İstanbul Doğa Kulübü Faaliyet Takvimi

TAYLAND - PHUKET TURU

TAYLAND - PHUKET TURU

Tarih: 19.03.2025 - 27.03.2025

Kategori: Kültürel Etkinlik - Kültürel Etkinlik

 

Değerli Üyelerimizle Bu Kez De Tayland'a Gidiyoruz. 

    

      BANGKOK - PATTAYA - PHUKET

      TUR PROGRAMI 

      1. Gün: İstanbul - Abu Dhabi - Bangkok

      19 Mart 2025, Çarşamba

       İstanbul Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde uçuştan üç saat önce buluşuyoruz. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Etihad Havayolları tarifeli seferi ile 07.25’te Abu Dhabi uçuşumuz başlıyor. 12.55’te Abu Dhabi’ye varışımıza istinaden Etihad Havayolları tarifeli seferi ile yapılacak aktarma sonrası 14.50’de Bangkok uçuşumuz başlıyor.

   

      2. Gün:- BangkoK

      20 Mart 2025, Perşembe

      00.25’te Bangkok’a varışımızın ardından havalimanında bizleri bekleyen özel otobüsümüze geçiyoruz. Otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.

      Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında Bangkok Panoramik Şehir Turumuz için yola çıkıyoruz. Panoramik Bangkok şehir turumuzda Çin Mahallesi, Çiçek Pazarı, Demokrasi Anıtı ve Caddesi, Bakanlıklar Caddesi, Parlamento Binası ve Tayland’ın şu andaki kralının Bangkok’taki Malikânesi görülecek yerler arasındadır. Sonrasında yapacağımız turumuzda Dünyaca ünlü Altın Buddha Heykeli görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.

   

      3.Gün: Bangkok - Phuket

      21 Mart 2025, Cuma

      Otelde alacağımız kahvaltının ardından check-out işlemlerimizi yapıyoruz ve misafirlerimiz ile “Yüzen Çarşı” turumuz için hareket ediyoruz. Bu turumuzda Bangkok’un dışına çıkarak yol üzerinde ilk önce dünyaca tanınmış Siyam İkizlerinin doğduğu Samut Songhkhram kasabasında bir Hindistan cevizi çiftliğine uğruyoruz. Burada Hindistan cevizi ağacından Tay halkının nelerde faydalandıkları hakkında bilgi alıp bu ağaçtan yapılmış hediyelik eşyaları görüyoruz. Ayrıca içerideki orkide bahçesini de gezebilirsiniz.
       Buradan hareket edip 10 dk. Civarında otobüs yolculuğundan sonra Tay stili teknelerin kalktığı iskeleye geliyoruz. Buradan teknelere binip nefis egzotik Uzakdoğu manzaraları eşliğinde yaklaşık yârim saatlik zevkli bir yolculuktan sonra dergilere kapak olmuş meşhur Yüzen Çarşı’ya geliyoruz. Turumuzda nehir üzerindeki kanoların içinde kurulan açık pazarı görecek ve alışveriş yapma imkânına sahip olacaksınız. Yüzen çarşıyı öğlen kapanana kadar geziyoruz. Bangkok’a dönüş yolunda rehberinizin alacağı Tayland’ın en meşhur tropik meyvelerinin tadına bakacaksınız.

       Sonrasında Bangkok havalimanına doğru hareket ediyoruz. Havalimanına varışımıza istinaden Bagaj işlemlerinin ardından yerel havayolları ile Phuket’e uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Phuket’e varışımızın ardından konakladığımız otelimize transfer. Konaklama otelimizde.

  

   

       4.Gün: Phuket

       22 Mart 2025, Cumartesi

       Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından tam günlük ‘’Öğle yemekli Phi Phi Adası’’ turumuz için hareket ediyoruz. Sürat teknelerimizle Phuket’in yakınındaki iki cennet mercan adasından ilki Phi Phi Don’a hızlı bir şekilde ulaşım. Palmiye ağaçları ile bezenmiş kumsalı ve tertemiz turkuaz rengi deniziyle Hollywood yıldızı Leonardo Di Caprio’nun “The Beach” filminin bazı bölümlerinin çekildiği Maya Bay’de denize girme ve güneşlenme imkânı. İkinci sırada Phi Phi Ley’e uğruyoruz. Burada Viking Mağarası’nı ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimiz Phi Phi Adası’nda. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.

      5. Gün: Phuket

      23 Mart 2025, Pazar

      Otelde alacağımız kahvaltı sonrası deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğimiz Phuket sahillerinde serbest zaman. 

    

      6. Gün: Phuket - Bangkok - Pattaya

      24 Mart 2025, Pazartesi

      Otelde alacağımız kahvaltımizin ardından checkout işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz ve Fil Safarisi turumuz için otelden hareket. Hayatınızda kaç kere fil üstünde safariye çıkabilirsiniz. İşte ayağınıza gelen fırsat. Fillerle ilgili bilgi alımından sonra orman içinde fillerle safari yapıyoruz. Yol üzerinde Tayland ekonomisinde önemli bir yeri olan, çeşitli şekil ve formlarda değerli taşlar bulabileceğiniz dünyaca ünlü Mücevher fabrikasını ziyaret ediyoruz.

      Ardından Phuket havalimanına transfer. Bagaj işlemlerinin ardından yerel havayolları ile Bangkok’a hareket. Bangkok’a varışımıza istinaden Pattaya’ya hareket. Tur sonrası Pattaya’daki otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.

    

       7. Gün: Pattaya

       25 Mart 2025, Salı

       Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından misafirlerimiz ile ‘’Timsah Çiftliği’’ turumuz için hareket. Burada timsahlarla yapılan tehlikeli gösteriyi izleyecek, daha sonra tropik bitki ve ağaçlarla düzenlenmiş bahçeyi gezeceğiz. Kaplanlar ile hatıra fotoğrafı çektirip, filleri elimizle besleyebilecek ve bahçedeki çeşitli Uzakdoğu’ya has canlıları görebileceğiz.

       Sonrasında misafirlerimiz ile Nong Nooch Tropik Bahçe turumuz için hareket. Tayland’da yıllarca en iyi düzenlenmiş bahçe ödülü almış olan bu muazzam bahçede çok sayıda fotoğraf çekeceğinizi garanti ediyoruz. Önce Tay kültürünü yakından tanıyacağımız bir kültürel şov izleyeceğiz. Tay dansları, Tay Boksu, tarihi savaşların canlandırmasını ve daha bazı başka gösterileri izledikten sonra ikinci bölüme geçecek ve burada fillerin yaptıkları harika gösteriyi izleyeceğiz. Tayland’ın simgesi bu sevimli hayvanların marifetlerine inanamayacaksınız. Tur sonrası Pattaya’daki otelimize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.

       8. Gün: Pattaya - Bangkok

       26 Mart 2025, Çarşamba

       Otelde alacağımız kahvaltı sonrası rehberimizin bildireceği saate kadar serbest zaman ve sonrası rehberimizin bildireceği saatte Bangkok havalimanına hareket.

      9. Gün: Bangkok - Abu Dhabi - İstanbul

      27 Mart 2025, Perşembe

      Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden ardından Etihad Havayolları tarifeli seferi ile 02.35’te Abu Dhabi’ye hareket. 06.00’da Abu Dhabi’ye varışımıza istinaden yapılacak aktarma sonrası 09.30’da İstanbul uçuşumuz başlıyor. 13.20’de İstanbul Havalimanına varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.

       Tayland yerel servis hizmetleri için (Lokal Rehberler, Otobüs şoförleri, Garsonlar, Komiler ve Bellboylara) kişi başı 25 Euro tur esnasında rehberinize ödenecektir.

     Görüşmek üzere... 

  

      

      Konaklanacak Oteller

       Bangkok - 3* Forum Park Hotel vb.

       Phuket - 4* Sawaddi Patong Resort vb.

       Pattaya - 4* Heeton Hotel vb.

       Fiyata Dahil Olan Hizmetler

       Etihad Havayolları tarifeli seferi ile İstanbul (IST) - Abu Dhabi (AUH) - Bangkok (BKK) gidiş, Bangkok (BKK) - Abu Dhabi (AUH) - İstanbul (IST) dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti,

       Yerel Havayolları tarifeli seferi ile Bangkok (BKK) - Phuket (HKT) parkurunda gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti (15kg bagaj hakkı),

        Belirtilen kategori otellerde 7 gece oda & kahvaltı konaklama,

        Yüzen Çarşı

         Timsah Çiftliği

         Nong Nooch Tropik Bahçe

         Öğle yemekli Phi Phi Adası

         Fil Safarisi

         Alan-otel-alan ve şehiriçi transferleri,

         Panoramik Bangkok şehir turu

         Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri,

         Turist şehir vergileri

         TÜRSAB zorunlu mesleki sigortası (65 yaş ve üzeri misafirlerimize sürprim uygulanır.)

         Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

         Seyahat sağlık sigortası

         Yurt dışı çıkış harcı bedeli

         Öğle ve akşam yemekleri

         Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları,

         Müze ve ören yerleri girişleri,

         Tayland yerel servis hizmetleri için (Lokal Rehberler, Otobüs şoförleri, Garsonlar, Komiler ve Bellboylara) kişi başı 25 Euro tur esnasında rehberinize ödenecektir.

         Katılımcı, tur programında belirtilen düzenlenecek olan turlara katılıp, programı aksatmayacağını ve buna istinaden lokal rehber, müze & ören yeri girişleri, şehir vergileri, varsa kulaklık audio sistem gibi oluşan giderlere ilişkin yapılacak ödemeler için tur programında önceden bildirilmiş olan miktarı, seyahat esnasında tur yetkilisine ayrıca ödeyeceğini peşinen kabul eder. Katılımcı bu konuda tam ve eksiksiz olarak bilgilendirilmiştir.

      

        GENEL ŞARTLAR

       • Gruppal, havayolu ile yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde uçak saatleri değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

       • Ulaşım ve rehber iletişim bilgileri tur hareketinden 48 saat önce iletilecektir. 

       • Rehberleriniz gerekli gördüğü takdirde ekstra turların günlerinde ve güzergahlarında değişiklik yapabilirler. Yeterli kişi sayısı oluşmadığı takdirde ekstra turlarda fiyat değişikliği olabilir ya da turlar gerçekleştirilmeyebilir.

       • Yol üzerinde yapılacak ekstra turlarda, tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberlerimiz tarafından kente girmeden önce yol üzerinde yer alan dinlenme alanlarına yönlendirilecektir.

       • Ekstra tur otobüslerinden tura katılanlar dışındaki yolcular faydalanamaz.

       • Programda belirtilen oteller müsaitliğe bağlı olarak aynı kategoride farklı otellerle değiştirilebilir.

       • Tura katılacak tüm misafirlerin, tur bitiş tarihinden itibaren EN AZ 6 AY geçerlilik süresi olan pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

     Özet Bilgi:

     Tayland Turları (Vizesiz)
     Destinasyon:    Bangkok Pattaya Phuket
     Tur Tarihi: 19 Mart 2025, Çarşamba 27 Mart Perşembe
     Süre: 8 Gece 9 Gün
     Havayolu:    Etihad Havayolları
     Havaalanı:    İstanbul Havalimanı (IST) 
     Konaklama:    3* & 4* Oteller
     Vize:    Vizesiz

     Tahmini maliyet: 1500 EURO

      Kapora: 5000 TL

 

    Etkinlik Sorumlusu: Neslihan Özcan  0541 471 12 19

     Ormanda geçirilen 2 saat, vücudumuz üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle Japonya’da popüler olan Shinrin-yoku (orman banyosu) adı verilen pratik, doğa ile yakın temasın hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerinde iyileştirici etkileri olduğunu savunur. İşte bu süreçte vücudunuzda neler olur:

     1. Stres Azalması ve Kortizol Düzeylerinin Düşmesi

     Ormanda vakit geçirmek, stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyelerini düşürür. Bu da daha sakin, rahat ve dengeli hissetmenizi sağlar. Ayrıca tansiyonun düşmesi ve kalp atış hızının yavaşlaması gibi etkiler de gözlemlenir.

     2. Bağışıklık Sistemi Güçlenir

     Ağaçlar, fitonsit adı verilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren uçucu organik bileşenler salgılar. Bu bileşenler, beyaz kan hücrelerinin (doğal öldürücü hücreler) aktivitesini artırarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

     3. Zihinsel Sağlık İyileşir

     Doğal ortamda bulunmak, anksiyete ve depresyon belirtilerini azaltabilir. Zihinsel rahatlama ve daha olumlu bir ruh hali sağlayarak odaklanmayı artırabilir. Çalışmalar, ormanlarda geçirilen zamanın, beyin aktivitesinde “rahatlama” modunu aktive ettiğini göstermektedir.

     4. Kan Basıncı ve Nabız Düşer

     Araştırmalar, ormanda geçirilen 2 saatlik bir sürenin kan basıncını ve nabzı düşürdüğünü, böylece kardiyovasküler sağlığa olumlu katkıda bulunduğunu ortaya koymuştur.

     5. Aromaterapi Etkisi

     Ormanda geçirilen iki saat, hem vücudunuza hem de zihninize kapsamlı bir “reset” etkisi yaparak tazelenmenizi sağlar.

    

 

     ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR. PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR.  BU NEDENLE ETKİNLİĞE YAZILIP GELEMEYEN ARKADAŞLAR KATILIM PAYINI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR. 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

YÖRÜK KERVANI

YÖRÜK KERVANI

Tarih: 16.04.2025 - 20.04.2025

Kategori: Konaklamalı Trekking - Konaklamalı Trekking

İstanbul Doğa'dan Efsane Bir Etkinlik: Yörük Göçü!

Mersin’in Sarıkeçili Yörükleri ile birlikte Toros Dağları’nda unutulmaz bir göç deneyimine hazır mısınız? Geleneksel yayla göçüne katılarak Yörüklerin yaşamına tanıklık edecek, kervanla birlikte yürüyecek, onların kültürünü ve doğayla iç içe yaşam biçimini birebir deneyimleyeceğiz. Göç yollarında, Yörük çadırlarında ve dağların özgür atmosferinde geçmişten günümüze uzanan bir serüvene adım atacağız!

Bu eşsiz deneyimi kaçırmayın! KERVAN SİZİ BEKLİYOR 🌿⛰️🔥

Yörük; yürüyen türkü demekti, yürüyen Türk demekti...

16 Nisan 2025 tarihinde, Gülnar ilçemizde organize edilen ve toplamda dört gün sürecek olan Yörük Göçü etkinliğimize doğa ve kültür tutkusu olan, farkındalık yaşamak isteyen, sağlık ve ego sorunu olmayan Anadolu’nun bütün coğrafyasından gönüldaşlarımız davetlidir.

Ülkemiz genelinde hızla tükenmekte olan konar göçer kültürümüzün bazı il ve ilçelerde suni olarak gerçekleştirdiği Yörük göçünü, bizler gerçek bir Yörük ailesi ile birlikte gerçekleştireceğiz. Aile ile birlikte bir Yörük göçünde yaşanılan tüm faaliyetleri deneyimleyeceğiz.

Etkinlik Programı :

Gidiş   :15 Nisan 2025 Çarşamba  23:00 Bakırköy

Dönüş :21 Nisan 2025 Pazartesi   07:00 İstanbul (tahmini)

Ulaşım : Minibüs

 

  • 15 Nisan 2025 tarihinde Aracımız Saat 23:00'da 'de incirliden hareket edecek ve seçtiğiniz duraklardan sizleri alarak yola koyulacağız. Yol üzerinde Tarsus Şelalesi, Eshab-ı Kehf Mağarası , Cennet ve Cehennem Mağaralarını görüp   ve Varış saatimize göre Silifke turundan sonra Mut'a geçeceğiz ve Mut’ttaki Yerköprü şelalesini  göreceğiz ve sonrasında gülnar ilçesine ulaşıyoruz.

  • 16 Nisan 2025 Sabah silifkede kahvaltımızı yapıp silifkeyi geziyoruz akşam saatlerinde Gülnar ilçesinde göçe katılacağımız   Delikkaya Köyü’ne  intikal edip köyde kamp kurulacak.

  • 17 Nisan 2025 sabahı aile ile birlikte Yörük göçüne başlanacak. Tarihi göç yolu üzerinde belirli bir süre eşlik edilerek gün boyunca 7 km boyunca Taşeli coğrafyasının muhteşem manzarasında Yörük ailesi ile birlikte yürüyüş devam edecek. Çobanlık yapma deneyimi yaşamak isteyenler sürü otlatmaya da eşlik edebilir. Akşam kamp kurulup gece geçirilecek.

  • 18 Nisan 2025 günü yürüyüş biraz daha uzatılarak yaklaşık 12 km muhteşem doğa içinde sürecek. Akşam Fatma Hanım’ın bahçesinde kamp kurulacak.

  • 19 Nisan 2025 günü araçla Aydıncık yönüne hareket edilerek, Aydıncık’a 10 km mesafede araçlardan inilip yaya olarak yürüyüş Akdeniz sahiline kadar devam edecek.

  • Yolculuk sonunda Akdeniz kıyısında kamp kurulup geceyi geçireceğiz. İsteyenler Akdeniz’in ısınan sularında denizin tadını çıkarabilir.

  • 20 Nisan 2025 günü Aynalı Göl’e yürüyüp mağara gezisi yapıldıktan sonra 15:00 silifkeden hareket edeceğiz.

Not : Program ilk defa yapılmaktadır. Şartlara göre katılımcının onayı alınmadan programda ufak değişiklik yapılabilir.

Göçte Yemek Menümüz

  • Doğal ortamda bol bol saç böreği ve sıkma ile kahvaltı.

  • Gerçek yayık ayranı

  • Kömürde demlenmiş çay

  • Yöresel lezzetler: Tantuni, pilav üstü tavuk

  • Kömür ve külde pişmiş patates ve soğan ile salata

  • Çerez: Kavurga ve Fatma Hanım’ın sürpriz menüler

Not : Koşullara göre menüde değişiklik olabilir.

Etkinliğe Gelirken Getirilmesi Gerekenler:

  • Kamp çadırı

  • Uyku tulumu veya battaniye

  • Trekking malzemeleri

  • Kişisel temizlik malzemesi

  • Yedek kıyafetler

  • Kullandığınız ilaçlar

  • Denize girmek isteyenler için mayo ve şort

  • Telefonlarınızı şarj etmek için power bank

  • Kafa feneri, düdük

  • Eşyalarımızı taşımak için ayrıca araç olacaktır.

Önemli Notlar:

  • Birlikte hareket etme ve karar almaya uyumsuz, kaprisli ve sağlığından emin olmayan kişiler bu davete icabet etmesinler.

  • Yörük Göçü ticari bir faaliyet değildir. Toplanan para, yapılan Yörük Göçü faaliyetine harcanacaktır.

  • Ulaşım: Şehirler arası otobüs ve minübüs ile yapılacak biletler kulüp tarafından alınacaktır ve etkinlik maliyetine dahildir.

  • Kontenjan sınırlıdır. Katılıp gelmeyen kişiler bir başkasının hakkını almış olacağından 1 ay boyunca etkinliklere katılamayacaktır

 

Etkinik Maliyeti : 12.540 TL. dir 

Girişte ödenen kaporadır, kalan miktar 15 Martta tahsil edilecektir.

Son iptal Süresi 15 Marttır.

 

Maliyete Dahil Olanlar :

- İstanbul - Silifke gidiş-Dönüş

- Silifke - Gülnar gidiş dönüş ulaşım gideri

- Kervana Katkı payı

- Aktivite sırasındaki yemekler.

- Zorunlu seyahat sigortası.

- KDV, Stopaj ve diğer vergiler.

Ödemenin tamamı için etkinlikten sonra Fatura düzenlenecektir.

 

Maliyete Dahil olmayanlar :

- Ören yerleri ve müze giriş ücretleri

- İlk gün ve son gün yemek ücretleri

- Kişisel harcamalar

 

Soru- Cevap ile Etkinlik Özeti :

- Ulaşım nasıl ? Buluşma noktası neresi ?

- 35 Kişilik 2024 Model küçük otobüs ile gideceğiz. Normal etkinlikleirmizde olduğu gibi kayıt sırasında işaretlediğiniz E5 üzerindeki duraklardan sizleri alacağız.

- Yeme içme nasıl olacak ?

- Göç sırasında sabah ve akşam yemeklerimizi karşılayacaklar. ilkgün ve songün şehirde yiyeceğiz etkinlik ücretine dah,l değil. Ama siz yine de aperatiflerinizi bulundurun.

- Yürüyüş sırasında kamp yükümüzü kendimiz mi taşıyacağız ?

- Hayır, Kamp yükü için bir araç olacak. Belki bir traktör.

 

Güzel bir anıyı paylaşmak, yeni dostluklar kurmak ve Anadolu’nun kaybolmakta olan kültürüne tanıklık etmek için sizleri bekliyoruz!

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

HAKKARİ VE VAN'IN BÜYÜLEYİCİ DOĞASI

HAKKARİ VE VAN'IN BÜYÜLEYİCİ DOĞASI

Tarih: 24.06.2025 - 29.06.2025

Kategori: KONAKLAMALI ETKİNLİK - KONAKLAMALI ETKİNLİK

İSTANBUL DOĞA ÜYELERİ İLE

DOĞUNUN PARLAYAN YILDIZLARI HAKKARİ VE VAN'DA TREKKING

- UÇAKLI -

Etkinlik başlama tarihi:24.06.2025  8:00 İstanbul Havalimanı

Etkinlik bitişi ve saati: 29.06.2024 20:00 İstanbul Havalimanı

Konaklama: 2 kişilik odalarda otel konaklamalı

Yemek: Kahvaltı dahil

 

 

PROGRAM
 

1. Gün YÜKSEKOVA VE SAT GÖLLERİ

Saat 11'de tüm katılımcılarla birlikte Yüksekova Havalimanında buluşuyoruz. Yüksekova'da yapacağımız kahvaltıdan sonra el değmemiş doğasıyla öne çıkan beyaz kar kütlelerinin dibindeki maviliğin öne çıktığı Sat Buzul Göllerini ziyaret ediyoruz. Bir yandan yaklaşık 3 adet birbirinden güzel gölleri fotoğraflarken bir yandan da bölgenin muhteşem doğasını gözlemleyerek 6 km'lik bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Günün sonunda Hakkari Merkezde bulunan otelimize doğru yola çıkıp otele yerleşiyoruz. 
 

Yürüyüş mesafesi: 6 km

 

 

 

 

 

2. Gün PAZAR CİLO BUZULLARI

Otelimizde yaptığımız kahvaltının ardından Cennet Cehennem vadisi'ne doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından buzul gölü ve şelaleleri yürüyüşüne başlamak için Mergan Yaylası'na varıyoruz. Harika manzaralar eşliğinde Cennet Cehennem vadisi boyunca yaklaşık 6km'lik muhteşem buzul gölleri ve şelalelerini gördükten sonra tekrar Mergan Yaylası'ndaki başlangıç noktasına dönüp otele geçiyoruz.

Yürüyüş mesafesi: 8 km

 

   

 

3. Gün ZAP VADİSİ, ÇUKURCA, AVA URE ŞELALESİ, AĞAÇDİBİ, ÜZÜMCE, KAVAL ŞELALESİ, SİNEBER ŞELALESİ

Otelde yaptığımız kahvaltının ardından 1,5 saatlik yolculukla Çukurca'ya doğru yola çıkıyoruz. Önce muhteşem zap vadisi manzarasını görebileceğimiz Zap Vadisi Seyir Terasına Uğrayacağız. Ardından Ağaçdibi köyü ve şelalesine ulaşacağız. Ava Ure şelalesi, Üzümcü köyünü görüp Çukurca Merkez'e varıyoruz. Çukurca'da öğle yemeği yedikten sonra Çukurca merkezdeki tarihi evler, Çukurca kalesi, Çukurca sofrası evini ziyaret edip dönüş yolunda Kaval Şelalesi ve Sineber Şelalesini ziyaret ediyoruz. Burda zaman durmuna göre bu şelalelerde küçük bir yüzme molası verip Hakkari merkezde bulunan otelimize döneceğiz. Bugün yoğun bir gün olacağı için bugünkü programda  değişiklikler olabilir. 

 

 

 


4. Gün BERÇELAN YAYLASI, SEYİTHAN GÖLÜ

Otelde yapacağımız kahvaltının ardından önce 45 dk uzaklıkta bulunan Berçelan Yaylasına ulaşıyoruz. Burada baharın habercisi rengarenk çiçekleri görüp 9 km lik bir yürüyüş yaparken bir yandan da parkurumuz üstünde olan Seyithan Gölü'nü de gördükten sonra yola çıkıyoruz ve otele geçiyoruz.

Yürüyüş mesafesi: 10 km

 

   

 

5. Gün GÜNDOĞDU MAĞARASI, AKÇALI TRAVERTENİ, VANADOKYA, HOŞAP KALESİ

Otelde son gün kahvaltımızı yaptıktan sonra erkenden yola çıkıp Van yolculuğu boyunca yol üzerindeki doğal güzellikleri geze geze gidiyoruz. İlk durağımız Gündoğdu Mağarası olacak.  Daha sonra sırasıyla Akçalı Traverteni, Vanadokya, Hoşap Kalesini görüp fotoğrafladıktan sonra Van merkezde bulunan otelimize ulaşıyoruz. Otele yerleştikten sonra Van şehir içinde gezebiliriz.

  

  
6. GÜN vAN KALESİ, VAN GÖLÜ, AKDAMAR ADASI VE KİLİSESİ, ETKİNLİĞİN SONU VE İSTANBULA DÖNÜŞ

Van merkezde bulunan otelden ayrıldıktan sonra ilk durağımız Van Kalesi olacak.  Ardından Akdamar Adasına gitmek üzere yola çıkıyoruz ve tekneye binip Akdamar Adasına varıyoruz. Burada yaklaşık 1 saatlik serbest zamanın ardından dönüşe geçip öğle yemeğini yiyip havalimanına ulaşacağız ve etkinliği sonlandıracağız.

  

 

ALTERNATİF PROGRAM

Sat Gölllerindeki kar seviyesi yoğun veya izin alınamaması durumunda alternatif bir program belirlenecektir.

 

ETKİNLİK MALİYETİ   24.200 TL.

KAPORA 6.000 TL.

KAPORA KAYIT SIRASINDA,  KALAN TUTAR  1 HAZİRAN 2025 TARİHİNDE TAHSİL EDİLECEKTİR.

 

MALİYETE  DAHIL                                   
* İstanbul Havalimanı-Yüksekova Havalimanı, Van Ferit Melen Havalimanı-İstanbul Havalimanı gidiş ve dönüş uçak biletleri

* Hakkari'de yerel rehberlik hizmeti

* Hakkari Merkezde 2 kişilik odalarda 4 gece konaklama ve 4 sabah kahvaltı

* Van'da 2 kişilik odalarda 1 gece konaklama ve sabah kahvaltısı
* Van ve Hakkarideki tüm transferler
* Zorunlu seyahat sigortası

 

MALİYETE  DAHIL OLMAYANLAR;
 

Kişisel harcamalar, Bireysel Kaza Sigortası

Antik Kent, müze ve ören yerleri girişleri 

Akdamar adası tekne ücreti

Etkinlik boyunca tüm öğle ve akşam yemekleri

 

ETKİNLİK SON İPTAL TARİHİ 01.05.2025
 

 

GEREKLİ MALZEMELER:  Mutlaka yürüyüşe uygun ayakkabı ve giysiler, küçük sırt çantası, baton müze kart, şapka denize girecekler için deniz malzemeleri; mayo terlik vs. Olursa iyi olur : Yağmurluk, mikro havlu, kafa feneri, düdük, güneş kremi..

   

*** Etkinlik bilgi ve fotoğraf paylaşımı için whatsap grubu kurulacak. 

 

Faaliyet sorumlusu: Ömer KAYA           0542 321 74 44

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

BÜYÜKADA SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKADA SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 13.03.2025 - 13.03.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

13 MART PERŞEMBE GÜNÜ  PRENS ADALARDAN EN BÜYÜĞÜ BÜYÜK ADA'DA  BAHAR'A MERHABA DİYEREK, STRES ATMAYA GİDİYORUZ. 

PROGRAM

 

Ulaşım: İBB Şehir Hatları Vapuru ile Bakırköy, Eminönü, Kabataş, Beşiktaş, Kadıköy, Bostancı ve Maltepe iskeleler.  İDO ile Tuzla ve Pendik iskeleler. Her iskelede genelde özel motorlar mevcut.

Saat 10:30 : Büyükada'ki Sariyer Börekçisi'nde buluşuyoruz.  (İskele meydanın'dan sola 23 Nisan Caddesi'den Şehit Recep Koç Caddesi üzerinde). İsteyenler burada rahat bir şekilde kahvaltı yapabilecek.

Saat 11:30 : Kahvaltıdan sonra aynı cadde üzerinden yürüyüşümüze başlıyoruz. 

Saat   17:00 : Tek yönlü döngü şekilde iskele maydanın'da bitirmiş olacağız. (Vapur saatleri 17.30 veya 18.00)

PARKUR BİLGİSİ 

   İskele meydanında başlayacak yürüyüş aynı noktada döngü halinde bitirmiş olacağız. Tarihi sokaklardan rengarenk begonviler donanmış çiçekler arasında bazen stabilize bazen de patika yolları kullanarak 6 saatte (dinlenmeler dahil) tamamlamış olacağız. İrtifa kazancı ve kaybı 430 metre dolaylarındaır. Saat 14 sirlarında Aya Yorgi Kilisesi'ne varıyoruz. Buradaki muhteşem manzarada öğle yemeği molası vereceğiz. İsteyen yanında getirdikleriyle, isteyende restorandaki köfte - patates vs. ile öğle yemeğini yiyebilir. Saat 17.00 de bitirmiş olacağız.

 İlk defa katılanlar için uygundur.

 

BÜYÜKADA

 

                                 

 

                                 

 

    Prens adaların en büyüğü olan Büyükadanın (Rumca adı Prinkipos) iki tepesi vardır. Güneyinde Yücetepe (202 m,), Kuzeyinde ise İsa Tepesi (manastir)-64 m.) bulunmaktadır. Ada 5,4 km2 alanı kaplamaktadır. (538 hektar). Çevresi 8 km uzunluğundaır. Adanın ana meydanı vapur iskelesi olup meydanda saat kulesi, sahil yolu beyunca dzilmiş restoranları, dükkanları ve otelleri görürsünüz. Bizans imparatoru II. Justin'in 569 yılında adada saray yaptırmıştır. Daha sonraki dönemlerde varlıklı Rum aileleri adada kendileri için köşkler yaptırmışlardır. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethinden önce (1 ay) ada'yı ele geçirdiği bilinmektedir. Zaman içinde Rum nüfusu azalsa de varlıklı Türkler buraya yazlıklar yaptırmışlardır. Tarih boyunca dini yapıların inşa edildiği gözlenmiştir. Yapıların başında AYA YORGİ RUM MANASTIRI (Yücetepe), devamında BÜYÜKADA HESED LE AVRAAM SİNAGOGU, BÜYÜKADA RUM YETİMHANESİ, AYA NİKOLA RUM MANASTIRI, TAŞ MEKTEP  yapılar mevcut. Diğer taraftan Çalıkuşu raman yazarı Reşat Nuri GÜNTEKİN' in evi, Troşki'nin Evi, Adakule ve Anadolu Kulübü gibi binalar bulunmaktadır. Bir de Atatürk'ün son dönemlerde sık sık uğradığı Anadolu Kulübü (denizden asansör) bulunmaktadır. 

Güzel bir gün geçirmek isteyenler kendinize zaman ayırın keyifli bir etkinlik olacağına emin olabilirsiniz. 

 

FAALİYET SORUMLUSU: MÜRSEL BİLİR 0532 641 86 72

 

Kayıtlı olanlar dışında katılımcı kabul edilmeyecektir.

Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "Ekoturizm Yönetim Planı ve Uygulamaları" doğrultusunda talep edilen ücret, maliyete dahildir.

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

3+1 ZOMBİLİ

3+1 ZOMBİLİ

Tarih: 13.03.2025 - 13.03.2025

Kategori: Tiyatro - Tiyatro

3+1  ZOMBİLİ - TİYATRO  12 


Eray Yasin'in yazdığı, Ali Erdoğan'ın yönettiği ve Tiyatro 12 Ekibi tarafından sahnelenen bu harika oyuna davetlisiniz!

 

   

Hilmi Bey Apartmanı Daire 3’de beş hanımdan oluşan kendi halinde bir aile yaşamaktaydı. Ailenin reisi Nur, hem evde kalmış ablasından, hem iki aklı bir karış havada kızlarından, hem de demans hastası 94 yaşındaki annesi Refiya hanımın geçiminden sorumluydu. Zira ablası Deli Peri hala hayal peşinde koşmakta ve evin sorumluluklarını üstlenmemektedir. Ev sahibi Obsesif Dr. Hilmi Bey mütemadiyen aileyi sıkıştırmakta ve mütemadiyen kira paralarını istemektedir. Allahtan evin genç kızına sevdalı Anadolu delikanlısı apartman görevlisi Satılmış Efendi vardır da, zor anlarda aileye kol kanat germektedir.

O gece Peri’nin çok önemli bir tiyatro ödülünü almak üzere gittiği ödül töreninden sonra işler karabasana dönüşecektir. Zira Deli Peri’nin ödülünü elinden aldığı ünlü aktör Şevki Baltuğ piyasaya çıkacak ve ortalığın altına üstüne getirecektir. Şevki, demlenmeyi seven bir adam olup içmemesi gereken bir ilacı yanlışlıkla içtikten sonra düşüp oracıkta kalacak ve zombi olarak geri dönecektir. Haliyle Hilmi bey apartmanında bir dizi korku komik olayların yaşanmasına neden olacaktır.

 

Yazan: Eray Yasin Işık

Yönetmen : Ali Erdoğan
Oyuncular : Tiyatro 12 ekibi

Bu Etkinliğe Katılan Üyelerimize Ücretsizdir

Kulüp Üyesi Olmayan bu linkten etkinliğe bilet alabilirler : https://kultursanat.maltepe.bel.tr/etkinlik/2364/31-zombili-tiyatro-12

 

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi
Kardelen  2 Salonu 

13 Mart Perşembe Saat 20:30

Yaş Sınırı : 12 +

 

Genel Etkinlik Kuralları

  •  Yaş sınırı 12 dir. 12 yaşındna çocuklar salona alınmaz.
  •  Yaş sınırları için alınan biletin etkinlik mekânında kimlik ibrazı zorunlu olacaktır.
  •  Etkinlik başlamadan 20 dk. Öncesi yerinizi almanız gerekmektedir.
  •  Etkinliğe zamanında gelmeyen izleyiciler, herhangi bir hak talep edemezler.
  •  Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır. Geç kalan seyirciler, etkinliğe ara verildiğinde salona girebilirler.
  •  Salona yiyecek ve içecek ile girilmesi yasaktır.
  •  Etkinlik süresince cep telefonları sessizde, saat alarmlarınız da kapalı konumda olacaktır.
  •  Acil durumlar dışında etkinlik sonuna kadar salondan çıkılmaması önemle rica olunur.
  •  Etkinlik alanlarından ayrılırken öncelik yaşlı, engelli ve çıkışa yakın kişilere izin verilmelidir.
  •  Katılıp da gelmeyen üyelerden itibar puanı düşülecektir.

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :

Detaylı Bilgi

İNGİLİZCE KONUŞMA ETKİNLİĞİ

İNGİLİZCE KONUŞMA ETKİNLİĞİ

Tarih: 14.03.2025 - 14.03.2025

Kategori: Toplantı - Toplantı

🌿 İngilizce Konuşma Etkinliği: Doğa ve Macera Keşfi 🌍


Bizimle birlikte doğa, macera ve açık hava aktiviteleri hakkında sohbet edeceğimiz ücretsiz bir konuşma etkinliğine katılın! Doğa yürüyüşü yapmayı, kamp yapmayı veya sadece temiz havanın tadını çıkarmayı seviyorsanız, bu etkinlik İngilizcenizi geliştirmek ve deneyimlerinizi paylaşmak için harika bir fırsat olacak.

🌲 Etkinlik Detayları:
📅 Tarih: 14 Mart Cuma
🕢 Saat: 19:30 - 21:00
📍 Yer: Kulüp Merkezi / Yeldeğirmeni / Kadıköy
💬 Seviye: Orta ve üzeri
💰 Katılım: Ücretsiz

Bu hafta konuşacağımız konular:
✅ En unutulmaz doğa maceranız
✅ Doğa severler için hayalinizdeki destinasyonlar
✅ Temel hayatta kalma becerileri ve açık hava zorlukları
✅ Doğada vakit geçirmenin neden önemli olduğu
✅ Doğada yaşadığınız komik veya beklenmedik anılar

Konuşmayı daha eğlenceli ve öğretici hale getirmek için, sorular listesi ile birlikte doğa ve macera ile ilgili kullanışlı deyimler, kelime kalıpları ve phrasal verb’ler hazırladık. İngilizce ve Türkçe anlamları ile birlikte örnek cümleleri içeren tam listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Gelin, İngilizce pratiği yapın, yeni insanlarla tanışın ve doğanın büyüleyici dünyasına dalın! 🌿✨


Görüşmek üzere! 🎉

 


Join us for another exciting free discussion event where we’ll talk about nature, adventure, and the great outdoors! Whether you love hiking, camping, or simply enjoying the fresh air, this session is perfect for improving your English while sharing your thoughts and experiences.


🌲 Event Details:
📅 Date: Friday, March 14
🕢 Time: 19:30 - 21:00
📍 Location: Club's Venue / Yeldeğirmeni / Kadıköy
💬 Level: Intermediate and above
💰 Participation: Free

This week, we’ll discuss:

✅ Your most memorable outdoor adventure
✅ Dream destinations for nature lovers
✅ Essential survival skills and outdoor challenges
✅ Why spending time in nature is important
✅ Funny or unexpected experiences in the wild

To make the conversation even more engaging, we’ve prepared a list of questions, as well as useful phrasal verbs, collocations, and idioms related to nature and adventure. You can find the full list with meanings and example sentences in both English and Turkish here.

Come, practice your English, meet new people, and immerse yourself in the world of adventure! 🌿✨

See you there!



Etkinlik Zorluk Seviyesi :

Detaylı Bilgi

DİPSİZ GÖL -  ERİKLİ YAYLASI- İKİZ ŞELALELER

DİPSİZ GÖL - ERİKLİ YAYLASI- İKİZ ŞELALELER

Tarih: 15.03.2025 - 15.03.2025

Kategori: Hiking - Hiking

ERİKLİ'DE BAHARA MERHABA!

🌿 Baharın gelişini doğada kutluyoruz! Bu cumartesi, Teşvikiye Erikli Yaylası'nda doğayla iç içe unutulmaz bir yürüyüş yapacağız. Hava 24°C olacak ve baharın tazeliğini hissetmek için mükemmel bir fırsat sunacak.

     

 

Türkiye’nin en güzel 10 yürüyüş parkurundan biri!
Orman içi patikalar, eşsiz göller ve şelaleler
Temiz hava ve negatif iyon kaynağı: Tam bir doğa terapisi!
Seyir keyfi yüksek, bol oksijenli bir rota

 

Erikli Yaylası, Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Köyü’nün 6 km yukarısında bulunuyor. Burası tam bir negatif iyon cenneti! Normalde kapalı alanlarda 100-200, kırsal bölgelerde 500-1000 negatif iyon bulunurken, şelale bölgelerinde bu sayı 30.000'e kadar çıkabiliyor! Bu da bedeni ve zihni yenileyen güçlü bir etki yaratıyor. Yani bu etkinlik tam anlamıyla bir doğa detoksu olacak!

 

    

 

 

 

📅 Program Akışı:

🚢 Sabah belirlenen noktalardan hareket edip feribotla Yalova’ya ulaşıyoruz. Kahvaltımızı feribotta, yanımızda getirdiklerimizle yapıyoruz.

🚶‍♂️ Saat 11:00 civarında parkurun başlangıç noktasına ulaşıp yürüyüşümüze başlıyoruz.

🌊 Rotamız:
Dipsizgöl
İkiz Şelaleler

🏁 Teşvikiye Köyü'nde yürüyüşümüzü tamamlayarak dönüşe geçiyoruz.

🥪 Öğle yemeği: Yanımızda getirdiklerimizi doğada, şelale manzarası eşliğinde yiyoruz.

 

🥾 Parkur Bilgileri:

📏 Mesafe: 11-12 km (Yaklaşık 6 saat)
📈 İrtifa Kazancı: +242 m
📉 İrtifa Kaybı: -597 m
Yükselme Süresi: 00:53 dakika
Alçalma Süresi: 4 saat 35 dakika
Zorluk Derecesi: Orta (3/5)


🌿 Bu yürüyüş, doğayla bütünleşmek, stres atmak ve bedeninizi yenilemek için mükemmel bir fırsat!

📌 Etkinlik Sorumlusu:

Süleyman Şahin 0 532 204 61 32 

( Lütfen Sadece Whatsapp )

📩 Sorularınız için iletişime geçebilirsiniz!

🚀 Hazır olun, doğaya açılıyoruz! 🌳🌊✨

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

DÜZORMAN SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

DÜZORMAN SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 15.03.2025 - 15.03.2025

Kategori: Hiking - Hiking

Sevgili Doğa Dostları

YİNE TRAKYA'DA YİNE YEPYENİ BİR ROTA GİZLİ KALMIŞ DOĞAL GÜZELLİKLERİ,FARKLI KAYA OLUŞUMLARI VE KÜLTÜR MİRASI KALINTILARI İLE DOLU BU ROTAMIZI ADIMLAMAYA NE DERSİNİZ?

 

Trakyanın bitmez güzelliklerini keşfetmeye devam ediyoruz. 
Kırklareli'nin Merkez lçesi'ne bağlı Düzorman Köyü rotamizin başlangıcı olacak. Armağan Köyü Göleti 'ni hedeflediğimiz bu faaliyetimiz de Duzorman ve Armağan Kalesi Armağan Deresi irili ufaklı şelaleler bize eşlik edecek.Orta zorlukta değerlendirdigimiz rota 18 km kadar sürecek, keyifli bir yürüyüş yapacağız.

 

 

 

DÜZORMAN KÖYÜ 

 DüzormanKırklareli ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı 1904 yılı kayıtlarında Harmanlıbayır olarak geçmektedir. Köy, 1928'den beri aynı adı taşımaktadır.Köy, Kırklareli il merkezine 18 km uzaklıktadır.

DÜZORMAN KALESİ 

Kale kalıntısı, Düzorman Köyünün 2,6 km güneydoğusunda, mera alanında, hakim bir tepede bulunmaktadır. Yaklaşık 45 metreye 115 metrelik bir alanı çevrelemektedir. Kale, büyük ölçüde yok olmuştur. Zeminden yaklaşık 1,5 m yüksekliğe kadar duvar kalıntıları görülmektedir. Kalın duvarları çoğunlukla kaba yontulmuş taşlar ile harçsız örülmüştür. Duvar genişlikleri yaklaşık 2 metredir. Doğal kayaların yüksek olduğu yerlerde duvar örülmemiştir. Güneyinde ve kuzeydoğusunda giriş olabilecek boşluklar bulunmaktadır. Surun dışında, 7-8 m kuzeyinde, moloztaş ve kireç harcı ile örülmüş yaklaşık 7×5 m ebatlarında bir yapı kalıntısı daha görülmektedir.

Köyden 6 km uzaklıkta, tepe üzerinde, ana kaya etrafına inşa edilmiştir. Badem biçimli bir plana sahiptir. Duvarlar izlenebilecek şekilde görülebilmektedir. Kuzeybatı duvarın iç kısmında ve güneybatı duvarın dış tarafında balıksırtı şeklinde süsleme tespit edilmiştir. Batı duvarını destekleyen yan yana beş tane payanda halen ayaktadır. Yapının Traklar’a ait bir kale yapısı olduğu düşünülmektedir.

ARMAĞAN KÖYÜ 

ArmağanKırklareli ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı, 1909 yılı kayıtlarında Türkçede "hediye" anlamına gelen Gedege, 1928 yılı kayıtlarında Gediğe olarak geçmektedir. 1960'tan sonra ise bugünkü adı verilmiştir.Köy, Kırklareli il merkezine 26 km uzaklıktadır.] Köy, Kırklareli'nın kuzeydoğusunda ve Armağan baraj gölü kenarındadır.

ALIŞVERİŞ &YEMEK

Kahvaltı ve alışveriş için Saray'da mola vereceğiz.

Öğle yemeği için yanımızda sandeviç kuruyemiş vb. basit atıştırmalıklar getirip, parkurda uygun bir noktada mola vereceğiz.

Dönüşte akşam yemeği için birlikte karar vereceğiz.

ROTA BİLGİSİ 

YER: KIRKLARELİ İLİ MERKEZ İLÇE DÜZORMAN KÖYÜ-ARMAĞAN KÖYÜ VE ARMAĞAN BARAJ GÖLÜ 

ZORLUK SEVİYESİ:4 Orta

MESAFE: 18 Km

YUKSEKLIK DEĞİŞİMİ

400 rakim çıkış 400 rakim iniş içerir 

SÜRE:6-7 

Doğa yürüyüşlerine yeni başlayanlar için zorlayıcı olabilir,  kilo, tansiyon, kalp hastalığı  vb sağlık problemi olanlar için uygun değildir. Keşif etaplarına yer verilecektir.

Faydalı Bilgiler:

 

Doğa Yürüyüşünde Baton Kullanmanın Önemi

  1. Denge Sağlar – Engebeli arazilerde dengeyi artırarak düşme riskini azaltır.
  2. Diz ve Eklem Sağlığını Korur – Vücut ağırlığının bir kısmını kolların taşımasına yardımcı olarak dizlere binen yükü azaltır.
  3. Enerji Tasarrufu Sağlar – Yürüyüş sırasında yükü dengeli dağıtarak daha az yorulmanızı sağlar.
  4. Dik Çıkışları Kolaylaştırır – Yokuş yukarı çıkarken kolların da gücünü kullanarak daha rahat tırmanış sağlar.
  5. İnişlerde Kontrol Sağlar – Dik yamaçlardan inerken hızınızı kontrol etmenize yardımcı olur.
  6. Daha İyi Tempo ve Ritim Sunar – Adımlarınızı dengeli ve düzenli atmanızı sağlayarak yürüyüş performansınızı artırır.
  7. El ve Kolların Kan Dolaşımını Destekler – Baton kullanımı sayesinde ellerin sürekli hareket etmesi dolaşımın sağlıklı olmasını destekler.
  8. Zorlu Geçişlerde Destek Olur – Su geçişleri, bataklık veya kaygan yüzeylerde ekstra güvenlik sağlar.

Baton Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Boyut – Batonun uzunluğu, dirsekleriniz 90 derece açı yapacak şekilde ayarlanabilir olmalıdır.
  2. Malzeme – Hafif ve dayanıklı olması için alüminyum veya karbon malzemeden yapılmış batonlar tercih edilmelidir.
  3. Katlanabilirlik – Taşıma kolaylığı için teleskopik veya katlanabilir modeller idealdir.
  4. Kilit Mekanizması – Sağlam bir kilitleme sistemine sahip olması kullanım sırasında güvenlik sağlar.
  5. Sap Malzemesi – Köpük veya mantar saplar, terlemeyi önler ve rahat bir tutuş sunar.
  6. Bilek Kayışı – Ayarlanabilir ve konforlu bilek kayışları batonun daha verimli kullanılmasını sağlar.
  7. Uç Malzemesi – Karbon veya tungsten uçlar kayalık ve sert zeminlerde daha iyi tutuş sağlar.
  8. Ek Başlık ve Aksesuarlar – Kar, çamur veya asfalt gibi farklı zeminlerde kullanım için değiştirilebilir uç başlıkları olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Doğa yürüyüşünüz için uygun baton seçimi yapmak hem konforunuzu artırır hem de performansınızı iyileştirir.

 

 

Kar amacı olmayıp maliyet paylaşımı yapılması nedeni iile size iletilen süreden sonra yapılacak çıkış taleplerinde ücret iadesi yapılamamaktadır.

 

 

 

Etkinliğe kayıt olmak için

- Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız

- Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz

- Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz

- Etkinlik öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı whatsapp üzerinden yapılacaktır.

 

ETKİNLİK SORUMLUSU: Suaat Arslan 

05055727329

 

 

 

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

CEBEL ŞEMS TIRMANIŞI UMMAN

CEBEL ŞEMS TIRMANIŞI UMMAN

Tarih: 15.03.2025 - 15.03.2025

Kategori: Dağcılık - Dağcılık

             


İstanbul Doğa Sporları Kulübü Dağcılık Şubesi olarak Umman'ın en yüksek dağı olan Cebel Şems yani Güneş Dağı (3009 m.) için tırmanış etkinliği düzenledik. Dileyenlerle birlikte Dubai gezisi programı da yapılabilir.

 

Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'ın en yüksek dağı olan Cebel Şems 3009 m yüksekliğinde. Mart ayında bir yaz tırmanışı havasında 3000 metrelerde tırmanış ile derin vadileri ve güzel manzaraları ile Arap Yarımadasının en güneyinde olacağız. 

Bu etkinliğimiz sonrasında 1-2 günlük Dubai gezisini birlikte ayarlayabiliriz ve Dubai'den Umman'a gidiş gelişi de birlikte organize edebiliriz.

Etkinliğimizin dağ programı kısmı şöyle:

15 Mart Cumartesi 07:00'da Dubai'de buluşuyoruz ve Umman'a doğru yola çıkıyoruz. 6-7 saatlik yolculuk sonrası Cebel Şems tırmanışları için 1900 metrede bulunan kamp alanına ulaşıyoruz. Burada dinlenme ve irtifa uyumu için çevre gezileri yapıyoruz.

16 Mart Pazar Saat 03:00'da zirve tırmanışı için harekete geçiyoruz, yaklaşık 7-8 saat sonra zirveye ulaşıyoruz ve 4-5 saatlik iniş sonrasında saat 16:00 gibi kamp alanımıza varıyoruz. Çadırlarımızı topladıktan sonra yeniden aracımıza binerek Dubai'ye dönüyoruz.

16 Mart Pazar Saat 23:00 gibi Dubai'de oluyoruz.

Bu etkinliğe kendi aracımızla katılacağız. (Maliyet paylaşımlı olacaktır)

                                                                

 

Sadece Dağ faaliyetine katılacaksanız

Uçak Biletlerinizi değişim ve iptal opsiyonlu almanızı öneririz

Gidiş: 14 Mart Cuma en geç 23:00 saati kalkış olacak şekilde

Dönüş: 17 Mart Pazartesi en erken 03:00 saati kalkış olacak şekilde alınmalıdır.

Dubai Gezisi de yapmak istiyorsanız

Uçak Biletlerinizi değişim ve iptal opsiyonlu almanızı öneririz

 

Etkinliğe dahil olanlar

Etkinlik bireysel olarak planlanmaktadır, çadır konaklaması vardır.

 

Etkinliğe dahil olmayanlar

Tüm ulaşım

Tüm konaklamalar

Tüm kahvaltı ve ve yemekler

Gaz ve yemek pişirme ekipmanı

Kurtarma zamanında Araba, Katır, Doktor, İlaçlar

 

 

                                                ***   ETKİNLİĞE KATILIM ŞARTLARI   ***

* İstanbul Doğa Sporları Kulübü resmi ya da web üyesi olmak

* Dağcılık lisansına sahip olmak

* Etkinliğe katılmaya engel sağlık sorunu,kronik hastalık ve kondüsyon eksikliği bulunmamak ( Etkinlik öncesi yüksekliğe uyum tırmanışları yapılacaktır. )

* Türkiye Dağcılık Federasyonu ya da kulüp içi eğitimlerden ; en az YAZ DAĞCILIĞI EĞİTİMİNİ tamamlamış olmak, en az 3000 metrelik zirve deneyimi, zor zorluk derecelerinde hiking tecrübeleri bulunmak ve bunların etkinlik yürüyüş liderleri tarafından onaylanmış olması.

* Tırmanışın gerektirdiği teknik malzemelere sahip olmak ( malzemeler bölümünde detaylı olarak yazılıdır.)

 

                                      ***  ÖNEMLİ NOT

 

ETKİNLİK MİNİMUM 2 KATILIM OLDUĞUNDA GERÇEKLEŞECEKTİR. LİMİT  4 KİŞİDİR.

ETKİNLİK SORUMLUSU TARAFINDAN; HAVA ŞARTLARI,EKİBİN DURUMU YA DA FARKLI NEDENLERDEN DOLAYI PROGRAMDA DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR.

 

 


 

 

 

 

Etkinlik öncesi bir whatsapp grubu kuracak, bilgi ve fotoğraf paylaşımını buradan yapacağız.

 

SORULAR VE DETAYLI BİLGİ İÇİN

ETKİNLİK SORUMLUSU :

              HASAN ÇİÇEK - 0538 568 40 30

 

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta Dağcılık
Peu difficile = Orta
  • Kondisyon :İyi Kondisyon gerektirir
  • Arazi :Belli oranda teknik zorluk içeren kaya tırmanışları, kar ya da buz etapları. Zor buzul geçişleri ve dar sırtlar.

Detaylı Bilgi

BÜYÜKADA GECE YÜRÜYÜŞÜ

BÜYÜKADA GECE YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 15.03.2025 - 15.03.2025

Kategori: ORTA ZOR GECE YÜRÜYÜŞÜ - ORTA ZOR GECE YÜRÜYÜŞÜ

    BU ETKİNLİĞİMİZ RESMİ ÜYELERİMİZE ÖZELDİR. KAYITLI OLMAYAN KATILIM TALEPLERİ KABUL EDİLMEYECEKTİR.

    14 Mart Cuma’yi 15 Mart Cumartesi'ye bağlayan gece, gece serinliğinde Büyükada’da patikalardan ve toprak yollardan geçip, eşsiz bir doğa yürüyüşü deneyimi yaşayacağız. Yürüyüş sırasında uygun bir yerde uzun bir yemek molası verecek, yıldızları seyredeceğiz. Termosunuzla sıcak çayınızı getirmeyi unutmayın 

      Saat 00:30 cumartesi günü (Cumayı  Cumartesiye bağlayan gece)  Büyükada'da vapur iskelesinin önünde buluşuyoruz.

      

      Gece hava serin olacağı için yanınızda polar getiriniz.

      Gece açık yer bulmak sorun olabileceği için alışverişinizi önceden yapınız.

      Ayakkabı olarak ayak bileğinizi saran bir bot ve kafa feneri olmazsa olmazlar. Mola yerinde yerlerin ıslak olma ihtimaline karşı da oturmak için bir mat gerekli.

      Gerekli Malzemeler :

- Küçük bir sırt çantası

- Aperatif yiyecekler.

- Bileği saran hafif yürüyüş botu

- Basit ilkyardım malzemeleri

- Kafa feneri - Düdük ( Mecburidir )

- Polar

 

KATILIM ŞARTLARI :

Gece yürüyüşü normal doğa yürüyüşlerinden daha fazla disiplin gerektirir. Bu nedenle aşağıdaki etkinlik kurallarına uyulması gerekmektedir. 

- 18 Yaşından büyük olmak.

- Etkinlik sorumlularının talimatlarına kesinlikle uymak

- Yürüyüş sırasında bireysel hareket etmemek

- Rehberi geçmemek, artçının arkasında kalmamak, yürüyüş zincirinde öndeki ve arkadaki katılımcıyı sürekli kontrol ederek zincirin kırılmasını önlemek.

- İhtiyaçlar için etkinlik sorumlularına bilgi vermek.

- Sağlık yönünden doğa yürüyüşüne elverişli olmak, (Kalp, kilo vb. sorunları olanlar katılamaz.  ) Lütfen doktorunuza danışın.

 

Parkur Bilgisi & Rota:

Rota: BÜYÜKADA 

Yürüyüş mesafesi: 12 km

Faaliyet süresi: 5-6 saat

Yükseklik Değişimi: 302m çıkış, 302m iniş

 

 

 

ETKİNLİK SORUMLUSU:    ilgar alisoleimani   05539101412

                                          

 

 

 

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Kolay
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır çoğunlukla düz ve yürümesi kolay yerlerdir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur
  • Mesafe :5-12 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

KAZDAĞLARI ZİRVESİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA TIRMANIŞI (KAMPLI)

KAZDAĞLARI ZİRVESİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA TIRMANIŞI (KAMPLI)

Tarih: 15.03.2025 - 16.03.2025

Kategori: ZİRVE TIRMANIŞI - ZİRVE TIRMANIŞI

 

SPORTİF FAALİYETTİR SADECE VİZELİ DAĞCILIK LİSANSI OLAN SPORCULAR KATILABİLİR.

 

 

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve bir destanın yazıldığı topraklara,aziz şehitlerimizi bir kere daha minnetle anmaya, ÇANAKKALE RUHU'nu hatırlamaya, Cumhuriyetimize ve Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılığımızı bir kere daha göstermeye Şehitler Diyarı Çanakkale'ye gidiyoruz.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından her yıl  gerçekleştirilen Geleneksel Şehitleri Anma Tırmanışı öncesinde Kazdağları'nın 1774 metrelik Karataş zirvesinde İstanbul Doğalı sporcular olarak tek yürek olacağız.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'na bağlı 51 bölgeden gelecek kulüplerin sporcuları ile kutlanan etkinlikten hemen önce 1774 metre yüksekliğindeki Kazdağları Zirve Tırmanışı için İstanbul'dan yola çıkarak , 15 Mart Cumartesi günü Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki Evciler Köyünde,doğa harikası Ayazma Şelalesi Kamp Alanında kampımızı kuruyoruz. Günü , tırmanışımız için kısa antrenmanlar , çevre gezileri ve kamp keyfi yaparak geçiriyoruz. Dileyen arkadaşlar tırmanışa katılmayıp, bu doğa harikasında kamp yapmanın tadını çıkarabilir.

16 Mart Pazar sabahı  gün ışırken Kazdağları zirve yürüyüşümüz 450 metre rakımlardan başlayacak. 22 km'lik zirve yolculuğumuz yaklaşık 10 - 11 saat sürecek ve bu sürede 1350 metre kadar irtifa alacağız. Aynı gün saat 18:00 'da kamp alanından İstanbul'a doğru harekete geçmeyi planlıyoruz.

ETKİNLİK BAŞVURU ŞARTLARI

  1. Başvuru esnasında lisansı vizeli olmayan sporcuların başvuruları reddedilecektir. 

  2. Rota teknik zorluk içermez ancak uzun süreli dik etapları içerdiğinden ve kış şartlarında kar ve buzlu zeminde 1350 metre irtifa alınacağından dolayı  doğa yürüyüşüne  yeni başlayanlar ve yürüyüş deneyimi olmayanlar  için uygun değildir. 
  3. Kamp ve tırmanış için kış mevsimine uygun kişisel ve teknik malzemelere sahip olmak(en az 3 mevsim çadır, uyku tulumu(-10 konfor derecede), kazma, krampon, kask)

ULAŞIM

Ulaşım kendi aracımızla yapılacak olup, etkinlik yol maliyeti kendi aramızda paylaşılacaktır. (Aracı ile katılan maliyete yarı oranda katılacaktır yani 4 kişi gidilmesi halinde maliyet 7'ye bölünecek, 3 katılımcı 2/7 oranda, araçlı katılımcı 1/7 oranda katılacaktır). Katılımcı sayısına göre araç sayısı ve katılım koşulları yeniden değerlendirilebilir. 14 katılımcı olması halinde klübümüz araç tahsis edecektir, bu durumda etkinlik maliyeti kredinizden tahsil edilecektir.

 

Etkinlik Sorumluları: YUSUF ALPER KUTLUER - 0532 7972533

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Zor
  • Kondisyon :Çok iyi kondisyon gerektirir
  • Arazi :İrtifa değişimi süreklidir, kısa kaya tırmanışları ve yan geçişler içerebilir.
  • Parkur :Orman içi ve sık çalılar geçilir.
  • Mesafe :15-25 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir :Birkaç orta zor yürüyüş yapmış ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

AYTEPE-SERVETİYE SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

AYTEPE-SERVETİYE SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 16.03.2025 - 16.03.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 Bu etkinlikte Kocaeli'nin en güzel ve kolay yürüyüş parkurlarından biri olan Aytepe'den Servetiye'ye yürüyeceğiz.

 Parkur Aytepe'den keyifli ve harika bir manzara eşliğinde başlayacak. Daha sonra kanyonun içinde aşağılara doğru ilerlerken zaman zaman coşkulu bir dere bizlere eşlik edecek. Dökülen yapraklar ve yamaçlar arasında bolca fotoğraf   çekme imkanı bulacağız. Hava koşullarına göre karla kaplı bir parkurda yürüyüş yapabiliriz.

 Rahat ve iniş ağırlıklı bir yürüyüşün ardından Servetiye Köyü'ne ulaşarak yürüyüşümüzü yaklaşık 11 km’lik bir mesafede tamamlayacağız.

    

     

   Kahvaltı ve Alışveriş:

   Tüm katılımcılar araca bindikten sonra kahvaltı ve alışveriş için mola vereceğiz. Kahvaltınızı yanınızda getirdiklerinizle veya mola yerinden temin ettiklerinizle yapabilirsiniz. 
 

   Öğle Yemeği:

   Rota üzerinde uygun bir noktada manzara eşliğinde yanımızda getirdiğimiz yiyecekleri yiyeceğiz. Hafif sandviç vb. yiyecekler öneririm.
 

   Akşam yemeği:

   Yürüyüş tamamlandıktan sonra akşam yemeği için ortaklaşa karar vereceğiz.
 

   Hazırlık:

   Gerekli malzemeler 

   - Yürüyüşe uygun bot ve kıyafet

   - Baton

   - Tozluk

   - Yağmurluk/panço

   - Kafa feneri

   - Eldiven ve bere

   - Düdük

   - En az 1.5 Lt su

   - Atıştırmalık (sandviç, kuruyemiş, meyve gibi)

   - Araçta bırakmak ve yürüyüş sonunda kullanmak üzere yedek ayakkabı ve kıyafet

 

    Parkur Bilgisi ve Rota:

    Rota: Aytepe-Servetiye tek yönlü rota

    Hareket saati: Aracımız 16 Mart Pazar günü saat 7:00'da ilk durağımız olan İncirli'den hareket edecektir.

    Yürüyüş mesafesi: 11 km

    Faaliyet süresi: Tahmini 5 saat 

    Zorluk Derecesi: Orta Zorlukta

    Yükseklik Değişimi: 950 mt'den 240 mt'ye iniş yapıyoruz.

 

 Bu etkinlik bir doğa sporudur. Kıyafet kurallarına uymak oldukça önemlidir.

 Etkinlikte önceki gün açılacak WhatsApp grubu üzerinden hava şartları için detaylı bilgi verilecektir.

 

 Etkinlik Sorumlusu: Asiye Yıldırım 05053925484 (Sadece WhatsApp mesajı)
 
  

 Etkinliğe kayıt olmak için

     - Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız.

     - Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz.

     - Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz.

 

 

 

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

MENEKŞE YAYLASI BAHARA MERHABA

MENEKŞE YAYLASI BAHARA MERHABA

Tarih: 16.03.2025 - 16.03.2025

Kategori: DOGA YURUYUSU - DOGA YURUYUSU

 

  

   

 

Menekşe Yaylası Kocaeli'nin Yuvacık bölgesinde bulunuyor.  Yeşilin hakim olduğu doğasıyla görenlerin beğenisini kazanan bir yer. 

Menekşe Yaylası, özellikle doğa sporları için oldukça elverişlidir. Bu nedenle yılda birkaç kez mutlakaMenekşe yaylasına misafir oluruz. Yükseklere çıkıldıkça yer yer kar ile 

karşılaşılabilmektedir.

 

Baharın ilk günlerine bol oksijenli bir yayla havasında girmek isteyenler ile bahara merhaba yolculuğuna çıkıyoruz.

Parkurumuz 14-15 Km. 850 Metrede bulunan  Kırıntıdan başlayıp 1.050Mt de bulunan Menekşe yaylasına çıkacağız sonra tekrar Kırıntıya ineceğiz.

Parkur 200 Mt (İrtifa)  kadar yokuş içermektedir. Genelde patika, orman içi ve traktör yolu olmasına ragmen bazen çalılara girmek zorunda kalabiliriz.

                           

 

                         

 

Kahvaltı : Yanımızda getirdiklerimizle bir köy kahvesinde yada köyde bulduğumuz çorbacı börekci gibi bir mekanda yapacağız.

Öğle Yemeği : Yanımızda getirdiklerimizle Menekşe Yaylasında yapacağız.

Akşam Yeleği : Dönüşte birlikte karar vereceğiz.

 

UYARI:Bu etkinliğimiz kalp, tansiyon ve kilo sorunu olanlar için uygun değildir.

 

 

FAALİYET SORUMLUSU:

MESUT TUNA 0 543 488 87 47

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE EĞİTİMİ

ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE EĞİTİMİ

Tarih: 16.03.2025 - 16.03.2025

Kategori: Eğitim - Eğitim

 

 

 


Orman Yangınlarıyla Mücadele Ekibimizi Genişletiyoruz!

16.03.2025 Pazar günü 09:30-13.30 saatleri arasında İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde ücretsiz olarak 1 günlük Orman Yangınlarıyla Mücadele Gönüllüleri eğitimi (TEORİK) verilecektir.

İstanbul Doğa Sporları Kulübü olarak sadece bir spor kulübü değil, aynı zamanda çevreye duyarlı bir doğa derneğiyiz. Misyonumuz, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve bu doğrultuda doğa koruma bilinciyle hareket etmektir.

Son yıllarda artan küresel ısınma nedeniyle orman yangınları dünya genelinde daha sık ve yıkıcı bir şekilde meydana geliyor. Bu tehdit karşısında İstanbul Doğa, doğayı koruma çalışmalarını bir adım ileri taşıyor ve yangınlara karşı mücadele ekibini genişletiyor.

Amacımız, ormanlarımızı koruyarak hem doğanın hem de ekosistemin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak. Eğer siz de bu anlamlı çabanın bir parçası olmak istiyorsanız, İstanbul Doğa Sporları Kulübü olarak orman yangınlarıyla mücadelede etkili ve güçlü bir ekip oluşturmak amacıyla kuracağımız Yangın Timi ekibimize katılabilir ve doğanın korunması için aktif bir rol üstlenebilirsiniz.

Unutmayın, doğayı korumak geleceğimizi korumaktır! 🌿

Bu etkinlik, Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitim Programı'nın birinci aşaması olan teorik eğitimdir.

 

Eğitim Detayları:

  1. Birinci Aşama: Teorik Eğitim (16.03.2025)

    • Eğitim Yeri: Maslak Orman Bölge Müdürlüğü
    • Tarih ve Saat: 16 Mart Pazar, 09:30 - 13:30
    • İçerik: Orman yangınlarına müdahale yöntemleri ve ekipman kullanımı.
    • Katılımcılara kimlik kartı ve sertifika verilecektir.
  1. İkinci Aşama: Uygulamalı Eğitim (Daha sonra açılacak )

    • Sahada gerçekleştirilecek.
    • Eğitim sonunda başarılı olanlar, orman yangınlarıyla mücadelede aktif görev alabilecekler.

  

  

 

Eğitime Katılım Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak
  • Sağlık raporu ile fiziksel uygunluğunu belgelemek (Aile Sağlığı Merkezlerinden alınabilir)
  • Adli sicil kaydının temiz olması

Gerekli Belgeler:

  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Adli Sicil Belgesi (E-DEVLET ÜZERİNDEN ÇIKARABİLİRSİNİZ.)
  • Sağlık raporu (TANI KONULMUŞ VE RİSKLİ İŞLERDE ÇALIŞAMAZ BAŞLIKLI RAPORLAR KABUL EDİLMEYECEKTİR. AİLE SAĞLIK MERKEZLERİNDEN ALINAN DURUM BİLDİRİR TEK HEKİM RAPORU YETERLİDİR.)

Başvuru formları eğitim alanında dağıtılacaktır. Eksik evrakları eğitim sonrası O.B.M.'nin whatsapp hattından gönderebilirsiniz.

Katılım Ücreti:

Eğitim Ücretsizdir.

Etkinlik Sorumlusu:

Yasin Kenanoğlu,  0555 847 15 45

 

 

 

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE GÖREV YAPAN GÖNÜLLÜLER HAKKINDA YÖNETMELİK

Bu Yönetmeliğin amacı; orman yangınlarıyla mücadele eden gönüllülerin hukuki statüsünü düzenlemek ve gönüllülerin çalışma, denetim usul ve esasları ile nitelik, görev, sorumluluk, eğitim, araç-gereç, kıyafetleri ile ilgili düzenlemeleri yapmak suretiyle, orman yangını söndürmede gönüllü olan kişilerin çalışmalarının planlı, etkin ve uyum içinde yürütülmesini sağlamaktır.

Gönüllü olabilmek için aranan şartlar

(1) Gönüllü olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını bitirmiş olmak.

c) En az ilkokul mezunu olmak.

ç) Sağlık yönünden elverişli olduğuna dair sağlık raporu almak (Aile sağlığı merkezlerinden alınması yeterlidir.).

d) Adli sicil kaydı olmamak.

e) Teorik ve uygulamalı orman yangınlarıyla mücadele eğitimini başarıyla tamamlamış ve sertifikasını almış olmak.

Gönüllülerin belirlenmesi

(1) Gönüllü adaylar, Ek-1’deki başvuru formunu doldurarak orman yangınlarıyla mücadele gönüllüsü olmak için orman bölge müdürlüğüne/orman işletme müdürlüğüne şahsen başvuruda bulunurlar.

(2) Orman yangınlarına müdahalede görev almak isteyen gönüllülerin belirlenmesi ve gönüllülüğün sonlandırılması iş ve işlemleri takip etmek için komisyon kurulur. Gönüllü olmak isteyen adaylar komisyon tarafından belirlenir. Komisyon; bir başkan, iki asıl ve iki yedek üye olmak üzere Bölge Müdürü tarafından oluşturulur ve oy çokluğu ile karar alır.

(3) Gönüllü adayları, teorik ve uygulamalı orman yangınlarıyla mücadele eğitimine tabi tutulurlar. Eğitimde yangına müdahale, ilk yardım, kişisel koruyucu donanımların kullanımı, iş güvenliği, orman yangınlarında kullanılan araçlarla ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verilir.

(4) Eğitim sonucunda yapılacak sınavlarda 70 ve üzeri not alarak başarı gösterenler orman yangınlarıyla mücadele gönüllüsü olmaya hak ve yeterlilik kazanarak katılım belgeleri verilir.

(5) Orman yangınlarıyla mücadele gönüllüsü olmaya hak kazananlar, ilgili orman işletme müdürlüğü tarafından, Ek-2’de yer alan orman yangınlarıyla mücadele gönüllüsü kimlik kartı verilerek Orman Genel Müdürlüğünün gönüllü görevlisi olarak yetkilendirilirler

Gönüllülerin görevleri

(1) Gönüllülerin görevleri şunlardır:

a) Orman yangını ihbarı üzerine, kişisel koruyucu donanım, araç ve ekipmanları ile ekip halinde olay yerine hemen intikal etmek.

b) Yangınlara müdahale etmek ve söndürmek.

c) Orman yangınları esnasında her türlü kaza ve mahsur kalma gibi teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek, her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek.

ç) Devlet malını koruma ve uzun süreli kullanabilme anlayışı ile görev yapmak.

d) Kişisel koruyucu kıyafetlerini muhafaza etmek ve bunların temiz ve düzenli bulundurulmasını sağlamak.

e) Alet, edevat ve araçların bakım ve temizliklerini yapmak.

f) Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen diğer eğitim ve tatbikatlara katılmak.

  

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :

Detaylı Bilgi

İLK YARDIM EĞİTİMİ

İLK YARDIM EĞİTİMİ

Tarih: 16.03.2025 - 16.03.2025

Kategori: Eğitim - Eğitim

Kursu tamamlayanlara uluslararası geçerliliği olan, Kızılay ve Kızılhaç onaylı ilk yardım sertifikası verilir.

(Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardımcı kartı değildir.)

Temel dağcılık ve kış dağcılığı eğitimlerinde geçerlidir. 

Sertifika, yürüyüş liderliği ve antrenörlük eğitiminlerinde geçerli değildir.

Eğitimin amacı:

Katılımcılara ilk yardım ve uygulamaları konusunda temel bilgi, beceri ve tutum kazandırmak.

 

Eğitimin içeriği:

İlk Yardım Temel Uygulamaları

İnsan Vücuduyla İlgili Bilinmesi Gerekenler

Hasta/ Yaralının Değerlendirmesi

Temel Yaşam Desteği

Kanamalar

Yaralanmalar

Kafatası ve Omurga Yaralanmaları

Isı Dengesi Bozuklukları

Kırık, Çıkık ve Burkulmalar

Diğer Acil Durumlar

Boğulmalar

Hasta/ Yaralı Taşıma Teknikleri

 

Eğitim süresi: 1 gün

Eğitim yeri: Yeldeğirmeni, Kadıköy (Kulüp merkezi)

 

Bu eğitim, İstanbul Doğa Sporları Sporları Kulübü üyelerine, TÜRK KIZILAY Tuzla Şubesi tarafından verilmektedir.

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :

Detaylı Bilgi

İSTANBUL DOĞA İÇİN İFTAR VAKTİ

İSTANBUL DOĞA İÇİN İFTAR VAKTİ

Tarih: 18.03.2025 - 18.03.2025

Kategori: Toplantı - Toplantı

Değerli İstanbul Doğa Ailesi,

 

Geleneksel iftar buluşmamız için yeniden bir araya geliyoruz! 

18 Mart Salı günü saat 18.30’da, kendi lokalimizde paylaşmanın ve birlikte olmanın keyfini yaşayacağız.

Hep beraber keyifli bir akşam geçirmek için sizleri de bekliyoruz! Katılım için etkinliğe dahil olmanız yeterli.

Görüşmek üzere!

 

Mülkiye OKYAY
📞 0505 314 00 88 (Sadece WhatsApp)

 

Bu yıl da soframızı imece usulü kuruyoruz. Katılan herkes yanına bir çeşit yiyecek veya içecek getirirse, hep birlikte güzel bir sofra hazırlarız. 

Kimin ne getireceğini etkinlik WhatsApp grubumuzdan organize edebiliriz. 

 

 

 


 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :

Detaylı Bilgi

ÇATALCA BİNKILIÇ DERESİ & YEŞİL TÜNEL

ÇATALCA BİNKILIÇ DERESİ & YEŞİL TÜNEL

Tarih: 22.03.2025 - 22.03.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

 

  BİNKILIÇ KÖYÜ

Binkılıç'ın eski adi Istranca'dır. 1960 yılında çıkan bir kanunla ismi Binkılıç olarak değiştirilmiştir.
Çanakkale savaşlarına katılan yaşlıların anlattıklarına göre o tarihlerde Istranca 'da bu bölgeyi koruyan bin kişilik silahlı bir grup yaşarmış. Binkılıç Balkan Harbi sırasında düşman askerlerinin giremediği nadir yörelerden biridir.
Binkılıç 'a 7 km uzaklıkta ki Sefa alan (Saray- Tekirdağ) düştüğü halde.Binkılıç da ki efelerin karşı koymasıyla Binkılıç 'a düşman girememiştir. Dolayısıyla Binkılıç düşmana verilmediği için, bir kurtuluş günüde yoktur.
1893 Rus Harbi ve Balkan Harbinden sonra Binkılıç'ta yaşayan Rumlar Yunanistan 'a göç etmişler, onların yerine bölgeye çoğunluğu Bulgaristandan olmak üzere Balkanlardan Pomaklar  gelmiştir.
Köyün %70 Pomak halkından oluşmaktadır. Bu %70 lik Pomaktan, günümüzde Pomakçayı konuşan %30 luk gibi bir oran ancak geriye kalmıştır.
Binkılıç 'ın doğusunda Karaman dere, Karaca köy, batısında Sefa alan - Saray kuzeyinde ise Bey tepe, Karatepe, Maria kaya Tepeleri ve Çilingoz mevkii vardır.
Bir doğa harikası olan Çilingoz 'da çok eski tarihlerde bir sahil köyü olduğu sanılmaktadır. Binkılıç 'ın yaklaşık 1 km kuzeyinde Kale Bayrı olarak isimlendirilen bir tepecik vardır. Burada son yıllarda yapılan araştırmalarda çok eski bir kale kalıntısı ortaya çıkmıştır. Kale kalıntılarının Roma ve Bizans dönmelerine ait olduğu sanılmaktadır. Ancak kalenin tarihi ve yasayanları hakkında resmi bir bilgi ve kaynak mevcut değildir. Ormanlarında yaban domuzu tavşan sansar sincap gibi hayvanlar yaşamaktadır.

 

 

Parkur Bilgisi & Rota:

Rota: Çatalca-Binkılıç Döngüsel Yürüyüş

Yürüyüş mesafesi: 12/13  km 

Faaliyet süresi: 5 saat 

Zorluk Derecesi: Orta 

Parkur Yapısı : Dere geçişleri & yesil tunel & derek keneri patikalar

Parkurda Kolay  5 6 adet dere geçişi bulunmaktadir Bileği saran bot gereklidir

 

Kahvaltı & Alışveriş:

Köy kahvesinde kahvaltı yapacağız.Fırın,market vb  ihtiyaclar icin koyden alişveris yapilabilir

 

Hazırlık:

Yürüş Botu, Düdük, Baton, Tozluk  ihtiyacı olacaktır.  

Bu faaliyet bir doğa sporudur. Kıyafet kurallarına uyulmak oldukça önemlidir.

Etkinlikte önceki gün açılacak whatsapp grubu üzerinden hava şartları için detaylı bilgi verilecektir

 

Öğlen Yemeği: 

Öğlen yemeği için yanımızda getirdiklerimizi yiyeceğiz. Hafif sandviç kuruyemiş vb. yiyecekler öneririm.   

 

Akşam Yemeği:

Safaalan köyünde bir  lokantada akşam yemeği yiyeceğiz

 

Etkinliğe kayıt olmak için

Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınızEtkinlik öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı whatsapp üzerinden yapılacaktır.

Notlar :

Yürüyüşümüz  dere geçişi içerir  yedek ayakkabı,  1,5 lt su bulundurmaları tavsiye olunur. 

Parkur ortasında   içilebilir su kaynağı bulunmaktadır.

 

 

ATAKAN ÖZÇEP: 0553 606 06 00

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

BARÇİN-GÖLLÜCE BALARIM KAYALIKLARI

BARÇİN-GÖLLÜCE BALARIM KAYALIKLARI

Tarih: 22.03.2025 - 22.03.2025

Kategori: ORTA ZOR DOĞA YÜRÜYÜŞÜ-15KM - ORTA ZOR DOĞA YÜRÜYÜŞÜ-15KM

 

 

 

 

BARÇİN KÖYÜ 

Kurban dağları silsilesinde İznik Barçın köyünden başlayan yürüyüşümüzün devamında Kirazlıyayla Köyünü göreceğiz ardından Balarım kayalıklarına geliyoruz. Kayalıklardan az yukarıda üç tane dev meşe ağacı varki gerçekten görülmeye değer, kayalık ve taşlık bölgelerde eşsiz yayla ve iznik göl manzaraları ile keyifli bir yürüyüş ardından Göllüce köyüne ulaşıp yürüyüşümüzü bitiriyoruz. Parkur üzerinde su kaynakları mevcut. Toplam 500 metre kadar irtifa kazanılıp 400 metre kadar iniş yapacağız. zeytin ağaçlarının arasından başlayıp çam ve meşe ağaçlarının arasından 700m kadar yükselerek devam edecek. İnişe geçmeye başladığımız andan itibaren muhteşem İznik gölü manzarası sonrasında yukarı Göllücede Sarıkaya mevkii bize eşsiz bir manzara sunacak ve yine zeytin ağaçlarının arasından göl kıyısında yürüyüşümüzü sonlandıracağız.

Yuksek kesimlerde yoğun kar örttusu ile karşılaşma olasiligimiz yüksek bu nedenle uygun kiyafet seçimi önemli ve mutlaka tozluk kullanılmalıdır.


     

GÖLLÜCE KÖYÜ 

Göllücenin eski adı Balarım'dır. Daha doğrusu köy, daha yukarıda bulunan Balarım köyünden aşağıya inmiştir. İznik Gölü’nün güney kıyılarında, sahilden 1 km uzaktır. Köyde Bizans döneminden kalma kalıntılar vardır. İznik'e 15 km uzaklıkta bulunan köyde yerli halk yaşamaktadır. Köyün adı, “bal-arım"dan gelmiş. Göllüce ise, göl kıyısında olmasındandır. Ayrıca Eski Köyler olarak anılan mevkide de kalıntılar vardır. Köyün doğusunda bulunan Sarıkaya mevki çok yüksek kayaların bulunduğu bir yerdir. Önceleri buradan geçen Roma yolunun, bu kayalıktan geçmesi için, İmparator Neron tarafından büyük bir çalışma yapılmış. Kayalar yarılarak yol açılmış, bu hizmeti nedeniyle de buradaki kayalara bir yazıt yazdırılmıştır. Neron adına yapılan bu yazıt, 1970’li yıllarda yol yapım çalışmaları sırasında yok olmuştur. Köyde 1927 yılında 348, 1990 yılında 1.063, 1997 yılında 1.854 kişi yaşa­maktaydı. Eski Balarım köyünde tarihi bir hamam ile ahşap cami vardır. İkisi de kullanılmaz durumdadır. 

        

Kahvaltı:

Kahvaltıyı vapurda yapacağız. Burada yanımızda getirdiklerimiz veya çevreden temin edebileceklerimiz ile kahvaltı yapacağız. 

 

Öğlen & Akşam Yemeği: 

Öğlen yemeği için yanımızda getirdiklerimizi yiyeceğiz. Hafif sandviç vb. yiyecekler öneririm. Gün uzun olacağı için yanımızda yeteri kadar kalori bulunduğundan emin olalım. Akşam yemeği için yol üzerinde mola vereceğiz.

 

Hazırlık:

Araçta bırakmak üzere yedek ayakkabı ve kıyafet bulundurmanızı öneririm.

Yürüş Botu, Düdük, Baton, Tozluk ve Yağmurluk/Panço ihtiyacı olacaktır.  

Bu faaliyet bir doğa sporudur. Kıyafet kurallarına uymak oldukça önemlidir.

Etkinlikte önceki gün açılacak whatsapp grubu üzerinden hava şartları için detaylı bilgi verilecektir.

 

Parkur Bilgisi & Rota:

Rota: Barcin - Kirazlıyayla -Göllüce-Balarim Kayaliklari

Yürüyüş mesafesi: 15 km

Faaliyet süresi: Tahmini 6-7 saat 

Zorluk Derecesi: Orta Zor

Yükseklik Değişimi: irtifa kazancı 590 m irtifa kaybi 380 m çıkış ve iniş.

> Yürüyüş ilk kez doğa yürüyüşü yapacak kişiler için uygun değildir.Ancak kondisyonuna guvenen katilimcilarimiz etkinlik öncesi faaliyet sorumlusu ile görüşmelidirler.

> Bu bilgiler etkinlik sırasında şartlara göre değişiklik gösterebilir.

> Rehber grup ve rota şartlarına göre değişiklik yapabilme yetkisine sahiptir.

 

Etkinlik Sorumlusu: Suaat ARSLAN 05055727329

 

Etkinliklerimizde Tek Kullanımlık Plastik Bulundurmuyoruz, Kullanmıyoruz.  Lütfen Suyunuzu mataralarda getirin.

    

     UYARI: Kalp, Tansiyon ve Kilo sorunu olanlar için kesinlikle uygun değildir.

     Bitki örtüsü patikaları kapatmış olabilir bu nedenle kısa keşif tarzı yürüyüş yapılabilir.

     Bileği saran bot giyilmesi önemle rica ederiz. Doğa yürüyüşlerinde boğazsız spor ayakkabılar bilek burkulmasına sebebiyet vermektedir.

FAYDALI BILGILER

 

Doğa Yürüyüşünde Kullanılacak Ayakkabı Özellikleri

  • Su geçirmezlik: Islak zeminlerde veya yağmurlu havalarda ayakları kuru tutmak için suya dayanıklı veya su geçirmez malzemeden yapılmış olmalı.
  • Nefes alabilirlik: Ayakların terlemesini önlemek için hava sirkülasyonu sağlayan kumaş veya membranlara sahip olmalı.
  • Kaymaz taban: Zorlu arazilerde güvenliği sağlamak için güçlü kavrama sağlayan kauçuk tabanlara sahip olmalı.
  • Bilek desteği: Ayak burkulmalarını önlemek için özellikle uzun yürüyüşlerde bileği destekleyen modeller tercih edilmeli.
  • Hafiflik: Uzun süre yürüyüş yaparken yorgunluğu azaltmak için hafif malzemelerden üretilmiş olmalı.
  • Darbe emici taban: Konforu artırmak ve eklemleri korumak için şok emici taban desteği içermeli.
  • Dayanıklılık: Sert arazilere karşı uzun ömürlü olabilmesi için kaliteli malzemelerden üretilmiş olmalı.
  • Kolay bağcık sistemi: Hızlı giyilip çıkarılabilmesi için pratik bağcık veya sıkma mekanizmalarına sahip olmalı.

Doğa Yürüyüşü Ayakkabısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ayak yapısına uygunluk: Ayakkabı ayağı tam olarak sarmalı ama sıkmamalı, parmakların rahat hareket edebilmesi için yeterli alan olmalı.
  • Araziye uygunluk: Kayalık, çamurlu, ormanlık veya düz araziler için farklı taban yapısına sahip modeller seçilmeli.
  • Mevsim koşulları: Kış için yalıtımlı ve su geçirmez modeller, yaz için hafif ve nefes alabilen ayakkabılar tercih edilmeli.
  • Deneme süreci: Ayakkabı mutlaka çorapla denenmeli ve uzun yürüyüşlerde rahat olup olmadığı kontrol edilmeli.
  • Ağırlık dengesi: Çok ağır bir ayakkabı yürüyüş sırasında ekstra yorucu olabilir, dengeli bir model seçilmeli.
  • Bağcık sistemi: Yürüyüş sırasında çözülmeyecek, sıkılığı kolay ayarlanabilir bağcık sistemleri tercih edilmeli.
  • Marka ve kalite: Bilinen markaların dayanıklı ve kullanıcılar tarafından olumlu yorum almış modelleri öncelikli değerlendirilmeli.
  • Fiyat-performans dengesi: Kaliteli bir ayakkabı uzun ömürlü olduğu için fiyatına göre sunduğu özellikler göz önünde bulundurulmalı.

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

EDİRNE- SELİMİYEDEN MERİÇE KÜLTÜR GEZİSİ

EDİRNE- SELİMİYEDEN MERİÇE KÜLTÜR GEZİSİ

Tarih: 22.03.2025 - 22.03.2025

Kategori: Kültürel Gezi -Edirne - Kültürel Gezi -Edirne

 

 

Havası ve doğasıyla güzel, 90 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış, Mimar Sinan'ın eserleriyle dolu Edirne'de RAMAZAN EŞLİĞİNDE BİR GÜN

22 Mart Cumartesi sabahı Saat 06.00 da İstanbuldan yola çıkıyoruz.

Kahvaltımızı yanımıza getirdiklerimizle yol üzerinde yapıyoruz. Tesiste de çorba veya kahvaltılık bulunmakta.

(Sahur yapacaklar için hareket saatimiz 6:00 olduğundan, sabah araca binmeden sahur yapması uygun olacaktır)

 

Vakitlice Edirne'de olup her mevsim bir başka güzel olan Edirnemizi gezmeye başlıyoruz. (Bütün fotoğraflar önceki gezimizde çekilmiştir.) 

Ç
ocuklar için de uygun bir etkinliktir. (Dilerlerse parkurun tümünü yürümeyip, diledikleri yerde kafede dinlenirler.)

 

 

Etkinliğimizde Kültür ve Turizm Bakanlığı Resmi Kokartlı Rehber Bulunacaktır.


 

Programımız :

- Edirne Arkeoloji Müzesi : Etnografya

- Türk ve İslam Eserleri Müzesi

- Selimiye Cami

- Eski Cami

- Üç Şerefeli Cami

- Öğlen yemeği için serbest zaman veriyor olacağız. Dileyenler arasta vb. yerleri gezebilir, dileyen Edirne de meşhur lezzetleri tadabilir.

- Saraçlar Caddesi ve Edirne Büyük Sinagogu

- Sultan II. Bayezıd Külliyesi Sağlık Müzesi

- Lozan Anıtı, Karaağaç Tren Garı

- Meriç Nehri, Mecidiye Köprüsü

-Akşam yemeğimizi İftar programı olarak yapıyor olacağız. 

 

 

 

Etkinliğe dahil olan harcamalar: Ulaşım, sunum, seyahat sigortası 

Etkinliğe hariç olan harcamalar : Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği, kişisel harcamalar

 

(Yoğun bir program olması nedeniyle özellikle müzelerde saatler geçiremeyeceğiz ne yazık ki)

 

SON İPTAL TARİHİ SONRASI İPTAL EDİLMEK İSTENMESİ DURUMUNDA YERİNE GELECEK KATILIMCI OLMASI İLE ETKİNLİK SONRASI İADE ŞEKLİNDEDİR.

 

ETKİNLİK SORUMLUSU: ZEYNEP ALBAYRAK GÜN

                                                    0534 928 46 09

 

 

Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması Katılımcının İnsiyatifindedir.

 



Sportif etkinliklerimiz T.C.İstanbul Valiliği İl Spor Müdürlüğü ve Spor federasyonlarımız tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

İstanbul Doğa TÜRSAB üyesidir.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı A Sınıfı Seyahat Acentası
Belge No : 17364

 

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :

Detaylı Bilgi

1 GÖL 3 ŞELALE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

1 GÖL 3 ŞELALE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 22.03.2025 - 22.03.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 BAHAR'IN İLK AYI 22 MART 2025 CUMARTESİ  KARADENİZ BÖLGESİ  DÜZCE'DE OLACAĞIZTÜRKİYENİN EN YÜKSEK ŞELALELERDEN GÜZELDERE ŞELALESİ BİZE ŞÖLEN SUNACAK

Şehirden uzakta bol oksijen alabileceğiniz, beden yorulsa da size zihnen gençleşmek imkanı verecektir.  Göletler ve şelaleler sizlere görsel şölenler, dereler su seleri, ormanlarda kuş sesleri size iyi gelecektir. Baharın birinci ayı Mart'ta güzel bir hafta sonu olacak emin olabilirsiniz.

          PROGRAM:

          İlk duraktan sabah saat 07.00 de ilk durak İncirli-Alfemo Bakırköy araçla hareket edeceğiz. Kadıköy (D100) takip ederek Gebze E80 otobana girerek Düzceye ulaşacağız. Düzce parkurdan önce Düzce Berceste 4 Dinlenme Tesislerinde saat 10.00 gibi kahvaltı yapacağız. İsteyen yanına getirdiği kahvaltılıkla çay alabilecek. Kahvaltıdan sonra araçla parkurun başlangıcı olan Samandere Şelalesaine gitmiş saat 11.30 -12.00 arası gitmiş olacağız olacağız.   Yürüş 4-5 saat kadar olup saat  en geç 17.00 bitirmiş olacağız. Öğle arası yanımıza aldığımız atıştırmalıklar (Meyve ve kuruyemiş tercih edilmelidir) yiyoruz.  Akşam dönüşte isteğe bağlı İzmit'in meşhur Mini Köşk'te köfte yiyebiliriz. Kahve ve çay keyfinden sonra tahmini en geç saat 19.00 da    İstanbul'a döneceğiz.  (Arada tulum dinletisi sunacağım.)

         PARKUR BİLGİSİ:

         Zorluk derecesi : Orta

         İrtifa kazancı      : 260 m.

         İrtifa kaybı          : 770 m.

         Parkur zunluğu  : 11-12 km.

         Parkur özelliği    : Orman patika yolları, stabilize toprak yol.

         Parkur süresi      : 4-5 saat.

          SAMANDERE ŞELALESİ TABİAT ANITI

Samandere Şelalesi, Düzce’nin güneydoğusunda, Beyköy beldesi Samandere köyü sınırları içinde yer almaktadır. Beyköy beldesine 15 km, Düzce’ye 24 km, TEM Otoyolu’na 20 km, D-100 Karayolu’na 26 km mesafededir. Şelalenin kapladığı alan 10 ha olup, bu alandaki akarsular Uğursuyu ile birleşerek Efteni Gölü’ne ulaşmakta, buradan da Büyük Melen suyu ile birleşerek Akçakoca sınırları içerisinden Karadeniz’e dökülmektedir. Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı Çevre çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özellikler ve yer yer anıt ağaçların da var olduğu zengin ve bakir bitki örtüsüne sahiptir. Samandere Şelalesi Türkiye’nin tescil edilen ilk tabiat anıtlarındandır. Bulunduğu köye adını veren şelale, tabiat olaylarının meydana getirdiği özellikleri sebebiyle ‘‘Tabiat Anıtı’’ olarak tescil edilmiştir. Samandere Şelalesi’nin de bulunduğu 500 m dere boyunca, anıt ağaçlar, üç adet şelale ve bir de cadı kazanı adı verilen derin bölümde tescillidir ve oldukça ilginçtir.

                               

                        

 

         AYDINPINAR ŞELALESİ TABİAT PARKI

Düzce Merkez Aydınpınar köyü sınırları içerisinde bulunan Aydınpınar Şelaleleri, şehir merkezine 10 km mesafededir. Güzeldere ve Samandere Şelaleleri arasında ve yol güzergahı üzerinde bulunan şelale, arka arkaya dökülen 5 ayrı şelale kümesinden oluşmaktadır. Aydınpınar Şelaleleri Düzce’nin önemli yürüyüş parkurlarından birine sahiptir. Sağlıklı her insanın yürüyebileceği orta zorluk ve orta zorluğu aşan parkurları vardır. Gürgen, meşe, kestane gibi karışık yapraklı orman ağaçları arasında trekking, foto-safari, çadır kampı yapabilirsiniz. Özellikle mayıs ayında dağ çileği, ağustos ve eylül aylarında böğürtlenlerle renklenen vadi, tamamen Düzce’ye hakim bir konumdadır.

 

                  

 

         GÜZELDERE ŞELALESİ TABİAT PARKI

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Gölyaka ilçesi sınırları içerisinde, 22.76 ha alanı kapsamaktadır. Düzce’ye 18, Gölyaka’ya 11 km mesafedeki Gölyaka-Güzeldere köyündedir ve rakımı 600 m’dir. Mesire yeri olarak 28.12.1993 yılında, Tabiat Parkı olarak 11.07.2011 yılında tescil edilmiştir. Güzeldere köyünden geçen Bıçkı Deresi üzerinde bulunan şelale 130 m yükseklikten dökülen suyun doğal coşkusunu dev kayın ve gürgen ağaçlarıyla bütünleştirerek muazzam bir görüntü arz etmektedir. Şelale, düzenlenen üç ayrı patika ve merdivenler sistemiyle gezilebiliyor. Kışın beyaz yorganını örten, ilkbaharda ise ormangülleriyle canlanan Güzeldere’nin en görkemli zamanı ilkbahar ve güz mevsimi. İlkbaharın ve sonbaharın renk cümbüşüne dönüşen tonları bir tabloya benzetiyor bu nadide tabiat köşesini. Güzeldere Şelalesi, doğal peyzaj bitki örtüsü, piknik alanları, düzenlenmiş orman içi dinlenme yerleri ve yürüyüş parkurları ile bölgenin önemli doğal değerlerindendir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından “Orman İçi Dinlenme Yeri” olarak tescil edilmiştir. Bölge trekking, kampçılık, at binme, bisiklet binme, foto-safari aktiviteleri için oldukça uygundur Elmacık Dağı (1.700 m)’na uzanan bu şelale ve çevresi orman yapısı ile de dikkat çekmektedir. Şelalenin bulunduğu alanda, kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, kara yemiş, papaz külahı ağaçları; böğürtlen, üvez, alıç, taflan, kantaron otu, kardelen, arap sümbülü, sıklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ, burçak gibi bitkiler de görülmektedir.

 

                     

 

          EFTENİ GÖL

Efteni Gölü, Elmacık Dağ silsilesinin eteğinde Düzce Ovası’nın akarsu ağının birleştiği (Aksu, Asar, Uğur, Küçük Melen sularının ve yan dereler) ve Büyük Melen kanalıyla Karadeniz’e döküldüğü ekolojik bir ağın düğüm noktasındadır. Düzce’nin Gölyaka sınırları içinde bulunan Efteni Gölü, ilçe merkezine 5 km Düzce merkeze 25 km mesafededir.   Efteni Gölü ve çevresi sahip olduğu zengin bitki örtüsü ve su kaynakları ile göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan önemli ve ender merkezlerden biridir. 1992 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, av ve yaban hayvanlarının muhafazası, göçmen türlerinin göç yollarının güvence altına alınması, yaşama ortamlarının korunması, geliştirilmesi, iyileştirici tedbirlerin alınması, barınma, beslenme ve uygun yaşama koşullarının sağlanması amacı ile koruma statüsüne alınmış ve avlanma yasaklanmıştır. Efteni Gölü kuş ve bitki gözlemciliği için uygundur.

 

         P      PPa

PaParakautr

PParP

 

       

      NOT 1 - Yürüyüş parkur zorluğu  orta olup kondisyonu yetersiz olan yeni katılımcılar için uygun değildir. Rota genelde orman içi patika yollardan yürüyeceğiz. İrtifa kazancı 350 m. İrtifa Kaybı 350 m. 

      NOT 2 -  Katılımcıların yanlarına 1,5 litre su, isteyen termos/sıcak su, çay, kahve bulundurabilirler.

Arada sizlere tulum dinletisi yapacağım. 

      Malzemeler; Bileği saran bot, sırt çantanızda yedek kıyafetleriniz, varsa kullandığınız ilaçlar ve su mutlaka bulunmalıdır.

   

      ETKİNLİKLERİMİZ MALİYET PAYLAŞIMI USULU YAPILACAKTIR. BU YÜZDEN 20 MART SAAT 23:59 İTİBARIYLE ASIL KATILIMCI   LİSTESİNDE OLANLARDAN ETKİNLİĞE KATILMASALAR BİLE MALİYETİ TALEP EDİYORUZ.

 

       Katılım için yapılacaklar:

  • Siteye giriş yaptıktan sonra, “etkinliğe katil” butonuna basınız.
  • Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da Havale - EFT ile kredi yükleyiniz.
  • Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip “etkinliğe katıl” butonuna basarak kayıt olunuz.
  • Etkinlik öncesinde bir Whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı Whatsapp üzerinden yapılacaktır.

 

      ETKİNLİK SORUMLUSU : Mürsel BİLİR  0532 641 8672

      GÜZEL BİR ETKİNLİK DİLEYEREK DOĞADA KALIN SAĞLIKLI OLUN

                                                             



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

TROYA’NIN GİZEMLİ İZLERİ NEANDREIA VE ANTİK YOLLAR

TROYA’NIN GİZEMLİ İZLERİ NEANDREIA VE ANTİK YOLLAR

Tarih: 22.03.2025 - 22.03.2025

Kategori: Konaklamalı Trekking - Konaklamalı Trekking

 

Troya Kültür Rotası'nda tarih, doğa ve kültürün eşsiz buluşmasına tanıklık edeceğiz.

Bu etkinlik, Troya'nın antik topraklarında Homeros’un ünlü İlyada destanının izlerini sürerek tarih ve doğa arasında benzersiz bir yolculuğa çıkmanızı sağlıyor. 2 gün boyunca eşsiz manzaralar eşliğinde, Troya'nın derin geçmişine adım atacak, bölgenin antik kalıntılarını keşfedecek ve Troya'nın savaşlarının yaşandığı topraklarda tarihe tanıklık edeceksiniz. Günün yorgunluğunu ise Helen Troya Otel'de dinlenerek atacak ve rahatlayacaksınız. Doğayla iç içe geçmiş bu unutulmaz deneyime katılmak için siz de bizimle olun!

Troya Kültür Rotası'na dair birkaç önemli bilgi:
Troya, Homeros’un İlyada destanında adı geçen, MÖ 3. binyılda kurulduğu düşünülen antik bir yerleşimdir ve arkeolojik olarak dünya çapında ün kazanmıştır. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan bu bölge, Troya Savaşları’nın merkezi olarak bilinir. Ayrıca, bölgedeki Antik Troya Kenti, bölgeyi ziyaret eden turistlere tarihi bir zaman yolculuğu sunmaktadır. Bugün, Troya Antik Kenti, Schliemann'ın kazılarıyla dikkat çekmiş ve Priam’ın hazinelerinin keşfiyle gündeme gelmiştir. Troya Kültür Rotası, antik kentin etrafındaki doğayı, tarihi alanları ve geleneksel köyleri keşfetmenize olanak tanır.

Neandreia Antik Kenti
Etkinliğinizin rotasında yer alan Neandreia Antik Kenti, tarih boyunca önemli bir yerleşim merkezi olmuştur ve Helenistik Dönem'den Roma İmparatorluğu'na kadar izler taşımaktadır. Çanakkale il sınırlarında yer alan bu antik kent, bölgenin en önemli arkeolojik alanlarından biri olarak dikkat çekmektedir. Neandreia, MÖ 3. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen, adıyla özdeşleşmiş olan Neandreia Tepesi'ne kurulmuştur ve burada, antik yapılarla çevrili harika bir manzara sunmaktadır.

Kazılar sonucunda, şehirde antik tiyatro, tapınaklar, agora ve şehir surları gibi yapılar ortaya çıkmıştır. Bu yapılar, bölgenin dini, ticari ve sosyal yaşamı hakkında önemli ipuçları verir. Neandreia, Troya'nın kültürel mirası ile bağlantılı olan bir yerleşim yeri olarak, Troas bölgesindeki diğer antik alanlarla sıkı bir ilişkiye sahiptir.

 

PROGRAM


21 Mart Cumayı 22 Mart Cumartesiye bağlayan gece, aracımız 22 Mart cumartesi saat 01:00'da Kartal'dan hareket edecek. 

22 Mart Cumartesi, 1. Gün Rotası:
Yavaşlar – Neandreia – Çığrı Tepesi – Kestanbol Antik Taş Ocağı – Yahyaçavuş Köyü – Hisaralan (16 km)
İrtifa Kazancı: +478 m | İniş: -480 m

23 Mart Pazar, 2. Gün Rotası:
Akçakeçili – Antik Sütunlar – Kösedere (16 km)
İrtifa Kazancı: +345 m | İniş: -481 m

 

Troya Kültür Rotası’nda bizleri neler bekliyor?
Bu rota, Ege ile Marmara denizlerini birbirine bağlayan Çanakkale'de, Troas bölgesinde yer alıyor. Arkeolojik kazılar, bölgenin MÖ 7000'li yıllara kadar uzanan geçmişini ortaya koyuyor. Troya, tarih boyunca Helen, Lidya, Pers, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi büyük medeniyetlerin izlerini taşıyan bir bölge olarak, dünyadaki en önemli arkeolojik alanlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Düş ile gerçek arasındaki bu yolculukta, doğayla tarihin buluştuğu bu özel rota deneyimini kaçırmayın!

 

 

 

  

 

 2.Gün Rotası: Akçakeçili - Antik sütunlar- kösedere 16  km  İrtifa kazancı: +345 m  İniş: - 481 m

 

 

 

Maliyete Dahil Olanlar

  • İstanbul - Çanakkale gidiş dönüş yol ücreti ve ara transferler
  • İki kişilik odalarda konaklama
  • Birinci gün akşam yemeği
  • İkinci gün açık büfe kahvaltı
  • TDF Yürüş lideri rehberlik
  • %20 KDV fiyata dahildir, İstanbul Doğa size fatura kesmektedir.

Maliyete Dahil Olmayanlar

  • Ören yeri ücreti
  • Tek kişi kalma farkı 700 TL olup, otelin doluluğuna göre taleplere yanıt verilecektir.

Gerekli Ekipmanlar

  • Bot
  • Baton
  • Tozluk
  • Yağmurluk/panço
  • Düdük
  • Kafa lambası
  • Yedek ayakkabı ve kıyafet (araçta bırakılabilir)

Hava şartlarına uygun kıyafet seçimi oldukça önemlidir. Etkinlik öncesinde WhatsApp grubu üzerinden detaylı bilgi paylaşılacaktır.

 

UYARILAR:

  • Etkinlik, ilk kez doğa yürüyüşü yapacaklar ile kalp ve tansiyon problemi olanlar için uygun değildir.
  • Lider, hava ve rota şartlarına göre değişiklik yapma yetkisine sahiptir.

ETKİNLİK SORUMLULARI:

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

HEREKE ORMANLARI SPORTIF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

HEREKE ORMANLARI SPORTIF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 23.03.2025 - 23.03.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

 

Doğa Severler İle Bu Kez  Hereke Ormanları'na Gidiyoruz

         Herkese Merhaba;

         23 Mart Pazar günü Kocaeli'nin güzel rotalarından birine gidiyoruz. Bu etkinliğimizde Cumhuriyet Köyü'nden başlayıp, Elmacık Köyü'ne ulaşacak ve yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Hereke Ormanları'nda gerçekleşecek yürüyüşümüz kısa ve uzun molalar ile keyifle son bulacaktır.

         Yaklaşık 12 km sürecek bu yürüyüşümüz kolay seviye olarak belirlenmiştir. Rota üzerinde bulunan patika yolları takip etmeyi ve zaman zaman ormanlık alanlardan gitmeyi planlıyoruz.

         

 

        Programımız şöyle;

       Sabah saat 07:00'de ilk duraktan başlayarak yola çıkıyoruz. Kahvaltı ve alışveriş sonrası rota başlangıcına ulaşıyoruz. Yaklaşık 6-7 saat sürmesini planladığımız etkinliğimizi Elmacık Köyü'nde bitireceğiz. 

      Sabah Kahvaltısı:

       Sabah kahvaltımızı yol üzerinde uygun bir yerde yapacağız. 

       Öğlen Yemeği:

       Yanımızda getirdiklerimiz ile doğada öğlen yemeği için mola vereceğiz.

       Akşam Yemeği:

        Akşam yemeği için uygun bir yerde mola vereceğiz. 

      

 

      Hazırlık:

     - Araçta bırakmak üzere yedek ayakkabı ve kıyafet bulundurmanızı öneririm.

      - Yürüş Botu, Düdük, Baton, Tozluk ve Yağmurluk/Panço ihtiyacı olacaktır.

      - Bu faaliyet bir doğa sporudur. Kıyafet kurallarına uymak oldukça önemlidir.

      - Etkinlikte önceki gün açılacak whatsapp grubu üzerinden hava şartları için detaylı bilgi verilecektir.

    

 

     Parkur Bilgisi & Rota:

      Cumhuriyet - Elmacık

      Yürüyüş mesafesi: 12 km (- veya +)

      Faaliyet süresi: Tahmini 5- 6 saat 

      Zorluk Derecesi: Normal

      Bu bilgiler etkinlik sırasında şartlara göre değişiklik gösterebilir.

      Rehber grup ve rota şartlarına göre değişiklik yapabilme yetkisine sahiptir. 

 

           NOT : 

           *  Kilo - Kalp - Tansiyon hastaları için parkurlarımız uygun değildir. Verilen mesafeler de yaklaşık mesafelerdir.        

           * Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.    

           * Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.           

           * Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur.                  

         

       Etkinliğe kayıt olmak için

        - Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız.

        - Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz.

        - Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz.

        - Etkinlik öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı whatsapp üzerinden yapılacaktır.


        Etkinlik Sorumlusu:MESUT TUNA 0 543 488 87 47   

       Ormanda geçirilen 2 saat, vücudumuz üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle Japonya’da popüler olan Shinrin-yoku (orman banyosu) adı verilen pratik, doğa ile yakın temasın hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerinde iyileştirici etkileri olduğunu savunur. İşte bu süreçte vücudunuzda neler olur:

       
1. Stres Azalması ve Kortizol Düzeylerinin Düşmesi

       Ormanda vakit geçirmek, stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyelerini düşürür. Bu da daha sakin, rahat ve dengeli hissetmenizi sağlar. Ayrıca tansiyonun düşmesi ve kalp atış hızının yavaşlaması gibi etkiler de gözlemlenir.

       
2. Bağışıklık Sistemi Güçlenir

     Ağaçlar, fitonsit adı verilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren uçucu organik bileşenler salgılar. Bu bileşenler, beyaz kan hücrelerinin (doğal öldürücü hücreler) aktivitesini artırarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

    
  3. Zihinsel Sağlık İyileşir

     Doğal ortamda bulunmak, anksiyete ve depresyon belirtilerini azaltabilir. Zihinsel rahatlama ve daha olumlu bir ruh hali sağlayarak odaklanmayı artırabilir. Çalışmalar, ormanlarda geçirilen zamanın, beyin aktivitesinde “rahatlama” modunu aktive ettiğini göstermektedir.

     
 4. Kan Basıncı ve Nabız Düşer

      Araştırmalar, ormanda geçirilen 2 saatlik bir sürenin kan basıncını ve nabzı düşürdüğünü, böylece kardiyovasküler sağlığa olumlu katkıda bulunduğunu ortaya koymuştur.

     
 5. Aromaterapi Etkisi

      Ormanda geçirilen iki saat, hem vücudunuza hem de zihninize kapsamlı bir “reset” etkisi yaparak tazelenmenizi sağlar.

    

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

BAYRAMDA BATI LİKYA YOLU

BAYRAMDA BATI LİKYA YOLU

Tarih: 29.03.2025 - 2.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

Selamlar Dostlar,

Ramazan Bayram Tatilinde Siz Kıymetli Üyelerimiz için Batı Likya planladık,

Tarihin doğanın denizin keyfini çıkarmaya davetlisiniz.

 

5 GÜN 4 GECE

 

Gidiş Tarih/Saat : 28 Mart Cuma 21:00 İstanbul

Dönüş Tarih/Saat : 02 Nisan Çarşamba 14:00 Fethiye'den çıkış.

 

28.03.2025 Cuma akşamı saat 21:00’de İstanbul’dan yola çıkıyoruz ve sabah 08:00 civarında Fethiye'de olmayı planlıyoruz.

 

Etkinliğimizde hem Likya Yolu başlangıç rotasında hem Karya ve Likya yollarını birleştiren The ECO Trails rotasında doğa yürüyüşü yapacağız. Ayrıca doğa harikası Dalyan Lagonu ve İztuzu Plajını ve buranın simgesi olan koruma altındaki deniz kaplumbağalarını görme fırsatı bulacağız.

Karya; Dalyan’da bulunan Kaunos antik kentinde biter ve Likya ile sınır bölgedir. Karya ile Likya uygarlıkları bu bölgeyi ticaret yolları limanları olarak kullanmıştır. Fethiye-Dalyan-Dalaman-Ortaca ekolojik yürüyüş rotaları olarak en zengin doğa yürüyüş rotalarına sahiptir.

 

Likyalılar’ın, MÖ 3. binyılın ikinci yarısında Anadolu'ya gelen ve 2 bin yıl boyunca Güney Anadolu bölgesinde yaşamış ve Anadolu’nun en eski Hint-Avrupa kökenli halkı olan Luviler’in dağılmasından sonra bir kısmının devamı olduğu söylenir. Hitit dilinde Likya’nın adı Lukka’dır. Savaşçı değil daha çok ticaret ile Akdeniz Bölgesinde demokratik sistemi ile ün yapmış ayrıca doğayı denizi en iyi mimari ve ticaretle kullanmış yerleşik bir uygarlıktır. En başından beri Yunanların saldırılarına karşılık verebilen Likyalılar MÖ 6.yüzyılda Persler tarafından işgal edilmiştir. Ancak MÖ 4.yüzyılda Büyük İskender çıktığı “Doğu Seferi” dâhilinde bu bölgeyi de ele geçirmiştir. Antik Likya Uygarlığı Kentleri, Akdeniz Bölgesi’nde Teke Yarımadası ’nda yer almaktadır. Antik Likya, güneyde Akdeniz, batıda Karya ve doğuda ise Pamfilya ile komşudur. M.Ö. 1. yy.’ın ortalarında ise 23 kentten oluşan “Likya Birliği” oluşturulmuştur. Bu birlik tarihteki ilk demokratik birlik olup, günümüz demokratik sistemleri için de esin kaynağı olmuştur. "Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotalarından biri" olarak kabul edilen 540 kilometrelik Likya Yolu, eşsiz doğal güzelliklerin yanı sıra çok sayıda antik kentten de geçerek, ziyaretçilerine doğa ve tarih dolu bir atmosfer sunuyor.

 

Sonbaharı Fethiye Babadağ'ın eteklerinde yaşarken eşsiz manzara eşliğinde yürüyüş yapacağız, tarihi kentleri ziyaret edip yorgunluğumuzu Fethiye'nin güzel plajlarında atacağız.

 

Görüşmek üzere...

 

 

 

 

 

 ETKİNLİK PROGRAMI

 

1. GÜN:

ECO TRAİLS İztuzu Kumsalı C4a sahil rotası 6 km (kolay)  + Tekne Turu (Dalyan - Kaunos Antik Kenti - İztuzu Plajı ) 

Saat 09:00 gibi Dalyana varıp, yanımıza küçük bir sırt çantası ile yürüyüş ve denizde kullanacağımız eşyalarımızı alıp aracımızla Dalyan’da bizi bekleyen teknemize geçiyoruz. (Kahvaltımızı Dalyan Lagonunda teknede ya da tekneye binmeden yapacağız 🙂

Saat 10:00 Dalyan Lagonu, Kaunos Antik Kenti kaya mezarları manzarasında gezinti yapacağız. Ardından tekneden inip Kaunos Antik Kentini gezeceğiz, lagonun arkasındaki iskeleden tekne bizi tekrar alacak ve İztuzu plajına götürecek.

Saat 12:00 İztuzu Kumsalında 6km ECO Trails rotasını yürüyeceğiz. İsteyen yürüyüşe katılabilir isteyen plajda kalıp yüzer deniz keyfi yapar güneşlenir 🙂

Saat 17:00 ‘ye kadar denizde serbest zaman

Saat 17:30 Dalyan’a dönüş

Saat 19:30 Kampımıza varıyoruz, akşam yemeğimiz hazır olacak.

 

 

 

2. GÜN 

LİKYA YOLU Ovacık - Kirme - Faralya - Kelebekler Vadisi 13 km (orta zor)

08:00 Kahvaltı

09:00 Aracımız ile Ovacık’ta rota başlangıcına gidiyoruz

Parkurun ilk 5 kilometresi bolca fotoğraf çekip Ölüdeniz ve Fethiye koyları manzarasıyla geçecek. Bu ilk 5 km çıkış yapacağız manzara molaları ile çok eğlenceli olacak. 320m rakımdan başladığımız rotamız 6.km de artık Babadağ eteklerine 730m rakıma Kozağaç ’a gelmiş olacağız. Babadağ eteğinde yaylacılar arıcılar görmeye başlayacağız. Bölgenin fauna ve florası eşliğinde Kirme’ye doğru inmeye başlayacağız. 11 km yol aldıktan sonra Kirme’de gözleme çay öğle yemeği molası vereceğiz. Kalan 3 km yolda ise hep iniş ve şirin köy evleri arasında zeytin ağaçları altından ince su akıntıları içinden keçi sesleriyle Faralya ’ya ulaşacağız. Burada Kelebekler Vadisini seyredip fotoğraf çekecek.

16:00  Belcekız plajı ve Ölüdeniz ’e inip denize gireceğiz.

19:00 Aracımıza binip Kampımıza dönüyoruz, 

 

 

 

3. GÜN 

LİKYA YOLU Ovacık - Kabak Koyu - Yediburunlar (16 km) 

08:00 Kahvaltı

09:00 Aracımız ile Ovacık’ta rota başlangıcına gidiyoruz.

 Sabah hazırlıklarımızı tamamlayıp vakitlice yola koyuluyoruz. Yaklaşık 15 km yürüyeceğimiz muhteşem bir rota bizleri bekliyor. Rota sonu Yediburunlar manzarası birçoğumuzun en sevdiği manzara olmaya aday. Çünkü gerek denizden yüksekteki muhteşem manzarasıyla gerekse tırmanıştan yürüyüşe kadar imkân verdiği aktivitelerle gizli kalmış bir cennet. İsmini, arka arkaya sıralı yedi burundan alıyor: Yediburunbaşı, Kötü, Sancak, İnkaklık, Yassı, Kılıç, Zeytin…

 

 

4. GÜN:

LİKYA YOLU: Ölüdeniz, Hayalet Şehir Kayaköy, Amintas Kaya Mezarları - Fethiye (Orta zor 17-18 km) 

08:30 Kahvaltı

09:00 Aracımız ile yine Ovacık’ta rota başlangıcına gidiyoruz.

Hayalet Şehir Kayaköye varıyoruz Kayaköy bugün Fethiye’nin az uğranan ama gidenlerinde en beğenerek ayrıldığı turistik duraklarından birisi. Gerçekten de yarı yıkılmış tarihi evleri ile bir tepenin yamaçlarını tamamen kaplayan bu kocaman hayalet köye gidip de büyülenmemek mümkün değil ve mutlaka herkesin Fethiye’de gezilecek yerler listesinde olması gereken bir yer. Ama burayı terk etmek zorunda kalan binlerce insanın acısının bir turistik durağa indirgenmesine de biraz içerliyor insan.

Elbette gittiğinizde şiirsel güzelliğine kapılıp siz de sokalarında heyecanla sekecek, köşe bucak fotoğraf kovalayacaksınız. Damsız, boyaları dökülmüş bu evler gerçekten harika kareler veriyor. Terk edilmiş evlerin bahçesinde şanslıysak incirlerden avuç avuç yiyebiliriz. İncir yerken burayı terk etmek zorunda kalanları da saygı ve şefkat ile anacağız. Çünkü terk edilen sadece 2 kilise, 14 şapel ve 3.500 küsür ev değil, binlerce insan hayatı...

Kayaköyü geçtikten sonra antik bir yoldan Fethiye'nin üzerine çıkıyoruz ve nihayet Fethiye'ye doğru inişe geçiyoruz. Fethiye'de Amintas Kral mezarlarına uğruyoruz.

19:00 Fethiye çarşı içine gidiyoruz,  isteyen meşhur Balık Pazarında isteyen etrafdaki diğer restorantlarda akşam yemeği yiyebilir ve Paspatur çarşısını Fethiye merkezi gezebilir.

21:00 Aracımıza binip otele dönüyoruz.

 

 

 

5. GÜN

LİKYA YOLU: Kabak - Alınca

Son gün yolculuğumuz olacağı için çok kolay rahat bir parkur seçeceğiz, fakat dileyen yürümeyebilir, muhteşem manzaralı kamp alanımızda dinlenebilir ya da Kabak koyu plajında deniz keyfi yapabilir.

08:30 Kahvaltı

09:30 Kampımızdan yürüyüş rotasına hareket

Yürüyüş Süresi molalarla toplam 3 saattir.

 

Konaklama Günlük Fiyat Listesi (Kahvaltı + Akşam Yemeği Dahil):

- Tek ya da İki kişilik Çadır Kendi Çadırınız: 1.200₺
- Tek ya da İki kişilik  Çadır Kampingin Çadırı: 1.500₺
- Oda İki Kişilik: 3500₺
- Oda Dört Kişilik: 5000₺

 

 Notlar:

- Ücretler tesise ödenecektir, etkinlik maliyetine dahil değildir.

Odalarda yataklar çift kişiliktir. Ayrı yatak seçeneği bulunmamaktadır.

- Bungalow kiralamak isteyen tesisle önceden irtibata geçerek kiralayabilirler. 

- Çadır ve oda fiyatları etkinlik tarihi yaklaştıkça değişebilir, ücretler erken rezervasyon ücretleridir, oda kiralamak isteyenler erkenden tesisle görüşüp odalarını rezerve edebilir. Tesis bilgisi için etkinlik sorumlusu ile iletişime geçiniz.

 

      

     

     

ETKİNLİK MALİYETİ :

RESMİ KULÜP ÜYELERİMİZ İÇİN 8.250

                 WEB ÜYELERİMİZ İÇİN 8.500

 

KAPORA BEDELİ  2.000 TL DİR

KALAN TUTAR 10.03.2025 TARİHİNDE ÖDENECEKTİR.

 

 MALİYETE DAHİL OLANLAR

  • İstanbul Fethiye-Dalyan-Kabak gidiş dönüş ulaşım ve rota başlangıç bitişinde otele geliş gidiş tüm ara transferler
  • Kamping alanının ücretsiz kullanma
  • Tüm ulaşım ve ara transferler
  • Vergiler ve zorunlu sigortalar
     

MALİYETE DAHİL OLMAYANLAR

  • İlk gün Dalyan nehri kenarında açık büfe sabah kahvaltısı kişi başı 350 TL 
  • Dalyan Lagunu tekne ücreti, tekne bizi Dalyandan Kaunos Antik kentine, oradan iztuzu plajına götürecektir ( Ortalama kişi başı tekne ücreti 290 TL) 
  • Öğlen yemekleri
  • Ören yeri giriş ücretleri
  • Yolda yapılacak harcamalar  
  • Konaklama ücreti (Ayrıntıları yukarıda belirtilmiştir)
  • Öğlen yemekleri ve kişisel harcamalar

 

GENEL BİLGİLER

  • Müze kartı almakta fayda var.
  • Yürüyüşlerde yanımıza küçük bir sırt çantası 2 litre su ve atıştırmalık yeterlidir.
  • Yürüyüşlerin sonu plajlarda biteceği için havlu mayo yanınızda getirebilirsiniz. 
  • Bungalow kamping alanımız keyiflidir, akşamları dileyen ateş başında sohbet eder, dileyen sessizliğin ve mis gibi havanın tadını çıkarır.

 

ETKİNLİK SORUMLUSU: Oğuz TEKERASLAN

Whatsapp İletişim : 0532 410 08 05

 

ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR. PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR.   

 

SIRA GELMESİ DURUMUNDA YEDEK KATILIMCILAR DA İPTAL EDİLMEYEN KATILIMDAN SORUMLUDUR.


 

Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması Katılımcının İnsiyatifindedir.

 

Sportif etkinliklerimiz T.C.İstanbul Valiliği İl Spor Müdürlüğü ve Spor federasyonlarımız tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

POYRAZKÖYDEN ANADOLU KAVAĞINA SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

POYRAZKÖYDEN ANADOLU KAVAĞINA SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 2.04.2025 - 2.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

Beykoz Ormanlarında Poyrazköy den başlayıp Yoros Kalesi üzerinden Anadolu Kavağına yürüyeceğiz.

Bu kez İstanbul'un Anadolu Kuzey Ormanlarındaki parkurumuz 12 km.

 

Bu Çarşamba, normal seviye yürüyüş sevenler için Beykoz Poyrazköy den başlayıp Yoros Kalesinden devam edip Anadolu Kavağında sona erecek bir parkur hazırladık. Parkurumuz 12 km ve normal olarak derecelendirilebilir.

Poyrazköy de önce limana inip deniz kokusunu alıyoruz.Boğaz bizi çağırsa da Ormanı dinleyip derinliklerinden gönderdiği patikaya sapıyoruz.Rota genel olarak çok güzel.İnişli-çıkışlı patika, orman yolu, asfalt.Yürüşümüzde önce güzelim Orman sonrasında Boğaz bize eşlik edecek.Yolumuzun üzerindeki tarihi Yoros Kalesini ziyaret ettikten sonra Anadolu Kavağında yürüşümüzü tamamlayacağız.

 

PROGRAM

BULUŞMA: Sabah 9:15'ten itibaren Beykoz meydandaki (Beykoz-Şehit Pilot Yüzbaşı Atilla Tapan otobüs durağı)  Mustafa Ağa Camii'nin yanındaki börekçide veya kahvehanede buluşmaya başlıyoruz. Bir yere asılı afişimizi görebilirsiniz veya faaliyet sorumlumuzdan konum isteyebilirsiniz.

HAREKET:Beykoz-Şehit Pilot Yüzbaşı Atilla Tapan otobüs durağında sat 10:00 da toplanıyoruz.10:08 de gelen İETT 135 otobüs ile Poyrazköy e hareket ediyoruz. 40 dakikalık yolculuğumuzun sonunda parkur başına varıyoruz.(Bir sonraki otobüs 11:09 olduğundan 10:08 otobüsünü kaçırmayın, kaçırmanız halinde grubun sizi 1 saat beklemesi mümkün değildir.)

ULAŞIM: Beykoz a Anadolu Yakasından gelecekler , Üsküdar da , Üsküdar Cami Önü (Üsküdar iskelesinin karşısı)  Çifteçınarlar otobüs durağından (ilk durak)  IETT 15 nolu otobüse binip , Beykoz-Şehit Pilot Yüzbaşı Atilla Tapan otobüs durağında inebiliriz. (IETT 15 in hareket saatleri 07:00 07:15 07:30 07:45 08:00 08:30 08:45 09:00 ).Başka otobüsler de gidiyor.Yolculuk 50 dk sürüyor.Mustafa Ağa Cami çevresi bu durağın yakınlarında.

Avrupa yakasından gelecekler Beşiktaş-Yeniköy minibüsleriyle Yeniköy'e gelip oradan Yeniköy-Beykoz vapurlarıyla Beykoz'a geçebilirler.

Mecidiyeköy, Kadıköy den de toplu ulaşımla Üsküdar aktarmalı Beykoz'a gelinebilir.

Dönüşümüz Anadolu Kavağından Üsküdar a  İETT otobüsü 15A ile gerçekleşecek.Vapur saati uygun olursa vapurla da dönebiliriz.

Kahvaltıyı yanımızda getirdiklerimizle veya börekçide yapıyoruz. Öğle yemeği yine yanımızda getirdiğimiz sandviç, kuruyemiş vb. ile orman içi uygun bir yerde ya da Yoros Kalesinde yapacağız.

 

Rota: Poyrazköy den başlayıp Yoros Kalesi üzerinden Anadolu Kavağına yürüyüş.

Yürüyüş Mesafesi : Yaklaşık 12 KM

Faliyet Süresi : 5 saat

Zorluk Derecesi : Orta Kolay

Yükseklik Değişimi: 326 metre

Parkur Yapısı : Patika , orman içi yol , asfalt

 

İlk kez katılıma uygundur.

Bu bilgiler , etkinlik öncesi ve / veya etkinlik sırasında şartlara göre değişebilir.Etkinlik sorumlusu , izin, parkur ve grup şartlarına göre , gerekirse rotada değişiklik yapma yetkisine sahiptir.

 

UYARI: Bu etkinliğimiz kalp, tansiyon ve kilo sorunu olanlar için uygun değildir.  

Bileği saran bir bot, varsa kullandığınız ilaçlar ve 1.5-2 lt su olmazsa olmazlar.

 

FAALİYET SORUMLUSU: LEVENT ERBAY GSM:0 505 384 38 39

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

LATMOS GEZİSİ VE ZİRVE TIRMANIŞI

LATMOS GEZİSİ VE ZİRVE TIRMANIŞI

Tarih: 4.04.2025 - 7.04.2025

Kategori: Konaklamalı Trekking - Konaklamalı Trekking

 

 

   

 

Antik Karya yolunun güzergahında olan Latmos Dağı’nın ihtişamında Bafa Gölü Kenarında geziler tekne turu, Yediler Manastırından tutun 8000 yıllık kaya mezarlarına kadar göreceğimiz olağanüstü bir doğa yürüyüşü programına Tekerlek Tepe Zirvesi eşlik edecek. Bütün gezimiz boyunca kendinizi Yüzüklerin Efendisi film setinde hissedeceğiniz mükemmel kaya yapıları, ağaçlar, çiçekler ve manzaralar ile tarihi kalıntılara tanıklık edeceğiz.

Muğla Aydın İlleri arasında (idari olarak Muğla Milas sınırları içinde) yer alan Beşparmak Dağı (Latmos), Bafa Gölü’nün doğusunda, Batı Menteşe Dağları sisteminde yer alan, Aydın ve Muğla topraklarına yayılan dağın en yüksek yeri 1375 m ile Tekerlek Tepe’dir. Trekking rotalarımız orta zor (6+) olsa da Zirve Tırmanışımız zor kategori içerisindedir. Hava açık ise Zirvede muhteşem Ege Denizi, Bafa Gölü, Söke Ovası ve Menderes Deltası manzarasını görme imkanı bulacağız.

 

 

 

PROGRAM 

4 Nisan Cuma gecesi saat 23:00'da ilk durağımızdan yola çıkıyoruz. Gece iyi dinlenmenizi tavsiye ediyorum.

5 Nisan Cumartesi sabahı Aydın Bağarcık Köyünde olacağız, burada kahvaltımızı yaptıktan sonra gezilerimizi yapacağız, Yediler Manastırını ve 8000 yıllık kaya resimlerini içeren 5-6 saatlik yürüyüşümüz bizi bekliyor. ardından saat 16:00 gibi pansiyonumuza varacağız ve sohbetimiz sonrası dinlenmeye geçeceğiz. 22:00 sessizlik saatimiz.

6 Nisan Pazar sabahı saat 07:00'da uyanıyoruz, hazırlıklarımızı yaptıktan sonra 09:00 gibi rotamızı yürümeye başlıyoruz. Hedef Latmos Zirve. Tahmini 9-10 saatlik tırmanış ve iniş sonrası pansiyonumuza geri dönüyoruz. Günün geri kalanını dinlenmekle tamamlıyoruz.

7 Nisan Pazartesi sabahı saat 07:00'da uyanıyoruz, kahvaltımızı yaptıktan sonra 08:00 gibi Kapıkırı Köyüne geçiyoruz, burada kısa bir tekne turu ve/veya kizi adalar yürüyüşümüzün ardından 14:00'da İstanbul'a doğru yola çıkıyoruz. Gece yarısı İstanbul'da olmayı planlıyoruz.

 

 

 

ÖNEMLİ NOTLAR

 

  • Bu bir doğa sporudur. Öngörülemeyen sebeplerden dolayı faaliyetin bitiş saati değişiklik gösterebilir.
  • Doğada hava ve arazi koşulları değişiklik gösterebileceği için sağlık koşulları elvermeyen kişilerin katılması önerilmemektedir.
  • Doğa faaliyetlerinin risk içerdiği katılımcılar tarafından bilinmelidir. Etkinliğe bunu göz önünde bulundurarak katılmanızı tavsiye ederiz.
  • Etkinlik sorumlusu faaliyet planında değişiklik yapma yetkisine sahiptir.

 

ETKİNLİK KATILIM ŞARTLARI

  • TDF ya da kulüp içi eğitimlerden Yaz dağcılık eğitimini almış olmak ya da Kulüp antrenörü tarafından yeterlilik verilmiş olmak
  •  
  • Latmos Tırmanışı için mevsime uygun kişisel ve teknik malzemelere sahip olmak, baton, krampon, kask, bot)

 

14 katılımcı için kişi başı: 4.000,00 TL

12-13 katılımcı için kişi başı: 4.600,00 TL

10-11 katılımcı için kişi başı: 5.200,00 TL


Kulüp resmi üyelerimize 150,00 TL indirim uygulanmaktadır.

 

KONAKLAMA ÜCRETİ KATILIMCILAR TARAFINDAN PANSİYONA PEŞİN ÖDENECEKTİR 

PANSİYON ÜCRETİ 2 GECE KAHVALTI AKŞAM YEMEĞİ DAHİL 3.800,00 TL'DİR. BÖLGEDE KONAKLAMA İMKANI SINIRLI OLDUĞUNDAN PANSİYON NOTLARININ OKUNMASI GEREKLİDİR. 

 

PANSİYON İKİ DÖRT KİŞİLİK ODALAR OLUP SADECE İSTANBUL DOĞA KATILIMCILARI KONAKLAYACAKTIR. PANSİYON 2 KATLIDIR, HER KATTA 3 4 ODA BULUNMAKTADIR, HER KATTA 1 BANYO TUVALET BULUNMAKTADIR, YANİ ODADA TUVALET BANYO BULUNMAMAKTADIR, BİR KADIN BİR KAT ERKEK ŞEKLİNDE PLANLAMA YAPILACAKTIR. 

 

MALİYETE DAHİL OLANLAR

  • İstanbul Latmos İstanbul gidiş dönüş ulaşım ve tüm ara transferler
  • Vergiler ve zorunlu sigortalar
     

      MALİYETE DAHİL OLMAYANLAR

  • Öğle yemekleri
  • Yolda yapılacak harcamalar, kişisel harcamalar
  • Ortak banyolu 2-4 kişilik odalarda konaklama
  • Müze, ören yeri giriş ücreti

 

      GENEL BİLGİLER

  • Yürüyüşlerde yanımıza bir sırt çantası, 2,5 litre su ve atıştırmalık almak gereklidir.
  • Powerbank, Solar Şarj, Tepe Lambası – Bol Yedek Kıyafet, Yedek Ayakkabı - Şapka ve Güneş Kremi, Mont- Yiyecek ve içecek, whatsapp grubunda detaylı bilgi verilecektir.

 

NOT: Etkinlik en az 10 kişi ile yapılacaktır. 

 

 

 

Etkinlik Sorumluları: 

Mehmet Çiçek 0538 568 40 30 

 

                                   

   

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta + Zor
  • Kondisyon :İyi kondisyon gerekitrir. Yan geçişler içerir
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır. Yürüyüş zemini bozuk yerlerden geçilir.
  • Parkur :Genelde orman içi ve sık çalılar geçilir.
  • Mesafe :15-25 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir :Birkaç orta zor yürüyüş yapmış ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

ELMALI ALIÇ YAYLASI SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

ELMALI ALIÇ YAYLASI SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 5.04.2025 - 5.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

BİRLİKTE BAHARA MERHABA DİYELİM 🌸

Selamlar herkese! 

Bu etkinlikte Bursa'nın İznik İlçesine bağlı olan Elmalı Köyü'ne gidiyoruz. Parkur başlangıcında tarihi Çivisiz Ahşap Camii'ni göreceğiz. Yürüyüşümüze Elmalı Köyü Çivisiz Camii'den yürüyüşe başlayarak Alıçlı Yaylası'na devam edeeğiz. Aşağıda önceki etkinliklerden birkaç iştah açıcı fotoğrafı paylaşıyorum. 

 

Görüşmek üzere...

 

 

BURSA İZNİK

Bursa’nın belki de en tarihi ilçelerinden bir tanesi. Yerleşim Milattan Önce 5. yy’a kadar dayanıyor. Doğal olarak Roma’dan Bizans’a, Selçuklulardan Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor. 

ELMALI KÖYÜ

Elmalı, Bursa ilinin İznik ilçesine bağlı bir mahalledir. İlçenin kuzey doğusunda, Samanlı Dağları'ndadır. 1897-1898 yıllarında inşa edilmiş ahşap camisi, önemli bir kültür mirası olarak değerlendirilir.

1800'lerin sonlarına doğru Kafkasya’dan gelen göçmenler tarafından kurulan bir Gürcü mahallesi olarak bilinmektedir. Köylülerle yapılan sözlü görüşmelere göre 1870 yılından itibaren köye Batum'dan göçmenler gelerek yerleşmiştir. Köyde  120 yıllık ahşaptan ve hiç çivi kullanılmadan yapılmış bir cami var. Çok görkemli görünmese de içine girdiğimizde, ince bir işçilik göreceksiniz.

Köydeki ahşap yapılar hep geçme tekniğiyle inşa edilmiş, çivi kullanılmamış.

Kahvaltı : Feribotta yanımızda getirdiklerimizi yiyebilir veya feribot kafetaryasından yararlanabilirsiniz.

Öğle Yemeği : Atıştırmalıklarınızı yanınıza alıyorsunuz.Meyve ve kuruyemiş gibi gıdalar tercih edilmeli.

Akşam Yemeği: Etkinlik bitiş zamanına göre ekinlik sorumlusu tarafından karar verilecektir.

 

Parkur Bilgisi & Rota:

Rota: Elmalı Köyü-Aliç Yaylası-Elmalı Köyü

Yürüyüş mesafesi: 15 km (+-2 km)

Faaliyet süresi: 5-7 saat

Zorluk Derecesi: 4

Parkur Yapısı : Toprak Yayla Yolu ve çimenlik patikalardan oluşmaktadır.

Yükseklik Değişimi: 430 m iniş, 430 m çıkış

Bu parkur ilk kez doğa yürüyüşü yapacak kişiler için uygun değildir.

Bu bilgiler ortalama olarak verilmiştir etkinlik sırasında şartlara göre değişiklik gösterebilir. Etkinlik sorumlusu şartlara göre rotada değişiklik yapma yetkisine sahiptir.

 

Fotoğraflar daha önceki etkinliklerimize ait fotoğraflardır.

 

Etkinlik Sorumlusu:  Şükrü GÜN 0555 255 43 24 

 

Etkinliklerimizde Tek Kullanımlık Plastik Bulundurmuyoruz, Kullanmıyoruz.  Lütfen Suyunuzu mataralarda getiriniz.

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

KARAKİRAZ - İNCİRBOĞAZI SPORTIF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

KARAKİRAZ - İNCİRBOĞAZI SPORTIF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 5.04.2025 - 5.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

Doğa Severlerle Bu Kez De Karakiraz Köyü'ne Gidiyoruz.

   

     

     Bu yürüyüşte İstanbul yakınlarında Şile'ye bağlı Karakiraz Köyü'nde olacağız. Karakiraz Köyü, Şile'nin diğer güzel köyleri gibi şehrin kalabalığından saklanmış, yeşilliklerin arasına gizlenmiş bir yerdir. Genellikle yürüyüşçüler tarafından ziyaret edilen bu köy doğayla buluşmak için idealdir. Biz de cumartesi günü hafif tempolu bir yürüyüşle Karakiraz Köyü'nün ormanlık bölümünde vakit geçireceğiz. 

     Gideceğimiz lokasyonun İstanbul'a yakın olması ayrı bir güzellik olarak görülebilir. 

     Herhangi bir olumsuz durum oluşmazsa orman yollarında başlayan yürüyüşümüz denize ulaşmamızla son bulacak. 

 

      Yaklaşık 12 km sürecek bu yürüyüşümüz kolay seviye olarak belirlenmiştir. Rota üzerinde bulunan patika yolları takip etmeyi ve zaman zaman ormanlık alanlardan gitmeyi planlıyoruz. Dikenler, yokuşlar, çamurlar derken bir de bakmışsınız ki varış noktasına ulaşmışız. Doğayla mücadeleyi kazanmanın keyfiyle evlerimize döneceğiz.

      Etkinliğimizde yer alacak dinlenme molalarımızı orman banyosu 🌳 ile daha keyifli hale getireceğiz. 🥰 Kuşların cıvıltısı, yaprakların hışırtısı ve rüzgar bize eşlik edecek.

      Orman banyosu ya da Japonya’daki adıyla shinrin-yoku, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı iyileştirmek için kişinin kendisini orman ortamına bırakmasını içeren bir uygulamadır. 🌈1980’lerde artan kentleşme ve teknoloji kullanımıyla bağlantılı stres kaynaklı hastalıklarla mücadele etmenin bir yolu olarak ortaya çıkan orman banyosu, doğanın duyularıyla etkileşime girerek rahatlamayı ve farkındalığı teşvik eder. Araştırmalar, bu uygulamanın daha iyi uyku, daha iyi ruh hali ve konsantrasyon, bağışıklık fonksiyonunda artış ve daha düşük stres seviyeleri ve kan basıncına yol açabileceğini göstermektedir. Katılımcılar sadece doğada vakit geçirerek görme, ses, koku, dokunma ve hatta tat alma yoluyla bilinçli olarak çevreleriyle bağlantı kurarlar. Bu bağlantı, anksiyete ve depresyonu hafifleterek sakinlik hissini teşvik edebilir. 🌳🌳

     Temiz havayı ciğerlerimize doldururken harika fotoğraflar çekeceğimize emin olabilirsiniz. 

     Görüşmek üzere... 

 

     Kahvaltı & Alışveriş:

     Uygun bir yerde alışveriş yapabilecek, yanımızda getirdiklerimiz ile kahvaltı yapabileceğiz. 

     Öğlen & Akşam Yemeği: 

     Öğlen yemeği için yanımızda getirdiklerimizi yiyeceğiz. Hafif sandviç vb. yiyecekler öneririm. Akşam yemeği için uygun bir mekanda duracağız. 

     Hazırlık:

     Bölgede yürüyüş tarihinde yağmur ya da çamur olabilir. Araçta bırakmak üzere yedek ayakkabı ve kıyafet bulundurmanızı öneririm.

     Yürüş botu, düdük, baton, tozluk ve yağmurluk/panço ihtiyacı olacaktır.  

     Bu faaliyet bir doğa sporudur. Kıyafet kurallarına uyulması oldukça önemlidir.

     Etkinlikten önceki gün açılacak whatsapp grubu üzerinden hava şartları için detaylı bilgi verilecektir.

  

     Parkur Bilgisi & Rota

     Rota: Şile / Karakiraz Köyü

     Yürüyüş mesafesi: 12 km (1 km + veya -)

     Faaliyet süresi: 4-5 saat

     Zorluk Derecesi: Kolay

     Yükseklik Değişimi: 150 m iniş, 150 m çıkış

  

    Etkinlik Sorumlusu: Neslihan Özcan  0541 471 12 19

     Ormanda geçirilen 2 saat, vücudumuz üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle Japonya’da popüler olan Shinrin-yoku (orman banyosu) adı verilen pratik, doğa ile yakın temasın hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerinde iyileştirici etkileri olduğunu savunur. İşte bu süreçte vücudunuzda neler olur:

     
1. Stres Azalması ve Kortizol Düzeylerinin Düşmesi

     Ormanda vakit geçirmek, stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyelerini düşürür. Bu da daha sakin, rahat ve dengeli hissetmenizi sağlar. Ayrıca tansiyonun düşmesi ve kalp atış hızının yavaşlaması gibi etkiler de gözlemlenir.

     
2. Bağışıklık Sistemi Güçlenir

     Ağaçlar, fitonsit adı verilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren uçucu organik bileşenler salgılar. Bu bileşenler, beyaz kan hücrelerinin (doğal öldürücü hücreler) aktivitesini artırarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

     
3. Zihinsel Sağlık İyileşir

     Doğal ortamda bulunmak, anksiyete ve depresyon belirtilerini azaltabilir. Zihinsel rahatlama ve daha olumlu bir ruh hali sağlayarak odaklanmayı artırabilir. Çalışmalar, ormanlarda geçirilen zamanın, beyin aktivitesinde “rahatlama” modunu aktive ettiğini göstermektedir.

   
 4. Kan Basıncı ve Nabız Düşer

     Araştırmalar, ormanda geçirilen 2 saatlik bir sürenin kan basıncını ve nabzı düşürdüğünü, böylece kardiyovasküler sağlığa olumlu katkıda bulunduğunu ortaya koymuştur.

 
   5. Aromaterapi Etkisi

     Ormanda geçirilen iki saat, hem vücudunuza hem de zihninize kapsamlı bir “reset” etkisi yaparak tazelenmenizi sağlar.

    

 

     



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

SABAHATTİN ALİ ANISINA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

SABAHATTİN ALİ ANISINA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 5.04.2025 - 5.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

Bu etkinliğimizde Kırklareli, Üsküp, Çukurpınar  köyü bölgesinde yer alan Sabahattin Ali parkurunda bir doğa yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Türk edebiyatının büyük ustası Sabahattin Ali'nin anıt mezarını ziyaret edeceğiz. 

 

Şiirleri ve kitapları şarkılara, filmlere, tiyatro oyunlarına ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olan Sabahattin Ali 2 Nisan 1948 tarihinde birlikte ceza evinde yattığı bir kişi tarafından Kırklareli ilinin Bulgaristan sınırına yakın bir bölgesinde öldürüldü. Cesedi muayene edilmesi için defnedildiği yerden çıkarılıp elden ele dolaşırken kayboldu. Eşyaları hacizli oldukları gerekçesi ile ailesine teslim edilmedi. Şu an mezarı dahi olmayan Sabahattin Ali’ye kızı Filiz, Istranca dağlarında babasının insanlardan kaçışını ve yalnızlığına denk onun sözlerinin kazındığı bir anıt kayayı mezar yaptı.

“Başım dağ, saçlarım kardır,
 Benim meskenim dağlardır”

İşte bu anıt kaya mezarın olduğu parkurda her yıl binlerce doğa sever ayak izlerini bırakmaktadır. Biz de kendisini yad etmeye gidiyoruz.

 

 

Daha 24 yaşındayken koca dünyadaki sürekli yerini şöyle belirtiyordu:

'' Bir gün kadrim bilinirse
İsmim ağza alınırsa
Yerim soran bulunursa
Benim meskenim dağlardır. ''

Türk yazınının büyük ustası, daha ürünleri kitaplaşmadan önce dağları “mesken” seçmişti kendisine. Sanatçı kişiliğinin ipuçları da vardı bu dizelerde. O, ürettikleriyle bir yol açıcı olacak, yeni yeni gelişmeye çalışan Cumhuriyet Dönemi yazınına, tabandan geniş soluklar aldıracaktı. Anadolu insanı gerçek yaşamıyla, özlemleri, çilesiyle girecekti onun öykülerine, romanlarına. Cumhuriyet, devrimlerle yeni bir yaşam biçimini gerçekleştirmeye çalışıyordu, yazınımız da devrimci doğrultuda gelişmeliydi. Diyordu ki Sabahattin Ali:

“Edebiyat, hiçbir zaman yüksek ruhlu yazarlarm gönül eğlencesi değildir, bir ‘hizmet ve mücadeledir’, insanları ‘daha doğruya, daha iyiye, daha güzele götüren bir mücadeledir.’ Bu mücadelenin hedefine ulaşması için “sanat, bütün ayrıntılarıyla yaşamı kapsamalı, insanda yaşamak, insan gibi yaşamak; daha iyiye, daha yükseğe, daha temize doğru koşarak yaklaşmak isteğini, hatta gereksinimini uyandırmalıdır. ”

 

Daha güzel yaşamayı özlüyor, düşlüyordu, Kaz Dağı’na, Madralara baktıkça. Bir şeyler değişmeliydi, bilge dağların, insanca yaşama bildirisi gerçekleşmeliydi. Sonraki yıllarda' “dağ” bir özgürlük, bir başkaldırı simgesi olarak girecektir şiirlerine. İlk kitabının adı Dağlar ve Rüzgâr’dır (1934). Kaz Dağları’ndan kopup, yöreyi ortaçağ kokuşmuşluğundan arındıran insana geniş çevrenlerden soluklar aldıran “rüzgâr”la özdeşleşmek istiyordu:

'' Islıklarım senin gibi inlemelidir
Herkes beni ürpererek dinlemelidir
Rüzgâr! Sana, yalnız sana benzemeliyim. ''

Halk şiirinin yalınlığı, içtenliği, yeni bir içerikle sürüp gider şiirlerinde...

 

Sabahattin Ali, "Aldırma Gönül", "Leylim Ley", "Göklerde Kartal Gibiydim" gibi daha sonra bestelenen şiirleri ve "Kuyucaklı Yusuf", "İçimizdeki Şeytan" ve "Kürk Mantolu Madonna" romanlarıyla da hafızalarda. Sabahattin Ali, birçok edebi türde eser vermiş ve eserleri ile Türk edebiyatında öncü isimlerden birisi olmuştur. 1948 tarihinde bir cinayet sonucu öldürülen Sabahattin Ali, birçok dile çevrilen eserleri ile dünyanın birçok ülkesinde tanınmış bir yazardır...

2012-11-25 Kırklareli Üsküp-Sabahattin Ali ziyareti

 

Kahvaltı:

Yol üstünde belirlenen bir tesiste kahvaltımızı yapacağız. Yanımızda getirdiklerimizle de giderebiliriz.


Öğlen & Akşam Yemeği:

Öğlen yemeği için yanımızda getirdiklerimizi yiyeceğiz. Hafif sandviç vb. yiyecekler öneririz. Akşam yemeği için dönüşe hepberaber karar veririz.

Hazırlık:

Araçta bırakmak üzere yedek ayakkabı ve kıyafet bulundurmanızı öneririz.

Yürüş Botu, Düdük, Baton, Tozluk ve Yağmurluk/Panço ihtiyacı olacaktır.  

Bu faaliyet bir doğa sporudur. Kıyafet kurallarına uyulmak oldukça önemlidir.

Etkinlikte önceki gün açılacak whatsapp grubu üzerinden hava şartları için detaylı bilgi verilecektir.

 

Parkur Bilgisi & Rota:

Rota: KIRKLARELİ-ÜSKÜP-ÇUKURPINAR KÖYÜ 

Yürüyüş mesafesi: 12 km

Faaliyet süresi: 5-6 saat

Zorluk Derecesi: Orta

Yürüyüş ilk kez doğa yürüyüşü yapacak kişiler de katilabilir. Ancak kondüsyonuna güvenenlerin katilmalarini öneririz.

Rotada iniş çıkış etaplari bulunmaktadir.

Yükseklik Değişimi:300m.

 

Bu bilgiler etkinlik sırasında şartlara göre değişiklik gösterebilir. Rehber grup ve rota şartlarına göre değişiklik yapabilme yetkisine sahiptir. 

 

Etkinlik Sorumluları: 

Taner ERDEM  0532 488 25 95

 

 

 

Etkinliklerimizde tek kullanımlık plastik bulundurmuyoruz, kullanmıyoruz. Lütfen suyunuzu mataralarda getiriniz.



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

SAYALAR GÖLETİ - DANAMANDIRA SPORTIF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

SAYALAR GÖLETİ - DANAMANDIRA SPORTIF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 6.04.2025 - 6.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

 

Doğa Severler İle Bu Kez De Sayalar Köyü'ne Gidiyoruz

  

         Herkese Merhaba;

         Sayalar, İstanbul ilinin Silivri ilçesine bağlı bir köydür. Her yıl çok sayıda doğaseverin ziyaret ettiği bu köy göleti ve ormanlarıyla ünlüdür. Bizler de Pazar günü keyifli bir yürüyüş için bu köyü ziyaret edeceğiz. Sayalar Göleti etkinlik başlangıcında karşımıza çıkacak ve manzarasıyla yolumuzu güzelleştirecektir. Rota sonu ulaşacağımız Danamandıra Göleti manzarasında etkinliğimiz son bulacak. 

         Yürüyüşümüz kolay seviye olarak belirlenmiştir. Rota üzerinde bulunan patika yolları takip etmeyi ve zaman zaman ormanlık alanlardan gitmeyi planlıyoruz. 

  

       

       - Danamandıra Tabiat Parkı

       Göleti, sazlığı, nilüfer çiçekleri ve göçmen kuşları ile muhteşem bir portre çizen Danamandıra Tabiat Parkı'nı yakından görmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Tabiat Parkı içerisinde balık tutmayı sevenler için ahşap bir iskele bulunuyor. Bu iskele üzerine çıkarak sazlıklar arasında yürüyüş yapılabilmekte ve keyifli bir şekilde balık tutulabilmektedir. Kızılkanat ve kefal balıkları gölette en fazla rastlanan balık türleri olarak öne çıkıyor.

      

 

         Gölet aynı zamanda göçmen kuşların da uğrak yeridir. Piknik ve mangal yapmaktan hoşlananlar içinde park içerisinde ateş yakabilecekleri mangal için ayrılan özel alanlar mevcut. Henüz fazla bilinmeyen bu doğa harikası geleceğin Abant Gölü olarak nitelendirilmektedir. Burası meşe ağaçlarının içinde, İstanbul’a bağlı olduğuna şaşıracağınız şahane bir doğa harikası. Her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Yemyeşilken de şahane oluyor ama sonbaharda ayrı bir güzel, insan bakmaya doyamıyor.

   



        Danamandıra göçmen kuşların geçiş güzergahında olduğu için göç zamanına denk gelirseniz göldeki sazlıklarda kuş sürüleri görme ihtimaliniz de var.

        Programımız şöyle;

       Sabah saat 07:00'de ilk duraktan başlayarak yola çıkıyoruz. Kahvaltı ve alışveriş sonrası rota başlangıcına ulaşıyoruz. Yaklaşık 6-7 saat sürmesini planladığımız etkinliğimizi güzel anılarla bitireceğiz. 

      Sabah Kahvaltısı:

       Sabah kahvaltımızı yol üzerinde uygun bir yerde yapacağız. 

       Öğlen Yemeği:

       Yanımızda getirdiklerimiz ile doğada öğlen yemeği için mola vereceğiz.

       Akşam Yemeği:

       Akşam yemeği için birlikte karar vererek uygun bir yerde mola vereceğiz. Molamız; çay, kahve içmelik fazla vakit kaybettirmeyecek bir dinlenme de olabilir.

        

 

      Hazırlık:

      Araçta bırakmak üzere yedek ayakkabı ve kıyafet bulundurmanızı öneririm.

       Yürüş botu, düdük, baton, tozluk ve yağmurluk/panço ihtiyacı olacaktır.

       Bu faaliyet bir doğa sporudur. Kıyafet kurallarına uymak oldukça önemlidir.

       Etkinlikten önceki gün açılacak whatsapp grubu üzerinden hava şartları için detaylı bilgi verilecektir.

    

     

     Parkur Bilgisi & Rota:

      Sayalar - Danamandıra Göleti

      Yürüyüş mesafesi: 12 km (- veya +)

      Faaliyet süresi: Tahmini 5 - 6 saat 

      Zorluk Derecesi: Normal

      Bu bilgiler etkinlik sırasında şartlara göre değişiklik gösterebilir.

      Rehber grup ve rota şartlarına göre değişiklik yapabilme yetkisine sahiptir. 

 

     

           NOT : 

           *  Kilo - Kalp - Tansiyon hastaları için parkurlarımız uygun değildir. Verilen mesafeler de yaklaşık mesafelerdir.        

           * Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.    

           * Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.           

           * Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur.                  

         

       Etkinliğe kayıt olmak için

       - Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız.

       - Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz.

       - Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz

       


        Etkinlik Sorumlusu: Neslihan Özcan 0541 471 12 19        

       Ormanda geçirilen 2 saat, vücudumuz üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle Japonya’da popüler olan Shinrin-yoku (orman banyosu) adı verilen pratik, doğa ile yakın temasın hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerinde iyileştirici etkileri olduğunu savunur. İşte bu süreçte vücudunuzda neler olur:

       
1. Stres Azalması ve Kortizol Düzeylerinin Düşmesi

       Ormanda vakit geçirmek, stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyelerini düşürür. Bu da daha sakin, rahat ve dengeli hissetmenizi sağlar. Ayrıca tansiyonun düşmesi ve kalp atış hızının yavaşlaması gibi etkiler de gözlemlenir.

       
2. Bağışıklık Sistemi Güçlenir

     Ağaçlar, fitonsit adı verilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren uçucu organik bileşenler salgılar. Bu bileşenler, beyaz kan hücrelerinin (doğal öldürücü hücreler) aktivitesini artırarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

    
  3. Zihinsel Sağlık İyileşir

     Doğal ortamda bulunmak, anksiyete ve depresyon belirtilerini azaltabilir. Zihinsel rahatlama ve daha olumlu bir ruh hali sağlayarak odaklanmayı artırabilir. Çalışmalar, ormanlarda geçirilen zamanın, beyin aktivitesinde “rahatlama” modunu aktive ettiğini göstermektedir.

     
 4. Kan Basıncı ve Nabız Düşer

      Araştırmalar, ormanda geçirilen 2 saatlik bir sürenin kan basıncını ve nabzı düşürdüğünü, böylece kardiyovasküler sağlığa olumlu katkıda bulunduğunu ortaya koymuştur.

     
 5. Aromaterapi Etkisi

      Ormanda geçirilen iki saat, hem vücudunuza hem de zihninize kapsamlı bir “reset” etkisi yaparak tazelenmenizi sağlar.

    

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

SAKURA YÜRÜYÜŞÜ

SAKURA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 6.04.2025 - 6.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

Her yıl düzenli olarak gidip, kamp yatığımız, kanyon geçtiğimiz, kiraz mevsiminde kendimizi tutamadığımız

İznik'in Tacir köyüne bu defa kiraz çiçeklerini doyasıya seyretmeye, koklamaya ve bol bol fotoğraf çekmeye gidiyoruz.

 

  

 

     Sakura Nedir?

 

''Kiraz Çiçeği'' anlamına gelen Sakura, meyve vermeyen bir tür kiraz ağacının çiçeğidir. Bu güzel kiraz çiçekleriyle ünlü Japonya’da 200’den fazla sakura çeşidi olduğu bilinmektedir. Güzellikleri dışında sakura çiçeklerine Japon kültüründe derin anlamlar ithaf edilmiştir. Sakuralar Japonya’da baharın müjdecisi olmasına rağmen, daha en güzel halindeyken dallarından düşmeye başlar ve toprakla buluşurlar. Bu yüzden çiçekler Japon felsefesi ve edebiyatında ölüm ile yaşamın birlikteliğini ifade eder. 

Kiraz çiçeklerinin barındırdığı anlamları incelersek; Japon kültürünün önemli bir parçası olan Samuraylardan başlayabiliriz. Samuraylar Japon kültüründe korkusuz, güçlü, gözü pek, disiplinli bir yaşam süren savaşçılar olarak bilinirler. Sakura ağacı ise samurayların bu sınırlı dünyasında adeta bir rehber görevi görür. Çünkü onlar kiraz çiçeklerine her baktıklarında, olası bir savaş sırasında her an ölümü akıllarına getirerek bu ağaca olduğundan farklı bir anlam yüklerler. Sakuralar, Japon kültüründe mükemmel güzelliği ve aynı zamanda hızlı ve acısız ölümü de ifade eder. Bir nevi yeniden doğuşu. Japonlar kiraz çiçeği ağacının yaşam döngüsünü gözlemleyerek genel olarak insan yaşamı ile Sakura’nın benzerliğine dikkati çekmişlerdir.Genel olarak yaşamın bir metaforik temsili olmasıyla birlikte, kiraz çiçeği ağacının Budizm ile derin bağlantılarının var olduğuna inanılmaktadır.

Sakura, hayatın ve inanışların da bu denli hüzünlü ama bir o kadar da anlamlı bir yanını taşıdığı için, aynı zamanda da Japonya’da en çok sevilen kadın isimleri arasında yer almaktadır.

Sakuralar sadece 10 gün boyunca büyüleyici güzelliklerini sunarlar. Japonya’da kutsal sayılan sakura zamanı martın son haftası ve nisanın ilk haftasında gerçekleşir. Bu dönem ülke için o kadar önemlidir ki sakura zamanı televizyonlarda hava durumundan sonra bir de “Sakura Durumu” verilmektedir.

Sakura ağacı, Japonya'nın doğal güzelliklerinden sayıldığı için tohumu ülke dışına çıkartılamıyor fakat Japon hükümeti, dostluklarını geliştirme amacıyla bazı ülkelere sakura tohumu veya fidanı gönderiyor. Türkiye de Japonya'nın sakura fidanı yolladığı ülkeler arasında bulunuyor.

Japon Sakura Vakfı, 1890'da Japonya'ya ulaşan ve dönmek üzereyken çıkan tayfunda batan Ertuğrul Fırkateyni'nde şehit olan Türk denizcilerin anısına 2005 yılında, İstanbul'da dikilmek üzere 527 sakura fidanı yollamıştı.

İlkbahar mevsiminde sakuraları İstanbul'da Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Baltalimanı Japon Bahçesi’de, Ankara'da Dikmen Vadisi’nde ve Isparta'nın Uluborlu ilçesinde görebilmeniz mümkün.

 

Mini Sakura Sözlüğü

Hanami: Sakura çiçekleri festivali

Yozakura: Çiçekleri gece ziyaret etmek

Sakuramori: Kiraz ağacı doktoru, kiraz ağacının bakımını üstlenen kişi

Sakura Zensen: Kiraz çiçeklerinin açması

 

     Kahvaltı: Yanımızda getirdiklerimizle feribotta (Feribotta isteyen tost vb de yiyebilir)

     Öğle yemeği: Yanımızda getirdiğimiz sandviç, kuruyemiş vs ile.

     Akşam yemeği için hep birlikte karar veririz.

 

NOT: Feribot'la gidip, Osmangazi Köprüsü'nden geri döneceğiz.

 

     Bileği saran bir bot, varsa kullandığınız ilaçlar ve 2 litre su olmazsa olmazlar.

     Etkinlikten önce bir whatsapp grubu kuracak ve gerekli bilgileri buradan paylaşacağız.

     ETKİNLİKLERİMİZ PAYLAŞIM USULÜNE DAYANIYOR. SON İPTAL SÜRESİNDEN SONRAKİ ÇIKIŞLARDA KREDİ İADESİ YAPILAMAMAKTADIR.

 

ETKİNLİK SORUMLUSU

MESUT TUNA 0 543 488 87 47

 

Etkinliğe kayıt olmak için

- Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız

- Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz

- Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz

- Etkinlik öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı whatsapp üzerinden yapılacaktır.

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

YAZ DAĞCILIK EĞİTİMİ 2025

YAZ DAĞCILIK EĞİTİMİ 2025

Tarih: 10.04.2025 - 13.04.2025

Kategori: EGITIM - EGITIM

 

YAZ DAĞCILIĞI EĞİTİMİ 

 (TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU EĞİTİM TALİMATINA UYGUN ve FEDERASYONDAN BELGELİ

   

Kulübümüzün Dağcılık Şubesi bünyesinde, Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitim Talimatına uygun ve Federasyon tarafından değerlendirmesi yapılacak olan YAZ DAĞCILIĞI EĞİTİMLERİNE devam ediyoruz.

 

 

 

    EĞİTİM PLANII
 
  
     Teorik eğitim (Uzaktan - Online)
  • 24 MART 2025 akşamı 20:30- 22:30 saatleri arası
 
     Yüzyüze eğitimler (Kulüp Binasında)
  • 25 MART 2025  akşamı 19:30- 22:00 saatleri arası 
  • 26 MART 2025  akşamı 19:30- 22:00 saatleri arası 
     Uygulama Dersi Tarihleri (Kamplı)
  • 10 NİSAN 2025
  • 11 NİSAN 2025
  • 12 NİSAN 2025
  • 13 NİSAN 2025  (Yarım gün eğitim)

       SINAV TARİHİ: 13 NİSAN 2025 PAZAR GÜNÜ ÖĞLEDEN SONRA YAPILACAKTIR.

 
    EĞİTİM BAŞVURU ŞARTLARI

 

İstanbul Doğa Sporları Kulübünden dağcılık lisansına sahip olmak. Lisans hakkında bilgi için tıklayınız

Vizesi geçerli ilkyardım belgesine sahip olmak.

Eğitim için gereken kişisel malzemelere sahip olmak.


KAPORA:  1000 TL

TOPLAM FİYAT:  TOPLAM MALİYET HESAPLANDIKTAN SONRA BİLDİRİLECEKTİR.

 

                                           

MALİYETE DAHİL OLANLAR

 

  • Eğitim ücreti (4. Derece TDF antrenörü ile)
  • TDF sınav harcı 
  • Sınav Yapıcı ücreti 
  • Vergiler (Kdv ve diğer)

 

MALİYETE DAHİL OLMAYANLAR

 

  • Kamplarda Yeme İçme
  • Ferdi Kaza Sigortası (Tercihe bağlı)
  • İlk yardım sertifikası yok ise ilkyardım eğitimi
  • Yol maliyeti 
  • (Ulaşım bireysel araçlarla yakıt paylaşım esasına göre yapılacaktır)
  • (Toplu olarak gidilmesi halinde maliyete yanısıtılacaktır)

 

NOTLAR

 

  • Tırmanış ipi ve diğer tüm teknik malzemeler kulüpten sağlanacaktır.
  • Kamp malzemeleri katılımcı sporcu tarafından tedarik edilmelidir.

 

SON İPTAL TARİHİNDEN SONRA ÜCRET İADESİ YOKTUR. 

SON İPTAL TARİHİ 12 MART 2025 - 23:59

 

  • Eğitime katılım taleplerinde, yedek liste üzerinden eğitim sayısı ve kontenjanı tekrar yapılandırılabilir. Kontenjan dolsa dahi yedek katılımda bulunabilirsiniz.
  • Önceden bildirilmek şartıyla ders günlerinde değişiklik yapılabilir.
  • Uygulamalı Eğitim tarihlerinde hava durumu/yasaklar nedeniyle değişiklikler yapılabilir.
  • Kulüp üyesi değilseniz buraya tıklayarak olabilirsiniz
  • Eğitime sağlık ve fiziksel açıdan kaya tırmanışı ve dağcılık yapmaya engeli olmayanlar katılabilmektedir.( Sağlık durmunuzun dağcılığa elverişili olup olmadığı konusunu doktorunuza danışabilirsiniz)  Yaz eğitiminden başarılı olan sporcular Kış Dağcılık Eğitimine başvurabilecek ve sonunda Temel Dağcılık Belgesine sahip olabileceklerdir.

​​​​​​

 

 

 

 EĞİTİM KONULARI

 

Aşağıda konuları yazılı olan eğitim; toplam 60 saat;  36 ders saati teorik, 24 ders saati pratik uygulama konularını içerecek ve Federasyon 4. Kademe antrenörlerinden ve kulüp antrenörümüz ibrahim Akçay tarafından verilecektir. Eğitim,  federasyonun belirlediği antrenörlerler tarafından yazılı ve uygulama sınavıyla değerlendirilecektir.

Sınav detayları için bkz: https://www.tdf.gov.tr/19055/tdf-egitim-talimati-yayinlanarak-yururluge-girmistir/

1- Giriş

Eğitim programının tanımı

• Dağcılığın tanımı ve tarihçesi

• Çevre ve dağ kültürü, dağı korumak ve sürdürülebilir uygulamalar,

• Dağ etiği (deklarasyonlar)

2 - Yaz Dağcılığı için Malzeme Bilgisi

Yaz Dağcılığında Kişisel malzemeler, Kamp malzemeleri, Teknik malzemeler

3 - Yaz dağcılığı kampçılık bilgisi ve arazide yaşam teknikleri Kamp Yapma, Dağ Evi ve Bivakta Kalma

4 - Yaz dağcılığında faaliyet planlaması,

Rota seçimi, rota zorluk dereceleri, patika izleri ve rehber kitaplar (guidebook)

• Dağlara erişim ve tırmanış organizasyonu

• Yasal sorumluluklar ve sigorta

• Grupla yapılan faaliyet için plan, organizasyon ve grup liderliği

5 - Yürüyüş bilgisi tekniği ve zorluk dereceleri

• Dağlık alanda çıkış, iniş ve travers yapma aşağıdakileri

içerir

Dik zemin, Çarşak, Dağ sırtı, Vadi /akarsu yatağı, Kolay kaya etapları, Gece yürüyüşü

6 - Kaya tırmanış bilgisi (Güvenli tırmanış teknikleri)

• Teknik malzeme bilgisi

• Malzeme özellikleri kullanım yerleri

Malzeme seçimi, yerleştirilmesi (Doğal tırmanış) İp deneyimi

• Düğümün tanımı, düğümde arana özellikler ve çeşitleri

• Ana emniyet noktası hazırlama

• İple iniş yöntemleri ve uygulamaları

• Serbest iniş ve çıkış

7 - Yaz dağcılığında beslenme ve sıvı alımı

8 - Harita-pusula ve dağda yön bulma

Rota bulma, basit ve zor arazilerde navigasyon kullanma ve diğer uygulamalar (GPS ve cep telefonu)

• Meteoroloji bilgisi

9 - Arazi ve hava koşullarından kaynaklanan tehlikeler Dağ hastalıklarının tanınması ve tedavisi (Aşırı yorulma, Hipotermi, donma, dehidrasyon, Akut dağ hastalığı, beyin ödemi, akciğer ödemi ve diğerleri.)

• Acil durum prosedürleri ve olası risklerin önlenmesi

10 - Dağcılık ve kaya tırmanışı için antrenman bilgisi

 

Etkinlik Sorumlusu: 

Emre KAPUKAYA 0 533 419 58 59

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :

Detaylı Bilgi

SAKURA YÜRÜYÜŞÜ

SAKURA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 12.04.2025 - 12.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

Her yıl düzenli olarak gidip, kamp yatığımız, kanyon geçtiğimiz, kiraz mevsiminde kendimizi tutamadığımız

İznik'in Tacir köyüne bu defa kiraz çiçeklerini doyasıya seyretmeye, koklamaya ve bol bol fotoğraf çekmeye gidiyoruz.

 

  

 

     Sakura Nedir?

 

''Kiraz Çiçeği'' anlamına gelen Sakura, meyve vermeyen bir tür kiraz ağacının çiçeğidir. Bu güzel kiraz çiçekleriyle ünlü Japonya’da 200’den fazla sakura çeşidi olduğu bilinmektedir. Güzellikleri dışında sakura çiçeklerine Japon kültüründe derin anlamlar ithaf edilmiştir. Sakuralar Japonya’da baharın müjdecisi olmasına rağmen, daha en güzel halindeyken dallarından düşmeye başlar ve toprakla buluşurlar. Bu yüzden çiçekler Japon felsefesi ve edebiyatında ölüm ile yaşamın birlikteliğini ifade eder. 

Kiraz çiçeklerinin barındırdığı anlamları incelersek; Japon kültürünün önemli bir parçası olan Samuraylardan başlayabiliriz. Samuraylar Japon kültüründe korkusuz, güçlü, gözü pek, disiplinli bir yaşam süren savaşçılar olarak bilinirler. Sakura ağacı ise samurayların bu sınırlı dünyasında adeta bir rehber görevi görür. Çünkü onlar kiraz çiçeklerine her baktıklarında, olası bir savaş sırasında her an ölümü akıllarına getirerek bu ağaca olduğundan farklı bir anlam yüklerler. Sakuralar, Japon kültüründe mükemmel güzelliği ve aynı zamanda hızlı ve acısız ölümü de ifade eder. Bir nevi yeniden doğuşu. Japonlar kiraz çiçeği ağacının yaşam döngüsünü gözlemleyerek genel olarak insan yaşamı ile Sakura’nın benzerliğine dikkati çekmişlerdir.Genel olarak yaşamın bir metaforik temsili olmasıyla birlikte, kiraz çiçeği ağacının Budizm ile derin bağlantılarının var olduğuna inanılmaktadır.

Sakura, hayatın ve inanışların da bu denli hüzünlü ama bir o kadar da anlamlı bir yanını taşıdığı için, aynı zamanda da Japonya’da en çok sevilen kadın isimleri arasında yer almaktadır.

Sakuralar sadece 10 gün boyunca büyüleyici güzelliklerini sunarlar. Japonya’da kutsal sayılan sakura zamanı martın son haftası ve nisanın ilk haftasında gerçekleşir. Bu dönem ülke için o kadar önemlidir ki sakura zamanı televizyonlarda hava durumundan sonra bir de “Sakura Durumu” verilmektedir.

Sakura ağacı, Japonya'nın doğal güzelliklerinden sayıldığı için tohumu ülke dışına çıkartılamıyor fakat Japon hükümeti, dostluklarını geliştirme amacıyla bazı ülkelere sakura tohumu veya fidanı gönderiyor. Türkiye de Japonya'nın sakura fidanı yolladığı ülkeler arasında bulunuyor.

Japon Sakura Vakfı, 1890'da Japonya'ya ulaşan ve dönmek üzereyken çıkan tayfunda batan Ertuğrul Fırkateyni'nde şehit olan Türk denizcilerin anısına 2005 yılında, İstanbul'da dikilmek üzere 527 sakura fidanı yollamıştı.

İlkbahar mevsiminde sakuraları İstanbul'da Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Baltalimanı Japon Bahçesi’de, Ankara'da Dikmen Vadisi’nde ve Isparta'nın Uluborlu ilçesinde görebilmeniz mümkün.

 

Mini Sakura Sözlüğü

Hanami: Sakura çiçekleri festivali

Yozakura: Çiçekleri gece ziyaret etmek

Sakuramori: Kiraz ağacı doktoru, kiraz ağacının bakımını üstlenen kişi

Sakura Zensen: Kiraz çiçeklerinin açması

 

     Kahvaltı: Yanımızda getirdiklerimizle feribotta (Feribotta isteyen tost vb de yiyebilir)

     Öğle yemeği: Yanımızda getirdiğimiz sandviç, kuruyemiş vs ile.

     Akşam yemeği için hep birlikte karar veririz.

 

NOT: Feribot'la gidip, Osmangazi Köprüsü'nden geri döneceğiz.

 

     Bileği saran bir bot, varsa kullandığınız ilaçlar ve 2 litre su olmazsa olmazlar.

     Etkinlikten önce bir whatsapp grubu kuracak ve gerekli bilgileri buradan paylaşacağız.

     ETKİNLİKLERİMİZ PAYLAŞIM USULÜNE DAYANIYOR. SON İPTAL SÜRESİNDEN SONRAKİ ÇIKIŞLARDA KREDİ İADESİ YAPILAMAMAKTADIR.

 

ETKİNLİK SORUMLUSU

ATAKAN ÖZÇEP

05536060600

 

Etkinliğe kayıt olmak için

- Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız

- Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz

- Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz

- Etkinlik öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı whatsapp üzerinden yapılacaktır.

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

KIRINTI KÖYÜ - MENEKŞE YAYLASI  SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

KIRINTI KÖYÜ - MENEKŞE YAYLASI SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 12.04.2025 - 12.04.2025

Kategori: DOGA YURUYUSU - DOGA YURUYUSU

İlkbaharda doğanın uyanışına tanıklık etmeye hazır mısınız? Bu etkinlikte, Bursa ve Kocaeli’nın doğal güzellikleri içinde unutulmaz bir yolculuğa çıkıyoruz! 

Kırıntı Köyü ve Doğası: Bursa sınırında yer alan ve geleneksel Doğu Karadeniz yayla yaşamına ait izleri hala barındıran bir köydür. Bu köyden başlayacak yürüyüşümüz, geniş yapraklı meşe, kestane, kayın ve gürgen ağaçlarıyla örtülü, bol oksijenli bir atmosferde ilerleyecek. Yol boyunca ayrıca çam, köknar ve ıhlamur ağaçlarının sıralandığı muhteşem bir yeşil tünelin içinden geçeceğiz.

Menekşe Yaylası: Kocaeli sınırları içerisinde bulunan Menekşe Yaylası, 1000 metre rakımıyla, yemyeşil çayırları, zengin florası ve huzur veren atmosferiyle doğa severlerin gözde duraklarından biridir. Mart ayı itibarıyla yaylada baharın ilk izleri görülmeye başlanır. Açmaya başlayan mor menekşeler, sarı çiğdemler, beyaz kardelenler ve orman gülleri bu yürüyüşü görsel bir şölene dönüştürecek.

 

 

 

 

Parkur Yapısı:

Toprak yollar, orman içi patikalar

Parkur Bilgisi & Rota:

Rota: Kırıntı  Köyü - Menekşe Yaylası - Kırıntı Köyü (Ring)

Yürüyüş mesafesi: 13-14 km 

Faaliyet süresi: Tahmini 5-6 saat 

Zorluk derecesi: Orta

Yükseklik Değişimi: Toplam 400 m irtifa kazancı, 400 m irtifa kaybı 

 

Kahvaltı:

Yanımızda getirdiklerimizle etkinlik öncesi uygun bir yerde kahvaltımızı yapacağız.

Öğlen Yemeği: 

Öğlen yemeği için kendi hazırladıklarımızı yanımıza alıyoruz. Tavsiyemiz kuruyemiş, meyve ve atıştırmalıklar. 

Akşam Yemeği:

Dönüş yolunda birlikte karar vereceğiz.

 

Hazırlık:

Araçta bırakmak üzere yedek ayakkabı ve kıyafet bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Ayak bileğini saran yürüyüş botu, düdük, baton, tozluk ve yağmurluk/panço ihtiyacı olacaktır.  

 

Genel Bilgiler:

  • Etkinlikten bir önceki gün WhatsApp grubu açılarak katılımcılara detaylı bilgi verilecektir. 

  • Açıklamada yer alan bilgiler etkinlik sırasında şartlara göre değişiklik gösterebilir.

  • Bitki örtüsü patikaları kapatmış olabilir. Bu nedenle kısa keşif tarzı yürüyüş yapılabilir.

  • Rehber grup ve rota şartlarına göre değişiklik yapabilme yetkisine sahiptir.

  • Kalp, tansiyon, diz rahatsızlığı olanlar için parkur uygun değildir.

  • Etkinlik sportif bir faaliyettir ve kültürel gezilerdeki gibi dakika dakika plan bulunmamaktadır.

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

TRİLYE  ÇIKARMASI SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

TRİLYE ÇIKARMASI SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 12.04.2025 - 12.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

 DOĞA SEVER DOSTLAR ,

Gelin bu cumartesi baharin çoskusuyla şenlenen ,sakin ,gizemli ve tarihi dokusu, doğal güzellikleri ile  dolu dolu bir beldeyi Tirilye'yi keşfe gidelim.Mudanya ilçesine bağlı bu belde bir gidip bir daha,bir daha gitmek isteyeceğiniz bir yer.

Günün erken saatlerinde yola çıkıp,  feribotta kendi getirdiklerimizle kahvaltımızı yapıyoruz. Gemide poğaça, tost var.
10:00 gibi Rota baslangicimiz olan Eşkel Limanı'na ulaşıyoruz. Kisa bir zorlu çıkışta sonra ruhumuzu dinlendiren manzaralar eşliğinde yuruyoruz.Tarihi yeldeğirmenleri ,Ayayani Manastırı Kalıntıları ,tarihi Kapanca Limanı rotamizin içinde yer alırken, rota sonunda Trilye'ye ulaşıyoruz. Trilye anlatılmaz yaşanır. Hayranlık uyandıran şirin bu belde ilginç hikayeleriyle ünlü evleri ve bozulmamış tarihi dokusuyla büyüleyici bir atmosfer yasatacagindan eminiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRİLYE (ZEYTİNBAĞI)

Eskiden bir Rum kasabası olan ve mübadele sonrası Türklerin yerleştiği Trilye’nin ismi aslında 1963 yılından bu yana “Zeytinbağı” olarak değiştirilmiş. 

Zengin bir tarihi geçmişe, huzur veren bir dokuya sahiptir. 

trilye sokakları

Trilye sokaklarında pek çok tarihi ev, sevecen insanlar ve keşfedilmesi gereken yerler sizi bekliyor. Sokaklarda birbirinden güzel fotoğraflar çekerek Trilye’yi yakından tanıma ve kendinizi bir Trilye gibi hissetme şansını yakalayabilirsiniz.

 

TAŞ MEKTEP

taş mektep

1909 yılında Neo Klasik bir tarzda 4 katlı olarak inşa edilen Taş Mektep ilk olarak papaz okulu olarak kullanılmıştır. Kazım Karabekir 1924 yılında burasını Öksüzler Okulu olarak kullanıma açmıştır. Bina sonraki yıllarda ilkokul olarak kullanılmış, 1988 yılında ise tamamen boşaltılmıştır.

Tarihe tanıklık etmiş bu önemli binada son yıllarda Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi tarafından restore çalışmaları planlanarak binanın turizme kazandırılması amaçlanmaktadır. Umarız en kısa sürede bu gerçekleşir ve binayı daha iyi bir durumda görme fırsatı yakalarız.

FATİH CAMİİ ve AVLULU HAMAM (Aya Todori Kilisesi)

Fatih Camii ve Avlulu Hamam

7. yüzyılda yapılan Aya Todori Kilisesi, ülkemizde Rumlardan kalan en büyük kiliselerden biridir. Kiliseye 1560 yılında mihrap eklenerek bina cami olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kilisenin yanında Yavuz Sultan Selim döneminde bir de hamam eklenmiştir.

 KEMERLİ KİLİSE (Panagia Pantobasillissa)

kemerli kilise

13. yüzyılda haç şeklinde yapılan Kemerli Kilise, Trilye gezilecek yerler listesine dahil edilmesi gereken en önemli dini yapıların başında gelmektedir. Kilisenin tarihte üzerin resim yapılmış olan ilk kilise olduğu rivayeti burayı daha ilgi çekici bir nokta yapmaktadır. Kilise, Trilye’ye 5 km. mesafede bulunan Kumkaya’da bulunuyor. Kilisede restorasyon çalışmaları devam etmektedir.

 DÜNDAR EVİ(Yuannes Kilisesi)

dündar evi

19. yüzyıldan kalma Bizans mimarisinin etkilerinin görüldüğü bir Rum kilisesi olan Dündar Evi, bir süre Giritli bir aile tarafından ev olarak kullanılmıştır. Kilise daha sonra burayı otel olarak işletmeyi planlayan bir iş adamı tarafından satın alınmış olmasına rağmen bürokratik engeller nedeniyle iş adamı burayı amaçladığı şekilde kullanamamıştır.

 

 PERİLİ EV 

perili ev

Köyde garip isimli çeşitli evler mevcut. Bunlardan biri de Perili Ev. Evle ilgili çeşitli söylentiler de mevcut tabi… Ev şu anda harap bir halde olsa da biraz iyileştirme gerekiyor.

 

TABUT EV

tabut ev

200 yıllık bu ince uzun yapı tabuta benzediğinden yerli halk buraya bu ismi uygun görmüş. İki sokak arasında sıkışıp kalmış bu ev tam fotoğraflık.

 

 YEMEKHANE (Aziz Vasil Kilisesi)

aziz vasil kilisesi

Mübadele sonrasında kiliseden yemekhaneye devşirilen Aziz Vasil Kilisesi daha sonra farklı amaçlar için de kullanılmış. Yapı, 2009 yılında restore edilerek “Trilye Kültür Merkezi” olarak hizmet vermeye başlamıştır.

 

 ESKI POSTANE 

eski postane

1902 yılında postane olarak yapılan yapı günümüzde özel mülk konumunda bulunuyor. Yapı, sahipleri tarafından çok iyi bir şekilde restore edilmiş. 3 kattan oluşan yapının ilk katı taştan diğer iki katı ise ahşaptan yapılmış.

 

 ÇEŞMELER

çeşmeler

Daha önce Rumların da yerleşim yeri olarak kullandığı Trilye’de pek çok tarihi çeşme bulunuyor. Bölgeyi gezerken bu çeşmeler sık sık gözünüze çarpacaktır. Bazı çeşmelerin restore çalışmaları ise ne yazık ki oldukça başarısız olduğundan çeşmelerin tarihi dokusu zedelenmiş.

Eşkel Limanı

Bursa’ nın Mudanya ilçesine bağlı olan Tirilye’ de yer alıyor Eşkel Limanı. Aslında Eşkel buranın eski adı. Şimdilerde Esence olarak ismi değişmiş. Ancak Bursalılar hala Eşkel demeye devam ediyor buraya. Şirin ve güzel bir sahil beldesi olan Eşkel mevkiinde bulunuyor Eşkel Limanı

 

KAPANCA ANTİK LİMANI 

Tarihin ticaret sırlarını derinliklerinde saklayan Kapanca Antik Limanı, bugün doğayla buluşmak isteyenlerin eşsiz rotası… Yeşil bir bitki örtüsünün üzerinde yükselen bir medeniyete sahip Mudanya’nın huzur limanı Kapanca, dünden bugüne içinde bulundurduğu güzelliklerle tarihe yolculuk yapmak isteyenleri bekliyor.

Uygarlıklar beşiği Bursa’nın cennet köşelerinden Mudanya’da antik bir liman Kapanca… Diğer bir adıyla Germenicopolis… Tarihin ticaret sırlarını derinliklerinde saklayan Kapanca Antik Limanı, bugün doğayla buluşmak isteyenlerin eşsiz rotası… Yeşil bir bitki örtüsünün üzerinde yükselen bir medeniyete sahip Mudanya’nın huzur limanı Kapanca, dünden bugüne içinde bulundurduğu güzelliklerle selamlıyor ziyaretçilerini. Antik Liman, Mudanya’nın batısındaki Tirilye Mahallesi ile Eşkel arasında yer alan liman kalıntılarının bulunduğu bir alanı kapsıyor. Antik çağda Bitinya toprakları içindeki liman, o dönemden itibaren Roma, Bizans ve Osmanlı zamanlarında da kullanıldı. Antik çağlarda Cenevizlilerin yöresel ürün ve tuz sevkiyatı için kullandığı bilinen liman, Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar İstanbul ile Bursa arasındaki ulaşımın sağlanmasında bir bağlantı noktasıydı. Bursa Ovası ve çevresinde yetişen ürünler İstanbul’a ve diğer kentlere gemilerle Kapanca’dan gönderiliyordu. Ticaret sırlarını masmavi bir gökyüzünün altındaki derinliklere saklayan Kapanca, bugün tüm güzelliğiyle doğa severleri kucaklıyor.

ANTİK KERVAN YOLU

Antik liman ile ilgili araştırmalar, 1911 yılında Jon Sölch, Plinius ve Corsten gibi arkeolog ve bilim adamları tarafından yapılmış. Eski çağlarda Kapanca Limanı’ndan Nilüfer’e uzanan antik bir kervan yolundan söz ediliyor. Kapanca Antik Limanı’ndan başlayan bu kervan yolu, Kuzgun Kaya, Ayazma Pınarı, Akbaba Kayalıkları, Papaz İni Mağarası, Yusuf Deresi, Mirzaoba, Dereköy, Çekrice, Balabancık, Nilüfer Köprüsü, Yolçatı, Özlüce Köprüsü ve Ürünlü’yü kapsıyor. Kapanca’nın hemen diğer yüzünde Ketendere olarak bilinen küçük akarsu da yıllarca bu tarihe tanıklık edenlerden. Derenin denizle buluştuğu kesimde, küçük gemi ve kayıklar, rüzgarlı havalarda dalgalardan ve denizin şiddetinden korunmak için sığınmış bu doğal limana. Liman yakınında bulunan Aya Yani Kilisesi’nin kalıntısı ve tepedeki yel değirmeni kalıntısı buranın aynı zamanda yerleşim yeri olarak kullanıldığı konusunda da fikir veriyor.

 

AYAYANİ MANASTIRI 

Uzaktan bakıldığında küçük bir kaleyi andıran Aya Yani Manastırı, bugün özel mülkiyette bir arsada varlığını korusa da eski ihtişamını arayan yapılardan biri… Tirilye’ye 5 kilometre uzakta, toprak bir yol, zeytinliklerden ve günebakan tarlalarından geçerek ulaşılıyor Aya Yani’ye... Kilise ismini Tirilye’nin adını veren üç papazdan biri olan Aya Yani’den almıştır. Antik liman kenti Kapanca’nın bir kilometre doğusundaki bu yapı, Ortodoksların hac yeri olarak bilinir. Yıllarca yıkıma ve tahribata uğradığından geriye çok az bir kısmı kalmıştır.  Aya Yani Manastırı içindeki kilise yıkılınca, 709 yılında Hagios Ioannes Theologos adına yeni baştan inşa edildiği söylenir. Bizans döneminde İmparator V. Konstantinus tarafından yaktırılmış ve başrahibi başkente götürülmüştür. 755’de bu kez, IV. Leon Pelekiti kiliseyi yeniden ayağa kaldırmıştır. Bursa Başpiskoposu Klemendos’un 1652’de hazırladığı bir belgede, bu kilise ile ilgili bir kararı bulunmaktadır. 1794 yılına ait bir başka belgede ise kilisenin haklarının korunduğu belirtilir. Adı geçen bu kilise 1880 yılında kısmen yanmış ve sonradan tamir ettirilerek hizmete alınmıştır. 1922 yılına kadar faaliyet gösterdiği bilinen manastır ve kilisenin, o yıldan itibaren Rumların Yunanistan’a göç etmesiyle faaliyetleri durmuştur. Bakımsızlıktan metruk hale gelmiş ve yıkılıp dökülmüştür. 

 

Kahvaltı & Alışveriş:

Feribotta yanımızda getirdiklerimizle kahvaltı yapacağız.Alisveris için kısa bir mola vereceğiz. 

 

Öğlen & Akşam Yemeği: 

Öğlen yemeği için yanımızda getirdiklerimizi yiyeceğiz. Hafif sandviç vb. yiyecekler öneririm.

Akşam yemeği için yol üzerinde mola vereceğiz.

 

Hazırlık:

Araçta bırakmak üzere yedek ayakkabı ve kıyafet bulundurmanızı öneririm.

Yürüş Botu, Düdük, Baton, Tozluk ve Yağmurluk/Panço ihtiyacı olacaktır.  

Bu faaliyet bir doğa sporudur. Kıyafet kurallarına uyulmak oldukça önemlidir.

Etkinlikten önceki gün açılacak whatsapp grubu üzerinden hava şartları için detaylı bilgi verilecektir.

 

Parkur Bilgisi & Rota:

Rota:  Eşkel(Esence) Limanı -Trilye

Yürüyüş mesafesi: 16 km

Zorluk Derecesi: Orta-Zor

Yükseklik Değişimi:575 rakim çıkış 550 rakim iniş içerir. 
 

Etkinlik Sorumlusu: 

Suaat ARSLAN 

05055727329

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

GÜNEŞKAYA VADİSİ  DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

GÜNEŞKAYA VADİSİ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 12.04.2025 - 12.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

Ergene Nehrinin doğduğu 

Güneşkaya Vadisine gidiyoruz.

 

  

 

Trakyadaki keyifli parkurlarımızından birinde dere boyu yürüyüşe davetlisiniz.
 

Güneşkaya-Kavacık-Ergene Mesire Alanı-Ayvacık-Güneşkaya Yürüyüşü

- Güneşkaya Vadisi

Saray ilçesinin 2 km kadar batısında yer alan Güneşkaya eski bir yerleşim merkezi olup, bu alanda mağaralar ve tarihi kalıntılara sahip olması nedeniyle 24.10.1991 tarihinde koruma kapsamına alınmış bulunmaktadır.Sarayın değil aynı zamanda Tekirdağında en eski yerleşim merkezinin burası olduğu düşünülmektediri ki yapılan yüzey aratştırmalarında M.Ö500-300 tarihleri arasında yaşanmış olan kalkolatik çağ buluntularına rastlanmış olması, bu düşüncenin kanıtı olarak değerlendirilir.

Ergene nehrinin ana kaynaklarından biri Güneşkaya da bulunan 473m yüksekliğindeki Karatepe'den doğmaktadır.

Güneşkaya-Kavacık-Ergene Mesire Alanı-Ayvacık-Güneşkaya Yürüyüşü Güneşkaya-Kavacık-Ergene Mesire Alanı-Ayvacık-Güneşkaya Yürüyüşü

 

Bölge 15.04.2020 tarihinde  “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak tescil edilmiştir.

 

 

Bölge Çatalca mağaraları ve Güngörmez Kanara kanyonuna benzer kaya oluşumları ve mağaralara sahip son derece güzel görseller sunmaktadır.

 

Aracımız Kartal köprüsünden 06:30 da hareket edecek ve E-5 üzerinden duraklar bölümünde belirtilen noktalardan katılımcılarımızı alacak.

Kahvaltı ve alışveriş için Çatalcada mola vereceğiz.

Öğle yemeği için yanımızda sandeviç kuruyemiş vb. basit atıştırmalıklar getirip, parkurda uygun bir noktada mola vereceğiz.

Dönüşte akşam yemeği için güzel bir aile isletmesi olan Safaalan Manda Yoğurduna ugrayacagiz 

Parkurumuz, orta  seviyede olup yaklaşık 10-11 km sürecek.150 metre kadar iniş ve çıkış olacak.

Doğa yürüyüşlerine yeni başlayanlar için uygundur. Ancak kilo ve sağlık problemi olanlar için uygun değildir.  

Ormaniçi patika ve dere kenarı şeklinde olacak parkurda bolca keşif yapacağız.

8 10 kez dere geçişi yapmamız gerekecek.Uygun bot ve kıyafet olmaması durumunda sıkıntı yaşanabilir.


PARKUR VE ROTA BİLGİLERİ

 

    Rota: Tekirdağ / Saray 

    Yürüyüş mesafesi: 10-11 km

    Faaliyet süresi: 5-6 saat

    Zorluk Derecesi: Kolay.  (Yeni başlayanlar için uygundur.)

    Yükseklik Değişimi:                           

     40-50 m iniş, 

     40-50 m çıkış

 

Etkinliğe kayıt olduktan sonra  İptal Süresi 09/03/2025 çarşamba saat 23,59 dur.

Kar amacı olmayıp maliyet paylaşımı yapılması nedeni ile bu süreden sonra yapılacak çıkış taleplerinde ücret iadesi yapılamamaktadır.

 

 

 

Etkinliğe kayıt olmak için

- Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız

- Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz

- Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz

- Etkinlik öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı whatsapp üzerinden yapılacaktır.

 

ETKİNLİK SORUMLUSU:

Mülkiye Okyay  

0 505 314 0088

sadece Whatsapp mesajları ile iletişim kurunuz.

 

 

 

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

FRİG YOLU VE KAPLICALAR

FRİG YOLU VE KAPLICALAR

Tarih: 17.04.2025 - 20.04.2025

Kategori: Konaklamalı Trekking - Konaklamalı Trekking

 

       BAHARIN İKİNCİ AYINDA DOĞA VE TERMAL SULARLA TARİH KOKAN AFYONKARAHİSAR FRİG VADİSİNDE OLACAĞIZ.

 

       Sıcak ve şifalı suları ve ünlü doğal yeraltı kaynakları ile ünlü Türkiye'nin termal başkenti Afyonkarahisar:

Afyonkarahisar, tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlk olarak, Hitit İmparatorluğu'nun sınırları içerisinde kalan bu topraklar, daha sonra Frig ve Lidya medeniyetlerine ait olmuştur. M.Ö.6. yüzyılın başında, Anadolu'da olduğu gibi, Pers Egemenliği altına girmiştir. Büyük İskender'in ölümünden sonra, toprakları İskender'in generalleri arasında paylaşılmıştır. Afyonkarahisar, Selevkos ve Bergama Krallığı'nın egemenliği altında kalmış, Roma İmparatoru I. Kanstantin zamanında ise Roma İmparatorluğu'na bağlanarak Hıristiyanlaştırılmıştır. Bizans döneminde Afyonkarahisar, Zenon tarafından Sasani ordusuyla yapılmış bir savaş sırasında ünlü kahraman Battal Gazi'nin şehit düştüğü yer olarak gündemegelmiştir. Anadolu Türklere açılınca, Kutalmış oğlu Süleyman Şah komutasındaki Türkler, Afyonkarahisar yöresini de fethetmiştir. Bu sırada, Batı devletleri tarafından gerçekleştirilen I. Haçlı seferi de yaşanmıştır. Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat, Afyonkarahisar'a özel bir önem vermiş ve kenti yeniden düzenletip onartmıştır. Germiyanoğulları döneminde Afyonkarahisar, Türk beylikleri arasında güçlü bir konuma sahip olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulmasıyla birlikte, Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır. Ancak Osmanlılar, müttefik arayışı içinde olan Germiyanoğulları'nı barışçıl bir şekilde yanlarına almışlardır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Afyonkarahisar, 14 sancağın biri haline gelmiştir. 1917 yılında Bursa'ya bağlı bir mutasarrıflık olan Afyonkarahisar, bağımsız bir mutasarrıflığa dönüştürülmüştür. Ancak Celali isyanları ve Kavalalı Mehmet Ali Paşa istilası sonrasında karanlık günler yaşayan Afyonkarahisar, 1921'de Yunanistan tarafından işgal edilmiştir. Büyük taarruzun ardından, Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtulmuştur. Ancak işgal sırasında büyük hasar gören kent, tamamen yeniden imar edilmiştir. Büyük Taarruz'un en önemli savaşlarından biri, Afyonkarahisar sınırları içinde yapılmıştır. Mustafa Kemal Paşa'nın yönettiği Kocatepe Savaşı, Türk ordusuna büyük bir zafer kazandırmıştır ve Afyonkarahisar, Kurtuluş Savaşı'nın simgelerinden biri haline gelmiştir. Afyonkarahisar binlerce yıllık medeniyetlerin kültür ve sanatını yansıtan arkeolojik kalıntılarıyla, asırlık yapılarıyla, milyonlarca yılda oluşmuş mağaralarıyla, termal zenginlik ve doğal güzellikleriyle, ören yerleriyle yüzyıllardır alın teri ve göz nuru ile süre gelen el sanatlarıyla, peri bacalarıyla, açık hava tapınaklarıyla ve mutfağıyla turizm potansiyeli fazla olan bir yöremizdir. İlimiz, yerli ve yabancı turistler için “deniz dışında” aranan pek çok tarihî ve tabiî güzelliklerin bulunduğu bir turizm cenneti konumundadır. Kaplıcaları, zengin doğal yapısı, tarihi eserleri, alternatif turizm çeşitliliği, kültür ve inanç turizmi, festival ve şenlikler gibi çeşitli turizm değerlerine sahip olan Afyonkarahisar Anadolu’nun batı yakasında bir kavşak noktası olup, kara ve demiryolu ile doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan doğal bir kapı konumundadır. Deniz ve güneş turizmine alternatif olarak son yıllarda çok önem kazanan ve sağlık turizminin bir parçası olan termal turizm açısından ilimiz “TÜRKİYE’NİN TERMAL BAŞKENTİ” haline gelmiştir. İKLİM: Afyonkarahisar Ege bölgesinde olmasına rağmen, Ege iklimiyle bağdaşmaz. İç Anadolu iklimine benzerlik görülür. Daha çok kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları sıcak ve kurak bir step iklimi görülür. Daha çok kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları sıcak ve kurak bir step iklimi görülür. İlkbahar ve sonbaharda ise yağışlar yağmur biçiminde artar ve step ikliminden biraz farklılık gösterir. En soğuk ay ortalaması 0,2 °C, en yüksek sıcaklık ise 37 °C dir.


BİTKİ ÖRTÜSÜ: Afyonkarahisar ili çevresindesedir ve karaçamın yanı sıra relik türlerinide olduğu çeşitli bitki türlerini bir arada görmek mümkündür. Karaçam ormanları önemli ölçüde tahrip edilmiş ve yerini meşe toplulukları almıştır. Afyonkarahisar’ın florasında 110 familyya ait 1800 tür ve tür altı takson tespit edilmiştir. Bunların içinde Türkiye’de sadece Afyonkarahisar’da yayılış gösterenleride mevcuttur. Ayrıca ilimizde 234 endemik tür bulunmaktadır. Yerleşim yelerine yakın bölgelerde ise bitki örtüsü daha çok step özellikleri gösterir. Topraklarının % 10’u ormanlıktır. Platolar ve yaylalar daha çok bozkır bitkileri ile kaplıdır.

Afyonkarahisar il sınırları içinde çeşitli Omurgalı hayvan türleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; Kızılgeyik, Kurt, Tilki, Yabani Domuz, Tavşan, Kaya Sansarı, Porsuk, Su Samuru ve Yılkı Atlarıdır. Omurgasız hayvanlardan kelebeklerin 120’nin üzerinde türünü bulmak mümkündür.Dünyada yok olma tehlikesiyle karşı karşı olan Apollo Kelebeği Sultandağlarındadır.

 

        Afyonkarahisar Termalleri:

         Afyon Termal Şifalı Sularıyla Her Derde Deva Olmada Yardımcı

Afyon termal suları, kimyasal sınıflandırmasında sodyum, hidrojen sülfür ve bikarbonat ile size suyun şifasını sunar. Afyon termal şifalı suyuyla suyun nötr bir değere sahip olması da afyon termal suyunun şifasına şifa katmaktadır. Afyon termal suyunda ph değerinin yüksek olması da aynı zamanda vücudun nemlendirilmesine, daha dinç olmasına katkıda bulunur.

Afyon termal suyunda içme ve banyo tedavilerinden yararlanılmaktadır. Aynı zamanda suyun bulunduğu ortamlarda meydana gelen nemli ve buharlı havanın da üst solunum yoluna olan faydalarını da arttırmaktadır. Romatizmal hastalıklar ve dolaşım sistemi sorunları için de yarar sağlayan afyon termal suları, şifa kaynağıdır. Afyon termal suları, romatizmal hastalıkların dışında kadın hastalıkları, nefrit, nevralji, alerjiler, cilt hastalıkları gibi birçok sağlık sorununda da tedaviye yardımcı tedavi olarak kullanılmaktadır. Afyon termal sularının yapısında bulunan karbondioksit kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Solunum yoluyla kalbin daha sağlıklı ve sakin çalışmasına katkıda bulunur.

Solunum sistemi hastalıkları, alerjik üst solunum yolu rahatsızlıkları gibi solunum rahatsızlıklarına da klimaterapi uygulanmaktadır. Cilt hastalıklarında da birçok faydası olan afyon termal sularının egzama, akne, nörodermit gibi birçok cilt rahatsızlıklarına da olumlu etkileri olduğu gözlenmiştir. Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarında; dejeneratif eklem rahatsızlıklarında, özellikle eklem sorunlarında, kireçlenmelerde, yumuşak doku romatizmaları, inflamatuar romatizmal rahatsızlıklar, yumuşak doku romatizmaları, romatoid artrit, ortopedik girişimler sonrası travmalar gibi birçok sağlık sorunu için de yardımcı tedavi olarak afyon termal sularından yararlanılmaktadır.

Afyon Gazlıgöl Kaplıca Suyunun Kimyasal Özellikleri, Suyun Özellikleri Kimyasal sınıflandırılmasının; bikarbonat, sodyum, karbondioksit ve hidrojen sülfürlü olarak yapıldığı Gazlıgöl kaplıcası suyunun içinde klorür, iyodür, bromür, florür, sülfat, nitrat, nitrit, hidrofosfat, karbonat, bikarbonat, hidroarsenat gibi iyonların yanı sıra, serbest karbondioksit ve serbest kükürtlü hidrojen gazları bulunmaktadır. Ayrıca kaplıcanın temperatürü 64 C, radyoaktiviTlferi Rn 0,2 ile 0,29 eman arasında değişmekte olup, pH değerleri ise 6,9'dur. Basında Gazlıgöl Avrupa’da kalp hastalarına karbondioksitli gaz içeren kaplıcalar öneriliyor. Afyon’daki Gazlıgöl Kaplıcası ise böyle bir amaç için bulunmaz cennet. Ayrıca içme olarak kullanıldığında karaciğer ve böbreklere iyi geliyor. Gazlıgöl Kaplıcası, karbondoksit açısından da oldukça zengin. Bu kaplıcanın suyunda çözünmüş halde karbondioksit gazı var.

        Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illeri arasında kalan Frig vadilerinde Friglerin izlerini günümüz gezginlerinin sürmesi için oluşturulmuş uluslararası standarlarda Frig Yolu:

Frigya, günümüzde Afyonkarahisar, Ankara ve Eskişehir illerinin tamamı; Kütahya ilinin büyük bir bölümü ile Konya, Isparta ve Burdur illerinin kuzeyinde kalan coğrafyanın antik dönemdeki adıdır. Bölge bu adı, MÖ 1200’dan itibaren Trakya’dan boğazlar üze-rinden gelerek bu topraklara yerleşen ve MÖ 7. yy’da parlak bir uygarlık kurmuş olan Friglerden almıştır. Frigler dünyaca ünlü efsanelere konu olmuştur. Başta başkent Gordion (Yassıhöyük) olmak üzere, Pessinus (Ballıhisar) ve Midas şehri (Yazılıkaya) Friglerin önemli merkezlerindendir. Türkmen Dağı’nın lavları ile kaplı bölgenin kolay işlenebilir kaya yapısından dolayı başta Frigler olmak üzere bölgede hüküm sürmüş uygarlıklara ait birçok kaya anıtı ve izleri günümüze kadar gelen antik yollar bulunmaktadır. Frig Yolu Ankara, Afyonkarahisar,

Eskişehir ve Kütahya illeri sınırları içerisinde kalan Frig Medeniyetinin yaşam alanı olarak seçtiği bölgeleri içeren tematik kültür yollarından biridir. Frig Yolu yaklaşık 506 km den ibaret olup ülkemizdeki en uzun yürüyüş yolları arasında 3. sıradadır. Rota kırmızı beyaz renklerle işaretlenmiştir. Tamamını yürüyerek gezmek için 15-20 gün zaman ayırmanız gerekmektedir. Frig Yolu projesi alanında uzman kişilerin 5 yıllık bir çalışmasıyla 2013 yılında tamamlanmış olup turizme ve doğa severlere kazandırılmıştır. Frig vadisi ndeki antik kalıntılar, patikalar ve orman içi yolların birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Frig Yolu 3 ana rotadan oluşmaktadır. Gordion (Ankara) , Seydiler(Afyonkarahisar) ve Yenice çiftliği(Kütahya) dan başlayan yollar Frigya nın kalbi olan Midas(Yazılıkaya/Eskişehir) de birleşir. 1. Rota : Seydiler (Afyonkarahisar) – Yazılıkaya (Eskişehir) : 140 Km. 2. Rota : Yazılıkaya (Eskişehir) – Yenice Çiftliği (Kütahya) : 147 Km 3. Rota : Yazılıkaya (Eskişehir) – Midas (Eskişehir) / Gordion (Ankara) : 219 Km. Toplam : 506 Km.

 

           

 

           

 

            

 

    Regulus Termal Otel Afyonkarahisar:

Misafirperverliğin Tutkusunu Regulus Termal'de Yaşayın Termal Turizmin Başkenti olan Afyonkarahisar'ın Yaylabağı (Gazlıgöl) mevkisinde olan Regulus Termal, sunduğu 25 farklı dinlenme alanıyla konuklarını stresten arındıracak huzurlu bir tatil vaat ediyor. Dünyaca tanınmış, sağlığa olan faydaları yetkili makamlarca yapılan testlerle ispatlanmış, Afyonkarahisar Regulus Termal Otel, Avrupa Birliği’nin standartlarına uygun olarak misafirlerine eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Tesiste yarım pansiyon hizmeti sunulmaktadır. Otel odalarımız; 1 yatak odası ve salondan oluşmaktadır. Yatak odası 11.70 metrekare ve salon (yaşam alanı) 23.90 metrekare büyüklüğündedir. Salonunda Amerikan mutfak olan dairemizin 4 kişilik bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak mutfak gereçleri: mini buzdolabı, set üstü ocak ve balkon bulunmaktadır. Diğer kişiler için oturma odasındaki koltuk açılabilir yatak olarak kullanılabilmektedir. Her dairede uydu yayınlı televizyon, ücretsiz kablosuz internet bağlantısı ve telefon mevcuttur.


Afyonkarahisar’da güzel bir tatil yaşamak aynı zamanda da lezzetli yemekleri tatmak isterseniz, tüm damak tatlarına hitap eden zengin mutfağımız ile ev sıcaklığını yaşayabileceğiniz otelimizde sizleri bekliyoruz. Deneyimli şeflerimiz ve servis personellerimizle tüm hijyen kurallarına dikkat ederek; termal suyumuzla daha sağlıklı bir hayatın yanında yemeklerimizle de sizlerin sağlığını önemsediğimizi belirtmek isteriz.


Her sabah açık büfe kahvaltı ile lezzet dolu bir kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. Her çeşit ekmek, ev yapımı salça ve reçel, tadı damağınızda kalacak tereyağı ve diğer yağ çeşitleri, doyurucu bir yumurta, her çeşit içeceğimiz ve birçok aperatif bulunan kahvaltı büfemizden istediğinizi seçebilirsiniz. Akşamları ise geleneksel Türk ve dünya mutfaklarından birçok çeşitle, yemeye doyamayacağınız keyifli bir akşam yemeği menümüz bulunmaktadır. Tüm bunların yanında çeşitli lezzetlerde salatalarımız ve tatlı menümüzle restaurantımızın kapıları tüm müşterilerimize her daim açıktır.


Afyon Regulus Termal Otelimizde bulunan hamamlarımızda; kaslarınız gevşeyecek, vücudunuz dinlenecek, ruhsal ve bedensel kirlerden arınacaksınız. Kendinizi yenilenmiş ve ferahlamış hissedeceksiniz. Otelimizin -1 katında 1500 metre SPA bulunmaktadır.
Regulus Termal Otelde ; Bay ve Bayan misafirlerimize özel termal tedavi havuzu, jakuzi ve dinlenme alanlarımız bulunmaktadır. Gerçek bir rahatlamanın peşinde olan konuklar için tasarlanan loungelarımız ile bu hissi yeniden keşfedeceksiniz.


B r açık, havuzu, 2 Türk hamamı ve 2 kese odası le geleneksel d nlenme metotlarını sevenlere h tap eden Regulus Termal Otel, sağlığını önemseyenlere saf ve yüksek kal te m narell sularıyla çamur odalarında ve kar çeşmeler nde eğlenme fırsatı sunuyor.
Afyonkarahisar’ın en modern termal oteli Regulus Termal, bölgenin mineral bakımından en zengin termal suyu ile şifa dağıtıyor. Kalsiyum, sodyum, magnezyum, klor, bikarbonat, sülfat, silisyum, iyot, karbondioksit, kükürt, radon ve tuz değerleri laboratuvar testleriyle belgeli olan termal suyuyla, fiziksel ve ruhsal tedavi anlamında
yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından tercih ediliyor. Hem kısa bir tatil kaçamağı yapmak hem de şifa bulmak isteyenleri otelimize davet ediyoruz. Biri açık  8 havuzu, 2 Türk hamamı, 2 kese odası bulunmaktadır.

          

 

              

 

              

 

 

               

 

     

      Frigya - Göynüş Vadisi

Afyonkarahisar-Eskişehir devlet karayolunun 36'ncı kilometresinden kuzeybatıya (sola) sapılarak 2 kilometrelik bir yolculuktan sonra ulaşılır. İhsaniye İlçesi Kayıhan Beldesi'ndedir. Frig Dönemi'ne ait yerleşimin olduğu Frig Vadisi'nde yaklaşık 10 metre yükseklikte dik kayalar vardır. Bu kayaların cephelerinde kare görünümlü küçük kapı boşlukları bulunur. Bu kapılardan içeri girildiğinde odalarla karşılaşılmaktadır. Bu odalar Frig Dönemi'ne ait kaya mezar odalarıdır. Vadi içinde kale, Aslantaş, Yılantaş, Maltaş ve Kumcaboğaz anıtları vardır.

            

        ASLANTAŞ: Aslantaş kaya mezar odasının ön yüzündeki kapı boşluğunun her iki yanında ayağa kalkmış, karşılıklı iki heybetli aslan ve ayakları altında birer yavru aslan ile kapı üstünde hayat ağacını andıran kütle ve bunun üstünde her iki yana uzanmış kanatlı güneş kursu, kabartma olarak yapılmıştır. Mezar odası, hafif tonoz tavanlı, sol tarafta ölüyü yatırmak için kline (sedir) bulunan küçük bir hücresi vardır. Aslantaş’ın önemli bir Frig kralın mezarı olduğu ve M.Ö.7'nci yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır. M.Ö.13'üncü yüzyıla ait olduğu da yeni yapılan incelemelerle söylenmektedir.

            

          MALTAŞ: Birbirine yakın Aslantaş ve Yılantaş anıtlarından yaklaşık 500 metre uzaklıkta olup, günümüzde zemine gömülü durumdadır. Üçgen çatılı bir tapınak cephesidir. M.Ö.7'nci yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır. Gömülü bölümünde mihrap, ayrıca sol üst kenarda dikey yazıt vardır. Arka bölümde derin kuyu biçimi yarma vardır.

            

       Ayazini Ören Yeri

Afyonkarahisar-Eskişehir karayolu 27'nci kilometreden sağa doğru 4,7 kilometre daha gidilerek ulaşılan Ayazini Köyü'nün, Frigler Dönemi'nden beri yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilinmektedir. Roma ve Bizans dönemlerine ait aile ve tek kişilik kaya mezar odaları, Bizans Dönemi'ne ait kiliseler ve kaya yerleşimleri arazinin bu tür bir yerleşime elverişli olması nedeniyle oyularak yapılmış eserleridir. Aslanlı mezar odaları, sütunlu mezar odaları ile kayaya dış ve iç mimarî olarak oyulmuş kilisesi gibi sanat şaheseri eserler bulunmaktadır. Ayrıca kaya kütlesinin oyularak yerleşime dönüştürüldüğü, içinde sarnıç bulunan Avdalaz Kalesi vardır. Beldede her yıl turizm şenlikleri düzenlenmektedir.

           

 

       Parkur Bilgileri:

Parkur orta zorlukta olup genelde coğrafi yapı gereği açık alanda yürünecektir. Nisanayı olduğundan havalar uygun olacaktır. İrtifa kazancı 65 metre, irtifa kaybı 250 metre dolaylarındadır. İlk katılımcılar için kondisyonu iyi olanlar katılabilir. 

 

Program:

  1. Gün (17 Nisan 2025 Perşembe) : Akşam saat ilk duraktan saat 23.00 da araçla başlayacak etkinlik E-5 Gebze karayolu takip ederek Eskihisar Feribotla Yolova’ya geçiyoruz. Bursa yolu üzerinden Orhangazi – İnegöl – Bozoyük – Kütahya yolu ile otelin bulunduğu İhsaniye Afyonkarahisar’a (18 Nisan 2025 Cuma) sabah saat 06.00 – 07.00 arası varmış olacağız. Kahvaltıdan sonra araçla 22 km ile Eskieymir Köyüne varmış olacağız. Frig yolu rota 1.8 den (Eskieymir) yürüyüşe başlayarak yaklaşık 10 km ile Ayazini ilçesine ulaşmış olacağız. Ayazini’den araçla otele yer5leşeceğiz. Yemekten önce sonra termal havuzlardan yararlanmış olacağız.
  2. Gün (19 Nisan 2025) : Kahvaltıdan sonra araçla 15 km ile Göynüş vadisine varmış olacağız.     Frig yolu rota 1.9 den (Göynüş Vadisi) yürüyüşe başlayarak yaklaşık 12 km ile Maltaş Örenyeri’nden geçerek Ayazini ilçesine varmış olacağız.  Ayazini’den araçla otele dönmüş olacağız. Yemekten önce sonra termal havuzlardan yararlanmış olacağız.
  3. Gün (20 Nisan 2025) : Kahvaltıdan sonra son günümüzü termal havuzlara saat 12.00 e kadar girerek keyifli olarak saat 13.00 de İstanbul’a dönmüş olacağız.

       Ücrete Dahil Olan:

  • Odalar 2 kişilik ve 2 ayrı yataklı olup, çiftler için çift kişilik (double) yatak da bulunmaktadır. Tek kişi konaklama farkı oda ücretin %50 fark alınır.
  • Otel konaklama, akşam yemeği ve sabah kahvaltı ücrete dahildir.
  • İatanbul - Afyonkarahiser gidiş geliş araç ücreti dahildir.  
  • Etkinlik maliyeti 16 kişilik araca göre hesaplanmıştır, daha az kişiyle gidilirse maliyette değişiklik olabilir.
  • Toplam etkinlik ücreti KDV dahil kulüp üyeleri için 9.400 TL, websitesi üyeleri için 9.600 TL'dir.
  • Kapora olarak 2.000,00 TL etkinliğe yazılırken ödenecektir. Gerisi etkinliğe 15 gün kala ödenecektir. (İptal süresi 20 gündür).

Notlar:

  • Verilen mesafeler yaklaşık mesafelerdir.
  • Yürüyüşlerimizde doğa yürüşüne uygun kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.
  • Coğrafı yapısı gereği yürüyüş parkurları açık alan olduğundan güneş gözlüğü ve güneş kremi mutlaka bulundurun. Ayrıca havuzlara girileceğinden mayo şort ve bone almayı unutmayın.
  • Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.
  • Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur, doğada arazi ve hava koşullarına bağlı değişiklikler olabilir.
  • Lider grup ve rota şartlarına göre değişiklik yapabilme yetkisine sahiptir.
  • Etkinlikten önce bilgilendirme amaçlı WhatsApp grubu açılacaktır.

           Amatörce aralarda Karadeniz çalgısı Tulum çalacağım.

Doğada kalın sağlıklı olun, görüşmek üzere...

 

Etkinlik Sorumlusu İletişim:

Mürsel Bilir - GSM: 0532 641 86 72 E-posta: murselbilir@hotmail.com

İstanbul Doğa Whatsapp: 0 552 728 92 00

​​​​​​



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

EFELER YOLU

EFELER YOLU

Tarih: 17.04.2025 - 20.04.2025

Kategori: KONAKLAMALI ETKİNLİK - KONAKLAMALI ETKİNLİK

BAHARDA EFELER YOLU

Efeler Yolu

Efeler Yolu; İzmir’in Bornova ilçesinden başlayarak Nif dağı ve Bozdağ sıradağlarını geçerek Kiraz'ın yaylalarını dönen ve devamında Aydın sıradağları üzerinden Efes-Selçuk’ta bulunan Meryemana’da sonlanan 500 kilometrelik çok etaplı ve işaretli bir yürüyüş yoludur. Efeler Yolu, efe/zeybek temasını işleyen bir kültür rotasıdır. Bu bağlamda Efeler Yolu geniş bir coğrafyayı kapsayarak, bakir yaylalar ve dağ geçitlerini kullanan kadim yollarla kültürel zenginliklerini günümüze taşımayı başarmış önemli köyleri birbirine bağlar. Efeler Yolu, sorumlu turizme yönelik çalışmaları ve fark yaratan özellikleriyle 2023 yılında Green Destinations “Top 100 Stories” arasında yer almaya hak kazanmıştır.
 
Efeler Yolu 27 ana etap ve 1 alternatif hat olmak üzere 28 etaptan oluşur. Etap uzunlukları 14-24 kilometre arasında değişir. Etapların zorluk dereceleri genel olarak orta-zor ve zor olarak derecelendirilebilir. Bu yönüyle Efeler Yolu tam bir meydan okumadır! Efeler Yolu’nun ana etapları kırmızı-beyaz, alternatif rotası ise kırmızı-sarı renklerle işaretlenmiştir. Standart sinyalizasyona ek olarak yoldaki kırmızı işaretlemeler, rotalar üzerinde bulunan dağ zirveleri, kültür mirasları ya da önemli manzara noktalarına ulaşım sağlar. Diğer taraftan dileyen yürüyüşçüler Wikiloc, FatMap, AllTrails ya da benzeri uygulamalar yoluyla da iz takibi yapabilirler.

 

Efeler Yolu’nun Amaçları

Efeler Yolu fikrinin amacı;

-Yol güzergâhında bulunan köylerin ve rota hattının doğal, tarihi, kültürel ve arkeolojik değerlerinin korunmasını, tanıtılmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamak;

-Yeni ekonomik faaliyet alanları yaratarak, tarım ve hayvancılık yoluyla sağlanan ekonomiyi desteklemek; 

-Turizm yoluyla sosyal hayatı canlandırarak, gençlerin doğup büyüdükleri topraklarda daha mutlu yaşamalarını sağlamak, köylerden genç göçünü engellemek;

-Efe/zeybek kültürünün doğayla olan bağlantısını kurarak bu kültürün uluslararası tanınırlığına katkı sağlamak olarak özetlenebilir.

 

Efeler yolu etkinliğimiz bölgenin önemli doğal ve tarihi güzelliklerini içeren kısımlarını barındıracak. Etkinlik boyunca Ödemiş ilçe sınırları içinde bulunan muhteşem doğasıyla Gölcük gölü, ülkemizin en eski köylerinden olan tarihi Birgi köyü, dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağını barındıran Efes antik kenti, Meryemana Kilisesi, Şirince kasabası ile biribirinden güzel 3 parkurda faaliyetimizi gerçekleştireceğiz. Bu parkurları isteyenler tamamını yürüyebilecekken isteyenlerde daha kısa mesafe yürüyebilecek. Parkur detaylarında her parkura ait kısa ve uzun mesafe km bilgisi yer almaktadır.

Ülkemizdeki uzun soluklu yollar arasında pasaport sistemini kullanan  tek yolu olan Efeler Yolu için edineceğiniz pasaportta etkinliğe dair anılarımızı her daim hatırlatacak. Diğer etapları yürüyeceğiniz zamanda kullanabileceksiniz.

Faaliyet boyunca gündüz faaliyet programımızı gerçekleştirirken isteyenlerle birlikte akşam saatlerini sohbet ederek, oyunlar oynayarak (bir klasik olarak vampir köylü, kutu oyunları vs), Ödemiş ilçe merkezinde vakit geçirerek değerlendireceğiz. Özellikle vampir köylü oyunu birçok katılımcımız tarafından her zaman severek oynanan önde gelen oyundur 🙂

Etkinlik başlangıcı: 17.04.2025 05:00

Etkinlik bitişi ve İstanbul'a varış: 20.04.2025 Tahmini saat:21:00

 

PROGRAM

1. Gün (17.04.2025 Perşembe) Dallık - Kaplan (13km)

Sabah 05:00'te İncirliden yola çıkan aracımızla çıktığımız yolculukta yol üzerinde müsait bir noktada kahvaltımızı yaparak Tire ilçe merkezinde bulunan Dallık Köyüne varıyoruz.

Çoğunlukla iniş ağırlıklı olan parkuru yaklaşık 5 saatte tamamlayıp Ödemiş ilçe merkezinde bulunan otelimize ulaşıyoruz.

 

Yürüyüş mesafesi: 14 km / Yürüyüş Süresi:5 saat     

Toplam çıkış:400 m           

Toplam iniş:800

 

2. Gün (18.04.2025 Cuma) Bozdağ - Birgi (16 km)

Çoğunlukla iniş ağırlıklı olacak olan parkurumuza Bozdağ Kasabasından başlıyoruz. Ormaniçi patikalardan başlayacağımız yürüyüşümüzde 3. km de muhteşem Ödemiş ve çevre bölgeler manzaralarıyla karşılaşacağız. Birgi köyüne kadar iniş ağrılıklı olarak manzaraya karşı yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Parkur sonunda da Birgi köyünün tarihi konaklarını ve eski yapılarını gezip konaklayacağımız otele geçeceğiz.

 

Yürüyüş mesafesi: 16 km / Yürüyüş Süresi:7 saat     

Toplam çıkış:300 m           

Toplam iniş:960

 

3. Gün Gölcük - Lübbey (19.04.2025 Cumartesi) (19km) (13km)

Otelde  yaptığımız kahvaltının ardından 30 dk lik bir araç yolculuğu ile Gölcük'e ulaşıyoruz. Sabah kahvelerimizi Gölcük kıyısındaki işletmelerde içtikten sonra yola revan olup harika patikalar ve orman içi yollardan ilerleyerek Lübbey köyüne doğru ilerliyoruz. İsteyenler yolun 13. km'sinde parkuru bitirebilecek. Parkurun büyük kısmı iniş ağırlıklı olacak. 

 

Yürüyüş mesafesi: 19 km / Yürüyüş Süresi: 7 saat       

Toplam çıkış:600 m           

Toplam iniş:1200

 

4. Gün (20.04.2025 Pazar) EFES ANTİK KENTİ, MERYEM ANA KİLİSESİ, ŞİRİNCE

Oteldeki son kahvaltımızı yaptıktan sonra otelden ayrılıyoruz. İlk durağımız olan Efes antik kenti ve daha sonra Efeler yolunun son noktası olan Meryem Ana Kilisesini ziyaret ederek tarihi Şirince kasabasını ulaşıyoruz. Burada belirtmiş olduğumuz serbest zamanın ardından öğle yemeklerimizide yiyerek dönüşe geçiyoruz.

 

ETKİNLİK MALİYETİ :

KULÜP ÜYELERİMİZ İÇİN         SİVİL ÜCRET: 9700                        KAMU ÜCRETİ:9500

WEB ÜYELERİMİZ İÇİN             SİVİL ÜCRET: 9900                        KAMU ÜCRETİ:9600

KAPORA:                             

 

Etkinlik katılım bedeki olarak  1.500 TL kapora tahsil edilecek, kalan tutar 01.04.2025 tarihinde ödenecektir.

 

 

MALİYETE  DAHİL OLANLAR:

                                 
2 kişilik odalarda 3 gece konaklama, 3 sabah kahvaltısı

*Yürüyüş LİDERLİĞİ
*Tüm transferler
*İstanbul İzmir gidiş dönüş

*Zorunlu seyahat sigortası

*Son gün turist rehberi 

 

MALİYETE  DAHIL OLMAYANLAR:
 

Kişisel harcamalar, Bireysel Kaza Sigortası

Antik Kent, müze ve ören yerleri girişleri

Efeler yolu pasapartu

İlk gün sabah kahvaltısı, tüm öğle ve akşam yemekleri
 

 

GEREKLİ MALZEMELER:  Mutlaka yürüyüşe uygun ayakkabı ve giysiler, küçük sırt çantası, baton müze kart, şapka denize girecekler için deniz malzemeleri; mayo terlik vs. Olursa iyi olur : Yağmurluk, mikro havlu, kafa feneri, düdük, güneş kremi..

   

*** Etkinlik bilgi ve fotoğraf paylaşımı için whatsap grubu kurulacak.  Etkinliğe dahil olduktan sonra gruba dahil olmak için lütfen iletişime geçiniz.

 

Faaliyet sorumlusu: Ömer KAYA           0542 321 74 44

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta Üstü
  • Kondisyon :İyi kondisyon gerektirir
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Mecbur kalınmadıkça yola çıkılmaz, arazide ve patikada yürünürr
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir :Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

KUZUYAYLA'DAN ESKİYAYLA'YA İLKBAHARLA KUCAKLAŞMA

KUZUYAYLA'DAN ESKİYAYLA'YA İLKBAHARLA KUCAKLAŞMA

Tarih: 19.04.2025 - 19.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

İLKBAHARDA USUL USUL YÜRÜ TOPRAK ANA HAMİLEDİR.

Kızılderili atasözü

 

 

 

Eskiyayla, Sakarya (Türkiye) içindeki en iyi Doğa Yürüyüşü ... Eskiyayla, Sakarya (Türkiye) içindeki en iyi Doğa Yürüyüşü rotaları |  Wikiloc

   

Sevgili Dostlar,

 

Kar yürüyüşlerinin vazgeçilmezi olan Kartepe Kuzuyaylada baharın kokularını içimize çekip, yürümeye başlayacağız. Tatlı bir iniş ile Sakarya Pamukova'ya bağlı Eskiyayla Köyüne ulaşacağız.  

Parkurumuz yaklaşık 16 km. 350m kadar yükseliş ve 750 m kadar da iniş olacak.1600 m civarından başlayıp 1000 m ye kadar ineceğiz.

Maalesef yeni başlayacak katılımcılara tavsiye etmiyoruz.

 

Eskiyayla köyü Pamukovanın rakımı en yüksek köyü olmakla , eski yayla adlı düzlükte kurulan orman içi köyüdür. Doğusunda Kazimiye köyü, batısında Bakacak köyü, kuzeyinde Mesruriye köyü, güneyinde Kadıköy ve Ağaçcılar köyü ile komşudur. Köyün çevresi , kayın, köknar,çam ve çeşitli orman ağaçlarıyla kaplıdır.

Köy halkı bugün çoğunluğu oluşturanlar 93 harbi sonunda 1879 yılında Bulgaristan’ın Osmanpazarı’ndan yurdumuza göç eden muhacirlerdir. Köyün eski tarihiyle günümüze kadar gelen sürede bilinen şu ki Köye ilk gelen ve köyü kuran Manav ve Yörük kökenli Hüsmenoğulları, Kaykıoğulları, Çolaklar, Şakirler Yazları gelen ve yaylada hayvancılık yapan sülaleler yüksek yayla olan bu yerlere ‘’Eskiyayla’’ adını verirler ve köyün adı o günden beri değişmeden devam eder.Ancak tam olarak dönüşmesi yenidirEskiyayla köyü insanları bulgaristan’dan ilk önce bursa çevresine gelirler. Oradaki hayat şartlarını beğenmedikleri için iznik’e ve dağ yolunu takiben şimdiki bulundukları adını üzerinde kurulduğu yayladan alan eskiyayla adlı düzlüğe gelerek yerleşirler.

 

Kahvaltı & Alışveriş:

Kahvaltıyı için yol üzerinde uygun bir yerde mola vereceğiz.Yol üzeri bir marketten (su, kuruyemiş, vb.) ihtiyaçlarımızı gidereceğiz.

 

Öğlen & Akşam Yemeği: 

Öğlen yemeği için yanımızda getirdiklerimizi yiyeceğiz. Hafif sandviç vb. yiyecekler öneririm. Akşam yemeği için yol üstünde yemek molası vereceğiz.

 

Hazırlık:

Araçta bırakmak üzere yedek ayakkabı ve kıyafet bulundurmanızı öneririm.

Yürüş Botu, Düdük, Baton ve Tozluk ihtiyacı olacaktır.  

Bu faaliyet bir doğa sporudur. Kıyafet kurallarına uyulmak oldukça önemlidir.

Etkinlikte önceki gün açılacak whatsapp grubu üzerinden hava şartları için detaylı bilgi verilecektir.

 

Parkur Bilgisi & Rota:

Rota: Kuzuyayla'dan Eskiyayla'ya

Yürüyüş mesafesi: 16 km

Faaliyet süresi: 6 saat

Yükseklik Değişimi: 400m çıkış, 760m iniş

 

Yürüyüş ilk kez doğa yürüyüşü yapacak kişiler için uygun değildir.

 

Bu bilgiler etkinlik sırasında şartlara göre değişiklik gösterebilir. Rehber grup ve rota şartlarına göre değişiklik yapabilme yetkisine sahiptir.

 

Etkinlik Sorumluları: Mülkiye Okyay 
                                    Taner Erdem  532 488 25 95

 

 

 

         
         



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

BEYPINAR - DUPNİSA MAĞARASI SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

BEYPINAR - DUPNİSA MAĞARASI SPORTİF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 26.04.2025 - 26.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

 

Doğa Severlerle Bu Kez De Kırklareli'ye Gidiyoruz. 

  

     

       BeypınarKırklareli ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Etkinliğimizi bu köyden başlatıp ormaniçi harika bir rotayı takip ederek Dupnisa Mağarası'nda bitireceğiz. Mağaranın kapanış saatini de dikkate alarak vaktimizi ayarlayacağız. 

      26 Nisan Cumartesi sabahı ilk durağımız olan Kartal'dan saat: 06:00'da yola çıkıyoruz. Kahvaltı ve alış-veriş molamız Saray'da. Sonra Beypinar'a  gideceğiz.

       Yaklaşık 12 km sürecek bu yürüyüşümüz kolay seviye olarak belirlenmiştir. Rota üzerinde bulunan patika yolları takip etmeyi ve zaman zaman ormanlık alanlardan gitmeyi planlıyoruz. Dikenler, yokuşlar, çamurlar derken bir de bakmışsınız ki varış noktasına ulaşacağız. Doğayla mücadeleyi kazanmanın keyfiyle evlerimize döneceğiz.

        Etkinliğimizde yer alacak dinlenme molalarımızı orman banyosu 🌳 ile daha keyifli hale getireceğiz. 🥰 Kuşların cıvıltısı, yaprakların hışırtısı ve rüzgar bize eşlik edecek.

        Orman banyosu ya da Japonya’daki adıyla shinrin-yoku, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı iyileştirmek için kişinin kendisini orman ortamına bırakmasını içeren bir uygulamadır. 🌈1980’lerde artan kentleşme ve teknoloji kullanımıyla bağlantılı stres kaynaklı hastalıklarla mücadele etmenin bir yolu olarak ortaya çıkan orman banyosu, doğanın duyularıyla etkileşime girerek rahatlamayı ve farkındalığı teşvik eder. Araştırmalar, bu uygulamanın daha iyi uyku, daha iyi ruh hali ve konsantrasyon, bağışıklık fonksiyonunda artış ve daha düşük stres seviyeleri ve kan basıncına yol açabileceğini göstermektedir. Katılımcılar sadece doğada vakit geçirerek görme, ses, koku, dokunma ve hatta tat alma yoluyla bilinçli olarak çevreleriyle bağlantı kurarlar. Bu bağlantı, anksiyete ve depresyonu hafifleterek sakinlik hissini teşvik edebilir. 🌳🌳

 

 

 

       Trakya’nın turizme açılan ilk ve tek mağarası olan Dupnisa; Karadeniz’in serin ikliminin etkisi altında kalan, Türkiye-Bulgaristan sınırını oluşturan, Rezve Deresi’nin Istranca Dağları’nı derin vadilerle yardığı, vahşi görünüme sahip bir bölgede yer alır. Dupnisa Mağarası, yeşilin her tonunu görebileceğiniz yoğun bitki örtüsüyle kaplı bir bölgede, ikinci jeolojik zamanda mermerler içerisinde birbirine bağlı iki kat ve üç mağaradan oluşmuştur. Bu nedenle bilimsel olarak “Mağara Sistemi” olarak bilinir. Toplam uzunluğu 270 metre olan sistemin üst katını, Kuru ve Kız Mağaraları oluşturur. Gelişimini tamamlamış bu mağaralardan, 50-60 metre aşağıda Sulu Mağarası yer alır. İçinden devamlı akışı olan bir yer altı nehri akan ve deniz düzeyinden 345 metre yukarıda giriş ağzı bulunan bu mağaranın toplam uzunluğu 1977 metredir. Son noktası ise, girişten 61 metre yukarıda yer alır.

 

 

        Sabah Kahvaltısı:

      Sabah kahvaltımızı yol üzerinde uygun bir yerde yapacağız. Yanınızda yiyecek getirebilir veya mola yerinden atıştırmalıklar alabilirsiniz. 

       Öğlen Yemeği: 

       Yanımızda getirdiklerimiz ile doğada öğlen yemeği için mola vereceğiz. 

       Akşam Yemeği:

         Akşam yemeği için birlikte karar vererek uygun bir yerde mola vereceğiz. Molamız; çay, kahve içmelik fazla vakit kaybettirmeyecek bir dinlenme de olabilir.

       Parkur Bilgisi - Rota 

       Rota: Beypınar - Dupnisa Mağarası

       Yürüyüş Mesafesi: 12 km (+ / - )

       Zorluk Derecesi: Kolay

       İrtifa Değişimi: 300 m iniş - 200 m çıkış

        

       Maliyete Dahil Olanlar :

       - Yol Maliyeti

       - Zorunlu Seyahat Sigortası

 

       Maliyete Dahil Olmayanlar

       - Tüm yiyecek ve içecekler ve diğer bireysel harcamalar.

       - Bireysel kaza sigortası

       - Dupnisa Mağarası giriş ücreti (Tahmini 30 tl)

 

Etkinlik Sorumlusu: Neslihan Özcan 0541 471 12 19

   

       Ormanda geçirilen 2 saat, vücudumuz üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle Japonya’da popüler olan Shinrin-yoku (orman banyosu) adı verilen pratik, doğa ile yakın temasın hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerinde iyileştirici etkileri olduğunu savunur. İşte bu süreçte vücudunuzda neler olur:

       
1. Stres Azalması ve Kortizol Düzeylerinin Düşmesi

     Ormanda vakit geçirmek, stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyelerini düşürür. Bu da daha sakin, rahat ve dengeli hissetmenizi sağlar. Ayrıca tansiyonun düşmesi ve kalp atış hızının yavaşlaması gibi etkiler de gözlemlenir.

     
  2. Bağışıklık Sistemi Güçlenir

     Ağaçlar, fitonsit adı verilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren uçucu organik bileşenler salgılar. Bu bileşenler, beyaz kan hücrelerinin (doğal öldürücü hücreler) aktivitesini artırarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

     
 3. Zihinsel Sağlık İyileşir

     Doğal ortamda bulunmak, anksiyete ve depresyon belirtilerini azaltabilir. Zihinsel rahatlama ve daha olumlu bir ruh hali sağlayarak odaklanmayı artırabilir. Çalışmalar, ormanlarda geçirilen zamanın, beyin aktivitesinde “rahatlama” modunu aktive ettiğini göstermektedir.
  
       
4. Kan Basıncı ve Nabız Düşer

     Araştırmalar, ormanda geçirilen 2 saatlik bir sürenin kan basıncını ve nabzı düşürdüğünü, böylece kardiyovasküler sağlığa olumlu katkıda bulunduğunu ortaya koymuştur.

     
 5. Aromaterapi Etkisi

      Ormanda geçirilen iki saat, hem vücudunuza hem de zihninize kapsamlı bir “reset” etkisi yaparak tazelenmenizi sağlar.

    

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

ZERZAVATÇI SPORTIF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

ZERZAVATÇI SPORTIF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 27.04.2025 - 27.04.2025

Kategori: Hiking - Hiking

 

 

Doğa Severler İle Bu Kez De Zerzavatçı Köyü'ne Gidiyoruz

         Herkese Merhaba;

         27 Nisan Pazar günü Beykoz'un güzel rotalarından birine gidiyoruz. Bu etkinliğimizde Zerzavatçı Köyü'nün yeşile boyalı ormanlık alanlarında keyifle yapacağımız treeking sonrası yaklaşık 12 km yol alacak ve yürüyüşümüzü tamamlayacağız. 

         Yürüyüşümüz kolay seviye olarak belirlenmiştir. Rota üzerinde bulunan patika yolları takip etmeyi ve zaman zaman ormanlık alanlardan gitmeyi planlıyoruz. 

          Zerzavatçıİstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı bir mahalledir. Zerzevatçı Köyü 1992 yılında Mahmutşevketpaşa Köyü'nün bir sokağı iken Zerzevatçı Köyü sakinlerinin uğraşları sonucu ayrılmış ve köy statüsü kazanmıştır. Zerzevatçı Köyü'ne 1920 yılında 4 çiftçi kardeş gelip yerleşmiş daha sonra çoğunlukla Kastamonu vilayeti Bozkurt ilçesinden göçler olmuştur.

        Programımız şöyle;

       Sabah saat 07:30'da ilk duraktan başlayarak yola çıkıyoruz. Kahvaltı ve alışveriş sonrası rota başlangıcına ulaşıyoruz. Yaklaşık 6-7 saat sürmesini planladığımız etkinliğimizi güzel anılarla bitireceğiz. 

 

      Sabah Kahvaltısı:

       Sabah kahvaltımızı yol üzerinde uygun bir yerde yapacağız. 

      Öğlen Yemeği:

       Yanımızda getirdiklerimiz ile doğada öğlen yemeği için mola vereceğiz.

      Akşam Yemeği:

       Akşam yemeği için birlikte karar vererek uygun bir yerde mola vereceğiz. Molamız; çay, kahve içmelik fazla vakit kaybettirmeyecek bir dinlenme de olabilir.

   

 

      Hazırlık:

      Araçta bırakmak üzere yedek ayakkabı ve kıyafet bulundurmanızı öneririm.

       Yürüyüş botu, düdük, baton, tozluk ve yağmurluk/panço ihtiyacı olacaktır.

       Bu faaliyet bir doğa sporudur. Kıyafet kurallarına uymak oldukça önemlidir.

       Etkinlikten önceki gün açılacak whatsapp grubu üzerinden hava şartları için detaylı bilgi verilecektir.

    

     

     Parkur Bilgisi & Rota:

     Beykoz - Zerzavatçı Köyü

     Yürüyüş mesafesi: 12 km (- veya +)

     Faaliyet süresi: Tahmini 5 - 6 saat 

     Zorluk Derecesi: Normal

     Bu bilgiler etkinlik sırasında şartlara göre değişiklik gösterebilir.

     Rehber grup ve rota şartlarına göre değişiklik yapabilme yetkisine sahiptir. 

 

   

           NOT : 

           *  Kilo - Kalp - Tansiyon hastaları için parkurlarımız uygun değildir. Verilen mesafeler de yaklaşık mesafelerdir.        

           * Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.    

           * Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.           

           * Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur.      

  

       Etkinliğe kayıt olmak için

       - Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız.

       - Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz.

       - Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz.

       - Etkinlik öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı whatsapp üzerinden yapılacaktır.

       
        Etkinlik Sorumlusu: Neslihan Özcan 0541 471 12 19        

 

 

       Ormanda geçirilen 2 saat, vücudumuz üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle Japonya’da popüler olan Shinrin-yoku (orman banyosu) adı verilen pratik, doğa ile yakın temasın hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerinde iyileştirici etkileri olduğunu savunur. İşte bu süreçte vücudunuzda neler olur:

       
1. Stres Azalması ve Kortizol Düzeylerinin Düşmesi

       Ormanda vakit geçirmek, stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyelerini düşürür. Bu da daha sakin, rahat ve dengeli hissetmenizi sağlar. Ayrıca tansiyonun düşmesi ve kalp atış hızının yavaşlaması gibi etkiler de gözlemlenir.

       
2. Bağışıklık Sistemi Güçlenir

     Ağaçlar, fitonsit adı verilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren uçucu organik bileşenler salgılar. Bu bileşenler, beyaz kan hücrelerinin (doğal öldürücü hücreler) aktivitesini artırarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

    
  3. Zihinsel Sağlık İyileşir

     Doğal ortamda bulunmak, anksiyete ve depresyon belirtilerini azaltabilir. Zihinsel rahatlama ve daha olumlu bir ruh hali sağlayarak odaklanmayı artırabilir. Çalışmalar, ormanlarda geçirilen zamanın, beyin aktivitesinde “rahatlama” modunu aktive ettiğini göstermektedir.

     
 4. Kan Basıncı ve Nabız Düşer

      Araştırmalar, ormanda geçirilen 2 saatlik bir sürenin kan basıncını ve nabzı düşürdüğünü, böylece kardiyovasküler sağlığa olumlu katkıda bulunduğunu ortaya koymuştur.

     
 5. Aromaterapi Etkisi

      Ormanda geçirilen iki saat, hem vücudunuza hem de zihninize kapsamlı bir “reset” etkisi yaparak tazelenmenizi sağlar.

    

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

BAHARDA ORTA LİKYA ETABI

BAHARDA ORTA LİKYA ETABI

Tarih: 29.04.2025 - 4.05.2025

Kategori: Konaklamalı Trekking - Konaklamalı Trekking

 

 

İstanbul Doğa Üyeleri  İle Bu Kez De Orta Likya Etabı'na Gidiyoruz.   

   

         Herkese merhaba;

         Mayıs’ta Likya’nın en güzel bölümlerinden birini yürümeye ne dersiniz? Sizlere Orta Likya’da eşsiz manzaralar eşliğinde harika bir program hazırladık. 4 gece 5 gün olarak planladığımız bu etkinliğimizde antik kentler, tekne turu, enfes manzaralar ve bolca hoş sohbet var.

       

         Programımız şöyle;

Etkinlik başlama tarih ve saati : 29.04.2025 Saat: 20:00  Salı  (Bakırköy incirli araç kalkış saati)

Etkinlik bitiş tarihi ve saati       : 04.05.2025 Pazar. (İstanbul'a varış geç saatlerde olabilir)

 

         29 Nisan Salı saat 20.00’de ilk duraktan başlayarak yola koyuluyoruz. Uygun yerlerde mola verecek ve ihtiyaçlarımızı karşılayacağız.

         30 Nisan Çarşamba

         Sabah saatlerinde Muğla’da bulunan Saklıkent’e varıyoruz. Yaklaşık 5 km’lik bir yürüyüş sonrası Saklıkent’te bulunan kafelerde kısa bir mola vereceğiz. Ardından Gizlikent Şelalesi’ne geçiyoruz. Fotoğraf ve manzara keyfi sonrası araçla yola devam ediyoruz. Otele yerleşim ve dinlenme ile günü tamamlayacağız.

  

 

        1 Mayıs Perşembe

        Delikkemer - Patara Kum Tepeleri - Patara Antik Kent

        Yürüyüşümüz Delikkemer’den başlayıp Patara sahilinde sona erecek. Yaklaşık 7-8 km’lik yolculuk sonrası plajda veya kum tepelerinde vakit geçireceğiz. Tabii ki Güneş’i kum tepelerinde batırıp araca doğru yola çıkacağız.

         Delikkemer; toplam uzunluğu yaklaşık 22 kilometre olduğu belirtilen su kanalından günümüze ulaşan kalıntılar, Pınarönü Mevkii’nde yer alır. Patara Antik Kenti’ne su taşıyan kanal, Likya Yolu rotasında yer almaktadır. Çevresi koruma altında olan ve tesisleşmeye izin verilmeyen bir bölgedir.

   

        1988 yılından beri kazıları sürdürülen Patara Antik Kenti, arkeolojik ve tarihsel değerlerinin yanında Akdeniz kaplumbağaları Caretta-Carettaların milyonlarca yıldır yumurtalarını bırakıp yavruladıkları ender sahillerden biri olması ile de ayrı bir öneme sahiptir. 

       Yürüyüş mesafesi: 8 km ( - veya + ) / Kolay 

       Rota üzerinde Patara Antik Kenti, tiyatrosunu ve ören yerini göreceğiz. 


    

        Patara Antik Kenti, Tiyatrosu ve Ören Yeri

       Patara Antik Kenti Fethiye-Kalkan arasında Xanthos Vadisi'nin güneybatı ucunda bugünkü Gelemiş Köyü'nde yer almaktadır ve Likya'nın en önemli ve en eski şehirlerinden biridir. MÖ 13'üncü yüzyıla ait Hitit metinlerinde şehrin adı Patar olarak geçmektedir. Tepecik Akropolü'nde ele geçen seramik parçaları, Orta Tunç Çağı özelikleri içerirken, yine Tepecik'in doğu yamacı eteklerinde ortaya çıkarılan, Demir Çağı öncesine ait taş balta Patara'nın tarihinin ne kadar eskilere gittiğini göstermektedir. Xanthos Vadisi'nde denize açılabilecek tek yer olması nedeniyle tarih boyunca önemli kent olma özelliğini her çağda devam ettirmiştir. 

   

       Bir dönem Likya'nın başkenti olan Patara Anadolu'nun tahıl ambarıdır. "Noel Baba" diye anılan Saint Nicholaos, Pataralı'dır.

       2 Mayıs Cuma

       Kekova - Kaleüçağız

       Otelde yapacağımız kahvaltının ardından Kekova tekne turumuz için Kaleüçağız bölgesine gideceğiz. Burada yapacağımız tekne turu ardından zamanımıza göre kısa bir yürüyüş bizi bekliyor olacak. 

       Not: Tekne turu maliyete dahil değildir. Tahmini maliyet 1700 - 2000 TL
 

  

    


       Tekne turu süresi: 6 - 7 saattir. Dünyadaki cennet olarak görülen Kekova'yı tekne turu sayesinde keşfedeceksiniz. Batık şehir, Korsan Mağarası, Kale Köy, Adalar Koyları, Hamidiye ve Gökkaya Koyu'nu tur sayesinde ziyaret edeceğiz. 10.30'da başlayacak gezimiz 17.00'de sona erecek. Dönüş öncesi Kaleüçağız'da serbest zaman verilecektir. 

    

       Bölgedeki tekne turları sırasında genelde sabah çay ve bisküvi, sonrasında açık büfe öğlen yemeği, akşam üzeri de meyve servisi vardır. 

      3 Mayıs Cumartesi

      Günü plaj keyfi ile geçirmek adına kahvaltı sonrası Kalkan’a rota başlangıcına gidiyoruz. 5-6 km’lik bir rota sonrası Kaputaj Plajı’ndayız. Plaj Keyfi sonrası Kaş merkeze hareket ediyoruz.

      Kaş merkeze çok yakın konumdaki Uyuyan Dev manzarası için toplamda 4 km sürecek bir patikayı takip edeceğiz. Ardından Kaş merkez ve çevresinde vakit geçirip otele geri döneceğiz.

     Toplam yürüyüş mesafemiz 10 km (Kolay)

     


      4 Mayıs Pazar

      Rüya gibi geçecek etkinliğimizin son günü, vakitlice otelden ayrılıyoruz. Dönüş yolunda uygun yerlerde mola vereceğiz. 

 

      Not:   

      Bu bilgiler etkinlik sırasında şartlara göre değişiklik gösterebilir.

      Rehber grup ve rota şartlarına göre değişiklik yapabilme yetkisine sahiptir. 

     

       Konaklama İle İlgili Bilgiler

      Otel konaklama yapılacaktır. Otelimiz Patara Plajı'na yakındır. İçinde havuz ve bar imkanı bulunmaktadır. 

      Telefon çekmektedir.

      Restourant imkanı bulunmaktadır. Market imkanı sınırlıdır. 

      Yataklar tek kişiliktir. Çiftler için birleştirme yapılabilir.

      Odalar 2 kişiliktir. Katılımcıların durumuna göre 3 kişilik odalar kullanılabilir. Etkinlik lideri bu konuda bilgi verecektir. 

   

      Butik bir otelde kalacağız. Tek kişilik oda imkanı bulunmamaktadır. Otelde İstanbuldoğa sporcuları dışında müşteri olmayacaktır.

      Not: 3 kişilik odalar mecbur kalınması durumunda kullanılacaktır.   

    

    

   

      Maliyet :  12.500 TL. Resmi üyelere 200 TL indirim uygulanacaktır.

-  Girişte ödenen kaporadır. Kalan tutar 15 Nisan'da ödenecektir.

 

      Maliyete Dahil Olanlar:

-  İstanbul - Antalya ve Antalya istanbul arası özel otobüs ile ulaşım.

-  Faaliyet süresince tüm ara transferler

-  Zorunlu Seyahat Sigortası.

-  4 Gece Otel Konaklama 

-  4 Kahvaltı , 4 Akşam Yemeği

-  KDV ve diğer vergiler. ( Faturanız etkinlikten sonra düzenlenip eposta adresine gönderilecektir. )

       

       Maliyete Dahil Olmayanlar:

- Yolculuk sırasında yeme içme ve kişisel harcamalar ve öğle yemekleri.

- Bireysel kaza sigortası

- Bireysel harcamalar, ören yeri ve müze giriş ücretleri

- Tekne turu

- Not: Bölgede tekne turları genelde öğle yemeklidir. Gün içinde çay, meyve ikramı vardır.

     

      

       Etkinlik Sorumlusu: Neslihan Özcan 0541 471 12 19   

  

      Ormanda geçirilen 2 saat, vücudumuz üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle Japonya’da popüler olan Shinrin-yoku (orman banyosu) adı verilen pratik, doğa ile yakın temasın hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerinde iyileştirici etkileri olduğunu savunur. İşte bu süreçte vücudunuzda neler olur:

       
1. Stres Azalması ve Kortizol Düzeylerinin Düşmesi

       Ormanda vakit geçirmek, stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyelerini düşürür. Bu da daha sakin, rahat ve dengeli hissetmenizi sağlar. Ayrıca tansiyonun düşmesi ve kalp atış hızının yavaşlaması gibi etkiler de gözlemlenir.

      
 2. Bağışıklık Sistemi Güçlenir

     Ağaçlar, fitonsit adı verilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren uçucu organik bileşenler salgılar. Bu bileşenler, beyaz kan hücrelerinin (doğal öldürücü hücreler) aktivitesini artırarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

      
3. Zihinsel Sağlık İyileşir

     Doğal ortamda bulunmak, anksiyete ve depresyon belirtilerini azaltabilir. Zihinsel rahatlama ve daha olumlu bir ruh hali sağlayarak odaklanmayı artırabilir. Çalışmalar, ormanlarda geçirilen zamanın, beyin aktivitesinde “rahatlama” modunu aktive ettiğini göstermektedir.

     
 4. Kan Basıncı ve Nabız Düşer

      Araştırmalar, ormanda geçirilen 2 saatlik bir sürenin kan basıncını ve nabzı düşürdüğünü, böylece kardiyovasküler sağlığa olumlu katkıda bulunduğunu ortaya koymuştur.

      5. Aromaterapi Etkisi

      Ormanda geçirilen iki saat, hem vücudunuza hem de zihninize kapsamlı bir “reset” etkisi yaparak tazelenmenizi sağlar.

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

ALIÇ YAYLASI TREKKING VE DOĞAL ÇADIR KAMPI

ALIÇ YAYLASI TREKKING VE DOĞAL ÇADIR KAMPI

Tarih: 3.05.2025 - 4.05.2025

Kategori: Çadır Kamp - Çadır Kamp

 

Merhaba Arkadaşlar,

Son yaptığımız kamp faaliyetinde Alıç Yaylasını ve orada vakit geçirmeyi çok sevdik. Oluşan istek üzerine bu etkinliğimizde hem yürüyeceğiz hem de kamp yapacağız. Program Şöyle: 

Kamp Yeri Bilgisi : Kampımız Alıç Yaylasında kurmayı planlıyoruz. Kamp alanımıza yakın yaylada su var. Yanımıza su alıp taşımak için 5 lt lik su kaplarından almakta fayda var. Yaylada kamp kurmayı planladığımız bölgede çam ağaçları arası hamak kurmak için uygun. Hamaklarımızı yanımıza alalım. Pazar günü hamakta kitap okuyup kafa dinleyebiliriz. Yaylanın alt kısmında Vodafone tek diş çekiyor. Ancak telefon çekmiyor olarak bilgilendirme ve planlarımızı yapabiliriz.

Fotoğraflar:Daha önceki kamp ve treking faaliyetlerinde çektiğim kendi  fotoğraflarımdır ( Foto By Şükrü Gün ) 

 

 

       

Kamp Olanakları: Piknik alanları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar, WC ve çeşme. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

 3 Mayıs Cumartesi : 

Elmalı köyüne ulaşım.Elmalı köyünden kamp alanına araçla ulaşım.Kamp alanına ulaştıktan sonra isteyen hemen gösterilen alana belli bir düzende çadırını kurabilir.Yürümek isteyenlerle kamp alanından çıkıp yine kamp alanına dönecek şekilde loop bir yürüyüşümüz olacak.

Yürüyüş yapanlar kamp alanına döndüğünde İlk öğle yemeğimizi yedikten sonra kampımızı kuracağız. Yorgunluk çaylarımızı içtikten sonra akşam yemeği hazırlıklarımıza başlayacağız. Yemek planı her çadır kendi yemek planını kendi yapacak. Karanlık olmadan kamp ateşi yerimizi planlayıp taşlarla çevireceğiz ve gerekli odun toplama ritüelimizi yapacağız. (Ateş yakmada yasal bir sakınca olmazsa... )

Akşam kamp sandalyelerimizle kamp ateşi / kamp lambası etrafında keyif çemberi oluşturacağız. Maharetli arkadaşlar olursa saz/gitar eşliğinde hep birlikte şarkılar türküler söyleyeceğiz.

Kamp liderimizin belirlediği saatte sessizlik saati uygulayıp dinlenmek ve uyumak için çadırlarımıza çekileceğiz.

 

4 Mayıs  Pazar : 

Sabah uyandığımızda kahvaltılarımızı kamp alanında çadır ortaklığı ile yapacağız. Erken kalkanlar için küçük sabah yürüyüşü düzenleyebiliriz. Geç kahvaltı sonrası kamp alanında küçük kamp oyunları, küçük yarışmalar yapmayı planlıyoruz.

Öğlensonu gibi kampımızı toplayıp aracımızla Elmalı Köyü Çivisiz Camiimizi ziyaret ettikten sonra İstanbul'a dönüşe geçeceğiz.

 

 

 

BURSA İZNİK

Bursa’nın belki de en tarihi ilçelerinden bir tanesi. Yerleşim Milattan Önce 5. yy’a kadar dayanıyor. Doğal olarak Roma’dan Bizans’a, Selçuklulardan Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yapıyor. 

ELMALI KÖYÜ

Elmalı, Bursa ilinin İznik ilçesine bağlı bir mahalledir. İlçenin kuzey doğusunda, Samanlı Dağları'ndadır. 1897-1898 yıllarında inşa edilmiş ahşap camisi, önemli bir kültür mirası olarak değerlendirilir.

1800'lerin sonlarına doğru Kafkasya’dan gelen göçmenler tarafından kurulan bir Gürcü mahallesi olarak bilinmektedir. Köylülerle yapılan sözlü görüşmelere göre 1870 yılından itibaren köye Batum'dan göçmenler gelerek yerleşmiştir. Köyde  120 yıllık ahşaptan ve hiç çivi kullanılmadan yapılmış bir cami var. Çok görkemli görünmese de içine girdiğimizde, ince bir işçilik göreceksiniz.

Köydeki ahşap yapılar hep geçme tekniğiyle inşa edilmiş, çivi kullanılmamış.

 

Yolda Kahvaltı : Feribotta yanımızda getirdiklerimizi yiyebilir veya feribot kafetaryasından yararlanabilirsiniz.

 

İlk Gün Öğle Yemeği : Atıştırmalıklarınızı yanınıza alıyorsunuz.Meyve ve kuruyemiş gibi gıdalar tercih edilmeli.

 

28 Mayıs  Cumartesi Akşam Yemeği : Kampta herkes kendi çadırında hazırladığı yemeklerle yapacak.

 

29 Mayıs  Pazar Öğle ve Akşam Yemeği : Öğle Yemeğimizi kampta kendi hazırladığımız yemeklerle yiyoruz.Akşam yemeğini dönüş yolunda demokratik oylama ile karar vereceğiz.

 

Parkur Bilgisi & Rota:

Rota: Elmalı Köyü - Aliç Yaylası-Elmalı Köyü

Yürüyüş mesafesi: 14 km

Faaliyet süresi: 5 saat

Zorluk Derecesi: Orta Kolay 

Parkur Yapısı : Toprak Yayla Yolu ve çimenlik patikalardan oluşmaktadır.

Yükseklik Değişimi: 430 m iniş, 430 m çıkış

Rota Türü : Döngü (loop ) 

Bu bilgiler ortalama olarak verilmiştir etkinlik sırasında şartlara göre değişiklik gösterebilir. Etkinlik rehberi şartlara göre rotada değişiklik yapma yetkisine sahiptir.

Gerekli Malzemeler Listesi : 

  1. Çadır, mat, uyku tulumu.
  2. Ocak, termos ve yemek yapmak için gerekli yemek setleri.
  3. Termos veya matara 
  4. Çatal, kaşık, bıçak ve yemek malzemeleri.
  5. Tepe lambası ve Çadır lambası
  6. Çok işlevli çakı seti
  7. Katlanır sandalye ve masa 
  8. Çöp Torbası
  9. Kamp Çantası ve Yürüyüş Çantası 
  10. Yedek pil (kafa lambası ve çadır lambası için) 
  11. Yağmurluk
  12. Böceksavar ilaçlar.
  13. Hamak 
  14. Duct Tape (İzole Bant) 

Çadır Kampı İçin Öneriler: 

  1. Çadır kamplarını çadır arkadaşı ile birlikye yapmak bir çok avantaj sağlar.
  2. Uygun bir uyku,mat ve uygun giyecekler kamp konforunu arttırır.
  3. Yaylalar her mevsim serin ve bazen soğuk olabilir. Gece soğuna karşı sıcak tutacak polar, termal giysiler kamp çantamızda olmalıdır.
  4. Sinek kovucu vb. gerekli olabilir.
  5. Yiyeceklerimizi asla çadır dışında bir yerde saklamayalım. Çadırda bagajda dışarıya koku sızmayacak şekilde kapalı bir şekilde saklayalım.
  6. Kamp alanına yakın yerlere çöp atmayalım.Çevredeki kedi, köpek ve diğer hayvanlar yemek bulmak için çöp atılan yerleri ziyaret ederler.
  7. Çadırlarımızı kamp liderinin göstereceği yerlere belli bir düzende kuracağız.
  8. Kampa gelmeden önce mutlaka çadırlarımızı evde kuralım. Hem eksiği veya hasarı var mı diye görürüz hem de kurma pratiği yapmış oluruz.
  9. Kamp ateşi için belirlenen alan dışında ikinci bir ateş yakılmaz. Çadırlar kamp ateşi yakılacak yere yakın kurulmaz. (Kıvılcım sıçraması vb nedenle çadırlara zarar gelmemesi için) 
  10. Gece tuvalete mutlaka 2 kişi gidiniz ve çadır gerdirme iplerine dikkat ediniz.

 

NOT : Yer dolu olsa bile yedeğe yazılabilirsiniz. Son iptal tarihine kadar iptal ettiren katılımcılarımız olursa kredisi olan yedeklerden sırasına göre asile alınır. Yedek katılımcı sayısı 2.araç için yeterli sayıda olursa etkinlik komitesi onayıyla 2.araç ilave edilebilir.

NOT2: Eğer çamurdan  araç yaylaya kadar çıkamazsa;  kamp yüklerimizi yaylaya kadar taşıması için muhtarın traktörünü kiralayabiliriz. Eğer traktör kiralamak durumunda kalırsak maliyeti paylaşarak ödeyeceğiz.

Etkinlik Sorumluları: Şükrü Gün 0 (555) 255 43 24

 

Etkinliklerimizde Tek Kullanımlık Plastik Bulundurmuyoruz, Kullanmıyoruz.  Lütfen Suyunuzu mataralarda getiriniz.

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :

Detaylı Bilgi

KAKAVA & HIDIRELLEZ ŞENLİK  KAMPI

KAKAVA & HIDIRELLEZ ŞENLİK KAMPI

Tarih: 3.05.2025 - 4.05.2025

Kategori: Çadır Kamp - Çadır Kamp

 

 

    İlkbaharı karşılamak için yapılan eğlencelerden biri olan Kakava Şenlikleri ve Hıdrellez Kutlamaları her yıl Mayıs ayının 5. ve 6. günlerinde düzenlenmektedir. Ertesi gün bütün Türkiye’de kutlanan Hıdrellez çok ilginç bir şekilde de Edirne’de de yapılır. O gün herkes sabahın erken saatlerinde kalkıp nehir kenarına gider. Ellerinde su kaplarıyla yüzlerini yıkarlar. Genç kızlar gelinlik veya en yeni elbiselerini giyerek Sarayiçi’nde söğüt dallarıyla yürüyüş yaparlar. Bazıları şafak vaktinde günahlardan arınmak, zinde kalmak ve yılın bereketli, bolluk içinde geçmesi için nehrin sularında yüzerler. Koparılan söğüt dalları kapılara asılır. Akşamdan hazırlanan niyet çömleklerinin başlarına toplanıp maniler ve gerçekleşmesi dileğiyle niyetler söylenir.

 

 

       Gidiş   : 03 Mayıs Cumartesi

       Dönüş : 04 Mayıs Pazar

 

    ETKİNLİK PROGRAMI :

Belediyenin ve Valiliğin Açıklayacağı festival programına katılacağız.Etkinlik alanının yakınlarında  çadırlarımızı kurup  Burada Roman vatandaşlarımızın renkli görüntüleri eşliğinde yakılan devasa Hıdırellez Ateşi’ni ve Roman Dansları’nı ilgiyle seyrediyoruz.

Bunun haricince Fırsatımız olması halinde 

  • Selimiye Cami
  • KARAAĞAÇ
  • LOZAN ANITI
  • KIRKPINAR MEYDANI
  • MERİÇ VE TUNCA KÖPRÜSÜLER ni görme şansımız olacak

   KAMP ALANI BİLGİLERİ:

  • Aracınız kamp alanına kadar gidecektir. Kamp çantalarınızı taşımanız gerekmez.
  • Kamp alanında tuvalet imkanı bulunmaktadır.
  • Telefon Çekmektedir
  • Kamp alanında aydınlatma bulunmaktadır.
  • Market yoktur, bu nedenle kendi ihtiyaçlarınızı getirmeniz önemlidir.
  • Tesis yok yakınlarda bir market mevcut
  • kamp alani  festival alaninin yakininda musait bir alan tesis degildir ucretsizdir.
  • Pazar donüş  saati 18.00

    YEME İÇME :

  • 1 Gün kahvaltı
  • 2 Öğlen Yemeği
  • 1 Akşam Yemeği
  • Yemekler bireysel olacaktır, tüm öğünlerimizi kendimiz yapacağız. İsteyenlerle  Edirne ciğeri Yiyebiliriz  

    KAMP MALZEMELERI:

  • Cadir, uyku tulumu, mat, kamp sandalyesi
  • Hijyen malzemeleri ( Dis fircasi ve macunu, pecete vb.)
  • Kisisel bardak, tabak, catal, bicak.
  • Yağmurluk, kafa feneri gibi kamp malzameleri
  • Yedek kiyafet,  polar ceket

   MALİYETE DAHİL OLANLAR: 

  •   Ulaşım Masrfları
  •   Zorunlu Seyahat Sigortası
  •  Sınırsız Eğlence

   MALİYETE DAHİL OLMAYANLAR: 

  •  Tüm yeme içme
  •  Bireysel Harcamalar
  •  Müze ve Ören yeri girişleri

  Etkinliğe kayıt olmak için

  • Siteye giriş yaptıktan sonra, ''etkinliğe katıl'' butonuna basınız
  • Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da EFT ile kredi yükleyiniz
  • Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip ''etkinliğe katıl'' butonuna basarak kayıt olunuz
  • Etkinlik öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı whatsapp üzerinden yapılacaktır.

                                                            

   SIRA GELMESİ DURUMUNDA YEDEK KATILIMCILAR DA İPTAL EDİLMEYEN KATILIMDAN SORUMLUDUR. AYRICA HESABINIZDA YETERLİ KREDİNİZ YOKSA SIRANIZ GELSE BİLE ASİL LİSTEYE KATILAMAZSINIZ.

 

 

 

 

 

 

 

 

i



Etkinlik Zorluk Seviyesi :

Detaylı Bilgi

BODRUM BODRUM - VII (YAZA MERHABA)

BODRUM BODRUM - VII (YAZA MERHABA)

Tarih: 16.05.2025 - 21.05.2025

Kategori: OTEL KON. YÜRÜYÜS - OTEL KON. YÜRÜYÜS

 

Doğa Severler İle Bu Kez De Bodrum'a Gidiyoruz

     

"Yokuş başına geldiğinde Bodrum'u göreceksin.
Sanma ki sen, geldiğin gibi gideceksin.
Senden öncekiler de böyleydiler
Akıllarını hep Bodrum'da bırakıp gittiler.”
Halikarnas Balıkçısı...

 

       Bodrum, deniz ve güneş tatili dışında alternatif tatil olanaklarını sunan doğası, denizi, havası ile çok özel bir bölgedir. Tarihsel zenginliğinin yanı sıra doğal zenginliklerini de ziyaretçilerine esirgemeden sunar.

      16 Mayıs Cuma saat 21.00'de yolculuğumuza başlıyoruz. Sabah saatlerinde Bodrum Gümbet'te denize sıfır konumdaki otelimize yerleşeceğiz. 

 

Gidiş   : 16 Mayıs Cuma 21:00 hareketle

Dönüş : 21 Mayıs Çarşamba  istanbula varış geç saatler

Ulaşım Şekli : Büyük Otobüs (Konforlu)

 

       Programımız şöyle:

       17 Mayıs Cumartesi - Otele varış ve şehir yürüyüşü

       Sabah erken saatlerde otele varıyoruz. Açık büfe kahvaltımız otelde hazır olacak. Otele yerleşim, kayıt işlemleri ve dinlenme sonrası şehir yürüyüşü için otel lobisinde buluşacağız. Bitez merkeze doğru yürüyüşümüz sürecek. Erguvanların bol olduğu yolları takip edip gümbet sokaklarını arşınlayacağız. Yaklaşık 4-5 km sürecek olan yürüyüşümüz yine otelde sona erecek. Akşam yemeğinde görüşmek üzere. 

      

      

          Not: İlk akşam yol yorgunluğunu da düşünerek bir program planlamadık. Dileyenler plaj bölümünde vakit geçirebilir.

      

        18 Mayıs Pazar - Karıa Yolu ve Pedesa Antik Kenti (12 km + / - )

       Bodrum - Pedasa - Gebe Kilisesi - Torba arası, yaklaşık 12 km süren yolda hem antik kent görüp, hem de deniz seyrine doyacağız. Bodrum’dan başlayan rotada yürüyüş sırasında Turgutreis, Yalıkavak koylarını seyredeceğiz. Bu güzel manzaradan sonra kendimizi Pedasa Antik Kenti'nde bulacağız. Antik kenti gezdikten sonra Gebe Kilisesi'ne ulaşacağız. Kilise denildiğine bakmayın. Aslında kilise değildir. Lelegler'e özgü kümbet benzeri büyük yapıların birbiri üzerine koyularak yapılmış türbe şeklinde mezarlardır. Bu mezarları inceledikten sonra Torba’ya devam edeceğiz. Torba’ya geldiğimizde en güzel Bodrum plajlarından birinde denize girip günü bitireceğiz. Akşam yemeği otelimizde.

      Not: Akşam yemeği sonrası isteyenler ile Bodrum merkeze gidebiliriz. 

      

     

        19 Mayıs Pazartesi Akvaryum Koyu - Bitez (10 KM)

      Keyifli bir yürüyüş için sabah kahvaltı sonrası otelin ön kapısında buluşuyoruz. Bitez'in yerleşim olmayan akvaryum koyuna doğru yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Elbette Akvaryum Koyu'nda yüzme molası vereceğiz. Ardından yürüyüşümüze şehir turunu da ekleyerek otelimize geri dönüyoruz. Akşam yemeğinde görüşmek üzere. 

        20 Mayıs Salı - Tekne turu (Orak Adası)

        Günü Türkiye'nin en berrak sularında geçirmek adına tekne ile Orak Adası'na gidiyoruz. Adada yüzmek çok keyiflidir. Derinliği sizi rahatsız etmez. Dalış yapmadan da balıkları görebilirsiniz. 

   

       Orak Adası, Türkiye'de Ege Denizi'nde bulunan bir adadır. Ada, Gökova Körfezi açıklarında yer almaktadır. İdari olarak, Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlıdır. Adanın uzunluğu 1.800 metre olup üzerinde yerleşim bulunmamaktadır. Adada bir deniz feneri ve zeytin olukları bulunmaktadır. 

       Tekne turu tüm gün sürecektir. Tekne turu sırasında öğle yemeği de olacaktır. Tekne turu sonrası serbest zaman. Dileyenler Bodrum merkezde vakit geçirebilir. Akşam yemeği otelimizde. 

       Not: Tekne turları için henüz sezon açılmamıştır. Sezon açıldığında fiyat değişikliği olması halinde bir miktar ücret toplanacaktır. (Tahmini 300 tl)

                   

     Not: Akşam yemeği sonrası dileyenler ile Bodrum merkeze gidilecektir. Bodrum merkezdeki 19 Mayıs kutlamalarına katılım sağlanacaktır. 

     21 Mayıs Çarşamba – Dönüş hazırlıkları serbest gün

     Otelden ayrılış saatimiz 12:00’ye kadar serbest zaman. Dileyenler Bodrum merkezde Bodrum Kalesi'ni ziyaret edebilir. Şehir turu yapabilir. Tabii otelde de vakit geçirebilirsiniz. 

Maliyet  :

Web Üyeleri   15.900  TL 

Kulüp Üyeleri  15.700 TL.

(Konaklama ücreti dahildir)

 

 

Maliyete dahil olanlar :

-  4 Gece otel  konaklama 

- 5 Açık büfe kahvaltı

- 4 Açık büfe akşam yemeği

-  Yerel trensferler

-  Tekne turu (Öğle yemekli)

- Zorunlu seyahat sigortası

- KDV ve diğer vergiler

Maliyete Dahil Olmayanlar :

- Yemek harici içecekler (Market Fiyatına yakın olacak)

- Kişisel harcamalar

- Tek kişilik oda farkı

- Bireysel kaza sigortası

   

 

Etkinlik Sorumlusu : Neslihan Özcan 0541 471 12 19

 

    Ormanda geçirilen 2 saat, vücudumuz üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratabilir. Özellikle Japonya’da popüler olan Shinrin-yoku (orman banyosu) adı verilen pratik, doğa ile yakın temasın hem fiziksel hem de zihinsel sağlık üzerinde iyileştirici etkileri olduğunu savunur. İşte bu süreçte vücudunuzda neler olur:

   
  1. Stres Azalması ve Kortizol Düzeylerinin Düşmesi

     Ormanda vakit geçirmek, stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyelerini düşürür. Bu da daha sakin, rahat ve dengeli hissetmenizi sağlar. Ayrıca tansiyonun düşmesi ve kalp atış hızının yavaşlaması gibi etkiler de gözlemlenir.

    
 2. Bağışıklık Sistemi Güçlenir

     Ağaçlar, fitonsit adı verilen ve bağışıklık sistemini güçlendiren uçucu organik bileşenler salgılar. Bu bileşenler, beyaz kan hücrelerinin (doğal öldürücü hücreler) aktivitesini artırarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

   
 3. Zihinsel Sağlık İyileşir

     Doğal ortamda bulunmak, anksiyete ve depresyon belirtilerini azaltabilir. Zihinsel rahatlama ve daha olumlu bir ruh hali sağlayarak odaklanmayı artırabilir. Çalışmalar, ormanlarda geçirilen zamanın, beyin aktivitesinde “rahatlama” modunu aktive ettiğini göstermektedir.

     
4. Kan Basıncı ve Nabız Düşer

     Araştırmalar, ormanda geçirilen 2 saatlik bir sürenin kan basıncını ve nabzı düşürdüğünü, böylece kardiyovasküler sağlığa olumlu katkıda bulunduğunu ortaya koymuştur.

     5. Aromaterapi Etkisi

     Ormanda geçirilen iki saat, hem vücudunuza hem de zihninize kapsamlı bir “reset” etkisi yaparak tazelenmenizi sağlar.

    

 

 

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Normal
  • Kondisyon :Normal bir kondisyon gerekirir. Doğa yürüyüşünü ilk defa yapacaklar için uygundur.
  • Arazi :İrtifa değişimleri çok azdır, az eğimli patika ve traktör yollarında yürünür. Zaman zaman çalılıklara girilir.
  • Parkur :Genellikle toprak yoldur, patika ve stabilize yollar olabilir
  • Mesafe :5-15 Km arasında değişir
  • Kimler Katılabilir : Yürüyüşlere yeni başlayan ve sağlık problemi bulunmayan herkes katılabilir.

Detaylı Bilgi

BÜYÜK DEMİRKAZIK

BÜYÜK DEMİRKAZIK

Tarih: 28.06.2025 - 29.06.2025

Kategori: Dağcılık - Dağcılık

 

  

 

   

Kulübümüzün Dağcılık Şubesi bünyesinde, Türkiye'de dağcılık denince ilk akla gelen coğrafya olan Aladağlar Milli Parkı'na farklı zorluklardaki zirvelere çıkmak üzere zirve faaliyetleri düzenliyoruz.
   

FAALİYETE BAŞVURU ŞARTLARI

  1. İstanbul Doğa Sporları Kulübü'nden 2025 yılı vizeli Sporcu Lisansına sahip olmak
  2. Yaz Dağcılığı Eğitimi almış olmak.
  3. Tırmanış için gereken kişisel malzemelere sahip olmak. (Bot, kıyafet, kask, kemer)

 

PROGRAM:

27 Haziran Cuma

22:00’ da İstanbul İncirli-Alfemo'dan hareket

 

28 Haziran Cumartesi

07:00 Niğde Çamardı'na varış, gerekli alışveriş ve öğle yemeği

13:00 Demirkazık Dağevinden kamp alanına hareket

17:00 Obayeri kamp alanına varış ve kampın kurulması.

 

29 Haziran Pazar

         03:00 Zirve denemesi

          17:00 Kampa dönüş , kampın toplanması ve dönüşe geçilmesi

 

 

 

 

 

 

MALİYETE DAHİL OLANLAR :

- Ulaşım Ücreti

 

MALİYETE DAHİL OLMAYANLAR :

- Kamp alanına kamp yükleri için katır/traktör ücreti.

- Kişisel harcamalar, yemek vs.

                                                                                               

**NOT**

Hava  ve ekibin durumuna göre rehber programda değişiklikler yapabilir.

 

 

      Liderler Hariç,

     9-10 kişi için 4.400,00 TL

    11-13 kişi için 3.900,00 TL

    14-15 kişi için 3.500,00 TL

Benzin fyatlarında %10 artış olması durumunda fiyatlara yanısıtılabilir.

 

Etkinlik Sorumlusu:  

 

Ümit ÇETİNKAYA: 0532 218 3002

Burhan YÖRÜK : 0532 468 7070

                                       

 

 

ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR. PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR.
BU NEDENLE ETKİNLİĞE YAZILIP GELEMEYEN ARKADAŞLAR KATILIM PAYINI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR. 
SIRA GELMESİ DURUMUNDA YEDEK KATILIMCILAR DA İPTAL EDİLMEYEN KATILIMDAN SORUMLUDUR.

 

 

 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Çok Zor Dağcılık
Tres difficile = Çok zor
  • Kondisyon :Çok İyi Kondisyon gerektirir
  • Arazi :Her tür arazide çok zor teknik tırmanışlar.

Detaylı Bilgi

VILADI KAFKAS GÜRCİSTAN TREKKING (PASAPORTSUZ)

VILADI KAFKAS GÜRCİSTAN TREKKING (PASAPORTSUZ)

Tarih: 20.07.2025 - 26.07.2025

Kategori: Konaklamalı Trekking - Konaklamalı Trekking

 

BU ETKİNLİK BİR YURTDIŞI TURİZM VE DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ FAALİYETİDİR.

TURİZM FİRMASI TARAFINDAN İSTANBUL DOĞA SPORLARI KLÜBÜ ÜYELERİNE ÖZEL OLARAK ORGANİZE EDİLMİŞTİR.

 

6 Gece - 7 Gün / 6 Gece Konaklama

GÜRCİSTAN 'İÇİN ALIŞILMIŞ KLASİK ROTALARININ DIŞINA ÇIKIP BAMBASKA BIR GÜRCİSTAN MACERASINA HAZIR MISINIZ?

 3000 LI RAKIMLARDA EFIL EFIL TREKKİNG KEYFI YASAYIP, GÜRCİSTAN 'IN COGRAFI VE TARİHI DOKUSUNU FARKLI ROTALARLA KEŞFETMENIN HEYACANINA ORTAK OLALIM DIYENLER İÇİN...

VILADI KAFKASLAR(KAFKASLARIN HAKİMİ ) ADINI VERDİĞİMİZ BU FAALİYETİ  SİZ DEĞERLİ DOĞA SEVERLERIN BEĞENİSİNE SUNUYORUZ.

 

 

Doğa ve kültürün harmanlandığı unutulmaz bir macera Bu program Kars hava alanında başlıyarak Kars şehri ve Ardahan’ı panoramik geçerek Gürcistan’ın Ahiska kalesini, UNESCO Biyosfer rezerve alanında bulunan Borjomi şehrini Bakurani Kayak Merkez'ini, Gori şehrini, Gürcistan’ın eski başkenti olan Mtsheta’yı, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’i Gudauri Kayak Merkezi'ni , Prometues’ in zincirleri kırdığı Kazbeg Dağı'nı, Stepisminda Kasabası'nı, Gergedi Manastırı'nı,Juta Dağı'nı, Kutaisi şehri'ni , Promite Cava Mağaraları'nı, Dinazor ayak izlerini,Okasta Kanyonu'nu, Martvili Kanyonu ve Batum şehrini bu programın içinde bulacaksınız.

 

 

PROGRAMIMIZ SÖYLE: 

 

1.GÜN : 

 

  KARS_POSOF_AHİSKA _BORJOMİ_BAKURANİ

 Sabah saat 10.00 da Kars hava alanında hazır olan aracımız ve rehberimizle buluşmanın ardından turumuzu başlatıyoruz. Ardahan’ili yakınından devam edip yolumuza Hanak ve Damal ilçelerini geçerek Atatürk’ün siluetinin düştüğü yerde hatıra fotoğraflarımızı çektikten sonra yolumuza devam edip Ilgar dağını aşıp Posof ilçesine oradan da Türk Gözü sınır kapısına varacağız. Pasaport işlemlerimizi gerçekleştirerek Gürcistan’a giriş yapacağız. İlk durağımız Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli konuma sahip Çıldır Eyaleti idari merkezi olan Ahiska (Ahalsihe) ve Rabat Kalesini gezeceğiz. Bundan sonra maden suları ile ünlü ve UNESCO biyosfer rezerve alanında bulunan Borjomi şehrini ve Nature Parkını gezip gördükten sonra konaklama yapacak olduğumuz Gürcistan’ın önemli kayak merkezlerinden biri olan Bakurani’ye varacağız

Akşam yemeği ve konaklama

2.GÜN: 

 

 BAKURANİ_GORİ_MTSHETA_TİFLİS

 Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Crista Kayak pistine gidip teleferikle pistin zirvesine çıkarak diğer pist olan Kokhata ya kadar yürüyüş yapacağız.( yürüyüşe katılmayacak olanlar teleferikle şehre inerek serbest zaman geçirebilir.) Güzel doğada yapacağımız yürüyüş sonrası aracımıza geçerek Gori şehrine geçeceğiz. Bir dönem SSCB liderleri olan Josef Stalin’in doğup büyüdüğü evi ve müzesini ziyaret ediyoruz. Devamında UNESCO tarafından 1994 yılında Dünya Kültür Varlıkları Mirası listesinde eklediği Gürcistan’ın eski başkenti olan Mtsheta ya gideceğiz. Tarihi sokaklarını ve merkezde bulunan Svetitshoveli Katedralini ziyaret edip Başkent Tiflis’e doğru yola çıkacağız. Otelimize giriş yaparak akşam yemeğimizi alacağız Sonrasında aracımızla şehri panoramik gezebileceğiz.Tiflis'te.konaklayacağız.

.Akşam yemeği ve konaklama

 

 

3.GÜN: 

  TİFLİS_GUDAURİ

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltı sonrası ilk olarak teleferikle Gürcülerin anası olan Katris Deda heykeline çıkacağız. Burada Narı Kalesini gezeceğiz.Ardından buram buram tarih kokan evlerin arasından geçerek merdivenlerden Orta Cala geçiş yapacağız. Burada tarihi hamamlar ve Azeri camisini gördükten sonra Sayat Nova anıtına gideceğiz. Kısa bir kahve ve çay molasının ardından kukla gösterilerinin de bulunduğu tarihi dar sokaklardan geçerek Sioni Katedralini ziyaret edip Barış köprüsüne varacağız. Aziz Georgi heykelinin bulunduğu İstiklal meydanı, Gürcistan Parlamento binası, çok sayıda Devlet binalarını panoramik gördükten sonra üç kapılı anlamına gelen Sameba Katedralini ziyaret sonrası Kuru Köprü pazarına geçip serbest zaman veriyoruz. Alış veriş ve serbest zaman sonrası aracımız ile Gudauri kayak merkezine doğru yola çıkacağız. Yolumuz üzerinde Jinvali baraj gölünü ve tarihi Ananuri kalesi ve manastırını da görerek Gudauri kayak merkezine varacağız

               

Akşam yemeği ve konaklama

    

4.GÜN:

  GUDAURİ_ JUTA DAĞI_STEPİSMİNDA     

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası teleferikle ilk istasyona çıkacağız. Burada dağların enfes manzaralarını izledikten sonra ikinci teleferiğe geçip zirveye hareket edeceğiz. Yüksekten uçan kartallar misali tüm vadi ve dağların üzerinden süzülerek Kobi köyüne teleferikle ineceğiz. (ÖNEMLİ NOT:Bazen kayak merkezinde bakım onarım, sezonluk kapanma ve benzeri durumlarda teleferik sistemi çalışmıyor olabiliyor. Bu durumu önceden haberdar edinmemiz zor oluyor. Olası böyle durumda yolumuza aracımızla devam ediyoruz.) Ardından aracımızla JUTA Dağı vadisine geçiyoruz Burada SNO köyü sakinlerinden Merabi Piranişhvili  tarafından yapılmış olan Gürcülerin ünlü yazarları tarihçileri ve dini adamların heykellerini göreceğiz. Devamında aracımıza binerek JUTA Köyüne gideceğiz. Köyde kısa bir moallın ardından yürüyüşümüze başlıyoruz. CHAUKHI Gölüne gidiyoruz. Dönüşümüzü aynı rotadan yapıp köye varıyoruz. Tergi nehri boyunca ilerleyip Sioni ve Arsha köylerinden geçerek Gürcistan’ın Darıali Sınır kapısına sadece 20 kilometre yakınında bulunan Stepisminda Kasabasına varacağız. İlk durağımız kasaba içindeki 1848-1893 yılları arasında yaşamış ünlü roman yazarı Aleksandra Kazbegi ‘nin heykelini göreceğiz. Devamında Prometeus’un  Ateşi tanrılardan çalarak insanlara verdiği için baş tanrı Zeus tarafından burada bir kayaya zincirlendiği ve işkence gördüğüne inanılan KAZBEG (VİLADİ KAZBEG)in eteklerinde kurulmuş olan Gergedi Manastırını ziyaret edip günümüzü sonlandırmak üzere Gudauri kayak merkezine geliyoruz.

 

Akşam Yemeği ve konaklama 

 


STEPİSMİNDA_JUTA  DAĞI

5.GÜN: 

 

5.GÜN :    GUDAURİ_KUTAİSİ   TİFLİS_KUTAİSİ   

Otelde alacağımız kahvaltı sonra Gudauri Kayak merkezine veda ederek Kutaisi şehrine gidiyoruz. Burada ilk önce Dinazor ayak izlerinin bulunduğu Sataplia Natura Parkını gezeceğiz.Devamında Kutaisi meydanı, Kolhis çeşmeleri, Tiyatro binası ve sevgililer köprüsü (Beyaz Köprü)yer  gezilecek serbest zaman 

 

Akşam yemeği ve konaklama 

 

VİLADİ KAZBEG

6 GÜN :

6 . GÜN KUTAİSİ_OKASTE KANYONU_MARTVİLİ KANYONU_ BATUM 

Otelimiz de alacağımız kahvaltı sonrası Okaste kanyonuna doğru yola çıkıyoruz. Demir ve çelik halatlarla yapılmış köprüler ve yürüme yollarını kullanarak kanyonu gezeceğiz .Sonrasında yine aynı bölgede yer alan Martvili kanyonunu geziyoruz Sonrasında Batum şehrine hareket edeceğiz. Varışımız ile birlikte Mary (Meryem)Katedrali, Avrupa meydanı ve Altın post heykeli, Poseidon heykeli,Tiyatro ve Balo binası, Türk sokağı ve Orta cami, Batum Piaza meydanı, Ali ve Nino heykellerini gezip gördükten sonra akşam yemeğine geçiyoruz. Serbest  zaman ardından tur boyunca üzerimizde bulunan yorgunluğu üzerimizden atmak ve adeta kendimize doğal terapi yapmak üzere ışıklı su dansları gösterisine giderek bu güzel görsel şöleni bir müddet izliyoruz. Sonrası otelimize dönerek günümüzü sonlandırıyoruz.

(NOT: Dileyen misafirlerimiz Batum da bulunan eğlence merkezlerine gidebilir.)

 

Akşam yemeği ve konaklama

BATUM 

7. GÜN:

 

7.GÜN:  BATUM_SARP_HOPA_RİZE_TRABZON

 Sabah kahvaltı sonrası Macahel in Gürcistan tarafında bulunan Makhunseti Şelalesine ve Tamara Köprüsüne gidiyoruz. Burada geçireceğimiz keyifli zaman sonrası Sarp Sınır kapısına geçerek Gürcistan dan çıkış yapıp Türkiye ye giriş yapıyoruz. Hopa, Rize ve Trabzon’a varışımızla birlikte programımızı sonlandırıyoruz. 

        PAKET FİYATA DAHİL OLANLAR:

  • Kars Gürcistan Gürsistan dan  Trabzon' a kadar olan tüm transfer

  • 1. Gece Bakurani Kayak Merkezi konaklama otel (3 yıldız)

  • 2.Gece Tiflis Merkez konaklama

  • 3-4.Gece  Gudari Kayak Merkezi Konaklama

  • 5. Gece Kutaisi Konaklama

  • ​​​6.gece Batum konaklama 
  • 6 Akşam yemeği
  • 6 Sabah kahvaltısı

  • 1 Öğlen  Piknik Keyfi

  • Rehberlik hizmetleri

  • Türsab zorunlu seyahat sigortası      

  • İSTANBUL DAN KARSA  ulaşım & TRABZON İSTANBULA dönüş (uçak biletleri

  •  

  • FIYATA DAHİL OLMAYANLAR 

  • Yurt dışı çıkış harç pulu.
  • Öğle yemekleri 
  • Ören yeri ve müze giriş ücretleri
  • Özel harcamalar

FİYATIMIZ BÜTÜN PROGRAM İÇİN YUKARIDAKİ HİZMETLER DAHİL OLMAK ÜZERE:

ETKİNLİK ÜCRETİ

2 Kişilik Odada Kişi Başı: 

web üyelerimiz için 600 USD  + 8.000 TL

kulüp resmi için 600 USD + 7.700 TL dir.

 

Kapora 5.000 tl olarak etkinlik katılımında tahsil edilecektir.Türk Lirası ödeminin kalan kısmı 01.03.2025 tarihinde tahsil edilecek ve uçak biletlerinin ödemesinde kullanılacaktır.

Usd etkinlik tarihinden 25 gün önce ödenecektir

Program Sabiha Gökçen Hava Limanı KARS gidis ve TRABZON  İSTANBUL Hava Limanı bitişlidir.

UÇAK BİLGİSİ:

Gidiş:İstanbul Sabiha Gökçen Hava Limanı 

Pegasus Hava Yollari

Uçuş tarihi:20.07.2025

 

 

Dönüş Trabzon Hava Limanı-Istanbul Hava Limanı 

Uçuş Tarini:26.07.2025



Pansiyonda odalar hiç bir lüks içermez, sadece temiz çarşaf ve yatak, elbise askısı ve komodinden oluşan eşyalar vardır. 

  •  

 

Etkinlik öncesi bir Whatsapp grubu kuracak, bilgi ve fotoğraf paylaşımını buradan yapacağız.

 

Etkinlik Danışmanı:

SUAAT ARSLAN 05055727329

 

          
 

 

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :

Detaylı Bilgi

ARTVİN - MACAHEL - KARAGÖL- KARÇAL - ARSİYAN-1

ARTVİN - MACAHEL - KARAGÖL- KARÇAL - ARSİYAN-1

Tarih: 2.08.2025 - 9.08.2025

Kategori: KONAKLAMALI ETKİNLİK - KONAKLAMALI ETKİNLİK

 

BU YAZ YİNE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ’NİN BAKİR

MUTLAKA GÖRÜNECEK YERLERİNDEN DOĞA HARİKASI SAKLI CENNET MACAHEL

VADİSİNDE VE ARSİYAN DAĞLARINDA

BULUTLARIN ÜZERİNDE GEZİNECEĞİZ. ALP VE AND DAĞLARINA GİDEMİYORSANIZ İŞTE

SİZE TÜRKİYENİN ALPLERİ MACAHEL-KARÇAL-ARSİYAN YAYLALARI - DAĞLARI

 

        

    
      KATILIM MALİYETİ VE TARİHLERİ:

   Gidiş   : 02 Ağustos 2025  Cumartesi (Rize saat 10.00)

   Dönüş : 09 Ağustos 2025 Cumartesi (Rize saat 19.00)

   Maliyet : (16 kişilik araç Rize – Artvin – Rize)

   -Web Üyelerine  : 29,500.00 TL

   -Kulüp Üyelerine: 29.000,00 TL

   -Kapora              :   7.500,00 TL

    Olası fiyat değişiklikleri maliyete yansıtılacaktır.
 

   -(Kaparo 7.500,00 TL kayıt sırasında İstanbul Doğa kredisi ile ödenecektir.) Etkinliğe katılıp kaparo ödeyenler, 60 gün kala etkinlikten çıkmak isteyene kaparo iade edilir. 

   -Kalan tutarın etkinliğe 30 gün kalana kadar tamamlanması talep edilecektir.

   -Etkinlik kar amaçlı değildir.

 

        Etkinliğe kayıt olmak için 

  • Siteye giriş yaptıktan sonra, “etkinliğe katil” butonuna basınız.
  • Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da Havale - EFT ile kredi yükleyiniz.
  • Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip “etkinliğe katıl” butonuna basarak kayıt olunuz. Bağış makbuzuna etkinlik açıklaması yaparak kesiniz.
  • Etkinlik öncesinde bir Whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı Whatsapp üzerinden yapılacaktır.

   Maliyete dahil olanlar:

   -7 Gece otel-köy-dağ evi konaklama

   -7 Açık büfe (dağ ve köy evleri serpme) kahvaltı 

   -7 Açık büfe (dağ ve köy evleri serpme) akşam yemeği

   -Rize / Artvin / Rize tüm yol ve ara transferler

   Maliyete dahil olmayanlar:

   -İstanbul Rize gidiş dönüş ulaşım 

   - Öğle yemekleri 

   -Kişisel harcamalar

   -Park giriş ücretleri

   -Bireysel kaza sigortası

   Otel odaları twin (iki yataklı tek oda) otelde single (tek kişilik oda) müsaitse ayarlanabilir. Dağ evlerinde bir gece erkekler ve kadınlar ayrı yerlerde ranza. Diğer dağ evinde ise 3’ er kişilik olacaktır.

  Macahel ve Karçal Dağları: Artvin ilinin Borçka ilçesine bağlı, Gürcistan sınırında bir vadi bölgesidir. Macahel orijinal Gürcü adıdır. Macahel,Camili ana köy olmak üzere altı köyden oluşmaktadır. Macahel, bitki ve canlı çeşitliliği sebebi ile Biyosfer Rezerv alanı ilan edilmiş, ılıman,iklim,yağmur,ormanlarına sahiptir.Macahel,kuzeyde Acara dağları, doğusunda Karçal dağları, güneyinde Küçük  yayla dağları ve batısında Heba dağı, Macahel’de iki dere akar, biri Efeler deresi diğeri ise Maral deresidir. Böyle muhteşem  bir cennet bölgesi olan Macahel, yeniden gün yüzüne çıkmış son zamanların en gözde yerlerdendir. Buraları gördükten ve yaşadıktan sonra Avusturya ve İsviçre seyahat ve tatillerini tekrar gözden geçirmek gerekecek. Vadinin etrafı sislerle kaplı ve bölgede yağmurlu günler güneşli günlerden çok daha fazladır. Macahel’i sisli sevmek gerekecek, güneşin kendini göstermesini sabırla bekleyeceksin.Bulutlar, sisler ve balta girmemiş ormanlar, şelaleler, uçurumlar, vahşi kayalar, bin bir çiçek ve berrak dereler, ıssız patikalar, orman gülleri, yaylalar, bulut kümeleri, heybetli ve dumanlı dağlar, krater ve buzul gölleri.     

 Bu bölgenin en tanınmış dağları Karçal Dağları, Borçka ve Şavşat’ı ayıran dağlar, Çoruh vadisi ve Gürcistan sınırına kadar en yüksek noktası 3428 metre. Karçal dağların dört doruğu vardır. Kuzeybatıda Yıldıztepe Doruğu, Güneybatıda en yükseği olan Üç   Kardeşler Doruğu (3428 mt.), Güneyde Sakızraho Doruğu, Doğuda Ziyaret Doruğu, Batı ve Kuzeyinde Çoruh nehri, Doğusunda Papart deresi ve Güneyinde Berta çayı vadileri ile çevrilidir. Buzul ve buzul gölleri vardır. Karadeniz bölgesinin hiç abartısız dünyanın en güzel göllerinden biri olan Karagöl, Artvin Borçka’ya 25 km uzaklıkta bulunan Borçka Karagöl Milli Parkı, Karadeniz’in eşsiz güzellikteki cennet bölgelerinden biri. 19. Yüzyılın başlarında yaşanan toprak kayması sonucu oluşan ve günümüzde Klaskur Yaylası (Aralık Yaylası)  yakınlarında yer alan Borçka Karagöl, etrafı dağlarla çevrili bir doğa harikası tabiat parkının kalbinde konuma sahip. Yoğun yağış alan ve etrafı bölgeye özgü birçok ağaç türü ile çevrili yüksek dağlarla korunaklı olan parkta yaban hayat da çok zengin. Diğer yandan sonbaharda rengarenk bir görüntü oluşturan bu eşsiz manzara fotoğraf severlerin de vazgeçilmez adreslerinden. 368 hektarlık alan kaplayan Karagöl, 5 hektarlık milli park içerisinde yer alıyor. 

  Borçka Karagöl: Karagöl: Artvin'in Borçka ilçesine 25-27 kilometre[1] uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl   alanı, 14 Ağustos 2002'de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır.[2] Yıllık ortalama 10.000   kişi gölü ziyaret etmektedir. Karçal Dağı'nda konumlanan göl, 1800'lü yılların başlarında Klaskur Yaylası'nın yakınında   bulunan bir tepenin kayması sonucu, Klaskur Deresi'nin (Aralık Deresi) önünü kapatmasıyla oluşmuştur.[3] Aynı derenin   taşıdığı alüvyonlarla dolan gölün derinliği 30 metreden 8 metreye, 56 dönümlük arazisi ise 50 dönüme düşmüştür. Doğa   Koruma ve Milli Parklar Rize 12'inci Bölge Müdürlüğü Devlet Su İşleri ile ortak yürüttüğü çalışmada göle dolan alüvyonlar   boşaltılmış, gölün çevresi ahşapla desteklenmiş yürüyüş yollarıyla donatılmıştır.[4]

 Şavşat – Arsiyan Dağları:  Doğuda Ardahan, batıda Artvin, kuzeyde Gürcistan, güneyde Ardanuç ilçesi ile çevrilidir. Dört yanı yüksek dağlarla çevrilidir. 3.538 metreye yükselen Karçkal dağları kuzey batıdan yükselir. Kuzeyde 2.250 metre yükseklikte Sivritepe(Arsiyan) dağları ile 3.000 metreyi aşan Cin dağları bulunmaktadır. Doğuda Ardahan Yanlızçam dağ silsilesinden 2.650 metre   yükseklikteki Sahara dağları, güneyde ise 3.050 metreyi bulan Karagöl dağları vardır. Arsiyan yaylasında Kız gölü, Boğa gölü, Koyun gölü ve Çimli (Yüzen) göl bulunmaktadır. Pınarlı Köyü yakınlarında ise Balık Gölü mevcuttur. Şavşat 2015 yılında İtalya'nın Abbiategrasso kentinde yapılan genel kurulda CİTTASLOW (sakin şehir) ilan edildi. Ender manzara güzellikleri, kültürel, rekreaksyonel ve turistik potansiyeli olan sahada  Bitki Türlerinden ; Ağaç olarak ; Ladin, Sarıçam, Ahlat, Ağaççık olarak; orman gülü, Kızılcık, Fındık, Çalı olarak ; Orman Çileği, Böğürtlen ve Otsu bitkiler olarak da; Eğrelti ve çayır otları bulunmaktadır. Hayvan Türlerinden: Memeli hayvanlardan; Ayı, Kurt, Tavşan, Domuz, Porsuk, Tilki, Sincap, Vaşak, Kuşlardan; Keklik Doğan Yabanı Güvercin, Karga, Saksağan,Sığırcık, Alakarga, Balıklardan; Alabalık ve Sazan, Sürüngenlerden ise Yılan, Kertenkele ve Kaplumbağa bulunmaktadır. 

 Karagöl Sahara Milli Park: Karagöl, Şavşat ilçesinin 25 km.kuzeyinde yer almaktadır. Genel olarak sahada Palaojen ve Neojen arazileri yer alır. Yöredeki kayaçların büyükçoğunluğu sedimanter kökenlidir. Ender bir topoğrafik karakter gösteren Karagöl ve çevresi yer yer vadilerle yarılmıştır. Bu yarılmalar yörede heyelan ve kütle hareketlerinin aktif olmasına neden olmuştur. Karagöl; rasyonel olarak kayan kütlenin gerisindeki çanakta biriken suların meydana getirdiği bir heyelan gölüdür. Göl çevresi yoğun ormanlarla kaplı olup, ormanı meydana getiren ağaç türleri genelde ladin ve çamlardan ibarettir. Bu doğal öğelerin ördüğü Karagöl, ender manzara güzelliklerine sahiptir.   

 Cehennem Deresi : Ardanuç ilçesi sınıları içinde bulunan kanyonun uzunluğu yaklaşık 2,5 km. Duvar yüksekliği bazı yerlerde 200 metreyi bulmaktadır. En geniş yeri 70 metre en dar yeri ise ancak tek kişinin geçebileceği kadardır. Doğal yapısıyla Arizona'daki Grand Kanyon'dan sonra, dünyanın en yüksek akinci kanyonu olarak geçiyor. 

   PROGRAM:  

1. Gün: (2 Ağustos 2025 Cumartesi)  Rize-Artvin Havalimanından Saat 10.00 hareketle (yol üzarinde kahvaltı) Ardeşen’den Çamlıhemşin’e ulaşıyoruz. Çamlıheşin geçince Palovit Şellalesine 5 km yürüyüşle ziyaret ediyoruz. Dönüşte Fırtına deresinde bulunan Kahve Çinçina’ da yöresel meşhur mıhlama ve diğer yemeklerden tadıyoruz. Şırıl şırıl akan dere bize eşlik ederek kahve çay ve keyfinden sonra isteyen zipline binebilecek. Saat 15.00 gibi Artvin yolundan 3-3,5 saat sonra Borçka -Macahel’ e konaklayacağımız Aralık Köyünde Pansiyonuna ulaşıyoruz.

 

  1.         

                                               

  2. Gün: (3 Ağustos 2025 Pazar) Kahvaltıdan sonra aracımızla Karagöl’e gidiyoruz. Karagöl’de 1 saatlik ziyaretinden sonra araçla Atanoğlu Yaylasına ulaşıyoruz. Atanoğlu Yaylasından dağın yamaçlarından harika manzaralarla bulutların yoğun olduğu patika yollarla, 4-5 saat yürüyüşle konaklayacağımız Beyazsu Yaylası Pansiyona varmış olacağız.

                   

                     

 

3. Gün: (4 Ağustos Pazartesi) Kahvaltıdan sonra Karçal dağlarının yamaçlarından bazen dik bazen de zikzak yapacağımız çıkışla Yıldız Buzul Gölüne (2.900 Rakım) ulaşıyoruz. Yıldız Gölü gördüğünüzde sizi büyüleyecek mükemmel bir doğa harikası, etrafı dağlarla çevrili karların da olduğu manzara bizleri karşılıyor. Bol bol panoramik fotoğraflar çekiyor, isteyen buz gibi suya girebilecek. Daha sonra Yıldız Gölü sırtlara çıkarak vadinin diğer yüzünde irili ufaklı göller  görebilecğiz. Akşama doğru dönüşe geçerek İnişe geçerek yaklaşık 3 saat ile  konaklayacağımız Beyazsu Yaylası Pansiyonumuza ulaşmış olacağız.

                     

 4. Gün: (5 Ağustos Salı) Kahvaltıdan sonra Beyazsu Yaylasından Gorgit Yaylasına 3 saat süren yürüyüşle geçeceğiz.  Macahel'in en güzel yalası olan Gorgit yaylasından dinlendikden sonra, patika yollardan anıt ormanlardan Efeler Köyüne inmiş olacağız. Efeler Köyünde bulunan Ursğvli Mahhellesinde yöresel yemek yiyeceğiz. Daha sonra Efeler deresinde  bulunan Ayşe’nin  Barakasında çay kahvemizi içeceğiz. Akşama doğru Efeler Köyünde bulunan Dedaena   Pansiyonuna ulaşıyoruz. Yemek çay kahveden sonra dinlenmeye odalarımıza çekiliyoruz.   

                      

 5. Gün: (6 Ağustos Çarşamba) Kahvaltıdan sonra Kayalar Köyünden 14 -15 Km yürüyüşle Maral Köyünde bekleyen araçla  buluşuyoruz. Maral Köyünde yöresel öğle yemeği yedikten sonra araçla 65 metre yüksekten suyun düştüğü Maral  Şelalesine varıyoruz. Önce tulum ve akordiyonla horon tepiyoruz. Şelalenin düştüğü yere inerek suya girmek isteyen  girebilecek. Panoramik fotoğraflar çekerek araçla dönüşe geçiyoruz. Dönüşte Maral Köyünde bulunan ahşap tarihi İremit Camii ziyaret ediyoruz. Devamında merkez köylerden Camili’ de bulunan Jandarma Merkezin’ den   Batum  Köyleri uzaktan da olsa görebileceğiz. Dönüşle yol üzerinde bulunan su değirmeni görerek akşam Dedaena Pansiyonumuza ulaşıyoruz. Yemek çay kahve eğlenceden sonra odalarımıza çekiliyoruz.

                     

   6. Gün: (7 Ağustos Perşembe) Kahvaltıdan sonra aracımızla vadi boyunca güzel manzaralar eşliğinde Fındıklı Yaylası üzerinden Seyir Tepesine (2800 Rakım) varmış olacağız. Tepeden Batum, karşımızda Karçal dağları ile mükemmel vadi manzaralar görmüş olacağız. Bol bol fotoğraflar çektikten sonra Nçadirev Buzul gölüne geçiyoruz, isteyen buz gibi suya girebilecek. Aracımızla Lekoban yaylasında yöresel yemek yiyeceğiz. Lekoban yaylasından sonra Şavşat sınırı başlayan 3 saat patika yolla Şavşat yaylalarından Canciri yaylasına varmış olacağız. Aracımızla otantik köylerden eski adı Bazgiret yeni adı Maden köyüne varacağız. Maden köyünde göl manzaralı pansiyonda konaklayacağız. Akşam yöresel yemeklerden sonra yine yöresel akordiyon - tulumla horon tepeceğiz.

                      

                     

 

  7. Gün: (8 Ağustos Cuma) Kahvaltıdan sonra araçla Çağlayan - Şartul - Kocabey - Ciritdüzü - Veliköy - Pınarlı köylerden 2 saat sonra Arsiyan Balık Gölüne ulaşıyoruz. Balık gölünde kısa yürüyüş ve fotoğraflardan sonra dönüşle Otantik Kır Evinde öğle yemeği yedikten sonra Meşeli Köyünde bulunan etrafı siyah çam ormanla çevrili doğa harikası Karagöl Tabiat Parkına ulaşıyoruz. Zaman olursa Peri Bacaları da göreceğz. Akşam tekrar Bazgiret göl  evine dönerek son gecemizi eğlenceli bir şekilde geçiriyoruz.

                  

 

                  

  8. Gün: (9 Ağustos Cumartesi) Kahvaltıdan sonra, önce Seyir Tepesi daha sonra Efkar Tepesinden Şavşat Vadisini gördükten sonra, Artvin yoluna devamla Artvin iline bağlı Ardanuç yoluna saparak Cehennem Deresine gitmiş olacağız. Adı üstünde yüksek kayalıklar arasında bulunan dereden oyma kayalar arasından yürüyerek tepeden güzel vahşi manzaralar görmüş olacağız. Tekrar Artvin yoluna girerek dev barajları görerek Rize yoluna devam edeceğiz. Yol üzerinde Rize - Çayeli Lokantasında meşhur müthiş kuru fasülye ve kavurma (diğer seçenekler de mevcut) yedikten sonra en geç saat 19.00 da Rize-Artvin Havalimanına gitmiş olacağız. (İsteyen yine uçak, otobüs ve özel araçla İstanbul'a dönülecektir)

                    

  Not 1: Katılımcılar sitede bulunan standart malzemeler tıklayarak yanına almaları önemlidir. Ayriyeten katılımcılar için orta zor parkurlardan biri olan Yıldız gölü çıkış ve iniş (2900 rakım) orta zor olduğundan kondisyonu iyi olanların katılması, ilk katılımcılar için uygun değildir.   Ancak, bu zor parkuru tercih etmeyen için kolay güzergah alternatifi sağlayacağım. 

 Not 2:  Bölgenin yağmurlu ve bulutlu olması nedeniyle mutlaka yağmurluk ve bileği kavrayan sağlam botlar, yüksek yerler dağlık ve çıplak   olduğundan güneş gözlüğü, fötr şapka, güneş kremi, suların soğuk olması nedeniyle dudak kremi yanınıza almanız gerekmektedir.​​​​​​   Ayrıca göle girmek isteyenler mayo ve şort yanlarına almaları gerekmektedir.

     

 

 

      ETKİNLİK SORUMLUSU :    Mürsel BİLİR 0532 641 8672

DOĞADA KALIN SAĞLIKLI OLUN

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta Üstü
  • Kondisyon :İyi kondisyon gerektirir
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Mecbur kalınmadıkça yola çıkılmaz, arazide ve patikada yürünürr
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir :Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi

ARTVİN - MACAHEL - KARAGÖL- ARSİYAN-2

ARTVİN - MACAHEL - KARAGÖL- ARSİYAN-2

Tarih: 16.08.2025 - 23.08.2025

Kategori: KONAKLAMALI ETKİNLİK - KONAKLAMALI ETKİNLİK

 

DOĞU KARADENİZİN MUTLAKA GÖRÜLMESİ GERKELİ YERLERİNDEN ALP VE AND DAĞLARA GİDEMİYORSANIZ SAKLI CENNET MACAHEL VADİSİ - KARÇAL  ARSİYAN DAĞLARINDA BU YAZ YİNE BULUTLARIN ÜZERİNDE GEZİNECEĞİZ. 

   

   

        BORÇKA - MACAHEL; Artvin ilinin Borçka ilçesine bağlı, Gürcistan sınırında bir vadi bölgesidir. Macahel   orijinal Gürcü   adıdır.   Macahel, Camili ana köy olmak üzere altı köyden oluşmaktadır. Macahel, bitki ve canlı   çeşitliliği sebebi ile Biyosfer   Rezerv alanı ilan edilmiş, ılıman iklim yağmur ormanlarına sahiptir. Macahel,   kuzeyde Acara dağları, doğusunda Karçal   dağları, güneyinde Küçük yayla dağları ve batısında Heba dağı,   Macahel’de iki dere akar, biri Efeler deresi diğeri ise   Maral   deresidir. Böyle muhteşem bir cennet bölgesi   olan  Macahel, yeniden gün yüzüne çıkmış son zamanların en gözde   yerlerdendir. Buraları gördükten ve   yaşadıktan sonra Avusturya ve İsviçre seyahat ve tatillerini tekrar gözden geçirmek   gerekecek. Vadinin etrafı   sislerle kaplı ve bölgede yağmurlu günler güneşli günlerden çok daha fazladır. Macahel’i sisli   sevmek   gerekecek, güneşin kendini göstermesini sabırla bekleyeceksin. Bulutlar, sisler ve balta girmemiş ormanlar,   şelaleler, uçurumlar, vahşi kayalar, bin bir çiçek ve berrak dereler, ıssız patikalar, orman gülleri, yaylalar, bulut   kümeleri,   heybetli ve dumanlı dağlar, krater ve buzul gölleri.

       Bu bölgenin en tanınmış dağları Karçal Dağları, Borçka ve Şavşat’ı ayıran dağlar, Çoruh vadisi ve   Gürcistan sınırına   kadar   en yüksek noktası 3428 metre. Karçal dağların dört doruğu vardır. Kuzeybatıda   Yıldıztepe Doruğu, Güneybatıda   en   yükseği olan Üç Kardeşler Doruğu (3428 mt.), Güneyde Sakızraho   Doruğu, Doğuda Ziyaret Doruğu, Batı ve   Kuzeyinde   Çoruh nehri, Doğusunda Papart deresi ve Güneyinde   Berta çayı vadileri ile çevrilidir. Buzul ve buzul gölleri   vardır.   Karadeniz bölgesinin hiç abartısız dünyanın en   güzel göllerinden biri olan Karagöl, Artvin Borçka’ya 25 km   uzaklıkta   bulunan Borçka Karagöl Milli Parkı,   Karadeniz’in eşsiz güzellikteki cennet bölgelerinden biri. 19. Yüzyılın   başlarında   yaşanan toprak kayması   sonucu oluşan ve günümüzde Klaskur Yaylası (Aralık Yaylası) yakınlarında yer alan   Borçka   Karagöl, etrafı   dağlarla çevrili bir doğa harikası tabiat parkının kalbinde konuma sahip. Yoğun yağış alan ve   etrafı bölgeye   özgü birçok ağaç türü ile çevrili yüksek dağlarla korunaklı olan parkta yaban hayat da çok zengin. Diğer   yandan   sonbaharda rengarenk bir görüntü oluşturan bu eşsiz manzara fotoğraf severlerin de vazgeçilmez   adreslerinden. 368   hektarlık alan kaplayan Karagöl, 5 hektarlık milli park içerisinde yer alıyor.

       ŞAVŞAT : Doğuda Ardahan, batıda Artvin, kuzeyde Gürcistan, güneyde Ardanuç ilçesi ile çevrilidir. Dört   yanı yüksek   dağlarla çevrilidir. 3.538 metreye yükselen Karçkal dağları kuzey batıdan yükselir. Kuzeyde 2.250   metre yükseklikte   Sivritepe (Arsiyan) dağları ile 3.000 metreyi aşan Cin dağları bulunmaktadır. Doğuda   Ardahan Ynlızçam dağ silsilesinden   2.650 metre yükseklikteki Sahara dağları, güneyde ise 3.050 metreyi   bulan Karagöl dağları vardır. Arsiyan yaylasında Kız   gölü, Boğa gölü, Koyun gölü ve Çimli (Yüzen) göl   bulunmaktadır. Pınarlı Köyü yakınlarında ise Balık Gölü mevcuttur. Şavşat   2015 yılında İtalya'nın   Abbiategrasso kentinde yapılan genel kurulda CİTTASLOW (sakin şehir) ilan edildi.Ender manzara   güzellikleri,  kültürel, rekreaksyonel ve turistik potansiyeli olan sahada  Bitki Türlerinden ; Ağaç olarak ; Ladin,   Sarıçam,   Ahlat, Ağaççık olarak; orman gülü, Kızılcık, Fındık,Çalı olarak; Orman Çileği, Böğürtlen ve Otsu   bitkiler olarak da; Eğrelti ve   çayır otları bulunmaktadır. Hayvan Türlerinden: Memeli hayvanlardan; Ayı, Kurt,   Tavşan, Domuz, Porsuk, Tilki, Sincap,   Vaşak, Kuşlardan; Keklik Doğan Yabanı Güvercin, Karga, Saksağan,   Sığırcık, Alakarga, Balıklardan; Alabalık ve   Sazan,Sürüngenlerden ise Yılan, Kertenkele ve Kaplumbağa   bulunmaktadır. 

 

                                                     ETKİNLİK TARİHLERİ:

                              Gidiş   : 16 Ağustos 2025 Cumartesi ( Rize – Pazar saat 10.00)

                              Dönüş : 23 Ağustos 2025 Cumartesi  (Rize  -Pazar saat 19.00)

                                                      TAHMİNİ MALİYET:

  -Web Üyelerine    : 29.500,00 TL 

 - Kulüp Üyelerine  : 29.000,00 TL

 - Kapora                :  7.500,00 TL

    Olası fiyat değişiklikleri maliyete yansıtılacaktır.

 

         Kapora kayıt sırasında İstanbul Doğa kredisi ile ödenecektir. Etkinliğe katılıp kaparo ödeyenler, 16 Temmuz 2025 gününe kadar kalan bakiye ödemeleri gerekecektir. Etkinliğe 60 gün kala, etkinlikten çıkmak isteyene  kaparo iade edilir.

        Tahmini maliyet bugünkü akaryakıt maliyetlerine göre hesaplanmıştır. Etkinlik süresi başlangıcında             akaryakıt fiyatlarında artış olması halinde maliyete eklenecektir.

                                                      MALİYETE DAHİL OLANLAR:

  • 7 Gün otel-yayla evi konaklama
  • 7  Gün akşam yemeği ve kahvaltı
  • Rize - Pazar / Çamlıhemşin / Rize – Pazar tüm yol ara transferler

                                                       MALİYETE DAHİL OLMAYANLAR:

  -İstanbul Rize gidis dönüş ulaşım 

  - Öğle yemekleri

  -Kişisel harcamalar

  -Park giriş ücretleri

  -Bireysel kaza sigortası

         Kalınacak yayla evlerinde rahat edilmesi için Otel odaları twin (iki yataklı tek oda) olarak   ayarlanmıştır.   Konaklama yerlerde yer müsait olursa %50 fark ödeyerek tek kişi ayarlanabilir. Maden   köyü 2 gece tercih imkanı   yoktur.

                                                 PARKUR / ROTA BİLGİSİ:

         Mesafe : Günlük ortalama 10 km. (7 gün 70 Km)

         Zorluk Derecesi : Orta üstü zorlukta

         İrtifa Kazancı ve İrtifa Kaybı: İrtifa kazancı 1000 metre. İrtifa Kaybı : 1500 metre.

         Parkur : Orman, vadi, patika, toprak yol.

         Kimler Katılabilir: İyi kondisyon gerekir. Kondisyonu iyi olan ilk katılımcılar için uygun değildir.

           Not 1: Katılımcılar sitede bulunan standart malzemeler tıklayarak yanına almaları önemlidir.

       Not 2:  Bölgenin yağmurlu ve bulutlu olması nedeniyle mutlaka yağmurluk ve bileği kavrayan sağlam   botlar,   yüksek   yerler dağlık ve çıplak   olduğundan güneş gözlüğü, fötr şapka, güneş kremi, suların soğuk   olması   nedeniyle dudak       kremi yanınıza almanız gerekmektedir.​​​​​​   Ayrıca göle girmek isteyenler mayo ve   şort   yanlarına almaları gerekmektedir.

                                                   ETKİNLİĞE KAYIT OLMAK İÇİN:

  • Siteye giriş yaptıktan sonra, “etkinliğe katil” butonuna basınız.
  • Etkinliğe katılmak için yeterli krediniz yoksa, kredi kartı ya da Havale - EFT ile kredi yükleyiniz.
  • Krediniz hesabınıza yüklendikten sonra, seçtiğiniz etkinliğe girip “etkinliğe katıl” butonuna basarak kayıt olunuz. Bağış makbuzuna etkinlik açıklaması yaparak kesiniz.
  • Etkinlik öncesinde bir Whatsapp grubu kurulacak, bilgi paylaşımı Whatsapp üzerinden yapılacaktır.

         Macahel ve Karçal Dağları: Artvin ilinin Borçka ilçesine bağlı, Gürcistan sınırında bir vadi bölgesidir.   Macahel    orijinal   Gürcü   adıdır. Macahel, Camili ana köy olmak üzere altı köyden oluşmaktadır. Macahel,   bitki ve canlı çeşitliliği sebebi ile   Biyosfer Rezerv alanı ilan edilmiş, ılıman iklim yağmur ormanlarına   sahiptir. Macahel, kuzeyde Acara dağları,   doğusunda   Karçal dağları, güneyinde Küçük yayla dağları ve   batısında Heba dağı, Macahel’de iki dere akar, biri Efeler   deresi diğeri ise   Maral deresidir. Böyle muhteşem   bir cennet bölgesi olan Macahel, yeniden gün yüzüne çıkmış son zamanların en gözde   yerlerdendir. Buraları   gördükten ve yaşadıktan   sonra Avusturya ve İsviçre seyahat ve tatillerini tekrar gözden geçirmek   gerekecek. Vadinin etrafı sislerle kaplı ve bölgede yağmurlu günler güneşli günlerden çok daha fazladır.   Macahel’i sisli   sevmek gerekecek, güneşin kendini göstermesini sabırla bekleyeceksin. Bulutlar, sisler ve   balta girmemiş ormanlar,   şelaleler, uçurumlar, vahşi kayalar, bin bir çiçek ve berrak dereler, ıssız patikalar,   orman gülleri, yaylalar, bulut kümeleri,   heybetli ve dumanlı dağlar, krater ve buzul gölleri.     

       Bu bölgenin en tanınmış dağları Karçal Dağları, Borçka ve Şavşat’ı ayıran dağlar, Çoruh vadisi ve   Gürcistan sınırına kadar   en yüksek noktası 3428 metre. Karçal dağların dört doruğu vardır. Kuzeybatıda   Yıldıztepe Doruğu, Güneybatıda en yükseği   olan Üç Kardeşler Doruğu (3428 mt.), Güneyde Sakızraho   Doruğu, Doğuda Ziyaret Doruğu, Batı ve Kuzeyinde Çoruh nehri,   Doğusunda   Papart deresi ve Güneyinde   Berta çayı vadileri ile çevrilidir. Buzul ve buzul gölleri  vardır. Karadeniz   bölgesinin hiç abartısız dünyanın en   güzel göllerinden biri olan Karagöl, Artvin Borçka’ya 25 km uzaklıkta bulunan Borçka   Karagöl Milli Parkı,   Karadeniz’in eşsiz  güzellikteki cennet bölgelerinden biri. 19. Yüzyılın başlarında yaşanan toprak   kayması   sonucu oluşan ve günümüzde Klaskur Yaylası (Aralık Yaylası) yakınlarında yer alan Borçka Karagöl, etrafı   dağlarla   çevrili bir doğa harikası tabiat parkının kalbinde konuma sahip.   Yoğun yağış alan ve etrafı   bölgeye   özgü birçok ağaç türü   ile çevrili yüksek dağlarla korunaklı olan parkta yaban hayat da çok zengin. Diğer   yandan sonbaharda rengarenk bir   görüntü oluşturan bu eşsiz manzara fotoğraf severlerin de vazgeçilmez   adreslerinden. 368 hektarlık alan kaplayan   Karagöl, 5 hektarlık milli park içerisinde yer alıyor. 

         Borçka – Karagöl Tabiat Parkı: Artvin'in Borçka ilçesine 25-27 kilometre[1] uzaklıkta bulunan heyelan   set  gölüdür. Göl   alanı, 14 Ağustos 2002'de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer   almaktadır. Yıllık ortalama 10.000 kişi   gölü ziyaret etmektedir. Karçal Dağı'nda konumlanan göl, 1800'lü   yılların  başlarında Klaskur Yaylası'nın yakınında bulunan   bir tepenin kayması sonucu, Klaskur Deresi'nin   (Aralık Deresi) önünü kapatmasıyla oluşmuştur. Aynı derenin  taşıdığı   alüvyonlarla dolan gölün derinliği 30   metreden 8 metreye, 56 dönümlük arazisi ise 50 dönüme düşmüştür. Doğa Koruma   ve Milli Parklar Rize   12'inci Bölge Müdürlüğü Devlet Su İşleri ile ortak yürüttüğü çalışmada göle dolan alüvyonlar   boşaltılmış, gölün   çevresi ahşapla desteklenmiş yürüyüş yollarıyla donatılmıştır.

         Şavşat – Arsiyan Dağları: Doğuda Ardahan, batıda Artvin, kuzeyde Gürcistan, güneyde Ardanuç ilçesi ile    çevrilidir.     Dört yanı yüksek dağlarla çevrilidir. 3.538 metreye yükselen Karçkal dağları kuzey batıdan   yükselir. Kuzeyde 2.250 metre   yükseklikte Sivritepe (Arsiyan) dağları ile 3.000 metreyi aşan Cin dağları   bulunmaktadır. Doğuda Ardahan Yanlızçam dağ   silsilesinden 2.650 metre yükseklikteki Sahara dağları,   güneyde ise 3.050 metreyi bulan Karagöl dağları vardır. Arsiyan   yaylasında Kız gölü, Boğa gölü, Koyun   gölü   ve Çimli (Yüzen) göl bulunmaktadır. Pınarlı Köyü yakınlarında ise Balık Gölü   mevcuttur.Şavşat 2015 yılında   İtalya'nın  Abbiategrasso kentinde yapılan genel kurulda CİTTASLOW (sakin şehir) ilan   edildi. Ender manzara   güzellikleri, kültürel,   rekreaksyonel ve turistik potansiyeli olan sahada  Bitki  Türlerinden ; Ağaç   olarak ;   Ladin, Sarıçam, Ahlat, Ağaççık olarak; orman gülü, Kızılcık, Fındık, Çalı olarak ; Orman Çileği,  Böğürtlen ve   Otsu   bitkiler olarak da; Eğrelti ve çayır otları bulunmaktadır. Hayvan Türlerinden: Memeli hayvanlardan; Ayı,   Kurt, Tavşan, Domuz,Porsuk,Tilki,Sincap,Vaşak,Kuşlardan;Keklik Doğan Yabanı Güvercin, Karga,   Saksağan,Sığırcık, Alakarga, Balıklardan;   Alabalık ve Sazan, Sürüngenlerden ise Yılan,Kertenkele ve   Kaplumbağa   bulunmaktadır. 

       Şavşat - Karagöl Sahara Milli Park: Karagöl, Şavşat ilçesinin 25 km.kuzeyinde yer almaktadır. Genel   olarak sahada   Palaojen ve Neojen arazileri yer alır. Yöredeki kayaçların büyükçoğunluğu sedimanter   kökenlidir. Ender bir topoğrafik   karakter gösteren Karagöl ve çevresi yer yer vadilerle yarılmıştır. Bu yarılmalar   yörede heyelan ve kütle hareketlerinin aktif   olmasına neden olmuştur. Karagöl; rasyonel olarak kayan   kütlenin gerisindeki çanakta biriken suların meydana getirdiği   bir heyelan gölüdür. Göl çevresi   yoğun ormanlarla kaplı olup, ormanı meydana getiren ağaç türleri genelde ladin ve   çamlardan ibarettir. Bu   doğal öğelerin ördüğü Karagöl, ender manzara güzelliklerine sahiptir. 

 

                                                                           ETKİNLİK PROGRAMI:

     1. GÜN (16 Ağustos Cumartesi): Rize-Artvin Havalimanı Pazar ilçesinden Saat 10.00 Ardeşen’den   Çamlıhemşin’e   ulaşıyoruz. Çamlıheşin geçince Fırtına deresinin Şenyuva Köyünde bulunan tarihi Zil kale   önünden (gidiş-dönüş 5 km)   yürüyüşle Palovit Şelalesine ulaşıyoruz. Araçla geri dönüşle  Fırtına deresinde   bulunan Kahve Çinçiva Cafe’de yöresel   meşhur mıhlama ve diğer yemeklerden tadıyoruz. Şırıl şırıl akan dere   bize eşlik ederek kahve çay ve keyfinden sonra   isteyen zipline binebilecek. Saat 13.00 gibi Çamlıhemşin’den   Artvin’e hareketle 3 saat sonra Borçka-Karagöl Tabiat Parkına   ulaşacağız. Doğa harikası Karagöl’de 1 saat   seyir ve fotoğraflar çekeceğiz. Araçla yola devam ederek Macahel’de   köylerinden Efeler köyünde bulunan   Dedaena Pansiyona yerleşeceğiz. Mükemmel manzaralı pansiyonda yemekleri   yedikten sonra istirahate   çekileceğiz.

                          

                 

                                                                                                                                                      

       2. GÜN (17 Ağustos Pazar): Kahvaltıdan sonra yürüyüşle Kayalar Köyünden   üç saat sonra Maral   Köyüne   ulaşıyoruz. Maral Köyünde yemek yedikten sonra araçla 65 metreden düşen Meral Şelalesine   gidiyoruz. Şelalede   akordiyonl’a horon tepiyoruz. Şelalede panoramik resimler isteyen şelaleden dökülen   suya  girebilecek. Akşam dönüşle   tarihi ahşap İremit Camii ve Camili Köyü ziyaret ederek Jandarma     merkezinden Batum Köyleri de görmüş olacağız. Akşam   konaklayacağımız Dedaena Pansiyonuna varmış   olacağız. Yemek çay kahve molasından sonra (tulum-horon) eğlenceye   devam edeceğiz.

 

                              

                   

        3.  GÜN (18 Ağustos Pazartesi): Kahvaltıdan sonra araçla Efeler Köyü Mahallesi Urskuli’ye varıyoruz. Daha   sonra 3 – 3,5 saat   yürüyüşe doğa harikası Gorgit Yaylasına varmış olacağız. Yaylada   (sucuk – yemek gibi)   çay molasından sonra dönüşe   geçeceğiz. Dönüş rotamız farklı olacak. Dere boyu güzel doğa manzaralar ve   koruma altına alınan anıt ormanlardan   geçerek 4 saat sonra Efeler Köyündeki Mahalleye varmış olacağız.     Aracımızla zamanımız olursa Efeler deresinde bulunan   Ayşe’nin Barakasında çay-kahve molası vereceğiz.   Akşam da sevdiğimiz pansiyon Dedaena Pansiyonuna varmış olacağız.   Yemekten sonra (tulum-horon)   eğlenceye devam diyoruz. 

                         

                

       4. GÜN (19 Ağustos Salı): Sabah kahvaltıdan sonra araçla (35 km) Fındık Yaylasını takip ederek   Seyir Tepesine   (2.800 metre) ulaşacağız.  Tepeden her vadiler karşımızda Karçal Dağları (Üç Kardeşler Sivri   Kaya), bulut yoksa Batum'u   görme olanağı olacaktır. Panoramik fotoğraflar çektikten sonra   büyüleyici Naçadrev Gölüne geçiyoruz. (Gölde isteyen   yüzebilecek). Araçla Lekoban yaylasına iniyoruz.   Lekoban yaylasından dağların eteklerinden yeni yapılan yoldan 3 saat   yürüyerek Şavşat Maden (Bazgiret)   köyüne geçeceğiz. Köyün özelliği otantik ve ekolojik üretimin yapılmasıdır. Köydeki Göl   Evine yerleşiyoruz.   Yemek ve dinlenmeye çekiliyoruz.

 

             

             

 

 

      5. GÜN (20 Ağustos Çarşamba): Sabah kahvaltıdan sonra yürüyüşle orman bölgesi (Diddyiyat) gidiyoruz.   Dönüşle   orman içinden su arkıyla tekrar (4-5 saat 15 km) Göl evine döneceğiz. Göl Manzaralı Ahşap Evde  yorgunluk akşam ateş   tulum ay ışığı eşliğinde eğlence imkanımız olacak.        

  

                    

        

                                                             

       6. GÜN (21 Ağustos Perşembe): Kahvaltıdan sonar araçla Şavşat ilçesi Meşeli Köyüne 1,5-2 saat içinde   varmış olacağız.   Önce yürüyüşle (gidiş-dönüş 6km) Şavşat’ in Kapadokyası Peri bacalarına uğrayacağız.   Böyle peri bacaları hiçbir yerde yok   diyeceğimiz size mükemmel doğa olayı sunacaktır. Daha sonra araçla   Karagöl Sahara Milli Park’a ulaşıyoruz. Etrafı   ormanla çevrili muazzam  manzaralı Kara gölde bol bol   fotoğraflar çekiyoruz. Akşam üzerei konaklayacağımız Şavşat’ in 7   km dışında orman içinde bulunan Green   Valley (3***) otele yerleşiyoruz. Akşam otel dışında ateş yakılmakta eğlence     (tulum-horon) yapılmaktadır.  

  

                       

                                                          

 

      7. GÜN (22 Ağustos Cuma): Kahvaltıdan sonra araçla Ciritdüzü – Veliköy ve Pınarlı köylerden   geçerek  (35km yol   boyu doğa manzaralarla) Balık Göle ulaşmış olacağız.  Balık Gölü müthiş eşsiz göl   manzaraları eşliğinde Arsiyan Yaylasına   doğru Şırata Göllerinden Kız Gölüne ulaşıyoruz. Muazzam doğa   güzel manzaralar eşliğinde dönüşe geçip Balıklı döle inmiş   olacağız. Akşam yine ateş tulum ve ay ışığı   eşliğinde eğlenceye devam edeceğiz.  

 

                   

                   

 

      8. GÜN (23 Ağustos Cumartesi): Kahvaltıdan sonra önce Yavuzköy seyir terasından muhteşem manzaralar   gördükten sonra Rize’ ye yola çıkıyoruz. Önce Arhaviden içeri girerek   doğa   harikası Mençuna   Şelalesine gidiyoruz. Şelaleye çıkış ve iniş yaklaşık 2 saat sürecek. Araçla dönüşle   Rize-   Çayelinde   bulunan Lale Lokantasında meşhur etli kuru fasülye veya kavurma (başka yiyecek de   mevcut)   yedikten   sonra en geç saat   19.00 da Rize-Artvin Havalimanında (Pazar İlçesi) olacağız.

 

                      

 

     Not 1 : Macahel karçal dağları ve Arsiyan dağları çoğunlukta bulutlu, yağmurlu ve soğuk bölgeler     olduğundan giyime   dikkat edilmelidir. Yolları taşlı, engebeli, sulak ve ıssız patikalar mevcut olduğundan   botlar, bilekleri kavrayan taşlara dayanıklı ve su geçirmez olması önemlidir. Diğer taraftan ular soğuk   olduğundan güneşle beraber dudak çatlamalara neden olmaktadır; yanınızda mutlaka dudak kremi, güneş   kremi ve fötr şapka bulundurun. Derelerde göllerde suya girmek isteyenler   yanlarına mayo ve şort alabilir.

        Diğer malzemeler için sitede bulunan standart malzemeler tıklayarak yanına almaları önemlidir.

     

         ETKİNLİK SORUMLUSU :Mürsel BİLİR  0532 641 8672

DOĞADA KALIN SAĞLIKLI OLUN

 



Etkinlik Zorluk Seviyesi :Orta
  • Kondisyon :Kondisyon gerekirir.
  • Arazi :İrtifa değişimi fazladır.
  • Parkur :Çoğunlukla arazide orman içinde yürünür. Çalı ve sık bitkilerle karşılaşılabilir
  • Mesafe :10-20 Km arasında değişir.
  • Kimler Katılabilir : Daha önce yürüyüş tecrübesi olan ve yürüyüş malzemeleri eksiksiz olanlar katılabilir.

Detaylı Bilgi