Fly Anatolia Uçuş Okulu P2 Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu Başlıyor

Fly Anatolia Uçuş Okulu P2 Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu Başlıyor
Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.
Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi
Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz. İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.
- E-posta: info@turkeyoutdoor.org
- Gmail: turkeyoutdoor.org@gmail.com
- Kulüp İletişim: turkeyoutdoorclub@gmail.com
Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨
İçindekiler
ToggleFly Anatolia Uçuş Okulu P2 Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu Başlıyor





Fly Anatolia Uçuş Okulu P2 Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu 10-28 Temmuz
Fly Anatolia Uçuş Okulu, İstanbul merkezli ve 14 kursiyer ile sınırlı kontenjana sahip P2 Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursunu 10-28 Temmuz tarihleri arasında düzenliyor.
Yamaç Paraşütü Nedir?
Yamaç paraşütü, polyester veya naylon kaplamalı özel bir kumaştan yapılan, belirli bir aerodinamiğe sahip olan ve içine giren hava sayesinde kanat yapısını alarak şişen bir hava aracıdır. Yamaçtan koşarak havada süzülmenizi sağlar ve hava geçirmeyen kumaşı sayesinde uzun süre havada kalmanıza imkan tanır. Yamaç paraşütü ile uçuş, yamaçtan aşağıya doğru koşarak gerçekleşir, bu süreçte kendinizi boşluğa bırakmanız söz konusu değildir.
Neden Yamaç Paraşütü?
Bir kuş kadar özgür hissederek rüzgarı kanatlarınızın altında hissetmek istiyorsanız, yamaç paraşütü uçmanın en kolay yoludur. Öğrenmesi kolay, hafif, uygulama alanları fazla ve güvenli bir uçuş aracıdır. Pilotun 10-15 kg ağırlığındaki ekipmanı bir sırt çantası gibi taşıması mümkündür. Uçuşa hazırlanmak sadece 5 dakika sürer ve yamaç paraşütü, en düşük maliyetli havacılık sporlarından biridir.
Neden Uçmak?
Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak için doğa sporlarına yönelen insanlar, serbest paraşüt ile doğa sporlarını birleştirerek yamaç paraşütü sporunun doğmasını sağlamışlardır.
Yamaç Paraşütü Pilotu Olmak için Gereken Özellikler
Yamaç paraşütü pilotu olmak için otomobil sürücüsü olmak için gerekli şartlara benzer şartlar gereklidir. Gözlük veya işitme cihazı kullanmakta sakınca yoktur. Ancak ciddi kalp rahatsızlığı, epilepsi ve astım gibi sağlık sorunları uçuşa engel teşkil eder. Pilot adayının yürümesini ve koşmasını güçleştirecek bir fiziksel sorunu olmamalıdır. Paraşütler değişik kilo gruplarına göre farklı ebatlarda üretildiğinden 45-120 kg arasındaki herkes uçabilir. Aile onayıyla 16-17 yaş grubundakiler de bu sporu yapabilirler.
Yamaç Paraşütü Tehlikeli midir?
Yamaç paraşütçülüğü kurallarına uygun olarak ve limitleri zorlanmadan yapıldığı sürece güvenlidir. Ancak, bu güvenlik deneyimli eğitimci pilotların gözetiminde eğitim alındığı sürece ve hava koşullarına uyulduğu sürece geçerlidir.
Yamaç Paraşütü ile Uçurumdan mı Atlanıyor?
Hayır. Yamaç paraşütü ile uçaktan, uçurumdan veya başka bir yerden “atlamak” teknik olarak mümkün değildir. Yamaç paraşütü ile uçuşlar yamaçtan rüzgara karşı koşarak gerçekleşir.
Daha fazla bilgi ve kayıt için Fly Anatolia veya 0555 799 00 34 numarasından ulaşabilirsiniz.
ÖNEMLİ UYARILAR
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
- Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
- Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
- Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
- Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.
www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.
Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni (12-13 Nisan Etkinlikleri)
Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri (9-19 Nisan)
Bolu Valiliği'nden Yeni Karar: Yedigöller'e Karavan Girişi Yasaklandı
Antalya Finike'de Trekking Esnasında Kaza Geçiren Turistler Kurtarıldı
Antalya Toros Keçisi Bisiklet Tırmanış Yarışı Ekim'de
KAMPÇILIK






Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org