Petzl Ecrin Roc Dağ Kaskı İncelemesi

Petzl Ecrin Roc Dağ Kaskı İncelemesi
Türkiye’nin doğaya açılan kapısı Doğa Aktiviteleri & Macera Sporları Sayfası, doğa sporlarına ilgi duyan herkes için Türkiye’nin en güncel ve kapsamlı bilgi kaynağıdır. 🏕️⛰️ Türkiye’nin dört bir yanındaki doğa tutkunlarına kamp alanlarından yürüyüş rotalarına, dağcılıktan ekstrem sporlara kadar en güncel etkinlik ve rehber içeriklerini sunan kapsamlı bir platformdur.

Doğaseverleri bir araya getiren güçlü iletişim ağıyla outdoor dünyasının nabzını tutan sayfa, aynı zamanda illere özel gezi rehberleriyle Türkiye’yi keşfetmek isteyenler için vazgeçilmez bir kaynak sunar. Platform, çevre bilincini artırmayı hedeflerken, doğada spor yaparken sürdürülebilirliğe ve biyolojik çeşitliliğe saygıyı ön planda tutar. 🌿
Outdoor, Dağcılık ve Tırmanma Ekipmanı: Petzl Ecrin Roc Dağ Kaskı İncelemesi
Petzl firması, 2012 yılı başından itibaren bu modelin üretiminin sona erdiğini açıklamıştır.
Ecrin Roc klasik olmuş bir dağcılık ve tırmanış malzemesidir.Çok sağlam, denenmiş ve evladiyelik bir kasktır, gerçekten tüm diğer kasklar için referans olduğu doğrudur! Polikarbonat dış kabuklu kaskın ağırlığı 445 gram ve 53-63 cm arasındaki kafalara uygun, kaskla beraber iki farklı kalınlıkta kafa bandı da veriliyor. CE ve UİAA onaylı kaskın iki rengi var; kırmızı ve beyaz.
Geleneksel olarak çok sağlam, eskimesi zor bir kask; büyük düşüşlerde ve darbelerde bile insanın kafatasını mükemmel koruyor! Her iki yanındaki 14 adet hava deliği ile sıcaklarda ve atletik aktivitede havalandırması çok iyi. Kafada takılıyken ayar yapması gayet kolay; iki yandaki dişli, plastik ayar tekerleri ile ense ve yanlardan hacim ayarı hızla ve etkin tarzda yapılabiliyor ve farklı kafa hacimlerine göre kullanmak amacıyla, kalın ve ince olmak üzere iki ayrı kafa bandı kaskla beraber veriliyor. Kafa lambası takmak için ön ve arkadaki 4 plastik parça yararlı ve işlevsel. Kafanıza değer veriyorsanız bu kask şiddetle tavsiye edilir; Ecrin Roc birçok ülkede kurtarma birimlerinin standart kaskıdır. Bence fonksiyon ve koruma açısından eksiksiz bir kask ancak bu kask her kafaya uymuyor; bazı kafalarda sağa sola kayma ve rahatsız etme eğilimi var (kaskla verilen ayrı hacimdeki kafa bantlarının işlevi de burada önemlidir).
Ecrin Roc, estetik olarak çok kaba ve çirkin bir kasktır. Biraz ağır bir üründür ve uzun kullanım günlerde boyun kaslarını ağrıtabiliyor, ama bu da sağlamlıktan kaçınılmaması nedeniyledir. Kask kafada büyük ve geniş duruyor, tırmanırken istemeden oraya buraya çarpmak kaçınılmaz! Kaskın ense ve çene altı perlonlarının açık gri renkte olması, uzun süreli kullanımın ardında kafa yağları ile görsel ve de hijyenik kirliliği fazlasıyla gösteriyor, şunu siyah renk yapsaydınız ne olurdu?Bir de, kaskın alın pedleri hızla tahrip olur türden bir köpükten yapılmış, ama neyse ki bu parça kolayca değiştirilebiliyor.
Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Fındık’a teşekkür ediyoruz.
Önemli Hatırlatma: Yazı bir uzmanın kişisel görüşüne dayanmaktadır. Tanıtılan ürünlerin zaman içerisinde versiyonları, kullanılan malzeme ve özellikleri değişmiş olabilir. Çeşitli özellikleri kaybolmuş, azalmış ya da yazıda bulunmayan yeni özellikler eklenmiş olabilir. Ekipman ile ilgili en son bilgiler için ürünün güncel sitesinden bilgi almalısınız.
📌 Instagram: @turkey_outdoor_org
📌 Facebook: TurkeyOutdoor
Kamp ve Karavan ile ilgili geniş bilgi almak ve kampçılıkla ilgili bütün yazılarımızı görmek için TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Doğa Sporları ve Outdoor Aktivitelerinde Güvenlik Önlemleri
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Doğal ve tarihi güzellikleri keşfederken tatilinizin keyifli ve güvenli geçmesi için bazı önemli noktalara dikkat etmelisiniz. Seyahatiniz öncesinde gideceğiniz bölge hakkında detaylı araştırma yaparak hava durumunu kontrol edin ve yanınıza uygun kıyafetler alın. Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
- Doğa gezileri, kamp veya açık hava etkinlikleri planlıyorsanız, gerekli ekipmanlarınızı eksiksiz şekilde hazırlayın.
- Türkiye’de ormanlara ve bazı korunan alanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
- Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
- Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
Keyifli ve güvenli bir doğa/outdoor serüveni dileriz!
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündem
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Sinop Erfelek Tatlıca Şelaleleri Tabiat Parkı Tanıtımı
Türkiye’nin Outdoor Doğa Kulüplerini Tanıyalım: Beydağları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü
Doğa Araştırmaları Derneği'nden 9 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü Çağrısı
Doğa Araştırmaları Derneği: Yok Oluşa Direnen Bir Kuş: Dikkuyruk Projesi
Doğa Araştırmaları Derneği: Herkes İçin Sürdürülebilir Su Projesi
Doğa Araştırmaları Derneği: Denizel İstilacı Yabancı Türler (MarIAS) Projesi
Doğa Araştırmaları Derneği: Doğaya Güç Kat Projesi
KAMPÇILIK





Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org