Eskişehir’de Mağaracılık ve Gezilebilecek Mağaralar
Eskişehir’de Mağaracılık ve Gezilebilecek Mağaralar
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık. Bu yazı dizimizde Eskişehir’i tanıtıyoruz.
İçindekiler
ToggleEskişehir’de Bulunan Mağaralar ve Mağaracılık
Eskişehir’de Mağaracılık: Doğanın Gizemli Labirentlerinde Keşfe Çıkın!
Eskişehir, doğa severler ve macera arayanlar için benzersiz mağara sistemleri sunan bir destinasyondur. İşte Eskişehir’de mağaracılık hakkında bilgiler:
- Çeşitli Mağaralar:
- Eskişehir, farklı özelliklere sahip birçok mağaraya ev sahipliği yapmaktadır.
- Kireç taşının suyun etkisiyle oluşan mağaralar, dikit ve sarkıtlarla doğanın sanat galerisini andırmaktadır.
- Mağaracılık Dernekleri ve Organizasyonlar:
- Mağaracılık için Eskişehir’de faaliyet gösteren derneklerle iletişim kurarak, deneyimli rehberler eşliğinde mağara keşifleri düzenleyebilirsiniz.
- Yatay ve dikey mağaracılık deneyimlerini yaşamak isteyenler için farklı seçenekler bulunmaktadır.
- Doğanın Gizemi:
- Mağaralar, binlerce hatta milyonlarca yıl süren doğal süreçlerin ürünüdür.
- Sarkıt, dikit ve fil kulakları gibi benzersiz oluşumlar, mağaraları eşsiz kılar ve ziyaretçilere doğanın gizemini keşfetme fırsatı sunar.
- Ziyarete Açık Mağaralar:
- Bazı mağaralar, ziyaretçilere açılmış durumdadır. Bu mağaralar, rehber eşliğinde güvenli bir şekilde keşfedilebilir.
- Ziyarete açılan mağaralar, doğal güzelliklerini ve tarihsel önemlerini ziyaretçilerle paylaşmaktadır.
- Uzman Mağaracılar ve Araştırmacılar:
- Eskişehir’deki yer altı yapıları, sadece uzman mağaracılar ve araştırmacılar tarafından ziyaret edilebilecek daha gizemli ve zorlu bölgeleri içermektedir.
Eskişehir’de mağaracılık, doğa ile iç içe unutulmaz deneyimler sunan heyecan verici bir aktivitedir. Doğanın gizemli labirentlerinde keşfe çıkarak, kendi izlerinizi bırakabilir ve bu eşsiz atmosferde doğanın büyüsünü hissedebilirsiniz.
Eskişehir’deki Doğal Güzellikler: Mağaraların Gizemli Dünyası
Eskişehir, sadece tarih ve kültür zenginlikleriyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de öne çıkan bir şehirdir. Bu güzelliklerden biri de Eskişehir’e özgü mağaralarıdır. İşte şehrin gizemli dünyasına bir pencere açan bu mağaralardan bazıları:
Eskişehir Yarımkaya Mağarası
Eskişehir’e bağlı Kayı köyü yakınında, Değirmen Deresi’nin sol yamacında konumlanmıştır. Eskişehir-Çifteler-Han-Kayı köyü veya Eskişehir-Seyitgazi-Bardakçı-Karaağaç-Kayı köyü yollarıyla ulaşılabilir. Kayı köyünün 1.5 km güneyindeki mağaranın girişi, vadi tabanından 20 m yüksekte, dik bir kuyu şeklinde bulunmaktadır.
Eskişehir Yelinüstü Mağarası
Eskişehir, Günyüzü İlçesi, Kayakent Beldesi’nde yer alan Yelinüstü Mağarası, Sivrihisar ile Günyüzü Sakarya Nehri arasında uzanır. Ankara-Eskişehir veya Ankara-Polatlı-Yunak kara yolları üzerinden Kayakent Beldesi’ne ulaşabilirsiniz. Mağara, Kayakent Beldesi’nin hemen yakınında yer alır.
Eskişehir Afarın Düdeni
Sarıcakaya’nın 10 km kuzeyindeki Sarıcakaya Yaylası’nda bulunan Afarın Düdeni, Sakarya Nehri tarafından kesilerek derince yarılmış bir plato üzerinde yer almaktadır. Sarıcakaya-Yenipazar kara yoluyla gidilebilen mağara, stabilize bir yol üzerindedir ve Yenipazar köyüne ulaşırken mağaranın yanından geçer.
Eskişehir Beyyayla Mağarası
Eskişehir’in kuzeyinde, Beyyayla köyünün 1.5 km kuzeybatısında bulunan Beyyayla Mağarası, Sarıcakaya-Beyyayla yolundan kolayca ulaşılabilir. Yol köye kadar düzgün bir şekilde devam eder ve mağara köyün hemen yakınındadır.
Eskişehir Eşekini Mağarası
Mihalıççık ilçesine bağlı Sorkun köyünün 2 km kuzeyinde bulunan Eşekini Mağarası, Mihalıççık-Nallıhan kara yolu ile Sorkun köyü çıkışından sonra Çayboğazı Deresi’nin kenarından giden bir yol ile ulaşılır. Yol, mağaranın hemen üstünden geçer ve 10 dakikalık bir yürüyüşle mağaraya ulaşmak mümkündür. Bu mağara, yatay bir şekilde gelişmiş, fosil bir yapıya sahiptir ve iki ayrı girişi bulunmaktadır.
Eskişehir’deki bu mağaralar, doğa severleri cezbeden gizemli dünyalarıyla adeta büyülü bir atmosfer sunuyor. Her biri kendine özgü güzelliklere sahip
Eskişehir Çalpınar Mağarası
Mihalıççık ilçesine bağlı Dağcı köyü yakınlarındaki Kale Tepe’nin kuzeybatısında yer alan Çalpınar Mağarası, Porsuk Nehri’nin Koca Çay’a bağlanan Pazar Çayı’nın sağ yamacında bulunuyor. Mihalıçcık-Eskişehir yolunun 5. km’sinden ayrılan yol, Dağcı köyüne ulaşarak, köyden 3 km stabilize bir yolla mağaranın girişine kadar gider.
Eskişehir Dumanlıkaya Mağarası
İnönü ilçesine bağlı Ballık Mahallesi’nin yakınlarında yer alan Dumanlıkaya Mağarası, Porsuk Nehri’nin kolu Sarısu Çayı’na karışan Ballık ve Kayala derelerinin yardığı karstik bir platoda yer alır. Eskişehir-İnönü-Kütahya kara yolu veya Ankara-Eskişehir-İstanbul demir yolu kullanılarak ulaşılabilir. Mağaraya Ballık Mahallesi’nden yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşmak mümkündür.
Eskişehir Düdensuyu/Düdenönü Mağarası
Sarıcakaya’ya bağlı Beyyayla köyüne yakın Düdensuyu Deresi ile bağlantılı olan bu mağara, Düdensuyu Deresi’nin geniş galerisini içerir. Mağara, Sarıcakaya’nın doğal güzelliklerinden biri olarak öne çıkıyor ve suyun yoğun olduğu dönemlerde bot kullanımı gerektirebilecek gölcüklerle doludur.
Eskişehir Gürleyik 1/Gürleyik 2 Mağarası
Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik köyü yakınlarındaki Kayalıboğaz Deresi’nin sağ yamacında konumlanan bu mağara, Mihalıççık-Nallıhan kara yolundan gidilerek Dinek kasabasından 45 dakikalık bir yürüyüşle ulaşılabilir. İçerisinde yoğun şekilde oluşmuş sarkıt, dikit, sütun, duvar ve perde damlataşları ile makarnalar bulunmaktadır.
Eskişehir Güvercin İni Mağarası
Sarıcakaya Yaylası’nda yer alan Güvercin İni Mağarası, Afarın Düdeni ve Sarıkız Subatanı ile birlikte muazzam bir doğal güzellikler bütünü oluşturur. Mağaranın girişi, 9×5 m boyutlarında büyük bir kuyu şeklinde ve ayrıca -25 ve -15 m derinliklerinde iki girişi daha bulunmaktadır.
Eskişehir Hacıhüsrevin Mağarası
İnönü’nün doğusundaki su depolarının yakınında konumlanan Hacıhüsrevin Mağarası, Eskişehir-İnönü-Kütahya kara yolu veya Ankara-Eskişehir-İstanbul demir yolu kullanılarak ulaşılabilir. Yatay olarak gelişen mağara, içerisinde bloklar, çakıl ve duvar damlataşları barındırır. Girişi, mağaranın ortasına yakın bir noktadan sağlanmaktadır.
Eskişehir Heybeci Mağarası
Gürleyik Mağarası’nın doğusunda, Dinek kasabasından geçen Heybeci (Çat) Deresi’nin iki kola ayrıldığı bölgede yer alan Heybeci Mağarası, dikey bir yapıya sahiptir. Mihalıççık-Nallıhan kara yolu üzerinde bulunan Dinek kasabasından 15 dakikalık bir yürüyüşle mağaraya ulaşmak mümkündür. Mağara, kuyu şeklinde dikey olarak gelişmiştir ve son bölümünde duvar damlataşlarına rastlanır.
Eskişehir İnönü Mağaraları
İnönü’nün büyük dikliğin orta bölümünde gelişen İnönü Mağaraları, şehrin doğusundaki Sarısu Ovası’nın güney kenarında yer almaktadır. Mağara, büyük bir giriş ağzına sahiptir ve uzaktan bile görülebilir. İki ayrı mağara, farklı derinlik ve uzunluklara sahiptir.
Eskişehir Karakaya Mağarası
Mihalıççık’ın kuzeybatısındaki Yalımkaya köyünün doğusunda yer alan Karakaya Mağarası, Domya Deresi’nin sağ yamacında bulunur. Eskişehir-Mihalıççık yolundan ayrılan Büğdüz-Sasa-Yalımkaya veya Mihalıççık-Gürleyik-Yalımkaya yollarından biriyle ulaşılabilir. Mağaraya Yalımkaya köyüne kadar araçla, ardından bir saatlik yürüyüşle ulaşılır.
Eskişehir Kara Mağara
Alpu’ya bağlı Karacaören köyünün kuzeyindeki Sulununkıran Tepesi’nin Sakarya Nehri’ne bakan kuzey yamacında bulunan Kara Mağara, Eskişehir-Alpu-Mihalıççık-Nallıhan yolundan Karacaören köyüne ulaşan bir yol ile ziyaret edilebilir. Mağara, Sakarya Nehri ve Gökçekaya Barajı’nın hemen önündedir ve iki farklı yöne bakan iki girişi vardır.
Eskişehir Karlık Düdeni
- Türü: Dikey Mağara
- Derinlik: -18.5 m
- Rakım: 1690 m
- Uzunluk: 24 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Sivrihisar
- Köy: Çaykoz
Sivrihisar Dağları’nın eteğinde, Arayit Dağı’nın kuzeybatısında konumlanan Karlık Düdeni, doğaseverleri büyüleyen bir güzelliğe sahiptir. Sivrihisar’a bağlı Karacaören Köyü’nün kuzeydoğusunda yer alan bu mağara, eşsiz profili ve çok katmanlı gelişimiyle dikkat çeker.
Eskişehir Kızılçukur Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1065 m
- Uzunluk: 293 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Mihalıçcık
- Köy: Süleler
Süleler köyünün Kokarkuyu Mevkii’nde bulunan Kızılçukur Mağarası, ormanlık bir arazide doğa ile iç içe olan bir keşif alanı sunar. İki ana kısımdan oluşan mağara, darboğaz adını verdikleri bir geçişle birleşir ve devamında büyük bir çöküntü salonuna açılır.
Eskişehir Sarıkaya Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1050 m
- Derinlik: -35; +16 m
- Uzunluk: 591 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Mihalıççık
- Köy: Yalımkaya
Domya Deresi’nin sol yamacında, Yalımkaya köyünün doğusunda yer alan Sarıkaya Mağarası, üç katlı bir yapısıyla dikkat çeker. Gelişmiş damla taşları, farklı renklerdeki sarkıt, dikit ve perde damlataşları, mağaraya eşsiz bir atmosfer kazandırır.
Eskişehir Kötüfatma Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1150 m
- Derinlik: +17 m
- Uzunluk: 110 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Mihalıçcık
- Köy: Otluk
Kara Mağara’nın yakınında bulunan Kötüfatma Mağarası, Girdap Dere’nin kanyon şeklindeki vadisinde konumlanır. Otluk köyünün Açtım Mahallesi’nden başlayan bir saatlik yürüyüşle ulaşılan mağara, fosil bir yapısı ve etkileyici oluşumlarıyla bilinir.
Eskişehir Koçakkıran Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1190 m
- Derinlik: -8; +13 m
- Uzunluk: 350 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Mihalıççık
- Köy: Otluk
Kötüfatma, Karamıkini ve Kara Mağara’nın yakınında yer alan Koçakkıran Mağarası, Açtım Mahallesi’nden başlayan bir saatlik yürüyüşle ulaşılan bir keşif alanıdır. İki bölümden oluşan mağara, içerisindeki farklı yapısı ve doğal oluşumları ile dikkat çeker.
Eskişehir Karlık Düdeni
- Türü: Dikey Mağara
- Derinlik: -18.5 m
- Rakım: 1690 m
- Uzunluk: 24 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Sivrihisar
- Köy: Çaykoz
Sivrihisar Dağları’nın eteğinde, Arayit Dağı’nın kuzeybatısında konumlanan Karlık Düdeni, doğaseverleri kendine hayran bırakan bir güzelliğe sahiptir. Sivrihisar’a bağlı Karacaören Köyü’nün kuzeydoğusunda bulunan bu mağara, eşsiz profili ve çok katmanlı gelişimiyle öne çıkar.
Eskişehir Kızılçukur Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1065 m
- Uzunluk: 293 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Mihalıçcık
- Köy: Süleler
Süleler köyünün Kokarkuyu Mevkii’nde bulunan Kızılçukur Mağarası, ormanlık bir arazide doğa ile iç içe olan bir keşif alanı sunar. İki ana kısımdan oluşan mağara, darboğaz adını verdikleri bir geçişle birleşir ve devamında büyük bir çöküntü salonuna açılır.
Eskişehir Sarıkaya Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1050 m
- Derinlik: -35; +16 m
- Uzunluk: 591 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Mihalıççık
- Köy: Yalımkaya
Domya Deresi’nin sol yamacında, Yalımkaya köyünün doğusunda yer alan Sarıkaya Mağarası, üç katlı bir yapısıyla dikkat çeker. Gelişmiş damla taşları, farklı renklerdeki sarkıt, dikit ve perde damlataşları, mağaraya eşsiz bir atmosfer kazandırır.
Eskişehir Kötüfatma Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1150 m
- Derinlik: +17 m
- Uzunluk: 110 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Mihalıçcık
- Köy: Otluk
Kara Mağara’nın yakınında bulunan Kötüfatma Mağarası, Girdap Dere’nin kanyon şeklindeki vadisinde konumlanır. Otluk köyünün Açtım Mahallesi’nden başlayan bir saatlik yürüyüşle ulaşılan mağara, fosil bir yapısı ve etkileyici oluşumlarıyla bilinir.
Eskişehir Koçakkıran Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1190 m
- Derinlik: -8; +13 m
- Uzunluk: 350 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Mihalıççık
- Köy: Otluk
Kötüfatma, Karamıkini ve Kara Mağara’nın yakınında yer alan Koçakkıran Mağarası, Açtım Mahallesi’nden başlayan bir saatlik yürüyüşle ulaşılan bir keşif alanıdır. İki bölümden oluşan mağara, içerisindeki farklı yapısı ve doğal oluşumları ile dikkat çeker.
Eskişehir Manasır Mağarası
- Türü: Dikey Mağara
- Rakım: 1695 m
- Derinlik: -368 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Mihalıçcık
- Köy: Sorgun
Manasır Platosu’nda konumlanan bu mağara, Sorkun köyü veya Dinek kasabasından 1.5-2 saatlik yürüyüş mesafesindedir. Büyük bir çöküntü dolininin tabanında yer alan düdenin derinliği, kireç taşlarının kalınlığına bağlı olarak -368 m’ye kadar ulaşır. Düden, -130 m’de dirsek yaparak yaklaşık 240 m’lik dikey bir inişle sona erer.
Eskişehir Külçeini Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 550 m
- Derinlik: -35 m
- Uzunluk: 167 m
- Bölge: İç Anadolu
- İl: Eskişehir
- İlçe: Merkez
- Köy: Çalkara
Eskişehir’in kuzeybatısındaki Çalkara köyünün bulunduğu bölgede yer alan Külçeini Mağarası, Sakarya Nehri’ne bakan bir girişe sahiptir. Eskişehir-İnhisar yolu ile ulaşılabilen mağara, köyden bir saatlik yürüyüşle keşfedilir. Ana galerinin tabanı toprak, moloz ve iri çöküntü blokları ile kaplıdır.
Eskişehir Mayıslar Mağarası
- Türü: Dikey Mağara
- Rakım: 520 m
- Derinlik: -102; +5 m
- Uzunluk: 356 m
- Bölge: İç Anadolu
- İl: Eskişehir
- İlçe: Sarıcakaya
- Köy: Mayıslar
Mayıslar köyünün doğusunda yer alan bu mağara, Gacani Tepe’nin kuzey yamacında ve vadi tabanından 440 m yüksekliktedir. Sarıcakaya-Nallıhan yolu kullanılarak Mayıslar’dan başlayan bir yürüyüşle ulaşılır. İki girişi bulunan mağara, dik inişleri ve eğimli galerileri ile karakterizedir.
Eskişehir Ulubük Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1240 m
- Derinlik: -10 m
- Uzunluk: 90 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Alpu
- Köy: Alapınar
Alapınar köyünün güneyindeki Ulubük Yaylası’nda bulunan mağara, Eskişehir-Alpu-Gökçekaya Barajı yolu ile ulaşılır. Yolun 20. km’sinden sola ayrılan 10 km’lik stabilize yol, önce Ulubük Yaylası’ndan daha sonra Alapınar köyünden geçerek mağaranın önüne kadar ulaşır. Girişi -4 m’lik dar bir kuyu şeklindedir. Üç salondan oluşan mağara, zengin damla taşı oluşumlarına ev sahipliği yapar. Mağaranın son bölümünde tarihi dönemlere ait insan kemikleri ve seramik parçaları bulunmuştur.
Eskişehir Tozman Düdeni
- Türü: Yatay Mağara
- Derinlik: -70 m
- Rakım: 1085 m
- Uzunluk: 770 m
Mihalgazi’nin kuzeybatısındaki Tozman Yaylası’nda konumlanan bu mağara, Sakarya Nehri’nin derince yarılan yüksek platoluk bölgede bulunur. Eskişehir-Sarıcakaya-Mihalgazi-Çayköy-İnhisar veya Eskişehir-Söğüt-İnhisar-Çayköy-Mihalgazi yollarından ulaşmak mümkündür.
Yarasa İni Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 210 m
- Derinlik: -11.5;+5.5 m
- Uzunluk: 168 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Sarıcakaya
- Köy: Alpagut
Eskişehir-Sarıcakaya-Mihalgazi-Alpagut ve İnhisar-Söğüt kara yollarından ulaşılabilen bu mağara, kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda uzanır ve çok katlı gelişim özelliği gösterir. Sakarya Nehri’nin kenarında yer alır ve gelişimini tamamlamış fosil üç katlı, kuru bir mağaradır.
Şaban’ın Düdeni
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1565 m
- Derinlik: -46 m
- Uzunluk: 107 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Mihalıççık
- Köy: Küçük Sasa
Küçük Sasa köyünün güneyinde Şabanpınarı Çeşmesi’nin hemen yanında bulunan bu mağara, Domya Deresi ile Porsuk Nehri akarsu havzalarını birbirinden ayıran sırt üzerindeki bir çukurluğun tabanında gelişir. Eskişehir Mihalıççık kara yolundan ulaşılabilir.
Yelini Mağarası
- Türü: Yatay Mağara
- Rakım: 1105 m
- Derinlik: -26 m
- Uzunluk: 271 m
- İl: Eskişehir
- İlçe: Günyüzü
- Köy: Kayakent Beldesi
Sivrihisar ile Günyüzü arasında yer alan Sivrihisar Dağılarının güneydoğusunda bulunan Yelini Mağarası, Ankara-Eskişehir veya Ankara-Polatlı-Yunak Karayollarından ulaşılabilir. “Yılanlı” olarak da bilinen mağara, görsel olarak etkileyici damla taşı oluşumları ile kaplıdır.
Eskişehir Gezi Rehberi Bütün Yazılarımız
Eskişehir’de gezilecek yerleri, kamp alanlarını ve müzeleri harita üzerinde görmek ve bulunduğunuz konuma olan uzaklığını öğrenmek için sizin için özel olarak hazırladığımız haritalarımıza göz atabilirsiniz.
- Eskişehir Gezilecek Yerler: https://maps.app.goo.gl/W586fEgGN34WFnPt7
- Eskişehir Kamp Alanları: https://maps.app.goo.gl/LtJNSx9fEiLtxphf6
- Eskişehir Müzeleri: https://maps.app.goo.gl/9mSTZWLiP2zAaShM6
Aşağıdaki açılır pencerelere tıklayarak yazılarımızın bağlantılarına ulaşabilirsiniz.
Eskişehir Tanıtımı Yazıları:
- Eskişehir Tanıtımı
- Eskişehir Gezi Rehberi
- Günübirlik Eskişehir Gezisi
- Eskişehir’de Yapmadan Dönme
- Eskişehir Gezisinde İhtiyacınız Olan Bütün Bilgiler
- Eskişehir’de Ne Yenir? Neye Meshur? Yöresel Eskişehir Lezzetleri
- Eskişehir’den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar
- Eskişehir’de Günübirlik Gezilecek Yerler
- Eskişehir’de Ne Yenir? Neye Meshur? Yöresel Eskişehir Lezzetleri
- Eskişehir’den Alınabilecek Hediyelik Eşyalar
- Eskişehir’in Coğrafi Yapısı, Doğal Güzellikler ve Topografik Özellikleri
Eskişehir Outdoor, Parklar ve Kamp Alanları
- Eskişehir’in Coğrafi Yapısı, Doğal Güzellikler ve Topografik Özellikleri
- Eskişehir’de Yapılacak Outdoor Doğa Sporları
- Eskişehir Kamp ve Karavan Alanları
- Eskişehir Eskişehir Botanik Parkı
- Eskişehir Eskişehir Hayvanat Bahçesi
- Eskişehir Eskişehir Japon Bahçesi
- Eskişehir Şehr-i Derya Parkı 2
- Eskişehir Sarısuungur Göleti
- Eskişehir Dağlık Frigya Yazılıkaya Vadisi
- Eskişehir Dağlık Frigya Porsuk Vadisi
- Eskişehir Dağlık Frigya Yapıldak Vadisi
- Eskişehir Dağlık Frigya Kumbet Vadisi
- Eskişehir Dağlık Frigya Zahran Vadisi
- Eskişehir Dağlık Frigya Asmaİnler Saklı Vadisi
- Eskişehir Porsuk Çayı Kenarı Kanlıkavak Parkı
- Eskişehir Şelale Park
- Eskişehir Şehr-i Derya Parkı
- Eskişehir Kent Park
- Eskişehir Porsuk Çayı
Eskişehir İlçe Tanıtımları
- Eskişehir Alpu İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
- Eskişehir Beylikova İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
- Eskişehir Çifteler İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
- Eskişehir Günyüzü İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
- Eskişehir Han İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
- Eskişehir İnönü İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
- Eskişehir Mihalıççık İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
- Eskişehir Sarıcakaya İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
- Eskişehir Seyitgazi İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
- Eskişehir Sivrihisar İlçesi Tanıtımı ve Gezilecek Yerler
Eskişehir Gezilecek Yerlerle İlgili Yazılarımız
- Eskişehir’de Gezilebilecek Müzeler Nelerdir?
- Eskişehir Karacahisar Kalesi
- Eskişehir Kursunlu Camisi ve Külliyesi
- Eskişehir Seyyid Battal Gazi Külliyesi ve Türbesi
- Eskişehir Midas Anıtı
- Eskişehir Regülatör Piknik Alanı
- Eskişehir Sivrihisar Ulu Camii
- Eskişehir Pessinous Antik Kenti
- Eskişehir Bilim Kültür ve Sanat Parkı
- Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi
- Eskişehir Han Yeraltı Şehri
- Eskişehir Dede Korkut Parkı
- Eskişehir Yunus Emre Külliyesi ve Türbesi
- Eskişehir Melik Gazi Türbesi
- Eskişehir Alaeddin Camii
- Eskişehir Surp Yerotutyun Ermeni Kilisesi
- Eskişehir Atlıhan El Sanatları Çarşısı
- Eskişehir Sivrihisar Saat Kulesi ve Seyir Terası
- Eskişehir Şeyh Sucaeddin-i Veli Külliyesi
- Eskişehir Resadiye Camii
- Eskişehir Gerdek Kaya Mezar Anıtı
- Eskişehir Nasreddin Hoca’nın Evi
- Eskişehir Tülomsaş Müzesi (Devrim ve Karakurt)
- Eskişehir Bilim Deney Merkezi
- Eskişehir Arasta Çarşısı
- Eskişehir Akhisar Kalesi
- Eskişehir Uryan Baba Türbesi
- Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
- Eskişehir Odunpazarı Kentsel Sit Alanı
- Eskişehir Lületaşı Müzesi
- Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi
- Eskişehir Antik Zey Köyü
- Eskişehir ESOĞU Zooloji Müzesi
- Eskişehir Seyitgazi Bor ve Etnografya Müzesi
- Eskişehir Alemşah Kumbeti (Sivrihisar)
- Eskişehir Kılıç Minaresi (Mescitsiz Minare)
- Eskişehir Tarihi Alpu Buğduz Köyü Camii
- Eskişehir Tarihi Selçuklu Hamamı
- Eskişehir Şeyh Şehabeddin Sühreverdi Zaviyesi (Salı Tekkesi)
- Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi
- Eskişehir Seyitgazi Seyirçek Kale
- Eskişehir Sabancı Uzay Evi
- Eskişehir Tarihi Çalıcı Köyü Camii
- Eskişehir Aziz Mahmud Hudayi Camii
- Eskişehir Tarihi Osmanlı Evi
- Eskişehir Frigya Çatal Kaya
- Eskişehir TCDD Eskişehir Müzesi
- Eskişehir Boğurtlen Balkayası
- Eskişehir Anadolu Üniversitesi Vecihi Hürkuş Havacılık Parkı
- Eskişehir Kırk Ambar Çarşısı
- Eskişehir İnönü Savaşları Karargah Evi
- Eskişehir Fethiye İnlerönü Örenyeri
- Eskişehir Hüsrev Paşa Camii
- Eskişehir Karahöyük Midaio
- Eskişehir Sivrihisar Kurşunlu Camii
- Eskişehir Sivrihisar Hazinedar Mescidi
- Eskişehir Dede Korkut Anıt Duvarı
- Eskişehir Zaimağa Konağı
- Eskişehir Seyyit Mahmut Suzani Külliyesi
- Eskişehir Eskişehir El Sanatları Çarşısı
- Eskişehir Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı
- Eskişehir Odunpazarı Modern Müze (OMM)
- Eskişehir Odunpazarı
- Eskişehir Doktorlar Caddesi
- Eskişehir Eskişehir Masal Şatosu
- Eskişehir Eskişehir Kurtuluş Müzesi
- Eskişehir Haller Gençlik Merkezi
- Eskişehir Cumhuriyet Tarihi Müzesi
- Eskişehir Kızılinler Kaplıcası
- Eskişehir Çukur Çarşı
- Eskişehir Ahşap Eserler Müzesi
- Eskişehir Ulus Anıtı
- Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası
- Eskişehir Esmirna Türk Dünyası Şaheserleri Parkı
- Eskişehir Osman Yasar Tanacan Fotoğraf Müzesi
- Eskişehir Kent Belleği Müzesi
- Eskişehir Çağdaş Seramik Parkı
- Eskişehir Kanlıpınar Şehitliği
- Eskişehir Hamamyolu – Süleyman Çakır Caddesi
- Eskişehir Talipoğlu Daktilo Müzesi
- Eskişehir Şehr-i Derya Parkı 2
- Eskişehir Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi
- Eskişehir Kılıç Lunapark
- Eskişehir Toprak Dede – Hayrettin Karaca Parkı
- Eskişehir Taşbaşı Çarşısı
- Eskişehir Çağdaş Seramik Parkı
- Eskişehir Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi
https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.
Site, Türkiye’nin dört bir yanındaki açık hava etkinlikleri için kapsamlı bir bilgi kaynağıdır. Sitede, her etkinlik için detaylı bilgiler, rotalar, fotoğraflar ve videolar bulunmaktadır. Site ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleri hakkında güncel haberler ve etkinlikler hakkında bilgi vermektedir.
Sitenin hedef kitlesi, açık hava etkinliklerine ilgi duyan herkestir. Site, hem deneyimli hem de yeni başlayanlar için faydalı bilgiler sunmaktadır. Site, Türkiye’de açık hava etkinlikleri hakkında bilgi edinmek ve bu etkinliklere katılmak isteyenler için ideal bir kaynaktır
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Ankara 4. Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı Başlıyor
TDF 2025 Kış Yürüyüş Liderliği Kursu Denizli'de Düzenlenecek
Antalya'da Yaşanan Ölümlü Dağcılık Kazasının Detayları
KAMPÇILIK
Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org