Türkiye’nin Doğa Aktiviteleri & Macera Sporları Sayfası, doğa sporlarına ilgi duyan herkes için Türkiye’nin en güncel ve kapsamlı bilgi kaynağıdır. 🏕️⛰️

🌿 Dağcılık kulüplerinden kampçılara, doğa yürüyüşçülerinden ekstrem spor meraklılarına kadar geniş bir kitleye hitap eden platformumuz, outdoor dünyasına dair etkinlikleri, rehberleri ve duyuruları tek çatı altında topluyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki doğa severlerle kurduğumuz güçlü iletişim ağı sayesinde, outdoor camiasının nabzını tutuyoruz.

🗺️📍 Sadece etkinliklerle sınırlı kalmıyoruz! Türkiye’nin dört bir yanını keşfetmek isteyen doğa tutkunları için illerin detaylı gezi rehberlerini de yayınlıyoruz.

🔥🚵‍♂️🌍 Kamp alanları, yürüyüş rotaları, doğa sporlarına uygun bölgeler ve gizli kalmış cennet köşeleri hakkında en güncel bilgileri bulabileceğiniz platformumuz, keşfetmeyi seven herkes için vazgeçilmez bir rehber! Siz de doğayla iç içe bir yaşamı benimseyenlerdenseniz, sayfamızı takip edin ve maceraya bizimle atılın!

🌿 TurkeyOutdoor, doğa sporları aracılığıyla çevre bilincini artırmayı amaçlar. Doğada spor yaparken çevreyi koruma, biyolojik çeşitliliğe saygı gösterme ve sürdürülebilirlik ilkelerini benimser.

Topluluğumuza Katılın!



Ankara’da Kültür ve Sanat Hayatı

25 ilçeden oluşan Ankara’nın merkezi üniversitelerin, teknoparkların, sanayi bölgelerinin, güçlü sektör kümelerinin, üst düzey bürokrasinin, uluslararası kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının yoğunlaştığı bir alandır.

Çevre ilçelerde ise yoğun tarımsal faaliyetlere ek olarak, termal turizm ve kültür turizmi özellikle son yıllarda önemli gelişme gösteren faaliyetler olarak öne çıkmaktadır.

Bu özellikler başkent Ankara’yı ekonomik, sosyal ve beşeri sermaye bakımından güçlü, kültürel değerlerin korunduğu ve tanıtıldığı bir bölge yapmaktadır. Ankara, yüksek teknolojili ürün üreten sanayisi ve gelişmiş hizmet sektörü ile güçlü bir ekonomik yapıya sahiptir.

Ankara, ulusal ve uluslararası araştırmalarda birçok defa Türkiye’nin en yaşanabilir kenti seçilmiştir. Sahip olduğu güçlü eğitim altyapısı ve 19 yükseköğretim kurumu ile Ankara, uluslararası arenada eğitim alanında da giderek önemli bir pozisyon elde etmektedir.

Ankara birçok uluslararası kuruluşa da ev sahipliği yapmakta ve bu yönüyle Türkiye’nin söz konusu kuruluşlarla olan ilişkilerinde aktif ve yönlendirici bir rol oynamaktadır. Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu, Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası Çalışma Örgütü, Arap Devletler Ligi, Kızılay Derneği ve benzeri kurumların temsilcilikleri, Ankara’da çalışmalarına devam etmektedirler.

Ankara küresel ekonomik sisteme entegre olmuş yükselen bir dünya kenti olarak öne çıkmaktadır. Ankara merkezli direkt uçuşlar sayesinde, Ankara’dan dünyanın önemli merkezlerine kısa uçuş süreleri ile erişilebilir olması da bu duruma katkı sağlamaktadır.

Bu yazımızda aşağıdaki başlıklarda detaylı bilgiler vereceğiz. Konu başlıklarını tıklayarak ilgili sayfaya atlayabilirsiniz.


Ankara El Sanatları ve Hediyelik Eşya

Ankara’nın geleneksel el sanatları arasında önemli bir yer tutan telkari, gümüş veya altının ince teller durumuna getirilip örülmesi tekniği ve bu teknikte yapılan takı süslemeciliğidir. Anadolu toprağında 2.500 yıllık geçmişi olan bu sanat günümüzde özellikle Beypazarı ilçesinde yaşatılmaya ve geliştirilmeye çalışılmaktadır. Anadolu’da yaygınlaşan el sanatlarının en eskilerden birisi de testiciliktir.

Günümüzde Ayaş ve Şereflikoçhisar ilçelerindeki ocaklardan elde edilen kırmızı topraktan üretilen testiler, ateşte fırınlandığından bir ölçüde gözenekli kalarak ve hafifçe su sızdırarak içlerine konan suyu serin tutma özelliğine sahiptirler.

Ankara yöresinde geçmişte yaygın olan bez/kumaş ve kilim dokumacılığı ile oya sanatı nitelik açısından değişime uğramış olmasına rağmen bazı ilçelerde yaşatılmaya çalışılmaktadır. Pamuk ipliğinden dokunan ve “bürgü” adı verilen başörtüler Beypazarı ilçesinde, mendil, yazma, başörtüsü ve çeşitli örtülerin kenarlarında süsleyici unsur olarak kullanılan oyalar ise Ayaş ilçesi ve çevresinde geleneksel üretim biçimi korunarak, çağdaş malzeme ve teknikle yeni örnekler yaratılarak geliştirilmektedir.

Ankara Keçisi’nin tiftiğinden elde edilen sof dokumacılığı ile deri işlemeciliği günümüzde tamamen ortadan kalkan el sanatları arasındadır.


Ankara’nın Somut Olmayan Kültürel Mirası

Ankara İpek İğne Oyası

Ankara’nın özellikle Nallıhan ilçesinde ipek ibrişim kullanılarak yapılan ipek iğne oyası, zamanla hanımların ekonomik hayata da kazandırdıkları Geleneksel bir el sanatı olmuştur. Erik, gül, karanfil, narçiçeği gibi doğadan aktarılan motiflerin yanı sıra “elti eltiye küstü” gibi hikâyeleri olan motifleri de taşıyan iğne oyaları günümüzde genellikle takı formunda üretilmekte ve büyük ilgi görmektedir.

Ankara Telkâri

Beypazarı’nda köklü bir geçmişi olan telkâri sanatı günümüzde halen yaygın olarak icra edilen ve gelecek nesillere de aktarılarak yaşatılan bir sanat dalıdır. Altın ve gümüş teller kullanılarak el işçiliğiyle üretilen telkari süs eşyası ve takılar, Beypazarı´nın turizm potansiyelinin artmasına da katkıda bulunmaktadır.

Ankara Bürgü Dokuması

Beypazarı bürgü dokumaları, “çulfalık” adı verilen el tezgâhlarında pamuk ve ipekten yapılan dokumalardır. Geleneksel olarak ev mefruşatında, iç ve dış giyimde kullanılan dokumalar, günümüzde genellikle masa örtüleri şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Ankara Sof

Sof dokumaları Ankara ili ve İç Anadolu bölgesine özgü, tiftik keçisinin tüyü işlenerek hazırlanan ipliklerden üretilen Geleneksel dokumalardandır. Sof kumaşları renk çeşitleri, dokunuşlarındaki ustalık ve desenlerinin inceliği ile öne çıkmaktadır. Geçmişte yoğun olarak üretilen, yerli ve yabancı tüccarlar tarafından ticareti yapılan sof kumaş, bugün özel koleksiyonlarda, yurt içinde ve yurt dışında etnografya müzelerinde bulunabilmektedir. Günümüzde sof kumaşının üretim ve kullanımının yaygınlaştırılması için kamu kurumları ve sivil toplum kuruşları tarafından çalışmalar yürütülmektedir.

Ankara Seymenleri

Seymen sözcüğü, Ankara’nın köylerinde efe ve köy yiğidi anlamlarında kullanılmaktadır. Ulusal güçlükler karşısında, bu güçlükleri yenebilecek ve önderlik edebilecek insanları seçmek için oluşturulan Seymen Alaylarının, Türklerin göçebe olarak yaşadığı dönemlerde, kervanları korumakla yükümlü olduğu bilinmektedir. Yerleşik hayata geçtikten sonra ise Seymenler, özellikle Ankara ve çevresinde gelin alaylarını korumaya başlamıştır. Seymenlik geleneği Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra kamu kurumları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından devam ettirilmektedir.

Ahilik Kültürü

Dini ve ahlaki temeller üzerine kurulu bir iktisat anlayışına dayanan Ahilik kültürü, esnaf ve sanatkârlar arasında nesiller boyu süren iş ve ahlak ilkelerinin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Anadolu Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu olan Ahi Evran, Asya içlerinden Anadolu’ya gelmiş, Anadolu şehirlerini dolaşmış ve Kayseri’ye yerleşmiş bir mutasavvıftır. Birçok ilmi eser kaleme alan Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin çağdaşıdır. Aynı zamanda dericilik zanaatıyla meşgul olan Ahi Evran, gezdiği şehirlerde esnafı teşkilatlandırmış ve büyük itibar toplamıştır. 1290-1354 yılları arasında merkezi otoritenin zayıflaması, Ankara’daki ahi örgütlenmesinin şehir yönetimini üstlenmesine neden olmuştur. Bu dönemde Ankara’nın yönetim, asayiş ve güvenliği ile ekonomik düzeni bir şehir cumhuriyeti biçiminde ahiler tarafından sağlanmıştır.

Ankara’nın Doğal Sembolleri

Ankara kendine özgü bitki ve hayvan topluluğu yönünden zengin bir şehirdir. İle özgü hayvanlardan olan Ankara keçisi, 13. yüzyılda Anadolu toprağına Türkler tarafından getirilmiş ve Orta Anadolu’nun kurak toprağı ve iklimine uyum sağlamıştır.

Ankara Keçisi

Birçok ülkede Mohair diye adlandırılan tiftik bu hayvanın yününden elde edilir. Bu yüzden de Tiftik keçisi dünyada Ankara keçisi ismiyle bilinir. Ankara ilinin tüm ilçelerinde yetiştirilmekle birlikte en çok Ayaş, Beypazarı, Güdül ve Nallıhan ilçelerinde yaygındır. Yünü hayvansal kaynaklı elyafın “özel kıl elyafı” sınıfında yer alır. Ankara keçisinin Anadolu toprağına gelmesiyle birlikte, Ankara ve çevresinde bir zamanlar çok ünlü bir Türk kumaşı olan Sof üretilmiş ve günümüz Anadolu Medeniyetleri Müzesini oluşturan, binalardan biri olan Mahmut Paşa Bedesteni’ndeki Arastalardan bütün ticaret merkezlerine satışı yapılmıştır.

Ankara Kedisi

İlin ikinci bir doğal sembolü sayılabilecek hayvanı, Ankara kedisi ana yurdu Ankara olan doğal ve saf bir kedi ırkıdır. İpeksi, orta uzunlukta tüylü ve ince uzun yapılı olan bu kedilerin kafaları küçük ya da orta büyüklükte burun kısımları ise üçgendir. Uçları tüylü, uzun, biri diğerine çok yakın, büyük ve dik kulakları, badem biçimli iri ve yeşil, sarı, bakır ya da mavi renklerde gözleri vardır. Tüyleri birçok renkte olmasına rağmen en bilineni beyazdır. Narin yapılı ve avcılık özellikleri gelişmemiş kedilerdir.

Ankara Tavşanı

Pek çok ülkede yetiştirilmesine rağmen ana yurdu Ankara olan Ankara tavşanı; kısa boyunlu, yuvarlak başlı, kısa ve seyrek tüylerle örtülü dik, iki yana açık kulaklıdır. Beyaz renkli olan tavşanların gözleri kırmızıdır. Ankara tavşanı, boyu 40 santimetreye kadar ulaşan uzun, ince, yumuşak, parlak ve dokunmaya elverişli tüyü ile ünlüdür. İki ya da üç aylık olduklarında kırkılırlar ve yılda ortalama 1 kilogram yün verirler. Hafif ve yüksek ısı tutan Angora yünü, alerjiye yol açmaması nedeniyle çok değerli bir sanayi malzemesidir.

Ankara’ya Özgü Bitkiler

Ankara’ya özgü bitkiler arasında yer alan Gölbaşı Sevgi Çiçeği adını Hipokrat tarafından ortaya atılan ve mitolojik bir yaratık olan Centaur’dan almıştır. Halk arasında Kırmızı Peygamber Çiçeği, Yanardöner ve Gelin Düğmesi adlarıyla da anılan bitki, kırmızı, mor ve pembe renklerde açar. Söylenceye göre, birbirini çok seven ama kavuşmaları mümkün olmayan iki gencin durumuna içlenen Sevgi Çiçeği her ilkbaharda açarak, değişik renkleriyle bize bu ümitsiz aşkı anlatır.

Daha çok Mogan gölünün doğu yakasında yetişir. Çiçekçilerin aşırı toplanması, tarım ilaçlarının öldürücü etkisene maruz kalması, ağaçlandırma ve inşaat faaliyetleri bu türü tehdit eden etkenlerdir.

Ankara Çiğdemi

Baharın müjdecisi sayılan Ankara çiğdemi Ankara ve çevresinde yetişen bölgeye özgü bir başka bitkidir. Sarı rengiyle diğer türlerinden ayrılan Ankara çiğdemi, Şubat- Nisan döneminde karların erimesiyle ortaya çıkar. Kaynaklar çiğdemlerin açtığı günlerin Hitit İmparatorluğu döneminde An. Tah. Sum. Sar adıyla Bahar Bayramı olarak kutlandığını yazar.

Ankara Armudu

Üstün meyve kalitesi ve uzun süre depolanma yeteneği nedeniyle tercih edilen, yerli, standart kışlık meyve çeşitlerinden olan Ankara armudu Ankara‘ya özgü bir diğer bitkidir. Ankara hem ağaç miktarı hem de üretim bakımından Bursa ilimizden sonra en büyük armut üreticisidir. İlimizin daha çok Çubuk, Kızılcahamam, Nallıhan, Kalecik, Güdül, Ayaş ve Kazan ilçelerinde yetiştirilir.

Ankara Kalecik Üzümleri

Ankara’ya özgü başka bir meyve de Kalecik Karası adıyla anılan üzümleridir. Kalecik Karası, Kızılırmak Vadisinin Ankara ili Kalecik ilçesi sınırları içinde yetiştirilen, yöresel koşullarda gösterdiği üstün performansı ile ülkemizin önemli bir kırmızı şaraplık üzüm çeşididir. Bu bitkinin fidanı 3 yıl içinde ürün vermeye başlar. 1 dekar alandan yaklaşık 1 ton ürün alınır, 1 kilogram üzümden ise 1 şişe şarap yapılabilir. İlçe topraklarının büyük bölümü kahverengi veya kırmızı-kahverengi topraklardan oluşur. Kalecik Karası’nın kendine özgü bileşimi bol miktarda kalsiyum içeren bu topraklardan kaynaklanır.

Bu tip topraklar kendine göre iklimsel özellik gösteren bölgelerden oluşmaktadır. İlçeyi boydan boya geçen Kızılırmak nehrinin oluşturduğu özel mikroklima, bu toprak özellikleri ile birleşerek Kalecik Karası’nın ülkenin en önemli kırmızı şaraplık üzümü özelliği kazanmasına neden olmaktadır. Başka coğrafi alanlara taşınan üzüm fidesi Kalecik Karası üzümü olma niteliğini kaybetmektedir.

Bir başka deyişle, Kalecik Karası kırmızı şarabı sadece Kalecik ilçesinde yetişen üzümlerden elde edilebilir.

Ankara Gölbaşı Andezit Taşı

Ankara’ya özgü başka bir ticari değer olan Ankara Gölbaşı Andezit Taşı, tüm Anadolu uygarlıkları tarafından kullanılarak zamanımıza kadar gelmiştir. Pembe ve gri renklerde olup, aşınmaya karşı dayanaklıdır.

Kışın sıcak tutma özelliğinden dolayı devlet binaları, apartman ve villa türü yapıların dış cephelerinde yalıtım maddesi olarak tercih edilir. Dekoratif ve kaymaz olması nedeniyle inşaat sektörünün vazgeçilmez bir tercihidir.

Ankara Güvercinleri

Ankara ayrıca, artık yok olmuş olan Ankara (Taklacı) Güvercinleri ve Ankara Balı ile de ünlüdür.

Ankara’da Kültür ve Sanat

Ankara’da Kültür ve Sanat

Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası devlet eliyle yerine getirilen kültür ve sanat etkinliklerinin merkezleridir.

Ankara’da çok sayıda özel tiyatro bulunur. Kültür ve sanat galerileri, yerli ve yabancı film etkinlikleri, uluslararası festivaller, dünyada tek olan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Bayramı, Avrupa ve Asya bienalleri, spor ve kültür etkinlikleri, sergiler, folklor, çeşitli sanat yarışmaları ve zengin halk oyunları, spor, kültür ve sanat yaşamını hep diri tutan etkinlikler arasında yer alırlar.

Ankara’da Bulunan 5 Yıldızlı Oteller

1İbis Ankara AirportBalıkhisar Mah. Özal Bulvarı No: 15 Akyurt – Ankara(0312) 840 00 00
2Rixos Grand Ankara HotelAtatürk Bulvarı No: 183 Kavaklıdere – Ankara(0312) 410 55 00
3Wyndham AnkaraYaşam Cad. 4. Sokak No:4, Söğütözü Ankara(0312) 219 0303
4Swissotel AnkaraYıldızevler Mahallesi, Jose Marti Caddesi No: 2(0312) 409 3399
5Mövenpick Hotels&ResortsBeştepeler Mah. Yaşam Cad. No: 1 Soğütozü – Ankara(0312) 258 58 00
6Crowne Plaza AnkaraGazi, Mevlana Blv. No:2 Yenimahalle(0312) 303 0000
7Barcelo Ankara AltınelGazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 151 Tandoğan – Ankara(0312) 231 77 77
8Divan Ankara ÇukurhanNecatibey Mah. Depo Sokak No: 3, Tarihi Ankara Kalesi, 06240 Altındağ/Ankara(0312) 306 6400
9Ramada AnkaraRemzi Oğuz Arık, Tunalı Hilmi Cd. No:66(0312) 428 8000
10Metropolitan Hotels AnkaraOğuzlar Mh.1377. Sokak No:28, Çankaya(0312) 295 4545
11Sürmeli AnkaraCihan Sk. No:6, Çankaya(0312) 231 7660
12Anadolu Downtown AnkaraBeştepeler Mh., Yaşam Cd. 1.Sk. D:7/B, 06520 Söğütözü(0312) 999 0006
13Latanya Hotel AnkaraKavaklıdere Mh., Büklüm Sk No:1, 06660 Çankaya(0312) 416 8800
14Büyük Ankara OteliAtatürk Blv.No: 183 Kavaklıdere / Ankara / TÜRKIYE(0312) 410 55 00
15Gordion AnkaraTunalı Hilmi Cad. Büklüm Sokak No.59 Ankara(0312) 427 8080
16Sheraton Ankara Convention CenterNoktali Sokak, Kavaklidere, 06700 Ankara(0312) 457 6000
17Bera AnkaraÖn Cebeci, Ziya Gökalp Bulvarı No:58, 06600 Çankaya/(0312) 458 0000
18Movenpick AnkaraBestepeler Mah Yasam Cad No.1 Sogutozu(0312) 258 58 00
19Büyük Anadolu Termal OteliBüğdüz, 06750 Akyurt/Ankara(0312) 841 6464
20Holiday Inn Ankara CukurambarIsci Bloklari Mah. 1484 Sk., No. 3 Cankaya, 06330(0312) 342 5555
21Holiday Inn AnkaraKavaklıdere Mah., Tunus Cad. No: 7, 06680 Kavaklıdere(0312) 424 40 00
22Barceló Ankara AltinelTandoğan Kapalı Çarşısı, Eti, 06570 Ankara(0312) 231 7777
23Esenboğa Airport HotelEsenboğa Havalimanı Yolu Üzeri 16 Km Sarayköy Keçiören(0312) 399 47 00
24Anadolu Hotels Esenboğa TermalEsenboğa Havalimanı Yolu 27. Km Akyurt – Ankara(0312) 841 64 64
25JW Marriott Hotel AnkaraSöğütözü, Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No:1, 06520 Çankaya(0312) 248 8888
26Cam Thermal Resort & Spa Convention CenterSoğuk Su Parkı, Merkez, Kızılcahamam, Ankara(0312) 810 8100
27Bilkent HotelÜniversiteler Mah. İhsan Doğramacı Blv. No: 6  Bilkent(0312) 258 58 00
28Bilkent Hotel And Conference CenterUniversiteler Mah 1599 Cad.No:6(0312) 266 4686
29Grannos Thermal & Convention CenterMedrese Mah, Şehitler Cad. No:10, 06860 Haymana/Ankara444 7 490
30The Green Park Hotel AnkaraKızılırmak Mah, 1443 Cad, 06520 Çankaya/Balgat/Ankara(0312) 258 0000
31Ankara HiltonSAKavaklıdere, Tahran Cd. No:12, 06700 Çankaya/Ankara(0312) 455 0000
32Radisson Blu Hotel, Ankaraİstiklal Cad. No:20, Altındağ/Ankara(0312) 310 4848
33Anemon AnkaraKavaklıdere, Konur2 Sokak No:60, 06680 Çankaya/Ankara(0312) 425 1919
34Ankara Royal HotelKavaklıdere, Büklüm Sokağı No:37, 06650 Çankaya(0312) 425 4151
35DemontiAkay Caddesi No:8 Kavaklıdere / Ankara(0312) 417 0808
36Business Park HotelKızılay, Necatibey Cd. No:35, Çankaya(0312) 232 4800
37Divan AnkaraTunalı Hilmi Cad. Güniz Sok. No:42,(0312) 457 4000
38Ankara Princess HotelMeşrutiyet, Ziya Gökalp Cd. No:8, Çankaya(0312) 430 0006
39Cassiel HotelTuran Güneş Bulvarı Tagore Caddesi 717.Sokak No:3, Yıldızevler Çankaya,(0312) 443 4343
40Gürkent HotelCumhuriyet, Mithatpaşa Cd No:4, 06430 Çankaya/Ankara(0312) 435 5050
41İçkaleMaltepe, Gazi Mustafa Kemal Blv. No:89,(0312) 231 7710
42Niza Park OtelGüvenevler, Farabi Sk. No:36, 06690 Çankaya(0312) 468 0500
43Hotel HoustonGüniz Sk No:26, Kuğulu Park Mevki, Kavaklıdere(0312) 466 1680
44Ck Farabi OtelFarabi Sk No:34, Çankaya, 06690 Ankara(0312) 427 7868
45Ankara PlazaBestekar Sok. No: 5 Kavaklıdere Ankara419 0 400
46Best HotelUğur Mumcu’nun Sokağı, No.71 GOP Ankara(0312) 446 80 80
47Best Western Otel 2000Bestekar Sokak No: 29 Kavaklıdere-Ankara(0312) 419 90 01
48Doğa ResidenceSağlık, Ataç-1 Sk. No:11, 06410 Çankaya(0312) 435 8333
49Samm Bristo SpaKazım Özalp, Uğur Mumcu Cd. No:19, 06700 Çankaya(0312) 447 9000
50Hotel MonecOran Mah., Esat Özoğuz Sk. No:5, 06450 Çankaya/Ankara(0312) 491 3030
51City OtelSancak, Turan Güneş Blv. No:19, 06610 Çankaya(0312) 438 0203
52King Çankaya HotelPiyade Sokak No:17 Çankaya(0312) 440 79 31
53Class OtelRemzi Oğuz Arık, Bestekar Sk. No:64, 06680 Çankaya(0312) 466 1850
54Raymar Hotels AnkaraMeşrutiyet Mh., Selanik-2. Caddesi No:74, Çankaya,(0312) 417 7575
55Otel MidiKaryağdı Sk. No:40, 06540 Çankaya(0312) 409 6434
56Hotel MidasTunus Caddesi No: 20 Kavaklıdere Ankara424 0 110
57Gazi Park HotelBeştepe Mahallesi, 06560 Yenimahalle/Ankara(0312) 215 6666
58Atalay HotelÇankırı Cd, No:20, Ankara(0312) 309 1515
59Alba Ankara HotelKocatepe, Yüksel Cd. No:19 Çankaya(0312) 419 1020
60Notte Boutique HotelBarbaros, Büklüm Sokağı No:113 Çankaya(0312) 466 7600
61İlci Residence HotelMaltepe Mahallesi, GMK Blv No:133, Çankaya(0312) 230 8686
62Marinem HotelBayindir 2 Sokak No: 35, 06420 Ankara(0312) 431 5980
63Neva PalasKüçükesat, Esat Cd. No:32, 06680 Çankaya/Ankara(0312) 419 5888
64Elit PalasKavaklıdere, Bestekar Sk. No:26, 06680 Çankaya(0312) 424 0571
65Limak AmbassadoreGaziosmanpaşa, Boğaz Sk. No:19, 06700 Çankaya(0312) 428 4848
66Royal Carine OtelHacı Bayram, Çankırı Cd. No:16, 06030 Altındağ(0312) 310 3500
67Büyükhanlı ParkYıldızevler, Simon Bolivar Blv. No:34, 06650 Çankaya(0312) 441 5600
68Capital Plaza Otelİşçi Blokları, 06530 Çankaya/ Ankara(0312) 287 6065
69Holiday Inn TunusKavaklıdere, Tunus Cd. No:7, Çankaya(0312)424 40 00
70Meyra PalaceMuhsin Yazıcıoğlu Caddesi No : 55 Balgat Ankara(0312) 266 25 00
71Midas Hotel Haym
ana Thermal
Caldag Mah. Erguvan Cad. No:10, 06860 Haymana(0312) 658 0000


Ankara hakkında bütün yazılarımız için Ankara Outdoor, Turizm ve Gezi Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Ankara’da Gezilecek Yerleri toplu olarak haritada görmek ve bulunduğunuz konuma olan uzaklığını öğrenmek için Ankara Gezilecek Yerler Haritasını tıklayabilirsiniz.

Diğer Ankara Haritalarımız:


Kamp ve Karavan ile ilgili geniş bilgi almak ve kampçılıkla ilgili bütün yazılarımızı görmek için TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Doğa Sporları ve Outdoor Aktivitelerinde Güvenlik Önlemleri

  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal ve tarihi güzellikleri keşfederken tatilinizin keyifli ve güvenli geçmesi için bazı önemli noktalara dikkat etmelisiniz. Seyahatiniz öncesinde gideceğiniz bölge hakkında detaylı araştırma yaparak hava durumunu kontrol edin ve yanınıza uygun kıyafetler alın. Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Doğa gezileri, kamp veya açık hava etkinlikleri planlıyorsanız, gerekli ekipmanlarınızı eksiksiz şekilde hazırlayın.
  • Türkiye’de ormanlara ve bazı korunan alanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.

Keyifli ve güvenli bir doğa/outdoor serüveni dileriz! 🚴‍♀️⛺🌳🌲🚵‍♂️🏞️🌿🌄

📌 Instagram: @turkey_outdoor_org

📌 Facebook: TurkeyOutdoor

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin Doğa Aktiviteleri & Macera Sporları Sayfası