https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Likya yolunda yürümek istiyorsanız, yanınıza arkadaş arıyorsanız ya da bir gruba katılmak istiyorsanız ve güncel outdoor etkinlik takvimimize göz atın.

Likya Yolu Yürüyüş Rehberi 2: Ekipman Seçimi

Yürüyüş Botu

Trekking botları kısa , orta ve uzun yürüyüşler için ayrı özelliklerde tasarlanmıştır. Likya Yolu gibi uzun süreli yürüyüşlerde mutlaka botun çok iyi havalandırma sağlaması, bileği koruması ama hafif ve yumuşak olması gerekir. Tabanı kaymaz malzemeden yapılmış botlar seçilmeli ve nemi ve teri dışarı atabilen ama dışarıdan su geçirmezlik özelliği olan botları tercih etmeniz yürüyüş kalitenizi arttıracaktır. En iyi yazlık trekking botları cordura kumaş ve süet deri olarak üretilenlerdir. Kışın yapılacak yürüyüşlerde kullanılacak botların da suya dayanıklı, tabanları sağlam ve dişli olması tercih edilmelidir. Pahalı bulanlar deri botlarını Wax’layarak su geçirmez hale getirebilirler.

Sırt Çantası

En önemli konulardan biri de sırt çantasıdır. Yazın daha ufak, kışın biraz daha büyük çanta kullanılır. Uzun süreli yürüyüşlerde 60 Lt. ve üzeri sırt çantaları kullanılmalıdır. Çantalarınızın yanlarında mutlaka su şişesi veya matara cebi olmalıdır. Çanta satın alırken gerekli malzemelere kolay ulaşılabilecek cepleri olması ve pratik kullanışlı olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca sırt bölgesi ayarlanabilir olması yükü sırt ve bele eşit dağıtan eğimde olması ve bel desteği olan çantalar yürüyüş esnasında sizi rahat ettirecektir. Bunun için gitmeden mutlaka iyi bir sırt çantası edinmeniz sizin faydanıza olacaktır.

Baton

Baton kullanımı eklem sakatlıklarını önlemenin dışında yükün vücudumuzun alt ve üst kısımları arasında daha eşit dağılmasını sağlayarak enerjimizi daha verimli kullanmamızı sağlar ve böylece daha geç yoruluruz. Dört saatlik bir tırmanış ve üç saatlik bir iniş gerektiren bir faaliyette baton kullanımı alt vücudumuza etki eden toplam kuvveti yaklaşık 300 ton civarında azaltacaktır. Çeşitli araştırmalar, baton kullanımının, her adımda 5 ile 8 kg. arasında bir yükü bacaklarımızdan aldığını göstermektedir. Bu, düz bir zeminde bir saatlik bir yürüyüş sırasında yaklaşık 13 tonluk bir yüke, yokuş aşağı yürürken ise 34 tonluk bir yüke eşittir.

https://turkeyoutdoor.org/2021/04/24/en-iyi-trekking-batonlari
Yağmurluk

Likya Yolu deniz seviyesinde ilerlediği gibi bazen de yüksek rakımlı rotalardan da devam etmektedir. Ayrıca bahar mevsiminde yürüyüş yapıyorsanız coğrafi olarak yağmur yağma ihtimali her zaman vardır.Mutlaka yanınızda yağmurluk bulundurun. Molalarda terli halde esintide kalabilirsiniz, böyle bir durumda bir rüzgârlık hayat kurtarıcı olacaktır. Hava bir anda döner ve sağanak verebilir, yanınızda getirdiğiniz yağmurluk sizi koruyacaktır. Doğada garanti diye bir kelime yoktur. Garantinizi siz sağlamaya çalışın.

https://turkeyoutdoor.org/2020/12/18/doga-yuruyusu-kiyafetleri-2
Kafa Lambası

Gün battıktan sonra çadır kurmuşsanız, sizin için ışık oldukça sorun olacaktır. Kafa lambası ve el feneri yanınızda olması gereken olmasa olmazlardandır. Genellikle fener kullanmak yerine kafa lambaları doğada daha kullanışlı olmaktadır. Her iki elinizide kullanmanıza izin veren kafa lambaları yürüyüş esnasında ve gece yürüyüşü tercih edenler için deal bir seçim olmasının yanında olmassa olmazlardandır.

Kamp Çadırı

Trekking etkinliklerinin bir diğer ihtiyaç başlığı kamp çadırlarıdır. Eğer etkinliğinizi kamp konaklamalı tercih edecekseniz yanınızda hafif, su geçirmeyen, kolay toplanabilir bir çadır olmalıdır. Bu yürüyüş etkinliğinizin kalitesini arttıracaktır.Artık eskisi gibi her koşula dayanıklı çadır satın almak yerine; hafif, çantamızda daha az yer kaplayan çadırlar tercih etmeliyiz.

Uyku Matı

Trekking etkinliğinizin kalitesini artırmak istiyorsanız, geceleri alacağınız uyku kalitenize önem vermelisiniz. Zemin ile aranızda mutlaka bir katman oluşturmalısınız. Bunu en iyi mat ile sağlarsınız. Mat’ınızın kalitesi ne kadar iyi ise o denli rahat edersiniz. Klasik matlar dışında mağazalarda hava destekli matlar satılmaktadır.

Uyku Tulumu

Likya Yolu deniz seviyesinde ilerlediği gibi yüksek tepe ve rakımlardan da oluşmaktadır. Her ne kadar güney sahillerinde olsanız bile orman havası ve dağ havasında ısı değerleri oldukça değişkendir. -5 ila 20 derece veya 0 – 15 derece arası hafif bir uyku tulumu size güven verecektir.

İlk Yardım Çantası

Her çantada gerekli ilkyardım malzemeleri bulunmalı. Bunların içinde en önemlileri; acil durumda size klavuz olabilecek bir ilkyardım kitabı, sargı bezleri, tentürdiyot, aspirin, yanıklar için pomad krem, ağrı kesici, makas, çengelli iğne, flaster, gazlı bez, kanama esnasında durdurmak için kauçuk lastik vb.

Dayanıklı Pantolon

Likya Yolu düz parkurlardan oluştuğu gibi yüksek çalılık etaplarda da oluşur. Bu yüzden bacaklarınızda çizikler oluşmaması için çabuk kuruyan kullanışlı bir pantolon, düz parkurlarda kullanmak içinde short bulundurmalısınız. Ayrıca yürüyüş etkinliğiniz boyunca her gün için ayrı yedek kıyafet bulundurmanız daima avantajınıza olacaktır.


Likya Yolu Trekking Rotalarını Tanımak ve Yürüyüş Anılarını Okumak İçin Tıklayınız
  1. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 1. Gün – Ovacık, Faralya, Alınca
  2. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 2. Gün – Alınca, Belceğiz, Bel Köyü
  3. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 3. Gün – Bel, Gavuragili, Pydnai
  4. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 4. Gün – Pydnai, Letoon, Xsantos
  5. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 5. Gün – Kınık, Çavdır, Akbel
  6. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 6. Gün – Akbel, Patara, Kalkan
  7. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 7. Gün – Akbel, Bezirgan, Çukurbağ
  8. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 8. Gün – Çukurbağ, Kaş
  9. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 9. Gün – Kaş, Limanağzı, Ufakdere
  10. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 10. Gün – Ufakdere, Kilinçli, Aperlai
  11. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 11. Gün – Aperlai, Üçağız, Demre
  12. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 12. Gün – Demre, Muskar, Alakilise
  13. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 13. Gün – Alakilise, Belos, Finike
  14. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 14. Gün – Finike, Karaoz, Gelidonya
  15. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 15. Gün – Gelidonya Feneri, Adrasan
  16. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 16. Gün – Adrasan, Olympos
  17. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 17. Gün – Olympos, Yukarı Beycik
  18. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 18. Gün – Yukarı Beycik, Gedelme
  19. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 19. Gün – Gedelme, Göynük Kanyonu
  20. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 20. Gün – Kanyon, Hisarcandır Köyü
  21. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 21. Gün – Hisarcandır, Geyikbayırı

Likya Yolu Rehber Kitabı

Likya Yolu Rehber Kitabı
Likya Yolu Rehber Kitabı

“Likya Yolu Rehberi” kitabımız Likya Yolu etkinlikleri için bir rehber kaynak olarak hazırlanmıştır. İçeriğinde tüm yürüyüş parkur bilgileri, harita bilgileri, trekking bilgileri, Likya uygarlığına dair bilgiler ve fotoğrafların yanı sıra, yol boyunca ihtiyacınız olacak her bilgi bulunmaktadır.

Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu, dünyanın en iyi yürüyüş rotaları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Büyük kızılçam ormanları, müze ve ören yerleri, eşsiz koyları ve de Türkiye’nin en iyi manzarası seçilen Gelidonya Feneri ile Likya Yolu ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor.

Sayfa Sayısı :  200
Kağıt Cinsi :  Amerikan Bristol Kapak – 1. Hamur Kuşe Kağıt
Boyutlar :  21 x 14,5 Yayınevi :  Eğiten Kitap Yayınları
ISBN No :  3546546789
Kitap Tedarik :  0554 244 03 12 – mail@likyayolurehberi.com
İçerik :  30 Likya Parkuru – Haritalar – Likya Tarihi – Trekking Bilgileri
Kitap Gönderileri Anlaşmalı Ücretsiz Kargo ile Yapılmaktadır.



Muğla’nın keşfedilmeyi bekleyen zengin kültürel ve doğal hazinelerini sizin için sıraladık. Şehrin göz kamaştıran güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız, Muğla’da gezilecek yerler hakkında kapsamlı bilgiler içeren aşağıdaki rehberimize göz atabilirsiniz. Tarihi zenginlikleri, doğal harikaları yöresel lezzetleri ve benzersiz atmosferiyle Muğla her ziyaretçisine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Muğla’nın eşsiz atmosferinde kaybolmak ve şehrin tarihle iç içe geçmiş dokusunu hissetmek için, siz de bu muazzam şehri keşfetmeye hazır olun.

Muğla’da Gezilecek yerleri sizin için özel olarak hazırladığımız Muğla Gezi ve Outdoor Rehberi haritalarımızda bulabilirsiniz.

Muğla’nın gezilecek bütün mekanları, outdoor olanakları, kamp karavan tesisleri hakkındaki yazılarımız aşağıdadır. Açılır pencereyi tıklayarak Muğla hakkındaki bütün yazılarımıza ulaşabilirsiniz.

Muğla Tanıtım Yazıları
Muğla Gezi Rehberleri
  1. Muğla Menteşe Merkez İlçe Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  2. Muğla Dalaman İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  3. Muğla Datça İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  4. Muğla Fethiye İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  5. Muğla Kavaklıdere İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  6. Muğla Köyceğiz İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  7. Muğla Marmaris İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  8. Muğla Milas İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  9. Muğla Ortaca İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  10. Muğla Seydikemer İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  11. Muğla Ula İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  12. Muğla Ula Gezi Rehberi
  13. Muğla Gezi Rehberi
  14. Muğla’da Neler Yapılır? Muğla’da Yapılabilecek En Keyifli Aktiviteler
  15. Muğla’da Gezilecek Tarihi Yerler Rehberi
  16. Muğla’da Gezilecek Tatil Beldeleri
  17. Muğla’da Ne Yenir? Muğla Yöresel Yemekleri
  18. Bodrum’da Denize Girilebilecek En İyi 50 Plaj ve Koy
  19. Likya Yolu Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey: Likya Yolu Rehberi
  20. Muğla Yatağan İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  21. Muğla Bodrum İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
  22. Muğla Merkez Menteşe İlçesi Gezi Rehberi
  23. Muğla Bodrum İlçesi Gezi Rehberi
  24. Muğla Marmaris Gezi Rehberi
  25. Muğla Marmaris’te Yapılabilecek Macera ve Outdoor Aktiviteleri
  26. Muğla Fethiye Gezi Rehberi
  27. Muğla’nın Bisiklet ve Yürüyüş Rotaları
  28. Muğla Ortaca Gezi Rehberi
  29. Muğla Datça Gezi Rehberi
  30. Muğla Milas Gezi Rehberi
  31. Muğla Dalaman Gezi Rehberi
  32. Muğla Köyceğiz Gezi Rehberi
  33. Muğla Yatağan Gezi Rehberi
  34. Muğla Kavaklıdere Gezi Rehberi

TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.

Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!

https://turkeyoutdoor.org/