Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu: Rota 61 & 80
Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu: Rota 61 & 80
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu: Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu olarak yürüyüş, trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.
Instagram’da Bizi Takip Edin: @turkey_outdoor_org
Türkiye’nin popüler Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkeziyiz: Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu hizmetinizde! Türkiye ve dünyadaki popüler gezilecek yerler hakkında detaylı ve güncel bilgileri sitemizde arama yoluyla bulabilirsiniz.
- E-posta: info@turkeyoutdoor.org
- Kulüp İletişim: turkeyoutdoorclub@gmail.com
- Facebook Sayfamız: @turkeyoutdoorblog
Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz. Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨
Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu: Rota 61 & 80
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 61: Ballıköy Anzer – Dereköy İspir yolu
Harika bir vadiden, Anzerden ( Ballıköy) – İspir yoluna yoldan iniş..Kemerli taş köprü hediyesi..
Aşağıdaki linklerden fotoğraflara erişebilirsiniz:
https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/966105667500118 https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/966084020835616 https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/966059244171427
Rota bilgisi: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/61-ballikoy-anzer-derekoy-ispir-yolu-78693917
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 62 : Dereköy İspir yolu – Kazankaya yaylası
İspir asfalt yoldan , Ovit geçidine doğru yükseliyoruz.
61 ve 62 yoldan devam ediyor, Alternatif olarak Ersin Demirelin aşağıdaki rotası kullanıllabilinir. Rota ayrıntısı Ersin beye sorulabilinir.
https://www.wikiloc.com/hiking-trails/62a-ersin-demirel-kackar-daglari-bati-dogu-trans-gecisi-267-km-1-dipsizgol-ovit-yaylasi-75297273 rotası kullanılabilinir. Rota, Anzer Ballıköy üzerinden başlıyor.
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 63 Ovit Kazankaya yaylası – Aksu gölleri – Sefkar gölleri
Ovit eski yol üzerindeki Kazankaya yaylasından yürüyüş başlıyor..Buraya gelmek için İyidereden araç kiraladık.
Dere boyunca yukardaki Aksu göllerine yükseliniyor.Aşıta çıkarken sisten dolayı uygun rota bulamadık.Hafif boşluk hissi ile tırmanış gerekiyor.aşağıya inerken patika var.Dolayısı ile yukarı çıkarken de patika vardır. Sis olmayan bir havada kendini gösterecektir.
İlk yerlesim 33 km uzaklıktaki Çiçekli yaylası buraya kadar biz 3 günde gidebildik. Buna göre erzak tedariği gerekiyor.Su sorunu yok.
Bu faliyet yürüyüşten çok dağcılık faliyeti .Yüksek risk içeriyor.3 kişilik tecrübeli ekip ile geçilmesi önerilir.
Rota bilgisi : https://www.wikiloc.com/hiking-trails/karadeniz-yuruyus-yolu-63-ovit-kazankaya-yaylasi-aksu-golleri-sefkar-golleri-81082518
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 64 : Sefkar gölleri – Verçenik Kapılı göller
Öncelikle Karadeniz Yürüyüş Yolu – 63 nolu Kazankaya – Sefkar gölleri rotasını yapmalısınız.Kazankayadan , İlk yerlesim 33 km uzaklıktaki Çiçekli yaylası buraya kadar biz 3 günde gidebildik. Buna göre erzak tedariği gerekiyor.Su sorunu yok.
Bu faliyet yürüyüşten çok dağcılık faliyeti .Yüksek risk içeriyor.3 kişilik tecrübeli ekip ile geçilmesi önerilir. Sıkıntı yaşanır ise Sefkar göllerinden yada Kapılı göllerden yada rota üzerinden, Verçenik yaylasına inilebilinir..
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 65 : Verçenik Kapılı göller- Mocar gölü – Sulak Gölü – Çiçekli yayla
Öncelikle Karadeniz Yürüyüş Yolu – 63 nolu Kazankaya – Sefkar gölleri ve Karadeniz Yürüyüş Yolu – 64 nolu Sefkar gölleri -Verçenik Kapılı göller-rotasını yapmalısınız.yada Verçenik dağına çıkan dağcılar gibi, Verçenik yaylasına araç ile gelip, Kapılı göllere çıkabilirsiniz..
Kazankayadan , İlk yerlesim 33 km uzaklıktaki Çiçekli yaylası buraya kadar biz 3 günde gidebildik. Buna göre erzak tedariği gerekiyor.Su sorunu yok.
https://ersindemirel.blogspot.com/2014/03/rize-macera-rotalari.html Ersin Demirel in rotaları baz alınarak yürünmüştür.
Bu faliyet yürüyüşten çok dağcılık faliyeti .Yüksek risk içeriyor.3 kişilik tecrübeli ekip ile geçilmesi önerilir.
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 66 : Çiçekli – Başyayla – Haçivanak – Yıldızlı göl – Karmik yaylası
Ovitten, 33 km uzaklıktaki ilk yerlesim Çiçekli yaylasına 2 gece kamp atarak, 3 günde gidebildik. Buna göre erzak tedariği gerekiyor.Su sorunu yok.
Çiçekli yaylasına araç yolu var.Ardeşenden 63 km..Direkt buradan da yürünmeye başlanabilir. Bakkal yok.Telefon çekiyor.2 adet pansiyon var biri kapalı idi. Biz Kale cafe pansiyonda kaldık . 544 4362253 – 539 6154836 . Aile işletmesi ..3 gün sonra temiz yataklar ve lezzetli yemekler çok iyi geldi.. Tek öğün çok doyurucu yemek, yatak, duş, kuzine kişi başı 300 TL ye anlaştık(2021). Pansiyonda kalmaz iseniz , Doyurucu mükemmel yemek 80 TL..
Başyaylaya kadar toprak yol var., Hacivanak da 3 aile kalıyordu, Karmike varmak için bezdirici bir dağı tırmanmak gerekiyor, Karmik yaylasından önce Yıldızlı göl çok güzel..Karmik yaylasında ve hatta Yıldızlı gölde telefon çekiyor.
Karmik yaylasında 17 yıldır Ali Çiçek tek başına çobanlık yapıyor.Çok dara düşerseniz ekmeğini ve yoğurdunu sizinle paylaşacaktır.
Karmik yaylasının 1 saat aşağısında Trovit araba yolu var…Gerekirse burada faliyet sonlandırılabilinir.
https://ersindemirel.blogspot.com/2014/03/rize-macera-rotalari.html Ersin Demirel in rotaları baz alınarak yürünmüştür.
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 67 : Karmik – Apivanak – Derebaşı gölü – Yukarı Kavron – Ayder
Karmik yaylasına Karadeniz Yürüyüş Yolu – 66 ile çiçekli yaylasından yürüyerek yada 1 saat mesafedeki Trovit yolundan yukarı çıkarak ulaşabilirsinizKarmik yaylasında 17 yıldır Ali Çiçek tek başına çobanlık yapıyor.Çok dara düşerseniz ekmeğini ve yoğurdunu sizinle paylaşacaktır.
3200 m lik aşıtı aşıp, Derebaşı gölüne zorlu bir iniş yapınca, göl kenarında kamp atabilir yada Yukarı Kavron yaylasına inebilirsiniz.Şahin cafe pansiyon dağcı dostudur.. Biz Aydere kadar inip erzak tedariği yaptık..Ayderde kaplıca imkanı da var..
Bu faliyet yürüyüşten çok dağcılık faliyeti .Yüksek risk içeriyor.3 kişilik tecrübeli ekip ile geçilmesi önerilir.
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 67a : Kavron-Ayder-Avusor yerine Ayder’ e uğramadan, Kavron – Palakçur Avusor yapabilirsiniz. Hakime Koç’ un rota kayıtları..
https://tr.wikiloc.com/gezi-yuruyus-rotalari/kavrun-yaylasi-golleri-ceymakcur-yaylalari-palakcur-yaylasi-55082214
https://tr.wikiloc.com/gezi-yuruyus-rotalari/palakcur-yaylasi-avusor-yaylasi-golu-55082216
https://ersindemirel.blogspot.com/2014/03/rize-macera-rotalari.html Ersin Demirel in rotaları baz alınarak yürünmüştür.
Karadeniz Yürüyüş yolu – 68 : Ayder – Avusor – Dadala pansiyon
Ayder yaylası şehir olmuş her şey var..alışverişi yapıp devam..Avusorda yolun bittiği yerde Simge pansiyon bulunuyor biz 2 saat yukarıdaki Dadala pansiyona devam ettik.
Dadalaya yaklaşırken sis dağıldı, bulutların üzerinde batan güneş içimizi ısıttı ve kalbimizi şükran ile doldurdu.
Dadala pansiyonun bildiğim Türkiyede örneği yok. Yol yok, patikadan erişiyorsunuz. En az 2 saat yürüyeceksiniz..Kendisi de eski dağcı olan Mustafa ağbimiz adam gibi adam.. Elektrik ( jenerator ve güneş enerjisi), banyo ve 28 yatak var! Tüm bunları atlar ve katırlar ile taşıyarak yapmış 17 senede..ali kuyumcu 05303761053 mustafa kuyumcu 05426855235 .2021 agustosta 250 TL ye akşam ve sabah yemeği dahil kaldık.Dağcılara ücret buymuş..
Mustafa agbinin güzel sohbeti ile gönlümüz ve ve eşinin yemekleri ile karnımız doydu.
Karadeniz Yürüş yolu – 69 : Dadala pansiyon – Amber gölü – İkiz göller – Golazena yaylası
Tüm Karadeniz Yürüyüş yolu faliyetinin en zor günlerinden biri.. İkiye bölmek Amber yada İkiz gölde kamp atmak gerekir. Bakmayın 11 km olduğuna 10 saat sürdü! ve Türkiyedeki en zorlu çarşak, kaya geçişlerinden birini içeriyor. Gidince ne demek istediğimi anlarsınız.
Yüksek risk içeriyor, bu bir dağcılık faliyetidir, en az 3 kişi yapılması şiddetle tavsiye edilir.
Dadala pansiyondan Amber gölüne geçiş kolay.Çok güzel kamp noktları var, Amber gölünü geçince kestirmeden aşağıya inmeye çalıştık yolumuz uçurum ile kesiştiği için geri döndük,
Burada rastladığımız BÜDAK veteranlar ile İkiz göle devam ettik, İkiz göle varmadan yıpratıcı çarşakı geçmeli, 3000 ve 2900 lük iki aşıtı aşmalısınız. Aşağıya inişte oldukça yıpratıcı ve tehlikeli..
Golazena yaylasında bakkal yok, camiyi misafirhane olarak kullandırtıyorlar, cep telefonu çekmiyor.
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 70 : Golazena yaylası – Deredüzü yaylası – Tunca vadisi MP camii
Golazena yaylasında bakkal yok, cep telefonu çekmiyor.Araba yolu var.Minibüs yok.Camiyi misafirhane olarak kullandırtıyorlar,
Golazena dan Sırt yaylasına giden yolu bir yerde kesebilmek için sırta patikaya vurduk.Çıkış zorlu, toprak yola varınca devam edip, 2740 m ye kadar yukseldik burada 2 gölü olan terkedilmiş bir yayla var kamp atılabilir.Aşağıya doğru devam edince yolun bittiği yerin 50 m ötesinde diğer terk edilmiş yaylaya ulaştık.Buradan eski patikaları mümkün olduğunca kullanıp dereye inip, Deredüzü yaylasına ulaştık.Deredüzü yaylasından sonra , Tunca vadisi Milli parkına toprak yol var.
Tunca vadisi Milli parkında 10 adet bungolov ev var, malesef Ağustos 2021 de kapalı idi..Caminin anahtarı kapı üst eşiğinde açıp içeri girdik ve uyuduk..
9 günde çok yorulduk, erzak tükendi, yenisini Ayder dışında tedarik edemedik.Niyetimiz Murgula kadar Arhavi yaylalarından devam etmekti, günler yetmedi, Kaçkarlarda ilerlemek çok zor ve yıpratıcı..Fındıklıya inmeye karar verdik..
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 71: Tunca vadisi MP – Şorak yaylası – Çor gölü – Çatak yaylası
Tunca vadisi MP Agustos 2021 de kapalı idi.Camide kaldık. Anahtar üst kapı eşiğinde idi.Şorak vadisinden yukarı yükseldik.Şorak yaylasında Çoban İbrahim tek başına mücadele ediyordu.40 günde güneş yüzünü 2 kere göstermiş, internet ve insan yok.İlk defa gelmiş bir daha gelmeye niyeti de yok, bize aşıta kadar eşlik etti.
Aşıtta aşağıya dogru Çoban Veysele seslendik, yanıt alamadık, Çoban İbrahime veda edip, Çor gölüne indik, bundan sonra Çoban Veyselin tek başına kaldığı yaylaya kadar bıktırıcı bir iniş yaptık. Çoban Veyseli, yaylasında bulamadık. 1 saat daha inince koca dağda denk geldik.Çoban İbrahimin selamını ilettik, kendisi doğduğundan beri yazın bu yaylada imiş.. Yol tarifi alıp sis ve yağmur eşliğinde kaya düşe inmeye devam ettik.Şans yüzümüze güldü, bir an açan sis tahta köprüyü ve ilerisindeki evi gösterdi.Evde yaşayan amca bizden korktu, ancak yolu da tarif etti.Büyük kayayı geçince sağa dönüp, dereyi tekrar geçince toprak yola çıktık.Yolu takip edip Çatak yaylasına vardık.
Buradan yukarısı Arhavi yaylalarından Murgul ve Borckaya bağlanıyor.Bu etabı sonraya bırakıp, yorgunluk ve açlıktan ertesi gün Fındıklı sahile inmeye karar verdik. Böylece Tüm Rize yaylalarını 9 günde 163 km geçtik.10.065 m irtifa aldık, 12.510 m indik, 16 adet 2750-3250 m arası aşıt ve zirveden geçtik.Faliyet çok zorlu, en 3 kişi olmanızı tavsiye ederim.
Çatak yaylasından kamp atabilecek yere kadar biraz daha yürüdük. https://www.wikiloc.com/hiking-trails/karadeniz-yuruyus-yolu-71a-catak-yaylasi-eksik-kisim-81786371
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 72 Çatak yaylası – Arslandere – Çağlayan – Fındıklı
Kamp yerinden denize doğru, çok uzun 32,5 km iniş, çoğu toprak yoldan..Arlantepeye yaklaşınca telefon çekiyor, Aslantepede de bakkal var, Çağlayan da asfalt başlıyor.
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 73 : Fındıklı – Arhavi – Hopa – Sarp – Gürcistan sınırı sahil yolu
Fındıklı’ dan Sarp Gürcistan sınırına , Karadeniz sahil yolundan yürüyerek yada bisiklet ile ulaşabilirsiniz.Yoldan olduğu için yürümedim, rota çok belirgin, bir zorluğu yok..
Alternatif olarak, Karadeniz Yürüyüş Yolu- 74 nolu rota da yürünebilir.Bu rotada toprak&asfalt yollardan..
Karadeniz Yürüyüş yolu – 74 : Fındıklı Çatak yaylası – Arhavi yaylaları – Murgul – Borçka – Muratlı – Gürcistan sınırı
Fındıklı Çatak yaylasından Fındıklıya , Karadeniz sahil yoluna inmeden Arhavi yaylalarından Murgul ve Borçka ya inip Muratlı köyüne Gürcistan sınırına geçebilirsiniz.Tüm rota tamamen yoldandır.Bu yüzden yürünmemiştir. Yürüyen olursa wikiloc rota kaydını yayınlayacağım
2022 de fırsat bulursam Etap 11 olarak , bu rota izi + Beyazsu-Gorgit-Efeler-Macahel Maral yapacağım
Arhavi yaylaları rota izi, Ali Nahit Çağ’ dan alınmıştır:
https://www.wikiloc.com/hiking-trails/tam-rota-37132148
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 37 A : Tosya – Kargı
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 37 Tosya Kargı ana yoldan giden yola, alternatiftir.
Köy yollarından daha çok geçmektedir.
https://www.wikiloc.com/hiking-trails/karadeniz-yuruyus-yolu-37-a-tosya-kargi-108329391 linkinden erişebilirsiniz
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 74 : Fındıklı yaylaları: Çatak-Çamlık , Arhavi yaylaları: Sırt-Yurt-Nogadit-Agara- Dikmen
Fındıklı Çatak Çamlık Sırt Yurt Agara Dikmen Arhavi yaylaları yürüyüşü Levent Gokkus ve Alp Kaan Senol ile..
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 75 : Arhavi Dikmen yaylası Acıgöl yaylası Petek Murgul
Karadenizyuruyusyolu.blogspot.com kapsamında Arhavi Dikmen yaylası Acıgöl yaylası Petek Murgul yürüyüşü.
Levent Gokkus ve Alp Kaan Senol ile
Tüm rota gpsleri wikiloc da kullanıma açıktır.
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 76 : Murgul – Borçka Karagöl
Murgul – Borçka Karagöl arasını karayolundan geçtik
https://www.wikiloc.com/hiking-trails/karadeniz-yuruyus-yolu-76-murgul-borcka-karagol-106290777
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 77 : Borçka Karagöl Atanoğlu (Klaskor) yaylası – Beyazsu yaylas
Karadenizyuruyusyolu.blogspot.com projem kapsaminda Borçka Karagöl Atanoğlu (Klaskor) yaylası Beyazsu yaylası etabı da bitti, böylece 2500 km ve 2 yıl 8 ay süren maceranın sonuna gelmiş olduk.
Bu etapta Levent Gokkus ve Oğlum Alp Kaan Senol bana eşlik etti.
Tüm rotalar wikicda herkese açıktır.
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 78 : Beyazsu yaylası – Yıldız Gölü
Beyazsu Yıldız Gölü eski rotasıdır, malesef artık çok yakınına kadar yol gelmiş durumda
https://www.wikiloc.com/hiking-trails/beyazsu-yildiz-golu-28356812
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 79 : Adagül yaylası – Karcal zirve
Dağcılık tecrubeniz varsa Karçal zireyi deneyebilirsiniz, özellikle son 15 m lik çıkış kaya tırmanış tecrübesi gerektirmektedir
https://www.wikiloc.com/mountaineering-trails/karcallar-40220909
Karadeniz Yürüyüş Yolu – 80 : Beyazsu yaylası – Gorgit yaylası – Efeler – Camili (Maçahel) – Gürcistan sınırı
Karadenizyuruyusyolu.blogspot.com projem Beyazsu yaylası-Gorgit-Efeler-Camili Macahel etabı ile bitti, böylece 2500 km ve 2 yıl 8 ay süren maceranın sonuna gelmiş olduk
Bu etapta Levent Gokkus ve Oğlum Alp Kaan Senol bana eşlik etti.
Tüm rotalar wikicda herkese açıktır.
Oğuz Kaan Şenol Kimdir?
- Türkiye’nin Doğa İnsanlarını Tanıyalım: Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu oğuz Kaan Şenol hakkındaki yazımız.
- Oğuz Kaan Şenol Karadeniz Yürüyüş Yolu Rotaları 1 ve 10
Oğuz Kaan Şenol, Türkiye’nin önde gelen doğa sporcularından biri olarak tanınan ve Karadeniz boyunca gerçekleştirdiği 2530 km’lik yürüyüşüyle bilinen bir doğa tutkunu ve maceraperesttir. İTÜ Makina Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olan Şenol, doğaya olan ilgisini profesyonel kariyeriyle birleştirerek Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nde önemli görevlerde bulunmuştur. 2005-2007 yılları arasında Zirve Dağcılık İstanbul Şubesi’nin kurucu başkanlığını yapmış, 2008-2012 yılları arasında ise genel başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir.
Oğuz Kaan Şenol’un 2019-2022 yılları arasında gerçekleştirdiği Karadeniz Yürüyüş Yolu projesi, Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotasını kapsamaktadır. Bu yürüyüş, Karadeniz’in zorlu doğa koşullarında, denize paralel uzanan ve yüksekliği 1000 ile 4000 metre arasında değişen Köroğlu, Ilgaz, Küre, Canik, Köse, Giresun, Doğu Karadeniz, Mescit ve Yalnızçam dağlarını içermektedir. Bu zorlu parkur, bir doğa sporcusu tarafından ilk kez yürüyerek geçilmiştir.
Oğuz Kaan Şenol’un bu büyük macerasını ve diğer projelerini takip etmek isteyenler, aşağıdaki sosyal medya hesaplarından ve blogdan kendisine ulaşabilir:
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu olarak anılarını ve resimlerini yayınlamamıza izin veren Oğuz Kaan Şenol’a çok teşekkür ediyoruz. Yazılara müdahale edilmemiştir, daha fazla resim ve detay için Karadeniz Yürüyüş Yolu Blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Karadeniz Yürüyüş Yolu : Teşekkür
2 yıl 8 ay , 2530 km, 80 yürüyüş, 10 ulaşım, toplam 90 gün süren Karadeniz Yürüyüş yolu maceramda bir çok yardım aldım.Aklımda kalanları unutmadan yazayım ve teşekkür edeyim dedim.
Yürüyüş rotalarina erişim yada eve İzmite dönmek için, 18.000 km yol yapmışız, tepelerde dağlarda 79 km irtifa alıp, 89 km inmişiz.( bazı tepelere ulaşım olunca her iki tarafından da indim, Kartepe, Kartalkaya, Kümbet, Zigana vs)
İlk başta aylarca uzak kaldığım, eşim Şule Şenol ve oğlum Alp Kaan Şenol’ a ve beni bu yola teşvik eden Haldun Aydıngün ve Soner Leventoğlu’ na teşekkürler
Yolun 401 km sini tek başıma yürüdüm.Tavsiye edilmez tabiki..Geri kalan 2130 km de, 1-4 kişi eşlik etti:
- 794,5 km Tolga Akgün
- 778,4 km Levent Gökkuş
- 700,0 km Alp Kaan Şenol
- 592,3 km Servet Çataltepe
- 272,3 km Yaşar Ceylan
- 220,2 km Mehmet Doğru
- 165,6 km Özgür Çapraz
- 165,6 km Recep Akcan
- 54,2 km Emre Öztürk
- 27,6 km Cemil Orhan
- 20,6 km Yaman Öztürk
Teşekkürler arkadaşlar. İyi ki varsınız.
Araba kullanan, evini açan, yemek yediren, kalacak yer ayarlayan, lojistik destek sağlayan, bir çok dostum da oldu. Kendilerine de ayrıca teşekkür ederim.Ulaşım için yaklaşık 18.000 km yol yapmışız. Tek başına çok zor olurdu.
- Adem Ayhan (2.685 km)
- Selami Karakadı (2.000 km)
- Şule Şenol (1860 km)
- Salih Gündüz
- Emre Kurt
- Cihan Soykan
- Şenol Tiryaki
- Erhan Pekmen
- Mehmet Atak
- Bünyamin Kıvrak
- İmdat Yılmaz
Ayrıca akıl veren, rota öneren, yada wikiloc vs den rotalarını kısmen yada tamamen kullandığım bir çok insan oldu,İsmini bildiklerim aşağıda, diğerleri nick name olduğu için yazmıyorum
- Ersin Demirel
- Hakime Koç
Burada adını anamadığım, unuttuğum, herkese, evlerini yada yaylalarını açanlara, sofrasını, çayını, ekmeğini, sohbetini , arabasını paylaşan güzel insanlara gönülden teşekkür ederim.
Iyi ki yolum sizler ile kesişmiş.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1189608311816518&id=100023020811392 linkinden ve bu sayfa içindeki diğer linklerden 11 etap ve 80 yürüyüş rotasinin tum wikiloc GPS linklerine yada wikiloc da “oksenol” veya “karadeniz yuruyus yolu” kelimelerini aratarak erişebilirsiniz.
Ayrıca Karadenizyuruyusyolu.blogspot.com sitesini de hazırlıyorum..
Gerekirse beni arayın, her hangi bir kısmını yürümek isteyen herkese yardımcı olacağım.
Karadeniz Yürüyüş Yolu : Genel Bilgilendirme
İğneada Bulgaristan sınırından, Sarp Gürcistan sınırına 2.530 km ye varan dev bir rota.Ben yaklaşık 3 yillik surecte 90 günde yürüdüm veya küçük bir kısmını araç ile geçtim
Ayrıntısını merak ediyorsanız, yukarıdaki web sitesini yada https://tr.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=3627305 sayfamı inceleyebilir, rotaları indirebilir ve geliştirebilirsiniz..
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1189192055191477&id=100023020811392 linkinden tüm 11 etap ve 90 rotaya ait detay bilgilere , GPS kayıtlarına erişebilirsiniz..
1.Etap : Kartalkaya, Abant, Sülüklügöl, Kılıçkaya, Alifuatpaşa-, Kartepe yürüyüş rotası – 254 km ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/556322675145088 linkinden erişebilirsiniz
2.Etap : Kartepe, Nikomedia su kemerleri, Ömerli, Anadolu Kavağı yürüyüş rotası – 186 km ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/607429906701031 linkinden erişebilirsiniz
3.Etap : Rumeli kavağı, Belgrad ormanı, Kıyıköy, İğneada ( Bulgaristan sınırı) yürüyüş rotası – 203 km ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/701688927275128 linkinden erişebilirsiniz
4. Etap: Kartalkaya, Gerede, Eskipazar, Yenice, Karabük, Safranbolu yürüyüş rotası – 218 km ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/746803972763623 linkinden erişebilirsiniz
5. Etap : Ovacuma ( Bartın)–, Ilgaz dağı Büyükhacet zirve, Tosya yürüyüş rotası – 315 km ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/783436559100364 linkinden erişebilirsiniz
6. Etap : Tosya, Kargı, Vezirköprü , Ladik, Borabay, Erbaa, Niksar, Perşembe yaylası -384 km, ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/798280800949273 linkinden erişebilirsiniz
7.Etap: Perşembe yaylası, Düzyayla, Ulugöl tabiat parkı, Uluvahta yaylası, Topçam, Çambaşı yaylası, Karagöl yaylaları, Aksu, İkisu, Tamdere, Kümbet yaylası – 158 km ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/1024077158369635 linkinden erişebilirsiniz
8. Etap : Kümbet, Kazıkbeli, Kürtün, Kadırga, Zigana, Taşköprü, Erikli (Araklı-Aydıntepe yolu) – 249 km. ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına
https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/966125064164845 linkinden erişebilirsiniz
9. Etap : Erikli (Araklı-Aydıntepe yolu), Şekersu, Uzungöl, Demirkapı, Yedigöller, Anzer, Ovit geçidi – 197 km. ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına
https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/966125064164845 linkinden erişebilirsiniz
10. Etap : Ovit, Sefkar, Verçenik Kapılı göller, Çiçekli, Haçivenak, Karmik, Kavron, Ayder, Avuser, Dadala, Amber, İkiz göller, Golazena, Deredüzü, Tunca vadisi Tabiat Parkı, Şorak, Çotak, Arslandere, Fındıklı, Hopa, Sarp (Gürcistan sınırı) – 211 km. ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına https://www.facebook.com/oguzkaan.senol/posts/986914818752536 linkinden erişebilirsiniz.
Özellikle 10.Etap, Dağları, gölleri, yaylaları, dereleri ve şelaleleri ile harika ve zor bir parkur..Tek başına yürünmesini asla tavsiye etmem oldukça riskli etaplar var.. Yürüyüş lideri eğitimi için biçilmiş kaftan.Federasyon ve kulüplere duyurulur.
11. Etap : Fındıklı Çatak, Çamlık yaylalari, Arhavi Sırt, Yurt, Alacagöl, Nogavit, Dikmen yaylaları, Petek köyü, Murgul, Borçka, Karagöl, Atanoğlu, Beyazsu, Gorgit yaylaları, Efeler köyü, Camili (Macahel) – 155 km. ayrıntılı bilgilere ve wikiloc GPS kayıtlarına
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1189192055191477&id=100023020811392 linkinden erişebilirsiniz.
Sayfayı paylaşarak bilginin yayılmasına katkıda bulunabilirsiniz.
Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu macerası hakkında detaylı bilgi ve rotalar için bağlantılar:
- Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu Macerası
- Oğuz Kaan Şenol Karadeniz Yürüyüş Yolu Rota 1-10
- Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu Rota 11-20
- Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu Rota 21-30
- Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu Rota 31-40
- Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu Rota 41-60
- Oğuz Kaan Şenol ve Karadeniz Yürüyüş Yolu Rota 61-80
Bu bağlantılarda, Oğuz Kaan Şenol’un Karadeniz Yürüyüş Yolu üzerindeki macerası ve rota detayları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
ÖNEMLİ UYARILAR: DOĞA SPORLARI VE OUTDOOR
AKTİVİTELERİNDE GÜVENLİK
Doğa sporlarına meraklıysanız ve outdoor aktivitelerinde bulunmayı seviyorsanız, güvenlik konusunda dikkatli olmanız hayati önem taşır. Doğa sporları, doğru önlemler alındığında keyifli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Kişisel güvenliğinizi ve çevrenizi koruyarak, doğanın tadını çıkarmak sizin elinizde. Unutmayın, doğa sporları heyecan verici olduğu kadar ciddi sorumluluklar da gerektirir. Doğa Sporlarında Karşılaşabileceğiniz Tehlikeler ve Almanız Gereken Önlemler yazımızı mutlaka okuyun.
İşte doğa sporlarına başlamadan önce bilmeniz gerekenler:
- Güvenlik Önceliğiniz Olsun: Doğa sporları, adrenalin dolu ve heyecan verici olsa da, beraberinde ciddi tehlikeler de barındırır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsi deneyimin yerini tutamaz. Bu nedenle, outdoor aktivitelerine katılmadan önce mutlaka teorik mümkünse pratik eğitim alın ve deneyim kazanın.
- Doğa Sporlarının Tehlikeleri: Doğa sporları, tecrübeli sporcular için bile risk taşır. Dağcılık, kampçılık, doğa yürüyüşleri ve diğer outdoor aktiviteleri, ölüme veya ciddi yaralanmalara sebep olabilen kazalara yol açabilir. Uzun yıllara dayalı deneyim sahibi lisanslı sporcu basit bir doğa yürüyüşü esnasında yaşanan kazada hayatını kaybetmiştir. Dağcılık sporu zaten ciddi tehlikeler barındırmaktadır ve bütün önlemlere rağmen ölüme ya da ciddi yaralanmalara sebebiyet veren kazalar her zaman yaşanabilmektedir. En kolay doğa yürüyüşlerinde bile bilek burkulması, yabani arı, akrep ya da yılan gibi bir hayvan tarafından ısırılmanız/sokulmanız sıradan bir olaydır. Bu yüzden, her zaman hazırlıklı olun ve gerekli önlemleri alın. En kolay doğa yürüyüşünde bir dikkatsizlik sonucu yaşanan kazada tecrübeli bir dağcı arkadaşımız vefat etti.
Uzun yıllardır trekking yapan sporcu Ağrı dağında gruptan ayrıldı ve donarak öldü.
Yıllardır dağlara tırmanan tecrübeli dağcı bir kaza sonucu Aladağlar’da hayatını kaybetti.
Altınoluk Şahindere Kanyonu’nda 10 kişi trekking yaparken kayboldu ve Jandarma tarafından kurtarıldı.
Doğa yürüyüşünde arı saldırısına uğrayan sporcu hastaneye kaldırıldı. (2022) - Kişisel Güvenlik ve Ekip Uyumu: Özellikle ekstrem sporlarla uğraşıyorsanız, kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman ekip arkadaşlarınızla uyum içinde çalışın ve güvenliği ön planda tutun. Birlikte olduğunuz takımın güvenliği, sizin güvenliğiniz kadar önemlidir.
- Çevreyi Koruyun ve Saygılı Olun: Doğayı ve çevreyi korumak, outdoor aktivitelerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Doğal, tarihi ve turistik mekanlara zarar vermemek, çöplerinizi yanınızda taşımak ve doğayı temiz tutmak temel sorumluluklarınızdandır. Doğa aktiviteleri sırasında vahşi hayvanlara ve doğal yaşam alanlarına zarar vermemeye özen gösterin.
- İlk Yardım Bilgisi Edinin: Doğa aktiviteleri sırasında karşılaşabileceğiniz acil durumlar için temel ilk yardım bilgisine sahip olun. “Doğada Sizi Öldürebilecek 6 Şey” başlıklı yazımızı okuyarak bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.
- Yasaklar ve Yasal Düzenlemeler: Türkiye’de ormanlara girişler, özellikle yaz aylarında yasaklanmaktadır. Bu yasaklara uymak, doğanın korunması ve sizin güvenliğiniz açısından önemlidir. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmeyi unutmayın. Ayrıca, doğada yapacağınız bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin almanız gerekmektedir. Aktiviteye başlamadan önce kolluk güçlerine bilgi vermek, olası risklerin önüne geçebilir.
- Görüş, Tecrübe ve Önerilerinizi Paylaşın: Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkındaki tecrübe, görüş, düşünce ve önerileriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilir ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize abone olarak en güncel bilgileri alabilir ve outdoor dünyasındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
- İletişim Kurun: Sadece okuduğunuz makale değil, outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını istediğiniz her konu hakkında bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak görüşlerinizi paylaşın ve doğa sporları dünyasında aktif bir rol alın.
Güvenliğinizi ön planda tutarak, doğanın sunduğu güzelliklerin tadını çıkarın. 🌲🚵♂️🏞️
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni 7 / 8 Eylül Hafta Sonu Etkinlikleri
5- 14 Eylül Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri
TODOSK Doğa Sporları Kulübü'nden Sertifikalı Dalış Eğitimi Duyurusu
Türk Dağcılar 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Zirvelerde Kutladı!
Türk Dağcılığının 100. Yılı Büyük Coşkuyla Kutlandı
Yürüçek Doğa Sporları ve Fotoğraf Kulübü Derneği Emler Zirve Tırmanışını Başarıyla Tamamladı
Yükseliş Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü 30 Ağustos'u Gürcistan'da Zirvede Kutladı