Antalya Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı Tanıtımı
Antalya Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı Tanıtımı
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu: Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu olarak yürüyüş, trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.
Instagram: @turkey_outdoor_org
Türkiye’nin popüler Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkeziyiz: Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu hizmetinizde! Türkiye ve dünyadaki popüler gezilecek yerler hakkında detaylı ve güncel bilgileri sitemizde arama yoluyla bulabilirsiniz.
- E-posta: info@turkeyoutdoor.org
- Kulüp İletişim: turkeyoutdoorclub@gmail.com
- Facebook Sayfamız: @turkeyoutdoorblog
Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz. Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨
Bu yazı dizimizde Antalya’nın ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır. Yazılarımızda özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.
Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği tatil beldelerinden birisidir. Değişen tatilanlayışıyla birlikte Antalya Merkez Kamp Alanları aramaları da artmıştır.
Alanya Tanıtımı serimizden
Antalya, berrak denizi ile ünlü olduğu kadar muhteşem doğasıyla da pek çok insanı kendine çeker. Deniz ve sahil tatili bakımından dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya tarihten kültüre, gastronomiden doğa turlarına, milli parklardan kanyonlara ve şelalelere kadar pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin outdoor sektörünün önemli kısmını Antalya’da düzenlenen outdoor etkinlikleri oluşturmaktadır. Kampçılıktan safariye, doğa yürüyüşlerinden dalmaya, bungee jumpingden bisiklet rotalarına kadar neredeyse bütün outdoor aktiviteleri Antalya’da yapılmaktadır.
Özellikle Antalya Ücretli Kamp Alanları ve Antalya Ücretsiz Kamp Yerleri hakkında birçok insan güncel ve güvenilir bilgi aramaktadır. Antalya çadır Kamp yerleri ve fiyatları hizmet alınan tesise ve aldığınız hizmet durumuna göre değişmektedir. Antalya’da nerede kamp yapılır? sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişebilmektedir.
Bize çeşitli sosyal medya kanallarından ulaşan okuyucularımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de “Halk plajında kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet halk plajında kamp yapmaya hukuki olarak bir engel yoktur, ancak çadırlar ve karavancıların sayısı artıp da halk plajları kullanılamaz hale geldiğinde yerel yönetimler müdahale etmekte ve plajlara kurulan çadır ve karavanlar kaldırılmaktadır. Antalya Konyaaltı plajına çadır kurulur mu? sorusununcevabı “Çok kalabalık olmayan mevsimlerde başka insanları rahatsız etmemek koşuluyla kurulabilir.” olacaktır.
Bu yazımızda ve içerikte verdiğimiz bağlantılarda bilgi Antalya hakkında daha fazla edinebilir, Antalya’daki en iyi kamp alanlarını ücretli ve ücretsiz, kamp tesisi veya milli park, deniz kenarı park veya orman kampı gibi kriterlere göre ayırarak tüm detaylarıyla birlikte Antalya Kamp Alanları listemizden faydalanabilirsiniz.
- Antalya Kamp ve Karavan Alanları Tam Liste
- Antalya Kamp Alanları
- Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
- Kamp Uyarıları
- Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Sahillerde Kamp Kurmak Yasak mı?
- Çadır Kurmak Yasak mı?
- Çadır Kurmak için izin gerekir mi?
- Çadır Kurma cezası ne kadar?
- Kamp yasağı var mı?
- Sahile çadır kurulur mu?
- Plajda kamp yapmak yasak mı?
- Kamplar kapalı mı?
- Antalya’da Karavan Yasak mı?
- Kamp için izin belgesi nasıl alınır?
- Antalya’da Kamp Yaparken Bilinmesi Gerekenler
- Antalya Kamp Yerleri
- Antalya Kamp Haritası
- Antalya Kamp Alanları ve Karavan Alanları
- Antalya Ücretsiz Kamp Alanları
- Antalya Kamp Alanları 2023
- Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi
- Antalya’da Kamp Yapılabilecek Koyların Listesi
- Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesi konularında geniş bilgi almak için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.
Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
Kampçılık ile İlgili Yazılarımız: Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.
- Kampçılık ile ilgili bilgiler verdiğimiz diğer yazılarımızı da okumadan,
- Kamp malzemeleri hakkında bilgi sahibi olmadan,
- Doğada hayatta kalmanıza yardımcı olacak kamp setini edinmeden,
- Kampa giderken alınması gerekenler başlıklı listenizi kontrol etmeden,
- Kampçılık için gerekli malzemeleri tam olarak temin etmeden,
- Temel Outdoor ve Dağcılık gerekli bütün teorik bilgiyi bulacağınız yazı dizimizi okumadan
- Kampçılık ve kamp ekipmanları hakkında bilgileri içeren yazılarımıza göz atmadan,
- Kampçılık tecrübeleri ve kamp ipuçlarını önceden detaylı şekilde okumadan kampa gitmemenizi tavsiye ediyoruz.
- İlk doğa kampına hazırlık için yapılması gerekenler,
- Doğada hayatta kalma kitinde neler bulunmalıdır,
- Aile kamp çadırı tavsiyeleri,
- Aile Kampı için çadır seçimi konularında araştırma yapıyorsanız bağlantılara tıklayınız.
- UNUTMAYIN, KAMPÇILIK GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADAN İCRA EDİLİRSE TEHLİKELİ OLABİLECEK BİR AKTİVİTE OLABİLİR.
Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız. Kamp Yapmadan Önce İzin Almak Zorunlu mu? Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.
Kamp Uyarıları
Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
www.turkeyoutdoor.org
Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.
Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.
Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.
Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi, Antalya’da Çadır Kampı Yapılabilecek Koyların Listesi ve Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesini görmek için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.
Antalya Kamp Haritası
Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.
Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7
Kaş Gezi Rehberi yazımızda tanıttığımız Kaş’a gittiğinizde görmek isteyeceğiniz yerlerin GPS koordinatlarını Kaş Gezi Rehberi haritamızda bulabilirsiniz.
Antalya’daki diğer kanyonlar için aşağıda bağlantısını verdiğimiz yazımıza göz atabilirsiniz.
Bu yazımızda aşağıdaki başlıklarda geniş ve tanıtıcı bilgiler verdik:
İçindekiler
ToggleAntalya Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı Tanıtımı
Elmalı, Güney Anadolu’yu kapsayan Toros Dağları‘nın Batı Akdeniz Bölgesi’nde uzanan kıvrımları arasına sıkışmış çanak şeklindeki bir plato üzerinde kurulmuştur. Kuzey yarımküre 46-46 doğu meridyen düzleminde ve 2503 m yüksekliğe varan Elmalı Dağı‘nın güney eteğindedir.
Antalya Elmalı, Likya bölgesinin kuzeyinde yer alıp tarih boyunca birçok uygarlığın hâkimiyetine girmiştir. Elmalı tarihte; “Kabalı”, “Amelas” ve “Elmalu” isimleri ile anılmıştır.
Elmalı Tanıtımı ve Elmalı Coğrafyası
Elmalı, Toros Dağları‘nın bir kolu olan Beydağları ile çevrili olup, şehir merkezinin bulunduğu yer adeta bir çanağı andırır. Bu çanak içinde ilçenin kuzeyinde Elmalı Dağı, doğusunda Tilkicilik Tepesi, batısında Topdağı Tepesi, güneyinde de Elmalı Ovası yer almaktadır. Elmalı Gölü nerede sorusunun cevabı işte bu paragrafta saklıdır. Elmalı Avlan Gölü Elmalı’nın dağlarla çevrili coğrafyasında Göltarla Köyü sınırları içerisindedir.
Dağların eriyen karlarından oluşan çay ve dereler yukarıda belirtilen ovaların bazı yerlerin sulanmasında önemli rol oynar. 4 tarafının dağlarla çevrili olmasından dolayı ilçe, Akdeniz’den gelen ılık ve nemli hava kütlelerinin etkisine kapalı kalır dolayısıyla Akdeniz Bölgesi’nde bulunduğu halde karasal iklimin özellikleri daha ağır basmaktadır. İlçenin alçak kesimleri antropojen bozkırlarla kaplı iken yüksek kesimlerde yer yer ardıç ve sedir topluluklarına da rastlanır.
Elmalı Kültürel Hayatı
Geleneksel kültürün gündelik yaşama içerisinde korunmaya çalışıldığı Elmalı’da, yöresel sanatlar ve şenlikler yüzlerce yıl boyunca bölgeye uğrayan Yörüklerin desen ve renk zenginliği ile yoğrulmuştur. Bu zenginliğin hissedildiği yörede; bakırcılık, demircilik, kuyumculuk, halı-kilim-çuval-heybe dokumacılığı, taş işlemeciliği, kahve değirmeni ve ahşap işçiliği ilk sırada gelen el sanatlarıdır.
Özellikle dokumacılığın bir dalı olan ve keçi kılından dokunan çul kilimler, Selçuklulardan kalma bir mirastır. Geometrik figürler ve kelebek motifleriyle dokunan çullar, dayanıklılığından dolayı çoğunlukla çadır ve kilimlerde kullanılmaktadır.
Elmalı‘da sınırları içinde bulunan tarihi ve arkeolojik yapılar ile kültür turizmi bakımından pek çok olanak vardır. İlçenin Teke Beyliği‘nin merkezi olması dolayısıyla o çağlardan itibaren çevrenin kültür merkezidir. Osmanlılar devrinde ilçede 7 medrese olduğu bilinmektedir.
Elmalı Şenlikleri
Elmalı’da el sanatlarının yanı sıra şenlikler ve festivaller de vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Bunlara örnek olarak; Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri, Gömbe Festivali, Elmalı – Tekke Köyü Abdal Musa Şenlikleri ve Hıdrellez Şenlikleri gösterilebilir.
Elmalı’da Bulunan Tarihi Kalıntılar
Bölgede yapılan arkeolojik kazılar sonucunda yapılan tarihe ve tanrıçalara ev sahipliği yapan birçok tarihi eser gün ışığına çıkartılmıştır. Bunlardan bazıları olan Kızılbeli Mezarları, Likya Yolu, Fildişi Çocuklu Kadın Heykeli, Gümüş Kral Heykeli, Semahöyük Küp Mezarları, Yapraklı Köyü Yazılı Kaya, Armutlu Köyü Kaya Mezarı, Söğle Yaylası Arı Serenleri tarihsel ve kültürel zenginliğin göstergesidir. Ayrıca Elmalı‘da, Çobanisa-Gilevgi mahallesi arasında tarihi Helenistik devri Gilevgi Kalesi bulunmaktadır. İlçe sınırları içerisinde tarih öncesine ait hayat izleri taşıyan kalıntılar olan höyükler, eski eserler bakımından bakir inceleme alanlarıdır. Semahöyük ve Müren höyükleri en önemlilerindendir. Bölgede yapılan kazılarda, MÖ 2000-2500 yıllarının yerleşim kalıntılarını gün ışığına çıkarmıştır.
1963 yılında başlayan bu kazılar yaz aylarında devam etmektedir. Hâlen Karaburun ve Kızılbel Kral Mezarları’nın onarım ve koruma çalışmaları sürdürülmektedir. MÖ 450 yıllarında yapıldığı rivayet edilen bu mezarların duvarlarının iç alanları çepçevre renkli mozaik ve fresklerle süslenmiş av ve savaş sahneleri renk ve canlılığını koruyarak günümüze kadar ulaşabilen nadir eserlerdendir.
Hacıyusuflar ve Yuva köyleri yanındaki Likya ve Roma kalıntıları da tarihi ve turistik yerlerdendir. Ömer Paşa Camii, Kesik Minare ve medreseler gibi Osmanlı dönemine ait pek çok görülmesi gereken yer de ilçede mevcuttur. 2011 de açılan müze’de bu eski eserler, tarihi eşyalar, sikkeler bulunmaktadır.
Antalya Elmalı Beydağları
Toros Dağları‘nın batı uzantılarından Bey Dağları, Antalya sınırları içindedir. Bey Dağları grubu, Antalya Körfezi’nin batısında, kuzey-güney doğrultusunda körfeze paralel olarak uzanır. 600–3086 m rakımlar arasında yer alan dağlar jeolog ve coğrafya bilimciler için çok değişik olanaklar sunar.
Tekedoruğu, Bakirli Dağı, Tahtalı Dağı ve Kızlar Sivrisi önemli doruklarıdır. En yüksek doruğu 3086 m. ile Kızlar Sivrisi‘dir. Dağcılar bu doruğa sedir ormanlarıyla kaplı Çamçukuru Vadisi’nden ulaşır. Vadiye en kolay ulaşım Antalya– Elmalı yolu iledir. Dağa tırmanış bir gün içerisinde tamamlanabilir.
Kemer‘in batısındaki Tahtalı Dağı ilginç yamaçlarla süslüdür. Yükseltileri 2360 m’ye uzanır. Çam ve karışık ağaçlı ormanlar 2000 m’ye kadar uzanır. Tahtalı Dağı‘na tırmanış Soğukpınar‘dan başlar ve Akdeniz’i gören sırtlar üzerinden yapıldığında eşsiz manzaralar sunar. Soğukpınar’dan kısa bir yürüyüş ve tırmanış ile kamp alanına ulaşılır. Yıl boyu Bey Dağları‘na gezi düzenlemek olanaklıdır. Ancak nisan, mayıs, haziran ayları iklimin uygunluğu ve yörenin flora zenginliğinin belirdiği dönem olması nedeniyle daha uygundur.
Alanya’dan son zamanlarda, dağ turizmi, trekking ve amatör dağcılığa elverişli gelişme başta Akdağ (2451m kuzey-doğu) ve Cebelireis Dağı (1649m Dim yöresi) olmak üzere göstermeye başlamıştır. Akdağ “Kış Sporları Turizm Merkezi” ilan edilmiştir.
Elmalı Karagöl
Karagöl, Antalya ili, Elmalı ilçesi sınırlarında bulunan kurutulmuş karstik göldü ancak tarım alanı açmak için kurutuldu. Avlan Gölü ile birlikte Elmalı Polyesi içinde bulunur. 1974 yılına kadar Karagöl 2440 ha büyüklüğünde idi. Karagöl, Avlan Gölü ile birlikte tarım arazisi elde etmek amacıyla 1976-1980 yılları arasında kurutulmuştur. Elde edilen tarım arazileri köylülere kiralanmıştır.
Göllerin kurutulması ile çevrede sıcaklıklar yükselmiş, yağış miktarı azalmış, yeraltı suyu seviyesi düşmüştür. İklim değişimi ile yöredeki elma tarımı durma noktasına gelmiş, diğer ürünlerde önemli kayıplar olmuştur. Köylülerin gölün yeniden oluşturulması amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı’na başvurması sonucunda Avlan Gölü‘nde su tutulmaya başlanmıştır. Karagöl tabanındaki turbaların yanması ve çökellerin topaklaşması ile 2 m’ye yakın çökmeler olmuştur.
Karagöl’ün fazla suları önce Avlan Gölüne sonra da Düden köyü yakınlarındaki düdene boşaltılmıştır. Karagöl’de Kazan Pınarlarının çıktığı küçük bir alan, karstik kaynakların güçlü çıkışından dolayı kurutulamamıştır.
Antalya Elmalı Avlan Gölü Tanıtımı
Elmalı Ovası kapalı bir havza olup Doğuda Beydağı (3070 m.) ve Akdağ (3024 m.), Güneyinde Susuz Dağ (1437 m.), Batısında Yumru Dağ (2734 m.) Kuzeyinde de Elmalı Dağları (2250 m.) ile çevrili ortalama 1050 m. Kotunda düz bir platodur.
Avlan Gölü Antalya, Elmalı yer alan karstik oluşumlu göldür. Gölün denizden yüksekliği 1030 m, doğal halinde büyüklüğü 850 hektardır. Göl, Karagöl ile birlikte, 1030–1050 m yüksekliğindeki Elmalı Polyesinde yer alır. Elmalı polyesi Elmalı dağı ile Bey Dağları arasında uzanır. Gölün bulunduğu alan kalkerli yapıdadır. Avlan Gölü Elmalı polyesinin en çukur alanında oluşmuştur.
Avlan Gölü Neden Kurutuldu
Avlan Gölü, Jeolog Dr. Hans Stark’ın 1951’deki raporuna dayanarak 1970 yılında kurutulmaya karar verilmiştir. Devlet Su İşleri İdaresi (DSİ), 1970’li yıllarda, talep üzerine Elmalı’ya tarım arazisi kazandırmak için Avlan Gölü’nü besleyen su kanallarının yönünü değiştirdi. 1975-80 yılları arasında bir kanal açılarak sular Başgöz çayına akıtılmış ve göl kurumuştur.
Antik çağda oluşan göl 1978 yılında tarım alanı yaratmak için hiçbir planlama çalışması yapılmadan kurutulmuş, fakat çevrede oluşan zararlardan dolayı 1997 yılında tekrar doldurulmaya başlanmıştır. Gölün kurutulması pek çok alanda zararlı olmuştur. Bölgede bulunan sedir ormanlarında, yaşları iki bini geçen sedir ağaçları kurudu, göldeki balık çeşitliliği azaldı. Göl kurutulduktan sonra bölge havzasında ki kuraklıktan dolayı ilçe nüfusunda, bitki örtüsünde ve yaban hayvancılığında olumsuz yönde önemli değişiklikler olmuştur:
- Kurutulmadan önce 5-6 metreden yeraltı suyu çıkarken, kurutulma ile 70-80 metreden ancak yeraltı suyu bulunabilmiştir.
- Kurutmadan önce 807 mm olan yağış, kurutmadan sonra 439 mm’ye kadar düşmüştür. Göl yeniden oluşturulduktan sonra ancak 519 mm’ye çıkabilmiştir.
- Yağış ve nemin azalması doğal bitki örtüsüne zarar vermiştir.
- Kırağının görüldüğü dönem uzamış, kırağılı gün sayısı 63,4’ten, 71,7’ye yükselmiştir.
- Su kuşlarının az görülmesi (Saka, İbibik, Kirazkuşu, diğer ötücü kuşlar), kurutulduktan sonra ekosistemin kendini yenileyemediğini düşündürmektedir.
- İlçeye adını veren elma bahçeleri sulama yapılamadığı için yok olmuştur.
- Yetiştirilen tarım ürünlerinden buğday arpa, nohutta önemli verim düşüşleri yaşandı.
- Göçmen kuşların beslenerek popülasyonunu kontrol ettiği, Sedir Yaprak Kelebeği çoğalmış, sedir ağaçlarında kurumalar başlamıştır.
- Göl kurutulunca ortasından geçirilen Elmalı-Finike yolu, göl geri kazanıldıktan sonra uzun zaman kullanılmaya devam edilmiştir.
- Hayat şartlarının ve geçimin zorlandığı alan göç vermiştir.
Kurutulan göl alanından tarla alan vatandaşlarda dahil Elmalı ilçesi köylülerinin topladığı imzalar sonucunda gölün yeniden canlandırılması kararı alınmıştır. 2001 yılında göl kapakları kapatılarak su tutmaya başlamıştır. Avlan Gölü yeniden kazanıldıktan sonra göle sazan bırakılmıştır.
Yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler sonucunda Avlan Gölü son hali olarak tekrar suyu olan bir göl olmuştur. Artık Avlan Gölü’nde balık tutabilir, göçmen kuşları gözlemleyebilir, çevresinde piknik ve doğa kampı yapabilirsiniz.
Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı
Antalya ücretsiz kamp alanlarından Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı Antalya’nın Elmalı ilçesinde Göltarla Köyü sınırlarındadır. Doğanın mucizelerini gözlemleyebileceğiniz yemyeşil bir ormanın içerisinde kamp yapmak isterseniz Avlan Gölü kamp alanını tercih edebilirsiniz.
Antalya şehir merkezine 18 km mesafede bulunan Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı son yıllarda gölün su tutmasıyla eski güzelliğine kavuşmuş, gölün göçmen kuşları geri dönmüştür.
Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanında tercihinize göre karavan kampı veya çadır kampı yapabilirsiniz. Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanında kamp yapmaya karar verdiğinizde bütün kamp ihtiyaçlarınızı önceden temin ederek kamp alanına gitmelisiniz çünkü göl çevresinde herhangi bir işletme veya market bulunmamaktadır. En yakın market 2-3 km uzakta bulunan köydedir.
Gölün hemen dibinde çadırınızı kurduktan sonra kontrollü bir kamp ateşi yakabilir ve keyifli sohbetlere başlayabilirsiniz.
Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı Olanakları
2000’li yıllardan itibaren az da olsa su tutmaya başlayan Avlan Gölü çevresinde çadır kampı ve karavan kampı yapılabilir. Özellikle vahşi, doğal yaşamı ve dağların görkemini seven kamp severler dağların arasındaki göl kenarında kampı deneyimleyebilirler.
Avlan Gölü kamp alanında aşağıdaki imkanları bulabilir ve aktiviteleri yapabilirsiniz: Çadırlı kampçılık, dağcılık ve tırmanma, doğa turizmi, doğa yürüyüşü (trekking, hiking), fotoğrafçılık, karavanlı kampçılık, manzara fotoğrafçılığı, olta balıkçılığı, piknik, ateş yakma, çeşme, göl kenarında koşu ve yürüyüş, orman yolları ve otopark.
Antalya Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bölge bakir olduğundan herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Gitmeden önce ihtiyaçlarınızı Antalya veya Elmalı’dan karşılamalısınız.
Antalya Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı Giriş Ücretli mi? : Ücretsiz
Antalya Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı İletişim Bilgileri: –
Antalya Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
Antalya Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı Adresi: Göltarla, 07700 Elmalı/Antalya
Antalya Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Elmalı Avlan Gölü Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz)
Bu kamp alanı ve Antalya’da bulunan 180’den fazla kamp alanının detaylı tanıtımını, resimlerini ve güncel bilgilerini https://turkeyoutdoor.org/2022/08/25/antalya-kamp-alanlari-1-giris-yazisi/ yazısında bulabilirsiniz.
Antalya Kamp Haritası
Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.
Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7
Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.
ÖNEMLİ UYARILAR: DOĞA SPORLARI VE OUTDOOR
AKTİVİTELERİNDE GÜVENLİK
Doğa sporlarına meraklıysanız ve outdoor aktivitelerinde bulunmayı seviyorsanız, güvenlik konusunda dikkatli olmanız hayati önem taşır. Doğa sporları, doğru önlemler alındığında keyifli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Kişisel güvenliğinizi ve çevrenizi koruyarak, doğanın tadını çıkarmak sizin elinizde. Unutmayın, doğa sporları heyecan verici olduğu kadar ciddi sorumluluklar da gerektirir. Doğa Sporlarında Karşılaşabileceğiniz Tehlikeler ve Almanız Gereken Önlemler yazımızı mutlaka okuyun.
İşte doğa sporlarına başlamadan önce bilmeniz gerekenler:
- Güvenlik Önceliğiniz Olsun: Doğa sporları, adrenalin dolu ve heyecan verici olsa da, beraberinde ciddi tehlikeler de barındırır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsi deneyimin yerini tutamaz. Bu nedenle, outdoor aktivitelerine katılmadan önce mutlaka teorik mümkünse pratik eğitim alın ve deneyim kazanın.
- Doğa Sporlarının Tehlikeleri: Doğa sporları, tecrübeli sporcular için bile risk taşır. Dağcılık, kampçılık, doğa yürüyüşleri ve diğer outdoor aktiviteleri, ölüme veya ciddi yaralanmalara sebep olabilen kazalara yol açabilir. Uzun yıllara dayalı deneyim sahibi lisanslı sporcu basit bir doğa yürüyüşü esnasında yaşanan kazada hayatını kaybetmiştir. Dağcılık sporu zaten ciddi tehlikeler barındırmaktadır ve bütün önlemlere rağmen ölüme ya da ciddi yaralanmalara sebebiyet veren kazalar her zaman yaşanabilmektedir. En kolay doğa yürüyüşlerinde bile bilek burkulması, yabani arı, akrep ya da yılan gibi bir hayvan tarafından ısırılmanız/sokulmanız sıradan bir olaydır. Bu yüzden, her zaman hazırlıklı olun ve gerekli önlemleri alın. En kolay doğa yürüyüşünde bir dikkatsizlik sonucu yaşanan kazada tecrübeli bir dağcı arkadaşımız vefat etti.
Uzun yıllardır trekking yapan sporcu Ağrı dağında gruptan ayrıldı ve donarak öldü.
Yıllardır dağlara tırmanan tecrübeli dağcı bir kaza sonucu Aladağlar’da hayatını kaybetti.
Altınoluk Şahindere Kanyonu’nda 10 kişi trekking yaparken kayboldu ve Jandarma tarafından kurtarıldı.
Doğa yürüyüşünde arı saldırısına uğrayan sporcu hastaneye kaldırıldı. (2022) - Kişisel Güvenlik ve Ekip Uyumu: Özellikle ekstrem sporlarla uğraşıyorsanız, kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman ekip arkadaşlarınızla uyum içinde çalışın ve güvenliği ön planda tutun. Birlikte olduğunuz takımın güvenliği, sizin güvenliğiniz kadar önemlidir.
- Çevreyi Koruyun ve Saygılı Olun: Doğayı ve çevreyi korumak, outdoor aktivitelerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Doğal, tarihi ve turistik mekanlara zarar vermemek, çöplerinizi yanınızda taşımak ve doğayı temiz tutmak temel sorumluluklarınızdandır. Doğa aktiviteleri sırasında vahşi hayvanlara ve doğal yaşam alanlarına zarar vermemeye özen gösterin.
- İlk Yardım Bilgisi Edinin: Doğa aktiviteleri sırasında karşılaşabileceğiniz acil durumlar için temel ilk yardım bilgisine sahip olun. “Doğada Sizi Öldürebilecek 6 Şey” başlıklı yazımızı okuyarak bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.
- Yasaklar ve Yasal Düzenlemeler: Türkiye’de ormanlara girişler, özellikle yaz aylarında yasaklanmaktadır. Bu yasaklara uymak, doğanın korunması ve sizin güvenliğiniz açısından önemlidir. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmeyi unutmayın. Ayrıca, doğada yapacağınız bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin almanız gerekmektedir. Aktiviteye başlamadan önce kolluk güçlerine bilgi vermek, olası risklerin önüne geçebilir.
- Görüş, Tecrübe ve Önerilerinizi Paylaşın: Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkındaki tecrübe, görüş, düşünce ve önerileriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilir ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize abone olarak en güncel bilgileri alabilir ve outdoor dünyasındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
- İletişim Kurun: Sadece okuduğunuz makale değil, outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını istediğiniz her konu hakkında bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak görüşlerinizi paylaşın ve doğa sporları dünyasında aktif bir rol alın.
Güvenliğinizi ön planda tutarak, doğanın sunduğu güzelliklerin tadını çıkarın. 🌲🚵♂️🏞️
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Erciyes Kayak Merkezi, Dağ Kurtarmada Türkiye’yi Temsil Ediyor!
5 - 15 Kasım Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni 9 / 10 Kasım Hafta Sonu Etkinlikleri
Türkiye'nin Genç Sörfçülerinden Dünya Şampiyonasında Büyük Başarı
Kerem Kazaz Türkiye'nin En Genç Ralli Şampiyonu Oldu
Rüzgar Sörfçülerimiz Techno 293 Avrupa Şampiyonası’ndan Madalyalarla Döndü
Efeler Yolu ve Rozetlerle Taçlandırılan Yürüyüşler
Türkiye'nin En Popüler Trekking Rotası Likya Yolunda Yılda Yaklaşık 30 Bin Kişi Yürüyor
KAMPÇILIK
Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org