https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Likya yolunda yürümek istiyorsanız, yanınıza arkadaş arıyorsanız ya da bir gruba katılmak istiyorsanız ve güncel outdoor etkinlik takvimimize göz atın.

Likya Yolu Anıları: 19. Gün : Gedelme – Göynük Kanyonu

19. Gün : Gedelme – Göynük Kanyonu

Güne oldukça dinç başlıyorum. Dün gece Zafer Bey sabah marketi açtığında bende güne başlamış oluyorum. Birlikte kahvaltı ediyoruz. Açık havada dostlarla yapılan söyleşi dolu kahvaltılar bu seyahatimin en sevdiğim taraflarından biri diyebilirim. Kahvaltı sonrası çadırımı çantamı yüklenip Zafer Bey ve eşine konukseverliklerinden dolayı teşekkür edip yola koyuluyorum. Yol marketten devam ettikten sonra sola doğru patika olarak devam ediyor. Aslında ters tarafa doğru asfalt yolu takip ettiğinizde 1 km sonra Likya yolu ile kesişiyorsunuz. Ama hazırladığım rehber kitap ve web sitesi gereği işaretlerden sapmıyorum. 2 km kadar gittikten sonra asfalt yol karşılıyor beni. Hafif eğimli bu asfalt yolda bir süre devam ettikten sonra virajın olduğu bir noktada Likya yolu tabelasını görüyorum. Artık patika zamanı.

GEDELME’DEN AYRILDIM

PARKUR GENELDE TOPRAK YOL

Güne başlarken ki rehber videomu çekip yola koyuluyorum. Bir süre patika yol çalılar arasından devam ettikten sonra toprak köy yoluna çıkıyorum. Uzun bir süre patika yol ve toprak traktör yolu bir kaç kez kesişiyor, Aslında toprak yolu takip etseniz yolunuz biraz uzasa da aynı yola çıkmış olacaksınız. Ama bu yol doğa yürüyüşü amaçlı olduğu için mümkün olduğunca sizleri doğal alanlardan yürütüyor. Ve bir süre sonra işaretler küçük mezarlık yanından ve kulübelerin önünden sizi Antalya anayoluna çıkarıyor. İşaret problemi burada mevcut. İşaretleri kaçırıp asfalt boyu ilerlemeyin.

YOL ÜSTÜNDE MEZARLIK

NAR BAHÇELİ PANSİYON

Doğru yol, anayolun hemen karşısından devam ediyor. Seyrek orman çalı içinden nar bahçeleri ile çevrili bir pansiyon restauranta geleceksiniz. Nar ağaçlarının yanından devam eden yol, ormana doğru devam ederken bir ara tel örgülerin üzerinde ahşap merdivenden yapılmış yolu kullanıyorsunuz. Tel örgüyü bu şekilde aştıktan sonra hafif bir eğimle yürümeye devam ediyorsunuz. Toprak yol ilerde ikiye ayrılacak. Karşı tarafa değil Likya Yolu sağınıza doğru devam eden yoldan ilerliyor. Arada karşılaşacağınız nar ağaçları önünden kanyona doğru bazen toprak traktör yolundan bazen ise patikadan devam ediyor.

İŞARETLER BELİRGİN

DERE YATAĞINA ULAŞTIM

Bir süre yemek molası veriyor. Ve Gps bilgilerini kontrol ediyorum. Gıda takviyemi aldıktan sonra inişe devam ediyorum. Benim gibi tek başınıza bu tür uzun süreli doğa yürüyüşleri yaptığınızda mutlaka gün içinde zaman zaman telefonunuzun çektiği yerlerde konum bilginizi arkadaşlarınızla veya tanıdıklarınızla paylaşın. Bu uzun soluklu trekking etkinliğinin en önemli güvenlik kurallarından biridir. Olası bir kaza, burkulma veya kaybolma durumu yaşadığınızda son noktanızın bilinmesi size ulaşılmayı kolaylaştıracaktır. Tabi bu tür bir durumla karşılaşmayı istemeyiz. Ama bilinçli bir şekilde doğaya çıkmak her zaman sizi güvende hissettirir.

SU SESİYLE DİNLENİYORUM

KÜÇÜK ŞELALELER OLUŞMUŞ

İniş bir süre daha devam ediyor ve çağlayan akarsu seslerine yaklaşıyorum. Bir müddet sonra beyaz yuvarlak devasa taşlardan oluşmuş harika kanyon manzaraları beni karşılıyor. Dere yatağında bir süre fotoğraf çekimleri yapıyorum. Dinlendikten sonra taşlardan seke seke işaretleri takip ediyorum. Bir süre dere yatağında ilerledikten sonra işaretler beni karşı yamaca yönlendiriyor. Önümde ciddi bir yol olmadığını düşünürken bir an da işaretler tepenin yukarısına doğru götürüyor beni. Yol üstünde kalabalık bir turist kafilesini selamladıktan sonra tırmanmaya devam ediyorum.

DERE YATAĞI SONRASI TIRMANIŞ

YÜKSEKLERDE SANDAL AĞAÇLARI

Navigasyon, doğru yolda olduğumu yolun “U” şeklinden beni önce zirveye çıkaracağını ve ardından tepenin arka tarafına indireceğini söylüyor. Bu zorlu tırmanışı görünce biraz moralim bozuluyor ama motive olmam uzun sürmüyor. Tırmanışa devam ediyorum. Sandal ağaçları eşliğinde devam eden tırmanışım 3 saat kadar sürüyor. Zirveye ulaştığımda Gps 650 mt.’lik bir yükseklik veriyor bana. Zirvede bir süre tepeye paralel devam eden patika yoldan ilerliyorum ve iniş başlıyor.

KANYONDA ASMA KÖPRÜ

NİHAYET KANYONA ULAŞTIM

Orta tempoda bastığım yere dikkat ederek baton yardımıyla iniyorum. Labirent gibi yol sağa sola kıvrılarak 2 saat boyunca devam ediyor. Ve nihayet tekrar dere yatağına ulaşıyorum. Tepenin inişi sonrası sola doğru dere yatağından yürüyüp Göynük Kanyonu’nu işleten firmanın tesislerine ulaşıyorum. Oldukça güzel bir ortam kurmuşlar. Izgara çeşitleri ve soğuk , sıcak içeceklerin olduğu, durgun kanyon suyu üzerine yapılmış sedirlerle çevrili oldukça güzel bir mekan burası. Çantamı burada çalışan bir yetkiliye emanet edip, batonum ve fotoğraf makinem ile kanyona doğru vakit kaybetmeden yol alıyorum. Saat 19.00 ‘da kanyon girişi kapatıldığından 2 km’lik toprak yolu hızlı adımlarla almaya çalışıyorum. Göynük Kanyonu’na ulaştığımda sadece giriş kısmını fotoğraflayacak kadar vaktim kalıyor. Görevlinin uyarısıyla kanyondan ayrılmak zorunda kalıyorum. Tekrar toprak yoldan geldiğim yere dönüyorum.

KANYON GİRİŞİ AMA GİREMİYORUM

KANYONDA YAPAY GÖLETLER

Akşam yemeğimi ızgara şeklinde işletmede yedikten sonra suyun üzerinde ki sedirler üstünde akşam rehber videosunu çekiyorum. Ve görevlilere kamp yapacağım alanı soruyorum. Buranın çalışanları buranın özel ticari işletme sahası olduğunu bu alanın dışında kamp yapabileceğimi söylüyorlar. Bana tarif ettikleri güvenlik kulübesinin dışında ki düzlükte hava alacakaranlık olmuşken bende çadırımı kuruyorum. Kendimi öyle yorgun hissediyorum ki, uyku tulumunun içine girdiğim gibi gözlerim kapanıyor.

GÖYNÜK KANYONU GİRİŞİ

KANYONDAKİ TESİSLER


Likya Yolu Trekking Rotalarını Tanımak ve Yürüyüş Anılarını Okumak İçin Tıklayınız
  1. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 1. Gün – Ovacık, Faralya, Alınca
  2. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 2. Gün – Alınca, Belceğiz, Bel Köyü
  3. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 3. Gün – Bel, Gavuragili, Pydnai
  4. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 4. Gün – Pydnai, Letoon, Xsantos
  5. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 5. Gün – Kınık, Çavdır, Akbel
  6. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 6. Gün – Akbel, Patara, Kalkan
  7. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 7. Gün – Akbel, Bezirgan, Çukurbağ
  8. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 8. Gün – Çukurbağ, Kaş
  9. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 9. Gün – Kaş, Limanağzı, Ufakdere
  10. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 10. Gün – Ufakdere, Kilinçli, Aperlai
  11. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 11. Gün – Aperlai, Üçağız, Demre
  12. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 12. Gün – Demre, Muskar, Alakilise
  13. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 13. Gün – Alakilise, Belos, Finike
  14. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 14. Gün – Finike, Karaoz, Gelidonya
  15. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 15. Gün – Gelidonya Feneri, Adrasan
  16. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 16. Gün – Adrasan, Olympos
  17. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 17. Gün – Olympos, Yukarı Beycik
  18. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 18. Gün – Yukarı Beycik, Gedelme
  19. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 19. Gün – Gedelme, Göynük Kanyonu
  20. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 20. Gün – Kanyon, Hisarcandır Köyü
  21. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 21. Gün – Hisarcandır, Geyikbayırı

Likya Yolu Rehber Kitabı

Likya Yolu Rehber Kitabı
Likya Yolu Rehber Kitabı

“Likya Yolu Rehberi” kitabımız Likya Yolu etkinlikleri için bir rehber kaynak olarak hazırlanmıştır. İçeriğinde tüm yürüyüş parkur bilgileri, harita bilgileri, trekking bilgileri, Likya uygarlığına dair bilgiler ve fotoğrafların yanı sıra, yol boyunca ihtiyacınız olacak her bilgi bulunmaktadır.

Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu, dünyanın en iyi yürüyüş rotaları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Büyük kızılçam ormanları, müze ve ören yerleri, eşsiz koyları ve de Türkiye’nin en iyi manzarası seçilen Gelidonya Feneri ile Likya Yolu ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor.

Sayfa Sayısı :  200
Kağıt Cinsi :  Amerikan Bristol Kapak – 1. Hamur Kuşe Kağıt
Boyutlar :  21 x 14,5 Yayınevi :  Eğiten Kitap Yayınları
ISBN No :  3546546789
Kitap Tedarik :  0554 244 03 12 – mail@likyayolurehberi.com
İçerik :  30 Likya Parkuru – Haritalar – Likya Tarihi – Trekking Bilgileri
Kitap Gönderileri Anlaşmalı Ücretsiz Kargo ile Yapılmaktadır.


TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.

Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!

https://turkeyoutdoor.org/