Bilecik’te İnanç Turizmi
Bilecik’te İnanç Turizmi
İçindekiler
Toggle11 BİLECİK
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
Bu yazı dizimizde Bilecik ilinin zengin tarihi ve benzersiz turistik yerlerini keşfedeceğiz. Bilecik, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan eşsiz doğal güzelliklere ve tarihi hazinelere sahip bir ilimizdir. Her köşesinde farklı bir hikaye ve doğal güzellik barındıran Bilecik , tatilcileri tarihin derinliklerine ve doğanın kucaklayıcı kollarına davet ediyor.
İnanç Turizmi: Tarihin İzinde Ruhsal Bir Yolculuk
Bilecik, tarihi ve inanç turizmi açısından büyük bir zenginliğe sahip. Bu kapsamda ziyaretçilere sunulan önemli yapılar arasında:
Orhan Gazi Camii: Yapılış tarihi kesin olarak bilinmese de, Osman Gazi’nin diğer eserleriyle birlikte 14. yüzyılın başında inşa edildiği düşünülen cami, Osmanlı cami mimarisinin erken örneklerindendir. İçindeki ilginç detaylardan biri, ana binadan uzakta bir kayanın üzerine inşa edilmiş olan minaresidir.
Şeyh Edebalı: Osmanlı İmparatorluğu’nun manevi kurucusu olarak kabul edilen Şeyh Edebalı, Osman Gazi’nin manevi rehberi ve öğretmeniydi. Kendisi aynı zamanda Osmanlı Devleti’nin ilk kadısı ve müftüsüydü. Türbesi Bilecik’te bulunmakta ve Türk tarihindeki önemli bir kişiliği anlatan hikayeleri barındırmaktadır.
Dursun Fakıh: Osmanlı Devleti’nin kuruluş dönemine tanıklık etmiş olan Dursun Fakıh, Osman Gazi’nin damadı ve yakın bir danışmanıydı. Osmanlı’nın kuruluşunun sembol isimlerinden biri olan Dursun Fakıh, Osman Gazi’nin adına Cuma Hutbesi okuyup, Cuma namazını kıldırarak devletin istiklalini ilan etmiştir.
Ertuğrul Gazi Türbesi: Osman Gazi’nin babası ve Selçuklu Uçbeyi Ertuğrul Gazi’nin türbesi, Osmanlı Beyliği’nin kurucusunun babasının yattığı anıtsal bir mekandır. İlk olarak Osman Gazi tarafından açık mezar olarak yaptırılan ve daha sonra türbe haline getirilen bu yapı, Osmanlı tarihinin önemli isimlerini anlamak için bir durağınızdır.
Ertuğrulgazi Mescidi (Kuyulu Mescit): Söğüt Çayı kenarında bulunan bu mescit, Osman Gazi’nin aşiretinin ilk çadırını kurduğu yer olarak kabul edilir. İçinde bir kuyu bulunan ve “Kuyulu Mescit” olarak anılan yapı, 1276 tarihinden önce Ertuğrul Gazi tarafından yaptırılmıştır. II. Abdülhamit tarafından 1902 yılında aynı temeller üzerine yeniden inşa edilmiş ve zaman içinde onarımlar geçirmiştir.
Hamidiye Camii: Söğüt ilçesinde bulunan bu cami, son dönem Osmanlı mimarisinin neo-klasik tarzının güzel bir örneğidir. 1903-1905 yılları arasında II. Abdülhamit tarafından yaptırılmıştır. Kare planlıdır ve duvarları kırmızı kesme taştan inşa edilmiştir. Çatısı kurşun kaplı tek bir kubbeyle örtülüdür. İki minaresi bulunması nedeniyle halk arasında “Çifte Minareli Camii” olarak da adlandırılır.
Çelebi Mehmet Camii: Sultan I. Mehmet Çelebi tarafından 1414-1420 yılları arasında yaptırılan bu cami, Osmanlı Mimarlık Sanatı’nın kubbeli yapılar kategorisindeki ilk örneklerindendir. Dikdörtgen planlıdır ve 12 kubbesi bulunmaktadır. Sultan II. Abdülhamit döneminde onarılmış ve genişletilmiştir.
Kasımpaşa Camii: Klasik Osmanlı camilerinin örneklerinden biri olan Kasımpaşa Camii, 1525-1528 yıllarında Kanuni Sultan Süleyman’ın Bağdat seferine katılan Kasım Paşa tarafından yaptırılmıştır. Duvarları kesme taştan olup giriş kapısı ve mihrabın yanındaki pencerelerdeki ahşap kanatlar ve fildişi kakmaları ilginç detaylardır. Minberi ise çeşitli renkte çinilerle kaplıdır.
Kumral Abdal Türbesi: Kumral Abdal, Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde önemli bir rol oynamış olan bir derviştir. Ertuğrul Gazi’nin sancaktarı ve Şeyh Edebalı’nın müridi olarak bilinir. Türbesi Bozüyük’e 2 km uzaklıkta, Kovalıca Köyü yolu üzerindedir.
Köprülü Mehmet Paşa Camii: 1665 yılında Köprülü Mehmet Paşa tarafından yaptırılan bu cami, Bilecik-Sakarya Karayolu üzerinde Vezirhan beldesinde yer alır. Dikdörtgen planlıdır ve kesme taştan yapılmıştır. Üzeri kırma çatı ile örtülüdür. Minaresi ise 1965 yılında yenilenmiştir.
Rüstem Paşa Camii: Osmaneli ilçe merkezinde yer alan bu cami, klasik üslupta yapılmıştır ve Mimar Sinan’ın çıraklarından biri tarafından inşa edilmiş olabilir. Kareye yakın dikdörtgen planlıdır ve kesme taştan yapılmıştır.
Mihalgazi Türbesi: Bizans döneminde Harmankaya tekfuru olarak bilinen Mihail (Kosses), Müslüman olup Abdullah adını almış ve Osmanlı’ya katılan önemli dervişlerden biridir. Türbesi İnhisar ilçesine bağlı Harman Köy’de bulunmaktadır.
Bu önemli yapılar, Bilecik’in inanç turizmi açısından zengin geçmişini ve kültürel mirasını ziyaretçilere aktarırken, tarihi bir yolculuğa çıkmanızı sağlayacak.
Bilecik Gezi Rehberi Bütün Yazılar:
Etiketler: Bilecik bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Bilecik görülmesi gereken yerler, Bilecik gezecek yerler, Bilecik gezi, Bilecik gezi rehberi, Bilecik gezi yazısı, Bilecik gezilecek çarşı, Bilecik gezilecek doğal yerler, Bilecik gezilecek doğal yerler haritası, Bilecik gezilecek tarihi yerler, Bilecik gezilecek yerler, Bilecik gezilecek yerler doğa, Bilecik ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Bilecik kalesi, Bilecik merkezde gidilecek yerler, Bilecik merkezde ne var, Bilecik ne yenir nerede yenilir, Bilecik ne yenir nereler gezilir, Bilecik otelleri, Bilecik seyahat rehberi, Bilecik tarihi, Bilecik tarihi yerler, Bilecik turizm potansiyeli, Bilecik turizm rehberi, Bilecik turizm ve tanıtım, Bilecik ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Bilecik şehir rehberi, Bilecik’de bir günde ne yapılır?, Bilecik’de gezilecek doğal yerler, Bilecik’de gezilecek mekanlar, Bilecik’de ne yapılır, Bilecik’de ne yenir, Bilecik’de nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, #Bilecik #Bilecikmağaraları #mağara #mağaraturizmi #outdoor #Bilecikoutdoor #ekoturizm #turkeyoutdoor #outdoor #outdoorlife
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
İspanya Puente Mono'da via Ferrata Kazası: Sporcu Hayatını Kaybetti
En Çok Karşılaşılan Kış Sporu Yaralanmaları ve Korunma Yolları
Mersin'de Dağ Keçisi Sayımında Yaşanan Kazada 1 Kişi Öldü
İstanbul’da Yetişkinler İçin Spor Tırmanış Dersleri Başlıyor!
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni (14 - 15 Aralık 2024 Hafta Sonu Etkinlikleri)
KAMPÇILIK
Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org