21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 16. Gün : Adrasan – Olympos
21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 16. Gün : Adrasan – Olympos
https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.
Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi
Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.
İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.
- E-posta: info@turkeyoutdoor.org
- Gmail: turkeyoutdoor.org@gmail.com
- Kulüp İletişim: turkeyoutdoorclub@gmail.com
Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨
Bu yazımız https://www.likyayolurehberi.com/ sitesinden yayıncının izniyle alınmıştır. Yazımızdaki bütün resim ve içerik https://www.likyayolurehberi.com/ sitesi kaynaklıdır.
https://www.likyayolurehberi.com/ sitesinin editörü Metin Tüzün’e teşekkür ediyoruz. Bireysel veya grup olarak Likya Yolu’nun eşsiz doğal güzelliklerini keşfetmek için ve daha fazla bilgi için https://www.likyayolurehberi.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Likya yolunda yürümek istiyorsanız, yanınıza arkadaş arıyorsanız ya da bir gruba katılmak istiyorsanız ve güncel outdoor etkinlik takvimimize göz atın.
İçindekiler
ToggleLikya Yolu Anıları: 16. Gün : Adrasan – Olympos
16. Gün : Adrasan – Olympos
Adrasan sahilinde geçirdiğim deliksiz bir uyku sonrası dinç bir şekilde güne başlıyorum. Yüzümü yıkamak yerine doğruca denize girip biraz sabah denizinin tadını çıkartıyorum. Sabah saatleri olmasına rağmen, deniz suyu sıcaklığı gayet iyi. Plaj kabinlerinde duşumu alıp çadırımı topluyorum. Bu arada komşularım da çadırdan çıkıyorlar. Komşularımın köpeği Paytak ile biraz sahilde koşturuyoruz. Sonra dün gece tanıştığım arkadaşlarımla vedalaşıp doğru yola koyuluyorum.
ADRASAN’DAN AYRILMA ZAMANI
ARADA DİNLENMEK LAZIM
Yol Adrasan’ın içinden bahçeli pansiyonların arasında ki güzel bir yoldan ilerliyor. Gözüme kestirdiğim bir pansiyonun bahçesinde köy kahvaltısı yapıyorum. Pansiyonun işletmecisi hanımefendi bana ayrılırken Nar ikram ediyor. Teşekkür edip Adrasan’ın dışına çıkıyorum. Yolun asfalttan çıkıp toprak yola dönüştüğü yerde yön tabelasını görüyorum. Yol seraların arasından traktör yolu şeklinde bir süre devam ettikten sonra dere yatağına doğru ilerliyor.
SPONSOR TABELA
ADRASAN KALASİ YOL ÜSTÜNDE
Toprak yol bir süre sonra patika şeklinde sağa ormana doğru tırmanış şeklinde devam ediyor. Bir ara iki tünel şeklinde kayaların altından geçiyorum. Yol kıvrılarak ve yükselerek ormanın yamaçlarının arasından gidiyor. Bir süre sonra Olympos’tan çok erken saatlerde çıkmış olduklarını düşündüğüm ilk trekking grubu ile karşılaşıyorum. Bana Olympos’un güzelliklerinden bahsediyorlar. Biraz sohbet edip yola devam ediyorum. Tırmanış 4 saat kadar devam ediyor. Patikanın sağında dere yatağı mevcut, mevsimden dolayı kurumuş. Eğiminden tahmin ediyorum ki ilkbaharda hayli coşkun dere akıyor olmalı. Bu bakımdan bu parkurun çıkışında ilkbaharda su sıkıntısı daha az yaşanır.
ZOR YOLLAR
TIRMANIŞ SONRASI TEK AĞAÇ
Ve nihayet çıkış sona eriyor. Tepe noktasına ulaştığımda manzara gerçekten harika. Karşınıza tüm ihtişamıyla Musa dağı çıkıyor. Tepede büyük iki ağaç var, altında kamp yapıldığı yakılan kamp ateşinden anlaşılıyor. Burada ter ile ıslanmış kıyafetlerimi değiştirdikten sonra Musa dağını izleyerek yanımda getirdiğim kahvaltılıklarla yemek ihtiyacımı gideriyorum. Parkurun çıkış bölümünde telefonum çekmediğinden burada telefon görüşmelerimi yapıyorum. Bu noktanın GPS bilgilerini not ettikten sonra yola koyuluyorum. Tepe noktasından sonra yol sağa doğru kıvrılan toprak traktör yolundan ilerliyor. Bu noktada yolun yönünü göstermesi için işaret olmasa da baba mevcut. Ama bu baba da yönü bulmak için yeterli olmayabiliyor. .Siz ttraktör yönünü sağa doğru takip edebilirsiniz.
YANGININ İZLERİ
İNİŞ OLDUKÇA KEYİFLİ
Artık iniş başladı. Bu iniş Olympos’a kadar devam edecek. Toprak yol 1 km kadar devam ettikten sonra sizi bir kulübe karşılayacak. Bu kulübeden sağa doğru devam ettikten sonra yol çorak bir bölgeden hafif eğimli bir tepeye dönüyor. Tepeyi aştıktan sonra tekrar patikaya giriyorsunuz. Bu yol orman içinden devam edecek. Bir süre sonra daha önce çıkmış bir orman yangınının izlerine rastlayacaksınız. Geniş bir alana yayılmış yangından dolayı ağaçların gövdeleri kararmış. Yangından devrilen kütükler Likya yolu üzerine devrildiği için ağaç kütüklerinin üzerinden seke seke yol devam ediyor. Ağaçların halini görünce doğrusu içim sızlıyor. Bir izmarit ya da kıvılcım binlerce yıllık ağaçları kül edebiliyor. Tekrarının yaşanmaması temennisi ile inişe devam ediyorum.
OLYMPOS GÖRÜNDÜ
ANTİK ŞEHİR TURU
İniş devam ettikçe ağaçların türleri de değişmeye başlıyor. Zaman zaman sandal ağaçlarının arasından dar bir patikadan ve üzeriniz yapraklardan kapanmış yolda yürümek insana heyecan veriyor. Yaklaşık 2 saatlik bir iniş sonrası Olympos’un şehir kalıntılarıyla karşılaşıyorum. Oldukça geniş bir alana yayılmış bir antik şehir Olympos. Ortada akan derenin her iki yamacında da şehir kalıntıları var. Tüm şehri dolaşmak ve fotoğraflamak iki saatimi aldı. Antik şehir turundan sonra bir bahçe kafe de bol karbonhidratlı yiyeceklerle enerji alıyorum. Ve sahile doğru gidiyorum.
OLYMPOS ANTİK TİYATRO
SAHİLE DOĞRU
Sahil gerçekten de çok güzel. Deniz taşları ile oluşmuş sahil oldukça uzun. Çıralı’ya kadar uzanıyor. Olympos Türklerin oldukça fazla tercih ettiği bir belde, yabancı turist sayısı oldukça az. Plajda güneşlenenlerin garip bakışları arasında bayağımda botlar, sırtımda çanta ile plaja oturuyorum. Ve kendimi Olympos’un sularına bırakıyorum. Biraz serinledikten sonra kamp yerimi yine sahilde bir yer seçip çadırımı kuruyorum. Günün rehber videosunu çektikten sonra gün batımını izliyorum sahilde. Ve uyku tulumunda Leonard Cohen dinleyerek gözlemi kapatıyorum.
DENİZİ DİNLİYORUM
OLYMPOS’TA GECE MANZARAM
Likya Yolu Rehberi – Bütün Yazılarımızı Görmek İçin Tıklayınız
- Likya Yolu Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey: Likya Yolu Rehberi
- Likya Yolu Yürüyüş Rehberi: Trekking için Ekipman Seçimi
- Likya Yolu Hakkında Tarihi Bilgiler (1): Likya Uygarlığı Tarihi
- Likya Yolu Hakkında Tarihi Bilgiler (2): Avrupalı Seyyahların Seyahat Hazırlıkları
- Likya Yolu Hakkında Tarihi Bilgiler (3): Antik Dönemde Strabon’un Likya Coğrafyası
- Likya Yolu Hakkında Tarihi Bilgiler (4): 18. Yüzyılda Anadolu’da Arkeoloji Yağmaları
- Likya Yolu Hakkında Tarihi Bilgiler (5): Tarihte Anadolu’da Yapılan Keşif Gezileri
- Likya Yolu Hakkında Tarihi Bilgiler (6): Trysa Heroonu ve Arkeolog Otto Benndorf
Likya Yolu Trekking Rotalarını Tanımak ve Yürüyüş Anılarını Okumak İçin Tıklayınız
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 1. Gün – Ovacık, Faralya, Alınca
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 2. Gün – Alınca, Belceğiz, Bel Köyü
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 3. Gün – Bel, Gavuragili, Pydnai
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 4. Gün – Pydnai, Letoon, Xsantos
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 5. Gün – Kınık, Çavdır, Akbel
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 6. Gün – Akbel, Patara, Kalkan
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 7. Gün – Akbel, Bezirgan, Çukurbağ
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 8. Gün – Çukurbağ, Kaş
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 9. Gün – Kaş, Limanağzı, Ufakdere
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 10. Gün – Ufakdere, Kilinçli, Aperlai
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 11. Gün – Aperlai, Üçağız, Demre
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 12. Gün – Demre, Muskar, Alakilise
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 13. Gün – Alakilise, Belos, Finike
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 14. Gün – Finike, Karaoz, Gelidonya
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 15. Gün – Gelidonya Feneri, Adrasan
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 16. Gün – Adrasan, Olympos
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 17. Gün – Olympos, Yukarı Beycik
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 18. Gün – Yukarı Beycik, Gedelme
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 19. Gün – Gedelme, Göynük Kanyonu
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 20. Gün – Kanyon, Hisarcandır Köyü
- 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 21. Gün – Hisarcandır, Geyikbayırı
Likya Yolu Rehber Kitabı
“Likya Yolu Rehberi” kitabımız Likya Yolu etkinlikleri için bir rehber kaynak olarak hazırlanmıştır. İçeriğinde tüm yürüyüş parkur bilgileri, harita bilgileri, trekking bilgileri, Likya uygarlığına dair bilgiler ve fotoğrafların yanı sıra, yol boyunca ihtiyacınız olacak her bilgi bulunmaktadır.
Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu, dünyanın en iyi yürüyüş rotaları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Büyük kızılçam ormanları, müze ve ören yerleri, eşsiz koyları ve de Türkiye’nin en iyi manzarası seçilen Gelidonya Feneri ile Likya Yolu ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor.
Sayfa Sayısı : 200
Kağıt Cinsi : Amerikan Bristol Kapak – 1. Hamur Kuşe Kağıt
Boyutlar : 21 x 14,5 Yayınevi : Eğiten Kitap Yayınları
ISBN No : 3546546789
Kitap Tedarik : 0554 244 03 12 – mail@likyayolurehberi.com
İçerik : 30 Likya Parkuru – Haritalar – Likya Tarihi – Trekking Bilgileri
Kitap Gönderileri Anlaşmalı Ücretsiz Kargo ile Yapılmaktadır.
Bu yazımız https://www.likyayolurehberi.com/ sitesinden yayıncının izniyle alınmıştır. https://www.likyayolurehberi.com/ sitesinin editörü Metin Tüzün’e teşekkür ediyoruz.
TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.
Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.
Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!
TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!
TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Türkiye Hava Sporları Federasyonu’ndan Önemli Uyarı: Yetkisiz Faaliyetlere Karşı Hukuki Süreç Başlatılacak
Trekking'e Yeni Başlayanlara Kitap Önerisi: Doğayı Yaşamak
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni (5-6 Nisan Etkinlikleri)
Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri (3-13 Nisan)
Gümüşhane'de Doğa Yürüyüşünde Kaybolan Doktor Helikopterle Kurtarıldı
KAMPÇILIK
Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org