Black Diamond Camalot C4 Yaylı Sıkıştıraç İncelemesi

Black Diamond Camalot C4 Yaylı Sıkıştıraç İncelemesi
https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.
Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi
Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.
İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.
- E-posta: info@turkeyoutdoor.org
- Gmail: turkeyoutdoor.org@gmail.com
- Kulüp İletişim: turkeyoutdoorclub@gmail.com
Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨
Tunç Fındık (d. 1972, Ankara), Türk dağcılığına büyük katkılar sağlamış profesyonel bir dağcı, dağ rehberi, yazar ve motivasyon konuşmacısıdır. TED Ankara Koleji ve Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Fındık, dağcılık dünyasında birçok başarıya imza atmıştır.
Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Bey’e teşekkür ediyoruz. Daha fazla bilgi ve iletişim için sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Outdoor, Dağcılık ve Tırmanma Ekipmanı: Black Diamond Camalot C4 Yaylı Sıkıştıraç İncelemesi
Yaylı sıkıştıraçlar (SLCD) aleminde varolanların en iyi, en sağlam ve kullanışlısı, şüphesiz Camalot C4.
Black Diamond’un mükemmel çatlak emniyet gereci Camalot C4 için fazla söze gerek yok, günümüzde geleneksel rotalarda, çatlaklarda ara emniyet için dünya standartı budur ve Camalot her geleneksel tırmanış setinin ayrılmaz parçasıdır. Yeni serilerde eski tasarıma göre yüzde 20’ye kadar hafifletilen dört sıkıştıraçlı Camalot, 10 değişik boyutuyla 13.3 ila 195 mm arasındaki çatlaklarda kullanılabiliyor. Boyutuna göre 75 ila 557 gram arasında değişen ağırlıklarıyla, Camalot’un çekerleri 8 ila 14 kN arasında değişiyor. Ek olarak kullanılabilecek mikro boyutlu ve üç sıkıştıraçlı C3 seti ile beraber, istisnasız her boy çatlağı koruyabilecek bir set: çok sağlam, kolay kullanılır ve güvenilir bir donanım.
Süper işçiliğe sahip, kaliteli materyellerden yapılmış bu sıkıştıracın önemli özelliği dayanıklı ve uzun ömürlü olması. Çift bükülmüş çelik tel-kablo, iki kasnaklı destek noktası ve sapı kaplayan plastik kabuk ile ile çok dayanıklı bir tasarımı var. Alete karabinle girmek, tel ucundaki halkadan veya uçtaki dikişli naylon perlonbanttan olmak üzere iki ayrı şekilde olası. 10 ayrı boyutta sıkışma aralığı o kadar geniş ki, daha az aletle daha çok genişliği (çatlak boyutunu) kapsayabiliyorsunuz.
Aluminyum sıkıştırma parçaları geniş ve iyi dayanıyor, kayada dişleri ile iyi tutunuyor ve ip hareketi ile kolaylıkla dönmüyor, yani son derece dengeli bir tasarım (bazı dar tasarımdaki sıkıştıraçlar ip hareketi ile fazla kolay dönerler çünkü). Tetik gücü devamlı ve çok homojen, iyi bir tetik-yay baskısı var, zaman içinde gevşemiyor. Tetik yapısı geniş; yorgunken, zor konumlarda bile kolay tutulup çekiliyor, soğuk koşullarda eldivenle kullanımı da görece kolay. Bu arada, Camalot’un en sıklıkla aşınan yeri, zaman içinde tetik kısmının telleri oluyor ve ayrıca satılan (ucuz ama bulması oldukça zor) yedek tetik-tel setleri ile, onarım ve değiştirme arazide bile mümkün.
Bu aleti standart aktif mod (paralel çatlak) dışında, pasif modda (daralan çatlaklara), yani telli takoz misali sıkıştırabiliyorsunuz. Ancak tavsiye edilen esas kullanım bu değil.
En eski model Camalotlara göre öncelikle kullanımda ve ardından estetik ve ağırlıkta büyük gelişmeler olmuş, hem şekil hem kullanım olarak. Mesela eski Camalotlar ayrı çift akslıydı, bu modellerde (Wild Country Friend gibi) teller birleşmiş ve görünürde tek aks var. Eski modellerde kablo uçları kesilmiş ve tellerin keskin uçları açıktaydı (ceket ve pantolonu yırtacak kadar!) ancak şimdi bu sorun da bitmiş, kablo uçları uygun şekilde termine edilmiş.
Camalot son derece pahalı bir alet, ancak iyi sıkıştıraçlar asla ucuz olmaz- düşününce, hayatınızı tamamen emanet ettiğiniz aletlerdir bunlar.. ve BD Camalot, sadece muadili gereçler kadar pahalı. Bir de, evladiyelik aletler olduğu için verilen tüm paraya sonuna dek değer. Ortalama kullanım ömrü on yıllarla ölçülebilir. En hızlı aşınan kısım olan naylon emniyet kayışları ve teller değiştirilebiliyor.
Amerikan Black Diamond şirketi, Camalot’un ip bağlantısında hala ısrarla polyamid perlonbant kullanıyor ki, bunlar aletler aşınmadan önce eskiyebiliyor, görece dayanıksızlar ve bu yanı pek hoşuma gitmiyor. Ancak BD’nin dediğine bakılırsa, sürtünme ile erime derecesi düşük olan Dyneema perlon yerine bu tür normal naylondan perlonbant kullanmak çok daha iyiymiş ve normal perlonbant, Dyneema’ya göre UV ışınımına daha dayanıklıymış. Sanırım doğrudur..
Ve bir uyarı: ne olursa olsun, bir kaya emniyet donanımı yerleştirilmesinin doğruluğu ve kayanın sağlamlığı kadar güvenlidir. Bu alet de, kullanımı ekspertiz gerektiren bir tırmanış gerecidir; hayatınızı ona emanet etmeden önce kullanımında tecrübe kazanmak sizin görevinizdir.
Camalot, geleneksel tırmanışta en çok kullandığım donanım durumunda. Birçok firmanın farklı SLCD yaylı tıkaç ve sıkıştıraçlarına nazaran daha çok emniyet seçeneği ve kullanılabilirlik sunuyor ve daha güvenli olduğunu kullanan herkes söyleyecektir. Normal bir kaya-duvar rotasında 1.5 set daha güvenli, en çok kullanılan parçalar olan ilk 4 boydan ikişer tane olması işinizi kolaylaştıracaktır.
Camalot C4’ün yeni, hafifletilmiş versiyonunın yanında, küçük çatlaklara uygun X4, küçük daralan çatlaklara uygun offset X4 ve tabi küçük boy ve dar mikro çatlaklara uygun C3 adlı malzemeleri de inceleyin.
Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Bey’e teşekkür ediyoruz. Daha fazla bilgi ve iletişim için sitesini ziyaret edebilirsiniz. http://www.tuncfindik.com
Önemli Hatırlatma: Yazı bir uzmanın kişisel görüşüne dayanmaktadır. Tanıtılan ürünlerin zaman içerisinde versiyonları, kullanılan malzeme ve özellikleri değişmiş olabilir. Çeşitli özellikleri kaybolmuş, azalmış ya da yazıda bulunmayan yeni özellikler eklenmiş olabilir. Ekipman ile ilgili en son bilgiler için ürünün güncel sitesinden bilgi almalısınız.
TurkeyOutdoor.org: Doğa İle Buluşma Merkezi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici açık hava platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyor.
Türkiye’nin Doğal Güzelliklerini Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.
Açık Hava Tutkunları İçin Özel Rehber! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de açık hava etkinliklerine ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkes için uygun olan bu platform, Türkiye’deki doğa aktiviteleri hakkında aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayışında olanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Bolu Valiliği'nden Yeni Karar: Yedigöller'e Karavan Girişi Yasaklandı
Antalya Finike'de Trekking Esnasında Kaza Geçiren Turistler Kurtarıldı
Antalya Toros Keçisi Bisiklet Tırmanış Yarışı Ekim'de
Türkiye’nin Outdoor Doğa Kulüplerini Tanıyalım: Antalya Toros Trekk Manavgat Doğa Yürüyüşü Grubu
KAMPÇILIK






Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org