylaçayırı mevkiinden başlayan parkur yayladan kanyon içine girer ve Çeltikdere köyünde sona erer.
Mengen Gökçesu – Şelaleler Parkuru17 km.6/3Gökçesu Beldesi’nde başlayan parkur hafif inişli olup 2 şelaleyi ve kayın ağaçları arasından geçer. Gökçesu Beldesi’nde sona erer.
Mengen Şirinyazı Parkuru9 km.6/3Bürnük Köyü’nde bulunan Şirinyazı Gölü’nden başlayan parkur, 9 km uzunluğunda ve oldukça kolay bir parkurdur.
Gerede Rumşah Yaylası – Mengen Geyikgölü19 km.6/4Rumşah yaylasından başlayan parkur Geyikgölü ve Kösekadılar Köyü’nü geçer ve Mengen Pazarköy’de sona erer.
Bolu Doğa Yürüyüşü Rotaları
Parkur AdıUzunlukZorluk DerecesiÖzellik
Keçi Kalesi – Gerede Parkuru6 km.6/3Gerede ilçesinin kuzeyinde Arkut Dağı Kayak merkezi çıkışında Keçi Kalesi yol ayrımından başlayan parkur. Keçi Kalesi gezilebilir. Gerede şehir merkezine ulaşılır.
Dörtdivan Köroğlu Şelalesi – Köroğlu Zirve Parkuru24 km.6/4Dörtdivan Kartalkaya yolu üzerinde bulunan Köroğlu mevkiinden başlayan zor bir parkur. Köroğlu şelalesi ve 2397 rakımdaki Köroğlu zirve görülebilir.
Dörtdivan Yukarı Düğer – Köroğlu Zirve Parkuru29 km.6/4Dörtdivan Yukarıdüğer köyünden başlayan parkurda Sayık ve Sorkun yaylası üzerinden Köroğlu zirveye çıkılır. 29 km. uzunluğunda ve zor bir parkurdur.
Kıbrıscık – Köroğlu Zirve Parkuru19 km.6/4Kıbrıscık ilçe merkezi yakınında bulunan Köroğlu Dağ Evlerinden başlayan parkurda yol üzerinden devam edilir. 2070 metredeki Köroğlu alt zirvesine ulaşılır. Zor bir parkurdur.
Kıbrıscık Çivril Kanyonu – Elliönü Kaya Evleri Parkuru9 km.6/59 km. uzunluğundaki ancak zor bir parkur. Kanyon içinde doğal yaşam devam etmekte olup, Elliönü kaya manastırı adı ile bilinen kaya evlerinde parkur son bulmaktadır.
Yeniçağa Gölü Kuş Cenneti Parkuru19 km.6/3Yeniçağa İlçe merkezinde bulunan Yeniçağa Gölü kuş cenneti mevkiinden başlayan parkur, göl çevresini dolaşarak 19 km. sonunda yine göl kenarında sona ermektedir. Orta zorlukta bir parkurdur.
Bolu Doğa Yürüyüşü Rotaları

Bolu’da Doğa Yürüyüşü Yapılabilecek Diğer Rotalar

  1. Yeniçağ-Kındıra-Mengen-Küçükkuz Parkuru
  2. Bolu-Kozlu-At Yaylası-Elmalık Parkuru
  3. Bolu-Tetemeçele-Çele Tepesi-Gurbettaşı-Sarıçam Orman Evleri-Çukurören Parkuru
  4. Mengen-İlyaslar Köyü-Keçikıran Tepesi-Eskipazar-Sofular-Yalakkuz Parkuru
  5. Bolu-Sarıalan İkisivri Tepesi-Çaygökpınar Yaylası-Yeniakçakavak Yaylası-Seben Yolu Parkuru
  6. Bolu-Merkeşler Köyü – Çal Dağı – Merkeşler Yaylası – Hayranlar Köy Parkuru
  7. Bolu-Kartalkaya-Resuldede Zirvesi – Tembel Yaylası – Saçlık Kayalığı Zirvesi- Dörtdivan, Yalacık Köyü Parkuru
  8. Bolu, Kıbrıscık Deveören Köyü – Yellice Tepesi – Sakal Yaylası – Çifte Çayırlar – Alemdar Köyü Parkuru
  9. Bolu, Dörtdivan Yenipelitçik Yaylası – Horhor Yaylası – Boztepe Zirvesi – Karapınar Yaylası – Tekkeköy Yaylası – Alabalık Tesisleri, Çamlıdere, Meşeler Yaylası Parkuru
  10. Bolu Aşağı-Yukarı Ovacık Yaylaları – Aktaş Yangın Gözetleme Kulesi – Bünüş, Dağkarara, Havullu Yaylaları – Aktaş Köyü Parkuru
  11. Bolu Dörtdivan Süleler Köyü – Yalacık Yaylası – Sivrigöynük Tepesi – Güneyoluk Yaylası – Benli Yaylası Parkuru
  12. Gerede, Çayören Güney – Eğriova Gölü – Mengen, Akçakoca Yaylası – Akçakoca Köyü Parkuru
  13. Seben, Tazılar Yaylası – Kınıkçı Vadisi – Çeltikdere Köyü, Kınıkçı Mahallesi Parkuru
  14. Dörtdivan Kındıra Yaylası – Resuldede Tepesi – Dorukkaya Tepesi – Karakaya Yaylası – Sarıalan Yayla Gölü Parkuru
  15. Kıbrıscık, Çökeler – Köroğlu Zirve – Boz Tepe – Köroğlu Şelalesi – Dörtdivan Tekeköy Parkuru
  16. Dörtdivan Köroğlu Ormanları – Saçlık Kayası Parkuru
  17. Işıkdağı Geçidi – Akhasan Yaylası – Karataş Tepesi – Saraycık Köyü Parkuru
  18. Çamlıdere Güney Köy – Benli Yaylası, Mahya Tepesi – Sarayköy Yaylası – Kavak Tepesi – Sorgun Gölü Parkuru
  19. Gerede, Demirciler Yaylası – Hasat Yaylası – Yeşilören Yayla Gölü – Kavakbaşı Tepesi – Süleler Parkuru
  20. Yeniçağ, Kındıra – Çaydurt, Küplüce Parkuru
  21. Mengen Yumrutaş – Karanlık Vadi – Küçükkuz Parkuru
  22. Bolu, Dörtdivan Tekkedere – Boztepe – Kapaklı – Köroğlu Deresi Parkuru
  23. Gerede, Çayörengüney Yaylası – Naldöken Tepesi – Koçumlar Yaylası – Kıncalar Mahallesi Parkuru
  24. Bolu, Kıbrıscık Çökeler Köyü – Köroğlu Tepesi – Bölücekkaya Köyü Parkuru
  25. Bolu, Dereceören – Keltepe – Bulanık Yaylası Parkuru
  26. Bolu, Dörtdivan Sarıalan Yaylası – Karapınar Yaylası – Çaygökpınar Yaylası Parkuru
  27. Bolu, Mesciçele Köyü – Çele Tepesi – Bağışlar Köyü Parkuru
  28. Gerede, Örencik, İmanlar, Çağış, Kapaklı, Kurt, Karacadağdemirciler Yaylaları Parkuru

Bolu’nun Doğal Güzellikleri ve Dağ Tırmanışı Potansiyeli

Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bolu, muhteşem doğal güzellikleri ve dağlarla çevrili coğrafyasıyla doğa severler için benzersiz bir destinasyon sunuyor. Bu bölgenin dağlık arazisi, dağ tırmanışı ve doğa yürüyüşü tutkunları için bir cennet haline gelmiştir. Bu yazıda, Bolu’nun önemli dağları ve doğa yürüyüşü rotalarını keşfedecek ve bu güzelliklerin tadını çıkaracaksınız.

Bolu’nun eşsiz doğasını ve tırmanış potansiyelini yakından tanımaya hazır mısınız? Dağ tırmanışı için uygun bölgeler arasında:

  • Köroğlu Dağları (en yüksek noktası 2378 m.),
  • Aladağlar (kamp tesisi mevcut),
  • Seben Dağları (1854 m.),
  • Orhan ve Kaplandede Dağları (Kızıltepe en yüksek yeri 1486 m.),
  • Bolu Dağları (en yüksek yeri Çele Doruğu 1954 m.),
  • Elmacık Dağı (1760 m.),
  • Abant Dağları (1748 m.),
  • Sünnice Dağları (1828 m.),
  • Gerede’nin kuzeyinde Arkut (1077 m.),
  • Göl Dağları (1113 m.) ve
  • Mudurnu çevresindeki Ardıç Dağları

gibi önemli potansiyele sahip bölgeler yer almaktadır. Doğa yürüyüşü yapılan bu bölgelerde, mevcut doğal dokunun korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi son derece önemlidir.

Bolu Gezi Rehberi Tam Liste

Bolu Gezilecek YerlerBolu Gezilecek YerlerBolu Gezilecek Yerler
Bolu Tanıtımı ve Gerekli BilgilerBolu İlinin Coğrafi YapısıBolu Tarihi
Boluda Bulunan DağlarBoluda Bulunan Ova ve YaylalarBoluda Bulunan Akarsular
Boluda Bulunan GöllerBoluda Düzenlenen Festival ve EtkinliklerBolu Dörtdivan İlçesi Tanıtımı
Bolu Gerede İlçesi TanıtımıBolu Gerede’nin Gezilebilecek Tarihi YerleriBolu Gerede’nin Zengin Tarih ve Turizm Hazineleri
Bolu Gerede’nin Gezilebilecek Doğal GüzellikleriBolu Göynük İlçesi TanıtımıBolu Göynük Gezi Rehberi
Bolu Göynük Gezilebilecek Yerler RehberiBolu Kıbrıscık İlçesi TanıtımıBolu Kıbrıscık Gezi Rehberi
Bolu Kıbrıscık’ın Doğal Güzellikleri ve Gezilecek YerleriBolu Mengen Yöresel DeğerleriBolu Mengen Tarihi ve Turistik Yerleri
Bolu Mengen Gezilecek YerlerBolu Yöresel MutfağıBolu Mudurnu İlçesi Tanıtımı
Mudurnu Kültürü: Gelenek ve Lezzetin Buluştuğu İlçeTarihi Mudurnu Evleri ve KonaklarıMudurnu’nun Zengin Tarihi Eserleri
Bolu Mudurnu Gezilecek YerlerBolu Seben İlçesi TanıtımıBolu Seben’de Gezilebilecek Tarihi ve Turistik Yerler
Bolu Seben Gezilecek YerlerBolu Seben Doğa Yürüyüşü RotalarıBolu Yeniçağa İlçesi Tanıtımı
Bolu Yeniçağa İlçesi Gezilecek YerlerBolu Müzesi TanıtımıBolu’da Gezilecek Tarihi Yapılar
Bolu’da Bulunan Termal TesislerBolu’da Kış TurizmiBolu’da Gezilebilecek Yaylalar
Bolu’da Outdoor Doğa AktiviteleriBolu’da Outdoor ve Doğa Yürüyüşü RotalarıBolu’da Yapılabilen Outdoor Doğa Aktiviteleri
Bolu’da Bulunan Konaklama TesisleriBolu’da Bulunan Korunan AlanlarBolu Mudurnu Abant Tabiat Parkı Tanıtımı
Bolu Gölcük Tabiat Parkı TanıtımıBolu Beşpınarlar Tabiat Parkı TanıtımıBolu Kıbrıscık Karagöl Tabiat Parkı Tanıtımı
Bolu Suluklu Göl Tabiat Parkı TanıtımıBolu Göynük Sünnet Gölü Tabiat Parkı TanıtımıBolu Ayıkayası Tabiat Parkı Tanıtımı
Bolu Gölcük Kargılı Tabiat Parkı TanıtımıBolu Kamp ve Karavan AlanlarıBolu Kamp Alanları: Abant Çadırlık Camping
Bolu Kamp Alanları: Aladağ Göleti Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Abant Gölü Tabiat Parkı Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Göksu Tabiat Parkı Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Gölcük Tabiat Parkı Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Çubuk Gölü Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Bolu Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Beşpınarlar Tabiat Parkı Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Balıklı Yaylası Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Haccagız Yaylası Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Ayıkayası Tabiat Parkı Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: At Yaylası Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Yedigöller Milli Parkı Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Hera Yaylası Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Kardüz Yaylası Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Örencik Yaylası Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Pürenli Yaylası Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Aladağlar Mountrain Kamping Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Sarıalan Yaylası Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Seben Gölü Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Seben Taşlıyayla Gölü Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Sinekli Yaylası Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Sırınyazı Göleti Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Suluklu Göl Tabiat Parkı Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Sünnet Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Gerede Yaylaları Kamp Alanları
Bolu Gezi Rehberi Tam Liste

Etiketler: Bolu bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Bolu görülmesi gereken yerler, Bolu gezecek yerler, Bolu gezi, Bolu gezi rehberi, Bolu gezi yazısı, Bolu gezilecek çarşı, Bolu gezilecek doğal yerler, Bolu gezilecek doğal yerler haritası, Bolu gezilecek tarihi yerler, Bolu gezilecek yerler, Bolu gezilecek yerler doğa, Bolu ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Bolu kalesi, Bolu merkezde gidilecek yerler, Bolu merkezde ne var, Bolu ne yenir nerede yenilir, Bolu ne yenir nereler gezilir, Bolu otelleri, Bolu seyahat rehberi, Bolu tarihi, Bolu tarihi yerler, Bolu turizm potansiyeli, Bolu turizm rehberi, Bolu turizm ve tanıtım, Bolu ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Bolu şehir rehberi, Bolu’da bir günde ne yapılır?, Bolu’da gezilecek doğal yerler, Bolu’da gezilecek mekanlar, Bolu’da ne yapılır, Bolu’da ne yenir, Bolu’da nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, #Bolu #BoluDoğası #BoluKeşif #BoluTur #BoluMacerası #BoluRota #BoluGüzellikleri #BoluManzaraları #BoluYolculuk #BoluKeşfet #BoluKeyfi #BoluAktiviteleri #BoluYürüyüş #BoluKamp #BoluDoğa #BoluMacera #BoluGeziRehberi #BoluKültür #BoluTarihi #BoluYemekleri #BoluAnıları #Boluİzlenimleri #BoluGezgin #BoluGözlemler #BoluKeşfedilmeyiBekliyor

#BoluGezisi #BoluDoğası #BoluKeşif #BoluTur #BoluMacerası #BoluRota #BoluGüzellikleri #BoluManzaraları #BoluYolculuk #BoluKeşfet #BoluKeyfi #BoluAktiviteleri #BoluYürüyüş #BoluKamp #BoluDoğa #BoluMacera #BoluGeziRehberi #BoluKültür #BoluTarihi #BoluYemekleri #BoluAnıları #Boluİzlenimleri #BoluGezgin #BoluGözlemler #BoluKeşfedilmeyiBekliyor

https://turkeyoutdoor.org/

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.