Kanyon Geçişi (Canyoning) Ekipmanı / 1
Kanyon Geçişi (Canyoning) Ekipmanı / 1
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu: Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu olarak yürüyüş, trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.
Instagram: @turkey_outdoor_org
Türkiye’nin popüler Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkeziyiz: Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu hizmetinizde! Türkiye ve dünyadaki popüler gezilecek yerler hakkında detaylı ve güncel bilgileri sitemizde arama yoluyla bulabilirsiniz.
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
- E-posta: info@turkeyoutdoor.org
- Kulüp İletişim: turkeyoutdoorclub@gmail.com
- Facebook Sayfamız: @turkeyoutdoorblog
Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz. Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨
Önemli Hatırlatma, Sayın okuyucu:
Türkiye’de canyoning yapmak istiyorsanız ya da dünyanın başka bir yerinde canyoning yapmayı planlıyorsanız ve arama motoru sizi bu yazımıza getirdiyse kişisel güvenliğiniz için
- (Canyoning) Kanyon Geçişine Hazırlık
- Canyoning Tecrübeleri
- Canyoning’te Güvenlik İpuçları ve
- Ekstrem Spor / Canyoning (Kanyon Geçişi) başlıklı yazılarımızı da dikkatlice okuyunuz. Türkçe’de kanyon geçişi ile ilgili en geniş kaynak bu sitedir ve yazılarımız dizi şeklinde yayınlandığı için diğer yazılardaki bilgileri de ayrıca görmeniz gerekir.
İçindekiler
ToggleTemel Canyoning Malzemeleri:
Programa bağlıdır, ancak genel kanyon geçiş ekipmanı şunları içerir:
- Açık Karabina,
- Can Yeleği,
- Çadır,
- Çakı,
- Çatal kaşık seti,
- Dizlik,
- Dry (su geçirmez) Sırt Çantası (115 lt),
- Düdük,
- El Feneri,
- Emniyet Kolonu,
- Göbek Bağ,
- HMS: (HMS veya Belay Carabiners: Satın alacağınız belki de en önemli karabina HMS veya Belay karabinadır. Şimdiye kadar merak ettiyseniz – HMS, “yarım karanfil aksama gecikmesi” veya “Munter Hitch” anlamına gelen Almanca “Halbmastwurfsicherung” kelimesinin kısaltmasıdır. Üzerlerinden ip geçecek şekilde tasarlanmış karabinaları ifade eder.)
- İp (Halat),
- İp eldiveni,
- Kafa Feneri,
- Kask,
- Kilitli Karabina,
- Mat,
- Mutfak Seti(2 kişi 1 set),
- Neopren (su geçirmez) Çorap,
- Neopren (su geçirmez) kıyafet,
- Pirana (yedek olarak 8’li),
- Su matarası
- Uyku Tulumu,
Kanyon geçişi ekipmanları ve tüm kanyonlar için önemli ekipmanlar
Ekipman, her adrenalin sporunun ve aşırı doğa macerasının önemli bir parçasıdır. Gördüğünüz gibi, kanyon geçişi bu tanıma mükemmel bir şekilde uyuyor, bu nedenle kanyon maceraları için kullanılan bazı özel donanım ve ekipmanların olduğunu tahmin edebilirsiniz. Ve haklısın! Kanyon geçişi harika ve denemek için pek çok neden var, ancak yalnızca kanyon geçişi için gerekli ve önemli ekipmanlarla. Bu nedenle biz ve herkesin kullanması gereken en önemli kanyon geçiş ekipmanından bahsedeceğiz.
Kanyon geçişi ve rafting gibi adrenalin sporları söz konusu olduğunda ekipmanın öneminin farkındayız, bu nedenle kanyon inişiniz sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz tüm gerekli kanyon ekipmanlarını kullanarak Karadağ kanyon düzenlemelerimizi güvenli hale getirdik. İşte her kanyon macera kulübünün, keşfettikleri kanyonun taleplerine bağlı olarak kullandığı temel kanyon teçhizatlarının ve ekipmanlarının listesi!
Kanyon geçişi ekipmanı ve teçhizatı kanyon türünün kendisine bağlıdır. Tamam, her kanyon kulübünün kullandığı kanyon geçiş ekipmanının birkaç standart ve temel parçası var, ancak özellikle bazı kanyon turlarında kullanılan kanyon geçiş ekipmanı çeşitliliği söz konusu olduğunda da büyük farklar var.
Basit ve temkinli bir yürüyüş için imkansız olan daha derin ve daha ulaşılmaz kanyonlara giriyorsanız, bu kanyon yeni başlayanlar için daha karmaşık ve zor olarak kabul edilir. Bazen profesyoneller için bile ve tahmin edebileceğiniz gibi, daha az zor kanyon inişlerinde ihtiyaç duyacağınızdan daha fazla kanyonlama ekipmanı kullanmanız gerekecektir. Elbette her şey, doğru kanyon geçiş teçhizatı ile temel bilgiler ve uygun bir kanyon geçiş rehberi tarafından açıklanan önemli kanyon geçiş teknikleri arasında bir karışımdır!
Bununla birlikte, en azından bir güvenlik kontrolü olarak, her kanyonun ihtiyaç duyduğu temel kanyon geçiş ekipmanını ve daha sonra önemli ekipmanları kontrol edin.
Kanyon Geçişlerinde Kullanılan Teknik Malzeme
Bu ve devam eden yazımızda göreceğiniz üzere kanyon sporunda size lazım olacak ekipman kanyonun bulunduğu coğrafya, mevsim, zemin yapısı, sizin kişisel özellikleriniz ve eğitiminiz, birlikte hareket ettiğiniz grubun yapısı, grup liderinin tecrübesi, kullandığınız rota… gibi onlarca farklı faktöre bağlı olarak değişiklik gösterecektir.
Çok fazla değişkene bağlı olan canyoning ekipmanlarını bakış açısına göre farklı sınıflandırmalarda toplayabiliriz. yukarıda genel olarak kanyon geçişlerinde lazım olacak bütün ekipmanın listesini verdik. Kanyon sporu tekniklerini öğrendikten sonra tamamen eğlencedir. Doğal bir aqua parktır kanyonlar. Adrenalin, kendi sınırlarını zorlama ve zamanla tutkuya dönüşen bir spor dalıdır canyoning. Deneyin, denemeden asla bilemezsiniz.
Bireysel Canyoning Ekipmanları:
Belay emniyet aleti, pedal, kayış, bıçak, düdük su geçirmez bir kap olması da iyi olacaktır.
Grup Canyoning Ekipmanları:
Tüm grup üyelerinin bireysel ekipmanları tam olmalıdır. Aynı zamanda, ilerleme halatı, sökme ekipmanı, halat koruyucu ve serbest bırakma (boşaltma) halatı gibi grubun ihtiyaçlarını karşılayacak farklı ekipmanlar da bulunmaktadır.
Canyoning İçin Gerekli Ekipman
Canyoning, kanyonların yapısına göre sporcular için zaman zaman tehlikeli olabilir. Kaya tırmanışları sırasında düşmeler ya da taşların yerinden oynaması nedeniyle yaralanmalar yaşanabilir. Büyük kütlelerin yer aldığı kanyonlarda bu kütleler bir kişinin ağırlığını kaldıramayacak yapıya sahip olabilir. Bu gibi durumlar için kullanılacak dayanıklı materyallerin önemi bir kat daha artar.
Kanyon geçişi ekipmanı kontrol listesi: Hangi ekipmana ihtiyacınız var?
İster kuru bir kanyonda basit bir yürüyüş, ister zorlu teknik kanyonlarda çok günlük uzak bir gezi planlıyor olun, bu kılavuz bunu güvenli ve zevkli bir şekilde yapmanız için ihtiyaç duyacağınız teçhizata genel bir bakış sağlar.
Giysi ve ayakkabıdan uzman halat çekme ekipmanına kadar ihtiyacınız olabilecek her bir ürünün kısa bir özetini içerir. En alta kaydırırsanız, belirli bir seyahat türü için tam olarak ihtiyacınız olanı ayrıntılandıran yazdırılabilir PDF kontrol listelerine bağlantılar da bulacaksınız.
Bu ekipman listesinin, su akışlarının genellikle sınırlı olduğu, sıcaklıkların daha yüksek olduğu ve “bekçi” çukurları gibi özel sorunların üstesinden gelmek zorunda kalmayacağınız Avustralya kanyonlarındaki koşullara dayandığını unutmayın. Teknikler ve dolayısıyla donanım gereksinimleri, dünyanın farklı bölgelerinden kanyonlar için kaçınılmaz olarak değişiklik gösterir.
Ve her zaman geride bırakmanız gereken bir öğeyi de unutmayın: nereye gideceğiniz, ne zaman dönmeyi planladığınız ve geri dönmezseniz yetkililere ne zaman bildirilmesi gerektiğiyle ilgili ayrıntılar. Kanyoning turunda kullanacağınız olmazsa olmaz malzemeler can yeleği , kask, kaygan özelliği mümkün mertebe az olan ayakkabı ve kurtarma ipinden oluşur. Bu saydıklarımız tam profesyonel olmayan düşük riskli kanyon parkurları için geçerlidir.
Kanyon Geçişi İçin Ne Lazım?
Kanyon Ayakkabısı:
Sağlam bir ayakkabı ya da su geçirmez özelliğe sahip botlar canyoning sporunun olmazsa olmazları arasında bulunur. Tabanları kalın ve sürtünme katsayısı yüksek ayakkabılar atlama ve zıplamalarda kaymaları önleyecektir.
Bir kanyonun sulu yapısı nedeniyle rahat, dayanıklı ve mükemmel kavrayışa sahip ayakkabılara ihtiyacınız olacak.
Wetsuit:
Neopren (kauçuk) dalış elbiseleri ile yapılan canyoning özellikle yüzme sırasında sporcuların üşümesini önler. Wetsuit içine ise çoğu sporcu termal kıyafetler giyerek ekstra koruma sağlar. Bununla birlikte, pamuklu herhengi bir kıyafet yerine mayo ya da bikini de wetsuitlerin altında yeterli olacaktır.
Dayanıklılığı ve sıcaklığı, soğuk ve derin kanyonlar için çok önemlidir ve sizi kuru tutar. Çabuk kuruyan bir gömlek ve şortun eşlik ettiği bir dalgıç kıyafeti sizi her türlü vahşi ve yünlü maceraya hazırlayacak.
Kask:
Özellikle kanyon içindeki çok dar geçitlerden geçerken olası tehlikelere karşı korunmak üzere kafa fenerine sahip kasklar kullanılması gerekir. İniş ve tırmanışlarda sporcuların kafalarına alacağı darbeleri önleyici dayanıklılıkta olan kasklar tercih edilmelidir. Baş koruması hiç akıllıca değildir. Kanyonun kaymaları ve düşmeleri boyunca bir kask başınızı koruyacaktır.
Eldivenler:
Sağlam bir eldiven çifti, gerekli olmamakla birlikte kayalarda gezinirken ellerinizi güvende ve sağlam tutabilir. Ayrıca kanyonda yolunuz üzerinde araziyi tutmanıza da yardımcı olabilirler.
Statik Halat (lar):
Statik bir halat, basınç altına yerleştirildiğinde güçlü bir şekilde tutunur ve en çok halat çözme için işe yarar. Bu ipler, kanyon geçiş deneyiminiz için çok önemlidir. Aksine, dinamik halatlar tırmanmada kullanılır ve bununla bağlantılı olarak düşmeleri emniyete almak ve çıkışlar sırasında güvenliği arttırmak için kullanılır.
Halatlı Çanta:
Dayanıklı ve kullanışlı bir halat çantasında halat taşıyarak ellerinizi elinizdeki işe odaklanın. Bu, toplayanların onları daha kolay ve etkili bir şekilde yönetmesine yardımcı olur.
Su Geçirmez Çanta:
Su geçirmez bir çanta veya paket, eşyalarınızı ve ekipmanınızı kuru tutacaktır. Siz geçerken otomatik olarak su dökmeli ve bırakmalı ve inişte tıkanmaktan kaçınmak için oldukça hafif olmalıdır.
İniş Ekipmanları:
(Tırmanma, inme ve temel dağcılık ekipmanlarının detaylı incelendiği yazımız için tıklayınız) Güvenli bir yolculuk için gecikmeli bir sistem çok önemlidir. Sürtünme freni olarak kullanılan bir iniş, bir kanadın inişini yönetir ve kontrol eder, böylece emniyetli bir şekilde ip alıp almasına izin verir.
Emniyet kemeri:
Emniyet kemeri, halatla inmek ve gerekirse tırmanmak için bir halata bağlanan, toplayıcı tarafından giyilen bir güvenlik teçhizatı parçasıdır.
Karabina:
Kanyonda herhangi bir gerekli emniyet ve taşıma için, bir karabina, koşum takımı ile inişi birbirine bağlamak için bir araçtır. Askıları ve diğer ekipmanları takabildikleri için bu kolay kilitlenen cihazlardan birkaçının elinizin altında olması iyi bir fikirdir.
Askı:
Bir askı, tırmanıcı da dahil olmak üzere demirleri hızlı bir şekilde tutacaktır ve açıkta kalan bir alanda ek bir önlem olarak yardımcı bir güvenlik önlemidir.
Diğer olası öğelerin küçük bir kısmı bir bıçak, iletişim cihazı, güneş koruması, mayo ve kamera içerir.
Emniyet Halatı ve Kurtarma İpi
Kaya tırmanışlarında ve inişlerde statik ve esnek yapıda olmayan ip ve halatlar kullanılır. Esneyen ipler sporcuların güvenliğini riske atar. Temel halatların yanı sıra ortalama 5 metre olan yardımcı ipler de, sporcuların yanında taşıması gereken ekipmanlar arasındadır.
Temel ve en önemli kanyon geçiş ekipmanları
Baştan başlayalım ve ayağımıza kadar ineceğiz. Her bölüm önemlidir, kanyon turları sırasında hataya yer yoktur! En azından yapabileceğimiz, kendimize uygun ekipmanı almaktır.
Aşağıda listelenen malzemeler ilk başlayan bir canyoneer (kanyoning sporunu yapan kişi) için yeterlidir. Profesyonel kanyoncularda ipler, bu ipleri taşımak için su tahliyesi olan çantalar, bu çantaların içinde kuru kalması gereken malzemeleri (telefon, acil durum battaniyesi, ilk yardım seti, kafa feneri, yedek piller…gibi çok daha farklı ekipman bulunabilir.
Özel kanyon kaskı
Elbette! Her adrenalin sporcusunun arkadaşı! Kayaların üzerinden tırmanırken veya dik kanyon duvarlarından aşağı inerken veya hatta güzel ama tahmin edilemez kanyon nehrine doğru bir uçurumdan atlarken sizi koruyan bir kask. Kasklar için özel olarak köklenmeye gerek yoktur, bunlar zorunlu ve önemlidirler, nokta. Farklı tipte kasklar olmasına ve kanyon geçişi için yapılmış olanlar gerçekten adından da anlaşılacağı gibi – kanyon gezisi sırasında koruma sağlayan ve özellikle yapacağınız aktiviteler için yapılmış gerçek kanyon kaskları.
Neopren ıslak elbise
Bir doğa macera kulübü olduğumuz için, turun gerektirdiği tüm görevleri tamamlayacak kadar kuru ve sıcak kalmanın sizin için ne kadar önemli olduğunu kesinlikle biliyoruz. Bunu yapmanın basit bir yolu, uygun ekipmanı kullanmaktır. Bunun temel parçası, size yeterli miktarda sıcaklık sağlayan ve suya girip çıkarken sizi kuru tutan neopren bir giysidir. Ayrıca sizi keskin kayalardan korur ve size bir tür kalkan hissi verir. Kendinizi kandırmayın, çünkü dağ nehirleri ve boğazları tropik ada değildir. Su soğuk veya hatta soğuktur, bu yüzden hazırlıklı olun.
Elbette farklı tipte neopren elbiseler (kanyon geçişi için kullanılan ıslak giysiler) vardır ve uzunlukları ve kalınlıkları mevsimlere ve su ve atmosfer sıcaklığına bağlıdır.
Yüzdürme yardımcısı (yüzer yelek, can yelekleri)
Profesyonellerin çoğu bunları kullanmayı sevmese de, yüzer yelek veya kişisel bir yüzer cihaz anlamına gelen yüzdürme yardımcısı, her doğa macera kulübünün Tarasport’ta yaptığımız gibi ziyaretçilere verdiği bir şey. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğunun önceden kanyon geçiş deneyimi olmadığı ve kanyon geçişi hakkında internette pek çok bilgi ve gerçek olmasına rağmen gerçekte ne bekleyeceklerini bilemedikleri için bu önemli bir uygulamadır.
Yüzdürme yardımı sizi ayakta tutacak ve dar nehir geçitlerinde yüzerken gücünüzü çok fazla kullanmamanız için size yeterli yardımı sağlayacaktır. Bir kanyon turunu tamamlamak için gereken tüm enerjiye ihtiyacınız olacak. Akıllıca kullan.
Neopren ayakkabılar veya sert tabanlı ayakkabılar
Kanyonun doğasına bağlı olarak bir kez daha kanyon turu için gerekli donanıma bağlıdır. Bazı kanyonlar diğerlerinden daha kurudur ve turları, gerçek yüzmekten veya ayaklarınızı ıslatmaktan daha çok iniş teknikleri veya dağcı hareketler içerir. Bu kanyonlar, size denge ve sıcaklık sağlayan daha sert ayakkabılara ihtiyaç duyarken, kanyon turlarının çoğu sizi beklenmedik kaymalardan uzak tutacak ve suya girip çıkarken sizi sıcak tutacak neopren ayakkabılar gerektirir. turunuz sırasında kez.
Halat indirme ve diğer teknikler için gerekli teknik kanyon geçiş ekipmanı
Statik kanyon geçiş halatları
Tabii ki ipler var. Kanyona basit bir yürüyüşle ya da küçük ama temkinli atlayışlarla ulaşılamıyorsa, başka nasıl inip inerdik? Yani evet, kanyonların bazı kısımlarının fethedilebilmesi için ipler gerekli. Kanyon geçişi rehberleri, kanyon turu sırasında her zaman onlara değer veriyor. Bu ipler, özellikle yaklaşılması güç ve dik kanyonlardan bahsediyorsak, normal tırmanma iplerinden farklıdır. Çok az esneme yetenekleri var. Bu halatların statik olması gerekir çünkü kanyon koşulları onları çok hızlı yıpratabilir. Ayrıca, nehir kanyonlarındaki ıslak halatlar kanyonun çevresini korumak için çok ağır olduğu için bu ipler genellikle suya dayanıklıdır.
Halat ankrajları (genellikle önceden delinmiş)
Tıpkı kanyon rehberinin her zaman onunla ipleri önemsemesi gibi, turistler ve doğa severler tarafından fethedilebilecek kanyonların çoğunda, her kanyon macerasının sorunsuz geçmesi için önemli stratejik yerlerde hazırlanmış halat çapaları zaten var. İpleri orada, çapaları orada ve koşum takımları orada. Koşum nedir? Listemizdeki bir sonraki donanım parçası onlar.
Koşum
Koşum, birçok farklı adrenalin sporunun önemli bir parçasıdır. Alpinizm, tırmanma ve kanyon geçişi bunlardan sadece birkaçıdır ve muhtemelen koşum takımlarının neden önemli olduğu hakkında fikir edinebilirsiniz. Emniyet kemerlerinin nasıl kullanıldığına dair herhangi bir ayrıntıya girmeyeceğiz çünkü yeterince açık ve kendi başınıza nasıl kullanacağınızı bilmenize gerek yok. Önemli olan, koşum takımının size uyması ve inişi gerçekleştirmek için yeterince rahat hissetmenizdir. Harness, halat ekleri ve diğer gerekli ekipmanlara sahiptir ve halat çapalarını, halatları, inicileri ve karabinaları birleştiren birleşik bir faaliyet içindedir. Ve tabii ki kanyon geçişi bilgisi.
Torunlar
Kanyon geçiş donanımımızın herhangi bir parçası gibi, torunları da çok önemlidir. Dürüst olmak gerekirse ihtiyaçlarınıza ve markalarınıza bağlı olarak farklı türlerde torunlar vardır. Bir marka bunlardan birini, diğeri de diğerini yapıyor vb. Ancak temelde inişler, teknik donanım söz konusu olduğunda kanyon geçiş ekipmanının en önemli parçasıdır. O olmadan, çoğu durumda kanyona ilk etapta bile giremezsiniz. Yani evet, kanyon geçişi söz konusu olduğunda torunların ne kadar önemli olduğu fikrini anlıyorsunuz. Halatları çapaya ve koşum takımınıza sıkıca sabitleyecek ve daha sonra bu cihazla yavaşça alçalacaksınız.
Karabinalar
Karabinalar da önemlidir. Kendimizi bağlamak için karabina kullanıyoruz ve gerekirse halatlı ankraj yapmak için rotayı takip ediyoruz. Karabinalar kaliteli olmalıdır çünkü bazen hayatınız onlara bağlı. Elbette, en iyileri bile yıpranabilir, bu yüzden onları sık sık kontrol ettiğinizden ve kanyon geçişine her gittiğinizde bunlardan birkaç tane daha getirdiğinizden emin olun. Ne olacağını asla bilemezsin.
Canyoning’te Lazım Olabilecek Diğer Ekipmanlar:
Kuşkusuz bunlar kanyon geçişlerinin en önemli parçalarıydı, ancak diğer gerekli şeyler için her zaman yer vardır. Bazıları her ihtimale karşı yardımcı olur, bazıları sağlığınız için önemlidir ve bazıları genel olarak oryantasyonunuz ve caynoning deneyiminiz için yararlı bir yardımcı olabilir.
Muhtemelen en önemlileri şunlardır: tatlı su, bıçaklar, düdükler, ilk yardım çantası, el fenerleri, anorak ve eski usul navigasyon araçları (pusula, harita vb.) Gibi diğer birçok yardımcı araç.
ÖNEMLİ UYARILAR
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
- Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
- Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
- Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
- Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.
www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.
Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Erzurum Uzundere Ekstrem Sporların Yeni Adresi Oldu: Rope Jumping'e Hazır mısın?
Ali Rıza Bilal Güney Kutbu’nda Türk Bayrağını Dalgalandırdı!
Yenikapı Caravan, Tiny House ve Doğa Sporları Fuarı Naturfest Tanıtımı
Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri (15 - 25 Ocak 2025)
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni (18 - 19 Ocak 2025 Hafta Sonu Etkinlikleri)
KAMPÇILIK
Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org