Antalya Kaş’ta Bulunan Mağaralar
Antalya Kaş’ta Bulunan Mağaralar
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.
Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.
Özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.
Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
Antalya’da bulunan mağaraların GPS koordinatlarını haritamızda görebilirsiniz:
- Antalya’nın Mağaraları 1 ve
- Antalya Akseki’de Bulunan Mağaralar
- Antalya Alanya’da Bulunan Mağaralar başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
Alanya’da gezilecek diğer yerlerin tanıtımını Alanya Gezi Rehberi 2 – Alanya’da Gezilecek Yerler yazımızda bulabilirsiniz. Alanya Tanıtımı serimizden
- Alanya Gezi Rehberi 1 – Alanya Tanıtımı
- Alanya Gezi Rehberi 2 – Alanya’da Gezilecek Yerler
- Alanya Gezi Rehberi 3 – Alanya Tatil Rehberi yazılarımıza da göz atabilirsiniz.
İçindekiler
ToggleAntalya Kaş’ta Bulunan Mağaralar
Kaş, Türkiye’nin Batı Akdeniz bölgesinin en güzel kıyı ilçelerinden biridir. Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktadadır. Antalya ili sınırları içinde bulunan Kaş, Antalya’ya 192 km., Fethiye’ye 106 km. mesafededir. İlçe, batıda Eşen Çayı ile Seydikemer’e, doğuda Demre’ye, kuzeyde Elmalı ilçesine komşudur. Antalya’dan Fethiye’ye kadar uzanan ve antik dönemde “Likya” olarak adlandırılan Teke Yarımadası’nın güneydeki uç noktasında yer alır. Tam karşısındaki Meis Adası aracılığıyla Yunanistan ile komşudur.
Kayaların üzerine kurulmuş plaj ve iskelelerden denize girilmektedir. Bu sebeple Kaş’ın denizi berrak ve temizdir. Diğer tatil beldeleri ile karşılaştırıldığında, Kaş sessizlik ve sakinliği ile ön plana çıkmaktadır. Kıyıya paralel uzanan dağlar sebebi ile kum plaj Kaş’ta yok denecek kadar azdır. Arnavut kaldırımlı dar sokakları, bu sokaklarda sıralanan begonviller ile sarmalanmış cumbalı evler, şirin kafeleri ile Kaş vazgeçilmez bir tatil beldesi olmuştur.
Antalya’nın Kaş ilçesi ve civarında şu aktiviteleri yapabilirsiniz:
- İlçeyi çevreleyen antik döneme ait kentler ve tarihsel değerlerle kültür seyahatleri,
- Sualtı dalışları,
- Nehirlerde macera dolu kano turları,
- Ekolojik uyumun keşfedildiği doğa yürüyüşleri,
- Derin ve karanlık mağaralara teknik donanımlı mağara dalışları,
- Yamaç paraşütü,
- Adalar ve çevre koylara mavi yolculuk,
- Tekne turları,
- Bölgeye özel el sanatlarının çeşitliliğini görebilir ve hediyelik olarak alabilirsiniz.
Bu yazımızda aşağıdaki başlıklarda geniş bilgiler vererek, Kaş’ın turistik ve gezilecek mağaralarının detaylı tanıtımlarını yaptık.
Kaş Gezi Rehberi yazımızda tanıttığımız Kaş’a gittiğinizde görmek isteyeceğiniz yerlerin GPS koordinatlarını Kaş Gezi Rehberi haritamızda bulabilirsiniz.
1 Antalya Kaş İnbaş Mağarası
Antalya Kaş İnbaş Mağarası Tanıtımı:
İnbaş Mağarası, Antalya Kaş ilçesinde yer almaktadır. Kalkan’a bağlı Bezirgan köyü sınırlarında yer alan mağaraya yerli ve yabancı turistlerin ilgisi büyüktür. Kalkan’a bağlı Beziran köyünün sahilinden biraz içeride İnbaş mevkiindedir.
İnbaş mağarası bölgedeki en büyük mağaralardan birisidir. Toplam uzunluğu yaklaşık 40 metre olan mağaranın girişleri oldukça dar bir alandan yapılabilmektedir. Yüksek tavanı ile dikkat çeken mağara, tekne turları ile yapılan ziyaretlerde görülebilmektedir.
Önündeki denizi turkuaz renkte olan mağarayı ziyaret etmek ücretsizdir. Mağaranın yakınına kadar araçla ulaşım mümkündür.
Kaş’ta Güvercinlik Mağarası’na yakın bir mesafede bulunan başka bir deniz mağarasının da ismi İnbaş mağarasıdır. Ancak Güvercinlik Mağarası’na yakın bir mesafede bulunan İnbaş Mağarası da dar bir ağza sahip olduğu için içine sadece yüzerek girilebiliyor.
İnbaş mağarası henüz turizme açılmamıştır.
Antalya Kaş İnbaş Mağarası Adresi: Kalkan, 07960 Kaş/Antalya
Antalya İnbaş Mağarası Harita (GPS) Koordinatları: İnbaş Mağarası (Bulunduğunuz konumdan mağaraya ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak mağaranın konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. Verilen konum tam olarak mağaranın noktasını karşılamayabilir, mağaraya ulaşmak için verdiğimiz konumdaki yerel halktan bilgi alabilirsiniz.)
2 Antalya Kaş Bayındır Mağarası
Antalya Kaş Bayındır Mağarası Tanıtımı:
Bayındır köyünün Limanağzı mevkinde yer alır. Mağara köyün batı tarafında denize bakan yamaçta bulunur.
Halk arasında “Elif Mağarası” denilir.
Turizme kapalı küçük bir mağaradır.
Antalya Kaş Bayındır Mağarası Adresi: Andifli, 07580 Kaş/Antalya
Antalya Kaş Bayındır Mağarası Harita (GPS) Koordinatları: Kaş Bayındır Mağarası (Bulunduğunuz konumdan mağaraya ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak mağaranın konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. Verilen konum tam olarak mağaranın noktasını karşılamayabilir, mağaraya ulaşmak için verdiğimiz konumdaki yerel halktan bilgi alabilirsiniz.)
3 Antalya Kaş Hıdırellez Mağarası
Antalya Kaş Hıdırellez Mağarası Tanıtımı:
Hıdırellez Mağarası, Antalya Kaş ilçesinde bulunmaktadır. Eşsiz bir manzaraya sahiptir. Halk tarafından Hıdırellez gününde ziyaret edildiği için bu adı almıştır. Hıdırellez Mağarasının içinden yeraltı deresi akmaktadır.
Hıdırellez Mağarası Kaş ilçesinde Limanağzı koyunda bulunur.
Hıdırellez Mağarasının içerisinde erken Hristiyanlık dönemlerinden kalma freskler bulunur.
Yaklaşık 15 dakikalık tekne yolculuğuyla Limanağzı koyuna ulaşılabilmektedir. Bölgeye yerel kooperatife bağlı teknelerle de ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca Mavi yolculuk güzergahında seyreden yatlar Hıdırellez Mağarasının bulunduğu koyda demirlemekte, yerli ve yabancı turistler antik dönemlerden kaldığı bilinen Hıdırellez Mağarasını gezebilmektedir.
Antalya Kaş Hıdırellez Mağarası Adresi: Andifli, 07580 Kaş/Antalya (Buradan tekneyle ulaşım sağlanmaktadır.)
Antalya Hıdırellez Mağarası Harita (GPS) Koordinatları: Hıdırellez Mağarası (Bulunduğunuz konumdan mağaraya ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak mağaranın konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. Verilen konum tam olarak mağaranın noktasını karşılamayabilir, mağaraya ulaşmak için verdiğimiz konumdaki yerel halktan bilgi alabilirsiniz.)
4 Antalya Kaş Aşırlı Adası Deniz Mağarası
Antalya Kaş Asırlı Adası Deniz Mağarası Tanıtımı: (Adanın ismi kaynaklarda Aşırlı ve Asırlı olarak geçebilmektedir.)
Antalya‘nın Demre ilçesindeki Aşırlı Adası’nın güneyinde yer alan Asırlı Adası Deniz Mağarası, Korsanlar Mağarası ya da “Aşıklar Mağarası” da turist çeken mağaralardan birisidir.
Üçüncü zamanlardan kalma kalkerler içinde denizin aşındırmasıyla oluşmuş muhteşem bir mağaradır.
Antalya‘nın Demre ilçesindekiAsırlı Adası Deniz Mağarası‘nın güneyinde yer alan eski adı “Korsanlar Mağarası”, yeni adıyla “Aşıklar Mağarası” bölgeye yat ve gezi tekneleriyle tura çıkan turist gruplarının uğrak yerlerinden biri konumundadır.
Yapacağınız tekne turuyla görmeniz mümkün olan bir yer ve görülmeye değer. Demre ilçesinin iskelesi olarak kullanıla Çayağzı plajından, Kekova bölgesine giden ve Kale köyüne (Simena) varmadan Asırlı Adası Deniz Mağarasını görebilirsiniz.
Mağarada kış aylarında fok balıklarının yavrularını da görebilirsiniz.
Mağaranın önünde verilen molalarda tatilciler fotoğraf çekiyor ve isteyenler muhteşem denize dalabiliyor. Ayrıca küçük botlarla içine gidilerek gezilebiliyor.
Üçağız veya Demre limanından tekne turları ile görebilirsiniz.
Mavi yolculuğa çıkan büyük yatlar da müşterilerini küçük botlara bindirerek, Asırlı Adası Deniz Mağarasının içini gezdiriyor.
Aşıklar Mağarası, yaklaşık 30 metre uzunluğunda, 12 metre yüksekliğindedir. Güneş ışınlarının durumuna göre mağaranın içi rengarenk oluyor.
Eski tarihlerde korsanların saklandıkları yer olarak biliniyor. Tarihte bölgeye gelen korsanların tekneleriyle saklandığı yer olarak bilinen mağara, bugün ise Kekova bölgesinde yat turizmine alternatif olarak hizmet veriyor.
- Antalya Kaş Asırlı Adası Deniz Mağarası Adresi: Aşırlı Adası, 07570 Demre/Antalya
- Antalya Kaş Asırlı Adası Deniz Mağarası Harita (GPS) Koordinatları: Kaş Asırlı Adası Deniz Mağarası (Bulunduğunuz konumdan mağaraya ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak mağaranın konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
5 Antalya Kaş Mavi Mağara
Antalya Kaş Mavi Mağara Tanıtımı:
Kaş’ı kaş yapan en özel doğal manzaralardan biri de Mavi Mağaradadır. Kaş‘a 18 kilometre ve Kalkan’a 6 kilometre uzaklıkta olup, Kaputaş Plajı’na gelmeden yaklaşık 600 metre öncedir.
Mavi Mağara jeolojik dönemlerden bu zamana aşındırma ile oluşmuş doğal bir yapıdır. 1972 yılında Jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından bulunmuştur. 50 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde ve 15 metre yüksekliktedir. Farklı odacıkları ve kanalları olan oldukça büyük bir mağaradır.
Mavi Mağara Kaş’ın güneyinde yer alan parlak maviliği ile göz kamaştıran doğal bir alandır. Bu eşsiz yere mavi denilmesinin sebebi ise suda bulunan alglerdir. Denizin 1 metre altındaki bitkiler buraya özel mavi rengi oluşturarak bölgenin bu şekilde anılmasını sağlar.
Güneş ışıkları eşliğinde manzaranın keyfi ise paha biçilemez. Kaş tatil planınız için mutlaka listenize eklemeniz gereken yerlerden birisi de Mavi Mağara gezisidir. Kaş merkezine yaklaşık 20 km olan bu mağara aynı zamanda Kaputaş Plajı’na ise 600 metre kadar uzaklıktadır. Bu yüzden Kaputaş Mavi Mağara olarak da sıklıkla anılır.
Mavi Mağara girişinde güneş ışınları yansımalar ve kırılmalar yapar. Bu durum mavinin her tonunu görmenize olanak sağlar. Geçmiş dönemlerde fokların uğrak yerlerinden olan mağara şimdi ise turistlerin gözdesi konumunda. Nisan ve mayıs aylarında ziyaret ederseniz fokları ve danslarını görme ihtimaliniz olabilir.
İç ve dış galeriler olarak ikiye ayrılan mağara, ismini, dış kısımdaki dehlizlerden içeri giren mavi ışıktan alır. Hava boşluğuna çıkış yapmaya imkan veren iç galerilerin ise tamamı karanlıktır. Mağaranın hem iç hem de dış galerilerinde yumuşak mercan oluşumları ve canlı çeşitliliği dikkat çeker. Döneme bağlı olarak iç galerilerde karides sürüleri görülmektedir. Hem derinlik seviyesi hem de yapısı ile her seviyede dalıcıya mağara dalışı yapma imkanı tanımaktadır.
Mavi Mağaraya yürüyerek ulaşım yoktur. Sadece tekneler ile sağlanır bu yüzden suları her dönem temiz kalır. İnanılmaz derece berrak suları ile dalış rotalarının başında yer alır. Dalış yapmak isteyen pek çok misafiri kabak koyu ile birlikte ağırlar.
Alandaki pek çok plajı görmenize olanak sağlayan Mavi Mağara ziyaretinizi ertelemeden gerçekleştirebilirsiniz. Günü birlik turlarla gelip gezebilir ya da doğayla iç içe kalmayı seviyorsanız 1 gecenizi burada kamp yaparak geçirebilirsiniz. Ertesi gün de gelen tekneler ile dönüşünüzü sağlayabilirsiniz.
Mavi Mağara’da birden fazla koşulun bir araya gelmesi ile oluşan parlak mavi renk insanı doğaya bir kere daha hayran bıraktırıyor. Güneş ışınlarının mağaranın dar girişinden doğru açıda suya yansıması ile oluşan mavi renk sanki fosforlu bir tona bürünerek büyüleyici bir görüntü yaratıyor.
Bölgeye özel tekne turları düzenlenmektedir. Ziyaret gün ve saat kısıtlaması yoktur. Meis limanından kalkan küçük motorlu tekneler sizi 15 dakikada mağaraya ulaştırıyor. Mağaranın girişinin güneş ışığını aldığı vakitler sabahtan öğlene kadar. Dolayısıyla sadece bu saatlerde ziyaret ediliyor mağara.
Mavi Mağara‘ya giriş ve çıkışlar tek taraftan sağlanır. 1,5- 2 metre uzunluğundaki girişi ile size farklı dünyaların kapısını aralar. Mağaraya girdikten sonra ise daha geniş bir alan karşınızda. Mavi Mağara içi yükseklik yaklaşık 15 metre kadardır. Mağara farklı galerilerden ve odacıklardan oluşan büyük bir alana sahiptir. Mağara dehlizlerinden ve oyuklarından giren güneş ışıkları loş bir atmosfer oluşturur.
Dışarıda hava aydınlıkken burada gece sizi karşılar. Yolculuk esnasından mavi rengin büyüleyici dansına kendinizi kaptırırsınız. İç kısımda turkuaz parlak bir renk tonu hakimdir ve bu yönüyle kuzey ışıklarına benzer bir doğal teması var Mavi Mağaranın. İç galerilere ise ışık çok fazla girmediği için bu bölgeler karanlık kalmıştır. Mağaranın hem dış hem de iç cephesinde farklı canlı çeşitlilikleriyle karşılaşmanız mümkün. Karidesler ve mercanlar size yolculuk boyunca eşlik ederler.
Mavi Mağara içerisine girdiğiniz geniş alanlarda yüzebilir ya da tüplü dalış yaparak denizin altında kalan oyukları gezebilirsiniz. Derinlik seviyesi her seviyede dalış yapmaya imkan sağlar. Doğal güzelliği ile hayran bırakan Mavi Mağara giriş ücreti yoktur. Sadece buraya ulaşmak adına tekne veya ekipmanlarınıza biraz harcama yapabilirsiniz.
Mavi Mağaranın bir metreyi bile bulmayan girişinden geçebilmek için kaptanın uyarısı ile kayıkta eğilerek girebilirsiniz. Bu geçiş, Mavi Mağara heyecanını arttırıyor ve sanki gözlerinizi kapatıp açtığınızda kendinizi başka bir gezegende buluyorsunuz. İçeriye girdiğinizde çok geniş ve yüksek bir mağara ile karşılaşabilirsiniz.
Tekneler genellikle Mavi Mağarada 15 dakika kalıyor. Bu sırada isteyenler masmavi suya atlayıp yüzebiliyorlar.
Antalya Kaş Mavi Mağara Adresi: Kalkan, 07580 Kemer/Kaş/Antalya
Antalya Mavi Mağara Harita (GPS) Koordinatları: Mavi Mağara (Bulunduğunuz konumdan mağaraya ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak mağaranın konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. Verilen konum tam olarak mağaranın noktasını karşılamayabilir, mağaraya ulaşmak için verdiğimiz konumdaki yerel halktan bilgi alabilirsiniz.)
6 Antalya Kaş Güvercinlik Mağarası
Antalya Kaş Güvercinlik Mağarası Tanıtımı:
Güvercinlik Deniz Mağarası Kalkan’a 2 km mesafededir. İnce Burun’un arkasında yer bulunur. Kalkan’ın en popüler mağaralarından biri olan Güvercinlik Deniz Mağarası her yıl yüzlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.
Keşfedilen mağaralar Kalkan’da görülmeye değer yerler arasına girebilmektedir. Bu mağaralardan en popüler olanları Mavi Mağara ve Güvercinlik Deniz Mağarası olup, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.
Kalkan’da popüler mağaralardan olan Güvercinlik Deniz Mağarası, diğer mağaralara göre daha geniş bir yapıdadır.
Güvercinlik Deniz Mağarasını içerisinden küçük bir yeraltı deresi denize karışmaktadır. Bazı kaynaklara göre mağaranın 85 metre uzunluğa ve 55 metre derinliğe sahip olduğu belirtilmektedir.
Güvercinlik Deniz Mağarası ismini içerisindeki yabani güvercinlerden almaktadır. Her sene yüzlerce yabani güvercin mağara içerisinde yuva yaparak mağara içerisindeki ekolojik hayatlarını sürdürmektedir. Aynı zamanda Akdeniz fokları da bu mağarayı kullanmaktadır. Özellikle kış aylarında Akdeniz fokları Güvercinlik Deniz Mağarasını üreme amaçlı kullanmaktadır.
Mağara içinde 35 derecelik bir eğim mevcuttur. Mağara içerisindeki küçük bir yer altı deresi bulunmaktadır. Bu ufak dere depremlerin oluşturduğu çıkıntıdan denize akmaktadır.
Güvercinlik Mağarası’na ulaşmak için ilk olarak Kalkan’a gelmeniz gerekmektedir. Kalkan merkezden kalkan otobüsler sahile ulaşmanızı sağlayacaktır. Sahilden ise mağaralara seferler düzenlenmektedir. Bu seferler ile mağaralara kolayca ulaşabilirsiniz.
Antalya Kaş Güvercinlik Mağarası Adresi: Güvercinlik Deniz Mağarası Kalkan’a 2 km mesafededir. İnce Burun’un arkasında yer bulunur.
Antalya Güvercinlik Mağarası Harita (GPS) Koordinatları: Güvercinlik Mağarası (Bulunduğunuz konumdan mağaraya ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak mağaranın konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. Verilen konum tam olarak mağaranın noktasını karşılamayabilir, mağaraya ulaşmak için verdiğimiz konumdaki yerel halktan bilgi alabilirsiniz.)
7 Antalya Kaş Güvercin İni Mağarası
Antalya Kaş Güvercin İni Mağarası Tanıtımı:
Güvercinlik Mağarası’na 100 metre uzaklıkta Güvercin İni Mağarası bulunmaktadır. Güvercin İni Mağarası Kalkan’a 2 kilometre mesafede bulunmaktadır.
Küçük ve dar girişli bir mağaradır.
Güvercin İni Mağarası Güvercinlik mağarasına göre ufak ve dar yapılı bir yapıdadır. Mağara yaklaşık 40 metre uzunlukta ve dar bir tavan yapısına sahiptir.
Kaş Güvercin İni Mağarası Akdeniz foklarının üreme alanlarındandır.
Güvercin İni Mağarası’na ulaşmak için ilk olarak Kalkan’a gelmeniz gerekmektedir. Kalkan merkezden kalkan otobüsler sahile ulaşmanızı sağlayacaktır. Sahilden ise mağaralara seferler düzenlenmektedir. Bu seferler ile mağaralara kolayca ulaşabilirsiniz.
Antalya Kaş Güvercin İni Mağarası Adresi: Güvercinlik Deniz Mağarası Kalkan’a 2 km mesafededir. İnce Burun’un arkasında yer bulunur.
Antalya Güvercin İni Mağarası Harita (GPS) Koordinatları: Güvercin İni Mağarası (Bulunduğunuz konumdan mağaraya ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak mağaranın konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. Verilen konum tam olarak mağaranın noktasını karşılamayabilir, mağaraya ulaşmak için verdiğimiz konumdaki yerel halktan bilgi alabilirsiniz.)
8 Antalya Kaş Kekova Adası Mağarası
Antalya Kaş Kekova Adası Mağarası Tanıtımı:
Salyangoz Limanı (Karalos) yanında bulunan bir tanesi büyük, diğeri küçük olmak üzere iki girişli küçük bir mağaradır.
Kekova Adası Deniz Mağarası dalış kulüplerinin gözdelerindendir. Dalgıçların bu mağarada dikkat ermesi gereken en önemli şey ortama zarar vermemektir.
Kaş Kekova Adası Mağarasının duvarları genellikle alg, sünger ve mercanlarla kaplıdır. Acemi dalgıçların tek bir palet darbesi bile mağaranın doğal ortamını bozabilecektir, dolayısıyla özellikle dalacak ziyaretçilerin son derece dikkatli ve duyarlı olması gerekmektedir.
Kaş Kekova Adası Mağarası Akdeniz foklarının yaşam ve üreme alanlarındandır. Özellikle kış ayları bu fokların üreme zamanlarıdır.
Antalya Kaş Kekova Adası Mağarası Adresi: Kekova Adası /Demre
Antalya Kekova Adası Mağarası Harita (GPS) Koordinatları: Kekova Adası Mağarası (Bulunduğunuz konumdan mağaraya ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak mağaranın konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz. Verilen konum tam olarak mağaranın noktasını karşılamayabilir, mağaraya ulaşmak için verdiğimiz konumdaki yerel halktan bilgi alabilirsiniz.)
Kaş Gezi Rehberi yazımızda tanıttığımız Kaş’a gittiğinizde görmek isteyeceğiniz yerlerin GPS koordinatlarını Kaş Gezi Rehberi haritamızda bulabilirsiniz.
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık. Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.
Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.
Özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.
Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
ANTALYA
- Antalya Gezi Rehberi 1. Yazımız: Antalya Tanıtımı ve Gerekli Bilgiler
- Antalya Gezi Rehberi 2. Yazımız: Antalya Gezilecek Yerler
- Antalya Gezi Rehberi 3. Yazımız: Antalya’da Kültür ve Sanat
- Antalya Gezi Rehberi 4. Yazımız: Antalya Kamp Alanları Listesi
- Antalya Gezi Rehberi 5. Yazımız: Antalya Outdoor ve Doğa Aktiviteleri
- Antalya Gezi Rehberi 6. Yazımız: Antalya Yemek Rehberi
Yukarıdaki bağlantıların üzerine tıklayarak ilgili ve detaylı yazımıza ulaşabilirsiniz.
Etiketler: :Antalya bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Antalya görülmesi gereken yerler, Antalya gezecek yerler, Antalya gezi, Antalya gezi rehberi, Antalya gezi yazısı, Antalya gezilecek çarşı, Antalya gezilecek doğal yerler, Antalya gezilecek doğal yerler haritası, Antalya gezilecek tarihi yerler, Antalya gezilecek yerler, Antalya gezilecek yerler doğa, Antalya ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Antalya kalesi, Antalya merkezde gidilecek yerler, Antalya merkezde ne var, Antalya ne yenir nerede yenilir, Antalya ne yenir nereler gezilir, Antalya otelleri, Antalya seyahat rehberi, Antalya tarihi, Antalya tarihi yerler, Antalya turizm potansiyeli, Antalya turizm rehberi, Antalya turizm ve tanıtım, Antalya ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Antalya şehir rehberi, Antalya’da bir günde ne yapılır?, Antalya’da gezilecek doğal yerler, Antalya’da gezilecek mekanlar, Antalya’da ne yapılır, Antalya’da ne yenir, Antalya’da nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, #Antalya #Antalyamağaraları #mağara #mağaraturizmi #outdoor #Antalyaoutdoor #ekoturizm #turkeyoutdoor #outdoor #outdoorlife
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
- Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini (Polis: 155 ve Jandarma:156 numara) arayarak yapacakları doğa aktivitesi ile ilgili bilgi vermeleridir.
- Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
- Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz.
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
İspanya Puente Pzto'da via Ferrata Kazası: Sporcu Hayatını Kaybetti
En Çok Karşılaşılan Kış Sporu Yaralanmaları ve Korunma Yolları
Mersin'de Dağ Keçisi Sayımında Yaşanan Kazada 1 Kişi Öldü
İstanbul’da Yetişkinler İçin Spor Tırmanış Dersleri Başlıyor!
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni (14 - 15 Aralık 2024 Hafta Sonu Etkinlikleri)
KAMPÇILIK
Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org