- Bu etkinlik geçti.
Svaneti Mestia Doğa Yürüyüşü Turu
Gürcistan Svaneti Mestia Doğa Yürüyüşü Turu

Svaneti Mestia Doğa Yürüyüşü Turu
Svaneti Mestia Doğa Yürüyüşü Turu
kişi başı
28 Temmuz – 3 Ağustos 2024 // 4-10 Ağustos 2024 // 11-17 Ağustos 2024 | Svanların Güzel Yurdu
-
Yorumlar0 Yorum
0/5
-
Tur TipiİçerikAile, Tesis Konaklamalı, Trekking
-
Zorluk DerecesiKolay – Orta
2/8
-
Grup Kişi SayısıKüçük Grup
8-16 kişi
Svaneti Mestia Doğa Yürüyüşü Turu hakkında.
Svaneti, Kafkas dağlarının en çetin zirvelerinin koruması altında yüzyıllar boyunca izole kalmış sert, dayanıklı dağ halkı Svanların yurdu. Yunan coğrafyacı Strabo’nun M.Ö. 1000 yıllarında tanımladığı topraklarda hala yaşamlarını sürdüren bu savaşçı halk, üzerinden 6 ay kar kalkmayan bu bölgede korumuş oldukları kimliklerini, geleneklerini, mimarilerini bizlere sunuyorlar. Bu gün ülkemizin yakın coğrafyasındaki en gözde doğa yürüyüşü, dağ kayağı ve dağcılık alanlarından biri olarak her geçen gün turizm altyapısını geliştiriyor. Uzun yıllardır bölgedeki değişimin her anına tanık olarak turlar düzenliyoruz. Bu kadim halkın yürüdükleri sokaklarda, patikalarda, Svan savunma kulelerinin altında en güzel manzaralara dalarken, yüzyıllardır süren bir yaşam mücadelesini de hissedeceğiz. Bu zor ama verimli topraklar; birbirinden muazzam zirveleri, buzulları, nehirleri, yemyeşil çayırları ile yaşamaya ve gezmeye değer olduğunu gösterecek.
Kafkas Dağları’na sırtını yaslamış derin vadiler Svaneti de yerleşimleri birbirine bağlar. Bölgenin ana yerleşimi, Svaneti bölgesinin başkenti Mestia’da konaklayarak yürüyüşlerimizi manzaralı sırtlardan, buzullara, otantik köylerden coşkun şelalelere doğru yapacağız. UNESCO tarafından dünya mirası listesine girmiş birkaç yapıya da ev sahipliği yapan Mestia’daki birkaç müzeyi de ihmal etmeyeceğiz. Turumuzda Svaneti bölgesinin doğal güzelliklerini ve kültürünü yürüyerek keşfedeceğiz. Yürüyüşlerimizde hemen her gün kısa araç transferleri yardımı alarak daha manzaralı, daha zevkli ve çok daha konforlu etkinlikler yapacağız.
Gerçekleştirdiğimiz turlarımızda katılımcılarımızın her adımda dağlık ve bakir bu coğrafyadaki her adımlarında büyülendiklerini gördük, gelin bu kez Kafkas Dağları’nın bu eşsiz güzellikteki bölgesinde birlikte ortak olalım.
Özet Program
1.Gün: Rize Artvin Havalimanı/ Batum Havaalanı buluşma. Mestia’ya transfer. Otele yerleşme.
2.Gün: Mestia – Chalaadi Buzulu’na Yürüyüş – Svaneti Müzesi Gezisi – Mestia Konaklama
3.Gün: Koruldi Göllerine Yürüyüş – Mestia Konaklama
4.Gün: Becho Köyü – Shudugra Şelaleleri – Mestia Konaklama
5.Gün: Heshkili – Zuruldi – Tsivirmi Köyü Yürüyüşü – Mestia’ya Dönüş ve Konaklama
6.Gün: Ushguli – Lamaria Kilisesi – Shkara Buzuluna Yürüyüş
7.Gün: Mestia – Zugdidi – Dadeani Sarayı Gezisi – Batum’da serbest zaman – Havaalanı’larına transfer
NOT: Bu turumuzda öğle ve akşam yemeklerini dâhil etmedik. Zengin Gürcü mutfağının lezzetlerini dilediğinizce keşfedebileceğiniz birçok olanağımız olduğundan, istedik ki katılımcılarımız her bütçe ve ağız tadına hitap eden farklı mekânlarda farklı lezzetleri özgürce deneyimleyebilsin. Dilerseniz tur lideriniz akşam yemekleri ve öğle yemekleri için grubumuz için farklı öneriler ve lezzetlerle organizasyon yapabilir.
