Antalya Finike Gezi Rehberi 2 – Finike Tatil Rehberi

Antalya Finike Gezi Rehberi 2 – Finike Tatil Rehberi
Türkiye’nin Doğa Aktiviteleri & Macera Sporları Sayfası, doğa sporlarına ilgi duyan herkes için Türkiye’nin en güncel ve kapsamlı bilgi kaynağıdır. 🏕️⛰️
🌿 Dağcılık kulüplerinden kampçılara, doğa yürüyüşçülerinden ekstrem spor meraklılarına kadar geniş bir kitleye hitap eden platformumuz, outdoor dünyasına dair etkinlikleri, rehberleri ve duyuruları tek çatı altında topluyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki doğa severlerle kurduğumuz güçlü iletişim ağı sayesinde, outdoor camiasının nabzını tutuyoruz.
🗺️📍 Sadece etkinliklerle sınırlı kalmıyoruz! Türkiye’nin dört bir yanını keşfetmek isteyen doğa tutkunları için illerin detaylı gezi rehberlerini de yayınlıyoruz.
🔥🚵♂️🌍 Kamp alanları, yürüyüş rotaları, doğa sporlarına uygun bölgeler ve gizli kalmış cennet köşeleri hakkında en güncel bilgileri bulabileceğiniz platformumuz, keşfetmeyi seven herkes için vazgeçilmez bir rehber! Siz de doğayla iç içe bir yaşamı benimseyenlerdenseniz, sayfamızı takip edin ve maceraya bizimle atılın!
🌿 TurkeyOutdoor, doğa sporları aracılığıyla çevre bilincini artırmayı amaçlar. Doğada spor yaparken çevreyi koruma, biyolojik çeşitliliğe saygı gösterme ve sürdürülebilirlik ilkelerini benimser.
Topluluğumuza Katılın!
- Instagram: @turkey_outdoor_org
- Facebook: TurkeyOutdoor
İçindekiler
ToggleFinike’de Gidilebilecek Plajlar ve Koylar
Antalya’nın ilçelerinden Finike, alan bakımından küçük bir yerleşim yeri olduğu için sunduğu imkanlar her ne kadar kısıtlı olsa da sessiz ve sakin bir tatil isteyenler için oldukça ideal bir tatil merkezidir. Sınırları içerisinde yer alan plajları, genellikle durgun denize, altın renkli kumlara sahip tesislerden oluşmaktadır.
Bir zamanlar denizinin efsanelere konu olduğu Finike, diğer ilçelere göre oldukça küçük bir sahil şeridine ev sahipliği yapmaktadır. İncecik kilometrelerce uzun kumsalı bulunan Finike deniz ve tatil turizminde tarihten sonra kendini göstermeye başlamıştır.
Finike gün boyu doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi güzellikleri ile gezilecek yerler sunarken, sahil şeridinde yer alan plajları ile de deniz, kum ve güneş üçlüsüne olanak sağlar. Pırıl pırıl Akdeniz kumsallarına kattığı tüm sosyal tesislerle Finike Plajı‘nda her türlü olanağı bulabilirsiniz. Ücretsiz olan halk plajlarında otopark, duş, soyunma kabinleri, tuvaletler, her bütçeye göre kafe ve restoranlar gibi hizmetleri Finike sessizliği ve sakinliğinde keyifle yaşayabilirsiniz.
Sessiz ve doğayı tamamen yaşayabileceğiniz bölgelerden olan Finike’de, kalabalıktan uzak koylar ve ağaçlık alanların Akdeniz’in maviliği ile buluştuğu sahiller de yer almaktadır. Girişlerin genellikle ücretsiz olduğu plajlarda şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri alınabilmektedir. İlçede yer alan Finike Halk Plajı, ücretsiz olduğu için ve belediye tarafından çeşitli imkanların sağlanmasından ötürü en çok tercih edilen plajlar arasındadır. Parasailing, banana gibi su sporları ile de deniz keyfinize heyecan katabileceğiniz bir ilçedir.
Yer yer kayalık ve falezli kayaçların olması, yüzme alanları daraltmış ancak doğal güzelliklerini ön plana çıkarmıştır. Bünyesinde barındırdığı sınırlı sayıda Plajı ile yerli yabancı birçok turisti yıl içerisinde ağırlamaktadır.
Finike Andrea Doria Koyu
Finike Andrea Doria Koyu Finike merkezin 22 kilometre güneyindeki Boldağ Mahallesi üzerinde yer alır. Antalya’nın ilçelerindeki sahil şeridi genel olarak kamp ve piknik yapmak için uygun ortamlara sahiptir. İsmini Cenevizli amiralden alan Andrea Doria Koyu, nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarına ev sahipliği yapması dışında caretta carettaların doğal beslenme alanıdır.
Koyun çevresi kayalıklar ile çevrili ve arkası tamamen ormanlıktır. Finike ilçe merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Andrea Doria Koyu, Finike’de gezilecek yerler arasında mutlaka yerini almalıdır. Andrea Doria Koyu Nasıl bir yer? Maki ve zeytin ağaçları ile çevrili olan bu koy, mavi ve yeşilliğin uyum ve ahenk içerisinde bütünleştiği nadir doğal güzelliklerden biridir. Tarihte korsan gemilerinin uğrak yeri olan koyun her iki tarafı kayalık ve zeytin bahçeleri ile doludur.
Finike ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Andrea Doria Koyu‘nun en çok tercih edilen yerlerden birisidir. Sahil yapısı daha çok taşlık alanlardan oluşur ve falezli kıyılardan dolayı yüzmek sakıncalıdır. Günübirlik gelebileceğiniz gibi, Finike’den kalkan gezi tekneleri de bu güzel koya uğruyor.
Denizi dalgasız olup, çok berraktır. Bir platform üzerinde, kadınlar ve çocukların yüzebileceği doğal havuz alanı vardır. Aileler arasında sık sık tercih edilmektedir.
Kayalıklardaki küçük mağaralarda yüzmek oldukça ilgi çekici duruyor. Yapılaşma olmayan ıssız koylardan biri olan Andrea Doria Koyu hafta sonları ve yoldan geçenlerin günübirlik uğramaları ile oldukça kalabalık.
Doğa ile iç içe bir gün için Finike gezilecek yerler planınıza dahil edebilirsiniz. Andrea Doria Koyu’na giriş ücretsizdir.
Etrafında herhangi bir yapının bulunmaması, bölgenin doğal güzelliğinin korunmaya çalışılmasından dolayıdır. İçeride belediyeye ait bir tesis var, bu tesiste çay, soğuk içecekler ve fast food tarzı yiyecekler mevcut. Giriş ücreti enflasyona göre değişmektedir. Şezlong ve şemsiye için ayrı ücret alınmıyor, giden ziyaretçilerinin yiyecek ve içeceklerini yanlarında götürmeleri tavsiye edilir.
Kara yolundan araçlarla ulaşım kolaylıkla sağlanabilirken, aynı zamanda deniz yoluyla da özel tekne ve yatlarla kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Andrea Doria Koyu Sahil yapısı taşlık alanlardan oluşur ve falezli kıyılara sahip olduğu için yüzmek sakıncalı olabilir.
Andrea Doria Koyunda kum yok, suya direkt ahşap platformlardan giriliyor ve su derin. Cafesi var. 2022 itibariyle giriş ücreti kişi başı 20 TL. 8 yaş altı ücretsiz. 2020 yılında yapımı tamamlanmış ve ismi Radyofar olarak değiştirilmiş. Daha önce Altuncan Hatun plajı olarak hizmet veriyordu ve sadece kadınlar girebiliyordu artık ismi Radyafor koyu olmuş ve kadın erkek herkese açık hale gelmiştir.
Andrea Doria Koyu Adres: Boldağ, 07740 Finike/Antalya
Andrea Doria Koyu Ulaşım: (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Finike Gökliman Koyu ve Plajı
Finike’nin antik liman koylarından biri olan Gökliman Koyu, Demre– Finike yolu üzerinde karşınıza çıkar. Finike’ye uzaklığı yaklaşık 6 km olan bu koy ve plaj Likyalılar zamanında liman olarak kullanılmış. Bu sebepten Gökliman’da birçok tarihi kalıntı yer alıyor.
Gökliman Plajı ve Şezlong Alanı Finike’ye bağlı Boldağ Mahallesi’nin sahil şeridinde yer alır. Finike merkeze 4 kilometre uzaklıkta bulunan Gökliman Plajı, Antalya’nın mavi bayraklı plajlarındandır.
Antik Dönem’de liman amacıyla kullanıldığı için antik kalıntıları da bünyesinde barındırmaktadır. Sessiz ve sakin atmosferi, bölgenin doğasının çok fazla zarar görmemesine sebep olmuştur. Gökliman Plajı Şezlong Alanı Finike’ye bağlı Boldağ Mahallesi’nin sahil şeridinde yer alır.
Çakıl taşlar ile kaplı sahil şeridine sahip olan sahil şeridi bulunmaktadır ve deniz suyu çok berraktır. Gökliman Plajı’na giriş için belirli bir ücret ödenmesi gereklidir.
Finike’ye uzaklığı ortalama 6 km olan Gökliman Koyu, antik dönemde liman olarak kullanıldığı için hala antik kalıntılara ev sahipliği yapmaktadır. Finike’nin en temiz suyuna sahip, mavi bayraklı bir plajdır. Kıyı şeridi çakıl taşlar ile kaplıdır. Deniz içi görülebilecek kadar temiz ve berrak. Sessiz ve sakin bir atmosfer sunduğu için genellikle kafa dinlemek isteyenler tarafından tercih edilir.
inike’nin en temiz suyuna sahip, mavi bayraklı bir plajdır. Kıyı şeridi çakıl taşlar ile kaplıdır. Sessiz ve sakin bir atmosfer sunduğu için genellikle kafa dinlemek isteyenler tarafından tercih edilir.
Gökliman kendi içinde Mendikli adında küçük ama şirin bir koya sahiptir. Sessiz ve sakin ortamı seven ailelerin uğrak yerlerindendir. Çakılların oluşturduğu kıyıda nezih bir plaja sahip olan Gökliman‘da, Finike Belediyesine ait bir tesis de yer almaktadır.
Andrea Doria koyundan bir yarımada ile ayrılan bu koyun antik dönemde liman olarak kullanıldığı bilinmektedir. Yarımada üzerinde Likya dönemine ait kalıntıların olması bunu doğrulamaktadır. Yalnızca yüzmek için değil, ayrıca tarihi açıdan da büyük önemi vardır. Likya Dönemi’nde liman olarak kullanılmıştır. Bu yüzden gelen ziyaretçilerine tarihi kalıntıların yanında yüzme fırsatı sunar.
İri çakıllı Plajı ve berrak denizi ile günübirlik Akdeniz sularında yüzebileceğiniz bir yer. Küçük bir kafesi, duş, tuvalet ve kiralık şezlong şemsiye bulabileceğiniz Gökliman Koyu hafta içi daha sessiz ve sakin.
Yalnızca yüzmek için değil, ayrıca tarihi açıdan da büyük önemi vardır. Likya Dönemi’nde liman olarak kullanılmıştır. Bu yüzden gelen ziyaretçilerine tarihi kalıntıların yanında yüzme fırsatı sunar. Gökliman Koyu Nasıl bir yer? Çakıl taşları ile kaplı bir sahil şeridine sahiptir ve koy üzerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunur. Burada şezlong, güneşlik, yiyecek ve içecek gibi pek çok olanağa ulaşabilirsiniz.
Koy üzerinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme yer almaktadır. Finike Gökliman Koyu, doğal güzellikleri ile her yıl yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Finike Belediyesi’ne ait olan bir işletme de koyda bulunuyor. Bu işletme misafirlerin şezlong, güneşlik, yiyecek, içecek vb. ihtiyaçlarını karşılıyor. Şezlong ve şemsiye gibi gereksinimleri karşılayan işletmesinde yiyecek ve içecek hizmeti de verilmektedir.
Uzaktan bakıldığında turkuaz bir renkte olan deniz görenleri temizliğine ikna ediyor. Her sene yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlayan bu koy ve plaj, sessiz ve sakin atmosferi, berrak ve temiz denizi ve el değmemiş doğası ile yoğun ilgi görüyor.
Gökliman Plajı taşlı olduğu için gelmeden önce plaj ayakkabısı alırsanız harika olur yoksa taşlar batıyor.
Gökliman Koyu Adres: Boldağ, 07740 Finike/Antalya
Antalya Gökliman Plajı Adresi: (Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Finike Altuncan Hatun Kadınlar Plajı
Finike ilçe merkezinin 21 kilometre güneyinde, Kale Mahallesi üzerinde bulunur. Sadece kadınların alındığı bir plaj iken 2020 yılından itibaren karışık plaj olmuştur. Bu plaja, Finike ve çevresindeki ilçelerden günün belli saatlerinde ücretsiz servis imkanı vardır. Finike belediyesi işletmesinde Finike ilçesine 2.5 km mesafede ilçenin en güzel koyudur.
Altuncan Hatun Kadınlar Plajı Nasıl bir yer? Temiz ve berrak bir deniz yapısına sahip olan bu plaj, aynı zamanda sığ ve dalgasızdır. Sığ ve dalgasız denize sahip olup, ayrıca çok temiz oluşu ile de bilinmektedir.
Üç adet ahşap iskele üzerinde bulunan şezlonglarda güneşlenebilir, plaj alanındaki hizmetlerden istediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Finike ve çevre ilçelerden günün belirli saatlerinde ücretsiz servisler ile ulaşım sağlanabilir.
Yüzme bilmeyen kadın ve çocuklar için yüzer havuz sistemi kuruludur. 3 adet ahşap iskele üzerinde yar alan şezlonglarda güneşlenme fırsatı sunar. Ayrıca yüzme bilmeyen kadınlar ve çocuklar için yüzer havuz sistemi kurulmuştur.
Plaj alanında WC, duş, ibadethane, restoran ve kafeterya hizmetleri sunan 3 işletme mevcuttur.
Altuncan Hatun Kadınlar Plajı’na giriş ücretsizdir. Eski ismi Kadınlar plajı iken 2020 yılından itibaren kadın-erkek ortak plaj olarak hizmete açılmıştır.
Altuncan Hatun Kadınlar Plajı Adres: Kale, Şerbetçi Blv. No:72, 07740 Finike/Antalya Tel: 0242 855 11 02
Altuncan Hatun Kadınlar Plajı Ulaşım: (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Finike Çağıllı Plajı
Demre Finike Yolu’nun 9. kilometresinde bulunan Çağıllı Plajı, Boldağ Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Finike civarı gezilecek yerler arasında yer alan Çağıllı Plajı, Demre Finike Yolu’nun 9. kilometresinde ve Boldağ Mahallesi sınırları içerisinde bulunur. Gökliman’ı geçtikten sonra gelen bu koy, İlçe merkezine biraz uzak olması nedeniyle daha çok özel arabası olanlar tarafından tercih edilmektedir. Küçük, çakıllı bir plaja sahip olan koyun kanatlardaki muhteşem doğa görüntüsü, koyun bütününde güzelliğe dönüşerek buraya gelenleri etkilemektedir. Etrafında bulunan yeşillik alanlar ile doğanın içinde saklı bir cennet olarak değerlendirilir.
Çağıllı Plajı Nasıl bir yer? Sakin deniziyle dikkat çeken plaj, çakıl taşlı kumsala sahiptir. Yemyeşil ağaçlarla çevrili olan bu plajda adeta huzur bulacaksınız! Ayrıca plajda yer alan işletmede kişisel ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Haritalarda Beyaz Kaya plajı olarak geçen plajın yakınıdadır.
Oldukça sakin bir denize ev sahipliği yapan Plajın, kumsalı çakıl taşlardan oluşur. Ortalama 200 metre uzunluğa sahip plaj, çocuklu aileler için de oldukça idealdir. Deniz zeminin hemen derinleşmemesi, yeni yüzme öğrenen kişiler için uygun bir ortam oluşturmuştur.
Plajda bulunan işletme, kişisel ihtiyaçları karşılamak için çeşitli hizmetler sunar. Şemsiye ve şezlong kiralamak da mümkündür. Yaklaşık olarak 200 metre uzunluğu bulunan plaj, çocuklu aileler için de ideal bir alandır.
Çağıllı Plajı’na giriş ücretsizdir.
Çağıllı Plajı Adres: Finike Demre Karayolu 9. Km 07440 Finike
Çağıllı Plajı Ulaşım: (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Finike Sahili Halk Plajı
Finike Halk Plajı, Sahilkent Mahallesi sınırları içerisinde yer alır. Finike’nin Sahilkent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Finike Halk Plajı, Finike’nin en uzun Plajı olarak ön plana çıkar. Finike’nin en popüler plajları arasında yer alan halk plajı, Sahilkent Mahallesi sahilinde bulunmaktadır. Plaja ulaşımlar yürüyerek, özel araç veya şehir içi minibüsleri ile sağlanabilmektedir. Hemen her yaştan insanın tercih ettiği plaj, akşam saatlerinde özellikle gençlerin eğlenceli vakit geçirmek için tercih ettiği bir plajdır.
Kumlu bir sahil yapısının bulunması, kum üzerinde güneşlenme ve dinlenme için ideal bir ortam oluşturmuştur. Sahil boyunca kurulu olan bazı işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz gibi şezlong ve şemsiye gibi plaj ürünlerini de kiralayabilirsiniz.
Bölgenin en uzun sahiline sahip plajlarından olan Finike Halk Plajı, tamamen kumsal alandan oluşmaktadır. Ziyaretçilerin doyasıya güneşlenebileceği, çocukların rahatça oyunlarını oynayabildiği tesiste belediye tarafından inşa edilmiş, çeşitli ihtiyaçların giderilebilmesi adına yapılmış imkanlar bulunmaktadır. Özel aracıyla gidenler için otopark alanı, duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi imkanlar bulunan plajda yer alan kumların, birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı düşünülmektedir. Plajın çevresinde yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçların giderilebilmesi adına hizmet veren tesisler de yer almaktadır.
Finike’nin en uzun Plajı olarak ün salan bu plaj, kumlu bir sahile sahiptir. Kumlu bir yapıya sahip olduğu için hem güneşlenebilecek hem de dinlenebileceksiniz. Belediye tarafından yapılan duş, tuvalet ve otopark hizmetleri bulunan Finike Halk Plajı’nın kumunun bazı hastalıklara şifalı geldiği söylenilmektedir. Özellikle romatizma rahatsızlığı olan kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir yer olarak önemli bir konuma sahiptir.
Sahil boyunca kurulan bazı işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra, şezlong ve şemsiye kiralamak da mümkündür. Belediye tarafından yapılmış duş, tuvalet ve otopark gibi hizmetler plajda bulunur.
Finike Halk Plajı Nasıl bir yer? Finike Halk Plajı’nın kumunun bazı hastalıklara iyi geldiğini biliyor muydunuz? Özellikle romatizma hastalığı olan kişilerin bu Plajı sık sık tercih ettiği bilinmektedir.
Finike Halk Plajı’na giriş ücretsizdir.
Finike Halk Plajı Adres: Finike Sahilkent Mahallesi sahilinde bulunmaktadır.
Finike Halk Plajı Ulaşım: (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Finike Gezilecek Doğal Yerler
Finike, konum itibariyle günümüzde “Teke Yarımadası” eski çağda ise Likya olarak adlandırılan bölgede bulunmaktadır. Likya; doğuda Pamfilya, batıda Karya, kuzeyde ise Psidya ile çevrilidir.
Anadolu’nun güney-batısında yer alan 370 ile 350 derece enlem, 28 derece 46 ile 30 derece 48 boylam çizgileri arasında doğuda Antalya körfezi, batıda Fethiye körfezi arasında kalan ve güney yönünde Akdeniz‘e doğru uzanmış bulunan yarımadaya antik çağda Likya, günümüzde ise Teke Yarımadası adı verilmiştir.
Yörenin en önemli dağı Beydağlarıdır. Geniş bir coğrafi alanı kaplayan Beydağları batıda Kaş-Demre sınırından başlayarak doğuda Antalya‘nın kuzey batısına kadar ulaşır. Beydağları grubuna dahil dağlar dört bölüme ayrılır.
- Tahtalıdağlar,
- Bakırdağları,
- Merkezi Beydağları,
- Güneybatı Bölümü Beydağları.
Yörenin en uzun ve debisi en yüksek akarsuyu Alakırçayı‘dır. “Debisi 4.5m³ /sn olan bu çay, Beydağlarından susuz İmecik’in güneyindeki Erentepe ve Umurtepe’den çıkar. Soldan Gönen, sağdan Akpınar ve Karaağaç suyunu alarak ilerler. Uzunluğu 62km’dir.”
İkinci büyük akarsu ise Akçay‘dır. Elmalı ovasında irili ufaklı sular Akçay ismini alarak Avlan gölüne dökülür. Avlan gölünün çevresindeki düdenler aracılığıyla yeraltına batar ve Avlan belinin aşağılarında değişik kaynaklardan çıkarak Akçay ismini alarak Finike ilçe merkezinden denize dökülür. Diğer akarsular ise Gavurçayı, Karaçay ve Göksu’dur.
Finike Suluin Mağarası
Finike merkez gezilecek yerler arasında tercih edebileceğiniz noktalardan biri de Suluin Mağarası’dır. Antalya’nın Finike ilçesindeki Suluin Mağarası Tüm Asya kıtasının en derin mağarası olarak kayıtlara geçmiştir. Mağarası, ilçe merkezine 1 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Avrupa’nın en derin mağarası olan Suluin’in sınırları bilinmiyor. Dünyanın en derin mağaralarından biri olan Suluin Mağarası, ortalama 80 metrelik bir girişe sahiptir.
Gizemli yapısından dolayı yoğun ilgi gören ve fazla merak uyandıran Suluin Mağarası, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktasıdır.Derinlik söz konusu olduğunda, dünyanın en derin mağaralarından birisi olan Finike Suluin
Ortalama 80 metrelik devasa girişinin ardından uzun koridorlar boyunca su altına doğru yolculuk devam eder. Derinlik çalışmaları hala devam edilmesine rağmen tam olarak mağaranın sonu bulunamamıştır.
Suluin Mağarası Nasıl bir yer? Dikey sualtı mağarası olma özelliğine sahip olan mağaranın 128 metre derinliktedir. Halk arasında İncirli Mağarası olarak da bilinen bu mağara, yerel halk efsanelerine de konu olmuştur. 80 metre giriş genişliğindeki mağara sular altındadır.
İçerisi sular altında olan Suluin Mağarası’na 1995 yılında keşif amaçlı 2 profesyonel dalgıç 122 metreye kadar indiler. Ancak sonunu bulamamışlar. Derinliği ve içerisinde ne olduğu hala bir sır olarak bekliyor. Su içerisinde kalan sarkıt, dikit ve sütunların muhteşem güzellikleri ile kısa mesafeli profesyonel dalgıçların videoları izlenebilir.
Asya kıtasının en derin mağarası ünvanını elinde bulunduran Suluin Mağarası, gizemli yapısından dolayı oldukça fazla merak uyandırır. Bundan dolayı da yılın hemen her zamanında birçok kişinin ilk uğrak noktası olur.
Bu girişin ardından yolculuk uzun koridorlar boyunca su altına doğru devam eder. Amerikalı sualtı araştırma ekibi 90’lı yıllarda mağaraya dalış yapmış fakat 122 metreden aşağıya inememişler. Bu dalgıçlardan sonra dalan bir Alman çift ise mağaradan bir daha çıkamamış. Akdeniz üniversitesinin sualtı ekibi de mağaraya dalmış ancak 50 metre aşağıya inebilmişler. Bu olaydan sonra halk mağaranın uğursuz olduğunu söylemeye başlamış.
1995 yılında, derinliğini öğrenmek isteyen birkaç dalgıcın boğularak can vermesi sonucu dalışlar profesyonel ekipler eşliğinde düzenlenmektedir. Profesyonel dalgıçlar dışında mağaraya dalma izni verilmiyor.
Suluin Mağarası Adres: Finike Demre Karayolu, üzeri, 07740 Finike/Antalya
Suluin Mağarası Ulaşım: (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Finike Gökbük Kanyonu
Çok az kişi tarafından bilinen Gökbük Kanyonu, Antalya’ya 14 km’lik bir mesafede bulunuyor. Gökbük Kanyonu, yaklaşık olarak 4 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Kanyon etrafında Finike Belediyesi ve yerli esnafa ait birçok dükkân bulunuyor. Bu dükkânlardan yöresel yiyecekler, hediyelikler satın alabilmeniz mümkün.
Birçok su sporuna uygun ortamı sayesinde Gökbük Kanyonu yılın belli zamanlarında macera severler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.
Yaşamın koşuşturmasına kısa bir mola verebileceğiniz mekânlardan biri de Gökbük Kanyonudur. Antalya’ya uzaklığı 14 km olan kanyon ihtişamı ve güzelliğiyle görenleri büyülüyor.
Gökbük Kanyonu Finike’nin turizme kazandırılmaya son zamanlarda başlayan bir bölgesi olarak, oldukça fazla yoğun ilgi görmeye başlamıştır. Turist ziyaretleri arttıkça daha da işlevsel hale getirilmeye çalışılan kanyon her geçen yıl daha çok ziyareti çekiyor.
Bünyesinde barındırdığı tesisleri ile kişisel her türlü ihtiyacın karşılanması mümkün olmuştur. Adrenalin ve macera tutkunlarından biriyseniz, trekking, yamaç paraşütü, kano ve diğer spor türlerini deneyimleme şansına sahip olduğunu unutmamalısınız! Balık tutmayı seviyorsanız burada gerçekleştirebilirsiniz. Kanyonun ağız tarafında yaklaşık 1 km uzunluğunda bulunan yürüme yolunu adımlarken su sesi eşliğinde şehrin stres ve gerginliğini atmanız mümkün.
Gökbük Kanyonu Nasıl bir yer? Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olan bu kanyonda, nesli tükenmekte olan yabani hayvan ve pek çok endemik bitki türüne rastlayabilirsiniz.
Aynı ismi taşıyan bir köyün içerisinde konumlanan kanyon, hem doğal güzelliği hem de doğa sporlarına uygunluğu ile Finike Antalya gezisine eklenmesi gereken yerlerdendir.Gökbük Kanyonu’nda su aktiviteleri de son zamanlarda yaygın olmaya başlamış ve balık tutma, kano gibi aktiviteler tercih edilebilir hale gelmiştir.
Finike’nin yine en güzel keşif noktalarından biri diyebileceğimiz Gökbük Kanyonu çok bilinen bir yer değil. Az kişi tarafından bilindiği için keşfedilmeyi bekleyen bu mekân, doğa sporları açısından oldukça uygundur. Yeni yeni meşhur olan kanyonda macera severler, kanyon yürüyüşü ile birlikte balık tutabilirsiniz.
Gökbük Kanyonu, doğanın içerisinde bir tatil geçirmek isteyen kişilerin Finike gezilecek yerler listesine eklemesi tavsiye edilen noktalardan birisidir. Doğa yürüyüşlerinin, kamp ve piknik aktivitelerinin sıklıkla tercih edildiği başka bir yer olan Finike gezilecek yerler listesine eklenerek doğa ile iç içe vakit geçirmek mümkündür. Yaz aylarında kalabalıktan kaçmak ve sessiz bir tatil geçirmek isteyen insanların tercih ettiği bir yerdir.
Gökbük Kanyonu Adres: Gökbük Mahallesi/Finike
Gökbük Kanyonu Ulaşım: (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Finike Elmalı Müzesi
Antalya’nın 111 km güneybatısında bulunan Elmalı, Neolitik Dönem’den günümüze gelene kadar pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Hem stratejik hem de coğrafi konumu sayesinde tercih edilen Elmalı’nın, arkeolojik kazı çalışmaları neticesinde farklı yerleşim yerleri, mezarlar, mimari bulgular ve buluntulara sahip olduğu ortaya çıkmıştır.
Antalya’nın 111 kilometre güneybatısında yer alan Elmalı ve çevresi, kendine has stratejik ve coğrafi konumu ile Neolitik Dönem’den günümüze dek, kesintisiz olarak pek çok uygarlığın gelişmesine sahne olmuştur. Bölgede yapılan arkeolojik araştırmalar ve kazılar sonucu ortaya çıkarılmış olan yerleşim yerleri, mezarlar, mimari bulgular ve buluntular bölgede oldukça yüksek ve farklı kültürlerin varlığına işaret etmektedir.
Finike eski hükümet konağına kurulan Elmalı Müzesi çevre antik kent kazılarından çıkarılan birçok tarihi eseri görebilirsiniz. 4 bin m2 düzenlenmiş bahçesi ile kazılarda gün yüzüne çıkarılan lahitler, yazıtlar ve sunaklar gibi değerli eserler sergileniyor.
Elmalı Müzesi Nasıl bir yer? Bölgenin kültürünü ve tarihini yansıtan arkeolojik eserlerin sergilendiği Elmalı Müzesi, Türkiye’nin hem arkeolojik hem de tarihi müzeleri arasında önemli bir noktada yer alır.
1941 yılında inşa edilip 2011 yılında müzeye çevrilmiş. İçeresinde modern 8 farklı sergi salonu ile Hacımusalar Höyük, Karaburun 1, Kızılbey, bayındır Tümülüsleri, Arykanda ören yeri kazı çalışmalarında çıkan eserler sergileniyor.
Eski Hükümet Konağı’nda Kurulu olan bu müze, ihtiyaçlara göre yeniden dizayn edilmiştir. Zemin katta 3, birini katta ise 8 olmak üzere toplamda 11 adet teşhir salonu oluşturulmuştur. Aynı zamanda açık hava galerisi olan bir bahçesi vardır. Bu bahçede; Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait mezar stelleri, sütun parçaları ve arı sereni gibi parçalar sergileniyor.
Müze binasının giriş katında yer alan birinci no.lu salonda; geç kalkolitik döneme ait Bağlarbaşı Eserleri, Karataş Semayük’ün ilk Tunç Dönemi Eserleri, mezar ve depolama kaplardan seçilmiş örnekler sergilenir. Üçüncü no.lu salonda; 3 adet küp mezar bulunur. Birinci kattaki bir numaralı teşhir salonda; Hacımusalar, Höyük ve Karaçakır kazılarında yer alan eserler sergilenir.
Diğer vitrinlerde Karaburun, Kızılbel ve Bayındır Tümülüsleri kazılarından elde edilen bulgular sergilenirken, üç numaralı salonda Likya şehir sikkeleri ve Roma imparatorluk sikkeleri sergilenir. Birinci kattaki beş numaralı odada ise; M.Ö. 5.yy Elmalı definesine ait imitasyon örnekler sergilenir.
Define avcıları tarafından 1984 yılında Elmalı, Bayındır köyünde kaçak kazı ile 1900 tane sikke buldular. Yurt dışına kaçırılan bu değerli define Türk yetkililerinin ısrarlı çalışmaları sonunda büyük bir kısmı geri getirildi. Şimdi ise Antalya Müzesinde özel koruma altında sergileniyorlar. Elmalı Müzesinde bu değerli sikkelerin taklitleri sergileniyor. Gerçeklerini Antalya Müzesi’nde görebilirsiniz.
Bu güzel ve zengin Elmalı Müzesi ücretsizdir.
Elmalı Müzesi ziyaret saatleri Yaz ve kış olarak ikiye ayrılıyor.
Yaz; Nisan ile Ekim ayları arası: Sabah: 08,30 ile Akşam 19,00 saatleri arası,
Kış; Kasım ve Mart ayları arası: Sabah 08,30 ile Akşam 17,00 saatleri arası gezebilirsiniz.
Elmalı Müzesi Adres: İplik Pazarı, Eski Hükümet Konağı, Hükümet Cd., 07700 Elmalı/Antalya Telefon: (0242) 618 44 42
Elmalı Müzesi Ulaşım: (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Finike Limanı
Tarihinden gelme antik liman olma özelliğini günümüzde hala sürdürmeyi başarmış Finike yat limanı, dünyanın her bölgesinden ziyaretçilerini ağırlıyor.
Finike,tarih boyunca önemli bir yükleme ve boşaltma liman kenti olmuştur. Denizci bir millet olan Fenikeliler, Finike ve Akdeniz‘in değişik limanlarından yükledikleri malları, başka limanlara satarak, kendi devirlerinde ticareti geliştirmişler ve zengin olmuşlar. Tarihin seyri içinde Finike limanının durgun zamanları da olmuştur.
Cumhuriyet döneminde de uzun süre atıl kalan limanda, uzun yıllar sadece balıkçı tekneleri barınmıştır. 1966 yılında balıkçı tekneleri ve yatların fırtınalı havalarda barınabilmeleri için yeni bir barınak yapımına başlanmış ve bu barınak 1970 yılında tamamlanmıştır.
Tarih ve doğa meraklıları için Akdeniz’de sakin ve ucuz bir limandır. Ayrıca liman civarında bulunan kafe ve eğlence yerlerinde soğuk içeceğinizi yudumlayabilirsiniz.
Finike Limanı Adres: (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Finike Yayla Evleri
Finike sırtlarından Arykanda Antik Kent’e çıktığınız yayla köyleri ve tarihin dokusunu hala üzerinde taşıyan evleri ile karşılaşırsınız. Bu köylerde gözleme ve yöresel yiyecek alışverişi yapabilirsiniz. Çevrede bir kaç küçük yayla evlerinden oluşan pansiyon tarzı konaklama ve kamp atabileceğiniz yerler bulunuyor.
Finike Hamamı
Finike’ye gelmişken birde Selçuklu mimarisiyle hamam keyfi sizi bekliyor. Tarihi işleme motifleriyle modern hamam anlayışını bir arada sunan hamamda sauna keyfi, masaj ve havuzunda keyif yapabilirsiniz.
Antalya hakkında bütün yazılarımız için Antalya Outdoor, Turizm ve Gezi Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Antalya‘da kamp yapılacak yerleri toplu olarak haritada görmek ve bulunduğunuz konuma olan uzaklığını öğrenmek için Antalya Kamp ve Karavan Alanları haritasını tıklayabilirsiniz.
Antalya‘da Gezilecek Yerleri toplu olarak haritada görmek ve bulunduğunuz konuma olan uzaklığını öğrenmek için;
- Antalya Gezilecek Yerler Haritasını
- Antalya Müzeler Listesi Haritası
- Antalya’da Bulunan Mağaralar Haritası
- Antalya’da Bulunan Kumsal ve Plajlar Haritası
- Antalya Kaleiçi Gezi Rehberi Haritası
- Antalya’da Bulunan Antik Kentler Haritası
Kamp ve Karavan ile ilgili geniş bilgi almak ve kampçılıkla ilgili bütün yazılarımızı görmek için TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Doğa Sporları ve Outdoor Aktivitelerinde Güvenlik Önlemleri
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Doğal ve tarihi güzellikleri keşfederken tatilinizin keyifli ve güvenli geçmesi için bazı önemli noktalara dikkat etmelisiniz. Seyahatiniz öncesinde gideceğiniz bölge hakkında detaylı araştırma yaparak hava durumunu kontrol edin ve yanınıza uygun kıyafetler alın. Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
- Doğa gezileri, kamp veya açık hava etkinlikleri planlıyorsanız, gerekli ekipmanlarınızı eksiksiz şekilde hazırlayın.
- Türkiye’de ormanlara ve bazı korunan alanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
- Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
- Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
Keyifli ve güvenli bir doğa/outdoor serüveni dileriz! 🚴♀️⛺🌳🌲🚵♂️🏞️🌿🌄
📌 Instagram: @turkey_outdoor_org
📌 Facebook: TurkeyOutdoor
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Jojo Caravanport Antalya Kamp, Karavan, Tiny House, Outdoor Fuarı
Antalya'da Yaşanan Ölümlü Dağcılık Kazasının Detayları
Konya - Antalya Keykubad Göç ve Kervan Yolu Doğa Severleri Bekliyor
Fenermekanik Cumhuriyet Kupası Yat Yarışı Antalya'da!
Antalya'da Yasadışı Kelebek Toplayan Yabancı Yakalandı
Türkiye Hava Sporları Federasyonu’ndan Önemli Uyarı: Yetkisiz Faaliyetlere Karşı Hukuki Süreç Başlatılacak
KAMPÇILIK






Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org