Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.
Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.
Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.
Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi MüzesiKısa Tanıtım:
Ankara Üniversitesi’nin en büyük müzelerinden biri olarak 21 Kasım 2007 tarihinde açılan Ziraat Fakültesi Müzesi’nde eski mikroskoplardan fotoğraf makinelerine, öğretici levhalardan ölçme ve ölçü aletlerine, bitki ve hayvan maketlerinden cam malzemelere, tarım aletlerinden daktilo makinelerine kadar birçok obje meraklılarını bekliyor.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi, Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan bir müzedir.
Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne kullanılan aletler, makineler ve laboratuvar malzemeleri sergileniyor.
2007 yılında açılan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi 1892 yılında İstanbul ili Halkalı semtinde kurulan Ziraat Mektebi’nin 1898 yılında Ankara Kalaba semtinde açılan Çoban Mektebi’nin ve 30 Ekim 1933 tarihinde eğitim ve öğretime açılan Yüksek Ziraat Enstitüsü’nün izlerini taşır.
2005 yılında kurulan komisyonla açılması kararlaştırılan ve iki yıl sonra, 2007 yılında hizmete giren müze; zemin katta iki kapalı salonla, üst katta yer alan 10 oda ve 1 koridordan oluşmaktadır.
Bu salonlarda, Türkiye’deki tarım eğitiminde geçmişten günümüze kadar uzanan bir süreçte kullanılmış olan özgün ders araç ve gereçleri, deney aletleri, böcek örnekleri ve tarım araç gereçleri kronolojik olarak sergilenmektedir.
Ayrıca; fakültenin açılış törenine ilişkin fotoğraf ve belgeler, öğrenci işleri arşivleri ve diğer kaynaklardan derlenen yazışmalar ve belgeler de müzede gösterime sunulmuştur.
Müze envanteri; fakültede öğretim üyeliği yapmış eski akademisyenler ve toplumun çeşitli kesimlerinden toplanan eşyalardan oluşmaktadır.
Çeşitli cihazlar dışında bitki maketleri, kurutulmuş bitki panoları, süt teknolojisi ve şarap üretimi ile ilgili makinalar sergilenen parçalardan bazılarıdır.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bölümü’nde tamamen yerli malzeme ile yapılan ilk yerli traktör olan HSG Traktörü ise müzenin en çok ilgi çeken parçaları arasında.
Ankara Üniversitesi Dışkapı Yerleşkesi’nde yer alan Müzede teşhirde 1000’e yakın, depoda ise 2000 sergi örneği bulunuyor.
Müze, Fakülte’de öğretim üyeliği yapmış eski akademisyenler ve diğer ilgili toplum kesimlerinden ve kişilerden bağışlanan çok değişik müzelik eşya ile giderek daha çok zenginleşmekte, ulusal düzeyde yalnızca akademik ilgilileri değil, halkın ilgisini de kendisine çekmektedir. Pazartesi çarşamba ve cuma günleri açıktır.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi MüzesiAdresi: Gümüşdere, Fatih Cd. Gümüşdere Yerleşkesi No:33, 06110 Keçiören/Ankara
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi MüzesiHarita: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)