The North Face Prophet 42-52-65 Dağcılık Sırt Çantası İncelemesi

The North Face Prophet 42-52-65 Dağcılık Sırt Çantası İncelemesi
Türkiye’nin doğaya açılan kapısı Doğa Aktiviteleri & Macera Sporları Sayfası, doğa sporlarına ilgi duyan herkes için Türkiye’nin en güncel ve kapsamlı bilgi kaynağıdır. 🏕️⛰️ Türkiye’nin dört bir yanındaki doğa tutkunlarına kamp alanlarından yürüyüş rotalarına, dağcılıktan ekstrem sporlara kadar en güncel etkinlik ve rehber içeriklerini sunan kapsamlı bir platformdur.

Doğaseverleri bir araya getiren güçlü iletişim ağıyla outdoor dünyasının nabzını tutan sayfa, aynı zamanda illere özel gezi rehberleriyle Türkiye’yi keşfetmek isteyenler için vazgeçilmez bir kaynak sunar. Platform, çevre bilincini artırmayı hedeflerken, doğada spor yaparken sürdürülebilirliğe ve biyolojik çeşitliliğe saygıyı ön planda tutar. 🌿
Outdoor, Dağcılık ve Tırmanma Ekipmanı: The North Face Prophet 42-52-65 Dağcılık Sırt Çantası İncelemesi
The North Face’in üst düzey ‘Summit Series’ koleksiyonundan çok iyi bir dağcılık ve alpinizm sırt çantası serisi, Prophet. 40, 52 ve 65 litre boyutlarında (ki bunlara kafa kısmının uzatması ile +10 litre ekleyin) üretilmiş olan Prophet, çok sağlam Dyneema ve ince Cordura kumaştan yapılmış. 65’lik boyut yüksek irtifa ekspedisyonlarında bol yük taşımak için idealken, 52 ve 40 litrelik modeller alpin tırmanışlar ve kısa çıkışlar, günübirlik rotalar için uygun. 65 ve 52 litre için S, M ve L olarak üç bedende, 40 litre için S-M ve M-L olarak iki bedende üretilmiş. XX şekilli aluminyum çubuk destekli, ergonomik sırt sistemi ayarlı olan Prophet 65’in ortalama boş ağırlığı 1800 gram, 52’nin ağırlığı 1500 gram ve 40’ın ağırlığı 1190 gram. 2012 modelinde gri- kırmızı renklerinde üretilmiş. Bu modelin üretimi 2015 yılında sona ermiş ve Cobra 60 modeli bunun yerine geçmiştir.
Ayarlı sırt sistemi çok rahat ve sırta iyi oturuyor. Karbon fiber X-frame çerçeve, E-vap kalıplı sırt paneli ve ayarlanabilir sırtı ile ortalama 25 kilo ağırlık rahatsızlık vermeden taşınabiliyor. Kaskla kullanımı rahat, kısa sırt sistemli bir çanta, dik zeminde tırmanırken rahatsız etmiyor. 65 litre olan model bile gerektiği kadar küçültülebiliyor ve büyümesi gerektiğinde de 70 litrelere kadar uzuyor. Ayarlı, yumuşak bel kayışının her iki yanında teknik malzeme askıları olması, dağda rahatlık sağlayan pratik bir özellik. Kumaşı Dyneema ripstop ve ince Cordura, çok hafif, suya dayanıklı ve sağlam, gerçekten de hızlı aşınmıyor. Taban vb. yerlerinde Hypalon denen sağlam naylon kumaştan (aslında araba airbag kumaşı) destekleri var.
Krampon cebi, ayarlı elastik çift kazma taşıma askısı, ayarlı- uzayan ve ayrılabilen kafa cebi, her iki yanda sıkıştırma kayışları ve tepe sıkıştırma kayışı, genişleyebilir yan çubuk cepleri, yansıtıcı kumaştan askı ve bağlama parçaları gibi kullanıcı dostu özellikleri çok iyi. İç cepleri, ufak file cepcikleri ile ıvır zıvırı sakladığınız yerde bulmanıza yardımcı olan detayları var. Tek esas kompartımanlı olması çok rahat (gerçi bazı insanlar bunu sevmezler). Çanta son derece hafif ve ağır kullanımda kolay aşınmıyor.
Birçok kış çıkışı ve 6000, 7000 ve 8000 metrelik ekspedisyonda uzun süredir gelişen modellerini kullandığım, basit ve rahat alpin sırt çantası modeli – ne yazık ki artık üretilmiyor..
Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Fındık’a teşekkür ediyoruz.
Önemli Hatırlatma: Yazı bir uzmanın kişisel görüşüne dayanmaktadır. Tanıtılan ürünlerin zaman içerisinde versiyonları, kullanılan malzeme ve özellikleri değişmiş olabilir. Çeşitli özellikleri kaybolmuş, azalmış ya da yazıda bulunmayan yeni özellikler eklenmiş olabilir. Ekipman ile ilgili en son bilgiler için ürünün güncel sitesinden bilgi almalısınız.
📌 Instagram: @turkey_outdoor_org
📌 Facebook: TurkeyOutdoor
Kamp ve Karavan ile ilgili geniş bilgi almak ve kampçılıkla ilgili bütün yazılarımızı görmek için TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Doğa Sporları ve Outdoor Aktivitelerinde Güvenlik Önlemleri
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Doğal ve tarihi güzellikleri keşfederken tatilinizin keyifli ve güvenli geçmesi için bazı önemli noktalara dikkat etmelisiniz. Seyahatiniz öncesinde gideceğiniz bölge hakkında detaylı araştırma yaparak hava durumunu kontrol edin ve yanınıza uygun kıyafetler alın. Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
- Doğa gezileri, kamp veya açık hava etkinlikleri planlıyorsanız, gerekli ekipmanlarınızı eksiksiz şekilde hazırlayın.
- Türkiye’de ormanlara ve bazı korunan alanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
- Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
- Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
Keyifli ve güvenli bir doğa/outdoor serüveni dileriz!
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündem
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
47 İlde Yasak Başladı: Orman Giriş Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Doğada Yıldırım Tehlikesine Karşı Alınması Gereken Önlemler
28 - 29 Haziran Hafta Sonu Yapılacak Doğa Sporları ve Outdoor Etkinlikleri Bülteni
Türkiye'de Yapılacak Doğa Sporları, Outdoor Etkinlikleri & Kültür Turları (26 Haziran - 10 Temmuz)
Doğa Gezisinde Kayalıklardan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti
Muğla’da Ormanlık Alanlara Giriş, Ateş Yakmak ve Kamp Yapmak Yasaklandı!
Everest Dahil, Üç Himalaya Zirvesinden 11 Ton Çöp Toplandı
KAMPÇILIK






Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org