21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 9. Gün Kaş – Limanağzı – Ufakdere

21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 9. Gün Kaş – Limanağzı – Ufakdere
Türkiye’nin doğaya açılan kapısı Doğa Aktiviteleri & Macera Sporları Sayfası, doğa sporlarına ilgi duyan herkes için Türkiye’nin en güncel ve kapsamlı bilgi kaynağıdır. 🏕️⛰️ Türkiye’nin dört bir yanındaki doğa tutkunlarına kamp alanlarından yürüyüş rotalarına, dağcılıktan ekstrem sporlara kadar en güncel etkinlik ve rehber içeriklerini sunan kapsamlı bir platformdur.

Doğaseverleri bir araya getiren güçlü iletişim ağıyla outdoor dünyasının nabzını tutan sayfa, aynı zamanda illere özel gezi rehberleriyle Türkiye’yi keşfetmek isteyenler için vazgeçilmez bir kaynak sunar. Platform, çevre bilincini artırmayı hedeflerken, doğada spor yaparken sürdürülebilirliğe ve biyolojik çeşitliliğe saygıyı ön planda tutar. 🌿
İçindekiler
ToggleLikya Yolu Anıları: 9. Gün : Kaş – Limanağzı – Ufakdere
9. Gün : Kaş – Limanağzı – Ufakdere
Likya Yolu’nun rehber web sitesi ve rehber kitabını hazırlamak üzere yolun 2.etabı olarak planladığım Kaş-Finike arası parkurları haritacı arkadaşım Özgür ile yürüyeceğiz. Kaş etabında geçen Erdal Kaptan karşılıyor bizi. Kaş’ta bir gece dinlendikten sonra salı günü sabah güneşli bir sabaha uyanıyoruz. Kahvaltımızı Erdal Kaptan’ın otelinin terasında yapıp ekipmanlarımızı kontrol edip yola koyuluyoruz. Haftalık meterolojik hava şartları yürüyüş için oldukça uygun.
KAŞ’TAN YÜRÜYÜŞÜMÜZ BAŞLIYOR
BÜYÜK ÇAKIL PLAJINA İNİYORUZ
Kaş içinde Likya Yolu’nun işaretlerini bulup parkura giriyoruz. Orman işletme Müdürlüğü’nün önünden ilerleyen yolda işaretler eşliğinde yolu adımlamaya başlıyoruz. Kaş etabı asfalt yoldan devam ediyor. Bu noktada doğaseverlere ek bir bilgi vereyim. Kaş etabında iki ayrı işaretli parkur bulunuyor. İlki Kaş’ın yukarısından devam ediyor. Diğer yol ise şu an yürüdüğümüz merkezden ilerleyen yol. Her iki parkur ileride birleşiyor.
KAŞ ÇIKIŞI İLK SPONSOR TABELA
BÜYÜK ÇAKIL PLAJI İLK MOLA
Asfalt yoldan inerken bizi ilk Büyük çakıl Plajı karşılıyor. Bir kaç fotoğraf çektirip plaja iniyoruz. Su oldukça berrak, kayalıkları fotoğraflamak için kayalar üzerinde seke seke fotoğraf çekimleri yapıyorum. Bir süre Özgür’le plajda dinlenerek denizi seyrediyoruz. Ve yola devam ediyoruz. Bir süre sonra Büyük çakıl mahallesine ulaşıyoruz. Köy içinde köy sakinleri ile selamlaşıyoruz. Yıldız Abla bize yolu tarif ediyor, bizi uğurlamadan önce bahçesinden kendi yetiştirdiği limonlardan tutuşturuyor elimize yolda yersiniz iyi gelir diye. Yıldız Abla ve diğer sakinlerle hatıra fotoğrafı çektirip vedalaşıyoruz. Bir süre yol seyrek çalı ormanı içinden gidiyor. Arkaya dönüp baktığımızda Kaş’ı görüyoruz.
BÜYÜK ÇAKIL KÖYÜ VE YILDIZ ABLA
LİMANAĞZI KOYU GÖRÜNDÜ
Patika yolda ilerlerken ilk turist kafilesi ile karşılaşıyoruz. Alman turistler ile selamlaştıktan sonra hafif eğimli çalı ormanında ilerliyoruz. Yolda sarnıç başında mola vermiş bir başka turist kafilesi ile karşılaşıyoruz. Yeni mola verdiğimiz için selamlaşarak yola devam ediyoruz. Bir ara yolun tel örgü ile kapatıldığını fark ediyoruz. Sanırım arazi sahibi Likya yolunun kendi arazisinden geçmesinden rahatsız olmuş olma ki tel örgü ile kapatılmış ama yolu yürüyenler örgüyü kırarak geçmeye devam etmişler bu yolun Kültür Bakanlığı desteği ile açılmış olmasının rahatlığı ile Özgür’le tel örgüyü iyice bükerek turizme katkı sağlıyoruz. Likya Yolu zaman zaman yerleşim merkezlerinden geçtiğinden bu gibi sıkıntılar yaşanabiliyor. Bizlerparkur konusunda olabilecek değişiklikleri web sitemizden duyurup bilgileri güncelleyeceğiz.
ÖZGÜR’LE LİMANAĞZI KOYU MOLASI
LİMANAĞZI’DA DALGA OLMUYOR
Kıyıya yakın kayalık bölgeden inerken manzaramız oldukça güzel, uzaktan Limanağzı plajı görünüyor. Denizin kıyıya yakın yarlerinin rengi turkuaza dönmüş. Limanağzı Plajına iniş parkurunun kısa bir kısmı halat yardımı ile yapılıyor. Oldukça keyifli ve kolay bir iniş. Kayalıklara bağlanmış halatların yardımıyla dikkatlice inişe devam ediyoruz. Halatların sonunda kaya mezarları karşılıyor sizi. Bir süre manzarayı izledikten sonra Limanağzı plajına iniyoruz. Hemen şezlonglara kurulup biraz denizin tadını çıkartıyoruz..Plajda ki işletmede konaklama, restaurant mevcut. Koy bahar aylarında oldukça sakin. Bir saat kadar denizin tadını çıkarıp çaylarımızı yudumladıktan sonra tekrar yola koyuluyoruz.
ÇOBAN PLAJINA DOĞRU YOL HARİKA
DENİZE PARALEL YOL DEVAM EDİYOR
Yol denize paralel olarak ilerliyor. Zaman zaman kayalıkların üzerinden, zaman zaman denizden uzaklaşıp yamaçlardan yolun tadını çıkartarak ileriyoruz. Bu şekilde 1- 1,5 saat kadar ilerledikten sonra Çoban Plajına ulaşıyoruz. Oldukça sakin sessiz bir bölge. Plajı oldukça küçük ama bizi üzen plajın çöplerle dolu olması oluyor. Koy’un konumundan dolayı sel ve deniz akıntısı civarda bulunan çöp yığınlarını buraya taşıyor. Burada bir süre dinlendikten sonra bizi yoracak bir tırmanışa başlıyoruz. Dik bir tırmanış olmasa da çalı ve dikenle kaplı bir patika içinden yol ilerliyor. 2 saatlik bir tırmanış ve 2 saatlik bir inişten sonra kendimizi hayli yorgun hissediyoruz ve sularımız tükenmek üzere.
ÇOBAN PLAJINDA KISA BİR MOLA
PARKUR ÇALILIK AMA MANZARAMIZ GÜZEL
Uzaktan Ufakdere koyunu görüyoruz. Çoban Plajı ve Ufakdere Plajı arası parkur oldukça çalılık ve dikenli o yüzden bu bölgede şort yerine pantolon giymenizde fayda var zira bizim dizlerimizde hayli çizik oluştu. Ufakdere Koyunun asıl adı Fakdere mevkii ama buranın sakinleri böyle söylüyorlar. Nihayet koya ulaşıyoruz. İlk olarak su arayışımız başlıyor. Haritalarda burada su bulunduğu görünsede burada sadece su sarnıcı var, o su da çok zorda kalınmadığında içilecek gibi değil. Bir süre dinlendikten sonra burada bekçilik yapan Feti Çalışır ile tanışıyoruz. Koya yakın yerde evi var. Bu sırada yol boyu zaman zaman karşılaşacağımız Fransız turist arkadaşlarımız Johan ve Ann ile tanışıyoruz. Çadırlarımızı kurduktan sonra Akşam yemeğimizi Feti Bey’in evinin bahçesinde yapıyoruz. Gün içinde derlediğim ve tuttuğum parkur notlarını düzenledikten sonra rehber video çekimini yapıp çadırlarımıza çekilip, günü bitiriyoruz.
Bu yazımız https://www.likyayolurehberi.com/ sitesinden yayıncının izniyle alınmıştır. Yazımızdaki bütün resim ve içerik likyayolurehberi sitesi kaynaklıdır.
Likya Yolu rotaları, tanıtımı ve diğer bütün merak edilenler için Likya Yolu Tanıtımı ve Trekking Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Muğla’nın eşsiz atmosferinde kaybolmak ve şehrin tarihle iç içe geçmiş dokusunu hissetmek için, siz de bu muazzam şehri keşfetmeye hazır olun. Muğla‘daki gezilecek yerlerin listesi ve tanıtımlarını görmek için Muğla Gezi Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Muğla hakkında genel bilgi edinmek için Muğla Tanıtımı ve Merak Edilenler yazımıza bakabilirsiniz.
Muğla‘daki kamp yapılabilecek yerleri görmek için Muğla Kamp ve Karavan Alanları yazımıza bakabilirsiniz.
Muğla’da Gezilecek yerleri sizin için özel olarak hazırladığımız Muğla Gezi ve Outdoor haritalarımızda bulabilirsiniz.
Kamp ve Karavan ile ilgili geniş bilgi almak ve bütün yazılarımızı görmek için TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Doğa Sporları ve Outdoor Aktivitelerinde Güvenlik Önlemleri
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Doğal ve tarihi güzellikleri keşfederken tatilinizin keyifli ve güvenli geçmesi için bazı önemli noktalara dikkat etmelisiniz. Seyahatiniz öncesinde gideceğiniz bölge hakkında detaylı araştırma yaparak hava durumunu kontrol edin ve yanınıza uygun kıyafetler alın. Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
- Doğa gezileri, kamp veya açık hava etkinlikleri planlıyorsanız, gerekli ekipmanlarınızı eksiksiz şekilde hazırlayın.
- Türkiye’de ormanlara ve bazı korunan alanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
- Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
- Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
Keyifli ve güvenli bir doğa/outdoor serüveni dileriz! 🚴♀️⛺🌳🌲🚵♂️🏞️🌿🌄
📌 Instagram: @turkey_outdoor_org
📌 Facebook: TurkeyOutdoor

İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündem
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Sakarya Sahillerinde Denize Girişler Yasaklanıyor
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Platformu: 500 Etkinlik ile Gururluyuz!
10 Temmuz- 18 Temmuz Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri
Türkiye’nin Outdoor Doğa Kulüplerini Tanıyalım: Kulvar Lokal Santral Doğasporları İhtisas Spor Kulübü
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Platformu: 4000 Yazı ile Gururluyuz! 🎉🌿
KAMPÇILIK






Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org