- Bu etkinlik geçti.
Sinop – Samsun – Vezirköprü – Şahinkaya Kanyonu Gezisi
Sinop – Samsun – Vezirköprü – Şahinkaya Kanyonu Gezisi
SİNOP-SAMSUN-VEZİRKÖPRÜ-ŞAHİNKAYA KANYONU
ERFELEK ŞELALELERİ,SİNOP TARİHİ CEZAEVİ,SİNOP ŞEHİR İÇİ VE AŞIKLAR CADDESİ,HAMSİLOS TABİAT PARKI,BAFRA KIZILIRMAK DELTASI VE KUŞ CENNETİ -SAMSUN MÜZESİ-BANDIRMA VAPURU-AMAZON KÖYÜ-VEZİRKÖPRÜ-ŞAHİNKAYA KANYONU
Tarih: 30-31 Ağustos 1 Eylül 2024(CUMA-CUMARTESİ-PAZAR)
Katılımcı Kişi Sayısı: 46
Yürüyüş Lideri: Tuncay Çiftoğlu: 0532 012 63 20, Esra Aykök :0552 437 08 82
Konaklamalı Etkinlik Ücreti: 5.750 TL
Etkinlik Süresi: 3 gün – 2 gece
Konaklama : 3 Yıldızlı şehir oteli(Samsun)
PROGRAMIMIZ
29 Ağustos Perşembe
29 Ağustos Perşembe akşamı saat 22:00’da İncirli Ömür önünden yolculuğumuza başlıyoruz.
30 Ağustos Cuma-1.Gün-Erfelek Şelaleleri-Sinop Tarihi Cezaevi-Hamsilos Tabiat Parkı
Kahvaltı: Erfelek’de serbest zamanda (ekstra)
Erfelek Şelaleleri, Tatlıca Şelaleleri, Erfelek Şelaleleri veya Tatlıca takım şelaleleri, Sinop’un Erfelek ilçesine bağlı Tatlıca köyü yakınlarındaki sıra şelalelerdir. Tatlıca irili ufaklı 28 ayrı şelale barındırmaktadır. Erfelek’e yaklaşık 10, Sinop’a ise 45 km uzaklıktadır.
SİNOP CEZAEVİ, Tarihi Sinop Kapalı Cezaevi, bir dönem “Anadolu’nun Alkatrazı” tabiri ile de tanınan ve 1999 yılında kapatılarak müzeye çevrilen cezaevidir.
Tarihi eskilere dayanan yapı, şiirlere, şarkılara konu olmuştur. Üç yanı deniz olan ve tarihi kale duvarlarının içerisinde yer alan cezaevine ev sahipliği yapan kale yaklaşık 4000 yıl önce bölgenin hakimi Gaskalılar tarafından yapılmıştır.
Grek, Pontus, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlılar kendi dönemlerinde kaleyi korumuş ve güçlendirmişlerdir. Kalenin cezaevi olarak kullanımına ait en eski belgeler ise 1568 yılına dayanmaktadır.
Evliya Çelebi seyahatnamesinde bu zindandan şöyle bahsetmiştir; “Büyük ve korkunç bir kaledir. 300 demir kapısı, dev gibi gardiyanları, kolları demir parmaklıklara bağlı ve her birinin bıyığından 10 adam asılır nice azılı mahkumları vardır. Burçlarında gardiyanlar ejderha gibi dolaşır. Tanrı korusun, oradan mahkûm kaçırtmak değil, kuş bile uçurtmazlar.”
İç kalenin resmi olarak zindana dönüşmesi ise 1887 yılında olmuştur. O dönem Sinop Mutasarrıfı Veysel Paşa yeni binalarla birlikte bir de hamam eklemiştir.