Black Diamond Cyborg Dağcılık Kramponu İncelemesi

Black Diamond Cyborg Dağcılık Kramponu İncelemesi
Türkiye’nin doğaya açılan kapısı Doğa Aktiviteleri & Macera Sporları Sayfası, doğa sporlarına ilgi duyan herkes için Türkiye’nin en güncel ve kapsamlı bilgi kaynağıdır. 🏕️⛰️ Türkiye’nin dört bir yanındaki doğa tutkunlarına kamp alanlarından yürüyüş rotalarına, dağcılıktan ekstrem sporlara kadar en güncel etkinlik ve rehber içeriklerini sunan kapsamlı bir platformdur.

Doğaseverleri bir araya getiren güçlü iletişim ağıyla outdoor dünyasının nabzını tutan sayfa, aynı zamanda illere özel gezi rehberleriyle Türkiye’yi keşfetmek isteyenler için vazgeçilmez bir kaynak sunar. Platform, çevre bilincini artırmayı hedeflerken, doğada spor yaparken sürdürülebilirliğe ve biyolojik çeşitliliğe saygıyı ön planda tutar. 🌿
Outdoor, Dağcılık ve Tırmanma Ekipmanı: Black Diamond Cyborg Dağcılık Kramponu İncelemesi
Black Diamond’un ürettiği, neredeyse tamamı paslanmaz çelikten teknik dağcılık kramponu. Çok kaliteli işçiliği olan, uzun ömürlü ve sağlam bir ürün; uzun süreli zor alpin tırmanışlar, yüksek dağcılık, alpin buz, donmuş şelale tırmanışı ve miks tırmanış gibi teknik uygulamalar için çok ideal. Bu krampon ile yeryüzündeki en yüksek ikinci dağ olan ve en zor tırmanışlardan olan 8611 metrelik K2 dağına çıktım, Türkiye’de buz kulvarları ve teknik miks rotalarda yaz ve kış tırmandım. Sonuç; çok memnunum.
Çiftinin ağırlığı 1080 gram olan krampon 36-46 numaralar arasındaki botlara uyumlu. Daha büyük botlar için BD’nin özel metal uzatma barlarını kullanmak gerekiyor.
Ön krampon oluğu olan botlara uygun olan önü metal tokalı Cyborg Pro modelinden başka, bir de Cyborg Clip modeli var; bu da, plastik burun kayışı ile ön oluğu olmayan (veya aşınmış) botlara uygundur.
Özellikle teknik zemine, buz tırmanışına, buzlanmış kayalarda tırmanışa özel üretilen Cyborg’un ikili dikey ön dişleri basit bir konfigürasyon ile mono point’e çevrilebiliyor. Miks çıkışlarda kayada iyi tutunum sağlayan çelik (sikke çeliği!) ön dişler yeterince dayanıklı, körleşince kolay sivriltiliyorlar ve kramponun tek paslanan kısmı da ön dişler. Tırtıklı ve dikey ön dişlerin buzda tutunumu ve kayada tutunumu çok iyi. İkincil arka dişlerin uygun konumu ile miks tırmanışta kullanım kolaylaşmış.
Paslanmaz metalden ana gövdesi ile Cyborg oldukça dayanıklı, daha hafif ve hasar görmeyen bir krampon. Islak, dik kar zeminde hayati önem taşıyan anti kar plakası olarak takılı olan ABS plastik plakalar oldukça işlevli.
Arka tokadaki mikro ayar vidası sayesinde Cyborg hemen her tür bota ayarlanabiliyor. Genel ayar yapmak çok kolay: yaylı ve sıkışmalı toka sistemi ile genel ayarı yapmak kısa sürüyor. Ayrıca ön dişlerin uzunluğunun ayarlanması opsiyonu (teknik buz için uzun, miks çıkış için kısa) ve mono point opsiyonu ile her tür tırmanışa kolay ayarlanabiliyor.
Kısacası, kullanışlılığı ve uzun ömürlülüğü ile tavsiye edeceğim bir krampon.
Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Fındık’a teşekkür ediyoruz.
Önemli Hatırlatma: Yazı bir uzmanın kişisel görüşüne dayanmaktadır. Tanıtılan ürünlerin zaman içerisinde versiyonları, kullanılan malzeme ve özellikleri değişmiş olabilir. Çeşitli özellikleri kaybolmuş, azalmış ya da yazıda bulunmayan yeni özellikler eklenmiş olabilir. Ekipman ile ilgili en son bilgiler için ürünün güncel sitesinden bilgi almalısınız.
📌 Instagram: @turkey_outdoor_org
📌 Facebook: TurkeyOutdoor
Kamp ve Karavan ile ilgili geniş bilgi almak ve kampçılıkla ilgili bütün yazılarımızı görmek için TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Doğa Sporları ve Outdoor Aktivitelerinde Güvenlik Önlemleri
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Doğal ve tarihi güzellikleri keşfederken tatilinizin keyifli ve güvenli geçmesi için bazı önemli noktalara dikkat etmelisiniz. Seyahatiniz öncesinde gideceğiniz bölge hakkında detaylı araştırma yaparak hava durumunu kontrol edin ve yanınıza uygun kıyafetler alın. Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
- Doğa gezileri, kamp veya açık hava etkinlikleri planlıyorsanız, gerekli ekipmanlarınızı eksiksiz şekilde hazırlayın.
- Türkiye’de ormanlara ve bazı korunan alanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
- Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
- Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
Keyifli ve güvenli bir doğa/outdoor serüveni dileriz!
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündem
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
5-9 Haziran Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Doğa Gezileri ve Doğa Yürüyüşleri
Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın (UNEP): Arazi Bozulması ve Kuraklık Ekosistemleri Tehdit Ediyor
Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun (5 – 11 Haziran Çevre Koruma Haftası)
KAMPÇILIK






Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org